12.07.13
21:09
12.07.2013/петък
Храната:
- овесени ядки, овесени трици, микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), пълнозърнест сусамов тахан, мед*
- нектарини
- хляб Вита Силует (с орихи, тикв.семе и лен), краве сирене, домати, краставица
- цедено кисело мляко, овесени ядки, овесени трици, микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед)
- яхния леща, краставица, хляб Вита
- диня
- хляб Вита, мед
~ направо ме е срам да напиша какво количество калории погълнах днес (blush)... къмто 3150. :D Голяма свинщина, голямо нещо! (dull) :D :D :D
”Физическо”-то:
- почивен ден
Just thinking:
# Кво да кажа - ядох хляб като не видяла. За един ден си изядох цялото хлебче Вита. Безобразие от всякъде! :D Нагъчих се с въглехидрати до пръсване!
# Ама каквото станало - станало! Нито ще се коля, нито ще се беся, дет се вика! Утре - ще е както трябва и така! :)
12.07.13
21:56
какви овесени ядки ядеш? фини или цели?
Цели, защо?
14.07.13
21:54
13.07.2013/събота - Ден без трен и с много пукница! :D След ежедневната ми закуска с тахан, мед, овесени трици и ядки и микс от смлени лен, сусам и слънчоглед, в 9 се изтреляхме на Родова среща в “Трите воденици” в местността Батова край Варна. Доста разходки с хлапетата край реката и комплекса, много снимки, едно право хоро, но и ресторантско хапване - салата от домати, краставици и лук (само със сол), 1 кебапче, 1 кюфте, пържени картофи и 1 парче домашен кекс. Откарахме там до към 17 часа, после бърза баня, 2-3 парцала в сака и газ към Търговище на рожден ден на племенника. Е, те тука се олях! :D Почна добре - салата, пържоли от свински бут, ама и 2 парчета от домашната питка със сирене на свекито, а после.... сладко, сладко, сладко... (dull)
14.07.2013/неделя - Станах чак в 10 часа. Надута от вчерашната пукница. Ядох чак към 12 - 4 малки жълти крушки* и 4 кайсии*. След два часа - две парчета питка със сирене, много краставици*. Пътуване наобратно към Варна, умрях от жега! :D Диня. Домашна тренировка - Death by Burpees:
11 цели рунда + 7 бърпита от 12-тия. Общо - 73 бърпита. Първите 6 минути със стриктни лицеви опори, после вече с тръшкане на пода. :D В резултат - с 4-5 бърпита по-зле от предния път, когато го правих. (dull)
И няколко опити за набирания подхват и клипчета. :D
Вечерята - голяма салата от домати*, краставици*, лук*, магданоз*, зехтин и краве сирене; малко тахан, мед, овесени трици, овесени ядки, микс от смлени семена (лен, сусам и слънчоглед), суров слънчоглед, годжи-бери; диня
109 (h)
Just thinking:
# 3 дена яли, пили и се веселили, стана моята работа! :D Утре ще ближа рани и ще оправям поражения! (wasntme)
# Че ме и заболя гърлото, което адски много ме нервира! (dull)
# Някой да не се окаже от моя род, ей! :D Ако се разпознае, да свирне!
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 16.07.13 22:38.
Браво за набиранията!!! (rock)
14.07.13
22:12
И срам - не срам (blush), да си покажа нещастното набиране! (wasntme)
Все още самичко и с не съвсем изпънати ръце, но ще работим по-въпроса! :)
Извинявам се, че клипът е обърнат, ама така ми го качи в Тубата и така и не намерих от къде мога да го завъртя! (dull)
Благодаря Vic! :)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 14.07.13 22:28.
15.07.13
22:11
15.07.2013/понеделник
Храната:
- 30гр овесени ядки, 30гр овесени трици, 30гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 30гр суров слънчоглед, 10гр годжи бери, 150гр 2% цедено кисело мляко
- 10 кайсии*
- 110гр краве сирене, 3 домата*, 3 краставици*
- салата от домати*, краставици*, лук, магданоз*, съвсем мъничко зехтин и около 15гр кашкавал от краве мляко, около 310гр печен пуешки бут на скара
- 20гр овесени ядки, 20гр овесени трици, 20гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 20гр суров слънчоглед, 10гр годжи бери, 30гр мед*
- диня
~ къмто 2140ккал
”Физическо”-то:
- почивен ден
Just thinking:
# Гърлото продължава да ме боли! (envy) И съм в цикъл! (devil) Въобще - много съм зла! :D :D :D
16.07.13
22:49
16.07.2013/вторник
Храната:
- 30гр овесени ядки, 30гр овесени трици, 30гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 30гр суров слънчоглед, 10гр годжи бери, 150гр 2% цедено кисело мляко
- 4 зеленикакви :D круши*
- 150гр печен пуешки бут на скара, домати*, краставици*
- 10 кайсии*
- “физическото”
- салата от домати*, краставица*, лук*, 7-8гр зехтин, около 40гр краве сирене, 155гр печен пуешки бут на скара
- мнооооооооооого, ама наистина :D мнооооооооооого диня
- 30гр суров слънчоглед с 15гр мед*
~ къмто 1900ккал
”Физическо”-то:
загряване
1. 10 рунда без засичане, но с минимални почивки от 1 x Deadlift - 70кг и 1 x Thruster - 35кг
2. 15 x Pullups - 2х2 като ония от клипчето + още 13 единички, с подхват, стъпала на максимално изпънати пръсти върху един дъмбел
3. Plank Tabata - 8 кръга от 20сек преден планк на лакти/10сек почивка, общо 4мин
4. 5х100 скока на въже
Just thinking:
