Премахване на бенки

Прескочи до:

06.01.06
11:16

За тези извън България—знам че редовна консумация на сурово (непактьоризирано) мисо (ферментирало соево пюре от япония) премахва бенките по естествен път в рамките на няколко години защото съдържа силно противораково вещество.

DI

13.01.06
03:05

Тъкмо имах уговорка с един лекар в Пикасо да ми махне няколко по лицето, и понеже държаха всички на мнението на дерматолог отидох на преглед—- и ми препоръча премахване със скалпел във военна болница доколкото разбрах 100лева било на бенка, ебати цените заклевам се :)

26.01.06
14:56

Аз знам че при този доктор в Пловдив е най-добре щом известните хора ходят при него значи има защо!При него знам че е 30лв за две бемки и аз ще си махам но съм решил Април месец

ZW

01.02.06
00:01

Аз съм вече по-навътре в темата. Значи бях при дерматолог в кожна болница, който ги маха с “радиовълни” май беше(в частния си кабинет). Направих 2 за да видя как ще стане. Излезе 70 лв, бая еврейско, но се спазарих, че ако махна всички(към 20 броя са при мен  :x ) ще свали цената сериозно. Доволен съм, но очаквах напълно премахване,а остана червено петънце, пак е 10 пъти по-добро от бенка, но пак не е напълно. Мога да кача снимка в нета ако искате, само кажете къде, за да видите резултата. Той естествено доста говореше против лазера и Пикасо, че нямали собствен дерматолог и т.н., но все пак са му конкуренция. Цените при него са с 5 лв по-скъпи от Пикасо, ако не се спазариш де  :)  25 за местна упойка и по 25 на бенка. Чух, че лазера не оставял такива червени петънца. Аз ще поразпитам как стой въпроса с лазера и ще ви дам инфо кое е по-доброто решение до средата на март месец.

DI

13.02.06
18:27

Значи на мене на 9ти февруари ми ги махнаха 2 бенки, упойка с инжекция в самата бенка, после я изрязват и шият. Резултата какъв е още не мога да кажа, вече станаха 5 дена откакто ми направиха операцията, не мога да се къпя, задължително е да не се пуши около мене за да не ми люти на раните, да няма някви възпаления. Днес си видях между другото едната бенка, тоест мястото където имах :> значи то е едно червено от кръв петно + няколко конеца които стърчат от него, утре на обяд някъде ще ми махат конците, видя ли какви са резултатите ще ви кажа веднага ;> Белег е много вероятно да остане, както каза доктора божа работа, но мойте бенки бяха дълбоки и затова се наложи да ги изрежат, малки бенки като точки могат лесно да се махнат с лазер. Това от мене, айде ;) има ли новини ще ви пиша пак

ZW

13.02.06
19:47

Къде си ги направи и какви пари ти струваше ?

DI

15.02.06
14:54

във военна болница, цената е 100 лева на бенка, боли само докато ти бият инжекцията, вчера ми махнаха конците, сега в момента съм със 2 лепенки, които директно на раните се залепват, тяхната цел е да придържат раните вместо конците, след няколко дена ги махам тях самичак, след което няма да се къпя още малко и вече ще мога на фитнес пак да си тръгна (щото като се напъваш може да се скъсат раните като бяха зашити и ми забраниха фитнеса), както и да е, видях на една жена мястото където имала бенка, личеше си съвсем малко, една супер малка дупчица имаше тя там на това място, надявам се се пак мойте да са по-красиви :) нейните не са ги махали във военна болница, а доколкото разбрах тази лекарка е най-добрата в българия, казва се обрешкова, помощника й е доктор литов, и 2мата са супер печени и много внимателно и с разбиране правиха всичко, който се интересува от още нещо да ми пише

15.02.06
19:18

Тъкмо си махнах няколко по лицето и десетина по тялото. С лазер. 20лв всичко това. Че не боли, не е чак така, все пак ти горят кожата, даже понамирисва на барбекю.. :wink:  Иначе няма проблем, очаква се след около две седмици да паднат. Ако ти се намират , по-добре ги махни, а моментът е сега, когато не си изложен на слънце. А ако е от тези, на които казваме брадавици, само хирургическа намеса и след това трябва задължително да се изследва.

08.03.06
18:38

здравейте!!! някой може ли да ми даде по-подробна информация за процедурата с лазера, да ми препорачате клиника или лекар и най-важното - цените какви са?

08.03.06
18:47

[quote author=“djmurguli”]здравейте!!! някой може ли да ми даде по-подробна информация за процедурата с лазера, да ми препорачате клиника или лекар и най-важното - цените какви са?

