01.03.16
19:20
Е, ням да мра, ма ще си страдам! :D
Цял ден митках по доктори днес.
Сутринта на невролог. Пуска ми ток по ръката. Много гнусно изследване. (swear) Още ми е изтръпнало заради него.
Обективно състояние: МРД - отр. ЧМН - б.о. Вертебрален синдром в цервикален отдел. Липсват парези. СНР - ум. живи. без патологични. Сетивност - хипестезия по С5, С6, С7 двустранно. ВКФ - б.о. (тия всичките съкращения не ги знам какво значат)
Изследвания: ЕМГ - в норма. ЕЕГ - в норма.
Заключението: ЕМГ данни за лека коренчева увреда на ниво С6, С7 в дясно. нормални параметри за сетивни и моторни влакна на Н.Медианус и Н.Улнарис в дясно.
Каза, че имам леко ошипяване в областта на врата, но е било незначително и не е причина за сътоянието ми. Даде ми направление за ортопед. Ама той - на работа следобед.
Та, след 3 часа обратно в ДКЦ-то.
Ортопедът ми поопипа ставата (палпаторни данни за болка в областта, ма аз като цяло съм темерут, и не че много ме е заболяло, но сравнявайки с другото рамо има нещо), поръзвартя я и ме прати за рентгенова снимка на рамото.
По снимката, каза че виждал това, за което се съмнявал - калцифициране и някакво начално ошипяване. Спомена нещо за периартрит. Пише - Основна диагноза МКБ М75.9 Увреждане на рамото, неуточнено.
Каза, че няма нужда от обезболяващи и други хапове ( лесно ме нави :D ) поне за момента. Изписа ми някаква хранителна добавка за ставите Bongen и да се мажа с AlgaSan Mobil Gel. И, ако до двайсеттина дни няма промяна - пак ще ходя...
Като цяло - нито невролога, нито ортопеда са ми анатемосали тренировките, но споменаха да внимавам с тежестите и да са по-умерени нещата. Ортопедът отбеляза, че трябва да имам едно наум, че да не стане зле след 4-5 години и ми препоръча да плувам. Аз обаче не мога да плувам (blush) въобще. Мога само жабешката и кучешката! :D Освен да ходя и да се кисна в топлия басейн, друго не знам...
И сега!!!
Много моля четящите тук за съвети за:
- Някакви препоръки относно движенията ми през периода на оздравяване? - Поне половин месец избягвах да натоварвам въобще ръката по време на тренировките. Няма как да не я натоварвам на работа обаче, защото ако не нося кашони, чокам по цял ден на компютъра. И искам да правя някакви упражниния с тая ръка, пък било то и съвсем леки.
- Някакви препоръки относно добавките (витамини, минерали и т.н.), които е добре да приемам? - аз тоя Bongen ще си го пия два месеца, както са ми предписали, но може ли и още нещо да добавя?
- Някакви препоръки относно храненето ми? - има ли храни и билки, които биха ми помогнали в подобно състояние? Въобще - може ли да се повлияят шиповете и вкалцяванията с прибавяне или премахване на нещо от диетата?
Каквото ви хрумне, ще бъде оценено и добре дошло!
Благодаря предварително! :)
P.S.: Не знам дали няма да е по-удачно да си пусна тоя пост като отделна тема, ма ще видим по-нататък.
P.S.2: И така съм се отнесла с болежките си, че пропуснах да ви честитя Първи март! Да сте живи и здрави всички! (F)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 01.03.16 19:40.
Аз обаче не мога да плувам (blush) въобще. Мога само жабешката и кучешката! :D Освен да ходя и да се кисна в топлия басейн, друго не знам...
Според мен дори това ще ти е от голяма полза. :)
Иначе, относно движеноето, бих ти препоръчала (разбира се) йога, но при някой който наистина разбира. Във Варна има едно такова място, ако проявиш интерес, питай, ще те насоча.
- Някакви препоръки относно добавките (витамини, минерали и т.н.), които е добре да приемам? - аз тоя Bongen ще си го пия два месеца, както са ми предписали, но може ли и още нещо да добавя?
