Хайде и днес тренировка, че поне днес имам време.
Вчера ми казаха, че съм отслабнала и днес проверих дали е вярно. Еми не е :)
Кантарът каза 60,7 кг. Талия 72, ханш 90, бедро ляво/дясно: 51,5/52,5, над коляно 37, прасец 34. Друго не гледах, мишниците си ги знам - 27-28/30-31. Т.е. имам намаление на ханша и бедрата с по 1-2 см, което си е в рамките на статистическата грешка на и без това неточния уред за измерване, т.е. аз.
неделя
Тренировка No 162:
1. Лег-преса: 20@25; 20@35; 20@45 (10 с широк, 10 с тесен разкрач) +
2. Странична преса: 8@9; 3х8@12;
________
3. Лег-преса с 1 крак: 2х22@15 +
4. Крънчове: 4х25;
5. Пулдаун: 3х8@45; 47,5; 47,5 +
6. Пек-бек: 3х8@40;
________
7. Абдуктор: 3х20@65; 65; 70 +
8. Аддуктор: 3х20@52,5; 62,5; 55 +
9. Обратни коремни: 3х10@1; 2; 2;
________
10. Кардио: кростренажор 22,30 мин.
Разтягането просто го забравих.
Приятно беше, като изключим болките в лявата ръка. На страничната преса беше особено неприятно, затова и останах на 12 кг, които за дясната са твърде леки. Същото и на пулдауна и на пек-бека - лимитира ме и това е. Е, нищо де.
Краката и д-то добре ги натоварих, бавни повторения.
А най ми допадна факта, че заради дъжда и вятъра нямаше много хора в залата и беше удоволствие да се тренира.
Всичко в суперсерии, бързичко.
Кардиото беше добре, макар и по-бавно от вчера. Скорост 14-15, пулс 150-155. Последните минути 18-20, пулс 165-170. 5 км. за 19,35.
Поуморих се, хич да не е.
казано от Инис на 13.10.13, 15:18:
Разтягането просто го забравих.
Няма страшно, аз винаги го забравям. :)
Една седмица без да тренирам. Но и в двете ми свободни вечери от седмицата се прибирах, лягах и заспивах. След това и дума не можеше да става да тренирам. Както казва един познат: “Извинения, извинения!” Ами прав е човекът.
Иначе съм си същата, липсата на тренировки все още не ми се отразява. Но започва все по-малко да ми се тренира.
събота
Тренировка No 163:
1. Румънска тяга: 5х5@60; 3х5@65 +
2. Лег-преса с 1 крак: 3х16@15; 15; 17,5;
3. ФКТ: 4х5@20; 22,5; 25; 27,5;
4. Повдигане на крака от лег: 4х12@с.т.; 2; 1; 1;
5. Лат-машина: 3х8@35; 45; 45;
_________
6. Кардио: кростренажор 20 мин.;
Разтягане.
Хубава, стегната тренировка. Раздвижих се.
ФКТ не бях правила от години и си спомням, че 27,5 ми тежаха. Сега ми бяха даже лекички.
На кростренажора държах 148, кардио уж. Нисък ми беше, трябваше да държа по-ниска скорост 10-12, 1-2 пъти го минах.
Но пък следобяд ме чакат едни танци, надявам се да успея да се класирам за тях.
Ами толкова засега.
Да, точно това е - http://www.bb-team.org/exercise/3520_izvivaniya-tuistove-s-t-lost
Тренирах и днес, с мускулна треска, но пък беше приятно. Сигурно защото и нямах сблъсъци в залата с невъзпитани индивиди.
неделя
Тренировка No 164:
1. Клек на Смит: 6@29; 5@39; 5@49; 5@59; 4х5@64; 10@49 +
2. Набирания надхват: 6х5;
3. Лег с дъмбели: 10@ 9; 9; 12; 12; 14;
4. Молитва: 3х25@50; 55; 55;
________
5. Кардио: пътека 24 мин.
Малко разтягане.
Боли ме лявата ръка и отначало не мислех въобще да слагам повече от 10 кг на лега, само за радвижване. Но на втората серия с 12 стана приятно, така че за последната серия се обзаведох с четиринайските, даже малко ме хвана яд, че не спря да ме боли по-рано ръката и да сложа и още, а и трябваше и да кръцна бройките. Но нищо, де, забавно беше.
Кардиото: 1 мин. - 6 км/ч, 1 мин. - 8,5, 4 мин. - 9, 1 мин - 9,5, 14 мин - 10 км/ч. Пулс накрая - 170. То всъщност отидоха едни 20-30 секунди, докато машината отчете, та всъщност е бил по-висок. Но не си нося пулсомер напоследък, по едно време бях се филмирала доста, но само ме плаши, честно казано. Сега по-скоро отбелязвам тенденции, макар че съм намалила темпото на кардиото по принцип именно заради пулса. Е, като тичам на пътеката не мога да отчитам пулс, затова днес темпото беше добро. Като се има предвид, че не се качвам на пътека, даже съм доволна от лекотата, с която поддържах 10 км/ч. Исках да увелича дори, но бях сигурна, че накрая пулсът ще е висок.
Някъде покрай цялата разправия с дъмбелите забелязах, че хората ме гледат малко странно. Погледнах в огледалото и що да видя - ръце като на културист :) те ли са късметлии с мен, аз ли с тях, не знам :P
Даже гледам тук едни афиши за аматьорски състезания по бодифитнес и мисля да отида да видя какво е нивото. Току-виж и мен ме окачат на някой плакат :D
20.10.13
21:56
казано от Инис на 20.10.13, 19:10:
Някъде покрай цялата разправия с дъмбелите забелязах, че хората ме гледат малко странно. Погледнах в огледалото и що да видя - ръце като на културист :) те ли са късметлии с мен, аз ли с тях, не знам :P
Снимки или все едно не се е случило...
Съгласна съм, Цецо.
Вляза ли във форма, да се харесам, и снимки ще има.
събота
Тренировка No 165:
Колело и лостове. Лежерно каране, с някой и друг по-съсредоточен участък, малко skin the cat на халките, някое набиране, малко трицепс и това е.
То всъщност не беше точно тренировка, а удоволствие :) Слънце, топло, но и силен вятър, добре, че беше топъл. Направо ми спираше карането. Но съм позагубила тренинг с всичко. А всъщност трябва ли ми нещо, което се губи за няколко седмици...
Много ми хареса да покарам, направо...абе нямам думи, едно ми беше еуфорично, танцувално...което ми напомня, че утре освен тренировката, ме чакат едни дъъъълги и приятни танци. Ще празнуваме годишнина на групата и отсега се точа да си потропам добре.
Нещо друго искам да напиша. Чета из медиите за Диане 35. Говори се за 27 смъртни случаи в Холандия вследствие на приема им за последните 25 години. Гугъл не ми показа, че у нас темата е актуална, но ако е, още едно повтаряне не е излишно, още повече, щом става въпрос за човешки живот.
неделя
Тренировка No 166:
1. Клек на Смит: 8@29; 6@39; 5@49; 5@59; 3х5@69; 7@5@59;
2. Набиране надхват: 5х6;
________
3. Гребане под- и надхват: 2х8@40; 5х8@35;
4. Лег с дъмбели: 10@8; 8@10; 6@12; 6@14; 6@16; 6@18; 6@14;
5. Повдигане на краката от лег: 12; 3х16;
________
Разтягане.
Много хубава тренировка. Малко хора, свободни уреди...
Доста серии на клека, гребането и лега. Чудно.
Гребането ми тежеше с 40, може би защото започнах направо с тях. После ми беше пък леко, но реших да качвам следващия път. И без това го правя тъй рядко...
Легът ме изненада приятно. С 18 кг нямам проблем, мога и още, обаче са ми труднички за взимане и малко ме е страх да не се очистя. Днес имаше кой да ме пази, ако няма, не бих рискувала с тях. Е, още не съм свикнала на самото упражнение, след някоя и друга тренировка може и да не ме е страх. Много хубаво беше, доволна съм от себе си.
Без кардио, че нямаше време, а и отивам да тропам хора :)
Мнението беше редактирано от Инис на 27.10.13 13:57.
