06.03.13
20:28
Да, точно това и аз имам предвид ;)
Правил съм го в гигантски серии със сума други неща, като съм стигал до 70 кг за 3-4-5 повторения...смяташ ли, че ако имаше пренос в силата на удара нямаше да разбера и да го препоръчвам ?
Освен това механиката на удра с ръка и това нямат много общо ;)
Е да не завърташ китката на края на движението, ама все пак натискаш с крак, изпъваш напред... Но щом го говориш от опит вече съм по-склонен да повярвам :)
07.03.13
09:39
казано от Kirilov на 06.03.13, 20:36:
Е да не завърташ китката на края на движението, ама все пак натискаш с крак, изпъваш напред... Но щом го говориш от опит вече съм по-склонен да повярвам :)
Това, че го говоря от опит е най-малкото ;)
Много малко хора са наясно с точната механика на удара - къде, кое и как работи в действителност, а не кое къде и как изглежда, че работи. Включително и много треньори по БИ/БС. Тези пък, които са наясно не са наясно със силовата тренировка и сещай какво става :) Легенди за упражения и митове за ФП...
С тия обяснения показваш, че и ти не си наясно ;) Какво като не завърташ китката, това ли е от най-съществено значение за удара ? Колко натискаш с крак, как натискаш с крак, на къде натискаш с крак, какво като изпъваш напред - бутането с ръката ли е най-важното в удара ?
;)
Иначе упражението е добро, но за съвсем други неща. Не напразно съм го правил и съм натискал на него, просто за сила на удара както казах ползата е равна на нула, освен ако не си освободен от физическо.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.03.13 09:49.
казано от James Hinks на 07.03.13, 09:39:
казано от Kirilov на 06.03.13, 20:36:
Това, че го говоря от опит е най-малкото ;)
Много малко хора са наясно с точната механика на удара - къде, кое и как работи в действителност, а не кое къде и как изглежда, че работи. Включително и много треньори по БИ/БС. Тези пък, които са наясно не са наясно със силовата тренировка и сещай какво става :) Легенди за упражения и митове за ФП...
С тия обяснения показваш, че и ти не си наясно ;) Какво като не завърташ китката, това ли е от най-съществено значение за удара ? Колко натискаш с крак, как натискаш с крак, на къде натискаш с крак, какво като изпъваш напред - бутането с ръката ли е най-важното в удара ?
;)
Иначе упражението е добро, но за съвсем други неща. Не напразно съм го правил и съм натискал на него, просто за сила на удара както казах ползата е равна на нула, освен ако не си освободен от физическо.
Аз и не претендирам да съм много наясно, правя каквото са ме карали да правя и каквото съм виждал да правят някои други хора. А завъртанто в китката го казах, като ралика в механиката на удара и упражнението. И бутането с ръката не е най-важно, най-важно е ударът да тръгне от крака, поне за това съм сигурен :)
Днес:
15 мин. макс кръгове:
15 суинга - 24 кг.
10 бърпита
5 ХСПУ
резултат: 6 кръга за 13 мин и нещо.
Въобще не съм се напъвал, накрая даже ме домързя да започна още един кръг. Вчера бая работи правих, а и утре съм на щанги.
Преди кръговете правих малко изхвърляне с лоста, с 30 и 40 кг. Малко обръщане и тласкане на 30-40 кг. След това разни лигавщини, мъчих да правя предна и задна везна, на въже скачах, преси правих и така, по-лежерно.
Днес:
При щангистите:
Тлскане подклек(всяко започва от земя с обръщане и след това още едно обръщане от коляно) - 5х40;5х40;5х60;3х70;2х80;
Обръщане и тласкане подклек - 0х90;1х90;1х90;1х90; 5х70; 1х80; 1х90; 3х70;
4 обръщания и 1 тласкане - 70;
Изхвърляне - 8х30;8х30;5х40;5х40;4х50;4х55;4х55;5х50;5х50;
Клек - 5х50;5х60;5х70;3х5х80;
Тласкането става средно м/у швунг(пуш преса) и тласкане, ама е добре щом на 90 кг. го правя. Имах и някои сполучливи опити, където почти се получава тласкане, тренера вика, че ако го усвоя както трябва 105, че и 110 мога да тласна скоро :)
Thruster & Front Squat & Burpee
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 rep:
- Thruster
- Front squat
- Burpee
For time
Време: 21:32 мин. @ 50 кг. ...Чудничко беше.
След това излязох на двора с едно момче да похвърляме малко, уж да разпусна, то дойдоха и други и към 30 мин. поцъкахме баскетче, тотално се доразбих :)
Днес:
Загрявка, малко ластици, малко обръщане и тласкане, изхвърляне.
Понеже стигнехмe до извода, че глезена ми е много слаб(даже все едно го няма), започвам да наблягам там с много подскоци, за това тренировката:
20 тласкания напред с лоста
5 странични прескока напред на пейка
10 подскока нагоре и напред с високо повдигнати колене
10 метра високо повдигнато коляно
10 метра с ритане в подбедрицата
4 пъти, 5 мин. почивка пак 4 пъти. Имам и клип, като ми го пратят ще го кача.
След това ходене на ръце и там имам клип.
Мнението беше редактирано от Kirilov на 11.03.13 19:20.
Бас държа, че това е баща ти... (sweat)
А тия тренировки, ако знаеш, колко са ми познати... ;)
Да, дъртия Кирилов е :)
Харесва ли ти как е станало ? Знаеш къде е, само чакам да дойдеш
казано от Kirilov на 12.03.13, 11:32:
Още изглежда корав...един път като си бил кон, цял живот си оставаш як:)
казано от slavko на 12.03.13, 11:39:
казано от Kirilov на 12.03.13, 11:32:
Още изглежда корав...един път като си бил кон, цял живот си оставаш як:)
Ще се пускам с него на Юли на състезанието, ама не мога да го навия, щя лда се контузи :)
12.03.13
12:41
Супер яко място, Кирилов! Предполагам, че е твоя (ваша) залата?
