Kath.. gathering smiles (strength) in a box called "diary"

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.12.12
18:03

С толкова много тренировки само 1300ккал? И май ядеш по 1-2 пъти на ден, ако сметнем закуската ти от две ябълки и мандарина с 2 кафета за ядене?! Мисля, че трябва да вземеш някоя друга диета под внимание. И лично аз смятам, че си се вманиачила с темата за калориите и килограмите.. колкото и да казваш, че си в границите на разумното.

казано от James Hinks на 19.12.12, 12:32:

“Ако някой знае и му подсказват - ще му помогнат да изкара оценка и заслужава, защото все пак знае. Но ако някой не знае - и да му подсказват 100 пъти няма да изкара оценката”

казано от gotcha на 19.12.12, 16:54:

Грозно слаба е да не пълни дънките с дупарата и да и седят като наакана (puke)

казано от James Hinks на 19.12.12, 12:21:

Все пак е хубаво да обмислиш добре приема на мазнини.
Чувстваш се чудесно, но пиеш лекарства, които не са много за твоята възраст...храната е най-доброто лекарство.

казано от Kath на 25.12.12, 20:25:

Много ядох. Факт. Хубавото е, че с толкова много джънк, преливах от енергия от сутрин до вечер! И на 24.12, и на 25.12 бях много активна - освен тренировките имаше и много разходки и обиколки из родното ми градче.

Хубаво си се наяла и си преливала от енергия. Сама го казваш. Ако си промениш малко начина на ядене, може и да вземеш да се наспиш като бял човек ;)

казано от Kath на 26.12.12, 07:17:

Легнах си в 10:00, станах в 7:00, което ще рече, че съм спала 9 часа :O !!! Супер, супер (party)

Не ти го казва само един човек. Замисли се!

29.12.12
23:12

Queen Kobra, почети малко повече за Воински режим на хранене - аз го спазвам. Състои се от 2 фази - overeating и undereating.

Merry - физиески се чувствам удесно на тези килограми, а това, че ям само 2 пъти и закуската е лека, се дължи на режима ми на хранене - подчертавам РЕЖИМ, не диета. Чувствам се повече от чудесно :). Даже откакто съм на него се наспивам по-добре, а тренировките са по-пълноценни. Идеално поддържам тегло с храненето си в момента, не свалям килограми, което ще рече, че количествата храна задоволяват нуждите на организма ми.
Порови се в дневниците из форума. Ще установиш, че е пълно с хора, хранещи се циклично (като мен) - включително сериозни спортисти.

И още нещо - вече не приемам 1300 ккал, а към 1500-2000. Плюс това мазнините вече ги увеличих. А по повод лекарствата - дали са за моята възраст или не, избор нямам. За пореден път го казвам - с тези лекарства изчистих 8 кисти от яйчниците си! Освен това са ми предписани от лекар, не ги пия “на своя глава”.

Мнението беше редактирано от Kath на 29.12.12 23:28.

fire.is.my.nature

30.12.12
11:53

Много спам и невежество в тоя дневник :Д

Изядохте го момичето, спрете се ! Кат, човек, който не знае какво е войнска диета, не е достоен да ти дава съвети. Това е престъпление в модерния фитнес свят :Д Зарежи невежите.

Лично на мен също повече ми харесваш в по-пълната си визия :) Но истински важното е, че ти се харесваш и нямаш анорексични амбиции (170, 54 кила е в границата), надявам се.

Дневникът ти показва, че режимът безотказно действа и че се трудиш здраво за желания от теб прогрес.
Под тия кг-ми обаче няма да е здравословно :)

Успех!!

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 30.12.12 11:53.

30.12.12
14:18

Разбира се - цялата идея в момента е да се поддържам такава, каквато съм. Неведнъж споменах, че съм склонна и да кача малко активно тегло, за сметка на пасивното.
Наясно съм чии съвети са качествени и чии - не. Просто хората обичат да се изказват неинформирани, неподготвени и недоразбрали, а аз нямам нищо против дневника ми да им е поле за изява, понеже ако не аз, поне те самите могат да научат нещо ново :D

30.12.12
14:37

30.12.2012 - Тренировъчен
DAY 38

Коментар:
Поспах около 6 часа и половина.
Днес преливам от енергия и реших да я вложа в много сериозна, силова тренировка (muscle) :D А по-късно ще се наградя с въглехидратииииии :)

Workout:

Първа част - Четири кръга
1.Лиц. опори х 10
2.Гребане за гръб х 10 (дропсет - започнах от 10 кг., свалях с по 1)
3.Напади х 15 (за всеки крак)

Втора част - Четири кръга
1.Плие с 10 кг. х 20
2.Повдигане на дъмб. напред х 10, в комбинация с 3. Повдигане на дъмбели встрани х 10
4.Повд. на дъмбели под наклон, за гръб х 10

Трета част - Четири кръга
1.Флайс с 5 кг. х 10
2.Хоризонтални набирания х 8
2.Аб ролер х 10

Четвърта част - Четири кръга
1.Биц. сгъване х 10
2.Пуш-преса х 10
3.Кик-бек х 10
Всичко с 4 кг.

