Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.02.17
13:06

Тренировката:
Трисет без почивка от:

1. Военна преса - 6,5,4,3,2,1 х 50кг.
2. Тяга - 6,5,4,3,2,1 х 110кг.
3. Преден клек - 6,5,4,3,2,1

Всичко за около 7-8 минути, без грам почивка. Този протокол уж е с цел топене на мазнини. Препоръчват го за забързване на метаболизма, вдигал пулса и т.н. От опита ми с него днес мога да кажа, че това са най-долни инсинуации и лъжи. Целта на този протокол, както собственоръчно открих, е единствено да пукнеш в залата. За малко да си замина и аз към четвъртата врътка. Щях да стана легенда, ама не като Уил Смит. Легенда като двама тинейджъри си говорят в залата” Абе, копеле ти разбрали, че някъв е пукнал вчера доката е клякал с 50 кила...” ” Да бе копеле, сигурно е бил на стероиди и сърцето не му е издържало” “Копеле к`ви стероиди те гонят с 50 кила клек, сигурно е бил яко дърт” Сега сериозно... абе и сериозно казано наистина мислих, че ще пукна по едно време. Поддържаше ме мисълта, че всяка врътка свалям по едно повторение, ама сега като имам повече кръв в мозъка, ме озари че то верно намалят повторенията, ама намаляр и “почивките” между отделните движения.

Храната вчера след около 19 часа фаст - мързи ме да я пиша, отбелязвам само около 400кк дефицит. Определено когато продължа фаста и след тренировка, гладът е много по-силно осезаем и много по-труден за подтискане.

Вчера пазарувах и видях някакви много интересни домати, бая скъпи бяха, но реших да си купя за да ги опитам. То се оказаха ябълки... Всеки път като зареждам гориво нафтата с 2-3 ст. по-скъпа, направо ми се реве вече.

Принципно и непринципно не слушам българска музика, НО това нещо ми хареса/то е ясно - заради мръсното ми подсъзнание е/.
“Мили ми момичета за мене пак грешите, исках само малко хляб за очите, като спите малко да съм ви в главите..”...”не не съм женкар, просто се държа мъжки” -добре е

Мнението беше редактирано от I`M на 10.02.17 13:08.

11.02.17
17:20

Вчера около 18 часа фаст. Сравнително малък дефицити 200кк.  Днес зареждащ ден. Изгубил съм форма с по-сериозното ядене. Изядох само три калцонета/760 гр./ съпроводени с два литра вода за период от 10 минути и ми стана тежко. Рядко ми става толкова тежко от такива количества храна. Вечерта ще излизаме и естествено ще си поръчам пица и няколко порции домашен нуга сладолед. Общо взето 5000-6000 кк. излишък ще направя, че жената прави и домашно шоколадово суфле, което ще подхвана като се приберем и  преди да си легна.

Днес не можах да тренирам, че имах ангажименти. Можеше да тренирам и по-късно следобед, ама като се прибрах и усетих уханието  на прясно изпечени калцонета, идеята за тренировка набързо избледня и се замени с идеята  да си взема стритите люти чушки и шишето с кетчупа и да седна да чакам жена ми да ми сервира калцонетата. Щеше ми се да ги гарнирам и с половин бутилка полусухо вино, но нямаше как, защото после ще излизаме и явно днес ще мина без алкохол. Нищо другия зареждащ ден ще пия или вторник за големия празник. Засега виждам полза от зареждащите дни, стига да спазвам относително добро хранене преди тях и да ги правя един път седмично, не повече.
За утре се чудя какво да тренирам. В четвърък правих двусети гърди/гръб. В петък правих  трисет крака/рамо/гръб.  Единствено остава да направя едни ръце, ама винаги ми е било скучно да тренирам ръце и затова и не ги тренирам. Може да врътна пак едни набирания и няколко 2-3 на 130-140 лег. Може пък и една самостоятелна тяга на 120-130 да врътна , малко по-интензивно. Ще видим.Или ще е лег/набирания или тяга. Да стане утре, пък тогава ще го мисля. Това е!

12.02.17
13:33

Тренировка:

Първи двусет:
1. Лег - загряващи / 20х20кг.+8х50+8х80кг./, 5,5,4,3 х120кг.
2. Набиране надхват -загрвяащи, 5,4,3,2 х15кг.

Втори двусет:
1.Полулег с дъмбели -6,6,6 х30кг./на ръка/
2. Пулоуъвър на скрипец - 8,8,8

Трети двуест:
1. Кросоувър - три серии
2. Скрипец широк хвата -  три  серии

Без почивки между сериите. Кратки почивки между отделнните двусети. Преди два дни правих пак подобни двусети и днес усетих умората от предната тренировка. Вчера 4-5-те часа на неудобно сепаре ме спряха да правя тяга днес, защото кръстът чисто си ме боли. На полулега този път доста по-голям наклон от обикновения - целта малко разнообразие. Преди набиранията с тежест загрях с 2х15 на скрипец и една петица набиране със собствено тегло.

Вчера около 18 часа фаст:. 4000кк. излишък. Днес вегатариански ден и ще се наслаждавам на мексикански нахут на фурна. Като добавя и някой друг плод и менюто за деня е готово. Общо взето е това.

