Комбинация от клек с щанга + упражнения за гърди

Здравейте бих искал малко мнения,защото вчера в фитнеса доста по-опитен от мен човек ми сподели,че когато правя клек с щанга е добре след него да правя и упражнения за гърди ,защото при самия клек гръдния ти кош се разтварял повече и това било благоприятно за по-бързо отваряне на гръдния кош,и за гърдите.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 26.08.12 22:14.

26.08.12
14:55

Да, точно така. Но има и още нещо - Когато тренираш крака се отделя най-много тестостерон, а какво по добре от тестостерона за добри резултати! Така че като правиш клекове, гърдния ти кош се разтваря и се отделя доста тестостерон и има по-хубав ефект!

26.08.12
15:06

Да не е имал впредвид да го комбинираш с пулоувър ?
Защото лично аз не бих правил крака и гърди в един ден,понеже няма да мога да натоваря гърдите както трябва.

Мнението беше редактирано от rory на 26.08.12 15:07.

26.08.12
15:11

Ми човек, аз почти всеки ден клякам. Клек+лег+кофи. Клек+набиранки. почивка. Клек+раменна преса. (примерно). Просто усещам, че като тренирам ей така доста повече ми се ... и брадата ми доста набожда xD Пробвай, не боли(много).Набичи Клека пръв, после прави лег там, кофи, нещо за гърди, квото правиш. Ще усетиш разликата :> Според мен този който ти е казал за разтварянето на гръдния кош и т.н. има PhD по Broscience.

Мнението беше редактирано от Georgi Atanasov на 26.08.12 15:11.

Noctis Caelum

26.08.12
15:18

Работните тежести за гърдите ще спаднат.

Поздрави.

26.08.12
15:19

казано от Georgi Atanasov на 26.08.12, 15:11:

Набичи Клека пръв, после прави лег там, кофи, нещо за гърди, квото правиш. Ще усетиш разликата

Единствената разлика която ще усети след тежкия клек , е спада в силата и по-малкото работни килограми на лега

26.08.12
15:51

Защо да му пада силата при тренирането на гърдите?

Мнението беше редактирано от 6th на 26.08.12 15:51.

26.08.12
16:08

казано от 6th на 26.08.12, 15:51:

Направи няколко серии тежък клек (с голям процент от макса) и после едвам седиш на крака , да не говорим за силата , нужна при многоставно упражнение като лежанката.

Аз съм напълно съгласен с “anyone”.Ако имате сила след клек,правете лежанка. :D

26.08.12
20:19

Всеки да говори за себе си. Това че ти едва седиш на крака след тежки клекове си е за теб. Да пробва момчето, че ще вземе да качи килограми на клека и лега БЕЗ ДА ИСКА

Е човека ми каза АКО имам сили да продължа с лег ,или друго упражнение за гърди......определено ще го опитам към тренировката за гърди ,и се надявам да има ефект.
А по отговора на anyone ....не че съм про ама според мен мускулите на краката не взимат кои знае какво участие при лежанката,или избутването с дъмбели за гърди,или се бъркам нещо?

26.08.12
21:08

Кажи на тоя пич,че има Phd in Broscience.
if u get wat i mean.

26.08.12
21:12

x2 да попитам и аз.
> Implying че сичките рекорди на лежанката не са ми били след тежък клек/тяга....

Мускулите на краката може да вземат голям процент участие при лежанката и при повдигането на дъмбели. Може и да ги изключиш почти напълно. Зависи за какво тренираш. Все пак трибойците нямат еднакви цели с културистите. Да не говорим, че културистите имат различни периоди и в тях имат различни цели. А вие сложихте всичко под един знаменател и направихте генералните изводи.
Отделно не мога да разбера само на мен ли не ми излиза в заглавието, че се говори за максимален клек - макс кила, макс усилие, припадане след него и т.н. Защото аз в заглавието виждам само “клек с щанга”, а под това аз разбирам поне 100 различни неща с оглед повторения, цели, % от макса, темпо на изпълнение и т.н.
Има си много системи с клек за увеличаване размерите на ръцете предимно, но 2 пъти лично и не знам колко пъти с други съм правил на подобен принцип тренировката да е клек с  щанга и после упражнение за гърди и съм имал видим ефект с оглед по-големи гръдни мускули, акцент на определена част и/или по-оформени.
Та идеята ми е: как му отговаряте без да знаете той какъв точно клек прави, как изглежда, че даже и на колко години е :)
Phd in Broscience, а :)

27.08.12
01:31

Говоря за разширяването на гръдния кош.
След клек няма проблеми да се правят гърди,освен ако не се прави трибойски клек със щангата на задно рамо и много тесен хват,тогава ти стречва предното рамо и може да намали силата <личен опит.
PhD indeed

27.08.12
02:04

PhD-то исках да кажа че е за гръдния кош. И беше приятелски казано, ама имам проблеми с общуването по интернет, излиза че се заяждам. Бахти. Just sayin’, че момчето трябва да експериментира и да види какво работи за него.
Утре ще продължа с темата, че сега не съм в състояние. В СПОРА СЕ РАЖДА ИСТИНАТА!

Мнението беше редактирано от Georgi Atanasov на 27.08.12 02:05.

27.08.12
09:47

Правил съм клекове, последвани от рамо и за себе си мога да кажа, че едва когато изтеглих клековете и въобще краката в самостоятелен ден започнах да забелязвам резултати и в двете тренировки. Това за разширяване на гръдния кош и прочее май е малко остарял мит. Единствената полза от пуловера,изпълнен след тежки клекове, която виждам е сваляне до определена степен на напрежението в гръбначния стълб след клековете. Тъй като ребрата, изграждаши основата на гръдния кош са свързани с прешлените на гръдния отдел на гръбначния стълб, при сваляне на напрежението и евентуалното разтягане на последния от спецификата на упражнението пуловер, се добива чувството за по-лесно дишане и разтегнат и уголемен гръден кош. Според мен от тук идва мита за разтегнатия гръден кош при редуване на клек с пуловер. Това е моята позиция по конкретния въпрос за разтягането на гръдния кош. За постиженията при гърди или клек изпълнени по този начин, не мога да кажа много, защото както каза Ориндж, зависи какъв вид клек и интензивност вкарва в изпълнението им, както и от други фактори. Ако прави тежки клекове, според мен не може да очаква адекватно натоварване на гърдите, най-малкото поради настъпилата умора в нервната система.
Българския език е достатъчно богат, за да го заменяте с английски новоизмислени словосъчетания.

04.09.12
23:49

Колко тежки клека ще направиш зависи от тебе, и една топ серия на върха на няколко по - леки ще даде резултати, ако го правиш три пъти седмично, или ако клякаш няколко серии с едно тегло, варираш теглото през седмицата. Само начинаещите клякат всеки път “тежко”, като при тях не е тежко,защото са начинаещи.
http://www.quickmeme.com/meme/3qrhep/

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 04.09.12 23:54.

05.09.12
01:16

+1… и аз не знам защо.

казано от any0ne на 26.08.12, 16:08:

Направи няколко серии тежък клек (с голям процент от макса) и после едвам седиш на крака , да не говорим за силата , нужна при многоставно упражнение като лежанката.

казано от Божидар Ягодин на 26.08.12, 16:12:

Аз съм напълно съгласен с “anyone”.Ако имате сила след клек,правете лежанка. :D

Май някой има проблем с възстановяването... Постижения близки до макса на лега съм имал при клек-лег-набиране-кофи с почивка около 15 секунди. Друг е въпроса, че към края съм като риба на сухо, дишам, ама въздух няма... Май му викат вентилационен праг ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1