Днес направих една тяга надхват до 200 килограма. 190 и 200 с фитили. До последно се чудих дали да е тяга или набирания, че миналия ден нещо разтегнах бедрото при изпълнение на съпружеските си “задължения”. В крайна сметка реших,че ми се дърпа достатъчно, та да изтърпя лекия дискомфорт в бедрото.
Имам много здрава мускулна треска на гърдите. Явно не мога да се възстановяm само с телешки салам и филии с кашкавал и кетчуп. За това днес жената ще ми пече телешки стекове на тиган. Между другото покрай студа суджука сухне доста бързо - за около 10 дни стана първата партида, че я и изядох.
Иначе се сдобих най-накрая с истинска чаша за уиски - във формата на лале. Възползвах се от една промоция и си взех The Glenlivet Founder’s Reserve, което вървеше в комплект с две чаши. Е не са със столче като традиционната дегустационна чаша за уиски, но са си много хубави чашите. Принципно се бях насочил празнично към 12 годишен бърбън, а не към сингъл малц уиски, но чашите ме привлякоха и като цяло ми хареса опаковката - видът на бутилката, чашите , че и книжка имаше в комплекта. