Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.02.17
12:15

С фитили е още по-удобен. Също така разтваря торса, което води до други позитиви. Пробвай и свери :)

24.02.17
13:34

Ебасимо неудобната работа с тези фитили...а и имаше писано във форума, че ако можеш без фитили, колани и други помощни средства, най-добре без тях.
Предния клек и аз го правя само на кръстосан хват. Малко раменете се зачервяват ама нищо фрапантно и фатално.
Аз до 80-85кг не усещам някакъв сериозен дискомфорт на раменете при предния клек...вече при 90кг+ играта е друга.

ПС: Точно защото помощните средства разтоварват някои мускулни звена не ги харесвам...Тялото трябва да се развива комплексно - мойте 2 стотинки по темата...

Мнението беше редактирано от Vlado89 на 24.02.17 13:36.

24.02.17
19:32

Точно по начина от снимката с фитилите успях да се поокърша в раменете и лактите .Просто скъсявах фитилите ,докато след 4-5 месеца успях да почна леко да придържам щангата с един ,два пръста.След още време почнах по уверено да я държа...

Мнението беше редактирано от nervak на 24.02.17 19:33.

25.02.17
13:11

Храната вчера след около 18 часа фаст - доста приятно изживяване. 600кк. дефицит.

Вчера любовта ми към сладкото роди 1:30 ч. разходка в балкана. Времето беше супер за разходка. Даже мислих  днес да излезна с детето и да запалим огън и да хвърля малко картофи на жар. Да, ама днес времето се прецака. Към дъжд отива работата.
Иначе днес видях мног яка мацка. Направо ми взе акъла. Много готино лице със супер големи очи. Тъкмо си викам свалям халката и ще си пробвам късмета и детето ме пита нещо. Усетих се, че при това положение от свалянето на халката няма да има полза ;) Не, че иначе щеше да има полза, аз просто си говоря...
Чудих се кога да ми е зареждащият ден -днес или утре. Утре обаче нали е Сирене Заговезни и го оставих за утре.
Днес направих един час обикаляне. Разминахме се с пикника и паленето на огън, но все пак изведох детето на разходка. Сега съм гладен, ама ще изкарам още час да вържа поне 18-19-сет.

Вечерята вчера:

Мнението беше редактирано от I`M на 25.02.17 13:12.

26.02.17
11:13

Тренировката:

Трисет от :

1. Обръщане от земя - няколко единици х 60кг. - три врътки
2. Преден клек - няколко единици х 60кг. - три врътки
3. Военна преса  - няколко единици х 60кг. - три врътки

Двусет от:

1. Еднострана р. преса от стоеж с дъмбел - 6,6,6,6 х 18кг. /на ръка/
2. Бедрено разгъване - 8,8,8,10

Няколко суперсерии за трапец.

Днес малко по -различно то последните трисети. Тягата я оставих за другия път.

Вчера около 19 часа фаст. 100кк. дефицит. Днес ще е зареждащ ден и от утре веган за 42 дни/ако издържа/.

Клип на първата врътка единици. Формата на обръщанията е потресаваща. Не съм ги правил може би 2 години, а и при тези тежести и врътки не следя толкова формата на изпълнение. Иначе другите две врътки бяха без пауза за оправяне и смъкване на тениската с цел да не си показвам четибуквието по нета. На двусетата и суперсериите без никакви почивки.

Това парче и по -точно първата версия така ми е влезнало в главата, че вече две седмици само него въртя в колата, на постоянен репийт е .Как не ми втръсна не знам:

Мнението беше редактирано от I`M на 26.02.17 11:34.

27.02.17
18:07

Храната вчера /зареждащ ден/:

1. 1 кг. домашна вегетарианска пица/ кашкавал, сирене, топено сирене, гъби, маслини и царевица -всичко обилно залято с кетчуп и люта подправка/ един кроасан с шоколад.
2. Една тава домашен ябълков пай/без едно малко триъгълно парче/, няколко домашни маслени курабии с шоколад.

3. 500 грама домашна баница със сирене, яйца и ориз, 200 грама бяла халва/омаля ми ченето докато я сдъвча, хубаво че не си чупих някой зъб/

Бая си хапнах. Като погълнах кило пица с 2 литра вода на едно ядене, ми стана доста тежко -чак ми се приспа. Ябълковия пай освен ябълки и захар е и с 250 гр. масло в тестото.
Утре ден за теглене. Този път очаквам кантара да не покаже разлика от миналата седмица или да е малко нагоре.

Затопли се нещо времето и съм в дилема какви гуми да си купя. Имам останали едни  хубави пирелита, ама са двойка. Преди години имах възможност да взимам висок клас гуми втора употреба, ама под втора употреба да се разбира гума на един сезон, с “пъпките” по нея и без дефекти, на много хубави цени, но за съжаление умря тази работа.Така, че сега трябва да купя две нови гуми. Ориентирах се към Gislaved, Kumho и ми вкарват добра оферта за Nexen/ще ползвам хубава отстъпка/. Доста хора вече дават положително мнение за нексена, въпреки че се прави в Китай. Аз обаче имам много добри впечатления от Gislaved - карах Сандерото три години с такива гуми само, че зимни. Много доволен останах изключително мека гума и никакви проблеми на сняг, хем Сандерото не бе помирисвало АСР, а задните спирачки бяха с барабани.Та май клоня към Gislaved, който ако не греша беше  шведско производство. Между другото винаги карам предни/задни с различни шарки/мой си глупости/. Ще изчакам да видя тези дни какви отстъпки и за какви проиводители/модели гуми ще ми издействат и ще го реша.

Това е размера на тавата на ябълковия пай.:

Мнението беше редактирано от I`M на 27.02.17 18:09.

27.02.17
18:18

Ех, тъкмо ония ден се чудех кога трябва да премина към лените гуми и къде точно съм ги засрала зимата, кат’ сложих новите...

27.02.17
18:18

Гислата наистина е хубава гума ,почти всичките си леки автомобили съм търкалял с тази марка.Този сезон изневерих обаче ,тъй като 16” вече си е друг ценови клас гума.След консултация с двама трима приятели гумаджии не се и замислих ... NEXEN VINGUARD.Изхвърлих Pirelli Scorpion /на 11 месеца/ и се метнах на корейците/не се прави в Китай ,Корейска е/.Е за тези пари наистина едва ли имат конкуренция.

Мнението беше редактирано от sapuna на 27.02.17 18:19.

27.02.17
18:27

казано от sapuna на 27.02.17, 18:18:

Гислата наистина е хубава гума ,почти всичките си леки автомобили съм търкалял с тази марка.Този сезон изневерих обаче ,тъй като 16” вече си е друг ценови клас гума.След консултация с двама трима приятели гумаджии не се и замислих ... NEXEN VINGUARD.Изхвърлих Pirelli Scorpion /на 11 месеца/ и се метнах на корейците/не се прави в Китай ,Корейска е/.Е за тези пари наистина едва ли имат конкуренция.

Аз карам с 17, даже се чудих наскоро дали да не мина на 18 , че и 19-ми мина през главата, ама съм дърт вече за това друсане, което ще ми даде 18 или 19 с ниско профилната гума. Отделно не ми се дават по 1000 лева за гуми. Отделно и не знам дали в един момент ще имам 1000 лева точно за гуми :)
На мен ми казаха, че са Корейски, но имат завод в Китай и там ги правят и то човек дето се занимава с гуми. Корейски или Китайски, по-важното е, че доста хора ми дадоха много добри отзиви за тях, а и при тях май ще ми дадат най-добра цена. Като видя цените ще го мисля. То идва женския месец и нищо не се знае, ама ако още 5-6 дни се задържи по 20 и нагоре градуса, ще поръчвам и слагам летните.

Мнението беше редактирано от I`M на 27.02.17 18:30.

28.02.17
08:51

Днес ми пропадна фитнесът. Отивам сутринта, зареден с музика и хубаво настроение, с нагласата да подърпам малко по-интензивно тяга, ама ни тяга, ни фитнес. На вратата имаше бележка -  фитнесът е в ревизия до края на седмицата. Не знам каква ревизия ще правят седем дни - то вътре има 20 диска, 20-30 дъмбла и 4-5 лоста. Данъчната ревизия е документална, с някой изключения, ама това е фитнес. Сега не ми се ходи по други зали за 2-3 тренировки, така че най-вероятно ще почивам тази седмица. Дано само нещо не я затворят. Едно, че съм предплатил занапред, друго и по -важно  - хич не обичам да сменям обстановката и изощобщо не искам да ми се налага да търся друга зала.

Храната вчера след около 23 часа фаст:

1. 400 грама фасул на фурна/грамажа е на цялата порция/, 120 грама д. бял хляб, две кивита, един банан и една ябълка.

1000кк. дефицит. Вчера след постния  фасул с бял леб, седнах да гледам Мастер шеф. То не бяха  яребици, патешки магрета, торти и чудо, а аз гладен на 1000 кк. дефицит и чиния с фасул. Иначе поне яко се смях. Имаше някаква дето я питаха готвиш ли Гурме на приятеля ти и тя каза” Не, той е от Враца”, Ядем само месо.... Научи ме да коля прасе, колим и ядем ” Паднах от смях. Та тея от Враца явно не ядат гурме.
Жената вчера се опита да ме умори. Лежа си в спалнята, гушнал съм си лаптопа и изведнъж слушам някакъв страшен вик. Скочих, добре че не си строших лаптопа, и си помислих  - отиде сега или си отряза някъв пръст или се поля с нещо горещо. То какво се оказа, че било  - във фасула имало 4-5 буболечки, заради които ми изкара акъла. Аз щото “много” имам. Оттеглих се миролюбиво мърморейки тихо  под носа си неща, които й правя в спалнята. След малко станах да ям. Влизам всекидневната и веднага усетих някаква сладка миризма и след 30-40 сек. ми се насълзиха очите и взех да кашлям. Тая моята хубавица изпръскала половин флакон отрова за насекоми и не отворила вратата да се проветри, за да не оцеляли буболечките, нищо че в процеса можеше да пукна и аз. Тук вече повиших тон, на което бе отговорено с връчване на чинията с фасул и “съвет ” да ходя да ям в хола. Хубаво поне, че я спрях да не хвърли 5 кила балкански фасул, заради някоя и друга фасулена буболечка. До 11 вечерта бе извадила всичко от шкафовете, сигурно ги бе мила и пръскала по няколко пъти. Ако има някаква останала жива фасулка, сигурно ще може да оцелее и ядрена зима.Това е ! Много глупости изписах.

Мнението беше редактирано от I`M на 28.02.17 08:59.

01.03.17
08:29

Храната вчера след около 17 часа фаст:

1. 90 грама с. тахан с 30 грама мед и един банан.
2. Една голяма ябълка и две оризовки от к.о.
3. 500 грама ориз със зеленчуци/готово състояние/, две кивите и един нар.

500кк. дефицит.

02.03.17
08:17

Храната вчера, след около 18 часа фаст:

1. 90 грама с. тахан, 30 грама мед и един банан.
2. Една голяма ябълка.
3. 100 грама тофу задушено/запържено с малко зехтин и микс от зеленчуци, 150 грама домашен бял хляб със стрита люта чушка.

500кк. дефицит. При мен идва един момент, когато като сваля 6-7 кг. тегло и изглеждам по-зле от преди почването на режима/диетат. Сега съм в този момент. Кожата ми е много по -отпусната от преди диетата и като цяло изглеждам отвратително. Не знам на какво се дължи, на водна задръжка ли или на нещо друго, но винаги ми е правило впечатление този момент като настъпи.
Бях си поръчал една тениска на J&J и една на Hilfg. , като ми пристигна само J&J, тъй като другата свършил размера.Тениската ми заспа и много и се кефя като модел и дизайн. Даже ако е слънчево времето и някой ме види под определен ъгъл, определено ще си помисли, че преди години съм ходил на фитнес.
Вчера цял ден едно мъгливо и неприятно време, което ме възпрепятства от разходката по балакна. Движението се свежда до 30 минутно ходене до работа и обратно. Сутринта се наложи да ходя с колата, че бях с костюм, а когато съм не обичам да ходя пеша. После, като ми мина ангажимента се прибрах да се преоблека, прибрах си колата в гаража и слезнах пеша. Ебаси костюмите, едно обличане си  излиза по около 10 лева.

Това тофу дето го зимам идва около 25 лева килограма, съмнявам се в чужбина да е на такава цена. Важното е, че не съдържа презервативи ;)  /пън интендет/. Другото важно е, че поне по костюм все още изглеждам относително строен. Снимка на вечерята:

Мнението беше редактирано от I`M на 02.03.17 08:19.

03.03.17
08:10

Първо добро утро и честит Празник.

Сега по същество  -  храната,след около 20 часа фаст:

1. 120 грама с. тахан, 30 грама мед, един голям банан.
2. Ябълка.
3. 500 грама нахут на фурна с люто/общо тегло с чорбата/, 90 грама бял хляб, две кивита.

500кк. дефицит.Нахутът бая калории си съдържа, иначе много ми е вкусен.
Тази сутрин отново много рано се събудих. Обмислям да се кача на колелото, да си пусна последните две серии от сезона на Играчи, после да си взема един душ и да взема да се обръсна/от чиста скука/. Тренира ми се . Преди час обмислях да скоча до някакви успоредки, ама вън отново е едно мъгливо, мрачно и неприятно, което от своя страна ми подтисна желанието за лостовете. Трябва да ходя да пазарувам за другата седмица, но най-вероятно ще го оставя за утре. Обмислям дали да отида да си взема малко фъстъчено масло. Чуденето идва от това, че много ми харесва и прекалявам с него, а не е малко калории. Поне го смилат пред мен и знам, че няма някакви примеси. Е най-вероятно и фъстъците не са първо качество.

Вчера за първи път от бая време се качих на велото, ама ударих греда. Избрах си неподходящо за случая съдържание за гледане и още отначало усетих, че взех да сменям степените на натоварване без да махам ръце от дръжките на вилката. Всичко приключи със студен душ, още преди да съм се изпотил ;)
На знам защо на като видя жени с изпъкнали задници,  които видимо нямат някаква ясно изразена мускулатура по гръб, ръце , крака и т.н. , ми става нещо /то е ясно кво ми става/ Та това ми провали велото вчера:

Мнението беше редактирано от I`M на 03.03.17 17:22.

04.03.17
07:52

Тази сутрин направих един двусет от няколко серии набирания и кофички.  Започнах в 6:50 и 07:02 приключих. Добре се раздвижих и понапомпах, но беше 4 градуса и като се изпотих приключих, въпреки че ми се искаше още някоя серия да направя.

Храната вчера след около 18 часа фаст:

1. 370 грама нахут на фурна /общо тегло/ 50 грама бял хляб, един банан.
2. 380 грама нахут на фурна/общо тегло/ , 140 грама с. тахан с 20 грама мед и един банан.