12.02.17
14:44

Може ли рецепта за нахута?

12.02.17
15:12

казано от БПН на 12.02.17, 14:44:

Може ли рецепта за нахута?

Жена ми ми го обясни така: Кисне го 3-4часа във вода и го измива със студена вода. След това го слага в гювеч с вода/на око/ да се пече цяла нощ на ниска температура. След това го запържва с две лъжици брашно и една червен пипер, една глава лук, доматено пюре и малко мазнина . Тук май го мести вече в тава и го запича във фурната. Според мен в запръжката е хубаво да се сложи и стрита люта чушка, но това си го добавям вече в порцията, че жена ми не яде люто. Иначе самият сорт нахут е мексикански и внос от Мексико. Характеризира се с доста по-големи по обем “зърна” или”бобчета” не знам как да ги кажа точно.Може и да съм пропуснал нещо, но общо взето май така го прави. За грамажи не мога да кажа, тъй като всичко слага на око.

12.02.17
20:33

Ти по-добре кажи местната рецепта за телешки джолан с нахут ;).

12.02.17
22:06

казано от Von Suthaus на 12.02.17, 20:33:

Ти по-добре кажи местната рецепта за телешки джолан с нахут ;).

И представа си нямам дали има някаква местна рецепта за нахут с телешко. Майка ми го прави приоритетно със свинско. Пък и аз съм малко скаран с рецептите, защото съм само консуматор. Като ми се прияде нещо казвам на жена ми или на майка ми и ми го готвят. Ако се случи инцидентно мога да си сваря/опържа някакви яйца или да си метна нещо на скарата и съм до там с готвенето. Доколото знам и жена ми и майка ми си готвят без да спазват строго рецепти. Та така...

13.02.17
19:16

Храната вчера след около 16 часа фаст:

1. 540 гр. Нахут на фурна, 130 гр. д.р. хляб, 50 грама крема сирене,малък банан.
2. 300 грама кисело мляко 10%, 30 грама протеин, 50 грама замразени горски плодове/ям ги размразени между другото/,  малък банан, 30 грама оризовки/к.о/ с 30 грама крема сирене.

400кк. дефицит. Нахутът ми изяде по-голямота част от калориите за деня. Днес планувам по-голям дефицит, че утре е много специална дата за мен и ще се празнува. Имам един период между 12 и 16 часа, в който съм много гладен. След това нещата се уталожват и в момента карам 26 час фаст, като съм по-малко гладен от преди 3-4 часа. След малко обаче ще зарадвам вкусовите си рецептори с едни касапски пържоли и задушени с масло зеленчуци.

Напоследък нещо ми вървят на карък нещата. Общо взето е това.

14.02.17
09:21

Тренировка:

Трисет от:

1. Военна преса: загряващи, 6,5,4,3,2,1 х 55кг.
2. Тяга - загряващи , 6,5,4,3,2,1 х 125кг.
3. Преден клек - 6,5,4,3,2,1, х 55кг.

Реших правя пак от самоубийствения протокол. Нямах време, а той е най-удобен при липса на време. Този път сложих 5 кг. повече от миналия път. Тягата ми дойде тежка и като се огледах съм сложил 15-ки вместо 10-ки, тоест по план трябваше да 115 -сет кг тягата. Принципно не качвам с  5-кг., а с четни числа, но при този протокол се налага. Много зор ми даде отново. Още се чудя как го завърших. По едно време се замислих дали да не взема глътка въздух, ама реших да не се лигавя и го довърших без почивка.Загряващите -2-3 врътки с лостове и леки тежести по хронологията на протокола.

Храната вчера след около 27 часа фаст:

1. 220 грама касапски пържоли на скара/свинско месо/, 100 грама домашен ръжен хляб,60 грама крема сирене, 10 маслини, 200 грама зеленчуци задушени с много малко масло, малък банан.

1200кк. дефицит. Тегло днес 98,9кг., тоест с 0,5 кг. по-малко от миналата седмица. Теглих се след тренировка, а заради напрежението в мускулите и стегнатостта на тялото , когато се тегля след тренировка винаги излизам малко по -тежък. Отделно пих доста вода преди да се тегля. Като се тегля по-късно ще съм сигурно с още половин кило по-малко.
Още от сутринта се почна с медийната агитация за тоя Свети Валентин, все едно трябва да има специален ден , в който да казваш на жената до себе си, че я обичаш и й  купуваш бонбони, цветя, бижута и т.н. Един мъж трябва винаги да кара жената до себе си да се чувства специална и когато има възможност да й прави подараци , били те и малки жестове като цвете, картичка и т.н. Целия този “празник” е поредната американска идея за правене на пари. Днес , въпреки празника ще се опитам да не ям много и да превърна деня в зареждащ, ако проусна и тортата ше е супер. Стига съм писал, че имам доста задачи да свърша тази сутрин.

Мнението беше редактирано от I`M на 14.02.17 09:23.

15.02.17
09:37

Храната вчера след около 18 часа фаст:

1. 300 грама кисло мляко 10%, 28 грама протеин, 40 грама замразени горски плодове, 200 грама пудинг/домашен/
2. 400 грама канелони с плънка от кашкавал и сирене/общо тегло на всикко/, 200 грама домашен пудинг, един малък банан, три шоколадови бонбона с пълнеж.

500кк дефицит. Вчера много добре ми се получи. Хем се нахраних много добре, хем съм в дефицит. Домашният пудинг на жената беше много леко млечно кремче. Вечерта прави и палачинки, но тях ги пропуснах. Вегетарианските канелонита станаха супер. Хем ме нахраниха, хем не бях много калории. Можеше да се сложи  и малко гъби в плънката, но се заблудих, че има в хладилника и не купих, когато пазарувах. Нищо другия път.  Иначе излезнах прав за тегленето. Вчера когато се теглих втория път бях с още 600 грама по-лек или другак казано - 98,3кг. Утре ако няма нещо непредвидено смятам да направя едни гърди. Чудя се само дали да са тежки единици или отново няколко двусета с набирания. Да дойде утре ...

15.02.17
22:40

Има, има, проучи я, защото си заслужава. Свинското е компромисен вариант, защото с тел. джолан става за почти денонощие готвене.

Иначе за рецептите зависи. И аз не обичам да спазвам, но за сладкиши примерно е почти задължително, поне в началото.

16.02.17
09:16

казано от Von Suthaus на 15.02.17, 22:40:

Има, има, проучи я, защото си заслужава. Свинското е компромисен вариант, защото с тел. джолан става за почти денонощие готвене.

Иначе за рецептите зависи. И аз не обичам да спазвам, но за сладкиши примерно е почти задължително, поне в началото.

То и с телешко сме правили доста , но го готвим приоритено със свинско, защото повече харесваме свинското като вкус.Между другото то и със свинско го готвим цяла нощ. За мен свинското е най-вкусното месо/говоря спрямо другите масови меса, а не екзотичните - разни кенгурата, крокодили и т.н., коит не съм опитвал/. Даже в момента във фризера имам едни телешки стекове, които а днес, а утре и все дърпам свинското каре, когато отворя хладилника.  Принципно готвенето не ме вълнува и влече, в тази връзка и рецептите. Казвам какво ми се яде и ми го готвят.  Тези стекове може да кажа на жената да ги хвърли в гювеча с нахут, макар че по си ги представям заляти със соев сос и цвъркащи на скарата.

Тренировката:

Първи двусет:
1. Лег - 20х20кг., 8х50кг.,8х80кг., 1,1 х140кг., 1,3 х130кг.
2. Набирания надхват - 5,5,5 СТ, 1,1 х40кг.,1,3 х30кг.

Втори двусет:
1. Полулег на смит машина - 4,,6,6,5 х 90кг.
2. Скрипец подхват - 8,8,8,8

Трети двусет - няколко напомпващи серии на машини.

Зор ми дадоха легът и набиранията. На тройката на 30 кг., последното не можах да извадя главата над лоста. Иначе еднакво с лежанката се получиха тежести. Аз 100 кила +40кг.= 140 кг. лег/ебати сметките/. От дефицита ли, от близките натоварвания през кратък период от време ли, ама силата хич е няма. Не повярвах, че няма да завърша двусета с 140, то можеше и да го довърша, ама сам в залата и да се затисна с 140кг не ми се видя добра идея. Отбелязвам го като факт - силата ако я има добре, ако я няма не е чак добре, ама не ми е цел тя, за мен си остава най-важен външния вид. Ако докарам външният вид, който искам и някакви жалки 120-130 лег ще ме задоволяват.

Храната вчера след около 24 часа фаст:
1. 250 грама врат на скара, 300 грама задушени зеленчуци с малко масло, чаша домашно мерло, 160 грама д. р. хляб, една много малка палачинка с д. сладко от боровинки, малък банан.
600кк. дефицит. Планувах по-голям дефицит, но вчера бях доста гладен.
Принципно не обичам червено вино, но когато си видях пържолата и зеленчуците в чинията, в главта ми изникна чаша вино до нея  и си избрах една хубава кристална чаша с червени орнаменти сипах си вино в нея и картинката в главата ми придоби завършен вид. Нахраних се с кеф. Трудно, но с кеф.

Тези дни разни нерви и притеснения. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 16.02.17 09:18.

17.02.17
15:02

Храната вчера след около 20 часа фаст:
1. 40 грама протеин с 250 гр. прясно мляко, 400 грама к. мляко - 7%, 50 грама замразени г. плодове, 25 грама оризовки к.о.
2. 4 яйца/размер “М”/ пържени на тефлон с малко масло и 50 грама сирене, 160 грама д.многозърнест хляб, 60 грама крема сирене, малко чери домати, един нар, един банан, чаша розе, 80 грама халва.

100кк. дефицит. Вчера повечко храна, добре че направих час и половина ходене по балкана, та изгорих малко калории. Иначе вчера взех, че вързах 100 грама протеин. Принципно се въртя средно около 70-80 грама на ден, при 100 килограма лично тегло. От личен опит мога да кажа,че мускулна маса се качва с прием на далеч по -малко количество протеин от масово лансираните количества в списания, интернет платформи и форуми. Определено и много се подценява ролята на въглехидратите при качването на мускулна маса.

Предполагам, че ще трябва скоро да вкарам кардио в режима. Със спадането на теглото, постепенно започва да ми намалява и размера на дневния неутрален баланс. Съответно ще трябва или да намаля още храната/ то сега гладувам на улично куче в тежка зима/ или да увелича разхода на енергия. Отделно може да използвам кардиото и като средство за забързване на метаболизма, макар че е доста спорен въпросът относно действието на кардиото върху метаболизма. Така или иначе като се забави темпото на сваляне на килограми, ще пробвам различни кардио варианти + повече ходене пеша.

Появи ми се някакъв звук в колата, като вибрация и/или някакво стържене. Отидох до майстора -ама гадината там не си показа чалъмите. Мърка и работи като швейцарски часовник. Чаках ме я да изстине, разкарвахме е я насам -натам и никав шум, чак взе да ми вика, че си внушавам. Вчера пак ми се причу нещо, та утре пак ще ходя. Ако пък по пътя , като мина през автомивката  и имам късмета да няма 5-6 коли и успея най-накрая да оставя да я измият,  ще е още по-добре.

18.02.17
11:13

Тренировката:

Първи Трисет :
1. Военна преса  - 6,5,4,3,2,1 х 60кг.
2. Тяга -6,5,4,3,2,1 х 120кг.
3. Преден клек - 6,5,4,3,2,1 х 60кг.

Втори трисет:
1. Раменна преса с дъмбели - 6,6,6 х 18кг,/на ръка/
2. Мечка  - 6,6,6 х 65 кг.
3. Бедрено разгъване - 6,6,6

Много зор днес. Този път не можах да завърша първия трисет без почивка след третата серия направих една 30 сек. почивка, че устата ми се напълни с неприятния вкус на ацетон и работата отиваше на повръщане. Много крива тяга и като цяло не добра форма на изпълнение, ама като свърши въздуха и гледам само как да избутам сериите до края, без да пукна , е така.Може и 60 килана рамо/клек да ми бяха в повече.

Храната вчера - 500кк дефицит не ми се описва. Нещо ми се скапа настроението от рано сутринта.

Мнението беше редактирано от I`M на 18.02.17 13:14.

18.02.17
11:16

Ванка, тръгна и ти по пътя към кросфита :D

18.02.17
11:29

казано от James Hinks на 18.02.17, 11:16:

Ванка, тръгна и ти по пътя към кросфита :D

Тц. Просто се опитвам да комбинирам базови упражнения между групи антагонисти, с възможно най-кратки почивки между сериите, ако може и без почивки още по-добре. Целта -изгаряне на повече калории за по-кратко време. Гледал съм,/ от чисто любопитство/ кросфитърски комплекси - не са за мен, особено какъвто съм потрошен. На пръв поглед не ми и харесват. Аз съм си най - фен на обиновенното просто сплитче от няколко базови. От време на време/особено след “тежка” зима/ се налага да правя и малко по-интензивни тренировки, за да влезна по -бързо във форма ;)

18.02.17
11:39

Е, аз точно заради това се пошегувах де :)

18.02.17
11:43

казано от James Hinks на 18.02.17, 11:39:

Е, аз точно заради това се пошегувах де :)

Ако започна да качвам клипове на гърчовидни набирания, тогава работата отива на лошо :)

19.02.17
09:31

Вчера около 22 часа фаст. 800кк. дефицит. Принципно  трябваше да е вегатариански ден, но ядох месо. Днес ще е зареждан ден, като отново ще съм на месо. Така или иначе от утре започвам поста. Една седмица на млечни и после до Великден ще съм веган. Миналата година го изкарах целия, ще видим дали и тази ще успея.
Вчера  през която и автомивка дето минах-резултатът беше един и също. 5-6 коли, някои и по прашни от моята, чакаха за освежаване. Та се отказах. .Другата седмица трябва да  я закачим на компа да видим вихровите клапи ли ще махаме, дпф ли ще се пере, че много неприятно взех да губя мощности, в неподходящи моменти.
В триумфа имаше табелка с промоция на Glenlivet/стана ми едно от любимите/ , но над табелката щанда беше останал напълно празен. Минах да си вземеме торта и там чаках на опашка от над 10 човека. По -рано се занимавах с разни битовизми и  като цяло реших че май е по-добре да се прибера вкъщи и да не мърдам много, много.
Нещо тези дни не ми се пие уиски, та ще си довърша бутилката от прилично сладкото розе.

Тези двамата не ги бях гледал, но опеределено ми харесаха как водят и сравняват колите:

19.02.17
16:33

Мотортренд канала има доста яки неща и серии.

20.02.17
09:28

Тренировка:

1. Кофички - 15СТ, 3х30кг., 3х50кг.,1,1,2 х 70 кг.

Първи двусет:

1. Полулег с дъмбели - 8х22кг.,6,6,6 х 40кг./на ръка/
2. Набирания подхват - 6СТ.,4,4,3 х 15кг.

Втори двусет - остана ми само в главата.

Принципно /ех много я обичам тази дума/, та принципно избягвам кофичкте защото усещам дискомфорт в рамената, когато ги правя. Днес обаче добре се получиха и ги усетих точно в гърдите. Двусета и той добре се получи. Усетих повече напомпване отколкото умора и липса на въздух. Набиране подхват също рядко правя. Повторенията бяха бавни и контролирани със стремеж към по малко участие на бицепсите и повече на гърба. Въпреки това обаче утре най-вероятно ще имам мускулна треска на бицепсите, зашото това е най-близкото нещо до  тренировка за бицепс, което съм правил напоследък. След двусет доволен и с налягащ ме мързел, реших че ми е достатъчно и ще пропусна втория двусет.

Вчера зареждащ ден с около 5000-6000 кк излишък.
Това жените нямат угодия. Вчера жена ми цял ден - хапни си още едно парче торта, много е вкусна, да ти донеса още и т.н. Вечерта, като взех да я “притеснявам”, вика - хем те знам къв си, за какво ти дадох толкова много торта да ядеш, сега няма да ме оставиш да мигна цяла нощ. Та нямат угодия. Та/ друга много любима моя дума/ по някое време спрях да я притеснявам, ама пусто не ми се спи. Гледах някакви глупости по нета, ама ми писнаха по едно време. Отделно всичката манга дето я следя или е в хиятус или съм чел последния излезнал чаптър. Отворих си хбо-то да си харесам някакъв филм или сериал, ама на лаптопа не мога да гледам, малък ми идва екрана. На телевизора пък не мога да гледам без да пусна звука на ди ви ди то, а сателитите са над главата ни и ще събудя жената и детето. В хола пък спеше сестра ми и в крайна сметка си казах, като съм такъв каприз , да взема да си лягам. Въртях се над час и тъкмо взех да се унасям и чух, че климатика се включи и си викам, абе тоя климатик кво се  включва в тази жега. След кратък размисъл се сетих, че използвах, че жената заспа и отворих прозореца. Айде пак станах да го затворя, че сутринта щеше да има мрънкане, че съм уморил и нея и детето от студ.Отново се разсъних. Заспах малко след три и станах в 06:15 и то свежарка.
Скоро не съм ходил на СПА, но за съжаление тези месеци ми са изключително тежки финансово и останах без кеш за доста по -належащи неща, камо ли  за такива глезотии.

Вчера покрай безъснието пак подбарах да разглеждам стари снимки. Поне си обикалях доста във връзка с инициативата 100 най-красиви забележителности на България. Та продължавам снимките от серият “Едно време, когато бях млад и красив, а сега съм вече ... скромен”

Мнението беше редактирано от I`M на 20.02.17 09:30.

20.02.17
09:36

Има една изпитана рецепта за заспиване, ама е непристойно дами да говорят за такива неща публично...  :D

20.02.17
09:39

казано от БПН на 20.02.17, 09:36:

Има една изпитана рецепта за заспиване, ама е непристойно дами да говорят за такива неща публично...  :D

Ако е тази за която си мисля, вчера я изпробвах три пъти вечерта. Имаше частичен ефект - жената спа като къпана.

21.02.17
17:48

Храната вчера след около 18 часа фаст:

1. 50 грама протеин с 250 гр. прясно мляко, 70 грама еклерова торта, един малък банан.
2. 370 грама ориз със зеленчуци, 75 грама домашен бял хляб, 2 кивита, 80 грама торта, 3 бисквити с кокосов пълнеж.

С тортичка и бисквитки  -400 грама дефицит. Тегло днес -97, 8кг,  - 600 грама по-малко от миналата седмица. Тази седмица може би ще се движа около неутралния баланс или малко отгоре, че другата като спра и млечните ще е по-зор и по-изтощително за организма. Един вид едно леко захранване ще направя.

Понеже всички околни угаждат много на детето и му дават каквото поиска и то най-вече шоколад, бонбони, вафли и други подобни сладкиши, все излизам лошия. Аз единствен му взимам банани, кивита, ягоди, ананас и т.н. вместо шоколадови неща или поне в пъти по-рядко. Даже моята баба ми държеше конско, че не съм давал на детето да яде и си взимало само по-един бонбон като й давала. Да ама като детето каза, че го боли зъб никой не иска да го води на зъболекарския стол. Тази достойна задача я оставиха на мен. Хубавото е, че детето поне в това отношение не прилича на майка си и много приятно ме изненада. Бях се притеснил, че ще реве и много ще я боли, а тя изкара без грам да се оплаче. Голяма заслуга за това има и зъболекарката, която я предразположи много добре и я успокой.Вече си имаме първата пломба. Детето расте -взе да има претенции и за музиката в колата, добре поне че от малка слуша рап с мен, та въртя различни рап парчета.
Утре живот и здраве ще тренирам. Отчитам не типична мускулна треска на гърба. Ясно е че е от набиранията подхват. Общо взето е това.

Миналия ден си почти си изкарах двусетите на това парче:

Мнението беше редактирано от I`M на 21.02.17 17:49.

21.02.17
17:56

казано от Иван Марков на 21.02.17, 17:48:

Понеже всички околни угаждат много на детето и му дават каквото поиска и то най-вече шоколад, бонбони, вафли и други подобни сладкиши, все излизам лошия. Аз единствен му взимам банани, кивита, ягоди, ананас и т.н. вместо шоколадови неща или поне в пъти по-рядко. Даже моята баба ми държеше конско, че не съм давал на детето да яде и си взимало само по-един бонбон като й давала.

Много неприятно и аз го имам тоя проблем. Снахата ме гледа на кръв всеки път като му взема шоколада и набутам авокадо, примерно.
Ама при дъ демидж ис дън. ‘Щото като се захранваше, ядеше само банани 24/7 и сега ги ненавижда. Цитруси и ябълки почти не са предлагани, а той е бъзльо и е мнителен към непознати храни.
Но е лаком. Ако ти ядеш, ще яде и той.Така се оказа, че всъщност много обича кисело мляко и риба. За телешкото не сме се разбрали още, ама ще го науча и на т’ва.

21.02.17
17:57

казано от Иван Марков на 21.02.17, 17:48:

Понеже всички околни угаждат много на детето и му дават каквото поиска и то най-вече шоколад, бонбони, вафли и други подобни сладкиши, все излизам лошия. Аз единствен му взимам банани, кивита, ягоди, ананас и т.н. вместо шоколадови неща или поне в пъти по-рядко. Даже моята баба ми държеше конско, че не съм давал на детето да яде и си взимало само по-един бонбон като й давала.

Браво! Малко родители си дават сметка какво дават на децата си да ядат, което наистина е тъжно. Като видя някоя майка да купува на 3 годишно дете дюнер, ми се повдига. Дори по биология учим - на човек няма как да му се прияде нещо, което никога не е опитвал!

21.02.17
17:59

На човек няма как да му се прияде нещо, което никога не е опитвал - да, това е така, но в един момент ще го опита и ако му е било забранявано до момента - ще навакса.
Всяко нещо - с мярка.
Най-важен е личният пример. Той възпитава най-добре.

Мнението беше редактирано от Елена на 21.02.17 18:06.

21.02.17
18:12

Определено строгото ограничаване не е начина... въобще забраните до нищо хубаво не водят.
Целта е още от детството на детето да му се внуши, че плодовете са по-вкусни от шоколада и ще стане като Херкулес, ако ги яде или каквото и друго да било, просто то самото не трябва да иска да яде разни боклуци, а не да му се забраняват.
А със сигурност детето ще иска да опита всякакви неща, целта е “правилните” да ги опита много по-рано от “вредните”. Аз помня първия път, когато ядох дюнер, но честно казано бая на възраст(поне на 10) си бях, докато моркови и домати от градината си “рупах” от 2 годишен. :)

21.02.17
18:40

Аз съм на мнение, че детето не трябва да се ограничава изцяло. То аз не се ограничавам изцяло, та детето. Нямам против да си хапне блокче шоколад или вафла или царевични пръчици, нямз да навреди толкова.
Въпросът е да не се храни само с това и да не преобладава.
Детето няма как да започне да се храни с плодове, зеленчуци, мялко, месо и прочие, ако от една страна постоянно му се предлагат високо захарни изделия, а от друга не му се предлагат горепосочените храни и то по интересен за него начин. Понеже всяка вечер с е”борим” с нея, многократно съм и обяснявал, че няма да може да ме победи ако не яде зеленчуци и плодове. Почна се първо с “Тате днеска ядох ябълка и сега ще те победя.”После опита и други неща и постепенно взеха и да й харесват.
Основният проблем идва от това, че дори и когато детето не е поискало му се предлага . Баба ми всеки ден като я види искаш ли да идем до магазина да ти взема вафла. Баща ми ходи да я забира от градината, като всеки път и носи киндер/ лаян, сокчете и т.н. В един момент детето свиква да яде изцяло такива неща и не иска да яде плодове, варива и прочие. То и на мен нон стоп да ми предлагат торти и шоколади и аз ще спра да ям друго. Като обаче им се каже се сърдят и ме обвиняват, че съм бил много строг и детето щяло да е нещастно. Жената по едно време ми развиваше теории, че като другите майки купували на децата си снаксове и сокчета/пикня с боя/ тя не можела да си лишава детето.
Разбирам, че детето най се радва на шоколад и това иска, ама всичко трябва да има някаква мярка.

П.П. - Поне сестра ми е като мене в това отношение и не я глези по този начин.

Мнението беше редактирано от I`M на 21.02.17 18:55.

22.02.17
10:37

Да кажа и аз по темата. Има значение как е отгледано и възпитано детето още отначало. Синовете ми сме си ги гледали само ние от малки, съответно сме им изградили и хранителните навици в голяма степен, а дъщеря ми от много малка се случи така, че трябваше да я гледа основно баба ѝ, жена ми тръгна на работа тогава. Големия ни син е жилка с плочки, яде си балансирано, джънкове даже не докосва. Малкия ни син също е жилка, яде с удоволствие неща, от които други деца се ужасяват - броколи например. Обича много и бонбони и шоколади, но е приел че това не е добра храна и се полага по 1 бонбон на ден или един ред шоколад. Дъщеря ни от друга страна е научена да яде ‘ляП с майонеза и салам и това си обича. Съответно и гъзето ѝ е малко по- голямо и носи на майка си дънките. Тя вече е тийнейджърка и с дълги разговори и убеждаване мисля че имаме движение в правилната посока, но инстинкта ѝ за храна е тотално сбъркан.

Майка ми и баща ми са същите като твоите - все да вземат шоколадче на децата, да им вземат солетки и “натурални” сокчета от 1 лев литъра, кренвиршчета да си хапнат. Опитвал съм с разяснителни кампании и убеждаване, те минаха в нелегалност “ето ти баба шоколадче, ама да не казваш на майка ти и баща ти” (имали сме комични ситуации - взимаме малкия от баба му и първата му реплика е “а аз у баба ядох задушени зеленчуци!”.. кого ще лъжете бе, нали знам че баба ти никога не е купувала такива неща и целия миришеш на бухтички :D ). В даден момент просто им казах че ако не искат да стигнем до положение, в което да си виждат внуците на рождените дни и Коледа в контролирана среда, да спрат да ни саботират възпитанието на децата ни. Не е лесно. Но на който представите кое е добро за децата ни, се разминават с нашите представи, по- добре да стои настрана. В това с жена ми сме единодушни, никога не сме позволявали някой да ни подронва авторитета пред децата. Но сме живели с родителите ни в една къща и знаем че не е лесно.

Всичко им се дава на нашите деца да опитват като поискат с времето (като малки не са искали шоколад и зрънчо, защото не са знаели какво е това, за ужас на другите майки с количките пред блока като искат да ги черпят), но задължително им се обяснява че това не е добра храна, за опитване става, но не трябва да се яде често. И на макдоналдс ги водим веднъж в годината примерно, като малки те си обичаха и се радваха - шарено, играчки, знаменца, алата-балата. И вафли ядат (майка им си купува, ако зависеше от мен, никога не би влезнала такава храна вкъщи). Но се знае, че това е джънк и нормалната храна е съвсем друга.

Да се работи със строги забрани спрямо детето също не е добре, имам пример - на един приятел щерката милата, майка ѝ забранява всичко и зорлем я прави на веганка. Ми то детето се е психирало. Като я видя с какви огромни очи гледа и преглъща слюнки другите деца като ядат месо или някакви сладки неща... Съответно това дете има проблеми със социализацията и общуването с други деца, напикава се, трудно се концентрира. Стигна се дотам, че си я прибра да я обучава вкъщи, защото дразнителите в училище са ѝ много, а и според майка ѝ образователната ни система е скапана за специални снежинки като тях. Иначе майка ѝ е 100 кила нездравословно кюфте и пуши цигари и трева, но дъщеря ѝ не трябва да яде сладолед с Е-та... И други деца, на които строго им се забранява сме виждали, тъжна гледка.

Умерен подход и сериозна инвестиция във време и разговори с децата се иска. Твърда позиция срещу саботьорите. И убеждаване и личен пример.

22.02.17
11:29

Тренировката:

Отново самоубийствения трисет:

1. Военна преса - 6,5,4,3,2,1 х 60кг.
2. Тяга - 6,5,4,3,2,1 х 120кг.
3. Преден клек - 6,5,4,3,2,1 х 60кг.

Нали съм си инат. Викам си днес  ще го довърша без почивки, ако ще и да пукна. Е, в момента пиша от отвъдното, под формата на полтъргайс. На всичкото отгоре бързах и отидох пеша, че с колата ми се удължава пътя с около 5-10 минути. Да, ама едвам се прибрах после -краката тотално отказаха по нагорнищата.
Иначе целия трисет е замислен да няма как да си починеш. Почва се с военната преса, после тягата удря значително и в краката, което допълнително затруднява изпълнението на предния клек. Отделно предният клек държи постоянно в напрежение и рамената/особено с кръстосания хват, който ползвам/ , а раменната е веднага след предния клек.Като цяло много ме кефи, но след него нямам сили за нищо.

Храната вчера след около 23 часа фаст:
1. Кашкавал и сирене пане -400 грама общ грамаж, 70 грама домашен бял хляб, малък банан, 5 гръцки сладки.

500кк. дефицит.
Днес спах до късно. Събудих се около 07:20ч. Малко ми е странно, защото принципно денят ми започва значително по-рано през седмицата. Докато се изкъпя, измия , прически, ала бала и стана 8. Свърших малко работа и успях до отскоча до фитнеса. Сега чакам да ми изсъхне малко косата, тъкмо докато попълня дневника, оправям се и излизам отново. Дано днес да се разрешат благополучно, някои проблеми.Това е !

Мнението беше редактирано от I`M на 22.02.17 11:30.

22.02.17
12:10

Аз най- безсрамно ще изкопирам твоя трисет. Мисля че сме в подобна категория и имам нужда от нещо структурирано и интензивно. Как конкретно я правиш - зареждаш си трите щанги и правиш поред с почивка за смяна на станцията само ли?