Пета част - Четири кръга
1.Коремни преси с 10 кг. диск на гърдите х 30
2.Руски усуквания с 10 кг. диск х 40 (по 20 на всяка страна)
3.“Knee hugs” х 15
4.Повдигане на крака за долни кор. мускули х 10

Продължи мааалко над 1 час.
В момента ме боли всеееееки мускул по тялото :D

Undereating:
1.2 ябълки
2.1 мандарина
3.Кафе с мляко

Overeating:
Започвам го в 14:15, предполагам, че до 17:00 ще приключа и ще допиша
1.Огромна салата от зеле, моркови и 3-4 с.л. домашна майонеза - със зехтин е, не знам как се прави, баба ми я донесе и е много вкусна.
2.3 варени яйца
3.3 шоколадови трюфела, в които нямаше нищо диетично, ноо... (wasntme)
4.Почти цяла тава с домашни, пълнозърнести бисквитки с ядки и стевия :D ТОООЛКОВА вкусни ги направих, даже ги снимах, но проклетия ми апарат даде един бъг и ги изтри :(. Нищо, тези дни ще гледам пак да направя и ще ги снимам наново :)
5.Пих една бира към 20:00 в един ирландски “Pub” в центъра.

Течности, добавки,лекарства:
1 табл. комплекс витамини на АбоФарма, 2 табл. “Цетебе”, фолиоева киселина, метформин, противозачатъчни
2000 мг. Л-карнитин
2 антиоксидантни зелени чая с алое вера (УЖАСНИ са на вкус, но са много полезни..), много вода, малко диетична кола, 2-3 кафета...

Снимка на трюфелите (L)

Мнението беше редактирано от Kath на 30.12.12 23:05.

31.12.12
14:01

Нова година - нов късмет. Пожелавам на всички тази година да е много по-добра от предишните! Весело посрещане

Няма да сменям дневника. Само името ще променя, за малко обновление, разнообразие, нова мотивация :)

31.12.2012 - Неренировъчен
DAY 39

Коментар:
Спах малко - към 5 часа и половина.Нямам много енергия, а имам мноооого неща за вършене, съответно днес няма да тренирам.
Новогодишната софра ще се сервира днес към 15:00, за това към 12:00 започнах overeating-a у дома, с нещо леко, с цел на трапезата после да не преям с джънк. Довечера се събираме направо за празника, няма да се яде, ще чийтвам само с алкохол.

Workout:
—-

Undereating:
1.2 ябълки
2.1 мандарина
3.1 портокал
4.Малко мляко

Overeating:
Започва в 12:00, към 16:00 мисля, че ще съм приключила.
1.Към 700 гр. салата зеле, моркови и майонеза
2.Порция броколи (към 400 гр.) с 40-50 гр. топено сирене.
3.По-късно на масата се събираме със семейството на приятеля ми. Там ще занеса от моят, домашно приготвен гювеч - свинско, пилешко, лук и подправки, печени на фурна с масло. Аз ще изям около 400 гр. от тази манджичка :D
4.Парче баница с късмети - ще пиша какво се е паднало :D
ЕДИТ:Ето го и въпросното късметче—> “За детски плач се приготви и да не мигваш до зори”.... оххххх (dull) :D
5.4 парчета шоколад, 2 трюфела и 2 парчета торта
“Няма да ям глупости...няма да ям глупости...няма да чийтвам”.... - ей, на, резултата е УДЕБЕЛЕН! (headbang) :D

1 табл. комплекс витамини на АбоФарма, 2 табл. “Цетебе”, фолиоева киселина, метформин, противозачатъчни
Вода, чай, кафета, малко мляко..
Довечера ще има: подсладени газирани напитки, бира, разни вина, шампанско.... мисля да не пия твърд алкохол.

Снимки на броколите и гювеча с месо и лук :)

Мнението беше редактирано от Kath на 01.01.13 10:21.

01.01.13
10:52

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА, ПРИЯТЕЛИ :)

Нека всички бъдем здрави - това е нещото, с което животът започва, продължава и приключва.
Нека даваме любов. Давай, за да даваш; давай, за да правиш любимите хора щастливи; давай...и ще получиш.
Нека всички бъдем мъдри - ако сме здрави и достатъчно мъдри, лесно ще достигаме целите си, както и всяко от следващите ми пожелания:
1.Усмивки - това ще ни снабди и с красота.
3.Вяра, която да ни дава сили във всеки тежък момент.
2.Много приятели, с които да споделяме усмивките :)
3.Уют в дома...но и в живота.
4.Добро материално състояние - спечелено и оценено.
5….И нека винаги вървим напред - устремени и самоуверени!