# Тегаво ми е! (dull) Как ще изтрая още 3 седмици до отпуската, акълът ми не го побира...
# Много плодове ям напоследък. Не се оплаквам, констатирам! :D Ама повечето са домашни и са ми вкусни, така че докато не ги изям - няма да мирясам! :P
110 (h)
17.07.13
21:40
17.07.2013/сряда
Храната:
- 1 ябълка, 5 фурми
- 100гр краве сирене, 3ф хляб Вита, домати*, краставици*
- 5 фурми
- краставица*, 1 фурма
- салата от краставица, чесън, копър, около 7-8гр зехтин, около 105гр 2% цедено кисело мляко, къмто 160гр печено пиле на грил, 2 кочана варена царевица*
- 2ф хляб Вита с 20гр мед*
~ къмто 2400ккал
”Физическо”-то:
- почивен ден
Just thinking:
# Нямам какво да кажа! :D Невероятно, но факт! (giggle)
18.07.13
21:53
18.07.2013/четвъртък
Храната:
- 20гр овесени ядки, 20гр овесени трици, 20гр сурови слънчоглед, 10гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 45гр пълнозърнест тахан*, 21гр мед*
- 2 банана
- 50гр ядки сурови микс (кашу, бадем, боровинка)
- 2ф хляб Вита, 170гр печено пилешко бяло месо, краставици*
- 50гр ядки сурови микс (кашу, бадем, боровинка)
- “физическото”
- 1 краставица*
- салата от домати*, краставици* и лук*, мъничко зехтин и около 40гр краве сирене, 2 варени яйца*
- 3ф хляб Вита с къмто 50гр мед*
~ 2500ккал
”Физическо”-то:
- тренировка у дома - за време:
100 суинг до хоризонтала с 15кг дъмбел / 100 бърпита
Редувах ги така:
- 30 суинга
- 10 бърпита
- 20 суинга
- 2 х 10 бърпита
- 20 суинга
- 10 бърпита
- 15 суинга
- 2 х 10 бърпита
- 15 суинга
- 4 х 10 бърпита
Общо време - 17:42
24 секунди по-бързо от предния път!
Just thinking:
# Странното редуване на суингове и бърпита беше, защото съвсем по темата ”за и против” суинга с дъмбел, успях да се контузя! :D
Докато мяткам дъмбела, гайките му се развиват от само себе си и аз периодично си ги затягам. Та преди да стартирам, викам я да си ги стегна пак, ама с многото си акъл изправям дъмбела вертикално и уж го подпирам, ама той се изхлузва и ме хлопва точно върху показалеца на левия крак! Свитки ми излязоха от очите! :D Трябваха ми минути, за да реша ще мога ли въобще да продължа незапочнатото или не. Е, реших, че ще мога, но ще започна с малко повече суингове, за да ме поотболи крака, а после ще наваксвам с бърпитата, където все пак си свивам пръстите на краката, когато се тръшкам по пода. :D Очаквах да съм доста по-бавна, та чак се изненадах от резултата.
# И пак да кажа - МРАЗЯ бърпитата! :D Буквално ми се реве докато завърша 100-те бройки! Няма да казвам колко пъти исках да спра. Явно по някое време съм се видяла много страховита на малкия, че той ми асистира и ми записва резултатите, та чак ми вика - “Искаш ли аз да ги довърша”?!? :D :D :D Ще пукна заради тия бърпита! (devil)
# И вече си имам яко подут и син и отгоре, и отдолу пръст! :( Дано до събота и особено неделя да се пооправи, че... Тююююю, много съм невнимателна значи!
111 (h)
20.07.13
10:45
19.07.2013/петък
Храната:
- 20гр овесени ядки, 20гр овесени трици, 20гр сурови слънчоглед, 20гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 45гр пълнозърнест тахан*, 21гр мед*
- 1 банан
- 1ф хляб Вита, 100гр краве сирене, 2 домата*, 2 корнишона*
- 3 варени яйца* с шарена сол
- салата от домати с мъничко зехтин, 50гр краве сирене, около 160гр печен свински бут на скара
- 2 смокини*
- 60гр пълнозърнест тахан*, 21гр мед*
~ 2770ккал
”Физическо”-то:
- почивен ден
Just thinking:
# Пръстът ми придоби забележителния патладжанен цвят. Показвам го на мъжО с идеята да получа мъничко съчувствие (wasntme), а той ми вика - “Ми той за ампутация!” (devil) Това ветеринарите имат много странно чувство за хумор! :D :D :D Поне вече не ме боли. Усещам го само когато ходя и то, ако стъпя на по-високо, напр. върху някое камъче, точно с този пръст.