- Някакви препоръки относно храненето ми? - има ли храни и билки, които биха ми помогнали в подобно състояние? Въобще - може ли да се повлияят шиповете и вкалцяванията с прибавяне или премахване на нещо от диетата?
Аз бих пила МСМ, зеолит, шилажит, лимонов сок (не накуп, разбира се), всичките разграждат натрупванията на “лош” калций.
Храната би следвало да е богата на магнезий, сяра, силиций.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.03.16 19:48.
Калцият е най-малкият проблем.
Калцификацията показва разкъсвания в захватните точки на някое от сухожилията. За да има такава натрупвания обаче, трябва да е имало по-стара травма, която да е в процес на зарастване, а не нещо прясно.
На практика нямаш диагноза. Тия глупости с ошипяванията да си ги приказват на бабичките.
Такива проблеми не се диагностицират по рентген, поне не и по такъв, с какъвто разполагат във варненско ДКЦ и на който меките тъкани се виждат само като бледи светлосенки. Общо взето всички лекари са отбили номера или просто толкова им е квалификацията.
Разчитат на това, че щом нямаш по-сериозни оплаквания и щом ставата е здрава (което се вижда на рентгеновата снимка), каквото и друго да има, то ще мине от само себе си, ако му дадеш достатъчно време.
Ако искаш точна диагноза, изръси се за едно ЯМР и не се занимавай с глупости.
Ако пък си готова да рискуваш да се лекуваш без диагноза, Зозо може да ти разкаже за някои упражнения от Евгени Попов, които й помагат доста за подобни проблеми. Но подобни не значи непременно същите.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.03.16 21:10.
01.03.16
23:01
Когато има възпаление в тялото, е хубаво да се намалят въглехидратите до минимум и си почивай,
а като ти мине, ако можеш да не тренираш толкова тежко...
МРД- Менинго радикулярно дразнене (синдром) - отрицателно
ЧМН- Черепно мозъчни нерви- без отклонения
Вертебрален синдвом в цервикален дял- означава, че физиологичнта извивка на гръбначния стълб при теб е изгладена във областта на врата
СНР- сухожилно нервни рефлекси- нормални, без данни за болест
Хиперстезия - повишена чувствителност по хода на следните нерви*
ВКФ- Висша корова функция - без отклонения (можеш да се хвалиш с това)
*
Злати,
радвам се, че си отишла на доктор.
Моята диагноза е - “Травма на дясно рамо”, което звучи като “Счупената ти е колата” :)
Ама кои точно сухожилия или връзки - съединител ли е, спирачка, спирачна течност дори...
Наистина първата реакция на доктора е да изключи страшните неща - напр. счупване, изместване на раменна става и т.н.. Според тях всичко останало се поправя, което до голяма степен е факт.
Ще направя клипче с радвижванията, защото смятам, че е важно за много хора от форума.
Искрено се надявам бързо да се възстановим и отново да вдигаме ;)
07.03.16
22:38
07.03.2016/понеделник (muscle) 22/366
1,5 км пеша сутринта + още 1 км след работа
Вечерта някакви нещастни домашни импровизации! (blush)
- табата 8 х 20/10 клекове СТ - 15-15-15-14-12-12-14-14
- ходещи напади - 5 х 10
- step up на един дървен стол с височина точно до под коляното - 6 х10
- глутеус мост с по-високо поставени крака - 3 х 15
- сядане и изправяне на един крак (на дървения стол) - 6 х10
- jumping jacks - 2 x 50
Смешна работа (blush), ма...
Не знам Zozo как е вместила по 20 клека за 20 сек. Аз едвам вместих тук-таме по 15. (tmi)
И ми е по-лесно, когато някой ме юрка в залата, отколкото да трябва сама да си се юркам.
Пффффф...
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 07.03.16 22:38.