Поне кажи откъде си. Мога да говоря единствено за Варна. Моите вече зарастнаха, усложнения някакви - йок.

13.03.06
22:36

Да ако си от Варна има един лазер с който ги горят...малко боли ама после след 2-3 седмици максимум до месец няма помен от бемките...

20.03.06
18:53

Значи аз съм си махал бемки.Таквиа козметици и врачки ги забравете.Пълна глупост са.Трябва медицинско лице да види.Ако бемката е окосмена няма проблем маха се с лазер за минута две, като често остава белегче.Ако обаче не е окосмена значи че има опастност да се превърне в рак при евентуално разраняване.Така че не всички бемки трябва да се махат.Отиваш при дерматолог и той ти казва. :wink:

Пичове не ви ли е спечено от рак на кожата с всичките тия операции, иначе имам към 4 бемки на гърба и бих ги махнал с голямо удоволствие ама нещо не смея да се подлагам на лазери или каквото и да било.. :roll:

Иначе ако все пак реша да направя нещо по въпроса, то 1во бих се консултирал с дерматолог и последния човек при които ще отида е “местния шаман” които ще ме намаже с “вълшебния крем” и сичко ще се оправи за 10 дни и ще струва 10лв :) Ако толкова лесно се премахваха бемки, то тогава операцията нямаше да струва по 100лв на бемка :wink:

SH

25.03.06
21:43

В Бургас има лекар който ги маха безболезнено с високочестотен ток.Ако някой се интересува мога да ви дам по точни координати.Аз лично си махнах една бемка по този начин.Не боли чак толкова :D

ПО ЗДРАВИ

25.03.06
23:06

[quote author=“MI5”]Пичове не ви ли е спечено от рак на кожата с всичките тия операции, иначе имам към 4 бемки на гърба и бих ги махнал с голямо удоволствие ама нещо не смея да се подлагам на лазери или каквото и да било.. :roll:

Иначе ако все пак реша да направя нещо по въпроса, то 1во бих се консултирал с дерматолог и последния човек при които ще отида е “местния шаман” които ще ме намаже с “вълшебния крем” и сичко ще се оправи за 10 дни и ще струва 10лв :) Ако толкова лесно се премахваха бемки, то тогава операцията нямаше да струва по 100лв на бемка :wink:

Това че махането на бемките причинавало рак е няква отживелица....вече се премахват по безброй начини..хирургически,лазери,ток,азот и др. ама сичко си е безопасно с лазер като ги изгорят и до 2 седмици падат и след оше 2 нищо не си личи почти

31.03.06
05:12

Това с бемките си е леко екстремно, не за друго а защото “изпържваш” доброкачествените образования и никой не може да ти да гарантира, дали след пърженето (или химическото третиране, което по същество са “кремчетата”) няма да превърне съответното доброкачествено образование в злокачествено. Тук съм съгласен с хората, които твърдят, че правилния начин е оперативно изрязване на целия участък.
При мен имам една такава бемка на лицето, която бих желал да я премахна, но тъй като е на лицето и е “леко” притеснително оперативното и остраняване, заради риска от инфекция/белег.

31.03.06
08:25

Според мен, по-екстремно е да си живееш с тях. Особено ако е на лицето и са подложени на слънце и други дразнители. И е много важно човек да има информация и да е запознат точно какво се случва, защото като се каже”бенка”,първото нещо, което идва на ум е “рак”, а всъщност връзката изобщо не е толкова пряка. За три месеца си махнах 30-тина бенки по тялото и по лицето, от години се каня да направя нещо по въпроса. Не остават нито белези, нито нищо.

31.03.06
13:05

[quote author=“djmurguli”]здравейте!!! някой може ли да ми даде по-подробна информация за процедурата с лазера, да ми препорачате клиника или лекар и най-важното - цените какви са?

абе вие луди ли сте да си махате бенки бе
една приятелка на майка ми си махна бенката с лазер при което бяха и казали че е доброкачествен тумор
и мина известно време 2-3 години и откриха ракови заболявания
и наскоро и беше погребението
така че по-добре не си рискувайте здравето,заради някакъв суетене около някаква бенка просто няма никакъв смисал

31.03.06
13:14

[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“djmurguli”]здравейте!!! някой може ли да ми даде по-подробна информация за процедурата с лазера, да ми препорачате клиника или лекар и най-важното - цените какви са?

една приятелка на майка ми си махна бенката с лазер при което бяха и казали че е доброкачествен тумор
така че по-добре не си рискувайте здравето,заради някакъв суетене около някаква бенка просто няма никакъв смисал

Ракови заболявания на какво?! И според теб това се е получило заради премахването на бенката ли?

