Днес без закуска, само редовното кафе с мляко.
На обяд - купичка леща с кайма (майка ми прави някакви уникални гозби). За вечеря - зелена салата, варени пилешки дробчета овкусени с масло и лук. В момента се приготвят руски манджи... но не знам точно какви са.
След час мисля да поскачам на въже на вън, днес не вали и е добре. Мисля да комбинирам 100 скока с 200 метра бягане за 5 или 10 рунда, ще трябва да пробвам.
xxx
Реших отново да се пусна бегачка :) В училищния двор, където ходих да скачам с въжето, беше още пълно с деца и за това бягането ми се стори по-добрата оферта. Направих разстоянието от къщи до пристанището и обратно, с 2 мин. разтяжка на самото пристанище, общо 40 мин, средна скорост 10 км/ч, 6 км. (тате каза, че са 6.5, но някак си не ми се вярва... то така ще излезе, че съм егати маратонеца 8-). Един гларус даже ми подгласяше на пристанището. Аз доволна! (whew) :D
Довечера, освен гореописаното, ще има спешъл руските маджи - салата рулца от раци с ориз и царевица, пирожки с месо или беляши, пълнени печени кюфтенца или зрази и още неща.. Мамето е обещала почерпка на работа и днес усърдно е решила да изпълни плана, ама ще има и за мен.
Утре ласт дей ет хоум, ще ида до домашното кейче да се заредя с морски бриз за Софията, само ако можеше да си консервирам... Но рапаните ми напомнят за шума на морето. Оххх, почва да ми става тъжничко пак. Но като знам, че от сега всеки месец съм тук и даже началото на май смятам да открия сезона и се чувствам много по-добре. :)
Мнението беше редактирано от Membaris на 09.04.13 18:09.
Хола!
Днес си спретнах една готска тренировчица за малко време :)
На гладно и наспана от вчерашното пътуване закрачих към залата:
- 3 км. за 19 мин :) (огрооооомно е предимството на бягане на открито... както си свикнах последните дни, днес и на отворени врати и прозорци не ми стигаше въздуха в тая зала... исках отново да “гълтам” вятъра!)
- разтягане, 50 коремни (в, странични, класически)
силова:
- български клек 15 кг - 5/5/5/5
- клек 15 кг. дъмбел - 10/10
- клек 15 кг. лост - 10/10
- напад 15 кг. лост - 10/10
- уудчопър 5 кг. диск - 10/10/10/10
- трицепсово сгъване зад глава, 5 кг. дъмбел - 5/5/5/5
- суинг 12.5 кг. - 10/10
- коремни от вис - 30
Общо за 45 мин.
След това изядох едно беляшче - кайма с подправки, обвита в тесто, кафе с мляко, 3 лъжици тахан и мед, 1 оризовка.
Взех си за офиса елда с микс зеленчуци и 150 гр. кашкавал.
Водата за сега е малко (под литър) но има още време ;)
Мнението беше редактирано от Membaris на 11.04.13 15:08.
Така, храната в следобеда беше елдата + салата от домати, зелена, много магданоз, сирене.
Водата е 2.5 л.
Утре мисля да не почивам, а отново да тренирам. Кофтито е само, че трябва и на пазар да отида, че оставих хладилника празен преди морското ми пътуване. Да видим...
Сутрешната ми тренировка днес беше следната (на гладно):
разтягане и загрявка с 500 скока на въже (10 мин.)
40 преси от вис, 20 преси от наклон
силова част:
- трицепсово сгъване зад глава 5 кг. диск - 10/10
- трицепсово сгъване зад глава с две ръце и дъмбели 5 кг. - 5/5
- ренегатско гребане 10 кг. - 5/5
- бицепсово сгъване с лост 15 кг. - 5/5
- български клек 20 кг. - 5/5/5/5
- сумо клек с дъмбел пред гърди 12.5 кг/10; 15 кг/10; 17.5 кг/10
- клек с 15 кг. лост - 10
- напади с 15 кг. лост (лоста го държа на ключиците, не знам как се казва този хват) - 10/10
- напади със странично завъртане и дъмбел 15 кг. пред гърди - 10
- мъртва тяга лост 15 кг. - 10/10
- плие 17.5 кг. - 5/5/4
- суинг 15 кг. - 5/10
- уудчопър 5 кг. диск на страна 10/10/10/10
- 10 преси от вис
разгрявка с още 500 скока на въже, разтягане и леко размачкване на бедрата с фоумролера
Допивам кафето с мляко и хапнах една сладка беляша (като поничка със сладко, взех една такава на изпроводяк от на майка ми манджите и нямах търпение да я хапна след някоя тренировка). Обаче съм още гладна и ще допълня след малко със салата от цвекло и зеле с кис. мляко. За сега водата е литър.
