Със собствено тегло човек може да тренира колкото си иска стига да не го заболи някоя става/сухожилия. Към тия тренировки адаптацията е мн. лесна, пък и той прави само набирания и кофи. Плюс това с прогресиращо намаляващо тегло.
27.07.13
13:43
Примерно вие чат-пат като гледате и четете, 100% сигурно си викате - абе тоя какво прави по дяволите, някакви боклуци яде, що го прави, кога го прави, с каква цел, други дни пък нищо не яде - сигурно не знае какво прави, докато в главата ми има схема,кято работи безотказно :) (до момента)
А бе за боклуците не е чудно,като си на такава диета от по под 2000 калории и правиш двуразови,ама на тренировките ти няма как да не се чудя и ако преди си виках,че си ял много и за т’ва всичко е било ок,въпреки че пак не разбирам без роиди как се расте при такъв обем и интензитет - непонятно ми е,то сега се чудя три пъти повече как става да тренираш така и да ‘уж’ както викаш да имаш малка загуба на мускулна маса. Аз кат’ natty ако правя такъв обем и интензитет ,е правил съм,ама по-малък и без откази,като правя голям тренировъчен обем,но без откази и пак не стават нещата и то на повече храна от теб. Смалявам се. Просто не ми е ясно какви биохимични,физиологични и не знам още какви реакции текат в тялото ти,за да се случва подобно нещо,ако се случва.
Просто правя тежки цикли, примерно 7-9 дни тежка диета + много тренировки и накрая тялото ми като е пред фалит го презареждам. (не забелязваш ли?Тялото ми след мощното зареждането е супер първите един/два дни,после малко отивам към нормално състояние, и към четвъртия започва леко така зле да ми стана и накрая вече съм адски зле - студена пот,виене на свят,ОГРОМЕН ГЛАД и т.н,това значи че е време за ново зареждане) Ей вчера зареждането не ми стигна и сега продължавам,но по-умерено,също така ще почина.От утре ще съм на макс. За кратки периоди от време може да пускаш екстремна диети и да не очакваш сериозни,видими загуби. Сега организма ми е толкова изтощен,че просто няма как да изградя мазнини за 1 ден,ако изглеждам по-мазен то е заради водната задръжка.Това съм го правил вече няколко пъти и го знам,научих се да си познавам тялото.
Мнението беше редактирано от lordinario на 27.07.13 13:44.
27.07.13
14:00
Хубаво,че си се научил,ама все пак правиш по 20-30 серии и отделно по още не знам колко на лостове и всичко откази и то има от 1 до 6 повторения ,дето най-много цедят ЦНС ,отделно помпаш и билдърски и прилагаш техники дроп сет тройни дропове и рест паус и всякакви други и т’ва на 1500 калории.
Най-интересното ми е това всъщност
не забелязваш ли?Тялото ми след мощното зареждането е супер първите един/два дни,после малко отивам към нормално състояние, и към четвъртия започва леко така зле да ми стана и накрая вече съм адски зле
Е как да го забележа като не си пуснал и една снимка свястна.За да забележа трябва да пуснеш снимки от 4-5 дена подред когато си заредил и когато вече ще се гътваш скоро.
27.07.13
14:06
То разликата във физиката не показва,че съм уморен,а даже обратното, по-сух ставам,всичко е в настроението и психиката.Психиката е по-силното оръжие в случая,то определя дали ще станат нещата или не.
Мнението беше редактирано от lordinario на 27.07.13 14:07.
27.07.13
14:14
“ГАЛИН - РЕЛЕФА” wanna - be :D
Според мен Негово Височество иска да ни предпази, затова не показва снимките. Масите на са готови за такова нещо. Страхува се, че ще откаже честно трудещите се, след като видят с каква лекота постига целите си. Убеден съм, че ако публикува снимки, следващата седмица, самоубийствата и изнасилванията в държавата ще скочат с 20%, а Той не иска подобно нещо да му тежи.
27.07.13
14:34
Аз вече качих,но не в този дневник.Сигурно затова започнаха тези масови протести в страната,защото не са качени в този дневник,а всички са чакали този момент.
Мнението беше редактирано от lordinario на 27.07.13 14:35.
27.07.13
14:35
Е в кой дневник си качил :D В бб дот ком ли?
27.07.13
14:37
Аз вече качих,но не в този дневник.Сигурно затова започнаха тези масови протести в страната,защото не са качени в този дневник,а всички са чакали този момент.
Предполагам, че повечето не следим гейските сайтове за запознанства (поне аз със сигурност) така че няма как да ти ги видим. ;)
27.07.13
14:49
Сигурно звездите ти го прошепнаха :D чак и те завиждат.
Мнението беше редактирано от lordinario на 27.07.13 14:49.
27.07.13
15:14
Днес освен зареждане,има и пълен релакс,мазнините няма да ги вдигам много,стотина грама за целия ден,но въглехидрата ще е към килограм.Протеинът няма да го смянат,колкото дойде,сигурно колкото мазнината ще е ,може би малко повече.Също така няма да тренирам,само разходка ще направя довечера,кафе няма да пия днес,да се прочистя малко от кофеина (кола ще пия,но в нея има много малко кофеин,за моята категория,дори няма да го усетя). Това го наричам рестарт на системите.
Нали питате къде е тайната, ето тук, в почивката и многото храна,хипервъзстановяване на организма и хормоните. Естествено за 1-2 дни няма как да възстановя какво да е,но за една седмица за напред ще ми стигне.
п.п Междудругото като си гледам аватара,направо не се понасям колко съм мазен на него сериозно :D :D сега съм бая по-лийн и детайлен.
Мнението беше редактирано от lordinario на 27.07.13 15:15.
27.07.13
15:27
Хубаво,че си се научил,ама все пак правиш по 20-30 серии и отделно по още не знам колко на лостове и всичко откази и то има от 1 до 6 повторения ,дето най-много цедят ЦНС ,отделно помпаш и билдърски и прилагаш техники дроп сет тройни дропове и рест паус и всякакви други и т’ва на 1500 калории.
Най-интересното ми е това всъщност
Това сега го прочетох,кое всъщност не разбираш?Пиши тук,ще бъда благосклонен да ти отговоря.
27.07.13
16:10
Не ми е ясно,че при такива обемни тренировки и с толкова откази и методики,които прилагаш,вдигаш здраво за 2-6 повторения ,тренираш отделно лостове и то по 2 пъти на ден на 1500 калории си поддържаш мм и сваляш почти само мазно. Как не прегаряш тотално,какъв растеж имаш при такива тренировки като качваш. При всички съм забелязвал,че при огромен обем и интензитет се смаляват много здраво и е същото при мен.Правя откази здраво,ама правя примерно по 5-6 серии гърди по 8-10 гръб по 10-12 крака и тн..Демек много нисък обем,като трен приключвам за 30тина минути като тренирам по този начин.
Дори да зареждаш и колкото да заредиш пак не виждам как става,но дори като качваш ако щеш по 20 к калории на ден да ядеш като тренираш по 60-70 серии до отказ и чат пат двуразово не знам как растеш.
Не ми е ясно,че при такива обемни тренировки и с толкова откази и методики,които прилагаш,вдигаш здраво за 2-6 повторения ,тренираш отделно лостове и то по 2 пъти на ден на 1500 калории си поддържаш мм и сваляш почти само мазно. Как не прегаряш тотално,какъв растеж имаш при такива тренировки като качваш. При всички съм забелязвал,че при огромен обем и интензитет се смаляват много здраво и е същото при мен.Правя откази здраво,ама правя примерно по 5-6 серии гърди по 8-10 гръб по 10-12 крака и тн..Демек много нисък обем,като трен приключвам за 30тина минути като тренирам по този начин.
