Днес - ден без тренировка - 05.09.2012.
Малиии, голямо плюскане пада! Ша са удавя в джънк днес! Една колежка черпи за сватбата си, тъй като когато тя се жени, аз и още един колега бяхме в отпуска, та не отидохме и сега ще наваксваме. :D
08:15 - протеин
09:30 150гр. Овес+3с.л. мед
и от 11:00 като се почна:
пражка шунка, луканка, кашкавал, чипсове, сокове, кола, кафета-мафета, тортааа, разни ядки и щуротии за гризане, някви фъстъци уасаби - като бирените, ма зелени и люти. 2 уискита до тук. Сега предстои поне още едно да дрънна и още торта. Обядът ми отиде на кино между другото. :D
Като се прибера по-късно ще хапна яйца с извара и сирене(към 18:30)
За вечеря - пържоли в портокалова марината, карт. пюре с извара и сирене за гарнитура, айряни, протеини и кой знае още кво.
Ще дописвам вечерта, ако има какво.
Мнението беше редактирано от Петър на 06.09.12 12:22.
Аааа, много, много доволна тренировка! Ще ударя гъзо о тавана от кеф :)))!
Днес започвам писането от нея!
ТРЕНИРОВКА:
Днес отидох без никакви амбиции за резултати. Целта беше единствено да си направя тягата и всички упражнения както му е редът без да се обажда кръстът. Вчера и днес не съм го усещал, та предположих, че се е повъзстановил. Затова реших да следвам обичайната програма и да карам с тяга.
1. Набирания -
1х6 с 10 кг, 1х7 с 10 кг, 1х7 с 10 кг, 1х7 с 10кг. Много доволно! За сефте правя три серии с 10 кила и 7 повторения. Навсякъде започвах и 8-мо, но го докарвах до половина! Предмишницата - желязна! :)
2. Мечка
1х12х45 кг, 1х8х65 кг, 1х8х70, 1х8х75кг. Тук не помнех от миналата седмица килата и съм ги направил с 5 по-малко (мин. седмица последната серия бяха 80), но то така или иначе тук не преследвам някакви цели. Включил съм това упражнение главно като подготовка на кръста и гърба за последващата тяга. Но много аванс пак! Яко :)
3. Мъртва тяга
Тука сега ще ударя дирника о тавана :).
1х10х70, 1х8х90, 1х8х100, 1х8х110, 1х6х120, 1х5х130кг, 1х4х130
Както казах, днес отидох с надежда да не ме боли кръстът, за да мога да тягувам :), а то кво стана. :). Кръстът не се обади нито за секунда. Реших за всеки случай пак на сигурно да играя и да не скачам от 90 на 110, Затова и заредих 100. Тогава, като видях че не ме боли кръстът, се надявах се да успея сполучливо да дръпна 6 пъти 120. Дръпнах 6-ца без проблем. След това почивайки и чудейки се последната серия на 120 ли да е или да вдигна, реших да вдигна! Чак сам не можах да повярвам, че дръпнах 5 пъти 130-те кг! Можеше и 6-ти, ма щеше да е много много криво и затова я оставих. След това, почивайки, гледах щангата, която седеше на земята и изглеждаше още по-предизвикателна :). Реших да пробвам още веднъж - викам си едно, две повторения - все тая. Важното е, че ще съм направил още една серия. И я дръпнах 4 пъти! Голям кеф. Хватът днес е железен. Нито веднъж не се обади, нито за секунда не се разхлаби.
Извод: С колкото по-скромни надежди и цели човек отива, толкова изненадите са по големи :)...и яжте торти!
За пръв път дърпам 130, за пръв път в 2 серии, за пръв път правя тяга в 7 серии. :)
4. Придърпване на вертикален скипец пред гърди
Тук забележително имах още сила:
1х8х65кг
1х8х71
1х7х77
Реших, че няма смисъл да се изнасилвам за 4 серии след тягата, а и вече сериозно бях огладнял и бързах :), но и тук вдигнах килата
5.Повдигане за трапец
1х15х100
1х15х110
1х15х120
1х15х120
Тук реших до край да размажа дланите и да изпробвам хвата дали ще издъхне. Издържа! Вдигнах килата и тук - досега последната серия беше със 110, днес последните две са със 120 :) (по 60 на ръка).
Това е! Много съм доволен :). Явно тортите са хубаво нещо! :D Вчера два пъти (единият път беше вечерта), днес 2 часа преди тренировка пак едно парче и рекорди навсякъде :D. Какъв е изводът? За стабилен хват, яжте стабилно торти ! :D
ХРАНА:
12:00 - Ставане - все пак нали вече минах към групата на чичковците - тряа повече сън да забавим стареенето! :D (10 часа яко къртене)
12:30 - Протеин
13:00 -150 гр. овес +3 с.л. мед
14:30 - Тортата (с главно Т) - йогуртова с боровинки - мощно парче
16:00 - протеин
16:30-18:30 - ТРЕНИРОВКА
19:00 - Протеин + 3 банана
20:30 - 2 пилешки пържоли (300-340 гр.) в портокалова марината (много се зарибих) с гарнитура от 300-350гр. кафт. пюре смесено с 200гр. извара, 50 гр. сирене, масло.
23:00 - предстои, но ще е 4-5 яйца с извара и сирене.
И тъй като днес освен Национален празник (Честито, между другото!) е и МайнаДей попаднах на снимки на Пловдив от малко по-нетрадиционен ъгъл. И по случай случката, реших да ги споделя. Enjoy! :)
Мнението беше редактирано от Петър на 06.09.12 21:10.
Днес - 07.09.2012 - ден през тренировка
09:00 - протеин
10:30 - 150 гр. овес+3 с.л. мед
13:00 - 3 пил. пържоли от гърди в портокалова марината, 300-350 гр карт. пюре с 250 гр. извара масло в него (сиренето ми беше свършило)
16:00 3 банана
17:00 - Сладолед, 200гр. малини+ протеин
18:00 - снакс
20:00 - 5 яйца с 200гр. извара и сирене
22:00 - протеин, 200 гр. малини, 2 праскови
Сега - 22:30 почвам да готвя пилешка супа - :D, изперкала работа! :D
Едит: 01:00 - пилешка супа 8-) :D
Докато си ядях малините преди малко, слушах по тв-то за ракията, та се зачудих има ли малинова ракия...И имайки предвид, че малините са ми най-любимия плод измежду всички (следват бананите и ягодите),ясно е кое ще ми е най-любимото питие :D, ако има такова. Оказа се, че има: цък
Някой опитвал ли е такова нещо?
Мнението беше редактирано от Петър на 08.09.12 00:23.
казано от Петър29 на 07.09.12, 22:35:
Днес - 07.09.2012 -
Докато си ядях малините преди малко, слушах по тв-то за ракията, та се зачудих има ли малинова ракия...И имайки предвид, че малините са ми най-любимия плод измежду всички (следват бананите и ягодите),ясно е кое ще ми е най-любимото питие :D, ако има такова. Оказа се, че има: цък
Някой опитвал ли е такова нещо?
Опитвали сме, опитвали сме.8-)
Много е ароматна и пивка - както повечето плодови ракии де.
Даже мога да ти препоръчам къде да опита и ти ако имаш път към нашия район. Между Девин и Широка лъка има едно заведение “Рибарска хижа”, където си я правят от собствени малини и е уникална - като нектарче е :)
Мнението беше редактирано от Маданеца на 08.09.12 00:13.
казано от Маданеца на 08.09.12, 00:11:
Даже мога да ти препоръчам къде да опита и ти ако имаш път към нашия район. Между Девин и Широка лъка има едно заведение “Рибарска хижа”, където си я правят от собствени малини и е уникална - като нектарче е :)
Дори да нямам път, ще си намеря :D! Точно домашна ми се щеше да пробвам! (nlove2)
Тая от снимката ми излежда спиртосана - нещо само като я гледам и почва да ме удря спирта в носа :D
Мнението беше редактирано от Петър на 08.09.12 00:24.
Браво браво за тренировките и за снимките много е хубав този Пловдив.И добре прогресираш на упражненията браво.А принципно как си със силата като стигнеш до тягата? Аз затова я слагам като първо упражнение, но ще взема да пробвам като второ или трето след като мускулите вече са усетили някакво напрежение, та може би да са по-подготвени ...
казано от Boris Angelov на 08.09.12, 00:24:
Браво браво за тренировките и за снимките много е хубав този Пловдив.И добре прогресираш на упражненията браво.А принципно как си със силата като стигнеш до тягата? Аз затова я слагам като първо упражнение, но ще взема да пробвам като второ или трето след като мускулите вече са усетили някакво напрежение, та може би да са по-подготвени ...
Силата е ок. Да не казвам голяма дума, ама досега никога не ми е била в недостиг (поне що се отнася до гръб и крака)...Само миналата седмица имах проблеми с хвата, но го отдадох на няква прецаквация с кофти лоста за набирания.
Аз я слагам по средата, точно защото тогава съм достатъчно загрял, но не и още изтощен (както бих бил, ако беше в края). В началото никога не съм я слагал - искам преди това да загрея стабилно гърба и кръста...
казано от Петър29 на 08.09.12, 00:22:
Даже мога да ти препоръчам къде да опита и ти ако имаш път към нашия район. Между Девин и Широка лъка има едно заведение “Рибарска хижа”, където си я правят от собствени малини и е уникална - като нектарче е :)Дори да нямам път, ще си намеря :D! Точно домашна ми се щеше да пробвам! (nlove2)
Тая от снимката ми излежда спиртосана - нещо само като я гледам и почва да ме удря спирта в носа :D
Абсолютно си прав. Домашнярката си е домашнярка.
Като се замисля, обаче ми се струва, че и в Пловдив ще си намериш - не е чак толкова рядка според мен.
Мнението беше редактирано от Маданеца на 08.09.12 00:34.
08.09.2012 - Много доволна тренировка! Ударих 100-те! :) Щях сега да удрям и гъза в тавана пак, ако не бях изнасилил кръста малко повече от необходимото... :)
ХРАНА
12:00 - Ставане. Сигурно пак едно кило кафе :D. Поне първата кана беше до 5-тото или 6-тото деление пълна... Свърши към 14:30.
12:30 - протеин
13:00 - 150 гр. овес с 3 с.л. мед
14:00 - купичка пилешка супа
16:00 - изведнъж озверях за нещо сладко с крем - отидох до една сладкарница недалеч от нас и си купих едно парче торта с 2 вида млечни крема - кафяв и бял. Дойде си точно на мястото :D! А и тряа се подготвя за клека :D
17:00 пак купичка пилешка супа. (купичка, купичка - колко да е купичка - с две купички и през полових тенджерата - това прави около 400 гр. мръвка)
19:00 - протеин
19:30 - 21:30 ТРЕНИРОВКА
22:00 - протеин и 4 банана (като ги почна и не мога да се спра докато не свършат (blush) Ужас! :D. Тряа си купувам по 2!)
22:30 - 2 големи пилешки пържоли (350 - 400 гр) в портокалова марината и обичайната гарнитура - 300 гр. картофено пюре с 200 р. извара, 50 гр. сирене и масло в него
По-късно през нощта - може би пак супа.