Аз така се разтренирах тази седмица, ама насън :D Днес ме обхвана един ентусиазъм за трениране, но нали е официален неработен ден, залата почиваше също. Така че на лостовете малко набирания и трицепс, а после вкъщи с дванайсетките.
петък
Тренировка No 167:
1. Напади с дъмбели 2х12 кг: 4х5;
2. Трицепсови лицеви: 4х10;
3. Гребане с дъмбел 12 кг: 4х10;
4. Колелце от колене: 4х10;
5. Ходещи напади: 3х30;
________
6. Тяга на 1 крак с 2х12 кг: 4х5;
7. Странична преса с 12 кг.: 4х6;
8. Обратни коремни: 3х10;
9. Още малко корем долна част;
________
10. Разтягане.
Ами, вместо да клякам днес, правих тези неща. Нещо с въпросната тяга на 1 крак не се разбрахме, на моменти беше някакъв микс от тяга и клек на 1 крак, но с времето ще се подобри сигурно :D
Ами за днес толкова.
Мнението беше редактирано от Инис на 01.11.13 17:28.
[quote author=”Инис” date=“1383319601”
Ами, вместо да клякам днес, правих тези неща. Нещо с въпросната тяга на 1 крак не се разбрахме, на моменти беше някакъв микс от тяга и клек на 1 крак, но с времето ще се подобри сигурно :D
А трябва ли да се подобрява всъщност? :) Навремето и аз я пробвах за няколко тренировки, ама нещо не усетих да ми носи особена полза и спрях с мъките. :)
Ами не знам, Боби, може и да не трябва :D
Oбщо 24 кг дъмбели са ми леки за клек и напади, а същевременно ми се уморяват предмишниците на по-дълги серии. А аз нали не съм и изобщо фен на дългите серии... БГ клекът вкъщи се оказа изключително неудобен. Та на негово място уж тягата сложих, но ще трябва да й кача бройките май. Мен все нещо не ми е наред - на кривата ракета...:D
Ето така вече ми харесва : )
Днес една бърза тренировка, точно за 1 час според часовника в залата. Не разполагах и с повече време.
събота
Тренировка No 168:
1. Клек: 10@35; 5@50; 5@60; 5@70; 3х5@80; 10@60;
2. Набирания: 5х6 - надхват; 5х6 - подхват;
________
3. Добро утро: 10@20; 10@30; 2х10@40;
4. Повдигане на краката от лег: 3х10;
5. Молитва (и с усукване): 3х20@50;
________
6. Кардио: кростренажор 10 мин, скорост 15-16, пулс - около 160.
Нямаше време за разтягане.
Накратко: доволна съм. Голямо бързане беше, почти без почивки. Набиранията вървяха с клека до седмата серия, след това ги довърших с доброто утро.
А и имам мускулна треска от вчера.
Нещо ми е нестабилно дясното коляно, прищраква. Не ме боли, обаче ме кара да съм предпазлива. И без това напоследък не тренирам редовно, още по-рядко клякам.
Мнението беше редактирано от Инис на 02.11.13 17:45.
Днес пак тренировка. За кой ли път вече...:D
Много хубава стана, чак се учудих. Но пък днес закусвах един страхотен кекс от овес без захар, даже и с малко мед. Естествено, с чаша мляко. Обикновено не ям преди тренировка, дори и да е по обяд, но днес просто бях гладна сутринта, а кексът ухаеше привлекателно.
неделя
Тренировка No 169:
1. Тяга: 5@60; 5@70; 5@80; 3@90; 2@100; 4х1@110; 5@90;
2. Лег с дъмбели: 8@10; 6@14; 6@16; 5@18; 5@20; 6@16;
________
3. Абдуктор: 3х20@65; 70; 70;
4. Аддуктор: 3х20@45; 55; 55;
5. Коремно-тазобедрени повдигания: 3х10;
6. Янда преси (по 10 на вариант): 3х30;
________
7. Кардио: кростренажор 25 мин., интервали 3:1 мин. до 20-тата мин;
________
8. Разтягане.
Тягата ме очарова, точно както едно време. Чувствах се във форма. Правилно си мислех, че докъм 120 ще ми излизат и без тренировки, значи.