31.03.06
13:23

[quote author=“Neo”][quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“djmurguli”]здравейте!!! някой може ли да ми даде по-подробна информация за процедурата с лазера, да ми препорачате клиника или лекар и най-важното - цените какви са?

Ракови заболявания на какво?! И според теб това се е получило заради премахването на бенката ли?

ами и аз имам бемка и исках да си я премахвам,но се посъветвах със специалисти ходих по най-различни клиники и глупости и наистина сам доста в 4ас
най-опасните бемки са тея малките,приятелката на майка такава си е махнала
за големите те са безобидни,но наистина не е хубаво да се закачат като цяло

30.05.06
15:43

В Бургас също има един “Местен шаман” и той е от моя блок. :lol: Познавам го много добре човека махал ми е над 10 бемки без значение какви просто ги мажи с една течност пари стават на коричка и след 10 дена падат като остава малък белег.Нямам никакви оплаквания и почти всеки пут когато минавам покрай неговия апартамент(живее на 1 етаж) има хора който си чакат реда.До колкото знам няма човек който да се е съжалявал....Но всеки си знае за себе си...както решите :D

NI

05.06.06
19:21

Така аз искам само да ви кажа на всички тук че съответния човек за когото говорите,онзи шамана от Пловдив,скоро ще бъде подсъдим,защото изгаря бемките с подобна на азот концентрация,която всъщност изгаря само горния слой и след известно време тези пациенти са с карценом,което е едно от най опасните неща за които може въобще да говорим.Няколко негови пациенти вече са починали заради невероятния му метод,така че ви предупреждавам да си нямате работа с него!!!

GD

22.06.06
12:05

От всичко което почетох до момента разбрах че май съм взела най-доброто решение относо бенките си. Аз си ги имам в излишък, но за мое щастие, все по места, на които не правят впечатление. Днес ще си махам една, при проф. Обрешкова в ВМА. Доста съм притеснена, но от отзивите които получих, едва ли има по-добро място да свърша това. Всичко ще ми излезе около 130-140 лева, при положение че аз се разбрах с нея за 2 бенки (цената включва и тестване на бенките +промивки и превръзки). Предполагам, че цената ще падне, когато й кажа че искам да махна само едната.
Иначе и аз имам познат, който почина поради подобна процедура. До колкото ми е извесно (защото не ме е удобно да навлизам в подобна тема с роднините му) той е ходил и си е махнал една бенка. В последствие тя е израснала на ново. Махнали са я 2-ри път, появила се е инфекция в последствие (цялото действие се развива в Димитровград) и така са го приели тук в София, където лекарите са заявили че вече нищо не могат да направят. Така че, хора, ако на вас ви стиска с лазер, така решавайте този проблем. Истината е, че въпреки, че знам, че въпроса да голяма степем, може би, се дължи на недостатъчната компетентност на лекарите, на мен не ми се рискува в козметичен салон и само мога да ви посъветвам: Ако решите да ги премахвате в козметичен салон с лазер, задължително, преди това тествайте бенката в поликлиника при лекар специалист в тази област. :!:

27.09.06
14:46

как може да се изследва бемка преди да е махнат?

не се ли прави хистология след като е махнат?

27.09.06
14:46

как може да се изследва бемка преди да е махнат?

не се ли прави хистология след като е махнат?

15.10.06
22:11

Аз съм от гр.Варна и имам една малка бенка на носа 1-2 мм като точица как мога да я отстраня,къде,колко пари ще струва,безвредно ли е?

22.10.06
13:16

къде във варна е този лазер дето маха бемки, дайте координати,моля

SH

22.10.06
14:15

Ами за Варна незнам.За Бургас знам, че има но за Варна...Ще попитам и до 1-2 дена ще се опитам да ви дам информация :)

по здрави

23.10.06
01:26

[quote author=“shadow_”]Ами за Варна незнам.За Бургас знам, че има но за Варна...Ще попитам и до 1-2 дена ще се опитам да ви дам информация :)

по здрави

чакам, ти премахвал ли си?