И като жена, не мога да не отбележа, че физиката ти е супер:)
(shy) Амаааа, чак сега ли видя, аз и снимки съм качвал :) Инъче е нашата семейна зала :Р
Днес:
7 кръга от:
с 15 кг диск
10 ротации на ляво
10 ротации на дясно
10 пуш преси
10 гребания
10 клека с диска зад глава
50 метра спринт.
на връщане свински тръст
Обръщане до 90 кг. Лицеви опори на мед. топка най-различни. 4 серии по 5-4-3-3 силово на лост.
Вие като идвахте беше още в много груб вид, виж и на клипа, аз главно за това съм го качил :)
Днес:
Високо изтегляне от трупчета (хват за изхвърляне) - 2х5х40;4х50;5х60;4х70;3х80;3х85;3х5х50;
Изхвърляне от трупчета - 2х7х30;6х40;5х45;3х50;1х60;1х60;3х6х40;
Клек - 8х50;8х60;5х70;5х80;3х90;3х5х100
3 кръга от:
5 ХСПУ
10 суинга с една ръка, със смяна на ръцете - 16 кг.
15 скока на лежанка.
Време не съм засичал.
След изтеглянето от трупчета изхвърлянето върви много по-технично.
Днес:
13.2
6 кръга, 5 пуша и 3 тяги
Скоковете на около 55 см. винаги с изправяне. Стремях се да правя всичко легитимно. Не съм се раздавал на макс, а и не можех щото крачката ми бяха доста изморени от предните дни. Честно казано мислех, че ще направя поне 7 кръга.
Мнението беше редактирано от Kirilov на 14.03.13 19:21.
Днес:
пак за глезените 6 кръга от:
10 прескока на лежанка - нарпед и нагоре
10 подскока на пеика само от глезен
10 подскока на крак на пейка с размяна
5 кръга ластици. Прилагам и клипове, жалко че момчето с хубавия телефон вчера го нямаше да ми снима 13.2.
Мах с ръцете бе, коленете високо...оххххх, колко съм ги слушал тез’...:))))
казано от slavko на 15.03.13, 21:53:
Мах с ръцете бе, коленете високо...оххххх, колко съм ги слушал тез’...:))))
Нали горе-долу сте една школа с дъртия ... нормално е :)
Оххх, чак сега се замислих как ще прозвучи ... :D
Мнението беше редактирано от Kirilov на 15.03.13 22:02.
Да, дааааа, поправих се, имах предвид, че сте лекоатлети, пък то какво излезе ... :Р
Шегувам се бре, знаеш че си много мой човек:)
Иначе, тия кръгове ти изгарят дробовете, но после като отидеш да тичаш ще усетиш разликата.
Според мен, ти и Илия, имате перфектната структура за Кросфит.
Аз съм дълъг, ако кача кила, натежвам и не съм ефективен...
Ивчето е нисък, ама ако свали, ще омекне...
Остава, Вие да се докажете, пък ние да се борим със Създателя:)))
казано от slavko на 15.03.13, 22:12:
Шегувам се бре, знаеш че си много мой човек:)
Иначе, тия кръгове ти изгарят дробовете, но после като отидеш да тичаш ще усетиш разликата.
Според мен, ти и Илия, имате перфектната структура за Кросфит.
Аз съм дълъг, ако кача кила, натежвам и не съм ефективен...
Ивчето е нисък, ама ако свали, ще омекне...Остава, Вие да се докажете, пък ние да се борим със Създателя:)))
Еми и според него трябва много въздух и всичко да се премисля преди комлекс как да се изпълни, особено за оупъни и тн. За силата вика, че най-лесно се правела и зимата ще наблегнем на тежките гири, лятото само бягане, подскоци и усъвършенстване на техниката. Инъче каза, че с глезена и взрива и щангата щяла да ми олекне, за сега не ме е подвеждал пък ще видим. Само дето е строго против суплиментации всякакви, не че и имам мерак да взимам нещо ... Вика “Едно време аз съм тренирал без зоб и ти ще можеш”
Днес:
3 кръга от:
мечешко ходене 20 метра
10 напада с диск
крокодилско ходене 20 метра
10 подскока
патешко ходене 10 метра
совалка 10-10-10-20 метра.
5 двусета тръстър и СДХП @ 60 кг.
Кофички и ранзи други работи на халки, които днес си направих, пробвах и някои упражнения, които съм виждал с така наречения ТИ-АР-ЕКС
Ето ги и халките - вриги, маркучи, карабинери - обща стойност 17 лв.
Мнението беше редактирано от Kirilov на 16.03.13 19:09.
казано от Kirilov на 16.03.13, 18:59:
така наречения ТИ-РЕКС.
TRX = Total Resistance eXercise ;)
казано от Маргарита Манева на 16.03.13, 19:03:
казано от Kirilov на 16.03.13, 18:59:
така наречения ТИ-РЕКС.
TRX = Total Resistance eXercise ;)
Note taken ;)
18.03.13
09:54
казано от Kirilov на 15.03.13, 22:01:
Много ясно “the best pound for pound fighter” :)
Много други могат да се нарекат така, ама най-вече Georges St-Pierre ;)
Песента така започва, за това съм го написал. Мненията са много, и Мейуедър доста го спрягат, все пак като аматьор и профеиосналист има само една загуба и то .. нали знаеш от кого :)