10.08.12
23:44
Здравейте приятели!На 18 години съм от Пловдив.Занимавам се с фитнес и със стрийт фитнес.В момента наблягам малко повече на стрийт фитнеса,защото имах контузия в рамото и чакам да отшуми преди да се върна в залата.Искам да ви попитам тъй като си нямам почти никаква идея коя добавка към храненето би могла да ми помогне да покача мускулна маса и мускулатура,да ме посъветвате за най-добрите комбинации.Няма значение цената.Важно е качеството.Напълно съм съгласен,че те не правят чудеса ако диетата ти куца или физическата ти дейност също.Четох около 1-2 часа и единствено разбрах,че за подрастващи не е хубаво да се пие соев протеин,защото в соята има естрогени,които могат да доведат до заболяването гинекомастия.Наистина всякакви съвети,комбинации и препоръки ще са ми от голяма полза :)
11.08.12
00:10
Качествена храна. Друго не ти трябва. :)
11.08.12
00:12
Бихте ли споделил диетата си ако не ви притеснявам ?
11.08.12
00:23
Циклично хранене(intermittent fasting)
http://www.bb-team.org/articles/4006_dietichna-sistema-chist-prirast-leangain
http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting
http://www.bb-team.org/articles/3597_voinska-dieta
НО тъй като искаш да качваш маса ти препоръчвам ВВД или РБД.
Мнението беше редактирано от Nevergiveup на 11.08.12 00:31.
11.08.12
00:58
Закуска -Прясно мляко с овес , 4 яйца , 1 банан чаша мляко
Обяд - Салата с краставица и домат,маслини и пилешка пържола
15 мин преди трен чаша портокалов сок
15 мин след тренировка мед
35 мин след тренировка протеинов шейт (мляко,извара,банани)
2 часа след тренировка пилешка пържола с топено сирене
Вечеря - пилешка пържола със сирене или кашкавал
Това е РБД.
.Получи ли се :d
Мнението беше редактирано от Георги Георгиев на 11.08.12 01:07.
11.08.12
01:42
Значи гледай обядът да ти е ок. 2 часа преди трен., и протеиновия шеик да е до 30 мин след трен., протеиновия шейк след трен. е добре да е суроватъчен протеин + банан, а изварата я остави за преди лягане, топеното сирене го смени със сирене или кашкавал и към обяда сложи 1 ябълка. :)
Мнението беше редактирано от Nevergiveup на 11.08.12 01:47.
11.08.12
02:49
казано от Георги Георгиев на 11.08.12, 00:58:
Закуска -Прясно мляко с овес , 4 яйца , 1 банан чаша мляко
Обяд - Салата с краставица и домат,маслини и пилешка пържола
15 мин преди трен чаша портокалов сок
15 мин след тренировка мед
35 мин след тренировка протеинов шейт (мляко,извара,банани)
2 часа след тренировка пилешка пържола с топено сирене
Вечеря - пилешка пържола със сирене или кашкавалТова е РБД.
Протеиновия шейк както ти казаха вече най-добре да е суроватка или матрица(хран.добавка).Ще ти кажа защо:Изварата е бавен протеин и не му е мястото след трен. След трен. ти трябва бърз протеин който може да по-получиш под формата на хран.добавка.Изварата преди лягане да се храни тялото с протеин докато спиш.След тренировъчното хранене след шейка трябва да е до час ,час и половина.Ако искаш да качваш килограми добави към хранителния ти режим въглехидрати(надявам се да си чел в статиите за РБД и ВВД). Защото уж примерния ти режим е по РБД но той има много малко въглехидрати. Добави към обяда и след тренировъчното хранене въглехидрати(ориз,картофи,пълнозърнест хляб,макарони) ако вечерята ти е над 5 часа преди лягане може и при нея да добавиш въглехидрати.
Мнението беше редактирано от Mario Zahariev на 11.08.12 02:50.
11.08.12
09:28
В РБД пише,че ако тренировка е кратка и интензивна (моята е около 40 мин.) то в обяда почти не трябва да има въглехидрати.Така съм и направил.В след тренировъчното хранене пише 15 мин след последната тежест мед а 35 след това суроватка.Вече 2 часа след шейка някаква смеска на белтъчини например месо с яйца или месо със сирене.За вечеря пише същото.Кажи ми къде да ги сложа тия въглехидрати,като в диетата ги пише тези работи ?
Мнението беше редактирано от Георги Георгиев на 11.08.12 09:39.
11.08.12
09:29
Препоръчайте ми някаква суроватка също ще ви помоля :)
11.08.12
12:08
Синтракс нектар!
11.08.12
14:20
казано от Георги Георгиев на 11.08.12, 09:29:
Препоръчайте ми някаква суроватка също ще ви помоля :)
12.08.12
01:22
казано от Георги Георгиев на 11.08.12, 09:28:
В РБД пише,че ако тренировка е кратка и интензивна (моята е около 40 мин.) то в обяда почти не трябва да има въглехидрати.Така съм и направил.В след тренировъчното хранене пише 15 мин след последната тежест мед а 35 след това суроватка.Вече 2 часа след шейка някаква смеска на белтъчини например месо с яйца или месо със сирене.За вечеря пише същото.Кажи ми къде да ги сложа тия въглехидрати,като в диетата ги пише тези работи ?
Според мене в след тренировачното хранене са нужни въглехидратите.Относно протеина защо суроватка ? Мисля,че матрица е по добрия избор прочети относно матрицата и суроватката и може да си промениш мнението :) .