16.03.16
23:28
14.03.2016/понеделник
- 1,5 км пеша сутринта и доста движение на работа
- овесени ядки, запарени с вода, стевия и канела / сварена елда / картофи на фурна със зехтин, хим.сол и маково семе / слъдък картоф на фурна със зехтин, хим.сол, черен пипер и риган / зелена салата със зелен лук, хим.сол, зехтин и оцет / моркови / червени пиперки / маслини / банани / портокали / сурови лешници
- ~1,5л вода, 2 инки, 1 чай-детокс
- Bongen, Шилажит, Магнезий+В-комплекс, МСМ, Омега 3, Зеолит
- по-голяма гадост от сладкия картоф не бях яла! :D Взех си петте пари, както каза мъжО! :D
15.03.2016/вторник (muscle) 23/366
- 1,5 км пеша сутринта и малко движение на работа;
надвечер в залата: загрявка, няколко обръщания и тръстъра с щанга 10 и 15кг, няколко руски суинга с пудовка 24кг, няколко бърпита без лицева опора. Комплексът: 5 мин. нарастваща стълбица от преден клек с бг-торба (обръщам си я от вис) и руски суинг с пудовка 24кг. Резултат: 8 рунда.
- овесени ядки, запарени с вода, стевия и канела / картофи на фурна със зехтин, хим.сол и маково семе / слъдък картоф на фурна със зехтин, хим.сол, черен пипер и риган / яхния от бял боб с моркови, дом.консерва от домати, пиперки и чесън, лук, зехтин, хим.сол и джоджен / домашна туршия от тиквички / маслини / банани / портокали / пълнозърнест сусамов тахан
- ~1,5л вода, 1 инка, 1 чай-детокс
- малки тежести, ма колкото-толкова...
16.03.2016/сряда
- 1,5 км пеша сутринта и още толкова след работа
- овесени ядки, запарени с вода, стевия и канела / оризовки / слъдък картоф на фурна със зехтин, хим.сол, черен пипер и риган / яхния от бял боб с моркови, дом.консерва от домати, пиперки и чесън, лук, зехтин, хим.сол и джоджен / маслинена паста / домашен хумус от нахут от консерва, пълнозърнест сусамов тахан, зехтин, лимон и маслинена паста / салата от домати, краставица, зелен лук, хим.сол и зехтин / червени пиперки / банани / портокали / сурови лешници
- ~1,5л вода, 2 инки
- най-сетне приключих със сладкия картоф. (party) Аллелуя! Буквално го изядох на инат и само, за да не го хвърля! (blush) :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 16.03.16 23:29.
- най-сетне приключих със сладкия картоф. (party) Аллелуя! Буквално го изядох на инат и само, за да не го хвърля! (blush) :D
При мен нещо такова се случва със фъстъченото масло. Ама изобщо не ми хареса, а му възлагах такива надежди :(
18.03.16
07:18
17.03.2016/четвъртък (muscle) 24/366
- 1,5 км пеша сутринта и малко повече движение на работа;
надвечер в залата: загрявка, вработване на заден клек 3х20/30/40/50/60кг и 1х70/80кг. Комплексът: 5 рунда за време от 15 задни клека с щанга 40кг и 8 суинга до вертикала с пудовка 16кг. Резултат: ....
- качамак от царевичен грис, хим.сол, червен пипер и кокосово масло / оризовки / домашен хумус от нахут от консерва, пълнозърнест сусамов тахан, зехтин, лимон и маслинена паста / червени пиперки / банани / фъстъчено масло
- ~ 2 л вода + 2 инки
- качамак с кокосово масло :D Направо избухнах с кулинария! :D :D :D И си купих фъстъчено масло, че отдавна не си бях вземала, а ме подсетиха. :) Е, не ми спори като тахана, ма и то ще свърши в един момент! (giggle)
18.03.16
21:49
Хъ-хъ-хъ! :D
18.03.2016/петък
- 1,5 км пеша сутринта и още толкова след работа
- 100г овесени ядки, запарени с вода и канела ( стевията ми свърши (dull) ) / 100г едла, сварена с хим.сол и зехтин / 125г макарони от елда и царевица със задушени гъби печурки и купешки смлени домати с босилек / салата от маруля, левурда (див чесън), нар, суров слънчоглед, хим.сол, зехтин и оцет / 2 банана / 3 портокала / 10 сурови бадема / 40г суров слънчоглед / 40г мед
- ~1,5л вода, 2 инки
- и за да има малко цвят - фотки на вечерните бъркочи! :D Може да не са зашеметяващи визуално, но пък си ми бяха вкусни! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 18.03.16 21:52.
