12.03.17
18:22
казано от Boby_ на 12.03.17, 18:14:
Мира, даваш пример с представата на склуптор как е изглеждал най-силният полубог, син на Зевс. :) Едва ли е точно представителна извадка за средния натурално трениращ древен елин. :)
Ще опонирам с факта, че Лазар Ангелов не е представителна извадка за средния натурално трениращ съвременен българин :)
А определено скулпторите и тогава и сега използват живи модели, най-вероятно на тези са позирали някои от най-силните спортисти на времето си .
казано от Queen Cobra на 12.03.17, 18:16:
казано от Иван Марков на 02.03.17, 08:17:
Другото важно е, че поне по костюм все още изглеждам относително строен. :
Да знаеш - чак сега те виждам в цял ръст- ами много приятна визия :) Много си готин и страшно младееш в лице.
Мерси!
То визията е заради костюма :) Все още съм само 33 и то не навършени, нормално е да младея, тепърва почвам пубертета ;)
По темата предполагам,че и в миналото е имало определени индивиди надарени с определена атлетична визия. Нека да не забравяме обаче, че олимпидата датира от древността, а и много от елитните воиски и не само са подлагали телата си на най-различни физически натоварвания, които са допринесли до една по -атлетична визия. Другото е че движението, което са правили изобщо не може да се сравнява със съврменния глобализиран човек. Отделно статуите и склупторите изразяват по-скоро атлетични тела, от колкото тела със силно развита и “тежка ” мускулатура. Един човек, който ходи по не знам колко километра пеша, оборудван с тежко снаражение, махащ едженевно мечове, брадви и предполагам са имали и някаква друга физическа подготвка, би изглеждал доста атлетичен , без да е 100 кила мускули с много нисък процент подкожни мазнини. Според мен това се вижда на разните склуптори с малко древен”фотошоп” от твореца за да изглежда по - добре творението, пък и кой знае на какви “билки” са били древните спартанци :)
12.03.17
19:01
То хубаво са позирали живи модели, но дали този е бил такъв? Все пак става дума за полубог от една МИТОЛОГИЯ! А, колко е автентична......
Тренировка:
Първи двусет:
1. Военна преса - 6,5,4,3,2,1 х 65кг.
2. Тяга - 6,5,4,3,2,1 х 125кг.
3. Преден клек - 6,5,4,3,2,1 х 65кг.
Втори двусет:
1. Едностранна раменна преса прав - 6,6,6 х 18кг./на ръка/
2. Мечка - 8,8,8 х 55 кг.
3. Бедрено разгъване - 8,8,8
Днес изобщо не бях в кондиция. Миналия път направих две почивки мецду врътките и имах мераци този път да е само една. Да, ама не. Четири броя по около 30 сек. почивки между отделните врътки. Смаза ме този път протоколът. Всичко ми тежеше , но предния лек направо ми видя сметката. На всяко едно повторение от клека имах чувството, че ще последното което правя. Интересното е, че усещах много добре как работи мускула при всичките движения. След като приключих първия трисет бях леш и ми се доповръща. Реших да приключвам и да се прибирам. Докато разтоваря тежестите и ги наредя се осеферих малко и връткнах и втория двусет, който беше без почивки, раздишвания, бърсане на пот и скубене на косите. Като приключих - тениската беше станала като кърпа от сауна. Тръгнах си пеша и ме заболя далакът.Явно днес ми дойде малко в повече.
Храната вчера след около 18 часа фаст:
1. 150 грама домашен бял хляб, 70 грама ф. масло, 40 грама с. тахан, 30 грама мед и един банан.
2. Салата от авокадо, р.домати, краставици, пресен лук и зехти, 50 грама д. бял хляб, 200 грама фурми.
200кк. излишък. Трябваше да съм уж 500кк. дефицит, но сандвичите с фъстъчено масло и тахан ми тръгнаха ... после и фурмите...Нищо, другия път.
Днес имам да свърша някоя и друга задачка. Времето нещо не ме кефи, но няма да ме спре. Имам да довършвам едни неща, които работих вчера. По-скоро трябва да ги редактирам и пооправя стилистично. Общо взето е това.
Вчера вечерта си отварих тубата за да си пусна някаква музика и отпред като предложение имаше клип на бодибилдърите от 1900-та година и в днешно време. Или гугълът имам някаква свърх търсачка да търси интереси по разните платформи/казвам го с оглед дискусията за билдинга вчера/ или е някакво съвпадение. Така или иначе повечето снимки на първите билдъри не са от най-впечатляващите. Хубава и атлетична физика, но нямаща нищо общо с размерите дори на един фитнес модел, отделно и процентът мазнини ми се види значително по-висок. За протокола отбелязвам, че хич не съм фен на днешния бодибилдинг.
Тренировка:
Първи двусет:
1. Лег с пауза - 8х80кг., 6,5,4,4 х100кг.
2. Набиране надхват - 5,6,5,4,4
Втори двусет:
1. Полулег - 6,6,6 х 80кг.
2. Набиране с упореден хват -5,4,3
Трети двусет:
1. Бутане на машина -8,8,,8
2. Пулоувър с широк хват - 8,8,8
След раменните преси, тягата и мечката, днес не беше най -подходящия ден за лег и набирания. Проблемът/ако може да се нарече проблем/ идва от факта, че мускулните групи, които тренирам ги въртя изцяло в две тренировки. От друга страна искам да увелича малко обема на седмичните тренировки от 3 на 4-5 пъти седмично. Утре ако почивам - четвъртък ще правя отново набирания а петък или събота гърди. Не е някаква болка за умиране, но определено чувствам повече умора по този начин. Друго, че този продължителен/за мен/ дефицит и начина ми на хранене вече взеха да се отразяват на възстановяването.
Конкретно за тренировката - почивки само между отделните двусети. Падането на бройките последователно 6,5,4 не е някакъв замисъл - просто ми тежаха.
Храната вчера след около 18, часа фаст:
1. 300мл. соево мляко, един банан, 70 грама фъстъчено масло, 20 грама мед.
2. Задушени зеленчуци с боб, 120 грама домашен бял хляб, 200 грама ябълков мус, едно киви, 50 грама фурми, 50 грама солети и шепа стафиди.
500кк. дефицит.
Вчера нагоре-надолу и не можах да свърша част от нещата, които бях намислил.
Днес тъкмо излизам от фитнеса и жена ми ме прати да плащам някакви пари за някакво тържество на детето, че забравила. Аз потен, рошав, с една измъчена физиономия и с едно излъчване на веган отшелник качил се в планината да медитира в шатра с изпарения от билки положени върху нагорещени камъни. Гаранция знае от поне две седмициа, ама това е жена -трябва всичко в последния момент да се свърши и ако може от някой друг. Суетен, не суетен минах платих за детето.
На това парче припева е много приятен и е някаква страна смесица от английски и френски или поне има някакво фреснко излъване в произношението.:
Мнението беше редактирано от I`M на 14.03.17 09:21.
Храната вчера след около 21 часа фаст:
1. Задушени заленчуци с 100 грама тофу, 200 грама ябълков мус, 50 грама домашен бял хляб, един банан.
2. 600 грама леща/ с чорбата/, 100 грама домашен бял хляб, салата от марула, домати, краставици, авокадо, пресен лук, оцет и олио, 200 грама ябълков мус, 2 кивита.
500кк. дефицит. Вчера се теглих 95,8кг. - един килограм по-малко от миналата седмица. Честно казано очаквах по малко - някъде около 500 грама.Не, че се оплаквам ;)
Вчера детето нещо се оплакваше, че не му е добре и днес не го пуснахме на градина, та ще съм детегледач. Ще се опитам и да свърша някаква работа от вкъщи, че имам да напиша някои неща в кратки срокове. В ранния следобед трябва задължително да излезна и ще оставя баща ми да се “бори” с детето. Иначе вчера беше относително хубав ден. Положителен е резултатът на една свършена работа и съм радостен, че доста труд се положи, а и беше по-сложна работа. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 15.03.17 10:11.
Днес реших да си ударя 2-3 снимки , тъй като е нетринировъчен ден. Мисля, че съм около 18 процента мазнини като в момента съм много малко под 96 кг. Като цяло съм горе-долу доволен. Можеше и да е по-добре. Можеше и да е по-зле. Ако смъкна още едно 5-6 кила, ще е с една идея по-добре.
Тренировката:
1. Набирания надхват- 5,5,5СТ, 1,1,1 х45кг., 5х15кг., 3х30кг.
2. Набирания подхват - 5СТ, 5х15кг., 5,5,5СТ
Щеше ми се да направя малко повече обем, но наистина разполагах с малко време. Гърбът сравнително уморен и натегнат, но това не пречи толкова при набиранията.
Храната след около 22 часа фаст:
1. 100 грама с. тахан с 20 грама мед и един банан.
2. 700 грама леща / с чорбата/, 110 грама д. бял хляб, 250 грама ябълков мус, 5-6 фурми.
Около 600кк. дефицит. Вчера много глад ме гонеше, но като ме грабна музата по една работа и стана следобед. После пък се замотах в мухабет с един приятел и то си станаха горе долу 22 часа фаст.
Вчера вечерта детето заспа гушнато в ръката ми и цяла нощ ме рита, блъска, взима завивката, та малко в неудобна позиция спах и имах леки схващания тази сутрин. След раздвижването всичко си дойде на мястото. Сега глътка въздух, след което се оправям и я подхвашам.
Тренировката:
1. Лег с дъмбели - загряващи, 6,6,6,6 х 50кг./ на ръка/
2. Полулег с дъмбели с успореден хват - 6,6,6,6 х 30кг.
3. Суперсерии кофички/избутване на т лост над глава.
От вдигането на дъмбелите и обръщането им, така ме удари в кръста, че сега ми се реве. Отделно ми тежеше и бях изморен, още на загрявката. Правих лег във вторник и може би трябваше да изчакам до утре, но беше вече.
Храната вчера, след около 20 час фаст:
1. 100 грама с. тахан с 20 грама мед и един банан.
2. Фасул с чили от консерва/ 220 грама нето по етикет/ , 100 грама д. ръжен хляб, 5-6 фурми, 20 грама орехи с 10 грама мед, 40 грама овес с 10 грама мед.
Около 600кк. дефицит. Много глад ме гонеше и вчера. Легнах си гладен и станах гладен. Първото хранене за днес обаче, ще е едва след 3-4 часа .
Вчера се наложи да излизам по-късно. Вечерта когато няма движение и когато си карам сам в колата и на пътя и като съм си пуснал музичка - е едно голямо удоволствие за мен.
Днес ще обикалям навсякъде с колата, че не ми се мъчи да ходя с тоя кръст. Бях планувал утре да пазарувам, но някои продукти свършиха по-рано от предвиденото, та ще скоча днес. Тъкмо ще съм без жената и ще взема каквото ми трябва без да се бавя излишно и без да се купуват куп неща , които не ни трябват.
Вчера се мъчих да си направя снимка на гърба , ама май не ми се получи много:
Мнението беше редактирано от I`M на 17.03.17 09:44.
Храната вчера, след около 20 часа фаст:
1. 400 мл. соево мляко с един банан и лъжица мед, 50 грама оризовки.
2. Грах от консерва запържен с доматено пюре и пресен лук, 140 грама домашен бял хляб, 100 грама фурми, 20 грама орехи с 10 грама мед.
500кк. дефицит. Днес сигурно ще е зареждащ ден. Едно такова мързеливо ми е , та ще видя какво ще правя цял ден. Това е !
Мнението беше редактирано от I`M на 18.03.17 09:07.
Храната вчера, след около 18 часа фаст:
1. Бухтички със сол, пирожки с домашно сладко от боровинки, 150 грама фурми.
2. Салата от марула, домати, олио, пресен лук и краставици, 250 грама пържени картофи със сол, 100 грама д.бял хляб, пирожки с д. сладко от бровинки.
Зареждащ ден. Около 1600кк. излишък.
Днес рязах и нареждах дърва , копах дупка за асма и си докарах мазоли и леки ожулвания на ръцете, та утре не знам дали ще е удобно да дърпам тяга, то й кръста ме боли. Отделно успях да поработя и да свърша една от моите работи.Общо взето е това
П.П. - има ли някакъв начин да се ползва стария скин на форума?
Тренировка:
Първи двусет:
1. Обръщане от земя - 4,3,3,2,2 х 1 х 70кг.
2. Преден клек - 4,3,3,2,2 х 1 х70кг.
3. Военна преса - 4,3,3,2,2 х 1 х 70 кг.
Втори двусет:
1. Едностранна р. преса от стоеж с дъмбели - 6,6,6 х 18кг./ на ръка/
2. Широка тяга - 3,3,6 х 100кг.
3. Бедрено разгъване - 8,8,8
Суперсерии задно рамо/фейспул
Смених протокола, че вече ми идва тежко за стария, не че този не ми беше тежък и той. Раменната преса ме смаза. При този протокол, тя се оказа най-слабото звено. Единствено обръщането не ми тежеше. По около минута и малко под минута почивки между отделните врътки. След натоварване на тежестите за втория двусет - никакви почивки до края на тренировката. Леки болки в кръста преди и след тренировката.
1. 100 грама домашен хумус/2 към едно леща към тахан/, 30 грама фурми.
2. Банан, две ябълки и два портокала с 30 грама мед.
3. Задушени зеленчуци със зехтин /с около 200 грама грах в тях/ , 110 грама домашен бял хляб, 100 грама фурми.
Около 200 кк. дефицит.
Приключих с тренировката, сега трябва да се оправям и да я подхващам.
Клип на първата врътка от първия двусет:
Мнението беше редактирано от I`M на 20.03.17 09:01.
казано от nervak на 20.03.17, 09:25:
Обръщането малко...като сгъване за външна част на бицепс))))))))))
Знам. Нямам никаква техника. Мъча се да правя някакъв подклек, ама се получава нещо като лек подскок. Преди редовно правих единици на 90 и 100 с тази техника и няколко нули на 110 кг. , което мисля в една от основните причини за появата на дисковата.
20.03.17
10:04
Не теглиш нагоре, за това не се получава обръщането. Не използваш и подема, който се получава, когато тръгваш от земя.
И лоста някак от коленете нагоре ти върви далеч от тялото.
И рисково(за мен) оставаш щангата-или я хвърляй,или я оставяй с приклякане-а не с навеждане под прав ъгъл .
Тренировка:
Първи двусет:
1. Лег - загряващи, 5,5,4,4 х110кг., 8х80кг.
2. Набиране надхват - загряващи , 3,3 х30кг.,3,3х15кг., 3 СТ
Втори двусет:
1.Полулег - 8,8,7 х 80кг.
1. В. скрипец ш.х. - 8,8,8
Трети двусет:
1. Бутане на машина - 8,8,8
2. Пулоувър ш.х. -8,8,8
Трудно и тежко. Чувствам се уморен и разглобен. Не знам до колко още ще издържа по тази схема и начин на трениране. На набиранията много зор видях. Мускулна треска на гръб, рамена, трапец, задни/предни бедра.
Храната вчера, след около 20 часа фаст:
1. Шейк от 300 мл. соево мляко, един банан, 60 грама замразени горски плодове, 5 фурми; 100 грама д. хумус.
2. 400 грама сварен ориз, 150 грам д. бял хляб, салата от домати, краствици, пресен лук и супена лъжица олио, един нар и 300 грама ябълков мус.
Около 500 кк. дефицит. Нещо съм се оводнил тези дни, което отдавам на увеличения прием на плодове и сол последните няколко дни. Вече месец приемам средно между 40-60 грама протеин на ден/изцяло от растителни източници/ и честно казано не виждам някаква особена разлика сравнено с прием на повече. Възстановяването определено ми куца , но го отдавам най -вече на продължителния дефицит и начина на трениране, отколкото на намаления прием на протеин. Отбелязвам си, че вече се “климатизирах” към хранене 4-5 часа след тренировката и вече не изпитвам този вълчи глад в по-късните часове на деня.
Мисля, че бях писал и още нещо, но при първия опит да публикувам поста неще се обърка.
Клип на първия двусет. Не е цял,тъй като телефона му свършила паметта и го прекратил по средата. Така или иначе се вижда темпото, което не е от най-бързите.
Мнението беше редактирано от I`M на 21.03.17 09:45.
Винаги много ме е впечатлявало като видя как мъжете се нагласят на лежанката.
Аз, от друга страна, понеже тренирам като изтървана от медицинско заведение, просто се пльосвам като джигер и съответно бях супер втрещена, като ми казаха, че се справям горе-долу добре от само себе си (и още не съм си дала труда да науча кое е наистина добре).
И... Пак си взех почивка..
В повечето случаи и аз лягам “плоско” , без да се намествам, въпреки че трябва.
Храната вчера, след около 21 часа фаст:
1. Шейк от 300 мл. соево мляко, един банан, 6 грама з.г. плоцове, 5 фурми; 70 грама домашен хумус.
2. 600 грама леща /чорба/, 160 грама домашен бял хляб, салата от домати, краставици, пресен лук и супена лъжица олио, 60 грама фурми, 250 грама ябълков мус.
Около 500кк. дефицит. Остана ми достатъчно леща, с която да вечерям и днес.Теглене вчера -95,3кг., тоест с 500 гр. по-лек от миналата седмица. Бива.
Сутринта, докато се къпах, всяко едно кръстосване илли разтягане на ръцете ми напомняше, че вчера съм тренирал гърди.
Закарах рано сутринта детето на градина. Пред градината се спъна и си скъса чисто новия чорпогащник. Добре,че жената беше приготвила и друг, че трябваше да се връщам да търся някакъв вкъщи, а аз не знам дори къде ги държим. Днес имат тържество по случай първа пролет/между другото честита първа пролет на всички/ и й е голям мерак. По -късно ще ходим да я гледаме как казва стихове и играе някакви мини пиески.
Работата я подхванах от рано сутринта и към 12 вече се изморих и очите ме заболяха, та приключих. Прибрах се, изкъпах се, хапнах и след малко излежаване, ще ходя на тържеството в градината.
По -миналата пролет явно е било доста топло, щом съм водил детето да топи краката в реката:
Тренировка:
1. Набирания надхват - 5,5,5СТ, 1,1 х50кг., 1,1,1 х45кг,.,3х30кг.,5х15кг.
2. Набирания подхват - 5,5,5,5,5,5 СТ
Нещо лакътят ме тормозеше при набирането надхват и затова намалих малко обема. Не, че щях да направя още кой знае колко - най-вероятно още три петици със собствено тегло. Подхватът по набързичко, че се замотах с надхвата.
Храната вчера. след около 18 часа фаст:
1. 100 грама с. тахан с 20 грама орехи и 20 грама мед.
2. 20 грама орехи и10 грама мед, 30 грама фурми, един банан.
3. 500 грама леща, 150 грама д. б. хляб, един нар, няколко фурми.
Около 200кк. дефицит. След първото хранене бях доста гладен, та прибягнах и до хранене № 2 , което по принцип избягвам. Третото хранене беше по-засищащо. В момента отново чувствам глад, ама ще избутам още 4-5 часа.
Вчера тържеството беше хубаво и учителките се бяха постарали с репликите и сценките, та малките бяха много забавни. Постоях един час прав, но не е болка за умиране.
Днес ако ми остане време смятам да отида на стенд, да видим има ли нещо за смяна по окачването. Няма някакви необичайно силни тропания, но това е нещо, което правя почти всяка пролет, чеза съжаление по нашите пътиша, след зимата винаги изниква нещо. Та , ако не днес тези дни трябва да я свърша тази работа. Подхванал съм едни работи, ама какъв ще е резултата и дали изобщо ще стигнем до резултата, тепърва предстои да видим.
Като не тренирам в трисети/двусети тренироквата ми се удължава значително, което от своя страна води до наличието на по-малко “следтренировъчно” време и трябва вече да подхващам задачите за деня.
Това парче е с бати якия бийт и флоу. Самият клип също много ме кефи, не че е нещо особено, но мимиките и движенията са много в такт с музиката:
Мнението беше редактирано от I`M на 23.03.17 09:32.
Вчера около 600кк. дефицит. Около 20 часа фаст:
Преди ми доставяше удоволствие да сърфирам във форума и сайта и да чета интересни теми. Сега вече ми е дори донякъде неприятно.Особено мъка ми е да чета през телефона. Някак си несериозно ми звучи, че форумът може да се ползва нормално, само трябвало да си намаля яркостта, да си намаля екрана на 70 процента и т.н., Сега намалям яркости и размери и като трябва да чета други сайтове , трябва да сменям всичко на нормални настройки до следващото отваряне на бб тийма.Вече не мога да следя темите като хората. Като цяло от една разтоварваща среда, форумът /по -точно новата платформа и визия/ взе да ми създава напрежение и нерви.
Попълвам дневника от почти 4 години и едва ли ще го спра, тъй като донякъде попълването му се е превърнало в навик, а аз съм човек на навиците. При всички случаи, обаче съм принуден да намаля участието си до минимум и да го огранича до четенето на 2-3 от най-интересните за мен дневници и да се ориентирам към други спортни платформи.
Снимка на двоен бицепс от днес сутринта. Рамената ми са взели да се пооформят. Гърбът и той, но има още много да се сваля. Желанието ми е да сваля и малко маса от раменете и ръцете. Надявам се със свалянето на още килограми да намалят и размерите в тези две групи:
Мнението беше редактирано от I`M на 24.03.17 13:41.
