24.01.17
14:00
казано от Boby_ на 21.01.17, 19:09:
Това го казва човек, карал с кеф три Рена подред
Това обяснява всичко :D
Даже бих те причислил към сериозните мазохисти... :D
Тренировката:
1. Лег с дъмбели - загряващи. 6,6,6,6 х 50кг./на ръка/
2. Полулег с дъмбели - 8,8,8,8 х 30кг./на ръка/
3. Кофички - 6СТ, 3х30кг., 3х45кг., 15СТ.
4. Задържане на дъмбели от лег - 20,20,30сек. по 30кг./ на ръка/
Слаба работа днес. Дори и на смотаните 50-ци не можах да направя осмици. Поне имам оправдание. Вчера правих рамо, а днес час преди тренировката ринех сняг/чист лед си беше, ама айде от мен да мине/ за около час. Отделно записвам и доста ходене пеша,та има разход на енергия днес.
Храната вчера след около 21 часа фаст:
1. 400 грама кисело мляко 4,5 % Маджаров, 30 грама протеин, 39 грама замразени форски плодове, 20 грама овес.
2. 246 грама телешка наденица, 80 грама домашен ръжен хляб, 100 грама фасул с лютеница и лук, 30 грама сос песто и 30 грама кетчуп, дежурните 50 грама солети ин 10 маслини. 300кк дефицит/ фитдей/ Не знам този път при толкова малко храна, къде излязоха че съм изял малко над 2000кк.
Продължавам да спя средно по 3-4 часа на вечер. Заспивам около 1-2 и се събуждам към 5-6 и най-странното е че съм свеж през деня. Миналата вечер спах три часа, тази нощ около пет.
Трябва да водя и детето до болницата, че отново му се разтече носа , а хич не обичам да припарвам до болници, но няма начин.
1. 3 малки пържени яйца/с малко олио/ , една много малка и много тънка филия бял хляб, три фурми.
2. Ориз със зеленчуци 800 грама/само ориза/ д.р. хляб 70 грама, 150 грама к.мляко 4,5%, едно помело.
500кк. дефицит/фитдей/. Нещо не ми излизат сметките. 100 грама суров ориз е 360 кк., 800 грама сварен ориз е 1100кк. Жената свари 200 грама ориз с 50 грама масло. От общото количестово аз изядох половината., тоест 100 грама ориз и 25 грама масло-грубо казано. Претеглено количеството, което изядох е малко под 800 грама . 100 грама суров ориз + 25 грама масло по груби сметки прави малко над 500кк. По тази логика не разбирам от къде идват останалите 500кк. от водата ли? Как да е смятам ги 1100 приети.
Физическата активност днес - ринене на сняг, опити за къртене на лед и ходене в снега. Засилвам напоследък физическата активност , ама сега като се стопи снега ще се чудя какво да правя, май пак ще въртя колелото.
От водата идва разликата в теглото, иначе най- точно е ако знаеш сухия грамаж на ориза. Защото колко вода ще поеме като се свари е въпрос на начин на приготвяне. В твоя случай са приели че ориза поема 2.6 пъти теглото си във вода, което е горе- долу стандартно. Учудващото е че от 100 грама сух ориз си получил 800 грама варен, което е 7 пъти теглото на ориза да е задържал като вода. Сигурен ли си че не бъркаш някъде?
Маслото правилно отделно си го смяташ.
Мнението беше редактирано от Димо на 26.01.17 14:32.
казано от Димо на 26.01.17, 14:23:
От водата идва разликата в теглото, иначе най- точно е ако знаеш сухия грамаж на ориза. Защото колко вода ще поеме като се свари е въпрос на начин на приготвяне. В твоя случай са приели че ориза поема 2.6 пъти теглото си във вода, което е горе- долу стандартно. Учудващото е че от 100 грама сух ориз си получил 800 грама варен, което е 7 пъти теглото на ориза да е задържал като вода. Сигурен ли си че не бъркаш някъде?
Маслото правилно отделно си го смяташ.
Оризът беше общо двеста грама, като се сготви с 50 грама масло. Аз изядох половината/ на око/ - за това го смятам с приблизително 100гр., може малко повече или малко по -малко. Принципно храната е тягля най-вече в готово състояние, тъй като не се готви само за мен и тегленето на продуктите само в сурово състояние няма да е много адекватно. Иначе не знам къде мога да бъркам - теглен е ориза преди приготвянето му и после си го теглих вече в чинията, като естествено занулих кантара. Беше и адски вкусен и доста плътен. Зеленчуците ги добавях след тегленето на ориза. Относно продуктие, казвам на жена ми в какви грамажи да слага и какви продукти, аз лично не се занимавам с готвене, въпреки че мога да готвя. Жена ми е стриктна и си тегли и слага всичко както съм я помолил, та не знам от къде се пръкнаха тези грамажи.
