Подходящ хранителен режим с подходяща тренировка

ЛГ

11.07.12
04:00

Здравейте,
случаят е следният - 50кг - 1.70м. До сега не ми е пречело и не съм правил нищо по-специално за да контролирам теглото си. Сега обаче имам желание да направя нещо и да стигна някакво по-нормално тегло. Важно - не пия и не пуша.

Интересувам се кой ще е най-подходящия хранителен режим за моят случай и с каква тренировка. Тук особеното е, че няма да имам възможност за тренировка във фитнес, тъй като не мога да го съчетая с работата и времето, което трябва да отделя за да отида до най-близката зала. Тоест, мога да правя предимно домашна тренировка - упражнения без уреди или нещо с дъмбели, и/или упражнения на лостове - набирания, кофички. За хранителния режим - мисля, че няма да имам проблеми да го спазвам, единствено - може да се наложи да си готвя сам, което няма да е проблем, ако не говорим за някакви сложни приготовления. Не съм запознат с хранителните добавки - хубаво или не е да се включват, така че нямам никакви предпочитания дали, или не да присъстват.

Изчетох доста материали във форума на сходни(и не само) случаи на моя, но въпреки всичко реших да напиша отделна тема, защото знам, че всичко си е индивидуално и най-добре да опиша всичко.

Благодаря предварително на всички, отделили време на моята тема. Надявам се да се засичаме често из форумите за напред!

Темата беше редактирана от Лазар Георгиев на 11.07.12 04:01.

М-да, определено добре си решил да направиш нещо за теглото си, тъй като е бая ниско.

Няма голяма философия - започваш да се храниш правилно и да тренираш до колкото е възможно у вас. Ако искаш големи мускули обаче, ще трябва да се насочиш към фитнес зала или най-малкото  да ходиш на някакви лостове и успоредки около дома ти. В началото ще имаш напредък и само в домашни условия, но с времето ще се адаптираш и това натоварване няма да ти е достатъчно за допълнителен мускулен растеж.

За храненето:
Мини гид за диетите при новаци
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Здравословното хранене - какво включва то?
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за покачване на тегло

Препоръчвам ти да се спреш на равномерно балансирана диета.

В случай, че нямаш спортен стаж, можеш да започнеш с нещо елементарно като:
1. 3 серии лицеви опори - колкото можеш да направиш, 60 сек. почивка между сериите
2. 3 серии набирания - колкото можеш да направиш, 60 сек. почивка между сериите
3. 3 серии напади - колкото можеш да направиш, 60 сек. почивка между сериите
4. 3 серии крънчове - 15-20 повторения, 60 сек. почивка между сериите

Изпълняваш горното 3 пъти седмично, през ден.

Като заякнеш, можеш да добавиш и Преси от стойка на ръце, за допълнително натоварване в раменете. Можеш да добавиш и кофички на пейка, но това с времето.

Това е като за без оборудване. После ще трябва да се сдобиеш с уреди или да отидеш във фитнес. Но започни с това и здраво хапване.

ЛГ

11.07.12
13:24

Мерси за съветите. Друг потребител от форума ми препоръча упражнения за дъмбели, които сигурно също ще мога да включа в последствие, за да видя кое ми се отразява най-добре. А иначе, мисля, че няма да е проблем на този етап, когато ми се отдаде възможност, да заменя някоя от тренировките с такава във фитнес.

Поздрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1