20.07.13
21:10
20.07.2013/събота
Храната:
- 20гр овесени ядки, 20гр овесени трици, 20гр сурови слънчоглед, 20гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 45гр пълнозърнест тахан*, 20гр мед*
- “физическото”
- 220гр печен свински бут на скара, 2 домата
- 1 ябълка, 20гр суров слънчоглед с 10гр мед*
- 90гр пълнозърнести макарони (сурови) с шарена сол, къмто 190гр варени скариди и 40гр варени миди
- 30гр суров слънчоглед с 20гр мед* и 2ф хляб Вита с още 20гр мед*
~ къмто 2740ккал (blush)
”Физическо”-то:
- разгряване
- Zercher Squat - 5-5-5-5-5
20кг-30кг-35кг-40кг—-45кг-45кг-45кг-45кг-45кг
- Bench Press - 5-5-5-5-5
30кг-35кг—-40кг-40кг-40кг-40кг-40кг
- Sumo Deadlift High Pull - 5-5-5-5-5
30кг—-35кг-35кг-35кг-35кг-35кг
- 15мин на кростренажора - скорост 5 от 10
Just thinking:
# Много ми тежаха тежестите днес. Направо ме смачкаха... Дано утре не е така, че както разбах яко вдигане предстои! :D
112 (h)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 20.07.13 21:15.
21.07.13
20:13
21.07.2013/неделя
Храната:
- 20гр овесени ядки, 20гр овесени трици, 20гр сурови слънчоглед, 20гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 45гр пълнозърнест тахан*, 15гр мед*
- “физическото”
- 2 купи супа от пилешки дробчета* и воденички*, моркови*, лук*, кафяв ориз, черен пипер, магданоз* и застройка от яйце*, диня
- къмто час-час и половина дрямка
- 3ф хляб вита с около 70гр лютеница, 1 банан
- къмто два часа моткане с хлапетата в Морската градина
- качамак от 60гр царевичан грис, 40гр краве сирене, 10гр краве масло, 20гр кашкавал от краве мляко, червен пипер и шарена сол
- диня, 20гр сурови слънчоглед, 20гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед),20гр мед*
~ къмто 2715ккал
”Физическо”-то: - тренировка с Vic и компания
Максимален брой рундове от:
- 21бр мъртва тяга с пудовка 24кг
- 9 бърпита с прескок на пудовката (вместо пляскане над глава)
- 9 набирания - подхват, с отскок
- 10 лицеви опори с отлепяне на ръцете от земята в най-долно положение (с гърди върху земята)
Моят резултат: 5 рунда + 21бр МТ + 2 бърпита
Just thinking:
# Трудно. Посиненият пръст ме заболя още докато тичахме по време на загрявката (въобще не си правих спринтовете тогава) и в резултат го усещах по време на бърпитата (devil). Съвсем да ми станат любими! :D
# Но пък бяхме много хора - готино! И се запознах с Поли. Какви рамене има, направо супер! (rock)
113 (h)
23.07.13
22:31
22.07.2013/понеделник - почивен ден
Храната:
- овесени ядки, овесени трици, суров слънчоглед, микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), пълнозърнест тахан* и мед*
- 2ф хляб Вита, няколко резенчета луканка, 60гр кашкавал, краставици
- 100гр ядки сурови микс (кашу, бадем, боровинка)
- салата домати, краставици*, лук*, мъничко зехтин , 45гр краве сирене, 2ф хляб Вита
- овесени ядки, овесени трици, сурови слънчоглед, микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), пълнозърнест тахан* и мед*
- много диня
В резултат - ужасно много калории! (blush) :D
23.07.2013/вторник
Храната:
- 20гр овесени ядки, 20гр овесени трици, 20гр сурови слънчоглед, 20гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 25гр пълнозърнест тахан* и 30гр мед*
- 2ф хляб Вита, 100гр краве сирене, 2 домата
- 2 круши*
- “физическото”
- диня
- салата домати*, краставици*, лук*, 10гр зехтин , 75гр краве сирене
- 20гр овесени ядки, 20гр овесени трици, 5-6гр суров слънчоглед, 13гр микс от смлени семена (лен, сусам, слънчоглед), 35гр мед*
~ 2440ккал
”Физическо”-то:
- загряване на ставите
- 10 рунда без засичане, но с минимални почивки от 1хPower Clean - 40кг и 1хBack Squat - 60кг (преди рундовете загрявки с по-ниски тежести и на двете упражнения)
- Bench Press - 10 единички с 45кг (преди това загрявки с по-ниски тежести)
- Knees-to-elbows - 1х7, 1х3, 1х5, 1х2 - залюлявах си леко тялото, за да успея да повдигна максимално колената нагоре към лактите.
- после някакви импровизирани упражнения за разтягане и мазане на гърба с магнезиев гел
Just thinking:
# Имам питанка - купих гела преди време, не за мен, но така и така стои, та викам да го ползвам. Та - колко пъти дневно мога да се мажа с него (смятам да мажа местата с болежки). И нормално ли е това да боцка? Не ми е разранена кожата, но се усеща все едно те боцкат с иглички докато ме разтриват с него. После това усещане отминава.
# Мислех си, че на тренировката в неделя не съм се натоварила много! Да бе, да! :D От вчера, че и днес гърбината ми яко протестира! Успях обаче да си вдигна тежестите на Power Clean-а и Back Squat-а, от което съм доволна. По едно време на 6-тото повторение на Power Clean-а се разсеях и не успях да извъртя десния лакет, ама за щастие се размина без контузии.