Ааадският глад ме гонеше и тъй като не успях да си приготвя нищо от къщи за офиса, хапнах на вън - агнешка дроб сърма с лъжица кисело мляко. След като хапнах ми стана тежичко, но ще се оправя. За по-късно (към 2000) - задушени зеленчуци и свинско кюфте, което изобщо не знам дали ще изям. Но важното е, че има храна за по-късно, че глада не си е работа... ;)
Водата рязко се качи на 2.5 л.
Сега вече имам луда мускулна болка в горната част на бедрата, най-вече дясното. Ама такъв кеф ми е, значи увеличението на килата на тежестите си каза най-сетне думата, а може и да е заради двата поредни дни силова (макар че вчера силовата не ми беше толкова яко натоварваща, колкото днешната). Даже предполагам в резултат на кое упражнение точно може да се е зародила тази болка - мисля, че плиетата ми тоя път бяха зверски, “слизах” максимално надолу, коленете и пръстите на краката ми бяха максимално на вън, гърбът го държах изпънат, просто усещах перфектно тежестта. Но пък вътрешната част на бедрата става все по-добре. Макар и да мисля, че май прекалих с тежестта, мисля да продължа, но с още по-малко повторения (специално плиетата).
И естествено няма как да не бъда доволна от това, че не ползвах машини. The aim is still there, just go for it. :D
Днес почивка. 8-) Хубавите болки в бедрата отшумяват, о дааа! Значи всичко е ток и жици!
Храната за деня:
- кафе с мляко
- купичка кисело мляко с 2 лъжици домашно сладко от смокини и шепа суров белен слънчоглед
- спаначени талиателе 100 гр. с микс зеленчуци, масло и 50 гр. сирене
- 3 варени яйца
- 3 л: вода + домашен студен чай
Утре ми се иска да си направя тонус сутрин - да скачам, бягам, да се разпъвам... Ще импровизирам.
Хола в тоз хубав ден! Ами всъщност днес си поспах и съответно не стана работата с пулсовата сутрин, но така е трябвало. Имам нужда от отдих. Свърших си някои задачки по домашному и чакам т.нар. “сиренка” на Вики да се изпече. Такъв аромат се разнася, че направо нямам търпение да я хапна! Сложих кашкавалена извара и си мисля, че най-сетне това ще да е изварата, която става за ядене (поне за мен). Другият тип извара е просто отвратителна. Но тая кашкавалената поне има вкус, без да има нужда да я бухам с допълнителни съставки или подправки. Сложих в сместа и пресен магданоз.
Мммм, ето я, стана най-сетне:
Мнението беше редактирано от Membaris на 14.04.13 12:06.
14.04.13
14:47
Мммм...!Мисля,че си просиш нахални гости(като мен) покрай трапезата ;D
Ще се радвам да се запознаем и на живо :) Ще спретнем една крос фит трапеза за чудо и приказ.
Обаче тази изваровка си е трепачка, наистина... Просто евала на Викито!!!
14.04.13
15:12
Аз също! Иначе скоро време и аз ще изпробвам рецептата.Добър апетит! ;P
Движението тази сутрин с участието на ролера за 15 мин. :)
разтягане, загрявка на коленете
30 повдигания на крака от лег
50 коремни преси (В-преси, странични, класически, смес)
10 набирания към маса (обаче масата ми не е достатъчно висока и не ми бяха трудни за съжаление)
20 клека със собствено тегло
30 клека с ролера между горната част на краката (интересно)
20 лицеви опори с долната част на краката върху ролера
опит за стойка на глава, ама голям страх все още...