Дори да зареждаш и колкото да заредиш пак не виждам как става,но дори като качваш ако щеш по 20 к калории на ден да ядеш като тренираш по 60-70 серии до отказ и чат пат двуразово не знам как растеш.
Зависи от тялото и привикване на тялото към натоварване.
27.07.13
16:17
Въпрос на адаптация. А и генетика,имам много ген,разви се в съответствие с тренировките,като малък бях слаб,но се измених доста.И като психическо и като физическо състояние.
Мнението беше редактирано от lordinario на 27.07.13 16:18.
27.07.13
16:20
С Калоян като тренираме заедно,той прави 20 работни серии,аз 35 - пребиваме се и двамата и едвам си ходим,прибираме се ядем,почиваме,вечерта излизаме,той е уморен и нищо не му се прави,взима си някакъв джънк да яде,че е доста изтощен,аз не ям нищо и сядаме някъде аз почвам да блъскам набирания на лостовете,хахах.Така се получават работите долу-горе и то редовно.
27.07.13
16:21
Е явно само ти се адаптираш :D Защото ако всичко,което пишеш си е реално с тренировките наистина може и така да е.А иначе ми е интересно какво би се случило,ако тренираш с висока интезнивност и нисък обем,като например по 3 серии гърди 6-7 серии крака 5 серии гръб,дали би станал двоен или ще се смалиш..
27.07.13
16:30
За маса не знам,но сила бих качил много,адски много и то бързо,но бих откачил,аз не мога да тренирам с нисък обем,освен ако не работя във фитнес и да го правя по 3 пъти на ден.
27.07.13
16:34
Е ако т’ва ти е целта какъв е дерта? И на мен нe ми е яко да правя 25-30 минутни тренировки,ама все пак като имаш цел трябва да я гониш :)
Мнението беше редактирано от Teen Power на 27.07.13 16:34.
27.07.13
16:50
Работата е там,че не ми е приоритет,а до целта може да се стигне по различни пътища с различна дължина и с различни десерти по пътя.Силен съм бил,относително силен съм в момента и много по-силен мога да стана стига да искам.Не знам дали е случайно или не,но като си направих картата във фитнеса и всеки път си я подновявам винаги ме записват до името ми с “тиренце машината”, не знам защо,не съм карал никой умишлено,даже до скоро не знаех,че все още така ме записват.. Всички са по имена, аз единствено само с малко име и машината след това.. работят 4-5 човека на смени, и като отида да тренирам, всички доста добре знаят кой човек идва от всичките записани имена в тефтера :)
Трябва да знаеш като разумен човек, че силата (физическата) е общо понятие, докато опитът,умствената сила и знанията са вечни.
27.07.13
17:36
А ти имаш ли опит с подобен тип нискообемни тренировки,някога правил ли си? Ясно,че има различни пътища и различна дължина и рецепти.Няма лошо също така да опиташ да тренираш по всякакъв начин,просто това е един от тях и ми е интересно. Също интересно ми е дали си тренирал с много голям обем,но без откази.
Е ако т’ва ти е целта какъв е дерта? И на мен нe ми е яко да правя 25-30 минутни тренировки,ама все пак като имаш цел трябва да я гониш :)
И защо тренираш по 25-30 минути?
27.07.13
17:56
Ми ти за колко искаш да направя тренировка от под 10 серии?
27.07.13
18:11
Ми не знам,аз съм правил 5 пъти смолов на седмица, и последният път 10 по 3 имах, и тея десет тройки бяха такава агония, че ги правих 2 часа и половина, имах 15 минутни почивки по едно време,ама брутални грайндъри ти казвам,удря те в мозъка от напън,краката те болят,целия си грохнал,клякаш за пети път тази седмица,всичко е на ултра макс и на всичкото отгоре е в ебаси жегата на 40 градуса през лятото без климатик.Адското мъчение.Ма ти казвам такива грайндъри,такива силни викове в залата,такива силни викове от хората покрай мен за мотивация,толкова псувни,че ако ги видиш,ще гледаш все едно си видял извънземно.