Междудругото можеш да намалиш екрана само за конкретната страница, аз така съм го направила, всички други са ми на 100%. За ползването от телефона аз лично нямам никакъв проблем и се оправям доста добре, но виждам, че има хора като теб , които имат проблеми. Не знам, може би екипа ще оптимизира нещата и скоро ще ти е по-лесно и на теб.
Браво за постигането на резултатите! :)
Скоро не съм писал, но продължавам да си тренирам и да се мъча да свалям килограми. Промених някои неща в тренирането, но си се придържам към схемата - един ден двусети, един ден кръгове, два дни сплит.
По отношение на храната увеличих малко калориите и като, че ли взех да свлалям по малко повече . Силата ми падна много и продължава да пада. Въпреки твърденията на много хора, че веганството не се отразява на силата, аз не съм съгласен . За мен има разлика и то голяма. Отбелязвам и че съм се стремял да комбинирам растителните продукти , та уж да са относително съпоставими с нутриентите от животинските. При мен лично води до цялостна умора и отпадналост лиспата на животиски продукти. Не отричам, че има и доста положителни черти, но са по-скоро извън фитнеса. Пък може и да не съм се адаптирал още. В крайна сметка аз карам по 42 дни , може би трябва по-голям адаптационен период.
Днес ми свършва поста и два-три дни по празниците ще ям по-свободно. Живот и здраве, от средата на другата седмица подхващам отново на дефицит.
Като цяло формата ми се подобрява и съм относително доволен. Странното е, че гърбът му върви по-чист от предната част и има 1-2% разлика в подкожните мазнини според мен. Иначе по тениска/блуза бих казал, че съм общо взето доволен от вида ми. Още малко да сваля и ще съм готов за лятото да нагъвам сладолед на воля до зимата.
Мнението беше редактирано от I`M на 15.04.17 11:39.
Днес направих 4 кръга от по две упражнения за гръб плътност1 базово + 1 изолирано/ , две уражнения за крака / 1 базово + 1 изолирано/, две упражнения за рамо/ 1 базово + 1 излолиращо/; за финал суперсерии за трапец.
Като цяло зор видях. Цялата тренировка малко на мъгла ми мина, ама така е като вчера изядох около литър агнешка дроб чорба, тонове домашен козунак, панетоне, курабии и не знам какво още, за финал жулнах и половин бутилка метакса. Странното е, че почти не съм ял яйца. От днес ще ги започвам вече и се връщам към режима. Писна ми вече от този дефицит, ама ще се напъна още 2-3 месеца с идеята да падна на 15 или 14 % мазнини, което ще си е зор. Трябваше да вкарам кардио, но просто грам не ми се тича. Затова увеличих ходенето и като темпо и като разстояние. За съжаление тази седмица ще трябва да го пропусна. Както се очертава цяла седмица май ще се придвижвам само с колата, което ме подсеща че трябва да взема да си форматирам флашката, че милата женица в колата постоянно ми повтаря, на италиянски, че не може да се осъществи контакт между флашката и медията.
Разстоянието от мястото на снимката до стрелката го взима първоначално за около 45-50 минути, после паднах на 40, последно около 35 успях да го взема. Изцяло без почивки, с много зор. Въздуха ми свърша още по средата, краката ми се крампират и почват да си пречат един на друг, но поради някакъв инат успявам да се изкача без да спирам за почивка, с изключение на 2-3 бързи раздишки. Като цяло и маршрутат е тежък с доста камениста почва на места и “приятни” наклони.
П.П. Има ли някакъв начин да се качват повече от една снимка, без да се налага да давам редактиране и да добавям другите снимки?
Мнението беше редактирано от I`M на 18.04.17 09:22.
казано от Иван Марков на 18.04.17, 09:16:
П.П. Има ли някакъв начин да се качват повече от една снимка, без да се налага да давам редактиране и да добавям другите снимки?
Да. Маркираш ги всички заедно в диалога, след като натиснеш бутона “Качи снимки”. После като затвориш диалога, в полето излиза само една, но се публикуват всички маркирани.
Днес направих три двусета от по четири серии всеки един. Два двусета различни легове с различни набирания и един напомпващ на машини. Набиранията слаби, но го отдавам на умората в гърба и рамената от вчера и на слабата ми физика. На двусетите намалих тежестите и увеличих повторенията. По време на тренировка усещам адекватно натоварване в тренираните мускули.
Храната вчера след около 16 часа фаст:
1. 30 грама протеин с един банан разбити в 200 мл. прясно млякол
2. Три варени яйца, 50 грама кашкавал и 50 грама д.б. хляб/ топъл, мек, пухкав и ароматен/
3. Триста грама руло стефани, 150 грама д. б хляб/вече изтстинал, но все така мек и ароматен/ , 50 грама фурми.
300 грама дефицит. Ядене №2 обърка малко сметките, но пък бях гладен. Взех кашкавал на Елена/естествено на промоция/ от Кауфланд, да го пробвам и се улучи много хубав. Та трябва да мина да взема още тези дни. Вчера съм ударил 150 грама протеин, горе долу колкото за три дни, съпоставно с храненето от преди няколко седмици. Обаче не е целенасочено, аз продължавам да си поддържам тезата и че 50-60 грама протеин на ден са достатъчни.