разтягане, изпъване на гърба
Кафе с мляко
3 л: вода + студен чай
купичка кисело мляко 3.6% с банан, шепа суров белен слънчоглед и лъжица мед
зелена салата с краставица, репички, маслини
омлет с кашкавалена извара, 2 парчета свинска вита шунка
Днес си избягах първите 10 км. на един дъх ;) 70 мин. на скорости от 8.5 до 11.5 км/ч, 715 ккал.
Отидох до залата сутринта, даже и кафето не си бях изпила, и мислех да си направя стандартната тренировка - загрявка с 3 или 5 км, или 1000 скока въже, после силова и т.н. Но като се пуснах и така ми се услади бягането, че реших да видя до колко ще стигна, демек ТЕСТ ЗА ИЗДРЪЖЛИВОСТ! Стигнах максимума на пътеката (като време), но не и моя ;) Сигурна съм, че мога и още, но ще трябва да пробвам на вън или на някой от задаващатите се полумаратони. Този на Паначерово за съжаление не ми се вписва в работния график, но по нататък ще има отново, надявам се НДК - Черни връх, и много ми се иска да се включа. Толкова се ентусиазирах днес, просто чувството е уникално!
Хапването след това и до сега е един бонбон + купичка кисело мляко 3.6% с банан, шепа суров слънчоглед и череши от компот.
За по-късно не знам все още какво, но ми се въртят едни яйчица в главата...
Ходих днес на автокъща да гледам за себе си уж нещо... За първи път и то ми беше, аз и една приятелка. Просто какво да кажа, уникален цирк. Знам аз, че две жени за кола не е оферта, но нямаше как. То не, че и мъжете не ги хващат за копърки, но не е чааак толкова. Абе не знам вече, то бива ли от 100 години да си търся кола и да ми е такъв все късмета. Карай, важното че днес съм с 10 км. напред! :)
Дописвам нещо тъкмо ей сега за хапка:
- зелена салата с парчета кашкавал и вита свинска шунка, репички и краставица
- 2 варени яйца
- една домашна Поморийска ракийка
Реших и да си се измеря днес:
Тегло 61.7 кг. (inlove) (последно преди 3 седмици 63.7)
Талия: 67 (от последно 73)
Ханш: 99 (от 104)
Бедро: 56 (от 51)
Прасец: 37 (от 35)
Бицепс: 29 (за първи път го меря, не си дадох много зор)
Мнението беше редактирано от Membaris на 16.04.13 17:41.
Храната днес:
- кафе с мляко
- кис. мляко с череши от компот, лъжица мед и шепа суров слънчоглед
- няколко фурми
- свинско с гъби на фурна + зелена салата с репички и краставица
- домашен студен чай 500 мл, 2 л. вода
Мнението беше редактирано от Membaris на 17.04.13 12:49.
Дописване храна - сварих си и ориз и си направих кекс от овесени ядки, пълнозърнесто и ленено брашно, ябълка, канела, слънчоглед и сусам за следващите 3 сутрини за закуска:
17.04.13
16:52
Ухаа.. изглежда супер, ще споделиш ли рецепта ? (wasntme)
П.С. Поздравления за мерките, това е многоо добре само за 3 седмици(clap) Спазваше ли нещо като НВД; ВМ-НВД и подобни режими през това време или просто хапваше по-полезно ?
Поздрави :)
Благодаря!
Рецептата е простичка - забърквам яйце, ленено и пълнозърнесто брашно с прясно мляко на око до получаване на хомогенна смес (малко по-гъста от тази за палачинки), слагам и овесени ядки (пак на око), лъжичка канела и бъркам, като при нужда добавям още мляко (и с кисело става и с вода...). Към сместа добавих шепа суров белен слънчоглед и резени ябълка (иначе съм слагала и домашно сладко, банан или други плодове). Отгоре поръсих обилно с още слънчоглед и сусам. Пекох на 200 градуса за 45 мин.
А за мерките - това беше едно контролно измерване от любопитство, макар че аз от година и половина съм в кюпа на спазващите режим, за жалост нямам мерки от самото начало иначе щеше сигурно да е още по-брутална разликата :D За себе си мисля, че съм на НВД с преминаване към РВД в зависимост от активността ми.
Тренировката днес:
- 3 км. за 19 мин. загрявка
силова:
- преси от вис - 30
- преси с диск 5 кг. - 20
- напади с лост 15 кг. 15/15/10
- клекове с 12.5 кг. - 15/15!
- клекове с 15 кг/10; 17.5 кг/10; 20 кг/5
- български клек 15 кг. - 5/5/5/5
- уудчопър 5 кг. диск - 12/12/12/12!
- тяга - лост 15 кг/10, 10;
- тяга - крив лост 30 кг./10, 10 - хмммм, значи мога да слагам още ;)
- гребане с дъмбели 10 кг./5, 5, 5, 5
- разтягане на трицепс зад глава 5 кг./10/10
- суинг 12.5 кг./10; 17.5 кг/5, 5
завърших с 2 кръга: 200 скока на въжето + 20 лицеви, 3 мин.
Храната сега:
- кафе с мляко, 300 мл. домашен студен чай
- 2 фурми, парче от домашния кекс*, купичка кисело мляко + банан + лъжица домашно сладко от кайсии и круши и шепа суров слънчо
По-късно през деня:
- свинско с гъби
- варен ориз
- 2 л. вода
- 80 гр. кашкавал
- още чай
Мнението беше редактирано от Membaris на 18.04.13 21:48.
Храната днес:
кафе с мляко, 3 л: чай + вода
2 парчета домашен сладкиш от горния, половин чашка компот от череши (свърши :( )
омлет с шунка и сирене
микс зеленчуци с 20 гр. парченца кашкавал
оризовка
Днес съм до късно на работа, а утре трябва да ставам към 0430… По принцип утре ми е ден отново за трени, но не знам как ще съм кондиционно след толкова малко сън. Ще се разбере :)
Храната днес:
кафе с мляко
3 л: вода + чай
3 варени яйца, 2 парчета сладкиш*
варен ориз със свинско печено/салата...
Мисля си да не я пиша повече тази храна, тя е почти винаги една и съща. Евентуално ако има нещо интересно, различно или сготвено от мен и струващо си за показване ще го постна. :) Или ако имам нужда от промяна и търся съвет пък ще питам та така.
За мен е достатъчно, че не се храня с джънк, а с предимно домашно приготвени истински храни. Под истински визирам не прахчета или полуфабрикати, а цели, свежи меса, зеленчуци, плодове и варива, които си приготвям. Не ползвам никакви добавки (витамини, карнитини, протеини на прах и подобни) и не възнамерявам да променям това и за в бъдеще. Всичко при мен се получава по напълно естествен начин, с времето, тренировките, храната, с които разполагам и това за мен е най-добрия начин за постигане на целите ми. Не се тъпча, ям толкова, колкото ми е нужно и съм доволна от това. Храната ми дава достатъчно енергия и сили, към това добавям и достатъчната почивка между тренировките. Не изпитвам нито физически, нито психически тормоз :) (казвам го понеже какво ли не прочетох из дневниците, даже съм се втрещявала от някои размисли на съфорумци, но както и да е, хора всякакви), просто живея целесъобразно, така както на мен най ми харесва.
Това, което все още искам да променя е да съм по-търпелива. Паля като факла и нямам абсолютно никакво търпение за нещата от живота. Единствено по време на тренировка се отпускам, главата ми се изчиства, гледам да изпълнявам упражненията стриктно и търпеливо. Иска ми се това да може да се пренесе и в останалата част от ежедневието. Смятам, че може да се промени, въпроса е кога? :D
Мнението беше редактирано от Membaris на 20.04.13 09:04.
Днешната тренировка беше под числото “5” - простичка, но и достатъчно тежка след един
мега ранобуден работен ден и 4 ч. сън:
- 5 км. бягане (скорост 9 км/ч, с няколко спринта с 10.5 км/ч), разтягане
- 50 преси (В и странични)
- 50 бърпита (стриктни - с цяла чудна лицева + скок)
- 50 дълбоки клека със собствено тегло
- 500 скока на въже
Лицевите опори са егати кефа! Не мога даже да повярвам, че го казвам (вече) ;)
Бързи, смели, сръчни! Не чувствам умора, тонизирана съм до откат ;) Мога да литна, голям адреналин! Ето за това, точно когато съм най-уморена се кефя след една такава тренировка, дава ми толкова много наведнъж. (rock)
Мнението беше редактирано от Membaris на 20.04.13 17:37.
Тренировката днес:
10 км. бягане с няколко спринта - 70 мин, средна скорост 9 км/ч до 10.5 км/ч. 8-) (party)
Мнението беше редактирано от Membaris на 22.04.13 19:42.
Силова днес:
обща загрявка с 300 скока на въже + 30 преси от вис
загрявка на ръцете:
- разгъване на пред и в страни с дъмбел 5 кг. - 5/5
- трицепсово разгъване зад глава дъбел 5 кг. - 5/5/5/5
- клек дъмбел пред гърди 12.5 кг./15; 15 кг./10; 17.5 кг./10
- напад лост на ключиците 15 кг. - 10/10/10
- суинг дъмбел 12.5 кг/10; 15 кг/10
- плие дъмбел 15кг/10; 20 кг/5; 5; 10
- тяга лост 15 кг/10,10; крив лост и доп. тежест 30 кг./10,10
- български клек 20 кг/5/5/5/5
- повдигане на таза на един крак (със смяна на краката) от лег 5 кг. диск/10/10/10/10
- уудчопър 5 кг. диск/12/12/10/10
- ренегадско гребане дъмбел 10 кг/5/5/5/5
разгрявка с още 20 странични преси от вис (адски интересно се получават стига да имаш още сили в ръцете), 200 скока на въже и 7 км. колело на кардио степен
Струва ми се, че повечето храна я хапвам вечерно време.
Нейде из дневниците (не помня кой точно) беше станало въпрос за това кога да се яде повече - преди обяд ли, изобщо през деня, вечерта? Имаше даже мнение, че вечер е по-добре, защото така ще се складира енергия за следващия ден ако през деня си в постоянно движение. Един вид наобратно на всеобщото схващане, че през деня е яденето, а вечер не. Аз ям когато съм гладна, не на 2 часа или сутрин много, на обед средно и вечер без, но просто не мога да си обясня защо през последните няколко седмици все вечерно време ми се хапва повече, от колкото през деня. Някой да сподели кога най-вече му идва апетита? :)
Чудя се също така дали да не тренирам двуразово, естествено когато времето ми го позволява. Вчера и днес например почивах и двата дни съм тренирала, доволна съм. Но все си мислех дали да не направя още една и след обяда и каква да бъде. Моите са за цяло тяло и за това не бях сигурна ако ще е двуразово кое да разделям ;) Даже и бягането на 99% ми е заедно със силовата, рядко ги деля.
23.04.13
20:43
казано от Membaris на 23.04.13, 20:34:
Струва ми се, че повечето храна я хапвам вечерно време.
Нейде из дневниците (не помня кой точно) беше станало въпрос за това кога да се яде повече - преди обяд ли, изобщо през деня, вечерта? Имаше даже мнение, че вечер е по-добре, защото така ще се складира енергия за следващия ден ако през деня си в постоянно движение. Един вид наобратно на всеобщото схващане, че през деня е яденето, а вечер не. Аз ям когато съм гладна, не на 2 часа или сутрин много, на обед средно и вечер без, но просто не мога да си обясня защо през последните няколко седмици все вечерно време ми се хапва повече, от колкото през деня. Някой да сподели кога най-вече му идва апетита? :)
Чудя се също така дали да не тренирам двуразово, естествено когато времето ми го позволява. Вчера и днес например почивах и двата дни съм тренирала, доволна съм. Но все си мислех дали да не направя още една и след обяда и каква да бъде. Моите са за цяло тяло и за това не бях сигурна ако ще е двуразово кое да разделям ;) Даже и бягането на 99% ми е заедно със силовата, рядко ги деля.
Като ям три пъти основно и още 2-3-4 пъти през деня вечерта не ми се яде толкова, но ако нямам възможност през деня да ям после вечерта хубаво се ояждам...все си мисля, че е хубаво да е някак си равномерно разпределено, а не примерно 10%-20%, на 70%.
Но ако нямаш възможност по-добре си яж, а не оставай гладна.
Движението от преди малко за 15 мин:
/от вчера бедрата са ми гипс и имаше нужда от още разтягане/
- 30 лицеви
- 20 индийски лицеви
- 3*30 сек. въртене на колело във въздуха с гръб под наклон (вид преса)
- няколко кучешки разтягания
- повдигане на ханш от лег 2*10
- 2 опита за гарван, на третия стана и успях да се задържа за няколко секунди (възглавницата, която си бях приготвила не ми потрябва, късметът на начинаещия хаха)
- разтягане на краката напред, в страни, повдигане, назад (lunge pose), кръгове във въздуха...
Тренировката днес:
- 4 км. пътека: 3 км. крос, 1 км. ход под наклон 14
- преси - 20 В-преси, 20 странични, 40
вертикално-тазобедрени повдигания от лег
- 3 км. скоростно колелo
Различното в храната ми последните 2 дни е оризовки с хайвер (тарама + маслини). Уникален вкус и насищащо хранене (става дума за снек от 2 оризовки след обяд).
Движението от преди минути - The 4 min. HIIT row за бройка:
137 клека СТ - табата протокол 4 мин.
62 вертикални тазобедрени повдиганя - табата 4 мин.
70 стриктни лицеви - 4 мин.
разтягане
total: 15 мин.
+ лека нощ :)
Мнението беше редактирано от Membaris на 26.04.13 21:27.
Вчера бях на “Хавайски” рожден ден - една от най-добрите ми приятелки празнуваше 30-годишнина и се оказа (в последствие ни съобщи) и годеж за дългогодишния си приятел ;) Партито беше супер цветно, мохитовско и ... е хавайско, историята за предложението адски оригинална. Само няколко детайла от нея: на 7-те Рилски Езера преди 2 дни са ходили само двамата на поход и горе на “Окото” той е заровил пръстена в снега, тя го е намерила и така е станала работата... Пръстенът е еделвайс с перла по средата - за планинари и супер активни хора като тях това е просто уникално и като идея и като изпълнение.
И понеже това е момичето за което в един от по-предишните си постове бях споменала, че кросфитърства в една не популярна групичка и зала и мисля и аз да се присъединя, партито беше също свързано малко или много със спорта. Още на вратата имаше един съвсем прост правилник - Няма “Не!”, а който го каже или трябва да направи 3 бърпита (за един път казано “не”) или да разкаже виц. :D Е аз понеже не помня вицове, колкото и да са ми били разказвани, а съвсем нормално без да се усещам в разговори си казвах “не” си направих само 12 бърпита (трябваше да са сигурно поне 50, но се смилиха над мен) :) хихиихих. Имаше и дечица, едното май на 4 или 5, също с родители спортяги, та това малко сладурче правеше страхотни бърпита и куцата маймуна също я докарваше перфектно.
А храната снощи беше мега витаминозна - кокосови орехи, пъпеши, сурови ядки, банани, ябълки, ананаси, печено пиле с печени картофки, мохито, сангриа.. и накрая една хубава торта, която аз не опитах, бях заситена стабилно от ананас и кокос ;)
Тренировката днес (на гладно разбира се):
- загрявка:
3 км. крос до 10.5 км/ч. за 18 мин.
разтягане - кучешко, уориор 1 + 2, разтягане на гръб
30 вертикално-тазобедрени повдигания от лег (уникално за долната част на корема!)
20 преси от вис
-силова:
напади - 30/15 кг. лост на ключиците
клекове с дъмбел пред гърди - 10, 10/15 кг; 10/20 кг.
български клек - 5,5,5,5/20 кг.
тяга крив лост - 10/15 кг; 10/25 кг; 5/45 кг., 8/45 кг.
уудчопър диск 5 кг. - 15/15
гребане с дъмбели 10 кг. - 5,5/5,5
плие 20 кг/10, 10
трицепсово разгъване зад глава дъмбел 5 кг/10,10
разтягане на ръцете с 5 кг. - напред, в страни, зад глава по 5 пъти всяко
-разгрявка:
20 преси от вис
20 вертикално-тазобедрени повдигания от лег - опити за Драконов фланг - 5 бр. **а ми се майката, но гърба и корема ги чувствам гипс (party)
2 км. крос-тренажор за 10 мин. скорости от 14 до 18 км/ч. (пулс 168, искаше ми се да излетя май)
20 стриктни лицеви опори от които 5 с крака върху една височка швейцарска топка, та малко се повъртях с нея
Включих се в едно предизвикателство, организирано от фитнеса в който ходя. Започва от 1 май и е за два месеца като целта е “голямото отслабване”, но това не е само до намаляне на килограмите, а и на мерките (метъра го развъртяха и ми записаха всички мерки днес), което е супер. Първа награда е полет с делтапланер... А да видим!