и все още чакам Neo , да влезе и да обясни, не че Бургас ми е далече, но все пак Варна  :P

SH

24.10.06
21:33

Значи питах вчера доктора дето ги маха дали има във Варна ма той вика, че май нямало или поне той незнаел :roll:  Аз съм си махал една бемка на корема така и сега нямам и белег даже.Ако някой се интересува да ми пише на ЛС ще ви дам координатите му  :)

по здрави

FI

08.02.08
15:10

на мене преди година ми махаха бемки не е страшно изобщо и изобщо не боли с скалпел ми ги махаха изрязва се самата бемка и малко здраво място около нея след 15 дена си като нов човек няма и помен от бемките моите бяха доста големи и то на гърба ..... махнаха ми ги ся имам белези но се поизчистиха с времето

27.02.08
07:36

Горе-долу за какви пари става въпрос?!?! shadow_

NX

29.02.08
10:23

казано от Nikito1 на 05.06.06, 19:21:

Така аз искам само да ви кажа на всички тук че съответния човек за когото говорите,онзи шамана от Пловдив,скоро ще бъде подсъдим,защото изгаря бемките с подобна на азот концентрация,която всъщност изгаря само горния слой и след известно време тези пациенти са с карценом,което е едно от най опасните неща за които може въобще да говорим.Няколко негови пациенти вече са починали заради невероятния му метод,така че ви предупреждавам да си нямате работа с него!!!

Глупости , точно този от пловдив гори най ефективно бенките със самият корен и досега незнам за случай който да има недоволни клиенти. Въпросното вещество е патентовано и доколкото знам американска компания му е предлагала около 500 000$ за да може да го ползва.

AN

10.05.09
12:23

здравеите бих искала ако някой е по навътре в нещата да ми каже по подробно в кои градове има дерматолози който да ми помогнат ...  искам да си махна една бемка но ме е страх .. (все пак съм на 14) бемката е изпъкнала и ако някой ми докладва нещичко ще съм му много благодарна :)

12.05.09
14:58

казано от nxhnxh на 29.02.08, 10:23:

Глупости , точно този от пловдив гори най ефективно бенките със самият корен и досега незнам за случай който да има недоволни клиенти. Въпросното вещество е патентовано и доколкото знам американска компания му е предлагала около 500 000$ за да може да го ползва.

И един мармот...

WI

12.05.09
16:31

Като чета тука какви неща стават с тея бенки изтръпвам направо,уж всичко точно направено от специалист ама след две три години в иждаш че всичко не е направено като хората и става лошо.....А и тоя шамана от Пловдив.......

31.07.09
10:24

казано от Adi на 06.01.06, 11:16:

За тези извън България—знам че редовна консумация на сурово (непактьоризирано) мисо (ферментирало соево пюре от япония) премахва бенките по естествен път в рамките на няколко години защото съдържа силно противораково вещество.

Adi,може ли да обясниш подробно?
Търсих още информация,но почти няма...

10.12.09
22:32

казано от BIG_BOY_100kg на 30.04.05, 10:36:

Та нека всеки който знае нещо по тоо въпрос да пише.

Като цяло премахването на бенки не е сложна процедура, но въпреки всичко за извършването и са нужни специалисти.Един от главните въпроси на младежите е дали да си премахнат бенките и как да ги премахнат.Методите са много: лазер, скалпел, азот и прочие.Това от което обаче всички се притесняваме е възможно ли е от едно премахване на бенката да се развие карцином на кожата?Винаги можете да се обърнете към специалисти (дерматолози онкодерматолози и прочие).Ето какво представлява карцинома на кожата.На практика той може да се получи при излагане на силни слънчеви лъчи,солариуми,дразнене на бенки ипрочие.Всяка клетка както знаете има ДНК.То  е подредено по точно определен начин.Когато то бъде променено от тези фактори (светлина дразнене и прочие)(наречени канцерогенни фактори) ДНК се променя съответно и функцията на клетката се променя.Всички клетки започват постепенно да функционират както клетката с променено ДНК поради простата причина, че всички органи, тъкани клетки са свързани функционално в едно цяло и изграждат организма.Поради тази причина тялото образно казано се “разпада”.След промяната на ДНК на клетката започва да се променя и самият орган.Появяват се метастазите (разнасянето на рака от мястото на първоначалното му възникване на други места в тялото - мозък ,черен дроб, бъбреци и тнт.)Ракът на кожата е един от най-често срещаните, но разбира се това не трябва да е повод за  тревога.Та връщайки се на темата за бенките моят съвет е да отидеш при онкодерматолог и хистолог след което да ти кажат дали можеш да я премахнеш или не.Съветът ми е ако я премахваш да бъде оперативно.Така се изрязва цялата бенка,докато лазера гори само повърхността.Това е моят съвет.Желая ти успех!Живи и здрави! :)

27.08.10
11:17

Еве аз имам бенки много особено по гърба и се образуват от слънцето нз защо сиг кожата ми нещо не понася.И да ги махна те пак ще избиват сигурно.Да имате нещо по въпроса ?

27.08.10
14:17

казано от nxhnxh на 29.02.08, 10:23:

На кое да се вярва последно ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1