Мнението беше редактирано от Kath на 01.01.13 10:54.

01.01.13
12:57

01.01.2013 - Тренировъчен
DAY 40

Коментар:
Добро “утро”! :)
Спах изключително нелепите 3-4 часа..а странното е, че не чувствам умора. И все пак, днес ще е един дълъг и мързелив ден - единствено ще тренирам нещо кратко и интензивно, през останалото време ще си почивам, ще гледам филми...и разни ми-ти-такива.
Посрещането на Нова година беше повече от весело! Повече от щастливо! Повече от прекрасно! Прекарахме си много добре - първо бяхме в един приятел, където посрещнахме 2013 г. и към 1 някъде “полетяхме” към центъра, където отидохме в клуб “Tiffany”. Само няколко думи - бира; рок; летни хитчета; всякаква НЕдразнеща електронна музика; никаква чалга; много весели, танцуващи хора...!
Беше изключително активна вечер - мнооого танци имаше. Откъм алкохол...бива :D . Изпих 1 бутилка червено вино (700 мл), 1 бира и 3 чаши шампанско.

Workout:

7 rounds for 18:20 mins.
1.Mount. climbers x 20
2.High knees x 50
3.Burpees x 5
4.Stand up from the ground+ jump x 5
5.Mount. climbers x 20
6.Butt-kick jumps x 50
7.Sumo squat jumps x 10
8.Stand up from the ground+ jump x 5
9.Burpees x 5

Undereating:
1.2 ябълки
2.Кафе с мляко

Overeating:
Между 14:30 и 16:30:
1.Шопска салата с 1 с.л. зехтин
2.Пилешко филе на тиган (500 гр.) с яйчен пастет (4 варени яйца, намачкани с 3 с.л. домашна майонеза и подправки)
3.300 гр. заквасена сметана с 2 с.л. какао и Стевия

Кафе, вода, чай

Малко актуализация на снимков материал и справка с тоалета ми от Нова година - извинявам се за ужасното качество и досадната светкавица! Така и не се намериха време и качествен апарат, за да се снимаме... пфу!

На другата снимка е пилето с яйчен пастет.

Мнението беше редактирано от Kath на 01.01.13 17:45.

01.01.13
14:44

Много си красива-супер мацка!!!Продължавай все така! :)

01.01.13
16:03

казано от Desitka * на 01.01.13, 14:44:

Много си красива-супер мацка!!!Продължавай все така! :)

О, много си мила! От сърце ти желая успех :)

02.01.13
13:20

02.01.2013 - Тренировъчен
DAY 41

Коментар:
Добро утрооо :)
Този път поспах малко над 7 часа (nfun)
Днес би трябвало да е нетренировъчен ден, но имам енергия за хубава тренировка :) Ще гледам да е качествена, но кратка, тъй като последните 3-4 дни активността ми е малко увеличена, за сметка на съня, което пък хич не е хубаво... усещам, че тялото ми бавно се възстановява от разни мускулни болки и др. подобни.

Workout:

First part - HIIT
~16 mins total
1.Lateral jumps - intervals 20/10, 4 rounds
2.Competition burpees - intervals 20/10, 4 rounds
3.2 jumping jacks + 2 uppercuts + 2 hooks - intervals 20/10, 4 rounds
4.Burpee + push up - intervals 20/10, 4 rounds
5.High knees - intervals 20/10, 4 rounds
6.Jumping jacks - intervals 20/10, 4 rounds

Second part - strength and toning
2 rounds total, ~ 10-15 mins
1.Pull over + Jackknife Crunch x 10 (4 kg dumbbell)
2.Squat + shoulder press x 10 (4 kg dumbbell)
3.Death lift + row for back musc. x 10 (10 kg)
4.Glute bridge + chest press x 10 (4 kg dumbbells)
5.Lunge + biceps curl x 10 (4 kg dumbbells)
6.Ski Squat + Tricep Kickbacks x 10 (4 kg dumbbells)

Undereating:
1.3 ябълки
2.Кафе с мляко х 3 :D

Overeating:
Днес след 14:00 ще съм непрекъснато в движение, за това започвам овърийтинга от сега - 13:15 (за да имам възможност да си изям порцията салата у дома) - сигурно ще приключи към 15:30.
Гони ме глад за ядки и сушени плодове, нищо че са калорични :D (nlove5) Тъкмо ще ми е удобно да ги хапвам в движение :)
1.Огромна салата от зеле, моркови и майонеза
2.Кофичка кисело мляко с 1 с.л. какао, канела и Стевия
3.160 гр. сушени боровинки и 100 гр. кашу

Кафета, мляко, чай, вода, “Derby - Quince” без захар.

