There and Back Again - Fitness & Diet’s Tale vol.3 § 4 [ 2013 § 2014 ]

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

16.04.13
13:57

Жалко,че не мога да си позволя да поема такава отговорност.Но пък се надявам до към края на годината нещата да просветнат малко.

Направо описвам деня,че се напуках с манджа и смятам да не ям повече.

16/04/2013 (20) - нетренировъчен,но с движение

09:30 Чай от коприва
10:30 Джурканица от пресен кокос,200мл соево мляко и 4 фурми....и мака
13:00 Свинщинка : 1/2 пилешко бутче,печено в плик с картофи,чушка,броколи,масло,бяло вино и не знам колко вида сирена ; 1 глътка бира ; 2 бели филии (препечени) ; 1 едро :) парче кекс (ябълков,много вкусен) - и сърцето веднага ми се разлумка от захарта,вече съм 100% сигурна,че е от нея.

Т’ва ядене беше,щото бабата на К. имаше рожден ден вчера,та трябваше да я уважим.Не ми се разправя да се обяснявам кое,защо и как,нито ми се търпят погледи и коментари.Прежалих се,затова днес повече няма да се храня.

Въоръжила съм се с лимони и 3,5л вода , която смятам да привърша до довечера.
Преди да легна - МСМ и магнезий

Движението :

- работата от 6:30 до към 20:30 - 21:00 ,която си иска бая мърдане.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.04.13 21:39.

16.04.13
18:06

Т. ти си толкова добра душа, че направо не знам... :) Дано теб те намери кученцето и станете семейство, а не ти да се налага да избираш, че верно ще ти се скъса сърцето.
Аз исках да си имам коте и то горе долу така стана - приятелят ми го намери в градината на село, но всъщност докато се шматкало там само отишло при него и застанало пред краката му така, сякаш чака да го вземе на ръце. Е, вече си е в нашите ръце :)

Мнението беше редактирано от Membaris на 16.04.13 18:09.

Т. Тодорова

16.04.13
18:40

Абе,за чудо и приказ съм :D

Не знам колко съм добра и според кои критерии,ама се радвам,че приятелите ми и човекът до мен споделят същите виждания.Той беше спасил едно коте от някакъв булевард - видял го,че не може да пресече ,било на островчето между двете платна,та спрял колата супер криво и половин час го гонил,за да го хване и ми го донесе в нас - едно малко,черно и проклето :D

Да използвам да си кажа колко истерично гладна се чувствам.Дояде ми се дюнер!Дюююнер!Хем ми се яде,хем като си помисля да си гризна,почва да ми се драйфа - е кво е тва ся ?!?!?!?
Някой да предлага бюреци ?

Мразим ПМС,прешъс.Кожата ми е компот,подпухнах и искам да плюскам до смърт :D

Поне на настроението не ми се отразява (sun)

Т. Тодорова

16.04.13
22:06

Много хубаво си мислих да не ям повече...уви.Само за храна мисля - буквално ми се реве.Най-лицемерно мисля да изпукам едно татарско кюфте със салата (ама салата с майонеза (убава)),’щото иначе ще се пръсна.
Да не говорим за погледите,които хвърлям на тахана и ореховото масло,което си купих - иде ми да надигна бутилката директно :D
Пък в магазина имаше едни тестени неща...с лъскави,хрупкави корички,пълни със сиренце и кашкавал,и не знам още какво ....
F*ck sugar,give mommy some oil & bread :D ... което ме навежда на еретични мисли от типа на мекици,цигански баници ... :D

Т’ва отдавна не ме беше спохождало.Чудя се какво ли ще стане,ако се отпусна и не се спирам умишлено - просто да си изям всичко,което искам (демек - всичко,което имам :D) ? Какви ли висоти мога да стигна ?Взех един шоколад “Рапунцел” ,викам,че ако ми се дояде сладко,ще бодна - ми грам не ме блазни,абсолютно безразличен ми е.Но пък обмислях дали да не си взема кори,за да си направя баница по нощите :D

Бях да работя,пробвах да се разходя,пробвах да чистя - ми не,акълът ми е все в това какво да сложа в търбуха.Голямо мрънкане му удрям по тоя въпрос,ама по-добре да са ми заети ръцете с писане,отколкото с натъпкване на разни неща в устата.