Днес доволно мръвка - със супата и пържолите ми се събира 800 гр. месо. Ма много пилета...ще почна да кудкудякам скоро (поне дано си снасям яйцата тогава :D:D)...
ТРЕНИРОВКА:
КРАКА
Голям кеф - клекнах 100-те :)
1. Клек - загрявка - клекове със СТ, след това 2 серии по 10-12 повторения с лоста
Работни: 1х10х60,1х8х80, 1х8х90, 1х6х100 1х6х100
Знаех си, че ще ги клекна днес. Единствено повторенията не знаех колко ще са. В третата серия можеше да бъдат и 7-8, но щяха да са много криви и не ми се искаше да рискувам. Да ме пита човек защо тогава реших още една серия да направя. В нея първите 4 - чисти, на петото усетих колената да отиват навътре, но ги овладях, но на 6-тото пренатоварих кръста! И ме заболя! Точно както цяла седмица ме приболяваше от едната страна, сега пак. Хвана ме яд - като усетих, че техниката на 5-тото повторение се сговнясва, трябваше да оставя щангата, но не - полакомих се за 6-то! Заради това не можах да се израдвам както трябва на тренировката.
Но все пак 100 кила за сефте ! И то 6 пъти в две серии ! :)
2. Лег преса
1х10х160, 1х10х180, 1х10х190, 1х10х200
Тръгнах за 210 в последна серия, но си овладях лакомията - това би размазало кръста! А и след вдигнато на клека, лег пресата бая си тежеше. (май на всичкото отгоре и липсваше и грес - вървеше малко по-зор от обикновено). Нея ще я вдигам другия или по-другия път. One step at a time!
3. Бедрено разгъване
1х10х71, 1х10х77, 1х10х83, 1х10х93
83 кила са всички блокчета на машината. В последната серия вдигнах килата от мин. седмица с 5 - тоя път сложих дъмбел от 10 кила с идеята да направя 6-8 повторения, но си го вдигнах 10 пъти като стой та гледай - имаше и аванс. Явно трябва доста по-тежко да е, за да ми е отказът на 8 повторения. Но не мисля да слагам много по-тежък дъмбел, че да не скъсам кабелите - едва ли са пригодени за 15-тина кила допълнителна тежест...От другата седмица почвам индивидуално с краката тук - отделно десен, отделно ляв. Поне така ще си нацеля идеалната тежест...
4. Бедрено сгъване от лицев лег с 10 кг диск на всеки крак
1х10х7,5 кг, 1х8х10кг, 1х8х10 кг, 1х7х10кг.
От известно време наблюдавам нещо странно - тук лявото задно бедро е по-силно. Противно на всички очаквания. С дясното направо стигам отказ в последна серия, но с лявото мога още едно-две повторения. Странно. А иначе дясната половина на тялото ми е по-силна - ръка, гърда...Може да е нещо от машината вече си мисля...
5. Седнал калф
1х15х35, 1х8х45, 1х15х35, 1х18х37,5.
Тук обърках тежестите във втората серия и се чудя що на 35 кила ми е толкова зор, мислейки си че съм почнал с 25, а то съм почнал от 35. Във тая втора серия спрях щото получих крампи и на двата прасеца - едновременно - мноооого гадно!
6. Прасец на лег преса -
1х18х100 кг., 2х15х120 кг
Вдигнах килата за прасец. По неволя и в двете упражнения - доволно :)!
Това е! Доволен съм, от клека - много. Сега, лежейки и пишейки, леко усещам кръста, едно слабичко стягане такова...Мисля, че всичко е ок! :)
Мнението беше редактирано от Петър на 08.09.12 22:57.
09.09.2012
Всичко е ок с кръста. Няма поражения :). Днес - пак хубава тренировка
11:00 - ставане - кафета- мафета, както винаги до следобяд (6-7-8), междувременно и ядене.
11:30 - протеин
12:00 - 150 гр. овес +3 с.л. мед
14:00 - купичка пил. супа
16:00 - 200 гр. малини, кроасан
17:00 - купичка пилешка супа (общо двете супи - около 300-400 гр. мръвка)
18:00 - протеин
19:30 - 21:15 - ТРЕНИРОВКА
21:30 - сладолед, 3 банана, протеин
22:30 - 5 яйца със 200 гр. извара и 50-тина гр. сирене
друго едва ли ще има...
ТРЕНИРОВКА:
РАМО, БИЦЕПС, ТРИЦЕПС
Много доволно - почти навсякъде скочих с килата.
1. Раменни преси с дъмбели седнал - пиша единият дъмбел колко е (другият е същият)
1х8х20 кг
1х8х25 кг
1х6х27,5 кг
1х6х27,5 кг
Вдигнах в последните 2 серии с 2,5 кила - досега там бях с по 25 кила дъмбел.
2. Разтваряне на ръцете встрани на машина -
1х8х41 кг,
1х8х47 кг,
1х8х53кг.
Тук също една плочка повече. :)
3. Хеликоптер -
1х10х48кг, (2 диска от по 2 кила)
1х8х53кг, (22,5 кила от двете страни на лоста)
1х8х58кг. (25 кила от двете страни на лоста)
Миналата седмица съм писал само колко тежат дисковете от едната страна на лоста, а не всичко сумарно. Голям смях. Сега тук е, както трябва. Вдигнах килата и тук. За пръв път го правя с 25 кила дискове (и крив лост). Последните 2 повторения на 58 кила не ги изкарах абсолютно догоре (до малко под зърната спрях).
4. Пек-бек
1х10х51
1х10х57
1х10х63
И тук вдигнах килцата :). Много доволно. Досега 57 ме зореха, а днес си ги разтварях с лекота :)
5. Бицепсово сгъване с крив лост.
1х8х38 кг (2 диска по 15 кила)
1х8х43 кг (по 17,5 кг от двете страни на лоста)
1х6х48 кг (2 диска от по 20 кила)
И тук нагоре с 5 кила. С лек чийтинг на последните 2 повторения, но голяма работа :)
6. Скот с дъмбел.
1х12х15 кг дъмбел
1х12х17,5 кг дъмбел
1х10х17,5 кг дъмбел
Тук няма вдигане на килата, но то и в скота не гоня тежко.
7. Щанга с тесен хват
2 серии с лоста(20кг) загрявка.
Работни:
Тесен хват - 1х8х50кг
Тесен хват - 1х8х60кг
Тесен хват - 1х5х70кг
Тесен хват - 1х6х70кг
В третата серия ръцете от началото взеха да ми се приплъзват и почти ми се допряха - останаха 2-3 пръста отстояние между дланите. Затова и спрях. След като забърсах лоста всичко беше ок. Тук не можах да вдигна килата. Пауърът взе да свършва. Затова си мисля вече последен да оставям бицепса - че по средата на тренировката все още имам сила и по-лесно ще прогресирам с килата на тесния лег. Другата седмица ще пробвам.
8. Френско с крив лост
Тук реших да пробвам с U-образен лост (чудейки се кво му е предназначението), да видя как ще е. Мислех си, че ще снема от напрежението в китките. Дрънци - супер неудобно е! Направих 2 повторения и си взех нормалния ЕЗ лост. Въобще тоя U-образния голяма изгъзица ми изглежда...
1х8х28 кг (с дискове от по 10 кила)
1х8х38 кг (с дискове от по 15 кила)
1х8х38 кг ( с дискове от по 15 кила)
И тук вдигнах.
9. Разгъване за трицепс на скрипец с въже.
1х10х53 кг.
1х10х59 кг.
1х8х65 кг.
В крайна сметка излиза, че само в скота и тесния лег не съм вдигнал килата! Доста доста доволно!
Мнението беше редактирано от Петър на 09.09.12 22:30.
10.09.12
09:11
Между Девин и Широка лъка има едно заведение “Рибарска хижа”, където си я правят от собствени малини и е уникална - като нектарче е :)
Еее, ходил съм там, ама не съм знаел, че има такова нещо... :@
Виж каква ценна информация получава човек от форумите :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.09.12 09:11.
Днес - 10.09.2012.
Ден без тренировка.
То днес няма и пауър, че през нощта нещо имах проблеми със съня и ми се събират 4-5ч. сън. Легнах си в 02:00 (гледах филм)и мозъка ми като взе да блуждае...много неща за мислене и оня като се активизира, супер му се изнервих! Случва ми се супер рядко да не заспя като подуша възглавницата, но снощи беше такава нощ. Много тъпо.
Иначе манджането днес :
08:30 - Протеин
10:00 - 150 гр. овес с 3 с.л. мед
12:00 - 2 кроасана с масло ( от тия кауфладнските, дето ги пекат там) - страхотни са :)
14:00 - 5 яйца с 200 гр.извара и 50 гр. сирене
17:00 - 90 гр. чипс
18:30 - 150 гр. овес с 3 с.л. мед
19:30 - протеин
21:30 - или 2 пържоли с гарнитура карт. пюре или пак 5 яйца с 200 гр.извара и 50 гр. сирене. И както усещам ще е второто - хич не ми се занимава с начукване на пържоли, мариноване, варене на картофи, пасиране...Яйцата поне са бързи
23:00 - протеинче може би.
Днес бая въглехидрат - голяма част от него от джънкове, но като няма пауър е така...А сега ми се спи...пак... :)
Кафето сигурно е над литър, но вече и то не действа...
Едит: СЪН - от 20:30 до 21:15 - сега гледам на света с други очи :D. За това допринесоха и 200 гр. малини веднага след събуждането :D. Предстоят яйцата.
Мнението беше редактирано от Петър на 10.09.12 21:20.
Малко лирическо отклонение:
Говорит Москва. Передайом сведения об уровне Петр в сантиметры :D
Днес, докато се блещих в огледалото, ми направи впечатление, че има няква визуална промяна в гърдите (към по-добро :D). Досега все си мислех, че е игра на светлината, но днес видях, че не е. В действителност промяна има освен в гърдите и в начина, по който изглежда торса като цяло.
Та инцидентно реших да вкарам едни мерки и теглилки. Никъде няма промяна освен в гръдния кош и дупарата.
За месец:
Гръден кош - увеличение с 3 см.
Беше 113 см., сега: - 116 см (че и малко отгоре, но го смятам 116 да ми е повече кеф другия път като се меря :D )
Ханш - увеличение с един 1 см.
От 98 см на 99см. За него не съм убеден на 100%, че бях прекалено изненадан от гърдите, за да видя дали както трябва го измерих.
За всичко останало - няма промяна в нивото на река Дунав :D от първа страница на дневника.
Килограмите в момента са 87 - с около един, един и нещо нагоре отпреди месец. Видимо обаче не съм замазнял никъде, а вече месец муам бая въглени. Дори мога да кажа, че мускулите ми изглеждат по-тонизирани отпреди. Отдавам тоя прогрес на тягата предимно - предполагам, че гръдната обиколка се е увеличила в частта на гърба повече отколкото в гърдите. Килото -две горница е най - вероятно водица, но квото и да е няма значение щото стои добре :).
До свидание!
Мнението беше редактирано от Петър на 11.09.12 15:20.
Опа, второ включване за деня!
11.09.2012г. - много яка тренировка, много съм изненадан от себе си, но съм и още по-доволен !!!
Почвам от нея, да се похваля! :D
ТРЕНИРОВКА
ГЪРДИ И ПРАСЕЦ
Тряаше да има и корем, но нещо не ми се занимава с него напоследък (скучен ми е :) ). Може да му дам малко пауза, докато стигна целите на клека и тягата, че и без това там го зоря...ще видим как ще ми е настроението др. седмица.
1. Бенч - Загрявка - много повторения с лоста (1 серия) и 10 повт. на 40 кг.
Работни: 1х8х70,
1х8х80,
1х6х90,
1х6х90
В третата и четвъртата серии 5 стриктни повторения, последното шесто във всяка серия почти и то - оставаха 2-3 санта, докато лоста докосне гърдите.
Това беше целта - малко, но да вдигна постиженията и днес - мин. седмица трета серия беше с 5 повторения (и 5-те стриктни), днес е с 6 ( 5 от които стриктни, последното почти). Четвърта серия мин. седмица беше с 6 повторения - 4 стриктни и 2 почти, днес стриктните бяха 5 от 6 общо повторения. Така че малко, но нагоре - доволен бях.
2. Дъмбели полулег:
И тук сега стана мазалото :D (в добрия смисъл на думата)
1х8х27,5 кг
1х7х30 кг
1х8х32,5 кг
1х6х35 кг
Досега втора и трета серия са ми били с по 30 кила. Днес 30-те тежаха, но поносимо. Реших да пробвам 32,5 кг, пък ако ще дъмбелите да ги вдигна и 3 пъти. Кво стана и аз не разбрах - вдигнах ги и сякаш бяха 25! Вдигам аз и все ми леки, по-леки от 30-те! Дори на 4-тото повторение в горно положение извих единия дъмбел да видя кво пише - да не би да съм се объркал и да съм взел 27,5, но не - пишеше си 32,5! Направих 8 повторения и спрях щото нямаше смисъл от повече, а можех и десет! :) Мислех да ходя с дъмбела до кантара да го тегля, но кантара е в вругия край на залата и не ми се занимаваше.
Обикновено правя по 3 серии на полулег, но днес реших да сложа още една и да тествам докъде ще стигне силата - взех 35-ците. И ги вдигнах 6 пъти. Супер бях шашардисан от себе си - никога досега не съм правил такъв скок на гърдите и то на полулег, и то с дъмбели! Много яко! Вече реших да правя и на полулега по 4 серии - и предния път и сега усещам, че 3 са ми малко - пикът на силата ми идва в 4-тата серия.
3. Кофи:
1х9 с 15 кг дъмбел,
1х8 с 15 кг дъмбел,
1х6 с 15 кг дъмбел.
В кофите също нагоре - в първа серия с цели две повторения вдигнах, почнах и 10-то, но дойде отказът...Втора серия също - едно горница от мин. седмица. В трета пък отказът дойде на 7-мото. Но така или иначе и тук се изкефих :)! 9 с 15 кг!
4. Флайс от полулег:
1х8х 20 кг,
1х8х20кг,
1х8х20кг
Тук нищо интересно
5. Изправен калф:
1х15х 53 кг,
1х15х59кг,
1х15х65кг,
1х15х71кг,
1х14х77кг.
И от калфа съм много доволен. Мин. седмица - 15 повт. със 71 кила, тая - още една плочка отгоре - 14 на 77. Сигурно последните са били криви, но кой му пука. :)
6. Седнал калф:
Реших, че правият не е достатъчен да размажа прасетата и ги нахендрих и на седналия. Той вече им разказа играта :)
Не можах да догоня кг от тренировката за крака оня ден, но то не беше и цел. Прасците вече нямаха сила - исках само да ги изцедя:
1х10х35 кг
1х14х30 кг
1х14х30 кг
Сега ги усещам как са се натегнали - особено като застана на пети - направо дърпат - много яко! :)
Много съм доволен от тренировката днес (това го казах вече май...няколко пъти :D). Дано др. седмица да успея поне да повторя резултатите... :)
ХРАНА:
10:15 - Протеин
11:00 - 150 гр. овес със 3 с.л. мед
13:30 - 2 пилешки пържоли от гърди (около 350 гр.), 300 гр. карт. пюре със 200 гр. извара в него и масло
през следобеда няколко бисквити
16:30 - 1 пилешка пържола от гърди (около 170 гр). Както казах мин. седмица, реших от тази да поувелича месото. Без да намалям нищо от останалото. Ще видим дали ще успея.
17:30 - 150 гр. овес със 3 с.л. мед
18:30 - малко чипс (една шепа)
20:00 - 22:00 ТРЕНИРОВКА
22:30 - протеин и 3 банана
23:30 - 4-5 яйца със 200 гр. извара и 50 гр. сирене.
Това е за днес!
Брат, до колкото си спомням ти ходеше да тренираш в Бизара?
Ако все още ходиш там искам да ти кажа, че тежестите въобще не отговарят на истината. Нито лостовете са им лостове, нито дисковете, нито дъмбелите. Машините пък са тотал шит. Ако искаш хардкор бегай у перлата.
казано от Wolfy на 11.09.12, 23:07:
Брат, до колкото си спомням ти ходеше да тренираш в Бизара?
Ако все още ходиш там искам да ти кажа, че тежестите въобще не отговарят на истината. Нито лостовете са им лостове, нито дисковете, нито дъмбелите. Машините пък са тотал шит. Ако искаш хардкор бегай у перлата.
Мислиш ли? Ужас!
Аз тука се кефя ! :D. Веднъж теглих един диск от 5 кила - кантара показа 4,8. От другия път почвам да ги тегля всички наред. Да видя как е. :)
Перлата ми е далечко. Рондото ми е по-близо. Ако действително тежестите са шитни, ще взема натам да се насоча...