П.П. Сушените боровинки са с изключително ниски хранителни стойности, съдейки по данните на опаковката.  Чак ми се вижда съмнително...? Качвам снимка на пакетчето, за да се виждат фирмата и стойностите. Дали е възможно да е вярно това? :D

Мнението беше редактирано от Kath на 02.01.13 13:31.

казано от Kath на 02.01.13, 13:20:

П.П. Сушените боровинки са с изключително ниски хранителни стойности, съдейки по данните на опаковката.  Чак ми се вижда съмнително...? Качвам снимка на пакетчето, за да се виждат фирмата и стойностите. Дали е възможно да е вярно това? :D

Нещо не ми харесва този етикет...
http://www.bb-team.org/hrani/id/365404_detelinas-chervena-borovinka-sushena

02.01.13
13:49

казано от Кольо Пияндето на 02.01.13, 13:42:

казано от Kath на 02.01.13, 13:20:

Нещо не ми харесва този етикет...
http://www.bb-team.org/hrani/id/365404_detelinas-chervena-borovinka-sushena

Изчетох сума информация в разни чужди сайтове (в българските, както винаги, няма нищо). Навсякъде пише, че в сушените НЕподлсадени боровинки има около 40-50 ккал, а в сушените подсладени има около 300. От друга страна пък пише, че много малко фирми предлагат сушени НЕподсладени боровинки...не знам дали е възможно това да са наистина такива.
Както и да е, в калорийния калкулатор съм ги пресметнала като подсладени, макар че СИЛНО се надявам да не са, защото захарта не е най-доброто нещо за мен, с този инсулин...

Мнението беше редактирано от Kath на 02.01.13 13:51.

Мдам... Вероятността тези боровинки да не са подсладени е много малка.
Всъщност почти всички сушени плодове на пазара са подсладени.

03.01.13
00:09

На женския пазар има сушени насипни червени боровинки по 15 лв/кг и сини по 50 лв/кг.

03.01.13
05:55

казано от Петър Стоянов на 03.01.13, 00:09:

На женския пазар има сушени насипни червени боровинки по 15 лв/кг и сини по 50 лв/кг.

Сушени боровинки има на доста места..въпроса беше дали са с добавена захар

03.01.13
06:21

Важно!
Направих дневника си, с цел следене на храненето, тренировките, личния прогрес/регрес в тези 2 плана, както и НЕ на последно място - здравословното си състояние; промените, които настъпват в живота ми, влияещи на някои от горните компоненти..и така. За това е редно да спомена последните събития:

1. Спирам тренировките по БОКС. - Честно казано, донякъде ги спирам по свое собствено желание. Давам 50 лв. месечно за ужасно миризлива, стара, изкъртена и ЛЕДЕНО студена зала.. Но не толкова миризмата ме притеснява, колкото хлебарките, гнусните съблекални и тоалетни, факта, че не се проветрява изобщо, факта, че не ни позволяват да носим дори леки обувки в залата за бокс, трябва да сме боси..и така нататък. Ако ще давам пари за нещо, предпочитам да се върна във фитнеса, отколкото да продължа там. Самият бокс определено ми харесва - отдава ми се, напредвам бързо, бърза съм, пъргава съм, освен това за 2-3 седмици се зарибих. За съжаление тези условия, напоследък започнаха да предизвикват известен неприязъм у мен. Вчера трябваше да ида на бокс...и само като погледнах тежестите в стаята ми, без дори за 1 минута да се замисля, се отказах и останах да тренирам вкъщи.
Силно се надявам един ден да имам парична възможност за по-хубава зала и да започна наново тренировките.

2. Имам проблем, в хормонален план, по повод болестта. Цикъла ми идва вече за не-знам-кой-път по 2 пъти месечно, имам и някакво 2-3 дневно маточно кървене, почти всеки месец (различно от цикъл), имам и много силни болки в матката, които се появяват поне 1-2 пъти седмично. Изчаквам да минат почивките покрай празниците и веднага в понеделник, другата седмица, ще си запиша час при лекарката ми. И без това приключвам третата опаковка “Хлое”, след която имам назначен контролен преглед. Дано всичко е наред........

Мнението беше редактирано от Kath на 03.01.13 06:37.

Т. Тодорова

03.01.13
08:53

Кате,не знам дали ще си намериш неподсладени сушени плодове някъде,освен ако не си ги изсушиш сама.Освен захарта,всички биват допълнително обработвани химически и полирани по разни начини,за да запазят търговския си вид.Не знам доколко важи наистина за 100% от продукцията,която се вади на пазара,но ми го е казвал производител,твърдейки,че ако нямат вида,за който говорим,не се купуват.