# А как ме развесели едно девойче в съблекалнята, не е истина. Влизам аз да се приготвям, а тя да се готви да си ходи. Гледам - наблюдава ме с интерес. :D Вадя си аз партакешите, дрехи, гуменки, програмата, написана на едно картонче ( щото не помня и 5 минути :D :D :D ) и ги трупам на шкафчето. Тя хем се оправя, ама ми наднича в записките. А аз съм си написала с молив последните тежести, които съм вдигала на всяко упражнение ( явно е решила, че съм си писала теглото :D ). И както си се моткаме, тя изтърсва - “Гледам, че сте на диета и ходите на фитнес!” Квооооо? :D Викам - “Хич не съм на диета даже, ям по близо 3000калории дневно, а и не ща да отслабвам, а да имам по-големи мускули!” Сигур` я втрещих! :D Ама поне ме успокои, че съм имала мускули и щели още да ми пораснат, то лесно ставало, на нея от плуването много й били пораснали! Я как ставало! (wasntme) А аз се мъча като грешен дявол с тия щанги и все не съм доволна от резултата! (devil) :D :D :D Ама простено й е! Нали ме усмихна! :)
114 (h)
...
поне ме успокои, че съм имала мускули и щели още да ми пораснат, то лесно ставало, на нея от плуването много й били пораснали!...
Ахахаха! Така си е, лесно стават :D :D :D
Успя и мен да усмихнеш (при това имам сериозен повод да псувам).
24.07.13
09:34
Вик, ще споделиш ли каква е целта на тези единички на лега? Напоследък съм започнала да разнообразявам тренировките си, а тези единици ми се струват странни и интересни.
Няма да правя повече комплименти на Злати, само да внимава да не изкърти вратата на залата с рамене следващия път, а да минава “на верев” ;)
А И колко приблизително са тези “минимални почивки”? 20-30 сек или?
Вик, ще споделиш ли каква е целта на тези единички на лега? Напоследък съм започнала да разнообразявам тренировките си, а тези единици ми се струват странни и интересни.
Няма да правя повече комплименти на Злати, само да внимава да не изкърти вратата на залата с рамене следващия път, а да минава “на верев” ;)
А И колко приблизително са тези “минимални почивки”? 20-30 сек или?
Най-общо казано единиците са за сила. Силното ограничаване на почивките пък имат друг ефект - силова издръжливост. Почивките тук могат да бъдат още по-кратки (10-15 сек), в зависимост от нивото и моментното състояние. Другите ефекти са свързани с голямата картинка на програмата.
Най-добре е да се правят с треньор или опитен тренировъчен партньор. Ако нямаш такива, увеличаваш почивките до степен да си сигурен, че ще избуташ тежестта без да те затисне. Работната тежест е около 85% 1RM.
Мнението беше редактирано от Vic на 24.07.13 09:47.
24.07.13
09:56
тенкю ;) предполагам , почивките намаляват с течение на програмата, може би до степен да прави 10х45кг?
обръщанията на 40 кг ме впечатляват особено много :)
тенкю ;) предполагам , почивките намаляват с течение на програмата, може би до степен да прави 10х45кг?
обръщанията на 40 кг ме впечатляват особено много :)
Не. Тежестите се увеличават, щом олекнат.
Злати още сега е в състояние да обръща 50+, просто в момента нямам възможност да я тренирам пряко.
24.07.13
20:57
:D
Много сте се разприказвали тука бе!
Да си кажа и аз за почивките - общо взето правя следното - лостът за клека стои на стойката, а този за обръщането - на земята пред нея. Обръщам, оставям лоста на земята, прекрачвам го и отивам под този на стойката. Клякам, оставям лоста на стойката и се връщам назад (дори не се обръщам, а правя 3-4 крачки назад, прекрачвайки отново лоста) и така. Когато много ми натежи (може би към 5-6 повторение) си раздишвам по малко и то основно преди обръщането. Иначе гледам между него и клека да не правя пауза (само колкото да се придвижа между двата лоста).
А за килограмите на обръщането - надявам се Vic, надявам се! :D Притеснява ме малко това, че не съм много сигурна в техниката си на изпълнение, но живот и здраве, ще я оправяме, ако се налага! :)
24.07.13
21:54
24.07.2013/сряда
Храната:
- 150гр краве сирене, 2 домата*
- 5 нектарини
- 4ф хляб Вита с шарена сол, домати*, 2 варени яйца*
- 1ф хляб Вита
- 1 голяма паница манджа от зелен боб* ( от мама (inlove) ), няколко скилидки чесън, домати*
- диня
~ къмто 1520ккал
”Физическо”-то:
- почивен ден
Just thinking:
# Ядох невероятно малко днес! Сама си се изненадах! :D Малко протеини ми се губят, ама... Ще си наваксам! (wasntme)
25.07.13
21:16
25.07.2013/четвъртък
Храната:
- 50гр овесени ядки, 36гр овесени трици, 30гр суров слънчоглед, 175гр 2,9% кисело мляко
- 120гр краве сирене, 3ф хляб Вита, 3 домата
- “физическото”
- домашно пиле* с кисело зеле (едно копанче + бяло месо), краставици* с оцет
- мноооооооого диня
~ къмто 2530ккал
”Физическо”-то:
5 рунда от:
6 броя Руски суинг х 15кг
6 броя Лицеви опори (първите 2 цикъла цели, другите 3 - на колена)
9 броя Клек СТ
всеки рунд от по 3 минути, с по 1 минута почивка помежду тях
Резултата:
първи рунд - 4 цикъла + 6 суинга
втори рунд - 4 цикъла + 6 суинга + 6 лицеви опори
трети рунд - 4 цикъла + 6 суинга + 6 лицеви опори + 8 клека
четвърти рунд - 4 цикъла + 6 суинга + 6 лицеви опори + 7 клека
пети рунд - 5 цикъла
Общо: 150 суинга; 144 лицеви опори (54 чисти + 90 на колена) и 204 клека
Изненадах се колко много успях да направя днес - с 5 суинга, 21 лицеви и 24 клека повече от предния път (party). Че и не исках да умарам накрая! :D :D :D
Just thinking:
# Доволна съм от себе си! :D И от тренировките, и от това, че два дни ям домашни манджи на вечеря, без да изпадам в терзания колко точно калории съм изяла (сметките дето съм дръпнала са съвсем ориентировъчни). Има надежда да се оправя! :D
# Твърдо съм качила 1кг или поне така мисля, че с тоя моя повреден кантар, не мога да съм на 100%-та сигурна. Дрехите обаче си ми стават, което за мен си е напълно достатъчно! Особено след като вече имам дупе, по-яки кълки и някакъв гръП. :D
115 (h)
P.S.: Горкото ми дете, какъв език го набутах да учи! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 26.07.13 20:44.