П.П.- забравих най -важното - разликите в калориите от водата ли идват и те, при положения че тя е без калории.
Мнението беше редактирано от I`M на 26.01.17 14:52.
Еми някъде нещо се е разминало може би, струва ми се доста невероятно от 100 грама сух ориз да стане почти 800 готов.
Както и да е, по въпроса как да знаеш какво ядеш ако не се готви само за теб, аз също се сблъсквам с този проблем и мисля че съм намерил елегантно решение. Дори и ако жена ми ще готви я моля да ми каже какво е слагала в манджата - примерно кило пилешко, 200 гр. фиде, лук, моркови, гъби и едисиколко литра вода. Въвеждам го като рецепта в майфитнеспала и се вижда целия грамаж, деля го на ~300 гр, получават ми се примерно 12 порции по едисиколко калории, защото знам че 3 черпака са 300 грама и се пише лесно после - 3 купи пилешка супа въвеждам, а майфитнеспала си знае колко калории и какви макронутриенти да ми добави. С фитдея не знам дали я има тая функционалност.
п.п. Да, от теглото на водата идва разликата в калориите. Нормално, 100 гр. сух ориз има 360 Ккал както си написал. Като се сготви са приели че ще поеме вода и накрая ще тежи 260 грама (100 грама ориз+160 грама вода). И в тези 260 грама все още ще има само 360 Ккал, защото калориите от ориза няма къде да отидат, а от водата калории няма. Затова 360/260 и се получава че 100 грама сварен ориз има 138 калории или там някъде.
Мнението беше редактирано от Димо на 26.01.17 15:12.
казано от Димо на 26.01.17, 14:59:
Еми някъде нещо се е разминало може би, струва ми се доста невероятно от 100 грама сух ориз да стане почти 800 готов.
Както и да е, по въпроса как да знаеш какво ядеш ако не се готви само за теб, аз също се сблъсквам с този проблем и мисля че съм намерил елегантно решение. Дори и ако жена ми ще готви я моля да ми каже какво е слагала в манджата - примерно кило пилешко, 200 гр. фиде, лук, моркови, гъби и едисиколко литра вода. Въвеждам го като рецепта в майфитнеспала и се вижда целия грамаж, деля го на ~300 гр, получават ми се примерно 12 порции по едисиколко калории, защото знам че 3 черпака са 300 грама и се пише лесно после - 3 купи пилешка супа въвеждам, а майфитнеспала си знае колко калории и какви макронутриенти да ми добави. С фитдея не знам дали я има тая функционалност.
п.п. Да, от теглото на водата идва разликата в калориите. Нормално, 100 гр. сух ориз има 360 Ккал както си написал. Като се сготви са приели че ще поеме вода и накрая ще тежи 260 грама (100 грама ориз+160 грама вода). И в тези 260 грама все още ще има само 360 Ккал, защото калориите от ориза няма къде да отидат, а от водата калории няма. Затова 360/260 и се получава че 100 грама сварен ориз има 138 калории или там някъде.
Общо взето така ги смятам и аз. Иначе във фитдея 800 грама “cooked rice”го дава 1100кк.
Мнението беше редактирано от I`M на 26.01.17 15:26.
Тренировката:
Първи двусет:
1. Преден клек - 20х20кг.,3х50кг.,3х70кг., 3,3,3х80кг.
2. Набирания надхват - 3 СТ,3,3,3,3,3 х 15кг.
Втори двусет:
1. Бедрено разгъване на машина -8,8,8,8
2. Вертикален скрипец с широк хват - 8,8,8,8
Трети двусет:
1. Бедрено сгъване на машина -8,8,8,8
2. Пулоувър на машина - 8,8,8,8
Този път с почивки между двусетите -малко мухабет.Общо взето леко раздвижване на позамръзналите кокали. До последно се чудих дали да тренирам или не.
Храната вчера след около 19 часа фаст:
1. Шейк/ 300 грама кисело мляко 4.5 % , 35 грама протеин, 38 грама замразени горски плодове.
2. 300 грама кисело мляко 6%, 30 грама суджук и 29 грама домашен ръжен хляб, 130 грама банан.
3. 486 грама пилешка супа с ориз вместо фиде, 73 грама д.р. хляб, 70 грама банан, 300 грама помело, 30 грама солети.
Дефицит 900кк/фитдей/. Вчера имах неприятна изненада. Свалям си от тела на терасата луканка, режа си едно малко парче и го хапвам. Викам да си отрежа още малко и завъртам луканката да я беля и....цялата горна част накълвана. Хвърлих я и скочих да видя другата. От новата партида имах накълвана горе в ъгъла още една лукнка и тя си замина. Останалите ги преместих на другата тераса и ги заградих с чаршаф, та да видим. Изобщо не очаквах птиче посегателство върху суджуците ми.
Температурата днес беше много “подходяща” за разкарване потен по улицата:
Мнението беше редактирано от I`M на 27.01.17 09:47.
казано от Иван Марков на 27.01.17, 09:45:
Изобщо не очаквах птиче посегателство върху суджуците ми.
Синигерчета.....те имат този навик.
Апропо щом има наблизо такива птички, едно закачено парче сланина много ще им помогне да преживеят студовете.
казано от nervak на 27.01.17, 09:52:
казано от Иван Марков на 27.01.17, 09:45:
Изобщо не очаквах птиче посегателство върху суджуците ми.
Синигерчета.....те имат този навик.
Апропо щом има наблизо такива птички, едно закачено парче сланина много ще им помогне да преживеят студовете.
Като гледам какви огромни птици кръжат в небето ме съмнява да е дело на синигер/ гарги ли са, атмаджи ли са, ама не са синигери определно/Между другото за първи път виждам /покрай реката/ птици много приличащи на гларус/чапла/ дори и пеликан. Иначе е идея, може да им вържа нещо -някакъв купешки салам, че сланината си я ям.
Само те така накълвават...свраката,враната(гарваните са рядкост)-директно ще го отнесат ...барабар с простора)))
Потвърждавам - и моите пастърми синигерчетата ги кълват. Сложих им кутия с овес и ориз, но те си предпочитат мръвките.
Моите пастърми ги опаковам хлабаво с вестници и си съхнат ОК.
Храната вчера , след около 20 часа фаст:
1. 386г. пилешка супа с ориз вместо фиде, 70 грама д.р. хляб.
2. Четири яйца на фурна с 40 грама луканка, 30 грама кашкавал и 20 сирене, 39 грама д.р. хляб, 137 грама банан.
Около 1100кк. дефицит/фитдей/. Вчера се случи така, че последното хранене беше в 16:00часа , а обикновенно е в 18-19 часа. Днес чувствам доста изострен глад още от сутринта. Мислих днес да направя един зареждащ ден , но имам да обикалям по задачи и реших да го оставя за утре да си ям на спокойствие. Ще поръчам на жена ми да ми направи една пица и английски сладкиш и ще си ги изям с най-голямата усмивка на която съм способен. От дефицита ли, от липсата на сън ли, но се чувствам изморен. Тези дни пък сънят е още по -малко, че детето е болно и вдига температура преди да заспи. Като заспи към 9-10, аз пък почти не заспивам, че се притеснявам да не вдигне висока температута докато спи, та ставам да я проверявам дали има температура по цяла нощ. Тая нощ вече поспах относително добре. Може би направих седем часа сън. Утре с изключение на тренировката, смятам да лежа пред ти ви то с пица в ръка , тоест да мързелувам цял ден. Та така.
Мнението беше редактирано от I`M на 28.01.17 11:23.
Тренировка:
1. Полулег с щанга - загряващи/20х20кг.+8х50кг.+8х80кг./, 3х120кг., 2х130кг., 3х120кг.,6,6 х110кг.
2. Лег от обратен наклон - 8х80кг.,8,8 х 110кг., 12х80кг.
3. Бутане на машина -8,10,10,10 х 3/4 от плочките.
Можеше и по -добре. Можеше и по -зле. Все още не мога да свикна с новото въже. С една идея по-тежко и по -дълго от старото е и скачам по-кратко време с него .
Храната вчера след около 20 часа фаст:
1. Порция пиле със зеле, една филия ръжен хляб/малка/, около 30-40 грама сушени фурми.
2. Купа агнешка супа.
3. Малко парче домашен ябълков пай и кофичка кисело мляко 4,5%.
Не се храних вкъщи, но на око мисля, че порциите ми бяха между 300-400 гр. Завиших ги умишлено в фитдея и излиза, че съм в много малък дефицит.
Иначе днес имах неприятно начало на деня. Не можах да излезна от гаража, защото ме бяха запушили. Даже “шофьорът” така беше спрял, че бе запушил и мен и гаража на комшията. Интересното е че до гаража буквално на 3-4 метра има паркинг, от който бяха свободни 4-5 места. Супер много се вбесих. Почаках известно време /около 30 мин./ и тъкмо щях да се обаждам на полицията поне някакъв акт да му пишат и се появиха двама около 50 годишни с една баба. И му викам на единия - абе човек не гледаш ли , че има гараж и единия ми вика тука ми беше най-удобно да се спра и нямаше коли спряни., след което най-нахално ми каза ти що не ме потърси, бях на гости. Направо ми причерня, приближих се към него , а той седи с ръцете в джобовете и ме гледа “умно” и продължава да дрънка глупости. Не ги разбирам тези хора. Държи се арогантно, предизвиква скандал, а седи с ръцете в джобовете. Добре, че попадна на спокоен човек като мен. Това ако беше някой друг можеше да го потроши при това поведение.
В крайна сметка си разменихме няколко остри реплики , като накрая завърших с нещо от рода на “аман от селски истории или нещо подобно, на което бабата затваряйки вратата на колата ми викна “Ти си селянин”. Честно казано се стремя да не се ядосвам за глупости, ама детето е болно и много се ядосах, защото ако случайно се беше наложило да го карам спешно до болница и т.н. , трябваше да търся някой да ме кара. Като ги видях да се клатушкат с тази баба ми поумина и ако бяха казали извинявай , спряхме за малко , на гости и т.н. щях да кажа случва се и айде. Ама да ми разправя как му е било най-удобно да спре тук и да ходя да тропам по къщите да го намеря ми дойде в повече, а аз винаги избягвам конфликти, защото знам какви са последствията и обикновено струват доста пари. За това и винаги избягвам конфликти, просто не си заслужава, хем не си виновен, хем накрая плащаш сметката. Поне имам опит в тези неща. Даже нямаше да повишавам и тон, ако не ме бяха предизвикали.А има шибан паркинг на на 2 метра от гаражите, голям и свободен. Аз съм спирал на километър от местоназначението, само и само да не запуша гараж. Ако се наложи да запуша гараж си стоя в колата, за да я мръдна веднага.Баси хората. Няма никаква надежда нашата държава да се оправи някога.
Мнението беше редактирано от I`M на 29.01.17 14:58.
30.01.17
10:02
А що не му наряза гумите, да му е за урок къде спира.
казано от James Hinks на 30.01.17, 10:02:
А що не му наряза гумите, да му е за урок къде спира.
Защото имаше вероятност после аз да ги плащам, а и нямаше да мога да излезна от гаража при това положение. Щеше да се стигне и до по- сериозен конфликт. Не ми ли е намесено семейството или пари, избягвам всякакви по- сериозни конфликти. Просто не си струва за мен. Най- чиста работа беше да се обадя и да му пишат акт, но първоначално не ми се занимаваше , по- късно като ми писна и реших да звънна, се появиха въпросните убавци. Как да е, минаха ми нервите вече. Здраве да е, то простотията ходи по хората.
Кога ли ще се науча да разсъждавам като теб?...едва ли.
Усещам колко си прав...ама нещо като вица за скъсания по математика се получава:
-Защо те скъсаха?
-Ами с цялото си същество разбирам,че 0,5+0,5 е равно на литър...но не мога да го изразя математически.
30.01.17
12:37
казано от Иван Марков на 29.01.17, 14:54:
Няма никаква надежда нашата държава да се оправи някога.
Афектът си е афект, но моят съвет е да не разсъждаваш така. Битови скандали има навсякъде, а точно такива с паркирания съм ги виждал лично в четири държави (едната я даваме за пример за какво ли не).
Аз също имам гараж и още паркомясто в двора ми. Поне няколко пъти ми се е налагало да издирвам собственици на неправилно паркирали автомобили. И аз като теб чаках в началото, защото не ми се занимаваше (имам алтернативен вариант, ако не мога да изкарам колата от гаража).
Обаче си записах телефона на районното в квартала ми и започнах да им звъня всеки път. Реагират бързо, като първо търсят собственика и в повечето случаи той долита отнякъде. Ако не стане така, идват на място (за късмет съм близо до тях) и съставят акт, като викат и паяк.
Това е моят опит, без да съм богопомазан или нещо такова. Впрочем, табелите учудващо много добре помагат, особено ако си намериш такава с паяк на нея. Приятели, които си сложиха, наблюдават ~100% намаление на неправилно паркиралите.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 30.01.17 12:38.
казано от Димитър Михайлов на 30.01.17, 12:37:
казано от Иван Марков на 29.01.17, 14:54:
Няма никаква надежда нашата държава да се оправи някога.
Афектът си е афект, но моят съвет е да не разсъждаваш така. Битови скандали има навсякъде, а точно такива с паркирания съм ги виждал лично в четири държави (едната я даваме за пример за какво ли не).
Напълно съм наясно, че не сме единствените, но напоследък на такива простотии се нагледах, в най - различни сфери, особено в трудовата , че няма как да съм оптимист. Ще става все по - зле и по зле положението, за съжаление.
Тренировка:
Първи двусет:
1. Тяга - 10х60кг.,3х90кг.,3,3,3,3,3 х140кг.
2. Военна преса - 10х20кг., 3х50кг.,3х60кг.,3,3,3,3 х 70кг.
Втори двусет:
1. Мечка - 8,8,8,8 х 60кг.
2. Раменна преса с дъмбели от пейка - 8,8,8,8 х20кг./на ръка/
Суперсерии за трапец.
На тяга/ тяга военна преса една 30 сек. почивка след втората или третата серия и една 30 сек.преди последната серия. На мечка/р.преса една 30 сек. преди последната серия. Наложи се главно заради рамената, дойде им малко повече. Трябваше с малко по-леки тежести да тренирам и може би нямаше да има накъсвания.
Храната вчера/зареждащ ден/ след около 20 часа фаст:
1. Пица / 500 грама телешка кайма, 200 грама свинска, 400 грама сирене, 500 грама кашкавал, един цял ананас, бутилак домашен доматен сок и някакво топено сирене/, 400 грама домашен сладкиш с двупластова заливка/шоколадова и белтъчна/, едно помело, 150 грама солети, малко под бутилка розе и малко уиски. Около 3000кк + съм от зареждащия. Умишлено хапнах повече, че от миналия зареждащ с 1500кк+ не усетих никакво забързване на метаболизма. Утре ден за теглене, та ще видим.
Описаната храна я ядох на два пъти. Беше ми се припило бяло вино, а от този ризлиг който пия го няма вече в магазина и от просекото нямаше, та пробвах едно несмо розе. Хареса ми. Още на обяд с пицата си замина половин бутилка. Привечер седнах да гледам филм на уиски и солети. После седнах да ям и почти си допих бутилката розе. Последва още един филм с още солети и малко уиски.
Днес съм на лещичка. Винаги когато ям леща, колкото и да изям, максимум след час огладнявам. Уж червената държала по-дълго сит, та ще я видим и нея.
Това бяха двете основни храни за зареждащия ден:
Мнението беше редактирано от I`M на 30.01.17 17:19.
1. 400 грама кисело мляко 4,5%, 20 грама протеин, 43 грама замразени горски плодове, 108 грама банан.
2. 636 грама супа от червена леща, 70 грама бял хляб намазан с 30 грама крема сирене, салата от краставици и пресен лук, 103 грама банан, едно манго/около 200 грама/.
900кк. дефицит според фитдея. Нещо взе да ме съмнявам фитдея. Честно казано ям много малки количества храна, даже чисто си гладувам, а дефицита ми е малък.От друга стана хапвам доста въглехидрати.
Беше свършил домашния хляб, а покрай пицата в неделя, не обърнах внимание. Нямаше как да стане за вечеря и ядох от на детето белия хляб. Една малка филийка домашен хляб излиза около 70 грама, а купения три големи филии също около 70 гр. Естествено разликата е в плътността, което ме навежда на мисълта колко набухватели има купения. Иначе трите препекани филийки бях хляб намазани нежно с крема сирене, ми бяха екстра.
100.5кг. днес сутринта, тоест 700гр. по-малко от миналата седмица. За моите стандарти съм свалил много малко за една седмица. Ще се опитам тази седмица да сваля повечко.
Утре имам доста ангажименти и то от рано сутринта, тоест няма да мога да тренирам. За това днес беше по-подходящо да направя една бърза тренировка сутринта, но просто ме домързя този път.
Храната вчера:
1. 400 грама кисело мляко 4,5%, 20 грама стафиди, 18 грама замразени горски плодове, един банан -87гр., две три лъжици прецедена леща .
2. 150 гр. домашен хляб /топъ, топъл/ с около 30 грама крема сирене.
3. 389 грама крилца на фурна, домаше сладко-кисел сос, 150 грама д.р. хляб и 20 грама крема сирене, един нар. 300кк излишък според фитдея. За да съм в по-сериозен дефицит май трябва да се храня като ученичка.
Отбелязвам си, че вчерашният нар беше сигурно най-вкусния дето съм ял, днес минах и си взех още и се надявам да са от същата партида.
По план трябваше да ходя до Първомай и Кърджали, но Кърдажали отпадна, тъй като както и предположих нещата в Първомай се проточиха. Имах намерението след като приключа да се видя с един познат, ама отпадна поради липса на време. Имах един прозорец сутринта през, който можех да тренирама, ама предпочетох да отида по магазините и да си изхарча последните пари. Утре ако не мине котка път ще направя едни гърди. Това е !
Ех преди много години какво слабо момченце съм бил, ама времето не върви назад...
Мнението беше редактирано от I`M на 01.02.17 17:34.
казано от Иван Марков на 31.01.17, 14:51:
1. 400 грама кисело мляко 4,5%, 20 грама протеин, 43 грама замразени горски плодове, 108 грама банан.
2. 636 грама супа от червена леща, 70 грама бял хляб намазан с 30 грама крема сирене, салата от краставици и пресен лук, 103 грама банан, едно манго/около 200 грама/.
Към 1600- 1700 Ккал ги сметнах така на око.
казано от Димо на 01.02.17, 18:36:
2. 636 грама супа от червена леща, 70 грама бял хляб намазан с 30 грама крема сирене, салата от краставици и пресен лук, 103 грама банан, едно манго/около 200 грама/.Към 1600- 1700 Ккал ги сметнах така на око.
1787 кк ги изкарва фитдея. Явно проблемът е в моя телевизор,пардон - стомах. Някакси не мога да се наяждам с тези количества, ама хич даже..Пълно щастие няма.
Тренировката:
1. Лег - загряващи/ 20х20кг.+8х50кг.+8х80кг./, 10х 120,110,100,90кг.
2. Полулег с дъмбели - 8,8,10,12 х 30кг./на ръка/
3. Кросоувър - няколко дроп серии
Доста слаба работа днес. Явно дефицита си казва думата вече и започвам да губя сила. На 120 кг.супер измъчена десятка, като мисля че 1-2 повторения не бяха от най-чистите. Другите също ми тежаха, а почивките не бях хич малки.
Не мога да разбера логиката на някои трениращи. Има фиксирани дъмбели през 2 кг до 30 кг. Хубави са и с много удобни гумирани дръжки. Има и два сглобяеми, които са с неудобни дръжки. Всеки път си сглобявам дъмбелите за лега и после ги намирам разглобени до килограми, за които има фиксирани дъмбели. Днес примерно бяха на 16 кг., а има фиксирани 16-ки. Не ми се играеше отнова да ги разглобявам и сглобявям наново, затова с 30-те.
Храната вчера след около 23 часа фаст:
1. Фасул с броколи, доматен сок и лют пипер -400 грама фасул и 200 броколи, 130 грама д.п. хляб, 40 грама крема сирене, 107 грама банан, един нар и 40 грама солети.
900кк. дефицит/фитдей/. Фасулът може да е 7 лева килото, ама определено си заслужава.
Свършва ми бцаа -то и имам още малко протеин, та мисля като свършат да не купувам добавки. Почти съм сигурен, че без добавките ще свалям по-бързо. Лошото е че протеина го използвам за заместител на сладко.
Мисля,че днес карах през най-гъстата мъгла, която съм виждал, буквално не се виждаше пътя и карах на първа извънградско. Беше като картина от филм за дракула от седемдесете. Общо взето е това.
казано от Иван Марков на 01.02.17, 18:49:
казано от Димо на 01.02.17, 18:36:
2. 636 грама супа от червена леща, 70 грама бял хляб намазан с 30 грама крема сирене, салата от краставици и пресен лук, 103 грама банан, едно манго/около 200 грама/.Към 1600- 1700 Ккал ги сметнах така на око.
1787 кк ги изкарва фитдея. Явно проблемът е в моя телевизор,пардон - стомах. Някакси не мога да се наяждам с тези количества, ама хич даже..Пълно щастие няма.
Най- нормалното нещо е да не можеш да се наядеш с толкова храна. Нали затова е хранителен режим с дефицит. :)
Храната вчера след малко под 20 часа фаст:
1. Четири средни яйца на фурна с 30 грама суджук, 30 грама кашкавал и 20 грама сирене, 50 грама домашен ръжен хляб, 10 маслини, и много малко кетчуп, 400 мл. прясно мляко и 12 грама обикновенна бисквита.
2. 270 грама Йогурт/неподсладен и без плодове/ 40 грама замразени горски плодове , 112 грама банан.
3.215 грама фасул с доматен сос, едно пилешко крилце, 100 грама суджук на скара, 41 грама д.р. хляб, един нар.
100кк. дефицит фитдей.
Снимки на храната като количество. Снимка от баирите дето изкачвах, изглежда че не съм се качил толкова на високо, но това е заради витите пътеки, доста се покатерих днес. Снимка на моментна форма. Мисля,че за три седмици съм свалил и имам подобрение от снимката преди три седмици.
Храната вчера след около 23 часа фаст:
1. 400 грама кисело мляко -7%, 15 грама стафиди, 40 грама замразени горски плодове, 110 грама банан.
2. 180 грама канелони с телешка кайма и сос болонезе, една круша и 200 грама помело.
1200кк дефицит /фитдей/
Тези дни няма да тренирам . Днес планувам зареждащ ден.
Жена ми направи много вкусни канелони, но от порцията хапнах само 2 бр. и ги оставих другите за зареждащия ден днес.
Само 500 кк. излишък в зареждащия ден.Нямах много апетит. Не можах да изям дори половин тава ябълков пай за цял ден.Жулнах и малко метакса, но и алкохол не ми се пиеше нещо.
Тази нощ вдигнах висока температура и яко ме втрисаше. Отделно гърлото много ме боли и кашлям. Почти съм сигурен, че причината е разходката в студа миналия ден. Поддържах много високо темпо, в следствие на което се изпотих. Духна ме студения вятър и още докато се изкачвах дишайки с уста усетих как студения въздух ме удря в дробовете и стяга за гърлото.Мислих, че ще ми се размине с прием на 2-3 прахчета, но уви...
Вчера около 20 часа фаст. Дефцит 800кк. Тегло днес 99,4кг., тоест минус 1,1 кг от миналата седмица. За четири семици само 5, 7 кг. съм свалил, надявах се на 8 докато тялото е в по-гоялм стрес в първите седмици, че сега ще се забави темпото. Квото такова.
Вчера около 19 часа фаст. 500кк. дефицит. Днес имах намерение да тренирам, ама се отвори един ангажимент сутринта, та може би утре.
Нещо ми се кара 156-цата, тъкмо вече се стопиха коловозите и спокойно може да я поразходя без да се притеснявам, че ще остана без броня или ще си замине картера.
Жена ми тези дни ми вдига нервите с нейните глупости. Все повече се убеждавам, че жените колкото по- добре и по -уважително се държиш с тях толкова по-лошо за теб. Ако липсват проблеми, винаги ще ги създадат. Хубавото е , че я обичам.
Тези дни съм на вълна “усмивки от старите ленти”. Определено времето, в което активно обикалях по балканите съм бил в доста по-добра форма и то с минимални усилия. Пък може и от възраста да е било, ама фактът си е факт.
Тренировката:
Първи двусет:
1. Полулег с дъмбели -6,6,6,6 х 40кг./на ръка/
2.Набирания надхват - 5,5,3,4
Втори двусет:
1. Лег с дъмбели - 6,6,5,6 х 40кг./на ръка/
2. Скрипец подхват - 6,6,6,6
Трети двусет:
1. Бутане на срипци - 8,8,8,8
2. Пулоувър на машина -8,8,6,8
Накратко на тренировката -голям зор.
1. 400 гр. кисело мляко 4,5%, 100 грама д.р. хляб с 50 грама крема сирене, 70 грама банан.
2. Ориз с гъби на фурна/300/200 ориз/гъби в готово състояние/, 100 грама д.р. хляб с 40 грама крема сирене, един нар, 200 грама непосладено ябълково пюре.
300кк дефицит/фитдей/. Имам ясен спомен как в детската градина през далечната 1988/9 -та година ни даваха ябълков мус. От години съм в търсене на същия вкус/някои хора цял живот жена си търсят, аз си искам муса/ . Вчера в лидъла видях някакво био ябълково пюре.Взех си с надеждата най-накрая да си припомня този невероятен вкус, да ми се насълзят очите и с голяма доза носталгия в тях, да си припомня как седя на малката квадратна масичка с отлепящи се бели кантове по ъглите й и как питам другарката/да, тогава бяхме другари и другарки/ омазан до ушите в мус, дали има още една порция. Уви, пюрето бе много добро, но не беше мусът от детството ми :(
Гледам вчера по новините, как щели да глобяват колите без катализатор и да ги спират от движение заради замърсяването. Ако държават е толкова загрижена за мръсния въздух защо не въведе правилна данъчна политика. Аз плащам около 7-8 пъти по -висок данък от коли с 10 -15 години по-стари , при положение че съм евро 4 или 5. На 20 годишната ми алфа/въпреки че има катализатор де/ платих данък от двадест и няколко лева. .Да не говорим, че еко таксата за по-новите коли е в пъти по -висока. Да не говорим и че с нафтата в нашата мила родина шибания ди пи еф филтър му ............................. за отрицателно време, което води до доста сериозни и скъпи проблеми и премахването му е препоръчително. Защо няма данъчни облекчения за колите , които отговарят на по-високите екологични норми, а е точно обратното. Това май само в България го има. Ако не съм чул погрешно , а мисля че чух много добре, моя кум каза, че на хибрида данъка му е 1200лв. Не би ли трябвало да има данъчни облекчения насърчаващи купуването на по -екологично ориентирани коли.
Между другото аз явно не съм наред. Колата е страхотна от където и да я погледнеш. Пълен амг пакет, тъпкана с всякакви екстри, има даже и ксеркс като на формула едно, ама ....не ме грабна . Даже нямах мерак да се кача да я покарам. Ех ако беше някаква дърта италианка....
09.02.17
16:29
Общо взето и аз към така - скучно ми е в съвременните коли. Не е ли някаква изпитана от времето класика - не става! :)
казано от Von Suthaus на 09.02.17, 16:29:
Общо взето и аз към така - скучно ми е в съвременните коли. Не е ли някаква изпитана от времето класика - не става! :)
Харесвам доста класиките / sz/rz, stradale, и безпорният ми фаворит delta s4/integrale/ . Харесвам обаче и масовките и по-новите модели. Общо взето всичко де е алфа, ланчия и донякъде фиат, ми е по сърце. Дори бившият папомобил ми харесва и за времето си беше уникална кола.
Напомняш ми за един цитат от Топ гиър: “Алфа Ромео Брера е като Анджелина Джоли - чували сме, че е откачена и яде лепило за тапети, но всеки иска да я подкара”.
казано от БПН на 09.02.17, 17:57:
Напомняш ми за един цитат от Топ гиър: “Алфа Ромео Брера е като Анджелина Джоли - чували сме, че е откачена и яде лепило за тапети, но всеки иска да я подкара”.
За малко да подкарам и аз, ама жена ми не я сметна за подходяща за семейството ни.
П.п. Говоря за Брерата, не за Анджелината.
09.02.17
18:09
казано от Иван Марков на 09.02.17, 09:26:
Гледам вчера по новините, как щели да глобяват колите без катализатор и да ги спират от движение заради замърсяването.
Ще ми глобят.....катализатора ;) А ако ме спрат от движение - както каза хед хънтъра за едно друго дебилно предложение в ЗДП (което не го приеха все пак - за спирането на коли със затъмнени стъкла) - “Пак ще се съдим с неграмотници”. Имам ли ГТП - имам. Имам ли гражданска - имам. Да правят като вятъра - част от ГТП (а там, където минавам аз тази част се минава стриктно) е замерване на изгорелите газове (по-точно състава) и съответно при стойности над нормата не ти дават ГТП ;) Фандъкова и екипът й (понеже поне за момента идеята е само за София) са с юридическото ниво на маймуна от зоопарка.
П.П. Да не говорим, че наличието на катализатор не значи нищо, защото и той действа до определени километри.
П.П.2 Да не говорим, че искам ако спрат колата ми да се разследва кой е отрязал катализатора - просто заради наличието на ценни метали в него ;) Още много причини да правят мощно като вятъра ;)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 09.02.17 18:10.
казано от Херцог Трън на 09.02.17, 18:09:
казано от Иван Марков на 09.02.17, 09:26:
Гледам вчера по новините, как щели да глобяват колите без катализатор и да ги спират от движение заради замърсяването.
Ще ми глобят.....катализатора ;) А ако ме спрат от движение - както каза хед хънтъра за едно друго дебилно предложение в ЗДП (което не го приеха все пак - за спирането на коли със затъмнени стъкла) - “Пак ще се съдим с неграмотници”. Имам ли ГТП - имам. Имам ли гражданска - имам. Да правят като вятъра - част от ГТП (а там, където минавам аз тази част се минава стриктно) е замерване на изгорелите газове (по-точно състава) и съответно при стойности над нормата не ти дават ГТП ;) Фандъкова и екипът й (понеже поне за момента идеята е само за София) са с юридическото ниво на маймуна от зоопарка.
П.П. Да не говорим, че наличието на катализатор не значи нищо, защото и той действа до определени километри.
П.П.2 Да не говорим, че искам ако спрат колата ми да се разследва кой е отрязал катализатора - просто заради наличието на ценни метали в него ;) Още много причини да правят мощно като вятъра ;)
Почти на подобно мнение съм и аз. Цялата работа е прах в очите с цел събиране на средства и/или предизборен популизъм. Ако искат да намалят вредните газове от колите има други лостове, най -вече под формата на данъчните облекчения, вкл. и при закупуване на автомобил. Естествено няма да стане изведнъж. Отделно освен колите има други големи замърсители на въздуха, за които нищо не се коментира.
Да не говорим за гениалната идея на някои места да се кара с 30… Безплатният обществен транспорт не вярвам да е баш безплатен. Не вярвам да може да побере целия поток от хора. Не знам как са рейсовете в София, ама тук рейсовете са едни най -големите кадилки.
Има и нещо друго. Това че ти ще си търсиш правата и ще обжалваш даден администратвиен акт, не означава че това ще се прави масово от хората.
09.02.17
18:45
То лостове има, но както казах - Фандъкова и екипът й са с юридическата грамотност на маймуна (макар да предполагам, че е възможно едно шимпанзе да е по-адекватно). Рейсовете в София не са ултра зле, но безплатен обяд в България няма. Колкото до обжалването - достатъчно е един да го направи и да се вдигне шум как бърка в г.з. на общината заради това, че са слабоумни и оттам ще повлекат крак и повече ;) Докато решат да спрат да харчат повече пари за обезщетения, отколкото взимат от глоби. :)