03.01.13
10:14

казано от Т. Тодорова на 03.01.13, 08:53:

Кате,не знам дали ще си намериш неподсладени сушени плодове някъде,освен ако не си ги изсушиш сама.Освен захарта,всички биват допълнително обработвани химически и полирани по разни начини,за да запазят търговския си вид.Не знам доколко важи наистина за 100% от продукцията,която се вади на пазара,но ми го е казвал производител,твърдейки,че ако нямат вида,за който говорим,не се купуват.

Така е. Вчера бях в един био-маркет, където уж се води, че всичко е необработвано и биологично-чисто (макар да нямам гаранция за това) и забелязах, че сушените плодове изглеждат адски кофти. Загледах се в мангото, папаята, както и в ананасите - ужасни са, сбръчкани, на нищо не приличаха. А тези в супер маркета приличат на симпатични желирани бонбони :D .

Както и да е, важното е, че след цял пакет от тези боровинки вчера, днес не съм задържала вода, според кантара и сантиметъра. Това при мен е невъзможно да не се случи, ако съм приела рафинирани въглехидрати или някакви хидрогенирани мазнини (заради инсулиновите ми проблеми..). Та, явно не са чак такъв дявол :)

03.01.13
11:14

03.01.2013 - Нетренировъчен
DAY 42

Коментар:
Здравейте!
Днес спах 8-9 часа и се чувствам прекрааааасно :). Станах в 6:00 сутринта, но пък половин час по-късно легнах отново и успях да заспя. Много ми е свежичко сега (F)
Днес ще си дам почивка, имам нужда да възстановя малко по-прецизно мускулите си.

Workout:
—-

Undereating:
1.3 ябълки
2.Кафе с мляко

Overeating:
Овърийтинга е планиран днес, така че от сега го описвам. Май ще бъде между 13:00 и 17:00
1.Огромна салата зеле, моркови и майонеза
2.4 бъркани яйца с около 80 гр. сирене
3.Ще гледаме филм по-късно, за това съм си предвидила 80 гр. черен шоколад, без захар и 100 гр. кашу. Около мен сигурно чипс ще се хрупа :D

1 табл. комплекс витамини на АбоФарма, 2 разтворими табл. витамин C, фолиоева киселина, метформин, противозачатъчни
Чай, кафе, вода...

Мнението беше редактирано от Kath на 03.01.13 13:24.

04.01.13
17:03

03.01.2013 - Тренировъчен
DAY 43

Коментар:
Спах около 6 часа, понеже се наложи да свърша някои неща сутринта, нямах време за повече сън.
След дълго обикаляне насам-натам сутринта, към обяд се прибрах и направих тежка тренировка. Денят ще е въглехидратен.

Workout:

Първа част:
Brutal HIIT Ladder Workout

Втора част:

3 кръга
1.Лиц. опори х 10
2.Пуш-преса х 10
3.Плие х 20

3 кръга
1.Лег с дъмбели х 10
2.Напади х 20
3.Повд. на ръце встрани за рамо х 10

3 кръга
1.Кофи с 10 кг. диск х 10
2.Биц. сгъване х 10
3.Мърт. тяга х 10

3 кръга
1.Кик-бек х 10
2.Гръбни екстензии на шв. топка х 20
3.Рит. встрани х 40 (по 20 на крак)

Undereating:
1.3 ябълки
2.Кафе с мляко

Overeating:
Започвам в 15:30, приключвам в 17:10 някъде:
1.Голяма салата от маруля с малко зехтин
2.”Мусака” от боб (5 яйца, 500 гр. боб, към 80 гр. пшенични трици, подправки...)
3.400 гр. заквасена сметана с 2-3 с.л. какао

1 табл. комплекс витамини на АбоФарма, 2 разтворими табл. витамин C, фолиоева киселина, метформин, противозачатъчни
Чай, кафе, вода...

Мнението беше редактирано от Kath на 04.01.13 17:10.

05.01.13
15:12

05.01.2013 - Тренировъчен
DAY 45

Коментар:
Сън - 7ч.
Сутринта бях на курс по английски и на връщане минах през био маркета. Взех си бадемово брашно и сусамов тахан....ще се вихря в кухнята! :D

Workout:

Силово кардио на Боб Харпър, 1 час: Body Rev Cardio Conditioning

Undereating:
1.3 ябълки
2.Кафе с мляко

Overeating:
Започна в 14:40, ще приключи към 17:00:
1.Голяма зелева салата с 2 с.л. майонеза
2.Голям и вкуууусен лимонов кекс с бадемово брашно (5 яйца, 50 гр. бадемово брашно, сода, подсладител, есенция лимон, канела, настъргани лимонови корички).
3.1 кофичка кис. мляко с 3 с.л. сусамов тахан, есенция ром и Стевия - това към кекса.....ахххх (nlove5)
4.80 гр. шоколад със Стевия
5.Купих на Ивчо шоколадови трюфели и..нямаше как да се размина без да си взема един :D (tmi)