26.07.13
21:40
26.07.2013/петък
Храната:
- 20гр овесени ядки, 20гр овесени трици, 20гр суров слънчоглед, 48гр пълнозърнест тахан, 17гр мед*
- 2 нектарини
- 95гр краве сирене, 2ф хляб Вита, 2 домата
- мноооого пълнозърнести гевречета “Тарали” (blush)
- салата с домати, краставици*, лук*, сол и мъничко зехтин, 270гр пъстърва на скара
~ къмто 2580ккал
”Физическо”-то:
- почивен ден
Just thinking:
# Синковецът утре е на състезание по плуване. Стискайте палци да финишираме успешно! :D
# И - да! Олях се с тия гевречета, ама бяха вкусни и хрупкави! :D
27.07.13
21:07
27.07.2013/събота
Храната:
- 20гр овесени ядки, 20гр овесени трици, 20гр суров слънчоглед, 52гр пълнозърнест тахан, 17гр мед*
- 180гр пъстърва на скара, 1 домат, 1 банан
- 1 ябълка, 52гр пълнозърнест тахан с 9гр мед ( свърши ми буркана :( )
- 7 печени пилешки крилца, домати
- 2 нектарини
~ къмто 2300ккал
”Физическо”-то:
- почивен ден
- само около 30-тина набирания на лоста в къщи (разпръснато от към 15 часа до вечерта). Вече си правя единички надхват от напъло увиснало състояние, с кръстосани крака. Много си се кефя! :D Дори се оказа, че тях ги правя по-лесно от набиранията подхват, когато съм напълно увиснала (бицепсчетата ми са слабички явно, за да ме изтеглят). Последните ги мога предимно от стоеж на изпънати пръсти... Обаче има прогрес, значи има и надежда! :D
Just thinking:
# Само дето не умрях днес на тоя басейн. Така ме опече слънцето, че по едно време буквално не издържах и ходих да се крия на сянка. Щях да си пукна! :D И сигурно слънчасах, щото цял ден ходех като маносана и ме болеше главата. Пих аспирини, пих вода, ама реших да не ходя до залата. Скатах се с други думи! :D Добре, че спах малко следобед, че да дойда малко на мене си (wasntme) и да си се понабирам малко вечерта... Иначе детито си изплува дължината. Далеч сме от медалите, ама олимпийският принцип за участието е важен и това да може да плува! Все пак е варненче! :)
28.07.13
20:58
28.07.2013/неделя
Храната:
- 20гр овесени ядки, 20гр овесени трици, 20гр суров слънчоглед, 50гр пълнозърнест тахан
- “физическо-то”
- някакви остатъци - половин печена пъстърва на скара, 1 пилешко крилце, около 20гр сирене и още толкова кашкавал, домати с мъничко зехтин
- диня
- 2 часа сън
- 1 нектарина
- 2 часа плаж
- домати и пииииииииицаааааааа :D :D :D
- диня
~ калориите не ги знам
”Физическо”-то:
тренировка с Vic и компания:
- 50 набирания с подхват, с окскок
- 200м ходещи напади
- 50 суинга с 16кг пудовка
на всеки 30 секунди - по 3 лицеви опори
Моето време: 29:05, ако съм запомнила правилно
Just thinking:
# Така е то! Който много се кефи, че се е набрал без помощ, после цяла нощ сънува crossfit-тренировки и как се набира в някакви идеални безкрайни серии. И в резултат е толкова уморен на другата сутрин, че днес нямаше никакава сила! :D :D :D
# Но пък вече и щерката идва на тренировки! Победих на един фронт! :D :D :D От фамилията остана само мъжО, ама той е тежка гемия и мисията там си е на 100%-та обречена!
# И след цялото това юркане на тренировката, следобед открихме плажа ( а сме варненци и живеем до морето, който ни пита :D ). Всичко ОК, ама си избрахме тоя с най-многото стълби ( на Галата ) и след тях и ходещите напади, утре вече ще ми е наистина трудно ходенето! (wasntme)
116 (h)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 28.07.13 21:14.