Легът също ме очарова. За пръв път хващам дъмбели 20 кг за лег. Тях ми ги подадоха, което значително ме улесни. Другите си ги взимах сама и от 16 кг нагоре малко ме дострашава. Но ще свикна.
Чудех се какво да правя за корем и взех тези 2 упражнения. Навремето съм ги опитвала, но вертикално-тазобедрените повдигания ми бяха невъзможни, спомням си. Сега не са ми невъзможни, но със сигурност не са ми много лесни.
Кардиото беше добре. Осн. скорост 14,5, инетрвалите 20+, само първият беше 18-20 км/ч. Общо 5 интервала. Пулс около 156, при интервалите 166-172. Последният интервал беше 1,30 мин и пулсът стигна 175. Затова и прекратих, иначе исках да го направя 2 мин.
Добре беше, 5 км за 19,18 мин.
Абе много хубава тренировка беше. Обичам като има някой кг на щангата или някой по-тежък дъмбел :) Създава ми настроение някак :D
Жива съм, но не тренирам. Утре ще да е.
За компенсация вчера кантарът ми каза, че тежа 59,6 кг, което е най-ниското тегло, което си спомням да съм имала след 18-годишна възраст. Просто е за отбелязване :D Изобщо не мислех, че мога да падна под 60 кг, дори и за 1 ден само.
Вчера гледах Световното по трибой, жени 63 и 72 кг. Толкова запленена от нещо на екрана съм била само на Game of thrones май :D Голямо удоволствие, големи гири, много яки девойки. Направо ми се състезава и на мен като ги гледам! Имаше много колоритни състезателки, а коментаторите бяха забавни и доста се смях.
Днес е петък, уикендът предстои...какво му трябва на човек - здраве, малко слънце и повечко смях!
Поли айде де, връщай се към трибоя :)
Мнението беше редактирано от Vess на 08.11.13 13:08.
Ана бразилката беше страхотна в 72 с тия 255 клек и 172,5 лег, Лариса на 63 е чук, както винаги на всичко. Спор няма, че са изключително добри състезателки, не само те, и други имаше. Русата норвежка в 72 беше голяма сладурана - 200 едва ги дръпна на тяга, после 210 изхвърчаха изненадващо леко, но пък 217,5 й избягаха за много малко.
Всички дърпат сумо тяга...ние с класика сме единици. Аз съм толкова зле на сумо тягата, че имам рекорд от 110 кг за тройка май на нея. После една седмица ходих като робокоп.
Веси, викам малко да дам път на младата и силно мотивирана бодра смяна :D А за състезания си трябва мотивация и концентрация, които аз въобще нямам в момента. Ей тъй, като гледам състезания и започва да припламва една искричка :D Но като ида утре в залата и си спомня как тежаха 100-тина кг, ще я угася бързо :D
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ПОЛИ (F) БЪДИ НАЙ-ВЕЧЕ ЗДРАВА, ВСЕ ТАКА СИЛНА, МНОГО ЛЪЧЕЗАРНА И ОБИЧАНА (party)(cake) ВЕСЕЛ И НЕЗАБРАВИМ ПРАЗНИК (F)
09.11.13
12:14
Честит рожден ден и от мен, Поли (cake) !
09.11.13
17:33
Честит рожден ден (F)
@Веси, @Вик, @Нати, @Боби, @Алекс, @Джулси,
Благодаря ви, че отделихте от времето си, за да ми честитите рождения ден! Удоволствие е да общувам с вас, макар и виртуално.
На вас и на всички останали пожелавам всички хубави неща, които може да изживее човек в рамките на един живот, и на първо място здраве, защото то няма цена.
Винаги казвам едно и също на 9-ти ноември, и то е, че обичам рождения си ден. Настроението ми винаги е добро, приповдигнато :D
Нямах много време вчера, доста напрегнат ден беше. Успях да вместя една тренировка и едни танци, всичко беше чудесно!