ЛУДНИЦА! Дали заради повторният ми цикъл или нещо друго, не знам, но ме удря вълчи глад за сладко :D . Добре че сусамовия тахан и бадемовото брашно са нисковъглехидратни (whew)

2000 мг Л-карнитин преди тренировка
Дерби, вода, чай.... кафетата са ясни :D

Снимка на кекса - ужасно, покъртително качество...на живо изглеждаше 5 пъти по-красив!
+ снимка на трюфелите...

Мнението беше редактирано от Kath на 05.01.13 16:09.

05.01.13
19:39

казано от Kath на 05.01.13, 15:12:

2.Голям и вкуууусен лимонов кекс с бадемово брашно (5 яйца, 50 гр. бадемово брашно, сода, подсладител, есенция лимон, канела, настъргани лимонови корички).

Това трябва да е страхотно! Преди време се убедих, че нещата с бадемово брашно къртят мивки :) Намерих и този сайт, на който има доста рецепти само с такова брашно.

05.01.13
21:24

казано от Puma на 05.01.13, 19:39:

казано от Kath на 05.01.13, 15:12:

Това трябва да е страхотно! Преди време се убедих, че нещата с бадемово брашно къртят мивки :) Намерих и този сайт, на който има доста рецепти само с такова брашно.

Аз съм изумена как от 50 гр. брашно се получи напълно идеален кекс, без консистенция на дунапрен или джапанка :D. Отвън стана с хрупкава коричка, вътре мек и вкусен! И много ароматен!

ММмммМм (wasntme)

Мерси за сайта! (bow)

Мнението беше редактирано от Kath на 05.01.13 23:09.

Teddy

05.01.13
23:18

Ооо.. моля те сподели как точно го приготви? :) За пореден път се прекланям пред идеите ти за готвене, добре че пишеш и рецепти. :D

06.01.13
06:18

Лимонен кекс с бадемово брашно

Продукти:
50 гр. бадемово брашно;
5 яйца;
Половин ч.ч. прясно мляко
кората на 1 лимон;
есенция лимон;
1/2 каф. лъж. джинджифил;
1 каф. лъж. бакпулвер (сода+лимонтузу);
канела;
щипка сол; Стевия

Приготвяне:
Първо разбърках добре всички сухи съставки, като сложих дооооста канела. В отделна купа разбих мокрите съставки и ги изсипах на струйка, при постоянно разбиване, при сухите.
Сместа се пече на 180 градуса за 30-40 мин. Проверява се дали е готова по старомодния начин - бучва се с клечка за зъби, ако излезе суха, сладиша е готов.

След като е напълно изпечен може да се намаже с тахан, пасват си И-Д-Е-А-Л-Н-О!

Мнението беше редактирано от Kath на 07.01.13 20:15.

06.01.13
09:50

Важно!

Моля за съвет.
Забелязах, че съм дала тотален “boost” на метаболизма ми. Напоследък работи на пълни обороти. Мисля, че се дължи на преяжданията ми покрай празниците с “чийт-храни”. За това се чудя, дали най-сетне да се пристраша и да вкарам 1-2 чийт дни, месечно. Притесняват ме 2 неща:
1.Да не разваля постигнатите резултати до момента - изчистила съм много добре подкожните мазнини, показал се е релефа..в момента много се харесвам и наистина държа да се поддържам в този вид.
2.Да не повлияя негативно на инсулина си. Дали няма да го повиша по този начин?

П.П. Преди задържах вода, дори при приема на един-единствен шоколадов бонбон! Задържах и при похапване на пълнозърнест хляб, овесени ядки/трици и други подобни. Сега нямам проблем с тези неща. Именно от Коледа насам, усещам тази съществена промяна. Тогава качих само килограм, въпреки, че приех сигурно 3000 ккал +, само за няколко часа, при отва от рафинирани въглехидрати, хидрогенирани мазнини и всякакви вредни субстанции. При това свалих килограма за отрицателно време - няма и един ден... :D

Мнението беше редактирано от Kath на 06.01.13 09:52.

А дали е от чийт-храненето или от това, че спиш като хората вече? :)

06.01.13
09:54

казано от Grey Knight на 06.01.13, 09:54:

А дали е от чийт-храненето или от това, че спиш като хората вече? :)

И преди съм имала периоди от месец-два, да речем, в които съм спала “като хората”. Пак си задържах вода, при въглехидратен прием...