Моето време: 29:05, ако съм запомнила правилно
29 цикъла от 30 сек + 5 сек = 14:35 мин :)
28.07.13
21:09
Тюююю, успокои ме, че като го написах и си рекох - “Брях, че бавна съм била, само заради сънищата ми ще де е!” :D :D :D
30.07.13
06:27
29.07.2013/понеделник
Храната:
- 50гр овесени трици, 250мл 3% прясно мляко, стевия, ванилия и канела
- 1 банан, 5 фурми
- 2 нектарини, 5 фурми
- 2ф хляб Вита, диня
- домати*, 80гр (в сурово състояние) пълнозърнести макарони с 55гр краве сирене
~ къмто 2050ккал
”Физическо”-то:
- почивен ден
- само няколко набирания на лоста у дома
Just thinking:
# Брутална мускулна треска на задника и бедрата. Едвам ставам, едвам сядам! :D Скоро не ми се беше случвало таквоз нещо, ама то скоро не бях правила напади, та... Раменцата и гърбината и те ме понаболяват, ама там е нищо, в сравнение с другото. Как ще клякам във вторник в залата с щангата - акълът ми не го побира! :D
# Предимно растителен ден с малко млечни. Голяма жега и просто не ми се ядяха други работи.
30.07.13
21:31
30.07.2013/вторник
Храната:
- 20гр овесени трици, 20гр овесени ядки, 20гр поръска за хляб (сурови лен, сусам, мак и слънчоглед), 4 фурми (за вкус, че медът ми свърши)
- 1 шоколадов бонбон - от тъмен шоколад, с лешник (черпня), 1 ябълка
- 3ф хляб Вита, 110гр краве сирене, 1 кренвирш ( (blush), засрамвам се, ама ми се дояде :D ), 3 домата*
- 7 фурми
- “физическото”
- 1 малка варена царевица*, 5 сини сливи*, 1 домат*
- голяма салата от домати*, краставици*, зелени пиперки* и лук*, с мъничко зехтин, голяма паница манджа от зелен боб*, 2 малки варени царевици*
~ къмто 2165ккал (без бонбона)
”Физическо”-то:
загряване
1. 10 рунда без засичане, но с минимални почивки от 1 x Deadlift - 70кг и 1 x Thruster - 35кг (преди това вработване с по-ниски нарастващи тежести)
2. Deadlift - 1х3х75кг
3. Thruster - 1х3х40кг (тия последните бяха за проба “мога ли или не мога”, за да увелича тежестите другия път)
2. 10 x Pullups - единички, с подхват, стъпала на максимално изпънати пръсти върху един дъмбел
3. Plank Tabata - 8 кръга от 20сек преден планк на лакти/10сек почивка, общо 4мин
Just thinking:
# Свекито прати щайги с армагани, татко и той се прибра от село, та се натъпках буквално до пръсване с всякакви плодово-зеленчукови домашности! :D
# Още само 3 работни дни и излизам в отпуска. (party) Едвам издържам вече! (dull) 3 дни и отивам на море (нищо, че живея до морето :D :D :D ) Просто традицията се спазва на друго място! :D
# Доживях да видя в залата, в която ходя, един младеж и една девойка да правят мъртва тяга! Одобрявам! :)
117 (h)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 30.07.13 21:33.
31.07.13
22:17
31.07.2013/сряда
Храната:
- 20гр овесени трици, 20гр овесени ядки, 20гр поръска за хляб (сурови лен, сусам, мак и слънчоглед), 2 сини сливи*, 42гр пълнозърнест тахан
- 3ф хляб Вита, 3 домата*
- 100гр сурови ядки микс (боровинки, кашу, бадеми)
- 2 кочана варена царевица* (къмто 200гр)
- 10 сини сливи*
- 2 кочана варена царевица* (къмто 250гр)
- голяма салата от домати*, краставици*, зелени пиперки*, лук* и зехтин, 1 и 1/2 варено яйце*, 3ф хляб Вита
- диня
~ къмто 2485ккал
”Физическо”-то:
- почивен ден
Just thinking:
# Растителните ми дни продължават! :D И въпреки това, калориите ми пак са в небесата! :D :D :D Явно каквото и да ям, ям като за последно! (dull)
02.08.13
06:27
01.08.2013/четвъртък
Храната:
- 20гр овесени ядки, 20гр овесени трици, 20гр поръска за хляб (сурови слънчоглед, сусам, лен и мак), 53гр пълнозърнест тахан* и 3 сини сливи*
- 3ф хляб Вита
- 155гр краве сирене, 4 домата*, 2ф хляб Вита
- “физическото”
- на гости за вечеря - салата домати*, краставици*, лук* и магданоз*, краве сирене, печени пиперк*и с чесън* и оцет, печени на скара тиквички* и гъби, гювеч със свинско, картофи, гъби и лук, кашкавал, няколко бисквитки от ония с триците на “Престиж” и мнооого праскови*
~ калориите не ги знам колко са
”Физическо”-то:
- загряване на ставите
- 10 рунда без засичане, но с минимални почивки от 1хPower Clean - 40кг и 1хBack Squat - 65кг (преди рундовете загрявки с по-ниски тежести и на двете упражнения)
- Knees-to-elbows - 1х5, 1х7, 1х5, помежду тях около десеттина набирания подхват, стъпила на максимално изпънати пръсти върху дъмбела
- 300 скока на въже
Just thinking:
# Power Clean-а - много леко и бързо, за сметка на това Back Squat-а все едно се опитвах да го правя със 100 кила. Много ми тежеше, ама много! (dull)
# Bench Press-ата първите 5-6 единички добре, последните - трууудно! :D
# Knees-to-elbows този път в залата. Има-няма хора, реших да си се гърча там! (blush)
118 (h)
02.08.13
21:37
02.08.2013/петък
Храната:
- 30гр овесени ядки, 30гр овесени трици, 50гр поръска за хляб (сурови слънчоглед, сусам, лен и мак), 150гр 2,9% кисело мляко, 2 праскови*
- 5ф хляб Вита, 65гр кашкавал от краве мляко, 4 домата*
- 3ф хляб Вита
- диня, 1 праскова*
- печени на скара тиквички*, чесън, 100гр 2,9% кисело мляко, доста домати*
~ 1825ккал
”Физическо”-то:
- почивен ден
Just thinking:
# ПМС (envy) Подула съм се като бременна хлебарка! :D Това в един ден аха да ти се вижда пресата, а на другия, да си като глътнала топка - на нищо не прилича! (devil)
03.08.13
14:41
03.08.2013/събота
Храната:
- 20гр овесени ядки, 20гр овесени трици, 20гр поръска за хляб (сурови сусам, лен, мак и слънчоглед), 50гр пълнозърнест тахан
- “физическото”
- 2 праскови*
- 80гр (сурови) пълнозърнести макарони с шарена сол, печени на скара тиквички*, 1 домат*
- 150гр 2,9% кисело мляко, 40гр поръска за хляб (сурови сусам, лен, мак и слънчоглед)
- 3 праскови
............................................................