( стевията ми свърши (dull) )
Аз пък моята се чудя на кой да я подаря.Оказа се, че не и понасям остатъчния вкус.
19.03.16
07:39
Злати, аз съм пропуснала, но като гледам храната - постиш, нали?
19.03.16
10:23
Злати, аз съм пропуснала, но като гледам храната - постиш, нали?
Тъй...
Моето е трудно да се нарече пост, т.като не съм религиозна и освен храната, нямам намерение да ограничавам страстите и пороците :D ( до колкото си ги позволявам, де ;) ), едва ли ще прощавам обидите и ще се въздържам от съпружески живот :D, а изключването на увеселителни и зрелищни мероприятия е абсурд! :D
Не съм и (т.е. няма да ставам) веган, защото за момента не мисля, че мога и искам да огранича ползването на продукти с животински произход ( като изключим храната, а и ям мед ). Просто ми се вижда твърде крайно като разбирания.
Казано с други думи - моето е plant-based diet, която стартирана и вероятно ще продължи паралелно с времето на Великденския пост.
Това е...
P.S.: А и се надявам на допълнителен ефект, спирайки поне за малко “възпалителните” храни като месо, млечни, глутен; захарта, кофеина и алкохола като цяло съм ги спряла вече повече от месец.
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 19.03.16 10:28.
19.03.16
11:05
@месо, млечни, глутен; захарта, кофеина и алкохола като цяло съм ги спряла вече повече от месец.@
Растат ли крилата? :D :D
Браво, Злати, хубаво начинание, полезно е разнообразието, а и щом няма да ти става начин на живот .
19.03.16
23:37
Ще ми порасте търбух заради треволяка! :D :D :D
19.03.2016/събота (muscle) 25/366
- мотане из МОЛа за подаръци и на кино с децата (гледахме “Зоотрополис”. Хареса ми!)
следобед в залата: загрявка, вработване на мъртва тяга 3х20/30/40/50/60/70кг и 1х80/90/100/110/120кг. 130-те въобще не можах да ги отлепя! Комплексът: някаква много изродена версия на 16.4 - за 13 минути, до където стигнеш от:
- 55 DL с пудовка 50кг
- 55 Thruster с щанга 15кг ( голям срам... девойките с 20, аз с 15 (tmi) )
- 55 DLHP с щанга 20кг
- само 2 (от 55) Push press с щанга 20кг
Резултат: 167 бр.
- 90г овесени ядки, запарени с вода и канела / половин тава ( най-голямата :D ) кисело зеле с кафяв ориз, червен пипер, черен пипер, зехтин / около 300гр салата от спанак, сварена елда и печени пиперки в МОЛа / доста пуканки в киното / маслини / 2 банана / 2 ябълки / 2 с.л. с куп фъстъчено масло
- ~ 1,5 л вода + 2 инки
- ужасно малки тежести... Мъка, мъка... Поне ръката се държа що-годе прилично. Само на DLHP ме натегна лакета отвътре в свивката, но леко. Ще го видим утре как ще е... А пуканките в МОЛа - хем мислех да не ям, ма така ме изкушиха, че лапах като не видяла! (blush) :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 20.03.16 23:20.
