Вчера - 25.08.2015г.
ТРЕНИРОВКА
1. Раменна преса - 2х10хлоста, 10х40кг, 8х50кг, 7х60кг, 6х60кг, 6х60кг, дроп: 6х60кг+6х50кг, 10х50кг
2. Раменна преса с дъмбели от седеж: 5х27,5кг, 2х6х25кг, 8х25кг (форсирани)
3. Трисет:
3.1. Флайс прав - 4х8-10х7,5кг
3.2. Разтваряне встрани с дъмбели от стоеж- 4х10х12,5кг
3.3. Раменна преса с дъмбели - 4х7х12,5кг
4. Повдигане на диск пред гърди - 4х12х15кг
Добре се получи раменцето вчера. Тоя трисет е направо убийствен :) Докато стигнеш до раменната преса с тия смешни килограми (3.3) и на първото повторение вдигам дъмбелите над глава с пуш :D - за такова изцеждане става дума. Ама така обичам, после в банята да не мога да си вдигна ръцете да си измия очите и да се налага да си навждам главата вместо това :). Трисетът е по идея на Tренера естествено :D. Чатка ги той раменцата :D.
Друго интересно май няма.
П.С. А, да, тренировката от предната страница, гърдите, които ги бях объркал, всъщност трябваше да е като тази :D. Така, информативно за попиталите :D.
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ
Продължавам да не спазвам режим, но нещата са в границите на нормалното. Джънк изкушенията са по някое сладоледче и сканскче от време навреме, но нищо фрапантно.
Нищо кой знае какво за отбелязване от вчера няма, освен че се занимавах с пускане на една жалба до КЗП, че се издразних стабилно на един търговец. Със съдействие на съфорумници (брей, навсякъде сме бе! :) ), може и да станат нещата.
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 26.08.15 14:49.
26.08.15
14:53
Нищо кой знае какво за отбелязване няма, освен че се занимавах с една жалба до КЗП, че се издразних стабилно на един търговец.
Еми като си нисък - ще се жалваш... (giggle) (wasntme) :D
Със съдействие на съфорумници (брей, навсякъде сме бе! :) ), може и да станат нещата.
Много сме и сме навсякъде! (muscle)
Нещо като Коза Ностра, Масони, Илюминати и Свидетели на Йехова, взети заедно! :D
Вчера - 26.08.2015г.
ТРЕНИРОВКА
1. Набирания рамемен успореден хват -1х15хСТ, 1х12хСТ, 3х10хСТ
2. Набирания широк надхват: 2х7хСТ, 2х6хСТ
3. Набирания ръкохватка - 3х8хСТ
4. Гребане с Т-щанга - 4х10х55кг, 1х10х50кг
5. Хоризонтален скрипец - 2х10х53кг, 2х10х47кг
Гръб без тяга :D. Женска тренировка :D. Очаквам кога пак ще ми се прииска да се видя с нея, ама на тоя етап и лекичка не ми се прави. В интерес на истината вчера не ми се слагаха и дискове на набиранията. Правеха ми се повечко бройчици. Като цяло добре усетих тренировката. С тяга, без тяга, с тежко, без тежко. Важното е човек да е доволен след трена, а аз особено след последавалата бира, бях особено доволен :D
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ
08:30 - протеин (30гр.),
12:30 - 4 яйца, 300гр. домат, 50 гр. сирене БДС
17:30 - 200гр. грозде, протеин
18:00 - 19:00 - ТРЕНИРОВКА
19:30 - една бира
21:30 - протеин, 300гр. грозде, една милинка (която по етикет трябваше да е 200гр., а беше 130 гр.)
00:30 - кюфтета с картофи (на манджа със сос), розов домат, малка питка (100гр), сирене БДС,
01:00- сладолед
Описвам манджата, не че е кой знае кво. Ама да има там. Иначе нормален ден вчера, нищо за отбелязване.
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 27.08.15 15:18.
27.08.15
16:36
Бирата след тренировка бута яко тестостерона :)
Надолу при това.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.08.15 16:36.
27.08.15
16:47
Алкохола(ът) - враг на пола!
С плодов сок, към полов скок!
Я, с възрастта човек почва да се интересува вече, кое му го бута... :Д
27.08.15
16:51
Не е лошо да ги знаете тези неща ;) Да не тръсите после чужда помощ :D
Вчера - 31.08.2015г.