Туй е,щото спрях маката сигурно :P . В месеците,в които се чувствах напълно добре и не разбирах,че трябва да имам МЦ скоро,я пиех редовно.Ще се пазарува на заплата,усещам.

Щастливи са мъжете,че нямат такива проблеми.Ама и не ни вярват - моят сигурно още си мисли,че се фантазирам и оправдавам с хормони,за да мога да се тъпча и да крещя безнаказано (nbat)

Одеве се похвалих с настроение,ама май почвам и да се нервя вътрешно...Ще хвърчат глави :D

A,да,не си направих нито клековете,нито йогата.Просто не мога,залитам от макотелщина.Утре ще издъня двойно.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.04.13 22:07.

Т. Тодорова

17.04.13
10:09

Добро утро ! (sun)

От снощи (по късна доба) нямам шоколад в шкафа (giggle) и се чувствам отлично таз сутрин (sun)

Мисля,че всичко е окей вече и мога да спра да се тръшкам.(nmuchfun)

Т. Тодорова

17.04.13
10:30

Този линк ми го прати мойта дружка преди малко ... :D

17.04.13
11:59

Е поне е 20-тина лева. Не е кой знае каква набутвация :D
Ама идеята е жестока - май само такова нямаше още в арсенала за “бързо, вечно, трайно, безкрайно (мозъчно) отслабване”

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 17.04.13 11:59.

Т. Тодорова

17.04.13
22:47

17/04/2013 (21)

10:00 Oколо 300 гр ягоди
12:00 Сок от 1 лимон,спирулина,МСМ
13:00 1 голямо парче коралова херинга,маринована,1 пълнозърнеста филия и салата от : маруля,домат,краставица,зелен лук,див чесън,смляно ленено семе,лимонов сок,хималайска сол,орехово олио :D
14:30 5 фурми (nhappy2)
15:10 1500 вит.Ц
16:30 - 19:00 Няколко глътки орехово мляко

Tренировка :

- загряване на стави (сууупер,ама супер претупано)

- 205 клека (че нали вчера ги отсвирих)

-  20 бърпита за загряване
- кратък разтяг

2 кръга за време :
- 10х  коремни с изпънати ръце и крака на ромб :)
- 5х  странични коремни на всяка страна
- 5х  бърпита
- 20х скачащи клека (къде със скок,къде без,че ми пламнаха бедрата)
- 10х  едностранно гребане @5кг  (на всяка страна)
- 10х  коляно към с/уположен лакът от планк (на всяка страна)
- 10х  раменна преса @5кг
- 10х  лицеви от колене
- 10х  3 скачащи напада & ритник встрани със заден крак

- стреч (бърз и смотан,не ми се занимаваше изобщо)

(супер зорно - 5 кила на раменна преса ми се видяха като бицепсово с 20)

20:30 44гр

22:30 6 супени лъжици манджа - кисело ,смесено с прясно зеле ; 2 малки парчета свински гърди ; 3 фурми :D

Купих си орехово мляко и някаква лешниково-оризова напитка.Купих си и сто грама какаови зърна за 5лв и като отидох в Зелен Био - имаше на 28лв/кг.
Тая фирма Гайо говори ли нещо някому и какви са отзивите ?
Забърсах и кафяво басмати,и имаше разни неща в първия магазин,които си приготвят ежедневно на място,та ми изтекоха лигите,както бях ходила 2 часа и половина,беше ме напекло и бях умряла от глад.
Зелен Био кърти.Много се радвам,че го открих.Aма бая си е скъпо.

Много малко вода - около литър сигурно.Айде,литър и малко.
МСМ и лимон преди лягане.

Голяма уста иска яде...пак...постоянно :D

18.04.13
11:58

Знам за Гайо шоколада, който се води като единствения ръчно и истински направен шоколад в България. Не съм го пробвала, но отзивите са много позитивни, та следващия път като посетя Балев ще си взема за проба.

