Въпрос относно начин на трениране(нуждая се от съвет на разбиращ)

08.10.12
01:06

Здравейте, искам да попитам ако ходя един ден на фитнес за всички мускули и н аледващия съм на лостове  това добре ли е или трябва да си намеря точна програма.
Ще представлява Ден1-Фитнес(всички мускули), Ден2 - Лостове Ден 3 Почивка, Ден 4 -Фитнес(всички мускули) и Ден 5 Лостове. Моля да ми кажете дали това ще се получи, ако не, моля  да ми препоръчате програма , защото много трудно си избирам поради причината , че повечето които гледам наблягат на упражнения с щанги с големи колограми , които аз все още избягвам да правя.
Благодаря.

Темата беше редактирана от Крис на 08.10.12 01:07.

Големи килограми = висок процент от макса ти... За теб висок процент от макса може да е 40 килограма, за мен да е 140. При теб къде са големите килограми? Защо избягваш да правиш упражнения със щанга?

08.10.12
10:38

На 17 съм и все още раста и от време на време ме наболяват и ми е направо забранено да правя клекове или мъртви тяги с щанги, но иначе си ходя на машините. А големи колограми може би на лежанка и скрипец използвам , но както писах не съм сигурен дали начинът който съм си избрал да тренирам е добър, тъй като минавам всички мускули, просто не ги разбирам много.

Мнението беше редактирано от Крис на 08.10.12 10:40.

08.10.12
10:48

казано от Кристиян Неказвам на 08.10.12, 01:06:

Ще представлява Ден1-Фитнес(всички мускули), Ден2 - Лостове Ден 3 Почивка, Ден 4 -Фитнес(всички мускули) и Ден 5 Лостове. Моля да ми кажете дали това ще се получи.

Каква е целта ти, какво точно искаш и очакваш “да се получи”? Ако търсиш мускулна маса със сигурност няма да се получи.

казано от Кристиян Неказвам на 08.10.12, 10:38:

На 17 съм и все още раста и от време на време ме наболяват и ми е направо забранено да правя клекове или мъртви тяги с щанги, но иначе си ходя на машините.

Защо ти е забранено??? И какво като растеш? Да позная, някой ти е казал, че от тежките упражнения като клек и тяга ще се “набиеш”, ще си спреш растежа и ще си останеш малък...

08.10.12
10:50

казано от Кристиян Неказвам на 08.10.12, 01:06:

Здравейте, искам да попитам ако ходя един ден на фитнес за всички мускули и н аледващия съм на лостове  това добре ли е или трябва да си намеря точна програма.

За какво да е добре - да можеш да правиш задно салто или да правиш шпагат?

П.С. упс, извинявай, Весо :D

Мнението беше редактирано от Wall-E на 08.10.12 10:51.

10.10.12
10:07

Ами да казвали са ми, че набиват, но по-скоро  ме болят колената от вдигане на щанги от стоеж или клекове и всякакви такива. А иначе да търся малко повече сила и маса. Бихте ли могли да ми препоръчате някаква програма, за сила и мускулна маса  щом тази която щях да правя не е удачна. Може да са глупави за вас въпросите , но предпочитам да питтттам от колкото да правя глупости.
Благодаря!

10.10.12
13:37

казано от Кристиян Неказвам на 10.10.12, 10:07:

Те въпросите не са глупави, но на мен ми се струва, че си търсиш оправдание... Как разбра, че те болят коленете от “щанги от стоеж или клекове и всякакви такива”? Пробва ли, с какви килограми прави, каква ти беше загрявката, каква ти беше техниката, за колко повторения беше подбрана тежестта, кои са тия “всякакви такива” упражнения... Още много причини може да има за болка в коленете, но повярвай ми при правилно подбрана тежест, добра техника и загрявка, тежките щанги НЕ са една от тях. Иначе половината форум трябваше да са инвалиди вече. А за ръста не искам и да коментирам, не знам как тази глупост може да се говори още (BTW забелязал ли си, че масово се говори сред нетрениращите, но не и в залите, защо ли е така?)...
Та ако все пак решиш да правиш тежки упражнения, ето ти тема, която ще ти е полезна: цък. Обърни особено внимание на мненията на CarnalK.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 10.10.12 13:40.

11.10.12
00:14

Да видях какво е написал и ми изглежда добра за сила.

Мнението беше редактирано от Крис на 09.02.14 23:03.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1