Трябва да взема да си кача някои от по-важните ми файлове на флашка, че вчера лаптопа не щеше да се логва и постоянно даваше някаква грешка. След 20-30 минутна игра, успях да го подкарам под сейф мод и да ресторна настройките от преди няколко дена и стана. Въпросът е, че не знам кой темп файл е причинил краша и е възможно да го инасталирам отново и да се крашне непоправимо, а мен ме няма много с компютрите.Та определено трябва тези дни да се заема с тази задача и да се подсигуря за да не изгубя важни за мен снимки, докумени и прочие. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 19.04.17 08:57.
Храната вчера:
1. 35 грама протеин разбит с 300 мл. соево мляко.
2. 200 грама руло “стефани” с 150 грама картофи на фурна.
3. 6 варени яйца, салата от марула, краставица, лук и олио, 100 грама д.б. хляб с 50 грама кашкавал, 210 грама домашен козунак.
Калориите около неутралния баланс. Не че умирах за козунак, ама вкъщи има още много и се опитвам лека - полека да ги намалям, че иначе трябва да се хвърля. За капак майка ми цъфна към седем с някаква баница, от която вече се въздържах, но сигурно днес ще трябва да я дояждам, че жената няма да я изяде цялата. Не мога да смогна на всичката храна, която се бълва тези дни - а уж смятах да го карам на “постни” яйца. Отделно детето иска някакви неща да му се готвят и после не ще да ги яде и иска друго. Жената с целия си акъл й удисва и накрая пак аз трябва да дояждам домашни вкусотии. Не е лесна мойта. Ама като едно време зарязах една щото не можеше да готви/ откровено казано имаше и други причини, ама готвенето всъщо се взе предвид/, така ми се пада сега да пълнея 🙂 От по-обилното хранене тези дни обаче, се чувствам доста възстановен от тренировките. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 20.04.17 08:12.
Днес направих 60 набирания надхват и подхват общо, 30 от които с тежест по 15 за двете движения. За финала направих 10 единици сумо и нормална тяга общо през 10 секунди. На сумо тягата не знам как, но някак си разтегнах гърдата и врата от пред. Иначе въпреки, че бях сложил само 140 кила, ми стопи лагерите. Между двете тяги не съм правил почивки, просто 10 сек. след последната единица смених хвата и положението на краката. Гърба взех да го тренирам 3 пъти седмично и мисля, че добре ми се отразява.
Храната вчера след 16 часа фаст:
1. Три варени яйца, един банан.
2. Шест варени яйца , 200 грама д.б. хлян с 120 грама кашкавал/на принцеси/ един нар.
500кк. дефицит.
Вчера си беше ебати и студа. Като поспря да вали и тръгнах пеша. Такъв вятър духаше, че всичките ми сутрешни усилия, които старателно вложих в прическата ми, отидоха на ....
Вчера съвсем случайно попаднах на това клипче във ви бокса/гледах бричка/ и изскочи като предложение от страни и се подлъгах по циците на картинката/. Как да е, клипа има доста бисери , като - не трябва да тичаме, че ще изгорим мускули, затова ще ходим на пътека под наклон/което само по себе си не е лошо/; “ Не тичаме защото трябва да пазим и нашите стави, ако искаме да тичаме -планината” Тоест тичането може вреди на ставите, не поради теглото на спортуващия, а дали се тича на пътека или в планината. Въпреки, че лично според мен именно планински терен поради своята неравномерност предразполага повече към контузии. “ В планината тичаме за здраве, в залата ние можем да изваяме нашето тяло” , Кардиото трябва да е 40 минути, защото преди 20-та не горим мазнини; и за финал” Мазнините се изгарят не с интензивност, а с постоянство” . Това май е някакъв официален фитнес канал. Ако някой гледа клипа, без опит във фитнеса, би си направил извода, че основното за топенето на мазнини е да въртиш 3-4 кардио уреда по 40 минути всеки един и това ти е напълно достатъчно за топенето на мазнини. Ако обаче скачаш 5-10 минути на въже или направиш няколко совалки или спринта няма да започнеш да гориш мазнини , щото не са минали 20 минути. Пък ако тичаш в планината при птичките и пчеличките с едно приятно темпо - това не е за горене на мазнини, а за здраве - мазнини се горят само с 2-3 часово пръхтене на пътеките и степерите във фитнеса. Честно казано не знам защо обърнах толкова внимание на клипа, ама все си мисля, че като ще поднасяш някаква информация било и то безвъзмедно/и тук въпросе е спорен/ , трябва да е малко по -сериозно.
Първоизточника:
П.П.- не знам защо клипа не се показва от вбок линка, затова прикачвам директен линк - https://www.vbox7.com/play:1e02c9c7f7
Мнението беше редактирано от I`M на 21.04.17 09:52.
Храната вчера след около 16 часа фаст:
1. 35 грама протеин с 300 мл. прясно мляко.
2. 300 грама ябълково пюре, едно варено яйце, две домашни курабийки.
3. 200 грама с. каре на скара, 150 грама домашен бял хляб 100 грама кашкавал, три варени яхца, 1кг. диня
Някъде около неутралния баланс. Нещо не мога да влезна в ритъм тази седмица и я пиша бегала. Днес ще си направя зареждащия ден с една хубава домашна пица, която сънувам от седмици. Честно казано не ми е необходим, с оглед на по-големия прием на калории тези дни, но сърцето си иска пицата. Вчера дето ми прищрака врата и гърдата, на сумо тягата, не го чувствах толкова зле положението. Днес обаче и леки движения ми причиняват неприятна болка и съм цялостно вдървен. Смятах да тренирам, но май ще е по-добре да пропусна, а и при това положение -тренировката няма да се получи много ползотворна.Това е!
Мнението беше редактирано от I`M на 22.04.17 08:23.
Събота зареждах - то не бяха домашни пици, мекици, кайзер шмитен ли шматен ли/бали го как точно се казва/, домашен сладолед, шоколадов пай - жена ми сериозно се е заела да ме угоява.Отслабнах малко и да не вземе някоя да ме хареса, та активно се грижи да имам постоянно храна пред очите. Отделно ми се хакаше - бутилка розе с два “големи” сингъл малца. В неделя на обяд на гости. Прибрах се дремнах два часа и вечерта отново на гости- на барбекю и торти.
Днес смятах да тренирам, но от сутринта не съм се спрял, а когато най-накрая остана време нямах вече сили. Храната за сега е добре, обаче така ми се ядат принцеси с кашкавал, което споменах на жената и май вече ги слага във фурната.
Иначе днес относително приятен ден. Сутринта имах работни ангажименти, които мисля,че минаха относително добре. После ходих до кума, да си взема носачите за алфата. След това се видях с една приятелка. Пихем едно кафе и то стана обяд. Пекна слънце. Пуснах си прозороца до средата и се радвах на приятните слъчеви лъчи, докато свежия бриз разбъркваше леко косъмчетата на бритона ми, но без да нанася трайни последствия върху цялостта на прическата ми. Слушах си музика почуквайки в такт по волана. Нямаше някакви свежи мацки, които да зяпам по време на шофирането, но и така си беше супер. После поработих още 3-4 часа и се прибрах да ям. Ако взема да отида да тренирам тези дни ще е добре.
Мнението беше редактирано от I`M на 24.04.17 20:59.
Днес направих четири кръга от Тяга,Военна преса, Преден клек, Странично разтваряне с дъмбел от полулег, Гребане на машина и Бедрено разгъване. Всичко ми отне, с почивките между кръговете, около 10 минути. Отново имам сутрешни ангажименти, а следобед не ми се тренира. За това реших по-добре набързо и малко, но сутринта.
1. 750 грама фасул с телешко на гювеч/общо тегло на фасула,телешкото и чорбата/ 4-5 мариновани люти чушки, 150 грама домашен хляб от кексово брашном няколко домашни курабии/тесто,яйца и захар/, банан, нар, диня. В крайна сметка се въздържах от принцесите с кашкавал. Фасулът стана супер, даже и днес ще ям от него. За протоколо около 500кк дефицит. Слунцето напича още от рано сутринта, въпреки, че градусите са относително ниски, та ще обикалям пеш през по-голямата част от деня.
Това парче,като го гледах миналия ден за първи момент, истински ме развесели и си сипах едно ирландско. Като цяло пича много ме радва с нещата, които вади и чуството му за хумор и самоирония е добро.
Днес направих два двусета от по четири серии - лег/набирания надхват и полулег/набирания подхват. Принципно правя и трети двусет, но отново, поради липса на време, съкратих тренировката. Около 15 минути цялата работа.
Храната вчера, след около 21 часа фаст:
1. 90 грама тахан, чаена лъжица мед и един банан.
2. 600 грама фасул в гювеч/общ грамаж за боб, телешко и чорба/ 160 грама д. хляб от кексово брашно.
3. Една принцеса с кайма/купешки хляб/ , едно помело- детото поиска принцеса с кайма и не я яде, та аз я изядох, че щеше да стана на нищо като изстине.
Около 200кк. дефицит. Вчера се теглих 95кг., тоест за изминалите две седмици съм качил около 2 кг. Това обстоятелство обаче, не ме притеснява. Сега като взех да влизам в релси до седмица-две предполагам, че ще си върна 93-то килограма. Въпреки усилията ми тези дни да изям всичкия фасул, има още много. Жена ми не знам за какво го сготви в количество , все едно чакаме група холандски туристи дошли в България да опитат традиционни родопски ястия.
Преди 2-3 месеца ми изгоря заден габарит/стоп. Преди 1-2 седмици ми изгоряха десен къс, смених и двата,че принципно като си замине единия си заминава и другия. Днес сутринта паля и на таблото ми изписа “чек намбър плейт лайтс” и светна досадната жълта лапичка.Омръзна ми с тея светлини. Та днес и до сервиза трябва да скоча. Чудя се да взема да им кажа да сменат всички крушки и лампички дето не съм сменял, че утре -другиден я мигач, я нещо друго сигурно отново ще изгори. Иначе вчера, бих казал хубав и приятен ден. Сега трябва да се оправям и да излизам да работя. Общо взето е това.
Мнението беше редактирано от I`M на 26.04.17 08:45.
Храната вчера:
1. 35 грама протеин с 300 мл. прясно мляко.
2. 400 грама кисело мляко, 50 грама замразени горски плодове, 30 грама стафиди.
3. 50 грама хляб с маслини и 50 грама синьо сирене.
4. Три пържени яйца, 180 грама хляб с маслини, салата от ч.домати, краставици, сирене, олио, оцет и лук, малко ягоди.
Около 500кк. дефицит. Вчера въпреки повечето хранения, калориите ми бяха относително добре. Щях да си купувам банани, но като видях че отново са ги вдигнали и отиват на 3 лева, се ядосах и отказах да ги купувам на тези цени/един вид протест/.
Вчера ми се случи нещо, което не се очаквал да ми се случи и когато съм го виждал винаги съм го намирал за комично. Излизам от паркинга назаден, отстрани мен няма никой на пътя няма никой и айляк тръгвам, по едно време парктроника ми “далечно” изписука, погледнах една кола ама далече, давам още назад и парктроника от далечно направи тннннннннн, натискам спирачката и чух едно туп. Подпряхме си задниците с една друга кола, която тръгнала да излиза назаден може би с мен или секунда -две след мен. Последици никви, освен срам и позор за мен. Пожелахме си хубав ден с разсеяната мацка/ явно и аз съм бил не по -малко разсеян/, която даже не разбра как се случи случката. Тя явно не бе погледнала назад, че съм тръгнал, аз прекалено много се осланям на парктроника, който при движище се срещу теб предмети не е много адекватен. Донякъде и това, че излизахме на заден в различни посоки може би си бяхме малко в “слепите точки” за момент. Както казах -срам и позор, не съм предполал, че в такава аматьоркска случка ще участвам. Ама живот, всичко е случва. Като изключим това, общо взето хубав и приятен ден. Поработих, понапазарувах. Взех си някакво био мляко от лидъла, та ако ми хареса може и напред да купувам от него- не е толкова по-скъпо от нормалното. Успях да мина и през сервиза да ми сменят лампата на номера, за друго нямаше време и така...
Мнението беше редактирано от I`M на 27.04.17 08:06.
Ванка, колко пък да е срам? Случват се такива неща и колкото по-рано в живота човек се отърве от отношението “на мен това не може да ми се случи”, толкова по-добре за самия него. 🙂
казано от Boby_ на 27.04.17, 09:59:
Ванка, колко пък да е срам? Случват се такива неща и колкото по-рано в живота човек се отърве от отношението “на мен това не може да ми се случи”, толкова по-добре за самия него.
Боби, срам защото се имам за добър по отношение на шофирането. Винаги много съм се дразнил на шофьори, които тръгват да подминават без да гледат в огледалата, засичат, карат много бавно или бързо и общо взето ” спят” на пътя.Срам ме е, че 2-3 пъти съм ставал свидетел на подпиране на задна на паркинг и съм се смял и съм казвал тези двамата къде блеят, е вчера разбрах къде блеят. Малко наранено мъжко достойнство и малко срам от начина на мислене, че до ” вчера” съм се бъзикал с такива ситуации, а ” днес” аз бях част от тях. В крайна сметка колкото и да си добър в нещо, никой не е застрахован от грешки 🙂
Мнението беше редактирано от I`M на 27.04.17 10:31.
Храната вчера след около 18 часа фаст:
1. Три пържени яйца, 100 грама макарони, салата от чери домати, краставици, олио и сирене, 80 грама домашен ръжен хляб
2. 200 грама бял ориз с по150 грама свинско и пилешко/на фурна/, 150 грама д.р.хляб, салата като на обяд, 100 грама локумм 100 грама ягоди.
Около неутралния баланс.
Тази сутрин щях да тренирам, но вчера ни се развали бойлера, та сега ще чакам майстора да дойде, което ще изяде времето ми за тренировка. Той е още гаранционен, но не ми се занимава, а този човек ми оправя всякакви електрически проблеми вече години и можеше да дойде още днес сутринта, та реших изобщо да не се занимавам с гаранцията.Живот и здраве -утре сутринта тренировка.
Мнението беше редактирано от I`M на 28.04.17 07:52.
Преди малко врътнах 55 набирания/6х5 надхват и 5х5 подхват/ общо според востока за около 9 минути. Отделно направих и 40 хоризонтални на успоредка, но не съм ги засичал, защото си свалих часовника. Размърдах се още в 5 сутринта, а фитнеса отваря към 9 чак. Така и така щях да правя набирания, та викам да отскоча до успоредките. Запалих колата и в 06:50 бях на успоредките. Ходя на едни лостове в балкана/400 надморска/ и особено сега е много приятно да се тренира там, защото всичко е зелено, ухае приятно и се чува отвсякъде звуци от птички и разни други животинки. Изобщо една приятна, разпускаща и релаксираща атмосфера. Мисля, че добре напомпах гърба и сега след душа се чувствам доста освежен и зареден с енергия. Забелязах обаче, че съм надраскал много леко стъклото на востока. Честно казано излагат се. Знаех, че не е сапфирени, но не предполагах че толкова лесно ще се надраска/ аз си го пазя/. Много от конкурентните марки предлагат модели на същите и по-ниски цени със сапфирено стъкло. Тисот в този ценови клас имат не малко модели със сапфир, а Ориент дори и двойно по-евтини модели имат сапфирово стъкло/споменавам тези две марки, тъй като ми харесват и съм гледал техни модели/. Дизайнът на востока обаче, е един път. Трябва да го закарам да го полират. Като цяло съм малко разочарован. Имам часовник с китайски механизъм/не говоря за най -евтините им модели/ и резерва му някой път издържа над 50 часа, а востока максиму 24-25 часа. Как да е, все пак говорим за бюджетни часовници.
Храната вчера след около 17 часа фаст:
1. 25 грама протеин с мляко, 3 бисквитки и един банан,
2. 400 грама ориз на фурна с 250 грама/пилешко+свинско/, кофичка кисело мляко, 3-4 слепени бисквити.
Около 700кк. дефицит. Като цяло вчера ми се получи добре с храната -хем сит, хем в дефицит. Днес трябва да скоча до магазините и да пазарувам малко и още от сега ми изниква в главта как картата се празни и оставам без един лев. Общо взето е това.