ТРЕНИРОВКА
1. Заден клек - 10х60кг, 8х80кг, 8х100кг, 5х120кг, 3х140кг, дроп 1х150кг+3х130кг+7х100кг, 10х100кг, 10х100кг, 5х80кг
2. Лег преса - 4х10х200кг
Суперсерии:
3.1. Разгъване на машина - 4х10х50кг
3.2. Сгъване от лицев лег - 4х10х40 кг
Вчера хем доволен, хем недоволен. Доволен, защото бях като парцал преди тренировката - през нощта спах 4 часа, станах в 07:00, пътувах от София за Пловдив и директно на работа. Доволен съм и от факта че тоя път знам, че килата напълно си отговаряха на написаното - лостът беше “Елейко”, тежестите - хубави (не гадните китайски в Бизара). Значи 150 са си 150 :). Не съм доволен, защото преди месец правих двойка на 160кг ( е вярно в Бизара и с китайските боклуци, ама ...), а вчера 150 ми спряха тока. Ама има дни и дни. А и май съм отслабнал...На 150 ми излязоха чак звездички и неочаквано ми спряха тока. След това втората серия на 100 пък нещо ми повиши кръвното сякаш, защото имах чувстовото, че темето ми ще изхвърчи като капак на чайник нагоре :D - така ме зацепи тиквата, затова и прекратих последната серия на 80 по средата.
Мислех да правя някакво клекче за бройчици със 100-120 килца - там 8-10-12 някакви такива, да видя какво ще стане, как ще се почувствам, ама пусто като почна и искам все още по-тежко да слагам...Трябва някой път да се озаптя и да пробвам по-големия обем :)
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ
Още не съм почнал някакъв стриктен режим. Скоро трябва да се върна към някакъв, но за момента не следя нищо в яденето.
Иначе имаше тренировки и в петък (28.08) и в събота (29.08), но вчера вече не ги помнех много-много да ги описвам. В петък помпих ръчичките, в събота раменцата :D.
В неделя бях в София и както казах, понеделник сутрин директно на работа след има - няма 4 часа сън. Иначе седмицата тръгна много скоростно, текат разни проверки (в момента) по едни проекти, по които работим - лудница :D.
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 01.09.15 13:03.
Вчера - 01.09.2015г.
ТРЕНИРОВКА
1. Хоризонтален лег - 2х много х лоста, 10х60кг, 8х80кг, 1х5х100кг, два дропа: 5х100кг+9х80кг, 12х80кг
2. Дъмбели - хоризонтален лег - 2х8х35кг, 2х10х32кг
3. Кофички - 23хСТ,, 12хСТ, 10хСТ
4. Някаква машина за гърди - 12, 14, 14
5. Пек дек - 12, 12, 12, 12
Отдавна не съм тренирал сам и не ми се получи добре. С Гого правя седмица - осмица на сто, вчера сам измъчени петички. Повече ме достраша да качвам :). Друго си е с тренировъчен партньор наистина, а не ми се занимаваше да викам някой от залата, защото ми беше и интересно каква ще е разликата самостоятелно и със спотър. Е разликата е значителна :).
Доволен съм от кофите. Рекорд в тренировка, в която гърдите са вече изморени :)
Иначе като цяло ми липсваше сила, но още не мога да се възстановя както трябва от 4-те часа сън в неделя вечер и супер интензивния понеделник след това.
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ
08:30 - протеин (30гр.),
12:30 - 4 яйца, 300гр. домат, 50 гр. сирене БДС
17:00 - протеин, 300гр. смокини
18:00 - 19:00 - Zzzz, след това 300 гр. смокини и 300гр. малини
20:00 - 21:00 - ТРЕНИРОВКА
21:30 - протеин, 200гр. смокини, ,един снакс (80гр.)
00:30 - 240гр. пилешка пържола (печено състояние), един голям розов домат, 200гр. салата от варени картофи, царевица, майонеза и подправки, 100гр. сладолед
Е това беше яденето вчера. Още не гоня никви режими и когато не го описвам е подобно. Джънка се състои обикновено в някое малко сладоледче, вчера инцидентно и снакс опънах. Иначе апетитът ми се увеличава, Winter mode сякаш скоро ще бъде включен :D.
Прекалявам с плодовете, много прекалявам с тях - и то със едни от най-захарните - смокините. Напоследък ежедневно опъвам по едно кило. Отделно и грозде си хапвам...Усещам как се замазвам от тях, ама голяма работа :Д Вкусни са хахаха, а и няма да са още много време.
Вчера на работа пълен хаос. Няква проверка ми се изсипа от EU, но всичко мина ок :).
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 02.09.15 13:35.
Вчера - 02.09.2015г.
ТРЕНИРОВКА
В суперсерии:
1.1. Тесен лег - 10х60кг, 2х10х70кг, 8х80кг,1х10х70кг
1.2 Сгъване с дъмбели - 4х8х17,5кг
2.1. Френско прав - 4х8х38кг
2.2. Скотово сгъване - 4х10х28кг
3.1. Разгъване със въже на скрипец - 4х12х47кг (последната серия дроп)
3.2. Сгъване на скрипец с въже - 4х12х29кг (последната серия дроп)
4.1. Кофички на тесни ръкохватки- 1х15хСТ, 2х10хСТ
4.2. Чуково сгъване - 3х10х15кг
И кво? Ръчичкииии :D
Няма кво да се отбелязва на тая тренировка, освен, че отидох изморен и невъзстановен и не спореше много. То затова и да реших да правя най-айляшката, че умората беше бая. Ще видим как ще е положението довечера. Може да пробвам д ида веднага след работа, че напоследък като легна да спя следработа и отнасям плувката за час и половина и после съм мекица в залата.
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ
Няма кво да му се описва на яденето :) Нормалното - яйца, домати, сирене, плодове, само вечерята тоя път беше бобец и няколко кебапчета :Д
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 03.09.15 13:48.
03.09.15
20:27
На дискотека не мръдна ли след тия ръце??
Вярно!-във фитнеса ,който посещавам вчера гледам разни младежи правят кардио до припадък...буквално-щот днес били на басейн...щях да падна.
Вярно!-във фитнеса ,който посещавам вчера гледам разни младежи правят кардио до припадък...буквално-щот днес били на басейн...щях да падна.
Дълбаят се, момчетата, бе :D, новият култов лаф от залата хахах :D
Иначе, Таласъме, одъртял съм аз за дискотека в работната седмица :D ;(
Вчера - 03.09.2015г.
ТРЕНИРОВКА
1. Раменна преса - 2х10хлоста, 10х40кг, 8х50кг, 6х60кг, 6х60кг, 7х60кг, дроп: 6х60кг+6х50кг, 10х50кг
2. Раменна преса с дъмбели от седеж: 3х8х22,5кг
3. Трисет:
3.1. Флайс прав - 4х8-10х7,5кг
3.2. Разтваряне встрани с дъмбели от стоеж- 4х10х12,5кг
3.3. Раменна преса с дъмбели - 4х8х12,5кг
4. Повдигане на диск пред гърди - 4х10х15кг
Бива, доволно стана вчера. Имаше тонус след работа и реших да се възползвам и да тренирам, че легна ли не знаех как ще се събудя :). Нищо за отбелязване няма, но като цяло съм доволен. Както и преди съм казвал, обичам като не мога да си вдигна ръката да си измия очите после в банята :).
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ
Нищо за отбелязване около храната няма.
На работа се поуспокои положението, за сметка на днес, нова проверка се изсипа, от РЗИ тоя път :D. Тая седмица ме разцепиха. Абсолютно сам съм , всичко живо е в отпуска, но държавата се грижи да не ми е скучно хахаах.
Това е!
Вчера - 09.09.2015г.
ТРЕНИРОВКА
В суперсерии:
1.1. Тесен лег - 10х60кг, 3х10х70кг, 8х80кг
1.2 Сгъване с дъмбели - 4х8х17,5кг
2.1. Френско прав - 4х8х33кг
2.2. Скотово сгъване - 4х8х28кг
3.1. Разгъване с въже на скрипец - 4х12х47кг (последната серия дроп)
3.2. Сгъване на скрипец с въже - 4х12х29кг (последната серия дроп)
4.1. Кофички на тесни ръкохватки- , 2х12хСТ
4.2. Едновременно сгъване от полулег - 2х10х15кг
Откакто не съм писал имаше пет тренировки. Тая е от вчера. Във вторник тренирах в София, само неделята беше почивна.
Иначе от вчера - реших да пробвам една нова техника на всички упражнения за всички мускулни групи - никакви паузи при изпълнение на движенията. Защото например при клека в горно положение, при лега при маскимална екстензия и т.н. има почивка за секунда да речем. Аз искам това да отстраня. Усещането е за много-по голямо напомпване и честно казано е доста по-трудно. Нямам търпение именно до клекът след някой друг ден. Там ще е зверска разликата.
На бицепсът също бая разлика имаше. Още не съм нагодил техниката и килограмите и има чийтинг тук-таме, но с течение на още една-две тренировки, ще се напаснат нещата.
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ
Няма кво да му се описва на яденето :) Нормалното - яйца, домати, сирене, плодове, само вечерята тоя път беше пилешки бут с грах и една малка питчица бял леб :D
Това е!
Усещането за напомпване няма нищо общо с ефекта от тренировката. По-скоро почивките между сериите трябва да се оптимизират, а не между повторенията според мен.
Усещането за напомпване няма нищо общо с ефекта от тренировката. По-скоро почивките между сериите трябва да се оптимизират, а не между повторенията според мен.
Разликата е огромна, Боби. Между това дали ще клекнеш 5 пъти със 150 кила с “раздишване” след всяко повторение горе - нали уж да си поемеш въздух и минават 10сек минимум, и да направиш да речем 10-12 скоростни повторения на 100 килограма без никакво спиране или задържане никъде. След второто може буквално да се строплиш с щангата още докато ти е на гърба.
Мнението беше редактирано от Петър на 10.09.15 13:21.