20.03.16
23:18
20.03.2016/неделя (muscle) 26/366
- сутринта в двора на “Богоров” - “игра на карти” (не запомних обаче коя боя какво беше), та примерно:
спатиите - по една обиколка на стадиончето - 200м
пиките - по съответната бройка набирания (асото е 11 бр) - моите с подскок и успореден хват
купите - преден планк на лакти 30 секунди
карите - тука ще ми е трудно да обясня, че докато другите правеха лицеви опори, аз нали не мога, та... от началната стойка за лицеви изнасям противоположен крак и ръка съответно крака назад и нагоре и ръката напред и нагоре, като ги редувам според цифрата на картата
J, Q, K - по 10 бр jumping jacks
- 100г овесени ядки, запарени с вода, 1 ч.л. мед и канела / 4 постни палачинки от лимецово брашно, вода, зехтин, хим.сол и малко сода за хляб, трите с мед, а четвъртата с фъстъчено масло / 2 с.чинии зеленчукова крем супа от тиквички, моркиви, червени пиперки, лук, чесън, копър, черен пипер, хим.сол и зехтин със сурови слънчогледови семки / салата от маруля, зелен лук, хим.сол, зехтин и оцет / 2 банана / 10 фурми / 40г сурови лешници / ~2 с.л. фъстъчено масло
- ~ 1,5 л вода + 3 инки
- Тичането - пълна скръб. Направо ужасна работа. Набиранията - по-скоро подскоци с помощ от ръцете. Лицеви както стана ясно нямаше. Само перех ръце и крака като някакво настъпано насекомо. Само планкът и jumping jacks-овете ми бяха както трябва. Скръбна работа! (dull)
А вечерта си дочетох книгата и ревах ли ревах... Утре очите ми ще са подути като плондери... (dull) Не обичам тъжни книги и филми... ма то аз плача и на анимации, та... Безнадежден случай! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 20.03.16 23:20.
21.03.16
22:17
21.03.2016/понеделник
- 1,5 км пеша сутринта и толкоз (blush)
- 100г овесени ядки, запарени с вода + 1 ч.л. мед и канела / 3 с.чинии зеленчукова крем супа от тиквички, моркови, червени пиперки, лук, чесън, копър, черен пипер, хим.сол и зехтин с 90г сурови слънчогледови семки / салата от маруля, зелен лук, чери домати, нар, пуканки от амарант, зехтин, оцет и хим.сол / 2 червени пиперки / 10 фурми / 3 ябълки / 1 банан / 80г сусамов тахан с лен / 2 ч.л. мед
- ~1,5л вода, 2 инки
- влязох в някаква фаза да си купувам странни неща, които да не знам как да изям! :D :D :D Тоя амарант примерно. Как го ядете това чудо? Пуканките биваха, без малко да ги изгоря, ма да си призная - елдата и киноата, дори сварени само с малко солчица по-ми харесват. Взех си и ябълково брашно, което пък наистина въобще не знам какво да го правя! :D Предложения някакви? :)
Амарант и аз не мога да погледна. Опитах преди време тази рецепта, но изобщо не ми хареса :( Ако искаш пробвай, но и на теб може да не ти допадне. Май самият амарант има някакъв много странен неприятен вкус.
22.03.16
09:11
Много е специфичен и не на всеки се харесва. А и в повечето случаи излиза от теб в този вид, в който си го приел. :Ddddddddd
Ето защо аз първо го сварявам, а после - пасирам. Има разлика.
Обичам да го ям така: сварен; добавени какао и стевия (мед); всичко се пасира след това и става готино кремче.
Но! Наистина не се харесва на всеки. :D
22.03.16
13:47
Ахахахаха, не го ям бе! :D
Заземявам се в него! :P
P.S.: А сега сериозно - кисна си го във водата, която пия. Не го гълтам. Не ми никнат крила и все още нямам воденичка, та да гълтам камъчета! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 22.03.16 21:27.