За метаболизма говоря бре

06.01.13
11:15

казано от Grey Knight на 06.01.13, 10:19:

За метаболизма говоря бре

Е, то преди хубавото наспиване не ми е влияело и на метаболизма... просто не е в това причината.

06.01.13
11:19

Ти планираш до края на живота си да не ядеш въглехидрати, за да не задържаш вода, която да си играе с кантара ли? Съветвам те да се освободиш от такива намерения още сега, еднократен случай на ядене на въглехидрати не е толкова свиреп към организма, ако и той да е с някакви “резерви” по този повод. Аз чдох в диапазона на 2000-3000 калории от август до края на 2012, като имах и изцепки с 3000+. Бях 52-3, стигнах до 57. От 3 дни си ям нормално мазнини, ВЪГЛЕХИДРАТИ и протеин и съм на почти 54. Нищо няма да ти се развали, активна си.

Мнението беше редактирано от cocobutt на 06.01.13 11:19.

06.01.13
11:33

казано от cocobutt на 06.01.13, 11:19:

Ти планираш до края на живота си да не ядеш въглехидрати, за да не задържаш вода, която да си играе с кантара ли? Съветвам те да се освободиш от такива намерения още сега, еднократен случай на ядене на въглехидрати не е толкова свиреп към организма, ако и той да е с някакви “резерви” по този повод. Аз чдох в диапазона на 2000-3000 калории от август до края на 2012, като имах и изцепки с 3000+. Бях 52-3, стигнах до 57. От 3 дни си ям нормално мазнини, ВЪГЛЕХИДРАТИ и протеин и съм на почти 54. Нищо няма да ти се развали, активна си.

Аз също смятам, че няма да се отрази фрапиращо на организма ми, ако включа в режима си един такъв ден месечно. Нали за това го обмислям...но исках първо да получа съвет, в крайна сметка не ми се предприемат лекомислени действия, водещи до “задънени улици”.
По повод личния ти пример - всеки организъм е различен. Но, да, права си - не може цял живот да не ям въглехидрати. Въпроса обаче не е в това дали да ям въглехидрати или не... въпроса е дали да ям рафинирани въглехидрати и хидрогенирани мазнини - всякакви “глупости”, в общи линии :D ... и все неща, без които организма може :)

Мнението беше редактирано от Kath на 06.01.13 11:35.

И всяка седмица да имаш свободно хранене нищо няма да ти стане. Просто подбирай като хората - пица с 2 пържоли + шоколад “Линдт”.
Но всъщност, ако мислиш, че ще ти навреди - по-добре не го прави. :)

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 06.01.13 12:21.

06.01.13
14:00

казано от Kath на 06.01.13, 09:50:

Важно!

Моля за съвет.
Забелязах, че съм дала тотален “boost” на метаболизма ми. Напоследък работи на пълни обороти. Мисля, че се дължи на преяжданията ми покрай празниците с “чийт-храни”. За това се чудя, дали най-сетне да се пристраша и да вкарам 1-2 чийт дни, месечно. Притесняват ме 2 неща:
1.Да не разваля постигнатите резултати до момента - изчистила съм много добре подкожните мазнини, показал се е релефа..в момента много се харесвам и наистина държа да се поддържам в този вид.
2.Да не повлияя негативно на инсулина си. Дали няма да го повиша по този начин?

П.П. Преди задържах вода, дори при приема на един-единствен шоколадов бонбон! Задържах и при похапване на пълнозърнест хляб, овесени ядки/трици и други подобни. Сега нямам проблем с тези неща. Именно от Коледа насам, усещам тази съществена промяна. Тогава качих само килограм, въпреки, че приех сигурно 3000 ккал +, само за няколко часа, при отва от рафинирани въглехидрати, хидрогенирани мазнини и всякакви вредни субстанции. При това свалих килограма за отрицателно време - няма и един ден... :D

Много погрешно се разбира думата чийт, също така погрешно се подхожда към чийтването. Цх не е основание да се натъпчеш с боклуци. Какви са целите на това чийт хранене. Просто ти се ядат боклуци, решила си че така ще държиш метаболизма си на макс, дава ти енергия, прави те щастлива??? Според мен инцидентните изцепки с домашни калорични храни могат да са наистина от полза, но редовното ядене/ дори и 2 пъти в месеца/ на купешки джънк много съсипва метаболизма, хормоналния фон, инсулиновата чувствителност и т.н, още повече при проблеми с тях. И да... в определен момент вероятно ще се замажеш. По добре си яж 3000 калории от приготвена от теб храна.