18.04.13
12:53

Не е лош шоколада им. Разбира се, не виждам смисъл да се дават толкова пари, при положение, че можеш да си купиш сурова какаова паста и сама да си приготвиш дори по-вкусен шоколад, и няма да се чудиш дали е приготвен наистина ръчно и дали хората са съвестни и пишат всичките си съставки.
Иначе Гайо са един от големите вносители на сурови какаови зърна в БГ, мелят си ги сами и от тях си произвеждат шоколадите (поне на теория). Не знам какви сортове и от къде внасят, и аз съм се хванала това да разследвам. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 18.04.13 13:24.

Т. Тодорова

19.04.13
12:20

Не беше много скъп - нормално ми се видя като за хубав шоколад.Ще ми се да си правя вкъщи,но пък ми е трудно да отделя толкоз пари наведнъж...конкретно за това.Ей сега,ей сега - като забогатеем това лято :D
Майтапя се,де,но ми е по-лесно да дам 3лв,отколкото 30.Иначе желание имам.
Тая лешниково-оризова напитка е УНИКАЛНА (inlove)

Вчера , 18/04/2013 (22) - пълна драма :D

тахан,мед,мака,пчелен прашец,какаово зЪрно
салата от домати и краставици,палачинка с кашкавал и сирене ;
много бири (като казвам много - 3,5 броя от 15:00 до 23:00,ама все пак са много,като не пия напоследък),много цигари!!! (puke)
няколко глътки от лешниковото мляко
малко от шоколада
няколко пържени картофа
дюнер !!! - поръчах си пица,ама мъжо т’ва донесе.

Движението : много ходене

Днес (и занапред) ще съм примерна,добра,тренираща,учеща,симпатична :D и здравословна. (wait)

(12****)

19.04.13
13:05

казано от Т. Тодорова на 19.04.13, 12:20:

много цигари!!!)

Ей това...най ме озадъчи.... (wasntme)
Не съм знаела, че пушиш Т. Тодорова :@

Мнението беше редактирано от Vess на 19.04.13 13:05.

Т. Тодорова

19.04.13
13:27

Ми напоследък мъча да не пуша и се получава едно...Абе,не пуша 5 дена,запаля една цигара,не пуша два дена,пак запаля,не пуша 15 дена - запаля...ама вчера направо се на*рах.
Но като цяло - избягвам вече.Затуй,ако ме биеш с пудовка по главата,да знаеш,че не заслужавам да е много тежка :D

Т. Тодорова

19.04.13
21:56

19/04/2013 (23) , нетренировъчен

11:00 Около 400гр ягоди , 200мл орехово мляко с лъжичка рожков и малко канела
13:00 Салата от домат & краставица,сирене,шарлан,тинтири-минтири ; 100гр сухо свинско,печено във фолио набързо ; пълнозърнеста филия (препечена)
13:30 3 фурми,малка лъжичка тахан
16:00 3 яйца,намачкани и объркани с магданоз (бая),заквасена сметана (сигурно малко под 100гр,съдейки по останалото в кофичката,лъжичка горчица,лъжичка чиа
16:30 3 фурми , лъжица тахан,глътка лешниково мляко
16:40 Шепа годжи
19:00 БАЯ тахан (сигурно над 100гр :D ) с малко мед , две глътки от лешниковото мляко
23:00 Пак варени яйца,2бр и салата от краставица,домат и синьо сиренце...и сигурно една филия препечен хляб,че да отопя соса :D

Гладна съм като жуотно пак.Писна ми от т’ва ПМС,тъкмо се бях зарадвала,че съм се отървала.Умирам си за пица,за баница...Уф (pizza)(nlick)

Разправях се с няк’ви сотаджии и бях супер груба (казах им,че са по-нагли и по-прости от необходимото (nhappy2) ).Не,че ми пука за тях,щото бяха супер дебилни,ама мисля,че е проблем,че не си сдържам нервите...не се и опитвам,ако трябва да съм честна.Трябва ли ? :D А всички знаем,че не е много препоръчително да действаш първосигнално.