22.02.17
15:08

казано от Димо на 22.02.17, 12:10:

Аз най- безсрамно ще изкопирам твоя трисет. Мисля че сме в подобна категория и имам нужда от нещо структурирано и интензивно. Как конкретно я правиш - зареждаш си трите щанги и правиш поред с почивка за смяна на станцията само ли?

Два лоста предварително натоварени. Единият е закачен на стойката за клек. На него правя рамо и клек. Другият е за тяга и е ” залепен” до стойката за клек. Почвам с пресата и въртя по ред без почивки, докато стигна до нула.

23.02.17
08:34

Храната вчера, след около 18 часа фаст:

1. 300 грама к. мляко -10%, 40 грама замразени горски плодове, три оризовки /к.о./ с крема сирене, три гръцки сладки,
2. 400 грама леща/чорба/, 120 грама домашен хляб със семена,салата от чери домати с малко настъргано сирене, три гръцки сладки, един нар и две кивита.

700кк. дефицит.

Вчера малко се объркаха нещата и не можах да свърша плануваното, дано днес няма проблеми в тази насока. Поне пък пообикалях с кума и направихме малко повече мухабет. Много приятно и хубаво слънчево време. Обаче големите температурни разлики ще развият пак грипове и вируси. Иначе не знам как може да се води някакъв здравословен начин на живот, при положение че въздуха , който дишаме е пълен с боклуци. Това толкова много прах има, че...

Напоследък след като разберат, че съм женен, жените не ме взимат насериозно когато им говоря за “любов”. Явно на 33 си изгубих чара.  Ще взема да се депресирам.

Мнението беше редактирано от I`M на 23.02.17 08:35.

23.02.17
08:51

Не, просто не могат да флиртуват свободно без да си създават очаквания.

23.02.17
09:18

казано от Иван Марков на 23.02.17, 08:34:

Напоследък след като разберат, че съм женен, жените не ме взимат насериозно когато им говоря за “любов”. Явно на 33 си изгубих чара.  Ще взема да се депресирам.

Еее, човек, тва е нищо, с малко ти се е разминало, на мен веднъж една девойка ми изцепи “Димо, всичко е супер, обаче ти си ТОЛКОВА женен!” :D

24.02.17
09:19

Тренировката:

Първи двусет:

1. Лег от обратен наклон  - 8х50кг., 5 х 120кг.,110,110кг.
2. Набирания надхват - 5СТ, 5,3,4 х 15кг.

Втори двусет:

1. Полулег с дъмбели - 8,8,8 х 30кг./ на ръка/
2. Вертикален скрипец с V образна ръкохватка - 8,8,8

Трети двусет:

1. Бутане на т лост от колене  -8,8,8 х 30кг.
2. Пулоувър на скрипец - 8,8,8

Много неприятна болка получих в лявата гърда. Веднага смъкнах на 110, ама и там яко ме стягаше. Дори и при набиранията  чувствах болка в гърдите. Затова следващите двусети намалих сериозно тежестите, но и тях трудно изкарах. Може би трябваше да спра още отначало, ама...

Храната вчера след 26 часа фаст:
1. Четири яйца с масло, сирене и кашкавал, чери домати със сирене, 200 грама к. мляко 10%, 50 грама замразени горски плодове, един линцер, малък банан.

700кк дефицит. Вчера още на обяд ме подгони вълчи глад, но поради стечение на обстоятелствата така и не ядох. После хванах голямото задръстване и висях  само на светофара на ВСИ - 20 минути/ сигурно не бях баш 20, ама толкова ми се сториха/. Тъкмо избутах от задръстването и викам най-накрая се прибирам да ям и майка ми поиска да й взема някакви глупости от триумфа. Айде и там половин час. Вече яко гладен и взех да се изнервям и жена ми хем ме гледа, че се нервя и ме познава и въпреки това поиска да минем през лидъла да вземела нещо само за “2 минути”. Аз нейните две минути много добре ги знам и  викам дай утре, гладен съм и се изнервих от задръстванията. Тя казва спри само за 2 минути само влизъм и излизъм. Тези 2 минути станаха 20 -сет и накрая като се развиках, що съм викал и кво толкова е станало.Хубаво, че се успокоих само с един линцер, че от Задушница както са наредени в шкафа, можеше да откарам първия ред кроасани, вафли, шоколади и сладки. Та така. И сега съм гладен даже...

Мнението беше редактирано от I`M на 24.02.17 09:21.

24.02.17
10:22

Предния клек го прави с фитили.

24.02.17
10:34

казано от Von Suthaus на 24.02.17, 10:22:

Предния клек го прави с фитили.

В смисъл? Ако имаш предвид варианта дето се държи на ” китки” , много ме болят китките после. Кръстосания ми е добре. Малко ми тежи на рамената и ми прави леки охлузвания, но като цяло ми е в пъти по -удобен, а аз тренирам с леки тежести. Ако имаш предвид фитилите при кръстосания - просто не мога да си представя как се слагат тея фитили при него.

24.02.17
12:02

Това е варианта за клек с фитили- цък

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1