10.09.15
14:30
Пешо, викам първо да клекнеш 5-ица със 150 кг, пък после да му мислиш на 10-12 със 100 и темпо :)
Разликата е огромна, Боби. Между това дали ще клекнеш 5 пъти със 150 кила с “раздишване” след всяко повторение горе - нали уж да си поемеш въздух и минават 10сек минимум, и да направиш да речем 10-12 скоростни повторения на 100 килограма без никакво спиране или задържане никъде. След второто може буквално да се строплиш с щангата още докато ти е на гърба.
Сигурно ще има полза, ако досега си “раздишвал” по много между повторенията. Аз говорех по-скоро за друго - за малката стойност на усещането за напомпване като индикатор за ефективна тренировка. :)
10.09.15
14:31
Пешо ли да раздишва...та той е еталон за “без почивка” :D
Пешо, викам първо да клекнеш 5-ица със 150 кг, пък после да му мислиш на 10-12 със 100 и темпо :)
Въпросът е принципен :). И 140 или 130 на 80 да са все тая :). Темпото имам предвид. То дали пет секунди киснеш горе или трийсет все тая - все почиваш :)
Сигурно ще има полза, ако досега си “раздишвал” по много между повторенията. Аз говорех по-скоро за друго - за малката стойност на усещането за напомпване като индикатор за ефективна тренировка. :)
Това което имам предвид под качествена или ефективна тренировка за мен, Боби, е например в тренировката за рамо след като приключа да не мога да си вдигна ръцете да си измия лицето без да правя гримаса от болка. Това с единички не се получава...Колкото и единички да направя все тая. Асоциирам това чувство с напомпване, защото това е видимото му измерение. Иначе ако може и с друга дума да се опише, то ок - в случая разликата би била лексикална :).
Пешо ли да раздишва...та той е еталон за “без почивка” :D
Айде, айде, от кат’ почнах аз да юркам останалите за темпо, изразът “без почивка” или с “10 секунди почивка” загуби всякаква тежест :D
Мнението беше редактирано от Петър на 10.09.15 15:13.
Това което имам предвид под качествена или ефективна тренировка за мен, Боби, е например в тренировката за рамо след като приключа да не мога да си вдигна ръцете да си измия лицето без да правя гримаса от болка. Това с единички не се получава...Колкото и единички да направя все тая. Асоциирам това чувство с напомпване, защото това е видимото му измерение. Иначе ако може и с друга дума да се опише, то ок - в случая разликата би била лексикална :).
Аз пък искам да ти кажа, че точно това усещане на крайно изтощение не е измерител за приноса на тренировката ти към целите, които си поставяш по отношение на сила и хипертрофия. Може и да има някаква полза от него по отношение на силова издържливост, но само дотам.
10.09.15
16:25
А в крайна сметка, важно е човек как се чувства след тренировка и кое го кара да се чувства така.
Някои обичат да помпят до изгаряне, други лежерно, трети тежко и криво, четвърти стриктно, пети друго... Едни тренират с цели физически, други с цели психически, при едни едното работи, при други не работи. То ако беше ясно кое работи за всички и как, всичко това щяха да правят. Нямаше да се експериментира, нямаше да има хиляди програми и схеми.
Специално за раменете, тези малки мускули, със сплитов начин на трениране, в ден за рамо, ако не ги докараш до това положение, все едно цяла тренировка си се почесвал по оная работа. Разбира се, отново лично мнение. Не смятам, че нито аз, нито който и да е тук, може да се изкаже като последна истанция, от кое каква полза може да има, докато сам не го опита над себе си за определен период и не види разултатите над собственото си тяло.
Забелязвам, и нямам предвид това, което Боби казва по-горе, една за мен негативна форумна тенденция. Напоследък се заклеймяват всякакви други методики на трениране, освен силовите. Това ограничава полезността и разностранността на информацията, достъпна във форума, иначе казано - осакатява го. Наблюдавам това освен във форума и във фейсбук групата.
Аз считам, че всички методики и начини на спортуване имат място под слънцето и би следвало да се приемат с необходимата доза уважение. Три години тренирах малко или повече по схеми по-скоро близки до силовия бодибилдинг, отколкото до нещо друго. Реших, че е настъпил момента за промяна. Реших, че не е важно за мен вече колко килограма ще сложа на щангата, а чувството на удовлетворение от тренировката. Обстоятелствата, при които се чувствам удовлетворен към настоящия момент, ги посочих по-горе.
Усещам и виждам, че това ми носи желаните цели - визуално и психологически. Това е достатъчно за мен :). И макар да съм все още в период на пречупване на мисленето, смятам, да го пречупя в тази посока и скоро да експериментирам с една типична билдърска програма с гиганстките му серии и всички там пинизи от по 3-4-5 упражения с неголеми тежести и контрол върху техническото изпълнение.
Мнението беше редактирано от Петър на 10.09.15 16:44.
10.09.15
16:59
Забелязвам, и нямам предвид това, което Боби казва по-горе, една за мен негативна форумна тенденция. Напоследък се заклеймяват всякакви други методики на трениране, освен силовите. Това ограничава полезността и разностранността на информацията, достъпна във форума, иначе казано - осакатява го. Наблюдавам това освен във форума и във фейсбук групата.