Понеже съм много отворена,докато се прибирах след тая глупост,се спънах 3 пъти на един калдъръм,а пък преди това,докато пазарувах,се забих в една стъклена врата,дето се отваря със сензор :D Бях се засилила и направих грешен избор - трябваше да мина от лявата страна,щото дясното крило се отваря с 1-2 секунди закъснение :D Но това е нещо,което редовно правя,хъхъ :D

Веднъж отидох до магазина несресана,с гадна коса,вързана на опашка,негримирана,подпухнала отвсякъде,с напукани устни и кофти кожа,и срещнах сто човека,дето не съм ги виждала от 10 години сигурно - все мъже :D Както казах одеве на една приятелка - трябва да издиря къде живеят и да мина да им се покажа,когато приключи цялата МЦ драма :D

2л вода с малко лимонов сок

Не тренирах,защото ... ми щото не исках пък.Нервна съм,агресивна,мързелива,искам да се тъпча и търкалям (освен ако не ми коства някакви усилия :D) (giggle)

(13****)

Тоя AB HANCER ме уби (струва 70 долара) :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.04.13 22:07.

19.04.13
23:49

И аз съм пушач.Пуша 5-6 цигари на ден,много ми е кеф с кафето или с чая сутрин и вечер,на спокойствие,всички като заспят.
Добре,че не ходим често по кръчми,че като излезем си дъня 15 цигари без проблем :x

Т. Тодорова

20.04.13
10:20

На мен пък не ми се пуши вече.Максимум 1-2 цигари с мъжа ми вечер...то няк’ъв ритуал - прибира се от работа,пушим по цигара и си говорим.Напоследък и това ми тежи.А тия препушвания ги правя,когато съм с колеги някъде навън.Но и тоя ритуал ще бастисам.Засега съм доволна,че пуша веднъж на няколко дни,имайки предвид,че преди думках по кутия на ден,а ако излезем някъде през нощта,докарвала съм и до кутия и половина-две,което вече граничи с лудост.
Аз пък не очаквах баш ти да пушиш :)

20.04.13
10:29

казано от Т. Тодорова на 20.04.13, 10:20:

На мен пък не ми се пуши вече.... Засега съм доволна,че пуша веднъж на няколко дни...

Аз бях горе долу така и в един момент реших, че това няма абсолютно никакъв смисъл за мен (no added value както се казва по модерному) и ги спрях. От 3 години. :) Пожелавам ти и ти да я направиш тая работа!

Т. Тодорова

20.04.13
12:22

Mи сигурно така ще стане.Назландисвам се още,ама поне пуша съвсем минимално.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.04.13 13:23.

20.04.13
17:22

Аз след 2-рата седмица ги забравих. Сега пуша, когато ми се пуши - няколко пъти в годината.

Т. Тодорова

20.04.13
19:01

cocobutt , яко е , че колкото повече тренирам , толкоз по-малко се сещам  :)

Отивам да се Окъпя след тренировката...нещо не можах да се трогна.Утре трябва нещо по-зло да измисля.

Т. Тодорова

20.04.13
20:10

20/04/2013 (24)

11:00 Шепичка сурови бадеми
12:00 5 ягоди (не от огромните),4 фурми,шепа годжита,15 какаови зърна
13:00 Порция задушени зеленчуци : картофи,лук,грах,царевица,морков и чушка - задушавам в мас и вода,слагам няколко вида пипер,хималайска сол,пресен копър и накрая малко масло за аромат.50 гр свинска плешка,печена на тиган.
13:30 500мг вит.Ц
15:00 Сок от един лимон,тлъста лъжица спирулина,МСМ
16:30 Гинко на прах + сок от 1 малък лимон

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

17:00 - 19:00 :
(muscle) Т Р Е Н И Р О В К А : (muscle)

