28.01.13
17:59
Здравейте!Интересно ми е кой каква извара си купува и от коя е най-доволен,като вкусови качества?Аз преди предимно си взимах Олимпус(обезмаслената),но нещо напоследък никъде не я намирам :( Та,си взимам най-често на Мероне или Родопея.Проблема при Родопея е,че няма никаква хранителна информация на опаковката,само нещо 57кал/100гр.Ако някой има повече инфо ще се радвам да сподели :) Чудя се въобще дали може да се надяваме,че все пак ядем извара (wasntme)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 29.01.13 18:20.
28.01.13
18:59
Само Олимпус си купувам (в Била има), а ако няма на Маджаров в кофичка, но по изключение. Коя е обезмаслената? Аз само такава съм виждала, а тя е с 5% мазнини: http://shop24.bg/7057-5917-large/izvara-olimpus-pastyorizovana-5-400g.jpg
казано от Kath на 28.01.13, 19:15:
Мероне, Пършевица и Маджаров в кофичка.
Браво за “Маджаров” в кофичка. Тази “Мероне” не съм я пробвал, но има една “Дядо Либен” в розови опаковки, която се води с добавено съдържание на белтък и също никак не е лоша ;)
казано от Radost_nezemnA на 28.01.13, 18:59:
Само Олимпус си купувам (в Била има), а ако няма на Маджаров в кофичка, но по изключение. Коя е обезмаслената? Аз само такава съм виждала, а тя е с 5% мазнини: http://shop24.bg/7057-5917-large/izvara-olimpus-pastyorizovana-5-400g.jpg
В “Кауфланд” има насипна обезмаслена извара на “Олимпус”, но не може да се сравни с тази на “Маджаров” или с която и да е друга пълномаслена нито на вкус, нито на хранителни качества.
И аз лятото си взимах обезмаслена на Олимпус-насипно от Кауфланд,но от есента вече не я зарждат в моя Кауфланд,а няма да се вдигна да ходя по др.Кауфланд.Иначе ми беше най-вкусна.А тази на Пършевица май никъде не съм я виждала.На Мероне обаче веднъж намерих бял косъм вътре (puke) Ама какво да се прави,за сега само нея и на Родопея взимам.А откакто направиха тази на Маджаров в кофичка,вкуса ми е различен и не ми харесва.На Жоси също не ми харесва.А тази на Дядо Либен съм я пробвала,но вкуса й ми понася само ако я добавам някъде (giggle)
Чудя се изобщо дали може да се надяваме,че ядем извара и дали наистина има толкова белтък,малко не ми се вярва.Освен това доста хора ми казват,че я бутат с какво ли не,ама пак си взимам по 2 опаковки :D
28.01.13
20:07
Аз си взимам такава в пликчета, не известна марка :D Пробвах на Маджаров ама нещо не ми допадна вкуса. Взимах си една кашкавалена от Лидл ама не знам марка каква беше. Доволна съм и от Бор-Чвор тук в Самоков такава си взимам.
28.01.13
21:37
Аз си взимам на Родопея и ми харесва (точно тази с това 57кал/100гр). Веднъж това 57 го видях като 570 и щях да хвърля изварата :D за момент се изплаших просто.... (blush) Последните пъти майка ми беше взимала на Бор-чвор и също ми хареса, даже доста ми хареса, може да я пробваш :) А относно съдържанието и на белтък.... не мога нищо да кажа. Предполагам, че остава само да си вярваме, както е с повечето неща :D
В последно време има една извара “Fitness” на “Дядо Либен”. Според етикета, има 22 гр. протеини на 100 грама и 100 калории. На вкус е хубава, само се надявам стойностите на етикета наистина да са верни.
28.01.13
22:47
Аз да питам нещо.. (извинявам се ако много се отклонявам от темата) Какво количество извара хапвате? Защото ме е страх, че прекалявам напоследък.И за изчистване на подкожни мазнини по принцип кое е по-добре извара или кисело мляко :?
Иначе ‘’Маджаров’’ в кофичка :)
Мнението беше редактирано от Teddy на 28.01.13 22:48.
Ех,и аз искам домашна,ама не вярвам да стане нещо хубаво с купешко мляко иначе знам как се прави,при баба си правим :D
А,относно питането по-горе за количеството,аз си хапвам доволно.Все пак е обезмаслена,и е що годе евтин източник на протеин.Няма какво да се притесняваш от нея.Вчера изядох една опаковка и днес натам вървят нещата,все пак не ям месо :) А,иначе изварата е по-добре от кис.мляко,в което все пак има и повечко въглехидрати,а и зависи каква извара ядеш(пълномаслена или обезмаслена)както зависи и от млякото.Но изварата е по-добрия избор ;)
Буам Родопея или Мероне. В краен случай- Лактена или Жълтуша. На родопеята ми се струва най-изгодна, на меронето най-вкусна. Всичко друго е компромис.
На мен Родопеята ми е много вкусна,точно затова си мисля,че вероятно има нещо добавено в нея,защото на Меронето си е суха,каквато трябва да е обезмаслената извара,но може пък в др.да има и повече вода.
Родопеята е по-водниста , за да тежи повече. Затова и е по-евтина. Когато я минеш през тефлоновия тиган става суха и на трохи ;)
И в моя кауфланд вече няма насипни извари. Сега си взимам на тази розовата Фитнес на дядо либен.
29.01.13
19:50
Аз от Кауфланд си взех онзи ден на Olympus и много ми хареса. Преди това ми бяха купували на други марки и не ми харесваха. :)
29.01.13
22:31
Аз си взимам суроватъчна, не мога да преценя каква и е разликата от обезмаслената..