06.01.13
14:19

06.01.2013 - Тренировъчен
DAY 46

Коментар:
Сън - не повече от 6ч. Пълна скръб! Никаква енергия!! Благодарение на “прекрасните ми, любящи” съседи. От има-няма 10 години живея в този блок и вииинаги съм имала проблеми с тези хора. Снощи купон вдигаха, пълно чалгарско извращение, бутилки хвърчаха през балкона! До 2:00 не ме оставиха да заспя...а ние с майка ми си живеем 2 жени, не върви да слезем да се разправяме, защото.. купона се състоеше предимно от мъже (поне съдейки по крясъците), на възраст около 30 години (поне съдейки по факта, че домакина е на толкова). Големи, зрели хора, а се държат като прасета....
Както и да е! Въпреки тоталната липса на енергия, моят начин да се “заредя” е с тренировка. Малко с риск да претренирам направих силова, тежка тренировка. Определено ще имам мускулна треска (добре, че не беше изцяло за всички мускулни групи, та да мога и утре да тренирам..). Съдейки по състоянието ми в момента, тази вечер ще спя като къпано бебе.

Workout:

4 кръга
1.Ренег. гребане в планк-позиция х 10 (с 5 кг. дъмбели)
2.Плъзгане с аб-ролера х 10

4 кръга
1.Кик-бек х 10 (4,5 кг дъмбели)
2.Повд. на крака за корем х 10

4 кръга
1.Пл. катерач х 50
2.Бърпи х 10

4 кръга
1.Повд. на дъмбели за трапец х 10 (5 кг всеки дъмбел)
2.Кор. преси с 10 кг. диск на гърди х 30

4 кръга
1.Кофички с 10 кг. диск х 10
2.В-абс х 10

4 кръга
1.”Гмуркане” (dive bombers) х 10
2.Knee hugs x 15

4 кръга
1.High knees x 50
2.Бърпи х 10

Undereating:
1.3 ябълки
2.Кафе с мляко

Overeating:
1.Голяма салата от зеле със зехтин
2.80 гр. черен шоколад със Стевия
3.Бадемов кекс
4.Кофичка кис. мляко с 3 с.л. сусамов тахан

Дерби, вода, чай

Ъпдейтвам нова снимка на вчерашния кекс, понеже го правих и днес (nlove5)

Мнението беше редактирано от Kath на 06.01.13 16:24.

06.01.13
14:46

Гадни съседи.Познато ми е...Макар,че живея в къща,когато моите вечер вдигат чалгарски купони,аз на следващия ден рано сутринта местя уредбата до прозореца и на макс някоя дъскорезница. : ) Работи безотказно.Евентуално ако са под теб,можеш да им го върнеш с някое morning кардио с мнооого подскоци.
Иначе,благодаря за рецептата за кекса!Изглежда страхотно!Вместо да майсторя захарни прегрешения за другите,в тази рецепта намирам алтернатива да помисля и за себе си.

И аз да се включа с гадните съседи :D Над моя апартамент живее някаква откачалка, която чисти с прахосмукачката по 4 пъти на ден, като вчера започна от 05:45 сутринта да бръмчи (dull) А тъпият й мъж пък кърти с дрелката постоянно :D Децата им скачат и тичат най-редовно като коне (puke)

06.01.13
20:58

Lucifer, това с кардиото ми е редовен номер (giggle) ..да не говорим, че и дъмбели съм изпускала без да искам :D. Ей-за-тва много се обичаме с тях!

Наталия, на това му се вика “sweet home” :D

Т. Тодорова

06.01.13
21:14

Във всяка сграда ли има чалгарски купони,бе...аз имам луда братовчедка,завършила музикална академия,пееща ужасно фалшиво (като петел,дето си го стиснал за шиичката рано сутринта,щото те е събудил)..Въпросната цял ден скача с няк’ви безумни комерсиални туп-цъ-туп-цъ хави,а вечер прави див секс със сериозни вокали и ударни (всеки се досеща за к’о говоря - към 2-3-4 сутринта пък се започва свирене на пиано и нескопосано свирене на пиано :D
Тя над нас,ама под нас - баща й :D с гадже на 25 - всяка нощ се започва в 00:00 и се свършва в 7 сутринта ,като се минава през Юрая Хийп,Пърпъл,Сашо Роман,Славка Калчева,Клайдерман и Род Стюърт ... и няколко пъти през гаджето,пак със стабилно аудио :D
Отсреща някви работници се мъчат да бутнат блока с чупене на бутилки и мощна чалгия,до тях няк’ви със сръбско и ако ще едни ,дето се почват с Пърпъл и се приключват с Изел е Дельо Хайдутин :D
На третия етаж - гъркинче,много симпатично,ама ще полети през терасата при следващия купон (giggle)

Никой не ми се впечатлява ни от дъскорезниците,ни то блуса,ни от джаза.

Ама е проблем,че си вдигаме и пускаме вратата на гаража сутрин и вечер !Много шумно било!

* Сори за спама,Кате (F)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.01.13 21:17.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1