Аз считам, че всички методики и начини на спортуване имат място под слънцето и би следвало да се приемат с необходимата доза уважение. Три години тренирах малко или повече по схеми по-скоро близки до силовия бодибилдинг, отколкото до нещо друго. Реших, че е настъпил момента за промяна. Реших, че не е важно за мен вече колко килограма ще сложа на щангата, а чувството на удовлетворение от тренировката. Обстоятелствата, при които се чувствам удовлетворен към настоящия момент, ги посочих по-горе.
Усещам и виждам, че това ми носи желаните цели - визуално и психологически. Това е достатъчно за мен :). И макар да съм все още в период на пречупване на мисленето, смятам, да го пречупя в тази посока и скоро да експериментирам с една типична билдърска програма с гиганстките му серии и всички там пинизи от по 3-4-5 упражения с неголеми тежести и контрол върху техническото изпълнение.
Мда, време е форонът да се върне към корените си , демек към теми с полуграмотни заглавия в които се обсъждат цикли с дианабол или омнадрен и 5 дневни сплитове за МАСА
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 10.09.15 17:01.
Пешко, аз нищо не заклеймявам. Само споделям мнението си. Извиянвам се, ако изказването ми ти е прозвучало пренебрежително.
През годините съм тренирал по различни начини и съм стигнал до определени изводи, много от тях подрекепни не само от личен опит, а и от прочетено от други източници.
Ще цитирам любимото ми исказване на Пол Делия - винаги е по-добре да тренираш грешно, отколкото да не тренираш изобщо. :) Друг е въпросът, че дефиницията на “грешно” в този случай е ключова.
Освен това твърдо не съм съгласен с твърдения от рода на “всички сме различни, затова в храненето и тренировките няма правила”. Не сме толкова различни. Някои неща работят, други обаче работят по-добре. Въпросът е само и единствено какви цели си поставяме и какво сме готови да направим, за да ги постигнем. Както винаги.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.09.15 19:46.
А в крайна сметка, важно е човек как се чувства след тренировка и кое го кара да се чувства така.
Ако целта на тренировката е да се чувстваш добре - ок. Ако искаш резултати, правиш това, което трябва, дори да не ти харесва.
Казвам го от позицията на човек, който знае какво да прави, но не го прави, защото не му харесва и съответно няма желания прогрес :D
Едни тренират с цели физически, други с цели психически, при едни едното работи, при други не работи.
Всички тренировки в залата имат физически цели - сила, издръжливост и производните им. А основните правила важат и работят за всички.
Някои обичат да помпят до изгаряне, други лежерно, трети тежко и криво, четвърти стриктно, пети друго...
Много хубаво, но това какво обича човек и какво има ефект са различни неща. И аз обичам да ям по 10 000 ккал. джънк, ама това няма добър ефект за релефа :D
То ако беше ясно кое работи за всички и как, всичко това щяха да правят. Нямаше да се експериментира, нямаше да има хиляди програми и схеми.
Много отдавна е ясно кое и как работи, ама ако не се продават “нови” програми и методики, индустрията ще умре.
Специално за раменете, тези малки мускули, със сплитов начин на трениране, в ден за рамо, ако не ги докараш до това положение, все едно цяла тренировка си се почесвал по оная работа.
Не е въпроса да се докараш до изтощение, това е лесно и даже не изисква много усилия.
Въпроса е, след известно време такива тренировки какъв е ефекта? Имаш ли прогрес или не? Качваш ли мускули и сила, или не?
Не смятам, че нито аз, нито който и да е тук, може да се изкаже като последна истанция, от кое каква полза може да има, докато сам не го опита над себе си за определен период и не види разултатите над собственото си тяло.
Всяка програма, в която влагаш усилия и правиш с ентусиазъм и достатъчно време, ще има (някакъв) ефект. Обаче, за 10+ години във форума съм се убедил, че от даване на акъл няма никакъв ефект, така че наистина е най-добре сам да се убеди ;)
Напоследък се заклеймяват всякакви други методики на трениране, освен силовите.
Ми като са неефективни, ще се заклеймяват :D
Аз считам, че всички методики и начини на спортуване имат място под слънцето и би следвало да се приемат с необходимата доза уважение.
Айде да не са баш всички. Методики, които не носят нищо и са доказано неефективни - няма как да се ползват с уважение.
Реших, че не е важно за мен вече колко килограма ще сложа на щангата, а чувството на удовлетворение от тренировката.
Най-голямата (само) заблуда е, че кг. на щангата са без значение. Ако е така, защо изобщо ходим в залата, ами не помпаме лицеви в къщи или с 2 кг. гирички? Пък и какво удовлетворение може да има от тренировки, при които липсва прогрес? :D Напомпването е хубаво нещо, ама лошото е, че изчезва бързо и след няколко часа си пак като преди.
И макар да съм все още в период на пречупване на мисленето, смятам, да го пречупя в тази посока и скоро да експериментирам с една типична билдърска програма с гиганстките му серии и всички там пинизи от по 3-4-5 упражения с неголеми тежести и контрол върху техническото изпълнение.
Еми за ефекта можеше да питаш тези от нас, които са го пробвали (много пъти) през годините, и така да не си губиш времето в безсмислени занимания :D
Не ме разбирай погрешно, аз съм за техничното изпълнение. Силови тренировки не значи да правиш само единици, нито да буташ с такава техника, че само да местиш някаква тежест от точка А до т. Б. При тях става въпрос за силов прогрес - т.е., постепенно увеличаване на използваните тежести и от там натоварването в мускулите, но при спазване на правилна техника. Тренирай както искаш - сплит или не, тежко или леко, 1-3-5 или 10 упр. със супер техника и супер напомпване - накрая всичко се изчерпва до това, дали си станал по-силен. Ако примерно преди години си правил лежанка със 100 кг и сега пак възможностите ти се изчерпват със 100 кг. за същите повторения и със същата техника - не очаквай за това време да си качил маса в участващите в движението мускули, без значение колко супер серии си правил и колко си ги помпал през това време.
Без да влизам в цитат - отговор маниера, но, Петко, никъде не съм казал че килата на щангата нямат значение. Казах, че смятам водещ приоритет да не ми е вече какво слагам на щангата, а качеството на изпълнението, темпото, усещането. Казано по друг начин връзката мозък-мускул. Искам да усещам че правилният мускул работи. Защото при ултра тежкото повторение (единицата да речем) единствената ти мисъл е как да не се счупиш и да успееш да завършиш повторението. Това на мен не ми носи удовлетворение и прогрес. Естествено, че ако помпя раменца с 40 кила до безкрай няма да има прогрес, но и никъде не става дума за това. Но също така не мисля и че ултра кривата единица на 80 кила би ми донесла много по-голям прогрес.
Отделно от това, като стана дума за чувството за напомпване и парене, и след като вече всеки почна да говори от базата на собствения си опит (което е хубаво и приемливо), мога да заявя на база моя, че точно при раменете пък, това чувство , което усещам след 3 суперсерии да речем, е двигател на прогреса, от чисто визуална гледна точка, който имам в последно време. А това е, което мен ме интересува. И мога да го твърдя със сигурност, защото единственото, което промених за това време е точно да добавя този тип упражнения в тренировката. Тежките многоставни упражнения си останаха, останаха си в началото. И ще си останат. Просто приоритетът ми е друг. И след като видях, че работи за раменете, не виждам защо да не пробвам и за другите мускулни групи.
Ще направя няколко клипчета на това, което имам предвид, защото може и да не се разбираме точно.
Отделно обаче отново забелязвам, че несъзнателно промотирате вашия стил на трениране - силовия бодибилдинг. Аз не отричам, че това работи, но също така призовавам към широкоскроеност, защото това не е единствената работеща методика. Отделно редно е да приемем, че силата не е приоритет номер едно на всеки. Тук всички започнахме да ставаме коне с капаци, да идентифицираме околните със собствените си цели и да смятаме, че нашето е единственото вярно нещо, в т.ч. и аз се усещам на моменти, че съм така. И това е още една причина да търся промяната. За момента смятам да се заигравам с темпото и обема, което смятам, че също работи.
Дали другите неща, които ще пробвам, ще работят, ще видим. Затова се пробва :). Благодаря за предложените изводи на база вашия личен опит, но аз искам да извлека такива на базата на своя :).
Мнението беше редактирано от Петър на 11.09.15 12:52.
11.09.15
13:43
Без да влизам в цитат - отговор маниера, но, Петко, никъде не съм казал че килата на щангата нямат значение. Казах, че смятам водещ приоритет да не ми е вече какво слагам на щангата, а качеството на изпълнението, темпото, усещането. Казано по друг начин връзката мозък-мускул. Искам да усещам че правилният мускул работи. Защото при ултра тежкото повторение (единицата да речем) единствената ти мисъл е как да не се счупиш и да успееш да завършиш повторението. Това на мен не ми носи удовлетворение и прогрес. Естествено, че ако помпя раменца с 40 кила до безкрай няма да има прогрес, но и никъде не става дума за това. Но също така не мисля и че ултра кривата единица на 80 кила би ми донесла много по-голям прогрес.
.
Защо трябва да е крива единица, а не да кажем стриктна двойка и пак да е пределно усилие? Убеден съм, че ако направиш достатъчно голям обем ще имаш задоволителен ефект от тренировката.
11.09.15
13:59
(bow)
Казано по друг начин връзката мозък-мускул. Искам да усещам че правилният мускул работи. Защото при ултра тежкото повторение (единицата да речем) единствената ти мисъл е как да не се счупиш и да успееш да завършиш повторението.
Връзката мозък-мускул се изгражда при тежкото. Говорим за истинското и изграждане, не за контрола и усещането на движението, защото те не са това.
И след като видях, че работи за раменете
Е как го видя за месец бе, Пешо :D
Миналата седмица се бях сетил за теб, как за две лета тъкмо почнеш малко да влизаш в час силово и аха да открехнеш вратата на прогреса с това и си биеш камшика по обратния път...
За момента смятам да се заигравам с темпото и обема, което смятам, че също работи.
Работи, но единствено за това да може да правиш някакви упражнения с темпо, за нищо друго. Или работи за визия, която от своя страна е някакво вторично и странично явление от натоварванията, но това се случва само при наличие на екзогенни андрогенни и анаболни фактори.
Казвал съм много пъти - в България масово се робува на стереотипи, митове и легенди от залите. Темпо, ъгли, кабели, бройки, сплитове и дни за възстановяване, грамове протеин и ала-бала, а никой не е седнал да отвори по 5 учебника по анатомия, физиология, биохимия и да почне да експериментира с биомеханични показатели, че да прокламира после тая или оная методика. Пишат, четат и преповтарят неверни и остарели неща.
Мускулите са част от човешкото тяло, която си работи съгласно това какво е направила еволюцията на биохимично и физиологично ниво. Но това съвсем не е по силите на всеки да го разбере и проумее, щом например навсякъде вирее заблудата, че якото окосмяване на тялото означава високи нива на тестостерон в организма ;)
Иначе да, всеки е свободен да си тренира каквото си иска и както си го иска.
Най-много се расте с тежка щанга и много повторения :D
Петре, аз те подкрепявам, макар да съм застъпник на тежкото вдигане и съм против бодибилдинг схемите. Според мен ще имаш прогрес и от този начин на трениране, дали ще е по-голям или по-малък спрямо предишния, сам ще прецениш. Всичко в тренировките и живота търпи промяна рано или късно.
Мнението беше редактирано от Нежния на 11.09.15 14:07.
Защо трябва да е крива единица, а не да кажем стриктна двойка и пак да е пределно усилие?
Защото, Весо, понятието стриктен и пределен при мен не могат да се припокрият. Или е едното, или е другото. Малко или много това е и, което правя сега. А казах, че искам да променя нещо. Най-вероятно ще си остане отвреме навреме тежката дропсерийка в началото, но ще е само тя, другото, ще е както казах с акцент на връзката мозък - мускул и темпото.
Мнението беше редактирано от Петър на 11.09.15 14:11.
Ах колко ме дразни тоя начин на отговаряне с цитатите :D. Това е толкова времеемко и енергоемко товааа :D
Връзката мозък-мускул се изгражда при тежкото. Говорим за истинското и изграждане, не за контрола и усещането на движението, защото те не са това
Добре, имам предвид второто, ма то мисля и че се разбра :)
Миналата седмица се бях сетил за теб, как за две лета тъкмо почнеш малко да влизаш в час силово и аха да открехнеш вратата на прогреса с това и си биеш камшика по обратния път...
Ето тук ни се разминават целите. Аз не искам непременно да съм в час силово. Аз тренирам от суета, а не от желание за повече сила, основното е да се харесвам в огледалото, да съм съразмерен, да ми личи че тренирам хаха. Хич не ми дреме дали ще имам тяга 200 или 160 след като изглеждам като плазмодий :D. Силата е просто добавена стойност при мен. :) Знаеш го.
Казвал съм много пъти - в България масово се робува на стереотипи, митове и легенди от залите. Темпо, ъгли, кабели, бройки, сплитове и дни за възстановяване, грамове протеин и ала-бала, а никой не е седнал да отвори по 5 учебника по анатомия, физиология, биохимия и да почне да експериментира с биомеханични показатели, че да прокламира после тая или оная методика. Пишат, четат и преповтарят неверни и остарели неща.
Мускулите са част от човешкото тяло, която си работи съгласно това какво е направила еволюцията на биохимично и физиологично ниво.
Сашо, аз не следвам никакви стереотипи или готови писани програми или каквито и да било алабалистики. Следвам своето собствено усещане за нещата. Дали работи или не е отделен въпрос, но за момента съм доволен. Не мисля, че след като се чувствам добре, има какво да се добави повече.
Е как го видя за месец бе, Пешо :D
Всъщност за два :D. Факт е обаче това което казвам - дали е някаква проекция или реалност в случая е без никакво значение, защото ме кара да се чувствам добре...Но в интерес на разговора да уточня, че не е никаква проекция де :D
Мнението беше редактирано от Петър на 11.09.15 14:25.