Мнението беше редактирано от lordinario на 27.07.13 18:11.
27.07.13
18:18
А ти имаш ли опит с подобен тип нискообемни тренировки,някога правил ли си? Ясно,че има различни пътища и различна дължина и рецепти.Няма лошо също така да опиташ да тренираш по всякакъв начин,просто това е един от тях и ми е интересно. Също интересно ми е дали си тренирал с много голям обем,но без откази.
Имам да,и то след спор (точно с човека по-горе - 6th,тогава все още сталкер) за това,че тренировките са ми прекалено ниско обемни ми затвориха първият дневник преди 2,5 години,ма и аз бях тъп и си знаех своето,не приемах аргументирани критики,както и да е :)
Мнението беше редактирано от lordinario на 27.07.13 18:19.
27.07.13
18:19
Колко нискообемни бяха? Серии горе-долу?
27.07.13
18:22
1 максимална серия за мускулна група с троен рест-поуз и 3-4 мускулни групи на тренировка, 3 пъти на седмица. Демек не повече от 15 работни серии на 7 дни !
27.07.13
18:23
Сила и размер качваше ли тогава иначе или беше по-бавен прогресът?
27.07.13
18:28
40кг тяга качих за 2 месеца,после като вдигнах обема ми падна малко силата,но пък повече повторения на по-леко можех да правя.Размер качих,ама в краката и гърба,щото там дръпнах бързо на сила,но не много размер все пак,размера дойде след като вдигнах обема и с новопридобитата сила,започнах да правя същите серии както преди това ,но с +30кг на всякъде.Спомням си че в края имах чиста 16ка на 50кг бицепсово сгъване и 205 единица на тяга без колан и фитили. Набиранията и кофите тогава ми бяха слаби, с 20кг правих 5ци на набиране и единица на 40кг кофа,ама пък правих военна преса с 60кг за серии,при условие че бях около 1 година стаж и 77-78кг тегло.
27.07.13
19:48
Днес нормално заредих,сега ми остава един кафяв ориз да изям и малко черен хляб и нещо такова,чувствам се далеч по-добре.От утре всичко си влиза по старому,но с пълна пара!
27.07.13
22:06
Вече съм заредил,оставих си малко кафяв ориз за преди лягане само.След малко отивам да правя първа тренировка след зареждащия ден,не ми се спи нещо,въпреки многото въглехидрати и още по-странно е,че съм свеж и енергичен,а не съм пил грам кафе.
п.п нов аватар , аз съм си на него.
Мнението беше редактирано от lordinario на 27.07.13 22:06.
27.07.13
22:28
Е, брат, сложи го като снимка в самия дневник, за да се види нормално. На тая малка снимка не важиш.
27.07.13
22:39
Важа навсякъде азе.
28.07.13
00:33
И сега ако ти падне силата ще или не можеш да я покачиш ще останеш един и същ в продължение на години ли ? Защото единствено гледам силата гледаш като показател за прогрес и за хипертрофията , демек това така наречено прогресив овърлоудинг или нещо от сорта :)
Е, брат, сложи го като снимка в самия дневник, за да се види нормално. На тая малка снимка не важиш.
Тоя па.... Та то нали A.W.E.I.T. определя какво важи и какво не......
Нали щеше да правиш някво зверско зареждане с 20 000 калории, кво стана ?
28.07.13
00:58
Нали щеше да правиш някво зверско зареждане с 20 000 калории, кво стана ?
Падна ми нета не мога да пиша.( пиша от телефона,а сайта няма мобилна версия и се нервя да се кьоря). От два дни ям адски мн. боклуци, 20 не ,ама -13-14 ги докарвам най-малко. И то само от простотии. Има малко свестни работи.
Тренирах малко лостове иначе.
28.07.13
01:00
Тоя па.... Та то нали A.W.E.I.T. определя какво важи и какво не......
Новобранец е ,какво да очакваш....
28.07.13
14:13
Aesthetic crew member виждам на аватара (mirin the tatt strong). :*