Вечерята каква ще е още идея си нямам. Ама сигурно ще е салата и скара, печена на двора! Довиждане Варна, здравей Шкорпиловци! :D
”Физическо”-то:
- загряване
1. 10 рунда, без засичане на време, с минимални почивки, от:
- 1 х Набиране с подхват (без да отскачам, само се повдигах максимално изпъната на пръсти, стъпила на един дъмбел, че лоста ми е много висок)
- 1 х Кофичка (правих ги на стойката за хиперекстензии, без помощ с краката)
2. Мъртва тяга с нарастваща тежест - 3х30кг/3х35кг/3х40кг/3х45кг/3х50кг/3х55кг/3х60кг/3х65кг/3х70кг/3х75кг/3х80кг, с надхват, само на 80кг със смесен хват и после още 3х1х85кг със смесен хват
3. Zercher Squat - 5-5-5-5-5 - 20кг-30кг-35кг-40кг-45кг
4. Bench Press - 5-5-5-5-5 - 20кг-25кг-30кг-35кг-40кг
3. Страничен планк 6х30сек, редувайки лява и дясна страна, т.е. по 3 на страна
4. Преден планк 4х30сек, с почивки от по 10сек между сериите
Just thinking:
# Тренировката мина добре! Много пот пролях. Малко посмесих двете съботни тренировки, че няма да ходя в залата другата седмица, ама на Zercher Squat-а и Bench Press-ата гледах да не си давам много зор.
# После цял ден не седнах - прах, гладих, мих, багажи събирах. МъжО като види какъв куп съм струпала - ще припадне! :D Все едно ще се изнасяме! :D :D :D А като ми види и дъмбелите, може и да ме хлопне с тях! (grin)
119 (h)
12.08.13
12:23
Върнах се за няколко дни! Малко почерняла, доста поомазнена, може би поотпочинала! :)
Прекалих с въглехидратите от плодове, черен хляб и най-вече мед - за една седмица изядох почти цял буркан. (blush) И не пиех достатъчно вода. (dull)
В резултат хипотетичната ми преса се превърна в очеваден овал :D :D :D, краката ми отекоха и като цяло се подух като плондир. (envy)
Мъкнах си дъмбелите до вилата, но тренирах всичко на всичко - два пъти. Някакви импровизации от суингове, бърпита, лицеви опори и клекове, без да засичам време. През другото време - плаж по два пъти на ден, мързел по обед, плевене на градинки, културно-масови селски прояви и игра на карти. :D А, имаше и няколко опити за набиране, но асмичката така се огъваше под теглото ми, че бързо се отказах. Не съм спала много, щото лягахме къмто полунощ и ставахме рано, за да сме рано на плажа и да изпреварим големите жеги, но пък релаксът си беше един път.
Сега 4 дни във Варна, за да ходи щерката на курс и после с влака в Търговище, да си довършим почивката на басейна. :)
Та, мисля да се пробвам с НВХ режим на хранене. Четох из форума. Смятах си BMR-тата, ОКБ-тата, грамовете БЛ, МЗ и ВХ... Ама си имам питанки! :D
- Трябва ли да смятам и въглехидратите от зеленчуците в общата сметка? Имам предвид зеленчуци от типа на домати, краставици, пипер, лук, чесън, тиквички. Моркови рядко ям.
- Как стои въпроса с овесените трици? Щото едно врем бях чела, че техните въглехидрати буквално не се усвоявали. А аз дори ги предпочитам пред овесените ядки.
- Сметнах си нещата по следния начин: Протеин(белтъчини) - от 2.2 до 2.6гр./кг. телесно тегло. Въглехидрати - от 1.0 до 1.5гр./кг телесно тегло. Мазнини - също ми излязоха около грам, грам и нещо/кг телесно тегло. Питанката ми е - да орежа въглехидратите рязко, падайки директно на 1.0гр/кг телесно тегло или това да стане постепенно?
Ако се сетя още нещо, пак ще питам.
- Трябва ли да смятам и въглехидратите от зеленчуците в общата сметка? Имам предвид зеленчуци от типа на домати, краставици, пипер, лук, чесън, тиквички. Моркови рядко ям.
[color=green]Не,не трябва да ги смяташ.
- Как стои въпроса с овесените трици? Щото едно врем бях чела, че техните въглехидрати буквално не се усвоявали. А аз дори ги предпочитам пред овесените ядки.