22.03.16
22:30
22.03.2016/вторник (muscle) 27/366
- надвечер в залата:
загрявка
вработване на пуш-преса с щанга 10/12,5/15/20/25кг
комплексът: АMRAP 12 минути от:
- 3 пуш-преси с щанга 20кг
- 6 Box jumps
- 9 KB swing с пудовка 24кг
резултат: 11 кръга + 3 пуш-преси ( многото кръгове са само заради прекалено леката щанга(dull) )
- 50г овесени ядки, запарени с вода и канела / 100гр оризовки / 1 с.чиния зеленчукова крем супа от тиквички, моркови, червени пиперки, лук, чесън, копър, черен пипер, хим.сол и зехтин с 50г сурови слънчогледови семки / около 300г маслинова паста / 2 червени пиперки / 4 банана / 2 ябълки / 15 фурми / около 80-90г сусамов тахан с лен
- ~ 1,5 л вода + 2 инки
- Голям апетит днес, голямо нещо! Нямам наяждане! :D
24.03.16
23:06
23.03.2016/сряда
- без тренировка, само 1,5км сутринта
- 100г царевичен грис на качамак с хим.сол, червен пипер и 2 с.л. зехтин / картофи на фурна с хим.сол, зехтин и маково семе / 1 с.чиния зеленчукова крем супа от тиквички, моркови, червени пиперки, лук, чесън, копър, черен пипер, хим.сол и зехтин с 40г сурови слънчогледови семки / салата от домати, краставица, зелен лук, червени пиперки, хим.сол и зехтин / 1 червена пиперка / 2 банана / 3 ябълки / 5 фурми / 1 с.л. сусамов тахан с лен / 40г суров слънчоглед / 40г мед
- ~ 1,5 л вода + 2 инки + 1 чай
- дращи ми гърлото и ми текна сопола! (dull) Вчера постоях потна и ей го на резултата!
24.03.2016/четвъртък (muscle) 28/366
- надвечер в залата: концертна тренировка :D на светлината от телефоните :D
загрявка
вработване на обръщане с щанга 10/20/25/30/35/40кг
комплексът: EMOM 21 минути от:
- всяка първа минута - 1 обръщане с щанга 30кг + 5 набирания (моите с подскок и надхват)
- всяка втора минута - 1 обръщане + 10 от ония “настъпани буболечки” дето ги правих в неделя
- всяка трета минута - 1 обръщане + 15 клека СТ
- 100г овесени ядки, запарени с вода, 1 к.л мед и канела / картофи на фурна с хим.сол, зехтин и маково семе / 7-8 оризовки / домашен хумус (от сварен сух нахут, сусамов тахан с лен, зехтин и маслинена паста) / 2 с.л. купешка бобена салата (бял боб, лук, магданоз, сол, олио, оцет) / 9 печени червени пиперки / 5 банана (blush) / 20г мед с 30г суров слънчоглед
- ~ 1,5 л вода + 3 инки
- Bongen, Магнезий+В-комплекс, МСМ, Омега 3, Зеолит
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 24.03.16 23:07.
28.03.16
07:13
Зозо, и аз не знам вече! :D
След последния преглед мнението е, че проблемът ми не е толкова в рамото, колкото в бицепса (изместен навътре и надолу) и лакета, който защипва нещо при сгъване. От там дискомфортът ми отива нагоре към рамото и надолу към пръстите на ръката. След раздвижването и развъртането на ставите по цялата ми ръка при кинезитерапевт в четвъртък, до края на деня бях изненадващо добре, ма после пак ме натегна. Не е както беше в началото, но има още какво да се желае.
А относно обръщанията. До определена тежест на щангата нямам никакъв проблем никъде по ръката. Въобще не усещам нищо. Над тази тежест обаче се усеща болка и затова и не напъвам. Така е и с пуш-пресите и тръстърите. Най-си ми е яд мене за лицевите в момента, ма като слушах на прегледа как възпаленията минават за месеци... Кво да кажа... явна търпение си трябва.... (dull)
След раздвижването и развъртането на ставите по цялата ми ръка при кинезитерапевт в четвъртък, до края на деня бях изненадващо добре, ма после пак ме натегна. Не е както беше в началото, но има още какво да се желае.
Как да не се натегне като продължаваш да правиш същите неща? Това, че човекът те е наместил, не е като да те е гипсирал. когато ходиш на подобен род терапии, трябва и ти да им помагаш, не да правиш всичко възможно да се върнеш на старото положение. :)
Добавките, които си избрала да пиеш, помагат само ако ти им позволиш, не правят магии. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 28.03.16 14:41.
