14.02.13
12:49
Каръка застигна и мен...трамва в лявото рамо(ротатора по-скоро).Днес не можех да правя никакви бутащи,дори да раквам щангата пред гърди.Още във вторник се обади,но го загрях добре и си правих Фран без проблеми с 50кг.После малко се обади и реших да не правя обръщанията и тласканията,но днес беше много по-зле.99% съм сигурен от какво е - спах накриво,лявата ръка вдигната нагоре и от това мисля че е...въпреки че е прекалено силна болката вече.Мажа с дийп релийф и не помага,сега ще ходя да си купя глюкозамин с последните пари,дано помогне...всякакви идеи са добре дошли.Днес импровизирана тренировка:
1.21-15-9 от
Клек 70кг.
Набиране
Скок 70см.
Скоците ме бавиха страшно много,набирането без накъсване,клека -ок.13 мин. някъде.
2. 21-15-9 от
бърпи
суинг 32кг.
Жалки бърпита,към 8 мин някъде.
3. 3x2x100кг. щангистка тяга до гърди.
4.Разтягане,разтягане с ластици.
Не съм сигурен, че глюкозамина ще ти помогне точно за тази болка. По-скоро опитай с някое противовъзпалително хапче, ако искаш бърз резултат.
казано от gotcha на 14.02.13, 14:48:
Аз му показах на тоя момък лечението, но не вярвам да се навие...
Гроздомицин си му предложил ти, няма какво друго да е :)
14.02.13
16:25
казано от Маданеца на 14.02.13, 14:42:
Не съм сигурен, че глюкозамина ще ти помогне точно за тази болка. По-скоро опитай с някое противовъзпалително хапче, ако искаш бърз резултат.
Имаш ли нещо конкретно в предвид,че досега изобщо не съм пил такива и нямам идея за точен медикамент ? Иначе за глюкозамина може би си прав,но не пречи да пробвам,14лв. е...Мерси за включването.:)
Увеличи рибеното и си вземи два блистера милгама.
Махни го тоя глкз. за 14лв.
Почвай да почиваш повече и без това сега няма никакъв смисъл да се напъваш. Остави ги тия 32-ки и тръстъри с по 50кила.
Ти баш, като трябва да си най-як, се контузваш.
Остави тежестите за 2-3 дена, излез потичай, разтягай се, мачкай се и се наспивай хубаво...това ти трябва. И ти казах да изгледаш клипчето от мобилити уод за спане-то, защото хората не знаят как и да спят...смешно, не смешно, туй е!
14.02.13
16:59
Полезно видео,мерси.Особено това с кърпата ще го правя задължително.Иначе и аз не спя по стомах,просто някакси съм разположил ръката и аз не знам как...ще пия рибено по 10-15гр. на ден и милгама ще взема,благодаря за съветите.
15.02.13
10:10
Досега:
5х600м. с 2мин. почивка между отсечките.По около 2:10 бяха всички.
Табата с клек.
10 скока на 70см.
казано от Intolerante на 14.02.13, 16:25:
казано от Маданеца на 14.02.13, 14:42:
Имаш ли нещо конкретно в предвид,че досега изобщо не съм пил такива и нямам идея за точен медикамент ? Иначе за глюкозамина може би си прав,но не пречи да пробвам,14лв. е...Мерси за включването.:)
“Ибупрофен” ми действа добре на мен за някои по-безобидни травми и схващания, а за по-сериозните отивам на “Волтарен” и в краен случай на “Диклофенак”. Последния път за кръста ми изписаха “Афламил”, кое е подобно на “Аулин”, но е по-евтино и има силен противовъзпалителен ефект -доволен съм от него.
15.02.13
10:44
В момента и аз пия “Афламил” за кръста. След два дена прием заедно с Мидокалм и мазане, се чувствам значително по-добре. “Афламил” е добро, може да си го вземеш, ако вече не си предприел някакви мерки. (nod)
15.02.13
11:03
Благодаря за съветите,вече взех 20 хапчета милгама и ще пия по 3 на ден,надявам се да не се налага да пия и други неща.
Ауууу...сакън-НЕ...
По две максимум, че към 300мг. мастноразтворим Б1 не е много добра идея.
казано от Intolerante на 15.02.13, 10:10:
Досега:
5х600м. с 2мин. почивка между отсечките.По около 2:10 бяха всички.
Табата с клек.
10 скока на 70см.
Това добре.
казано от Intolerante на 15.02.13, 11:03:
Благодаря за съветите,вече взех 20 хапчета милгама и ще пия по 3 на ден,надявам се да не се налага да пия и други неща.
Милгамата е по същество витамин Б. Използва се в случай на възпален/подут нерв - успокоява го му позволява да се прибере. Няма обаче пряк противовъзпалителен ефект.