(muscle) загряване на стави (10мин)
(muscle) бягане на място (3 мин)
(muscle) 20 бърпита
(muscle) малко разтяг
(muscle) 2 кръга (30 сек всяко упр),  без почивка :
- джакове
- планк - down. dog
- високи колене
- планински катерач
(muscle) 3 кръга (30 сек всяко), без почивка :
- преден планк
- странични коремни
- преден планк с повдигане на крака
- странични коремни на другата страна
(muscle) За време :
- 500 скока на въже (270 без нищо ; 230 @0,5кг във всяка ръка)
- 40 (на всяка ръка) суинга с пуш преса с 5кг
- 60 лицеви опори (на колене,много бяха жалки,но важното е,че ми е зор)
- 60 плиета (40 с 10кг ; 20 с 5кг)
- 60 трицепс над глава с 5кг
- 110 клека (50 СТ ; 50 с 5кг ; 10 с 10кг)

За 34 минути -  един телефонен разговор,спирания за наместване на тежестите (много ме дразнят тия пясъчните…),записване и смятане на повторенията.По груби сметки,някъде към 29 минути трябва да ми е отнело реално.Голям съм охлюв :)

(muscle) Куулдаун
(muscle) 30 мин стреч

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

19:30 2 фурми
20:00 Порцийка от картофите със зеленчук
Късно-късно Печени свински гърди с нещо зелено (я марулка,я домат,я краставичка…ще впиша после или утре)

2л вода
МСМ с лимон преди лягане

(14*****)

Гладна съм.(nlick)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.04.13 20:13.

20.04.13
23:44

Всеки си има грехове.Не си очаквала,ма на.В моя род няма ни един пушач.Аз-гордостта на фамилията и черната овца същевременно.Умно,но супер буйно дете....голям характер.Пуша от 7ми клас,за което не се гордея.Имам воля.Ако кажа,ще спра.Просто не ми се спират. Не мога да си го обясна и аз сама на себе си..(dull)

Т. Тодорова

21.04.13
09:14

За снощи си добавям : 2 лъжици бял тахан (много е гаден) и час след него - свински гърди с една пълнозърнеста филия.

Хех,Юле,и аз тъй - хем всеки викаше,че съм много умна и талантлива,хем ревяха,че съм ужасен бунтар - докато не завърших училище,все си правих каквото си искам и знам.Пропуших на същата възраст като теб - колко цигари съм погълнала,нямам идея и май не искам да имам.Ама пък знам,че искам да се отърва от тях.
Хич нямам воля (nbat)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.04.13 09:16.

21.04.13
10:14

казано от Т. Тодорова на 21.04.13, 09:14:

...Ама пък знам,че искам да се отърва от тях.
Хич нямам воля (nbat)

Пробвай с тази книга,помогнала е на мои познати да откажат цигарите
http://duhmarketing.ucoz.com/Alan.Kar.The.Easyway.to.Stop.Smoking_New_Release.pdf

Т. Тодорова

21.04.13
10:57

Имам я,пак от форума ми я препоръчаха (благодаря на Стела,за което),но нямам време да я почна.
Убедена съм,че не извличам нито една полза от тях,де.Само вреди,дори няма нещо,дето да е в “златната среда”.

Т. Тодорова

21.04.13
23:30

21/04/2013 (25)

-  купичка ягоди с годжита и какаови зърна,и чиа
- филия със синьо сирене,масло,див чесън
- спирулина със сока от един лимон и лъжичка пчелен прашец
- чаша кола у баба (…)
- порция кюфтенца яхния,дето на К. баба му беше правила,1 бяла филия (не много бяла,щото така брутално  изгорих в тостера,че сигурно и последната капка гнус й е умряла :D ),1 пиян бонбон
- гинко на прах с малко водичка
- зелена салата със сусам и разни други семки,със зехтин…свинска плешка,маринована с вино,дижонска горчица,черен пипер,накълцан чесън и пресен копър ; Каменица Фреш (грейпфрут,много е хубава и лека)

- МСМ & лимон преди лягане
- мазане на прасци и бедра с магнезий (хлип,хлип…)
- 1л вода
- 1/2 кафе от машина (пих от на К. чашката,докато чакахме майка ми)