28.03.16
22:35
Съгласна съм с тебе Марги, ма нали съм магаре и не трая... (dull)
А и най-старата ми травма на лакета стана на работа, с кашоните, което и да искам - няма как да го избегна. Боли, не боли - налага се да носим и вдигаме и това е... Та след наместването - пак си бях на работа и пак си мъкнах разни неща, та...
Но, стига с болежки! :)
Ша сА хваля! За първи път си правя пудинг с чия и направо съм влюбена! (inlove)
Иначе последните три дни храната си е постна, без някакви странности! :D Правих си салата със сварен амарант и ми хареса, само дето са прекалено ситни тия зрънца. Водата малко. Сънят - още по-малко. Добавките я се сетя да ги изпия, я не. Не съм тренирала от мързел. Реших да си отспя до късно. Само обикаляхме с хлапетата по разни магазини и толкоз.
P.S.: Пудингът ми е в чаша от уиски, ама е напълно безалкохолен! :D
30.03.16
07:06
29.03.2016/вторник (muscle) 29/366
- надвечер в залата:
загрявка
вработване на заден клек с щанга 1х5х20/30/40; 1х3х50/60/70кг; 1х1х80кг
комплексът: EMOM 20 минути от:
- всяка първа минута - 1 заден клек с щанга 70кг + 5 набирания (моите с подскок и надхват)
- всяка втора минута - 12 суинга до вертикала с пудовка 16кг
- 100г овесени ядки, запарени с вода, 1 к.л мед и канела / 100гр кафяв ориз, сварен с хим.сол + 1 с.л. маслинена паста / купешки зеленчуци на скара (гъби, моркови, пеперки, тиквички, патладжан, олио, подправки) / купешка бобена салата (бял боб, червен лук, магданоз, сол, олио, оцет) / 1 консерва сладка царевица (около 280г) / салата от спанак, рукола, смлени лешници (пулпа отстанал от пудинга, дето си го правих вчера), хим.сол, зехтин, оцет / 4 банана / 3-4 с.л. пълнозърнест тахан
- ~ 1,5 л вода
- Bongen, Шилажит, Магнезий+В-комплекс, МСМ, Омега 3
- днеска ми се спря тока на работа. Толкова много бачкане имахме, а като бонус шефката беше яхнала метлата. Физическо и психическо натоварване от всякъде! (headbang). След трена вече бях гладна като вълк и ми се спеше, че две не виждах.
01.04.16
23:11
30.03.2016/сряда
- 100г оризови макарони с шарена сол / 100г оризовки / 1 консерва (280г) сладка царевица / яхния от леща (червена леща, лук моркови, чесън, чубрица, червен пипер, хим.сол, зехтин) / салата от домати, краставици, лук, хим.сол и зехтин / 300г фурми :D (blush) / 2 банана / пълнозърнест сусамов тахан
31.03.2016/четвъртък (muscle) 30/366
1,5км сутринта и 3км след работа
- надвечер в залата:
скачане на въже
загрявка
вработване на мъртва тяга до 80кг
комплексът: 10 рунда за време от:
- 5 х мъртва тяга с щанга 60кг
- 7 х коремни преси
време: 7:34
разтягане
- 100г просо, сварено с хим.сол / 100г оризовки / яхния от леща (червена леща, лук моркови, чесън, чубрица, червен пипер, хим.сол, зехтин) / 1 консерва (280г) сладка царевица / 2 червени пиперки / 10 маслини / 3 с.л. купешка лютеница / 4 банана / 200г сушени смокини (giggle) / 2-3 ч.л. мед
В сряда се събудих още в 5 часа с отвратителни киселини. (dull) Не помня от кога не съм имала такива. Държаха ме два дни. На тренировката в четвъртък буквално можех да бълвам огън! :D Нормалните хора, когато имат стомашен дискомфорт не ядат, а аз съвсем на опаки - не спирам и не спирам да тъпча в човката. (tmi) Изядох света!