11.09.15
14:35
Връзката мозък-мускул се изгражда при тежкото. Говорим за истинското и изграждане, не за контрола и усещането на движението, защото те не са това
Добре, имам предвид второто, ма то мисля и че се разбра :)
Да, разбира се какво има предвид, но то няма нищо общо с връзката мозък-мускул :)
Ето тук ни се разминават целите. Аз не искам непременно да съм в час силово. Аз тренирам от суета, а не от желание за повече сила, основното е да се харесвам в огледалото, да съм съразмерен, да ми личи че тренирам хаха. Хич не ми дреме дали ще имам тяга 200 или 160 след като изглеждам като плазмодий :D. Силата е просто добавена стойност при мен. :) Знаеш го.
Не ни се разминават целите, а поставяш каруцата пред коня :)
Това са стереотипите и заблудите - визията е вторичен и страничен ефект от тренировките .
p.s.
200 тяга не са силово постижение за млад човек. Те и за стар не са...мисля, че Боби доктора ви го доказа :)
https://www.youtube.com/watch?v=RLsl1xZrXd0
https://www.youtube.com/watch?v=SBnQ-PzfiKk
Вчера - 14.09.2015г.
ТРЕНИРОВКА
1. Хоризонтален лег - 2х много х лоста, 10х60кг, 8х80кг, 8х90кг, 3х6х100кг, дропа: 3х110кг+5х90кг+6х70кг, 12х70кг
2. Дъмбели - хоризонтален лег - 4х10х32кг
3. Кофички - 24хСТ,12хСТ, 10хСТ
4. Някаква машина за гърди - 12, 14, 14
5. Пек дек - 12, 12, 12, 12
Вчера отново никой не ме пазеше на лежанката, че Тренерът имаше разни казуси за изясняване с боксовата круша, но за разлика от предишната тренировка за гърди, тоя път имаше повече сила. 100-тиците стабилни, 110-те също. За без спотър - добре.
На кофичките за сефте правя 24 при вече предварително изтощени гърди. Въпреки всичко обаче не усещах задоволство след тренировката. То може би защото в събота изкарах бая тежка вечер (до 07:00 сутринта) и вчера още ме държеше, което ме сеща, че имаше и две-три неописани тренировки, но честно казано не ми се занимава.
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ
Няма кво да й се описва. Без режим - за вечеря мусака, пилешка пържола и леща.
Нещо напоследък, както казва един колега, много яко ме е стегнала шапката и съм на крачка преди да тегля майните на всичко :). Започвайки най-вече с колегите и работата...
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 15.09.15 11:54.
Вчера - 14.09.2015г.
Нещо напоследък, както казва един колега, много яко ме е стегнала шапката и съм на крачка преди да тегля майните на всичко :). Започвайки най-вече с колегите и работата...
Е не съм бил сам :)
Вчера - 15.09.2015г.
ТРЕНИРОВКА
1. Заден клек - 10х60кг, 8х80кг, 8х100кг, 5х120кг, 3х140кг, дроп 2х150кг+3х130кг+5х100кг, 3х5х130кг, 10х80кг,
2. Преден клек - 1х10х60кг, 2х8х80кг
3.Разгъване на машина - пауза в горно положение - 8х77кг(със задържане)+5х77кг(без), 8х77кг(със)+5х77кг(без), 6х77кг(със)+3х77кг(без), 6х77кг(със)+3х77кг(без)
4. Сгъване от лицев лег - 4х10х7,5кг на крак
Бива сякаш вчера. 150-те не тежаха колкото предния път и си клекнах една прилична двойчица в дропа. След това реших че обемът ми е малко и продължих със серийки на 130кг. И те доста приятни. Друго си е да клекнеш така 5-6 повторенийца :D. (не 1-2 :D).
Пробвах, това за което говорих по-горе. Сериите без пауза, респ. без заключване в горна позиция, са тия в курсив. Усещането е коренно различно. Ама под коренно имам предвид 180 градуса различно :). Щях да се строполясам с 80 кила щанга на гърба, краката така зверски се напрягат, че направо не е истина. Пробвах го и на предния клек след това, много приятно беше.
След това разгъването на машина със задържане направо изцеди бедрата. Отсега усещам как довечера и следващите дни ще рева :D
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ
Нормална храна - яйца, сирене, домати, пилешки бутчета с картофи, пилешка пържола със салата от розови домати, около кило смокини и половин кило грозде. Това е в общи линии. Само една доза протеин! :D
Сега ми изпратиха едни лигни от миналата седмица в залата. Та да кача две то тях :)
Tова е!
Мнението беше редактирано от Петър на 16.09.15 14:07.
16.09.15
14:28
Добре де, в Пловдив тия трапци генетично ли са ви заложени? :Ц
16.09.15
14:32
Много си хубав, бе! :)
Прекрасно те разбирам за тези серии в курсив. ;)
Сладка болка.
16.09.15
15:15
Поне на снимката да не се виждаше, че има и по-големи дъмбели :Д :Д
Кво пише на потниката? - Амм! :>
Мнението беше редактирано от Gogo на 16.09.15 15:22.