02.03.13
23:28
Изчетох вече доста теми от сорта “долната ми част на бицепса е по-малка” или тем подобни и навсякъде ставаше въпрост, че долна и горна част на бицепса няма, а външна и вътрешна глава, но преди малко попаднах на http://www.bb-team.org/forums/viewthread/25514 тази тема, в която един от потребителите твърди, че тези 2 глави имат 3 различни сектора, а именно среден долен и горен, които могат да се натоварват по различен начин. Та не случайно отдавна се ровя за информация по този върпос - бицепса ми в долната част е по - голям от колкото в горната и в посока от лакътя към рамото, не нараства, а намалява, дефакто в горната част е по-малък, а принципно при всички хора, които съм виждал е обратното. Нямам снимка в момента, но намерих примерно тази http://postimage.org/image/ydeo876sr/, при която както виждате бицепса в горната си част ако мога така да кажа е по-голям и не спада както при мен, а нараства. Та въпроса ми е както беше споменал потребителя в темата погоре дали наистина мога да акцентирам на горната част на бицепса. Той беше споменал, че наклона играе роля в това коя част се натоварва и като се замисля аз правя единствено упражнения от стоеж - скотово с EZ щанга, сгъване от долен скрипец с правия лост и чуково. Та може ли това да е причината и ако не какво?
П.С. Съжалявам, че повдигам отново една стара и вече доста дискутирана тема, но така и не намерих решение на проблема си в темите, които четох досега.Ако е необходимо мога да кача снимки.
03.03.13
07:52
Бицепсът ти може да е “топчест”, може да е и издължен. Това е до голяма степен неговата структура и чрез манипулации с упражнения няма да се промени. Останалото е акцент на някоя от зоните и при съответните пози как и докъде ще стегнеш, за да изглежда оптимално.
При мен има 2 пръста разстояние между долната част на бицепса и предмишницата - каквото и да си мислех, че можеше да направя, останах само с многото тренировки и надежди.
Относно долен, среден и горен сектор (”връх” на бицепс и прочие), разгледай упражненията за бицепси. Във всяко е описано къде акцентира и така ще може да избереш какво да пробваш в следващата тренировка.