Т Р Е Н И Р О В К А :

* загряване на стави
* 2 кръга (30 сек всяко упр),  без почивка :
- джакове
- планк - down. dog
- високи колене
- планински катерач
* разтяг
*3 кръга (30 сек всяко), без почивка :
- преден планк
- странични коремни
- преден планк с повдигане на крака
- странични коремни на другата страна

*За време , 2 кръга :
- 10 бърпита
- 15 отпада (на всеки кръг,с лек подскок при смяната)
- 20 лицеви от колене
- 30 планински катерача (на вс. крак)
- 40 клека (половината с 5 кг,половината със СТ)
* довърших си клековете така,че да ми станат 130 (заради предизвикателството - пак половината със СТ,половината с 5кг)
* разтягане на долната част
* 3 мин кардио,интензивно
* ръце,рамене,горна част на гръб (6 упражнения,2 кръга,всяко упражнение по 3 пъти в табата 20:10)
- бицепсово сгъване
- трицепс над глава
- обратен флай
- чест флай
- пулоувър
- раменна преса

(15******)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.04.13 08:07.

Т. Тодорова

22.04.13
08:08

Йей!Направих си бадемово мляко и стана много,много вкусно ! :)))
Мисля,че няма да купувам кутии повече (party)

22.04.13
12:25

А продават ли бадемово в кутии всъщност?!?

Т. Тодорова

22.04.13
16:17

Маргото май спомена,че имало - аз лично не съм виждала в БГ.В САЩ имаше 18 0000000000 вида.
Тук видях овесено,лешниково-оризово,оризово...от елда (?!) и още едно-две,които не си спомням (giggle) - в Зелен Био.И в Зоята има разни.
Но,наистина,по-яко е домашното,въпреки,че ме хванаха бесните,докато го прецедя :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.04.13 16:26.

22.04.13
16:28

Мен ме хващат бесните, докато обеля бадемите (dull)

Т. Тодорова

22.04.13
16:39

Kак ли пък не съм седнала да ги беля :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.04.13 16:39.

Т. Тодорова

22.04.13
17:25

Цък.

Честно ли има такива зали ? (tmi)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.04.13 17:26.

22.04.13
19:34

казано от Т. Тодорова на 22.04.13, 17:25:

Цък.

Честно ли има такива зали ? (tmi)

E, откъде знаеш за какво тренират? :) Това като изпълнение си е стронгменски аполон. :)

Иначе наистина е забавно да го гледаш в изпълнение на такива скариди, разбира се.

А ето Кокляев как го прави:

Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.04.13 19:36.

Т. Тодорова

22.04.13
19:55

Боби , нямам идея що е то като упражнение и как трябва да изглежда изпълнението , но съм убедена ,че правилната версия не е на скаридите :) , както съм убедена , че на хора без опит и техника трябва треньорите (или другите,имащи повече познания) да им висят на главите,и да ги празят да не се пречукат ,вместо да ги снимат и да се хилят.

За малкото пъти,в които съм ходила по зали - на фитнес,на комбинирана гимнастика,на Зумба,сега в новата зала на разни комбинирани зверщини и кросфит - винаги са ме следили какво правя и са ми помагали.Мацката,при която сега ходя (за съжаление,не толкова често,колкото ми се иска),само като ме види,че се кривя нездравословно,идва и коригира.

Туй ли е “разножка” ? (да използвам да попитам...)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.04.13 19:57.

22.04.13
20:09

казано от Т. Тодорова на 22.04.13, 19:55:

Боби , нямам идея що е то като упражнение и как трябва да изглежда изпълнението , но съм убедена ,че правилната версия не е на скаридите :) , както съм убедена , че на хора без опит и техника трябва треньорите (или другите,имащи повече познания) да им висят на главите,и да ги празят да не се пречукат ,вместо да ги снимат и да се хилят.

За малкото пъти,в които съм ходила по зали - на фитнес,на комбинирана гимнастика,на Зумба,сега в новата зала на разни комбинирани зверщини и кросфит - винаги са ме следили какво правя и са ми помагали.Мацката,при която сега ходя (за съжаление,не толкова често,колкото ми се иска),само като ме види,че се кривя нездравословно,идва и коригира.