За да използваш максимално действието й, трябва да я комбинираш с нестероидно противовъзпалително. Ибупрофенът общо взето е слаба работа. Афламил (с ацеклофенак като активно в-во), Дексофен (декскетопрофен), Диклак (диклофенак) са доста по-силни и съответно подходящи в такива случаи. Аулин и Нимезил (нимезулид) нямат толкова силен противовъзпалителен ефект, а са по-скоро приложими като обезблояващи.
По същество е и единствения с мастноразтворим Б1 в състава си, които се усвоява в десетки пъти повече от водните му форми. Затова е толкова ефективен.
Иначе Б1 в такава форма може да се заръча на НАУ, но надали има нужда...
Милгама си върши добре работата, ако не е нещо сериозно възпалено.
Диклака е универсален...всичко съм пил, но с него след един-два часа нещата са осезаемо по-добре. Може да не лекува, но отпуска много.
15.02.13
11:38
Милгамата днес сутринта я почнах...значи не сутрин-обед-вечер по едно, а само сутрин и вечер да взимам ? Иначе мажа с дийп релийф,в който има ибупрофен,но не помага много...
17.02.13
12:50
Тренировката днес:
1.Гребане на концепт - 10 минути.
2.Стриктни набирания - 12 повторения
3.Изхвърляне 60кг. - 30 повторения за време 5мин. 25сек.
4.Уол Бол 16кг. - 100 повторения за време 10мин.
5.Бърпи - 50 повторения за време 4мин. 30сек.
6.Т2Б - 15 повторения
7.Заден клек АТГ - 3х3х110кг. , 20х60кг.
8.Скок на 60см. - 20 повторения за време 45сек.
9.Кипинг набиране - 20 повторения
10.Разтягане.
19.02.13
13:02
Тренировката днес:
1.Гребане на концепт - 10 минути.
2.Мъртва тяга 21-15-9 100кг. , 12-9-6 ХСПУ за време 7мин 30сек.
Тягата без накъсване,не знам защо не сложих повече кила.ХСПУ-то без коментар...първата серия 7 повторения и оттам на 3ки и 2ки,мн е зле положението там,ама на 92 кила толкова...
3.15-12-9 от обръщане 85кг. , кофи на халки за време 11мин. 25сек.
Обръщането чобанската,на големи бройки е трудно да пазиш техника.
4.21 бърпита за 55сек.
5.Разтягане.
Няма нужда от кила бе боецо...интензивност ти трябва, работа със собствено тегло...На Оупъна няма да се прави световен рекорд на тяга!!!
21 бърпита за 55сек е бавно...
ХСПУ-тата не ги коментираме:)))
19.02.13
13:44
Попринцип тягата е разписана от Сашо за 135кг...100 е минимума просто,пък и няма смисъл да се силя сега.Добре е,че рамото ми мина,а и кръста не ме боли.ХСПУ-тата трябва да ги правя кипинг просто,но това допиране на задника в стената не го хващам още...упражнявам в нас и така.На бърпитата просто краката ми се одървят,иначе въздух си имам...трябва да сваля малко кила,което не е проблем...с тия близо 70см. краци трудно се правят големите бройки пффф (n)
20.02.13
10:32
Бягане 3км. - 13:50
Табата с клек
20 скока на дължина
Без почивка всичкото.Малко по-добре беше бягането,мисля че се усеща бета аланина.
казано от Intolerante на 20.02.13, 10:32:
Бягане 3км. - 13:50
Табата с клек
20 скока на дължинаБез почивка всичкото.Малко по-добре беше бягането,мисля че се усеща бета аланина.
Личи си, че си раздвижил ...Все пак почивен ден, простено е да отпуснеш :D
Ама с тази табата клекове и то само една.Повече да не съм те чул :D много е леко за тебе.
Американски или прескок пейка следващия път да ти се запалят крачетата ,
но простено е все пак ти е почивен ден (handshake)
20.02.13
11:41
Малко делоуд да има....мани ташака,въздуха е ок,ама краката ми се палят дори и от умрелите клекове.
20.02.13
12:01
Ами на 18-ти не тренирах,само малко щангистки тяги правих,ама не го броя.Попринцип програмата е през ден,но напоследък в почивните дни и тичам.Иначе повече от 1 ден почивах последно преди 2-3 седмици мисля...
20.02.13
13:31
тактиката е желязна, само трябва стриктно да се следва това, което съм дал. Ако не на тия Игри, на следващите ще се чуе, кои са българите ;) Малко време и пари трябва да се преборят стероидните атлети или поне да ги догонят на показатели (devil)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.02.13 13:38.
20.02.13
14:00
Славко,нали не мислиш,че ако се чувствам невъзстановен ще тренирам ? Не съм толкова глупав,нека ти обясня как ми протича деня(сега сме в сесия).Спя 10-11 часа,ставам,ръзсънвам се,пия си добавките,мачкам се и отивам да тренирам.Тренирам 1-2 часа,пия си добавките,прибирам се.Къпя се с леко студена вода,ям 300гр. месо с 200гр. ориз и половин кофичка сметана,пия си ензимите.Мачкам се с ролера малко,полежавам и седя пред компютъра и лягам да спя за 1-2 часа.Ставам и пак ям няколко пъти това до вечерта,след това пак спя 10 часа и наново.Естествено,не е всеки ден това,но искам да кажа,че не извърваш никакви други тежки физически дейности,не седя пред бюро,не мъкна чували с цимент,не си затормозявам психиката.Също така и не претренирам,ако усетя умора - почивам 2 или 3 дни.Това е,слушам каквото ми казва Сашо и изпълнявам както мога.
20.02.13
14:08
Просто нямам причина да не го слушам какво ми казва.Имам някаква спортна култура за да разбера,че единствените грешки,които направих в подготовката са за нещата,за които не слушах Сашо.
пп: Слави,разбирам те,разбирам погледа ти върху нещата.Пример: в края на миналата година като работих една временна работа за 10 дни,която изобщо не беше натоварваща между другото, и след това пробвах да отида да тренирам бях на парцал! Просто сега мога да си позволя малко по-добро възстановяване...
Мнението беше редактирано от Intolerante на 20.02.13 14:11.
казано от Intolerante на 20.02.13, 14:00:
Славко,нали не мислиш,че ако се чувствам невъзстановен ще тренирам ? Не съм толкова глупав,нека ти обясня как ми протича деня(сега сме в сесия).Спя 10-11 часа,ставам,ръзсънвам се,пия си добавките,мачкам се и отивам да тренирам.Тренирам 1-2 часа,пия си добавките,прибирам се.Къпя се с леко студена вода,ям 300гр. месо с 200гр. ориз и половин кофичка сметана,пия си ензимите.Мачкам се с ролера малко,полежавам и седя пред компютъра и лягам да спя за 1-2 часа.Ставам и пак ям няколко пъти това до вечерта,след това пак спя 10 часа и наново.Естествено,не е всеки ден това,но искам да кажа,че не извърваш никакви други тежки физически дейности,не седя пред бюро,не мъкна чували с цимент,не си затормозявам психиката.Също така и не претренирам,ако усетя умора - почивам 2 или 3 дни.Това е,слушам каквото ми казва Сашо и изпълнявам както мога.
:) Кога учиш за изпити бе младеж ;)
20.02.13
14:13
Абе уж след като стана от следобедния сън и уча,ама ако ти кажа колко невзети имам,а съм 2-ри курс доста ще се усъмниш в мен :D
22.02.13
13:30
Тренировката днес:
1.Гребане на концепт - 20 минути.
2.Специално за бат Иво - тройна табата със скок на 60см,изхвърляне с 2 16ки и американски подскоци.
3.Изхвърляне с подклек - до 2ка на 70кг.
4.Обръщане и тласкане 60кг.
15 повторения - 1:25
15 повторения - 1:55
15 повторения - 2:05
5.ОХС 50кг. - 21 повторения (без време,наложи се да сменя лостовете посредата на серията)
6.Заден клек атг - 2х3х110кг.
7.Разтягане.
казано от Intolerante на 20.02.13, 14:00:
Мен пък ми прави впечатление колко специално внимание обръщаш на добавките :)
Мнението беше редактирано от Петър на 22.02.13 13:42.
Няма нищо странно в това, първото нещо, което правя като стана е да си пия медикаментите.
Преди всяко ядене изчислявам с точността до минута кога трябва да пия това и онова.
Ходя с една раница кутии и един тефтер, в който пише от кое по колко трябва да взема.
Марто явно се опитва като мен да качи постижения по естествен път.
Еми, за съжаление, ако търси бързи резултати по естествен път, трябва да е стриктен.
казано от Заболотная на 22.02.13, 13:45:
Не критикувам, просто споделям кое ми направи впечатление и че е възможно да възлага една идея в повече надежда на добавките...Толкова. :)
Мнението беше редактирано от Петър на 22.02.13 14:25.
22.02.13
14:31
Ами не мисля,че е така.В момента пия само БЦАА и бета аланина преди и след тренировка.Нищо друго,ензимите ми свършиха вчера,не мисля да взимам нови.Ааа и малко магнезий имам останал,но покрай тая подготовка напълно фалирах,така че и него сигурно няма да ги подновявам.Изпил съм доста добавки,от повечето от които не съм усетил никакъв ефект,така че и не възлагам кой знае какви надежди...Стигнал съм до извода,че нямам нужда от друго,освен витамини,минерали и БЦАА.
Ама качи маса и сила, което е най-важно, за мен БЦАА-то е екстра, която не си позволявам, така че ми е ясно, на месец 200лв ми хвърчат само за основното.