25.08.12
18:19
Когато си сложа диск 10 кг между колената защо ми се изплъзва , пробвах различни варианти , получиха се няколко набирания , ама се усещаше , че пак ще ми се изплъзне , мога да ги правя набиранията с тежест , не са ми проблем , но последно време нещо не мога да направя качествена тренировка при набиранията с тежест и карам със собствено тегло , макар и да не виждам много смисъл от това. Да не пиша романи , може ли да ми кажете защо се получава този проблем със изплъзването на диска от коленете ми? Може ли нещо да се направи , че да не става така , тази зима сериозно обмислям да тренирам , както и във този момент и за напред , но ако става този проблем ще е малко кофти.
Мерси предварително :) . Извинявам се , ако темата не е в правилният раздел.
Темата беше редактирана от beceraful Костадинов на 25.08.12 18:22.
25.08.12
18:31
Ами със 10 кг диск също може да се набира , но както казах по-горе нещо последно време ми се изплъзва от колената , а това е малко кофти така. Значи да опирам на друго ?
25.08.12
18:47
Само се чудя дали би паднал лоста. Той е здраво закрепен за стената , сложил съм и две окрепителни дъски между стената и лоста и е завинтен , защото беше паднал веднъж. (Това ако се набирам с тежест и т.н)
Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 25.08.12 18:49.
25.08.12
19:05
Мерси , че отговори все пак :). Може ли да се каже , че има шанс да падне отново лоста , въпреки , че съм сложил допълнителни неща и когато го тествам няма проблем нещо да се случи. Със времето ще разбера де , но не е лошо да чуя някое мнение все пак , може да има и друг случай като моя да е падал лост и т.н
Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 25.08.12 19:05.
25.08.12
19:08
Ок , благодаря за отговорите.
25.08.12
19:13
Просто сложи диска в раница и пробвай с нея.
Поздрави.
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 25.08.12 19:20.
казано от beceraful Костадинов на 25.08.12, 18:47:
Само се чудя дали би паднал лоста. Той е здраво закрепен за стената , сложил съм и две окрепителни дъски между стената и лоста и е завинтен , защото беше паднал веднъж. (Това ако се набирам с тежест и т.н)
Товаааа, съвсем не можем да го знаем. Ти си знаеш и лоста, стената, както и монтажа.
Иначе за прикачането на дисковете, вариантите са:
- купуваш си въже - не е много удачно. Нееластичен ремък за теглене на автомобил - става. С една идея по-добро е.
- купуваш си верига и карабинери - нелош вариант, но при по-сериозни тежести..не е много приятно. Ако добавиш тръбна изолация към веригата, може и да е по-добре.
- раница - малко са раниците, чиито дъна и презрамки, издържат повечко време с дискове над 15кг. Чупят закопчалки, прокъсват се...като първото е и малко рисково - не е гот да ти се океси цялата тежест, само от едната страна.
- специализиран колан - тук няма да сбъркаш. За мен е най-добрия вариант. След години с верига и карабинери, най-сетне си взех колан за набирания от Магазина - полипропиленов и...направо се родих.
- дъмбел на глезените -...това всъщност е вариант, който така и не опитах. Никога не ми се е струвал удачен.
Мнението беше редактирано от 6th на 25.08.12 19:29.
25.08.12
19:34
Много благодаря за отговора ти 6тх както и на всички останали :)