10.06.12
19:56
Тази вечер сготвих пилешки гърди с картофи соте. Ето и рецептата:
3 пилешки гърди (всяка по 100г)
сока на половин лимон, черен пипер, хималайска сол, розмарин, сусам
масло, зехтин или оризово олио
картофи
копър
масло
Пилешките гърди се разрязрязват надлъжно и от една стават 2 по-тънки. Поръсват се с хималайска сол и черен пипер и се поставят в сгорещения тиган с малко масло, зехтин или оризово олио. Аз готвих с оризово олио. Поръсват се с розмарин, пекат се от двете страни до зачервяване, добавя се лимоновия сок, прибавя се и малко сусам.
Картофите се обелват и сваряват с малко сол, изваждат се върху суха кърпа и се разрязват с ножа. В тиган се слага масло и се добавят картофите да се зачервят от всички страни. Накрая се поръсват с копър.
Темата беше редактирана от maria на 10.06.12 20:01.