събота, 9-ти ноември
Тренировка No 170:
1. Клек low bar: 10@20, 5@40; 5@50; 5@60; 5@70; 5@80; 3@90; 2@100; 5@90;
2. Набирания надхват: 10х6 (редувани с другите упражнения);
3. Лег: 10@20; 8@30; 5@40; 3@50; 2@55; 1@60; 1@65; 5@50;
4. Повдигане на краката от лег: 4х15;
5. Добро утро: 10@20; 10@30; 2х10@40; 10@30;
________
6. Разтягане.
Бърза и остра тренировка.
Клекът ми хареса, но към 100 кг започна да ми тежи и си казах, че на Джулси и отива повече да кляка : ))))) Иначе много стабилни серии, но поради факта, че тренирам с маратонки, не ми е чак толкова удобно.
Набиранията бяха добре, но след 7-мата серия започнаха да ми дотежават.
На лега исках да видя как ще съм и ще ме боли ли нещо. Е, заболя ме левият лакът.
За корема не съм сигурна дали не направих 5 серии.
Въобще изтощих се. Танците после в рамките на 2,5 часа ме довършиха, а толкова неща правих после...
Естествено, имам мускулна треска днес. С тези тренировки по една на седмица няма как да е другояче.
Празничното тегло вчера беше 60,1. Мислех, че в чест на рождения ден може да е под 60, ама не би :D Това в рамките на шегата, разбира се.
За момента е това.
Мнението беше редактирано от Инис на 10.11.13 13:04.
Хайде докато съм се хванала да тренирам, та и днес. Бях разглобена след вчерашния ден, едва се събудих и не ми се ставаше въобще, но утре е празник и залите не работят. А тренирането вкъщи изобщо не е същото, така че се събрах и отпраших към залата.
неделя
Тренировка No 171:
1. Тяга: 5@60; 5@80; 3@90; 2@100; 1@110; 1@120; 3@110; 3@100;
________
3 кръгчета от:
2. Кофички: х10;
3. Лат-машина: х8@35; 40; 45;
________
3 кръгчета от:
4. Абдуктор: х20@65; 70; 75;
5. Аддуктор: х20@50; 55; 60;
6. Коремно-тазобедрени повдигания: х10;
7. Янда преси (по 10 на вариант): х30;
8. Коремно-тазобедрени повдигания: х10;
________
9. Кардио: кростренажор 23 мин, скорост 14-16, пулс 135-160.
Малко разтягане преди и след кардиото.
Уф, тая тяга. Даже маратонките не ми пречат :D Но 120 бяха наистина тежки, чак малко се издразних. Едни смешни 120 кг...
Но щом стигам 2х ЛТ без да тренирам редовно и без да наблягам на нея, трябва да съм доволна уж.
Кофите без проблем, че даже и без болки.
Направо се доизтощих. Разтягането го оплесках, защото в последния момент реших да правя кардио. Чак то ми тежа на краката :D
В 20-тата мин един спринт на макс за 40-50 сек, пулсът стигна 170.
По нашенски обичай рожден ден се празнува няколко дни, така че започвам приготовления :D
Аз като направя тяга 2*ЛТ ще вдигна банкет най-вероятно :D А като направя клек 2*ЛТ сигурно ще си ударя гъза в тавана :D
Така че..моля те..напъвай се ,щото ме надъхваш супер много :)
П.П. Не знам тия 120 колко са ти тежали..ама на мен на 110 ми причерня чак :D Тогава Милен каза,че си е мислел,че няма да ги докарам даже до коляното,защото като съм ги отлепила му се сторили секунди да съм стояла в това положение :D и съм изглеждала мноооого назорена и затруднена..Аз обаче,честно,не си спомням нищо..:Х..явно адреналина ли какво..но нямам спомен..Помня само заключването и че ми причерня,пуснах ги бавно и легнах на земята :D
Не съм тренирала точно 2 седмици. През седмицата изобщо не успях, предишната събота и неделя пътувах. Направо ще си разваля формата, разбираш ли...
неделя
Тренировка No 172:
1. Клек на Смит: 10@19; 10@29; 6@39; 5@49; 5@59; 5@49;
2. Набирания надхват: 4х5;
________
3. Кофички: 3х7;
________
4. Янда преси (по 10 на вариант): 3х30;
5. Коремно-тазобедрени повдигания: 3х10;
________
6. Кардио - кростренажор: 21 мин.;
Бързо и леко, за вработване. Като изключим клека, всичко ми тежеше. Ама то винаги си ми тежи.