Днес, 12:09.2012 (все още)
Ден без тренировка
07:45 - Протеин
09:30 150 гр. овес с 3 с.л. мед
12:30 - 2 пилешки пържоли в портокалова марината (около 300-340 гр), 300 гр. карт. пюре с 200 гр.извара и масло в него
15:00 - няколко бисквити Орео
16:30 - пилешка пържола в порт. марината ( около 150-170 гр.)
17:30 - 150 гр. овес +3 с.л. мед
18:30 - протеин, 200 гр. малини
19:00 - бая чипс
21:00 - сладолед
23:00 - 5 яйца + 200 гр. извара и 50 гр. сирене
Днес бая джънк (чипс) - но от 1 седмица ми се яде супер много и в понеделник най-после си взех един пакет (250гр!), понеделник и вторник по малко гризнах, но днес го унищожих целия (около 150 гр.). Имам чувството, че се залепи веднага на паласките :D. Карай, поне душицата да е спокойна :D - цяло лято я измъчих със строги рестрикции и сега малко награди. Но стига й толкова джънк вече, че ще взема да й хареса...
Мнението беше редактирано от Петър на 12.09.12 23:53.
13.09.12
00:11
Извинявам се за спама, но да попитам, заглавието на дневника ти свързано ли е с отговора не вечния въпрос според “Пътеводител на галактическия стопаджия”?
Дам :). Много ме изкефи (отговорът) навремето като го прочетох. А иначе темата за книгите ме подсети.
Ти отговорът го остави... дай въпроса :D
Мнението беше редактирано от Витан на 13.09.12 00:33.
13.09.12
13:39
казано от Jikata на 13.09.12, 09:22:
Въпросът е колко е 6х9..? :D ;)
54.
казано от Infernaloverkill на 13.09.12, 13:39:
54.
Да, обаче Суперкомпютърът се е бъгнал, не помня защо, когато е казвал Ултимативния въпрос - и е казал “Колко е 6х9”? Нещо такова беше... а Отговорът, даден преди това е бил 42.
13.09.12
13:56
казано от Петър29 на 13.09.12, 13:46:
казано от Infernaloverkill на 13.09.12, 13:39:
54.
Да, обаче Суперкомпютърът се е бъгнал, не помня защо, когато е казвал Ултимативния въпрос - и е казал “Колко е 6х9”? Нещо такова беше... а Отговорът, даден преди това е бил 42.
ееее преебах се.
аве чел съм ги книгите, ама тая сцена не я помня.
13.09.2012
ХРАНА:
09:00 - Протеин
10:00 -150 гр. овес +3 с.л. мед
13:00 - 2 пилешки пържоли (300-340 гр.) в портокалова марината с гарнитура от 300-350гр. картофено пюре смесено с 200гр. извара, масло.
16:00 - Още една пилешка пържола - около 170 гр.
17:30 - 150 гр. овес +3 с.л. мед
19:00 - протеин, три банана (трябваше да е един, но както казах по-рано - слаби са ми ангелите относно бананите :D)
20:30 - 22:10 - ТРЕНИРОВКА
22:30 - 2 дози протеин, 3 банана (имам още 2, които оцеляха) (nmuchfun) ), половин парче лионска наденица
23:30 - 4-5 яйца с 200 гр.сирене (забравих да си купя извара)
Май не съм споменавал досега - една доза протеин (1 мер. лъжица) ми е 30 гр.
ТРЕНИРОВКА:
Днес отидох с желание да затвърдя резултата от миналата седмица. Получи се. Но почнах тренировката с малко нерви - един пич, с който се познаваме покрай работата, почна да ми говори по служебни въпроси :@. Много се дразня така! И то точно във фитнеса - не стига, че 8-10 часа на ден само работа ми е в ума, ми най-много се дразня в залата, където отивам да разтоваря, някой да ме занимава с работа - има си време и място за това. Не искам да се напрягам да се държа професионално като съм отишъл да поблъскам железата :D. Иначе момчето е свястно...но се изнервих и затова почивките ми на първите 2 упражнения бяха по-късички от обикновено - не ме свърташе на едно място.
1. Набирания -
1х6 с 10 кг,
1х7 с 10 кг,
1х7 с 10 кг,
1х6 с 10кг.
Тук допълнително се изнервих от ръкохватките. ПАК!!! И сега като се сещам пак ме хваща яд. Ша ги е*а - тъпата гума пак беше хлабава и се въртеше и усукваше в дланите ми - в долно положение по един начин, в горно - по друг. За малко и затова хвата да изпусне, но удържах - имах чувството, че ще се скъса тая гума от усуквания и ще се пльосна по гръб на земята барабар с дискове и всичко!
2. Мечка
1х12х45 кг, 1х8х70 кг, 1х8х75, 1х7х80кг.
Нищо особено.
3. Мъртва тяга
Доволен съм пак. С една серия повече от предния път на 130 кг!
1х10х70,
1х8х90,
1х8х110,
1х6х120,
1х5х130,
1х5х130кг,
1х3х130
Тоя път не ми се занимаваше с “игране на сигурно” и от 90кг скочих на 110кг (вече така ще правя) - идеята беше да мога да пробвам 3 серии на 130, без да увеличавам общия брой серии, както и направих. Концентрацията куцаше, че пред мен клякаха, до мен гребяха... Но все пак съм доволен. В последната серия хвата отказа на 4-то повторение, но не го виня :D… Кръстът и гърбът имаха сила за още. Странно, но яко - за пръв път чувствах слабост в дупарата след тягата - и тя се е поозорила явно :D…
4. Придърпване на вертикален скипец пред гърди
1х8х65кг
1х8х71
1х7х77
Нищо интересно, освен че в почивките теглих дискове и един лост :D. Две момчета ме гледаха като изтървани :D
5.Повдигане за трапец
1х15х100
1х15х120
1х10х140
1х8х140
Тук вдигнах с по 10 кила на ръка тежестта - не успявах да задържа в горно положение, но пак доволно. Между предпоследната и поседната серия почивката е около 30 секунди, щото ми писна - много огладнях. Дланите се размазаха.
Това е! Доволен съм,въпреки изначалните нервички, но аз паля бързо и бързо прегарям, така че ми мина бързо :)
Резултата от проверката на теглото на дисковете:
1 диск от 10 кг - кантара показа 9,9 кг
2-ри диск от 10 кг - кантара показа 9,7 кг
крив лост - 7,8 кг.
Отклоненията са малки. Без значение за мен (след като не е кило-две-три). Другият път ще меря големия лост и дисковете от по 25 кила, днес ме досрамя от тия двамата дето ме бяха зяпнали сякаш съм извънземен :D
Мнението беше редактирано от Петър на 13.09.12 23:22.
14.09.2012
ден без тренировка
Много глад днес бе! Постоянно! Неовладяем е! Добре, че сутрин не ми причернява, че...:D!
08:30 - протеин
10:00 - 150 гр. овес + 3 с.л. мед
12:30 - 2 пилешки пържоли от гърди (300-350 гр) в порт. марината, 350 гр. картофено пюре с 200 гр. извара и масло в него
и оттук като се почна глада:
14:30 - 150 гр. овес + 3 с.л. мед
16:00 - 200 гр. пилешка пържола в порт. марината
17:30 - протеин, сладолед
18:30 - 250 гр. малини, 3 банана
19:00- 20:00 - сън
20:30 - 5 банана, протеин (днес малко прекалих с бананите (blush) )
21:30 - 2 парчета (400 гр.) лионска наденица
22:30 - 3 яйца със 100 гр. сирене
00:30 - боб чорба
Сега готвя една от любимите си манджи - боб с наденица (blush) (лионска), но наденицата я изядох, докато готвех (blush) и ходих да купувам още половин кило :D. Манджата предстои да стане към полунощ, така че за тогава планирам и една огрооомна чиния към менюто за деня. Нямам търпение - само като мисля и се давя вече в собствен сос (като през целия ден общо взето! :D) ! Ще го готвя вместо с обикновен червен пипер, с лют! Дупе да ми е яко! :D
Купих си днес за пръв път шарлан - досега съм готвил само с олио или зехтин. Много ми е интересно как ще е с шарлана...Ще видим по-късно днес (или рано утре) (pizza).
Сега пак съм гладен! Отивам да си правя яйцата, да се залъжа за 2 часа!
Едит: Бобът остава на фаза чорба. Нещо се позабави. Утре ще го довършвам.
Мнението беше редактирано от Петър на 15.09.12 00:17.
14.09.12
22:42
Решавай проблемацията с глада... че след него идва умората. :) Поне при мен е така, де... В деня след някакво изсилване или след няколко дни с малко повече натоварване тялото ми си иска гориво... като правило доста настойчиво. :)
Петре, слагай си шарлан на ориза, божествено става с чубрица!
Искам и аз боб с наденица, мамка му... ще си сготвя тея дни :D
казано от Кольо Пияндето на 14.09.12, 22:42:
Решавай проблемацията с глада...
Старая се...усилено :D.
Усетих аз, че щом така тялото иска постоянно да яде, ша да съм го поизнасилил вчера, затова и му угаждам количествено днес. Опитвал се да му слушам сигналите...
14.09.12
23:04
Петре ако може да си позволя да ти дам един съвет:
- Разреди малко тия ядения ако трябва събери някой от тях. Предполагам че качваш. Вярно че честото ядене забърза метаболизма. Но ти не оставяш време на стомаха да почне да усвоява храната и вкарваш нова. Дори култиристите (на химия) правят по 2ч-2.30мин период без храна. Твоята на всеки 1ч... затормозяваш така и стомаха и черния дроб и бъбреците... Според мен през , 2, 3 часа е добре. Не че и аз не правя от време на време такива хранения, но не през целия ден.
Дано не стане полемика, че ако видят тия с Цикличното ще вземат да те целят с камъни...
казано от Марин Маринов на 14.09.12, 23:04:
Дано не стане полемика, че ако видят тия с Цикличното ще вземат да те целят с камъни...
Нека целят...Аз яденето не го правя целенасочено през час-два-три, за да следвам некви догми или идеи - не съм последовател на нито една “философкс школа” в храненето...просто често огладнявам (blush)...и ям. :D. За щастие не всеки ден е като днес :).
Едит: Забравих да кажа:
казано от Марин Маринов на 14.09.12, 23:04:
Петре ако може да си позволя да ти дам един съвет:
Естествено, че може, даже се радвам, когато това стане :) - нали това е идеята на попълването на дневниците.
Мнението беше редактирано от Петър на 14.09.12 23:39.
Между другото, това е порочен кръг: ям често, защото огладнявам, защото ям често, защото....
Знам от опит, защото съм имал дни с 8 хранения на ден... и си бях стабилно гладен :)
Просто малко трябва да излезеш от релсите.
Принципно съм се хранил често—през 2-3 часа и през целия ден съм подут,защото постоянно мачкам нещо :)
Сега ям в 14.00 и в 20.00 ... 2 стабилни хранения + евентуално 3-то,но рядко,и така се чувствам най-добре :) а и мисля,че по—добре преработвам храната!