За капак малко ми куца организацията покрай готвенето и ям някакви купешки простотии и оризовки.
01.04.2016/петък
- 100г овесени ядки, запарени с вода, 1 ч.л. мед и канела / 100г оризовки / купешки картофи по селски, че бях умряла от глад следобед, а и ги мисля още от предната вечер (giggle) / запечен на фурна Рататуй (inlove) (патладжан, тиквички, червени пиперки, лук, чесън, домати, доматено пюре, прясна мащерка, зехтин и хим.сол) / салата от маруля, зелен лук, суров слънчоглед, зехтин, оцет и хим.сол / 5 печени червени пиперки / 20 маслини / 3 банана / 5 сушени смокини, суров слънчоглед и 5 ч.л. пълнозърнест тахан
И снимка на Рататуя ми! Досрамя ме да изям цялата тава! :D Ама така ще имам и за утре! (giggle) Домашните останаха потресени ( в лошия смисъл :D ), обаче аз съм доволна! Или те нищо не разбират от кулинария, или аз се превръщам в прасе! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 01.04.16 23:11.
02.04.16
10:47
За 3 месеца - само 30 тренировки! (tmi)
“Мнооооого” съм активна, няма що! (dull)
Активна си в хапването , всеки си има силна страна! :D
Извън шегата - много ме кефиш, доста настроение има в постовете ти! Не се натоварвай с много размишления, stay ailqk :D
02.04.16
12:55
stay ailqk :D
:D :D :D
И снимка на Рататуя ми!
Чуден е!
Французите слагат и резене (фенел, фенхел) (Foeniculum vulgare)-добавя доста аромат.
06.04.16
22:50
05.04.2016/вторник (muscle) 31/366
1,5км сутринта
- надвечер в залата:
загрявка
комплексът: 10 рунда за време от:
- 5 бърпита без лицева опора (другите правиха лицеви)
после вземаш щангата (аз само с лоста - 20кг) и правиш без да я оставяш:
- 4 х мъртва тяга
- 3 х обръщане от вис
- 2 х преден клек
- 1 х тръстър
време: 11:48
Постът си върви. Месото не ми липсва. На моменти ми липсва соленото. Особено като от мързел не се организирам да си сготвя нещо. (blush) Изядох бананите на света! :D
10.04.16
17:44
07.04.2016/четвъртък (muscle) 32/366
1,5км пеша сутринта и 1,5км след работа
- надвечер в залата:
загрявка
комплексът: AMRAP за 12 минути от:
- 5 х пуш-преси с щанга 18кг
- 25 х клека СТ
- 9 суинга до вертикала с пудовка 16кг
резултат: 7 кръга + 5 PP + 25 клека
Най-дебелата женка в залата - с най-ниските тежести! (tmi) (swear) (headbang)
09.04.2016/събота
3 часа разходка в Морската градина с хлапетата
10.04.2016/неделя (muscle) 33/366
- сутринта в двора на “Богоров”:
загрявка
комплексът: отборно, по двама:
- 6 планински катерача + 5 набирания с успореден хват и тласък от краката - после партньорът прави 3 лицеви + 5 набирания) - и така докато общо направим 100 набирания (т.е. на човек се падат по 50 набирания и 30 лицеви, а на мене 60 планински катерача)
- 100 бърпита с прескок на партньора странично, като се редуваме на всяко едно (т.е. пак по 50 на човек) - моите бяха бавни и пълзящи :D заради ръката
- завърших самоинициативно с 1 км свински, ама наистина свински :D, тръс по стадиончето
Малко, но от сърце! :D
[quote author=”Златина Цонева” date=“1460299481”
Най-дебелата женка в залата - с най-ниските тежести! (tmi) (swear) (headbang) :D
Злати, направо ме развесели :) Ти си толкова яка, колкото малко жени могат да стъпят на малкия ти пръст (muscle)
10.04.16
20:05
:D :D :D
Лежа на стари лаври Zozo! :D
Ма дано да е за още малко!