500кк. дефицит. То само аз ям постно и трябваше да го изям този нахут от вчера иначе трябваше да се хвърля. Не се оплаквам. Екстра си беше.Особено с лютата чушка.
Вчера бях малко по -активен физически. Направих 40 минути на велото. По обед, като пекна слънцето и утихна малко вятърът ,направих една хубава разходка по балкана. Понеже ходя бързо без почивка и на по-големите изкачвания видях бая зор. Предполагам, че по едно време пулса доста ми се забърза, защото чувствах как сърцето ми  бясно  бие в гръдния кош, сякаш иска да удари спирачки на краката.

Вчера вечерта гледахме филми със сестра ми. По едно време взех да се прозявам и си викам -  ехе сега е момента да си лягам. Най -накрая ще заспя по навреме. Легнах  си , обаче върнах с два часа назад ти ви ти да гледам Хорейшио, докато заспя Не само, че не заспах, ми изгледах и цялата серия, че и Ронин подхванах след това. В крайна прозявките са били фалшива тревога.
Днес планувам да ходя малко да  пазарувам, а сега ми направи впечатление, че стрелката на горивото е паднала доста под половината и трябва да мина да заредя и колата. Уикeндите взех да не ги харесвам. Все се случва, че изхарчвам и малкото пари дето ми са останали през тях. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 04.03.17 08:07.

05.03.17
09:20

1. 120 грама с. тахан с 20 грама мед и 10 грама орехи.
2. 100 грама тофу с задушени зеленчуци и малко бобени култури, банан, нар.

500кк. дефицит. Вчера пазарувах. Накупих си доста продукти на растителна основа, които не съм и опитвал до момента - соево мляко, оризово мляко и т.н. Взех си и фъстъчено масло в крайна сметка. Препоръчаха ми една био луканка, от сушени домати, която уж е на вкус като месната. Ще взема да я пробвам,  въпреки че не съм голям фен на луканките като цяло.  Днес зареждащ ден. Времето е хубаво, така че ще гледам да се възползвам и от това обстоятелство. Общо взето е това.

Мнението беше редактирано от I`M на 05.03.17 12:55.

06.03.17
08:39

Д§№ба как се ядосах. Отидох рано, рано до фитнеса, а той отново затворен. Имаше бележка, че уж ще е отворено от 11. Притеснителното е, че този път вратата беше запечатана от НАП. И представа си нямам причината НАП да запечатва фитнеса, но за да го запечата  работата няма да е толкова проста и  ми намирисва на 195. Не знам. Ще мина по-късно да видя дали са го отворили, но честно казано вече се съмнявам. Май ще трябва да си търся друга зала. Лошото е,че тая ми беше най-удобна и най-добре като цена. Голям плюс беше, че сутринта си бях сам в залата и нямаше кой да ми пречи, респ. и аз на кой да преча. Ей сега погледнах по нета една друга зала, ама по -снимките ми се видя от по- “модерните”. Отделно, а може би и най-важно -отваря чак в 09 сутринта, което за мен не е изобщо оферта. Взех се повече да се замислям да си трясна една лежанка, една стойка за клек и да забия един лост в избата, но сега баш съм на доста червено... Ще го мисля, а през това време може да мина малко на лостове, пък може да имам късмет и залата да отвори.

Храната вчера:
1. Филия домашен бял хляб с мед и тахан, филия д.б. хляб с ф.масло и банан, чаша оризово мляко.
2. 250мл. соево мляко  разбито с два банан и 50 грам замразени горски плодове.
3. Филия д. бял хляб с ф. масло, мед и банан, чаша оризово мляко.
4. 500 грама ориз с картофи и домати на фурна, салата от ч. домати, авокадо, лук и зехтин, 2 кивита.
5. 150 грама орехи, 100 грама стафиди и 100 грама солети.

Около 2500 кк. излишък. Като зареждащ ден бива.
Вчера се възползвах от слънчевото време и се разходих в планината. Краката гръмнаха,. Едно че бях с раница, друго че носих детето по-доста стръмни изкачвания, та бая се изморих. Иначе да се излегнеш на тревата и да те напече слънцето, след изморително ходене си е много приятно чувство.
Днес имам разни задачи и ангажименти, та ще видим до къде ще ги докарам.

Иначе не знам защо се разкаравам , макар и планината, с рекламна тениска на май протеин. За формата,  която в съм в момента трябва да си взема някаква тениска на жили бон ;)

Мнението беше редактирано от I`M на 06.03.17 08:44.

06.03.17
13:19

В крайна сметка извадих късмет. Минах по обед през фитнеса и вече беше отворен. Момчето каза, че се е оправил с НАП и няма вече проблеми.  Викам си екстра утре вече ще се тренира, да ама ми се отвори един прозорец тъкмо колкото да направя една бърза тренировка, да си взема душ и да излезна да си свърша работата. Затова набързо се прибрах сложих си дрехите за фитнеса и направих една тренировка:

Първи двусет:

1. Лег - 8х80кг., 5,5,5,4 х110кг.
2. Набирания подхват - 5 СТ.,5,5,3,4 х 15кг.

Втори двусет:

1. Полулег с дъмбели - 8,6,7 х 30кг./ на ръка/
2. Набирания на v образна ръкохватка -5,4,3

Трети двусет:
1. Бутане на машина  -8,8,8
2. Пулоъвър на скрипец с ш. хват -8,8,8

Много зор видях и много разглобен се чувствах. Малки почивки между отделните двусети.

07.03.17
09:25

Тренировката:

Трисет от:

1. Военна преса - 6,5,4,3,2,1 х 65кг.
2. Тяга - 6,5,4,3,2,1 х 125 кг.
3. Преден клек - 6,5,4,3,2,1 х 65кг.

Не можах да завърша без почивка. Направих две раздишвания след втората и трета въртка/след петиците и четворките/.  Най -лесната част от цялата работа са първите шестици. След тях идва големият зор. Като цяло не очаквах и друго. Вчера правих лег и рамената днес са дроб, те без да ги натварвам са уморени... Краката от активното обикаляне и въртене на колелото тези дни, също са много уморени. Даже трепериха след всяка серия клек. Хубавото на цялата работа е, че ако бях завършил без почивки, означаваше другият път да качвам на 70/130кг. и тогава вече щях да пукна. Мисля, че ще се задържа на 65 доста време. Вече два месеца съм в дефицит, а от две седмици съм и на “зелен” дефицит и енергията ми константно се движи надолу. По план трябваше да направя още еди трисет -р. с дъмбели/мечка/бедрено разгъване, но честно казано не ми останаха сили, а и тениската стана неприятно мокра.

1. Половин консерва боб на хайц, 300 мл. соево мляко, един банан.
2. 300 грама леща/с чорбата/ , 150 грама домашен бял хляб,200 грама ориз/сварен/ , един нар, две кивита, 40 грама орехи.

500кк. дефицит. Консервата боб на хайнц/говоря за боб в нея/ -  едно че не е лоша на вкус, друго че е с малко калории и добри нутриенти и трето, че е много лесна за употреба. От лещата ми остана и за днес.Белият домашен хляб става разкошен и много вкусен.Особено като го намажа с мед и тахан или ф. масло и нарязан банан.

Днес ако не се обърка нещо ще сменям гумите. Последно се спрях на 4 бр. GISLAVED ULTRA SPEED . Хич не ми се дават 500 кинта + -, при положение че ми дават уж проверени/ карат се вече трети сезон от няколко служебни автомобила и са доволни /  китайски гуми за под 90 лева бройката, ама с гуми не ми се рискува. Другото работа.Това е .

Мнението беше редактирано от I`M на 07.03.17 09:28.

08.03.17
19:13

Храната вчера след около 19 часа фаст:

1. 80 грама домашен бял хляб, 80 грама ф. масло, банан, две оризовки.
2. 600 грама леща/с чорбата/80 грама бял хляб, 50 грама солети с 10 грама орехи и 50 грама стафиди, две кивита.

400 кк. дефицит.

Днес поради дъждовното време обикалях само с колата и поради тази причина нямах никаква физическа активност. Отделно имах пътуване извън града. Е, заведох сутринта детето на градина/ през повечето време го носих даже/. че искаше да ходим пеша, ама тя градината е на 300 метра от вкъщи.
Вчера вече сложих 4 бр. Гислав и днес, тъй като е 8 март, имах възможност да ги пробвам на дъжд, на сухо, на слънце и в кал. Първите ми впечатления са много добри. На мокра настилка се държаха доста добре, а и са  тихи. Тепърва  ще ги пробрам на по-серизони дъждове и жеги, но като първи впечатления -за парите си са добри гуми. Иначе днес по едно време около обяд ударих някакъв момент без много движение и си викам сега е момента да правя икономии и пуснах круиза Аз не мога да направя такъв разход . За магистралата е идеално , само дето не ми е кеф “някой ” друг да ми регулира газта, аз затова и не харесвам автоматик кола -имам чувството, че някой седи до мен и ми сменя скоростите. Направо ме побърква.

Имам силна мускулна треска на гърба, но напук утре ще врътна едни набирания - с тежест, без тежест, както мога.

Аз съм споменавал много пъти, че не готвя  и не ме влече. Днес обаче  се хванах да сготвя на жената за 8 март, даже и чиниите измих. Малко не ми се получи аранжирането на храната в чинията, но жената на вкус каза, че е станало екстра. То докато го готвих така приятно се размириса месото  - първо  от бялото вино, после като го запичах на инфрачервените вече замириса на свинско с лек загар и месна подправка. Аз ли ? Аз ядох боб от консерва :)

П.П. Честит празник на всички мили дами, които четат и които не четат дневника !

Мнението беше редактирано от I`M на 08.03.17 19:25.

09.03.17
09:35

Тренировката:

1. Набирания надхват - 5,5,5,5СТ, 1,1,1,1,1 х 40кг.
2. Набирания подхват - 5СТ,5,5,5,5 х15кг., 9СТ

Е, то като се тренирало с почивки между сериите не било толкова тежко. Не, че не ми тежеше, но разликата в обема е огромна, в сравнение с  когато тренирам в двусети и трисети. Като цяло лежерна тренировка за раздвижване, но пък усетих и приятно напомпване.

Храната вчера, след около 21 часа фаст:

1. Шейк/смуути от 300 мл. оризово мляко, един голям банан, 50 грама замразени г. плодове, киви;  две оризовки и 20 грама стафиди.
2. Половин консерва боб на хайнц, 400 грама ориз със соев сос, салата от р. домати, краставици, лук и олио, 150 грама домашен бял хляб, 50 грама фъстъчено масло с 30 грама стафиди, едно киви.

100кк. дефицит.Скромен дефицит, който идва не толкова от прием на повече калории, от колкото липсата на каквато и да е физическа активност вчера. Миналият ден се теглих -96,8. 1 кг. по-малко от преди две седмици, тоест 500 грама на седмица. Бавно стават нещата.Днес ръми, но ще излизам пеша. Общо взето е това.

10.03.17
09:45

Тренировката:

1. Лег с дъмбели - 6,9,10,8 х 50кг./ на ръка/
2. Полулег с дъмбели - 6,8,7 х 40кг./ на ръка/
3. 4 броя суперсерии -кофички/ избутване на т-лост над глава.

Щеше ми се да пробвам дали 60-кг дъмбели ще мога да ги отлепя, но лостът не можа да хване 60кг. Като цяло бива. Целта ми бе да понапомпя гърдите и я изпълних.

Храната вчера след около 22 часа фаст:

1. 110 грама с. тахан разбъркан с 30 грама мед, един голям банан и 30 грама стафиди.
2. 300 грама ориз, 110 грама домашен бял хляб със семена, задушени зеленчуци с гъби, 80 грама ф. масло.

200кк. дефицит.

Тази сутрин малко се позамотах с ходенето до фитнеса. Времето мрачно и скапано. Детето не щеше да ходи на градина. Жената закъсняваше за работа. За късмет пък като тръгнахме, пред мен някакъв в еднопосочна централна улица караше с 20 и адски ме изнерви.Д*иб* и пед*л*те, като не могат да карат в дъжд или като нямат парно, да си стоят вкъщи или да хващат таксита. Заради такива лайна стават катастрофи.Крайно време е полицията да вземе да глобява хора, които карат много под ограничението и пречат на движението. Как да е .Оставих жената  и детето се размрънка,. че някаква играчка си забравило вкъщи, айде пак обратно да търсим играчката. Взехме играчката, оставих я на градина и тръгнах за фитнеса.
Тъкмо завивах към паркинга и от завоя не видях една локва  и  май опръсках леко с  вода,  една жена която вървеше по тротоара . Така ме е яд, супер селска постъпка. Карах с около 20км, ама с нашите пътища и с 20 пак е достатъчно да плисне вода в тея язовири дето са се образували.  Нищо друго не ми остана, освен да махна с ръка извинително.
Това време е само за излежаване, гледане на телевизия и сън. Това е !

11.03.17
10:06

Храната вчера след около 19 часа фаст:

1. Шейк от 400 мл. соево мляко, един банан и 80 грама замразени горски плодове.
2. 300 грама грах с доматен сос, 150 грама д. бял хляб, 50 грама фъстъчено масло с половин банан, 50 грама оризовки и 50 грама стафиди.

500кк. дефицит.

Чудя се днес ли да направя зареждащия ден или утре. Мисля да не тренирам днес и утре. След малко излизам на пазар да се заредя с малко зеленчуци, плодове и бобени. Общо взето е това.

12.03.17
13:06

Храната вчера след около 20 часа фаст:

1. 600 грама пица/ ръжено брашно, д. лютеница и доматен сок, гъби, царевица, червена чушка, розови домати, тофу,  маслини с л’юта чушка, ананас, хайнц кетчуп и люта подправка./
2. 400 грама пица, 100 грама сушени фурми.

Зареждащ ден. 1000 кк. излишък. За пръв и последен път си правя веган пица - все едно ядох гювеч изсипан върху блат тесто. Вечерта излизахме, но от тая пица ми беше едно гадно и бунтовно в корема / не съм вярвал, че ще кажа такова нещо за пица/, че нио не ми се ядеше, та карах цяла вечер на вода. Жената не можа да си изяде пицата дето си поръча и вика видя ли сега като постиш няма кой да ми дояде порцията и трябва да се хвърля.

В последните години от личните наблюдения върху хора ползващи разни препарати си направих някакви изводи, че съм близо до топ формата си, която мога да постигна натурално на тази възраст и при тази генетика. Разликата във формата и естетически и силово в периодите , в които ползват препарати и периодите в които не ползват е доста фрапираща. Преди време имах доста по -наивни представи за естетическата форма, която може да бъде постигната натурално. Хубавото е, че придобих  реални представи за горе-долу каква форма мога да постигна без препарати. Не оспорвам, че и с препарати трябва да се полага много труд и да се спазва строг режим, просто има огромна разлика  с тях и без тях. Донякъде е възможно постигането на по-изчистена мускулатура, но на значително ниско лично тегло. Нисък процент подкожни мазнини със сериозна мускулна маса, вече го приемам за почти невъзможно, освен за някакъв природен феномен.

Иначе на вид пицата горе -долу хващаше око/ за разлика от вкуса/. Препоръчвам тези маслини, ако някой ги види по някой магазин. С люта чушка са и са много вкусни.

Мнението беше редактирано от I`M на 12.03.17 13:13.

12.03.17
13:15

казано от Иван Марков на 12.03.17, 13:06:

Нисък процент подкожни мазнини със сериозна мускулна маса, вече го приемам за почти невъзможно, освен за някакъв природен феномен.

Добре вървиш като сила, дори и на калориен дефицит буташ големи килограми.    Колко килограма и колко % мазнини имаш на предвид?  На 180см, със стриктна диета можеш да ходиш към 90кг на 10% подкожни мазнини, което си е достатъчно за изчистени плочки и изразени вени ;)

12.03.17
13:30

казано от Tony Leen на 12.03.17, 13:15:

Нисък процент подкожни мазнини със сериозна мускулна маса, вече го приемам за почти невъзможно, освен за някакъв природен феномен.

Добре вървиш като сила, дори и на калориен дефицит буташ големи килограми.    Колко килограма и колко % мазнини имаш на предвид?  На 180см, със стриктна диета можеш да ходиш към 90кг на 10% подкожни мазнини, което си е достатъчно за изчистени плочки и изразени вени ;)

Пак се изказваш доста смело. :) И естествено - неподготвен.

12.03.17
13:31

Свалял съм до 90 кила от над 100 -повярвай ми бях много далече от 10 %. В момента ако не мине котка път и ако не ми писне сигурно отново ще добутам до 90кг., като почнах от 105 кг. Ако успея да докарам до 15% или малко под 15% ще съм щастливец, а мускулна маса не ми липсва. Колкото до силата за тези килограми се движа около нормалното ниво, а за мен силата е постфактум, много по-важен е външният вид. Дори и на лега когато бутах на серии 2-3 на 150/легът ми е най-силното движение/ имаше един пич дето спокойно правеше 8-ци на 150, друг е въпросът че пролетта го виждах да се затруднява със 100кг.
Нямам предвид определени килограми и проценти, а по -скоро определен външен вид, но 90 килограма на 10 % мазнини е много сериозна форма. В заключение  нисък процент мазнини 8-10% на  90-100 кила ....

Мнението беше редактирано от I`M на 12.03.17 13:32.

12.03.17
14:01

казано от Boby_ на 12.03.17, 13:30:

Уви, пак не си прав. Има бодибилдъри, които са се състезавали на сцената още преди създавенето на първите стероиди,  изчистени и огромни.

12.03.17
14:09

казано от Tony Leen на 12.03.17, 14:01:

казано от Boby_ на 12.03.17, 13:30:

Уви, пак не си прав. Има бодибилдъри, които са се състезавали на сцената още преди създавенето на първите стероиди,  изчистени и огромни.

А щом има, значи всички са такива?
Наследственост, хормони, нива на стреса, възраст, възстановяване - нямат значение. Щом Фелпс и Болт могат, значи и ти можеш.
Това дори за теб е доста елементарно изказване.

Като решиш, че си готов да научиш нещо, ще ти обясня някои подробности за кортизола, тестостерона, ароматазата, ролята на мастната тъкан при синтеза на полови хормони, инсулиновата чувствителност, старческата саркопения и намаляването на плътността на мускула с възрастта и т. н. А може и да не ти обясня - не се държиш възпитано, а и не даваш признаци, че можеш да разбереш нещо.

12.03.17
14:21

казано от Boby_ на 12.03.17, 14:09:

Като решиш, че си готов да научиш нещо, ще ти обясня някои подробности за кортизола, тестостерона, ароматазата, ролята на мастната тъкан при синтеза на полови хормони, инсулиновата чувствителност, старческата саркопения и намаляването на плътността на мускула с възрастта и т. н.

Няма нужда да ми обясняваш тези неща, чета много статии и форуми последните години (предимно английски) - знам кое може да се постигне натурално и кое не

казано от Boby_ на 12.03.17, 14:09:

А може и да не ти обясня - не се държиш възпитано, а и не даваш признаци, че можеш да разбереш нещо.

А пък ти се държиш малко надменно :)

12.03.17
14:25

Извън спора или пък в него, мисля че практически стероидите са се появили доста преди обособяването на бодибилдинга като спорт/шоу/дисциплина или както там се води и са използвани в други спротове и дисциплини. Може и да греша, но имам някакви такива спомени, а ими се трува напълно логично.

12.03.17
14:44

казано от Иван Марков на 12.03.17, 14:25:

Извън спора

Ние не спорим, ние дискутираме. Твърденията се основават на фактите

Ето едно интересно видео, момчето коментира физиката на лазар ангелов и я сравнява с билдърите още от преди създаването на стероидите

Мнението беше редактирано от Tony Leen на 12.03.17 14:56.

12.03.17
15:05

Колко елегантно успя и Лазар Ангелов да намесиш. :D

Не вярвах, че още има такива хора, но ти ми върна надеждите! Bro-science is not dead!

П. П. Не се държа надменно, шегувам се с теб. :) Малко чувство за хумор не е излишно. ;) Не се обиждай, а отвори една следобедна бира и наздраве! :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.03.17 15:07.

12.03.17
15:09

казано от Boby_ на 12.03.17, 15:05:

Лазар е фотомодел, при него използването на стероиди е неизбежно.  Исках да кажа, че може да се постигне физика близка до неговата, макар и с повече подкожни мазнини и по малка плътност

П. П. Не се държа надменно, шегувам се с теб. :) Малко чувство за хумор не е излишно. ;) Не се обиждай, а отвори една следобедна бира и наздраве! :)

Бира не пия, но една ракия ще ударя вечерта в твоя чест :D

Мнението беше редактирано от Tony Leen на 12.03.17 15:11.

12.03.17
15:16

казано от Tony Leen на 12.03.17, 15:09:

Лазар е фотомодел, при него използването на стероиди е неизбежно.  Исках да кажа, че може да се постигне физика близка до неговата, макар и с повече подкожни мазнини и по малка плътност

Ако трябва да се върна на сериозната тема, така е. При Лазар фокусът е само върху ниския процент мазнини, а не и върху чудовищния обем, както е в съвременния бодибилдинг. 

Друго исках да кажа по-горе и ще го обясня съвсем конкретно, като ще се постарая да не звуча надменно този път.

10% мазнини при работещ мъж над 30 с работа, стрес, ангажименти, малко сън, алкохол, храна далеч от идеалната са химера, освен ако не е генетично надарен, каквито са малцина. Причините са много, като една от основните е нивото на стреса и свързания с това кортизол. Дългосрочният стрес в добавка води до намаляване на инсулиновата чувствителност на клетките, което от своя страна увеличава количеството инсулин, секретиран от панкреаса, а това възпрепятсва допълнително изгарянето на мазнини.
Нещата не са никак прости и не твърдя, че ги разбирам изцяло. Но повярвай, 10% мазнини на 90 кг при човек с ежедневието и генетиката на Иван са много, много трудно постижими.

П. П. Приемам забележката за надменността и се извинявам. Понякога стилът ми наистина е такъв.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.03.17 15:23.

12.03.17
16:05

казано от Boby_ на 12.03.17, 15:16:

Но повярвай, 10% мазнини на 90 кг при човек с ежедневието и генетиката на Иван са много, много трудно постижими.

Прав си,  не знам какво работи Ванко, но ако наистина е стресова работа, нещата ще са други.

Мнението беше редактирано от Tony Leen на 12.03.17 16:05.

IS

12.03.17
16:06

Ако, позволите да се намеся с едно изречение :)

Стероиди има още от около 1920, а може и малко преди това. Така че, тези легенди за натуралните културисти от онези времена стават банални.
Имало е и натурални, но те си личат по архивните снимки - като ученици в 10 - ти клас.

12.03.17
16:34

Нека не си въобразяваме, че хората тренират от 50-60 год. Едни от най-впечатляващите модели-
1 статуя Херакъл Фарнезе - 5 век
2. статуя Херакъл и Как- 15 век

12.03.17
18:14

казано от Queen Cobra на 12.03.17, 16:34:

Нека не си въобразяваме, че хората тренират от 50-60 год. Едни от най-впечатляващите модели-

Мира, даваш пример с представата на склуптор как е изглеждал най-силният полубог, син на Зевс. :) Едва ли е точно представителна извадка за средния натурално трениращ древен елин. :)

12.03.17
18:16

казано от Иван Марков на 02.03.17, 08:17:

Другото важно е, че поне по костюм все още изглеждам относително строен. :

Да знаеш - чак сега те виждам в цял ръст- ами много приятна визия :) Много си готин и страшно младееш в лице.

12.03.17
18:19

казано от Boby_ на 12.03.17, 18:14:

казано от Queen Cobra на 12.03.17, 16:34:

Мира, даваш пример с представата на склуптор как е изглеждал най-силният полубог, син на Зевс. :) Едва ли е точно представителна извадка за средния натурално трениращ древен елин. :)

В крайна сметка трябва да го е виждал някъде, за да го пресъздаде толкова естествено.

edit: само по оръжията може да се изведе някаква представа за средното атлетическо ниво в древността и средновековието, като сила на опън на лъковете, тежест на бойни брадви, чукове и мечове и т.н.  със сигурност е имало мнооого силни хора, пък това колко са нацепени си зависи от местните диета, климат и генетика.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 12.03.17 18:25.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1