казано от Jikata на 14.09.12, 23:52:
Принципно съм се хранил често—през 2-3 часа и през целия ден съм подут,защото постоянно мачкам нещо :)
Сега ям в 14.00 и в 20.00 ... 2 стабилни хранения + евентуално 3-то,но рядко,и така се чувствам най-добре :) а и мисля,че по—добре преработвам храната!
Не съм пробвал целенасочено, не знам как ще е, но досега не се чувствам подут. Предполагам, ако усетя дискомфорт, ще се замисля.
Случвало ми се е инцидентно (поради работа, пътуване) и аз да си поема храната за деня в 2 стабилни яденета и честно казано след това ми е в пъти по-кофти, отколкото ако приема същото количество храна да речем в 4 яденета (то в тоя случай въобще не ми е кофти де). Предполагам въпрос на навик е или и аз не знам на кво...
Иначе съм напълно съгласен с Витан, че това (глад-ядене) е порочен кръг - миналата зима попаднах в него и сериозно замазнях и засега си имам едно наум (уж :D)
Мнението беше редактирано от Петър на 15.09.12 00:21.
15.09.12
17:27
Към това,което вече коментирахте бих добавил,че значение има и какво ядеш,ако увеличиш мазнините за сметка на въглехидратите броя на храненията сами ще се напаснат понеже и постоянния глад би изчезнал,при доста хора е така,че и аз се пиша в тази листа.
казано от Denny Crane на 15.09.12, 17:27:
Към това,което вече коментирахте бих добавил,че значение има и какво ядеш,ако увеличиш мазнините за сметка на въглехидратите броя на храненията сами ще се напаснат понеже и постоянния глад би изчезнал,при доста хора е така,че и аз се пиша в тази листа.
Радвам се, че в дневника има движение, но е хубаво да уточним, че постоянния глад беше само вчера ! Така казано е все едно е ежедневие :).
Относно мазнините - само вчера са малко (щото няма яйца и извара), иначе през останалите дни горе-долу гледам да ги докарам до едни поне стотина грама на ден - от яйцата, масло (ползвам го освен за пюрето и за яйцата), изварата е кашкавалена, отделно имам и сирене в менюто, пилешкото често е от бут и т.н. Де да знам...струват ми се достатъчно...
Щом се чувстваш добре и не се надуваш от честото ядене значи това е ТВОЯТ начин на хранене. Поне така мисли чревоугодническата ми глава :))))))
Такааа, сега по същество:
Днес 15.09.2012 (охо, учениците, нека ви е гаднооо - понеделник идвааа! (grin) )
Хубава тренировка стана, изненадващи идеи ми хрумнаха по време на самата тренировка...
08:30 - Ставане - :( рано като за събота, но беше работен ден до 14:00ч.
09:00 - Протеин
10:30 - 150 гр. овесени ядки +3 с.л. мед
14:30 - 1 яка чиния боб с наденица., половин млечно хлебче (70 гр.) Довърших го като се прибрах от работа - стана уникален и... лютичък :), но го улучих точно толкова, колкото да не се задушат останалите вкусове от лютото - на границата, затова и толкова ме изкефи!
17:00 - едно парче торта
19:45 - 21:45 - ТРЕНИРОВКА
22:00 - протеин, 3 малки банана
23:00 - още една яка чиния боб с наденица :) и останалата половинка от млечното хлебче (70 гр.)
Днес - доста по-скромно в сравнение с вчера. Малко малко иде протеина, но пък кво от това...
ТРЕНИРОВКА:
КРАКА
Доволна стана :)
1. Клек - загрявка - клекове със СТ, след това 2 серии по 10-12 повторения с лоста
Работни:
1х10х70,
1х8х80,
1х8х90,
1х7х100
1х7х100
Вдигнах с по едно повторенията на двете серии 100. Мин. седмица бяха 6, сега - 7. :)
Пак в последната серия ми дойде пикът на силата. Чудя се другия път дали да не вкарам и още една 6-та серия, да видим какво ще стане там?...
2. Лег преса
1х10х160,
1х10х180,
1х10х200,
1х10х210
Най-сетне и нея вдигнах :)
Ма бая тежеше, бая ръмжене падна на последните няколко повторения (по принцип съм бая безшумен :) )
3. Преден клек на смит
Ей това ми хрумна изведнъж, докато почивах на лег пресата. Да махна разгъването и да го заменя с преден клек. Никога досега не бях правил и не съм сигурен дали бях както трябва - утре ще видим как ще са бедрата.
Погледах сега клипчета да видя техника, едно друго, че ми беше неудобно, докато наглася краката - имах чувството, че единия път са прекалено напред, другият път са прекалено назад. Но това сякаш не е от кофти техника, а от смита (мразя го и без това), но поне още веднъж ще съм на него...
Приемам, че лоста със все куки и щуротии тежи 10 кила. Едва ли е по-малко и:
1х8х40
1х8х50
1х7х60
1х6х60
4. Бедрено сгъване от лицев лег с 10 кг диск на всеки крак
1х8х10 кг,
1х10х10 кг,
1х10х10 кг,
1х8х10 кг.
5. Седнал калф
1х15х25,
1х15х35,
1х15х35,
1х15х35.
На петнайстото повторение във всяка серия, единият прасец почваше да се крампира. Много тъпо, добре че само бяха наченки...
6. Прасец на лег преса -
4х18х130 кг.
Тук неволно вдигнах килата пак. Не бях разтоварил лег пресата от по-рано и мислейки си че като свалих 80 кила остават 120, но нали я вдигнах (210кг), та всъщност правих с 130кг. Яко беше. Много добро изцеждане стана на прасетата.
Мнението беше редактирано от Петър на 15.09.12 22:28.