Аз не казвам, че това упражнение е подходящо за хората в клипа, а че си е напълно “законно” упражнение, известно като континентално обръщане (първата му част до гърди, после си е изтласкване), а в по-ново време покрай стронгмен състезанията и като колело на Аполон (цялото движение).
Иначе е ясно, че е тежко упражнение за тежкоатлети, а не забавна тренировчица за момичета в обещствена зала. Но каква е идеята зад това да го правят нито ти, нито аз знаем, затова не бих бързал да давам крайно мнение. Нещата може и да са такива, каквито изглеждат, но може и да не са. :)

казано от Т. Тодорова на 22.04.13, 19:55:

Туй ли е “разножка” ? (да използвам да попитам...)

Доколкото знам, разножката е подклек, а това е ножица, но признавам, че не съм наясно с щангистката терминология. :)

22.04.13
20:13

казано от Boby_ на 22.04.13, 20:09:

Но каква е идеята зад това да го правят нито ти, нито аз знаем, затова не бих бързал да давам крайно мнение. Нещата може и да са такива, каквито изглеждат, но може и да не са. :)

Тук идеята е една единствена според мен - към капитализъм чрез комерсиализъм, пък дали пътят е през травматологията - хич не им дреме на въпросните “треньори”...

Мнението беше редактирано от Петър на 22.04.13 20:14.

22.04.13
21:41

Според мен има разлика в това дали тренираш “строгнгменската” и си наясно с упражненията и особеностите им, или си някой без грам двигателна култура и отиваш да се гърчиш на дебелия лост, а отстрани да ти викат “найс” на техника, която ти гарантира 100% херния.
Ама това си говорихме наскоро вкъщи - Гласман създава индустрия за милиони, с комплекси от упражнения, които изпълнени с малко отклонение в техниката са ти почти гарантирани контузии. Няколко години по-късно (когато вече има достатъчно спортни травми) идва К-Стар със семинарите си за превенция и рехабилитация, и ако той не е достатъчна мотивация сам по себе си, “контузват” някой от фаворитите преди КФ квалификациите (щото е повече от очевадно назобан/а като животно и да не е прекалено очевидна липсата на конкуренция), за да се види, че и те не са от желязо и индустрията да продължи да се разраства в повече от една посоки.
В което няма нищо лошо, де - it’s all business. ;)

22.04.13
22:06

Има лошо! Всяка индустрия е гадна, и не се интересува от доброто на хората (хе-хе, очевидно), 100% се изродява, дори да е имала хубава идея и най-вече се мисли как да се изкарат повече пари. Когато това, а не благородна цел или просто любов към попрището ти е фокусът, няма как да не възникне безскрупулност и игра с човешките съдби.

Т. Тодорова

22.04.13
22:13

Като става дума за пари,благородни цели няма,н’ъл знаеш :)

Аз го виждам като ... шепа тикви въртят индустриите и лапат тонове пари,имат си няколко милиарда роби,които да контузват,разболяват,осакатяват,”лекуват”,”хранят” и забавляват,като всичко става срещу парички,които пак отиват на върха на хранителната верига :)

Тъй че , мила моя Мила :P , хич недей и споменава жалките идеи за добруването на крайния потребител (nhappy2)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.04.13 22:35.

22.04.13
22:26

Разбира се, че е така. Но за мен е много гнусно, че доста индустрии (за мен всичките) искат целенасочено да вредят на хората и/или да ги заблуждават, предлагайки им дават невярна,подвеждаща, и/или непълна информация отново за пари. Затова съм много скептична и към фитнес-индустрията, и винаги като чета интервюта на бб-тийм и се стигне до въпроса “Какво мислиш за индустрията за хран.добавки и здравословен начин на живот” и се чудя защо не виждам много хора, които все пак да прозират, че.. индустрията си е индустрия.

Всяко нещо, което достига колосални размери, рано или късно се изродява...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1