Малко разтягане след тренировката.
Толкова, дано за следващите 2 седмици да не е това само :D
Мнението беше редактирано от Инис на 24.11.13 21:38.
събота
Тренировка No 173:
1. Клек: 10@20; 6@40; 5@60; 5@70; 3х3@80; 5@60; последната серия - с пауза;
2. Набирания надхват: 4х5;
________
3. Тяга: 5@60; 5@80; 3@90; 5@80;
4. Лег: 10@20; 6@30; 5@40; 2х3@50; 5@40;
5. Повдигане на краката от лег: 3х10;
________
6. Сумо тяга: 4х5@60;
7. Молитва (и с усукване): 3х25@50; 55; 50;
________
8. Кардио - кростренажор 25 мин.;
Малко разтягане.
Бързо и приятно беше. То напоследък си е направо събитие да тренирам.
Засега толкова.
Тук съм, Джулси. :)
Този месец не се завъртях много у дома, а във форума не съм влизала почти. Иначе имам няколко тренировки, а също и доста дълги почивки, но с тези пътувания нямаше как.
Неприятното е, че целия месец кръстът ме боли, на моменти повече от здравословната доза : ) И това ми отнема от така или иначе почти липсващата мотивация да тренирам. Въобще цялата година не ми вървя откъм трениране. Формата хич я няма, но поне засега държа фронта с външния вид. Най-често съм около 61 кг. Това тегло е константно от доста време, ако се хранех и по-чисто...
Храната - доста намалих месото тази година. Даже няколко дни постих. Не беше толкова трудно, но липсата на млечни не ми хареса хич. Като цяло хапвах доста въглехидрати. А сега - сега ще се опитам да редуцирам млечните и да имам един ден с по-ниски, ако може и с липсващи калории.
Смятам да започна да тренирам по нещо като сплит през работните дни, за да не се затормозявам психически с тренировките и за да не ми отнемат време. Винаги съм тренирала сутрин, но ежедневието ми го позволяваше. Сега през седмицата мога само вечер, а това за мен е много неприятно и изобщо не ми се тренира...намирам си всякакви поводи да отложа тренировките :) За съжаление само събота-неделя не е вариант, не е достатъчно просто.
Та, клекове, тяги и набирания ще останат за уикенда, когато имам повече време и желание да се раздавам, а през седмицата ще правя абдуктор и сгъване за бицепс, например...
Откровено казано, не виждам смисъл на този етап да си вписвам тренировките. Може просто да минавам на месец-два по веднъж като Вероника с ей такива обобщения като горното. Ще видим.
Весело посрещане на новата 2014-та година!
Живи и здрави да сме всички!
Мнението беше редактирано от Инис на 30.12.13 17:15.
Весело посрещане на новата 2014-та година и на тебе, Инис :) . Какво правеше за да намалиш/отшумят болките в кръста? И аз имах такива за около седмица-две, дори не можех да се изправя напълно. Спрях да тренирам и ходих на 2 масажа, на които стисках зъби, защото болката беше голяма. И просто си чаках да мине. Мина и сега повече от 4 пъти седмично няма да тренирам, а и се научих да ползвам фоумролера. Гърба ми също е натегнат и като го мачкам - усещам болка в натегнатите места, които се отпускат след няколко минути търкаляне там.
Мнението беше редактирано от maria на 30.12.13 17:34.
30.12.13
18:43
Весело и на теб:)
Относно тренировките - всичко ще си дойде на мястото.
И сплит да е..ще ти хареса:) Вервай ми
Миме, нищо не съм правила за болките в кръста освен малко домашен масаж :D И хоризонтиране.
Тренирам рядко и товаря кръста с тежести, които искат малко по-добра форма от моята, мисля си аз. Започна ли редовно да тренирам, ще се оправя.
Подозирам, че освен всичко друго матракът ми не е добър, често се будя с напрежение и лека болка в гърба.