Смятай ги. Те са обвивката на овеса,предимно фибри.Аз не бих прекалявала с тях обаче :)
- Сметнах си нещата по следния начин: Протеин(белтъчини) - от 2.2 до 2.6гр./кг. телесно тегло. Въглехидрати - от 1.0 до 1.5гр./кг телесно тегло. Мазнини - също ми излязоха около грам, грам и нещо/кг телесно тегло. Питанката ми е - да орежа въглехидратите рязко, падайки директно на 1.0гр/кг телесно тегло или това да стане постепенно?[/color]
Не орязвай ВХ рязко.Първата седмица дори може да са ти около 100гр.После може да ги въртиш един ден под 50,един ден 70,един ден 100.
Може да вдигнеш още мазнините,иначе много малко калории идват.
Ако имаш интерес,мога да ти кажа някви рецепти ,че тоя тип хранене идва леко еднообразно и скучно.Ама ти имаш достатъчно въображение :)
12.08.13
21:58
JulsaVena, благодаря! (F)
12.08.2013/понеделник
Храната:
- 30гр овесени ядки, 30гр овесени трици, 25гр суров слънчоглед, 130гр 2,9% кисело мляко
- “физическото”
- мноооого диня (blush) Само аз я ям у дома и не ми се щеше да я изхвърля накрая...
- 3 варени яйца* с шарена сол, домати*
- 15гр годжи-бери
- 70гр печена на скара свинска рибица, 2 пиперки*, 1 домат*
- салата от домати*, краставици*, пиперки*, лук (без мазнина), 200гр печено на фурна заешко месо*
- 70гр извара с 5гр зехтин и шарена сол
~ 1750ккал
”Физическо”-то:
- загряване на ставите
- 10 рунда без засичане, но с минимални почивки от 1хPower Clean - 35кг и 1хBack Squat - 60кг (преди рундовете загрявки с по-ниски тежести и на двете упражнения)
- повдигане на свити в колената крака на стенд - 1х15, 2х10 (лоста беше зает, та импровизирах)
- 15мин на кростренажора, на степен 3 от 10
Just thinking:
# Ако не беше динята, щях да закова въглехидратите доста ниско, но нищо де - днес 152гр, утре по-малко. Буквално ми досвидя да се наложи след ден-два да я изхвърля, а и много обичам диня, та... На зеленчуците не съм им смятала въглените. Явно трябва да поогранича плодовете в по-разумни граници, че напоследък буквално прекалявам.
# Тренировката мина що-годе добре. Поуморих се, ама си беше кеф да хвана щангата отново след едноседмичното прекъсване. Не можах да си направя Knees-to-elbows-ите, та затова повдигах малко крака на стенда.
# Утре мисля да повръткам малко велото сутринта, че шкембето дето си отгледах мноооооого яко ме дразни! (envy) :D
120 (h)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 13.08.13 22:07.
13.08.13
09:15
Обърках се! :D :D :D JulsaVena, help!!! :D
Сега прочетох коментар в една от темите - НВД - всичко за него или как да си съставим меню !, където в коментар 461, се казва, че когато се определя по колко протеини трябва да приемаш, се взема под внимание не цялото ти тегло, а активното такова. Тъй като няма как да го определя в момента, ще приема ориентировъчно, че е 55кг., което ще рече, че трябва да се въртя някъде около:
ВХ - 70гр = 280ккал
БЛ - 137гр = 548ккал
МЗ - 103гр = 927ккал
Тотал: 1755ккал / дневно
Така по-добре ли е като съотношение на съставките?
Обърках се! :D :D :D JulsaVena, help!!! :D
Сега прочетох коментар в една от темите - НВД - всичко за него или как да си съставим меню !, където в коментар 461, се казва, че когато се определя по колко протеини трябва да приемаш, се взема под внимание не цялото ти тегло, а активното такова. Тъй като няма как да го определя в момента, ще приема ориентировъчно, че е 55кг., което ще рече, че трябва да се въртя някъде около:
ВХ - 70гр = 280ккал
БЛ - 137гр = 548ккал
МЗ - 103гр = 927ккал
Тотал: 1755ккал / дневно
Така по-добре ли е като съотношение на съставките?
Що не ползваш формулата в сайта на Любо да си сметнеш мазнините ориентировъчно,хем ще имаш база за сравнение ;)
Не е задължително да смяташ протеина на база активно тегло,а по-скоро целия калориен баланс на базата на него.Целта е да храниш активната маса,без лойта :) на фона на общата храна.А вече може да си играеш със пропорциите,зависи кое как ти се отразява.Ако видиш примерно,че с много мазнини си гладна,защото обемът на храната ще е по-малък,избери една част от протеина да е по-немазен и да ти вдигне обема на яденето.
Аз примерно,независимо че повечето дни от седмицата ям високо-мазнинно,задължително имам безмаслена извара и кисело мляко или нетлъсти риби да речем :) в такива дни.Просто гледам да стоя сита,ако искаш преяла,но така ми е по-лесно да стоя далеч от нережимни храни :)
И още нещо..
При положение,че рядко падаш под 2000кал на ден,тези 1800 ми се струват прекалено голяма калорийна рестрикция като за начало.
Такъв стрес е излишен. Пробвай отначало 2000-2100,като видиш,че нещата се затлачват,смъкни още 100-150.Въпреки,че за мен най-удачен би бил вариантът да не намаляш калориите,а да увеличиш натоварването,ако имаш такава възможност. :)