Много зле ми стават самоснимачките. Исках гърба да снимам но.. трудна работа, трябва помощ ;)
Мнението беше редактирано от Membaris на 29.04.13 14:24.
Движението ми днес е има няма 3 часа чистене :)
Искам да споделя ето тази салата, която току що си спретнах, просто е уникална!
Леко задушени пресни тиквички на фурна, пресен лук, риба тон в собствен сос, маслинки, 50 гр. сиренце, босилек - босилек + тиквички е страшна вкусотийка :)
Мнението беше редактирано от Membaris на 30.04.13 15:21.
30.04.13
20:23
Браво за формата. Раката изглежда страхотно!
Тренировката днес:
*Висок пулс 777*
7 км. бягане за 48 мин. смяна скорости от 8.5 до 10 км/ч.
70 вертикално-тазобедрени повдигания от лежанка отново с поза до Драконов фланг на всяко 10-то
70 бърпита
7 км. високоскоростно колело за 12 мин. (пулс 153 - 160)
гипс!
Мнението беше редактирано от Membaris на 01.05.13 20:05.
Днес движението бе едно продължително разтягане на крайници и гръб отново с няколко стойки гарван, не за друго ами просто много ми харесва тази поза и не знам дали е нормално, но след 4, 5 пъти по няколко секунди чувствам вътрешната част на бедрата натоварена (не може да се сравнява с плие например, но чувството е много приятно). Не знам дали е правилно това, хората които се занимават биха могли да кажат най-добре. След вчерашната гипс седморка имах нужда от едно опъване :) навсякъде.
От вчера всъщност си имам нови тренерки - много яки бегачки. Сега вече се надявам да изминавам още по-дълги разстояния с още по-голям кеф, защото обувките определено имат огромно значение.
Утре отново се насочвам към дома. Ще гледам да направя първата баня и да открия сезона ;)
(sun)
В къщи си е най-хубаво! Само това ще кажа и ще си опиша движенията през последните няколко дни. За храната - яйца, агнешко, салати, дроб сърма, всичко вкусно си опитах, много съм доволна, достатъчни количества прясно приготвена страхотна храна.
Събота - 04.05.13
Табата тренировка бройка + време:
- клек СТ - 20 сек. работа/5 сек. почивка/10 рунда или общо 15/150 за 04:15 мин.
- преси - В, странични, класически - 20 сек./5 сек, 10 рунда или общо 129 за 04:15 мин.
- лицеви опори - 10 сек./5 сек./10 рунда или общо 5/50 за 02:35 мин.
- 3 опита за стойка на глава - сестра ми ми придържаше краката докато се изправя на стената, успях да се задържа само по няколко секунди
Понеделник - 06.05.13
Бягане/въже:
- 25 обиколки x 200 м.
- на всеки 5 обиколки 100 скока на въже
(тотал: 5 км. бягане/500 скока на въже)
- плажче: разтягане на пясъка + 2 дължини по 20 метра (водата все още е хладна, свиква се но не е това приятно отпускащо чувство както когато е 20 градуса и нагоре)
Вторник - 07.05.13, преди тръгване
Релакс:
- разтягане на крайници и гръб, гарванова поза на няколко пъти
- 100 скока на въже
- 100 клека СТ до коляно
- 100 високи повдигания на крак коляно до бюст
Приятели и познати ме заговаряха за тази моя “голяма промяна”, интересуваха се дали пазя някаква невероятна диета, че така “страхотно” изглеждам, доста ме поласкаха... Някои ме виждат на няколко седмици/месеци и знаят, че това е постепенно при мен, даже нарочно по-бавно. Всичко е от движението, спорта, разказвам аз... А мамето ми забрани да отслабвам повече от това ;)
(sun)