За фоумролер и аз се замислях, но не намерих наоколо; не че съм търсила активно. Догодина, живи и здрави, случа ли удобен момент, ще си взема.
И все пак, досега най-доброто средство против болките в кръста за мен се оказа почивката.
Верка, ти под сплит разбираш едни сериозни серии със съответната подредба на упражненията, а аз само ще отбивам номера, доколкото се познавам :D Но понеже ти вервам, ще се опитам да вложа старание в тренировките :)
30.12.13
22:36
..
Мнението беше редактирано от kaloyan на 30.12.13 22:39.
Я да изтупам праха от тази тема с нещо, което се надявам да правя и аз след има-няма 50 години : ))))
https://www.facebook.com/photo.php?v=739879989357897
Мнението беше редактирано от Инис на 16.02.14 09:36.
Днес ми е ден за форум...напоследък не ми остава време за него.
Иначе тренирам - основно събота и неделя, много трудно ми се получава през седмицата. Ако направя една тренировка и съм доволна.
Обаче до месец - два ще си сменя работното време и ще имам дълга обедна почивка. Тогава ще тренирам по обяд 2 пъти седмично или поне такъв е планът. И ще е по-добре от сега. Ще видим.
Иначе пък, когато тренирам, тренирам добре. Клякам до към 80 кг, тяга - до 110, лег до 60-тина кг. на тройки и петици, последвани от 8-10 с по-лека щанга. Правя кофи и чат-пат горен лег с 40-тина кг. или равен лег с дъмбели 20 кг, шестици и осмици основно. Набирам се също така в серии до 5-6, въобще гледам да не се преуморявам, но то и с такива рехави тренировки нв мога да се вработя и я карам по инерция. Корем правя, кардио 20-тина минути. И се разтягам. Като се има предвид на какви интервали тренирам, направо се учудвам, че бележа прогрес там. А се и чувствам по-добре.
Един малък проблем имам, който не бях забелязала преди освен в случаи на голяма умора - когато се набирам, дърпам повече с дясната ръка, без значение хвата. Сега, когато се фокусирах върху него, сякаш се и задълбочи :D Затова и държа ниски повторения, е, и защото е по-лесно :D
За последния месец и половина качих 2 кг. и сега съм пак 63. Пак ще трябва да режа въглехидрати, защото няма да се побера в дрехите си скоро.
Ами горе-долу се изчерпах. Живи и здрави, и както се казва, до нови срещи :D
Ми като тренираш, вписвай по някоя тренировчица да гледат децата и да се учат. :)
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Здрави и усмихнати да сме всички!
Боби, не че има какво да се научи, но ще минавам.
Понеже идва пролетта, съм замислила едно леко пролетно почистване, малко релеф и форма да демонстрирам. Не за друго, ами ще започне сезонът на лостовете, а мисля да си снимам прогреса там и трябва изглеждам прилично за камерата :D
Днес потренирах, потропах хора, въобще - приятен ден.
Утре пак ще тренирам...и то почивката свърши...
Потренирах и днес.
Клек: петици до 80, после обратно до 60 + 2х10@60; набирания (тесен неутрален и тесен подхват): 5х6; кофи: 3х10; корем: повдигане на краката от лег и разни други. После 20 мин. кростренажор.
Допълнително правих единични набирания с лявата ръка (дясна за китката), но ми се изплъзваше ръката - просто ми се отваряха пръстите. Затова, като свърших с основните серии, взех фитил и с него 2х5 набирания с лявата. И така си ожулих ръката с фитила, че сигурно няма да мога да повторя следващата седмица. Трябваше по-грамотно да се справя.
Понеже съм се взряла в неравномерните си набирания, вече ми се струва, че се кривя на всичко - на клек, на лег, на тяга. Даже вчера обърнах хвата на тягата, а от следващия път ще дърпам с фитили, понеже лявата ръка не мога да я държа в подхват при повечко кг. Тя си ми е по-проблемна.
Ще видим. Засега се набирам с повторения, при които успявам да се изтегля равномерно при всички серии. Мисля така да ги разширявам полека в под- и неутрален хват и чак после да видя как ще съм в надхват.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече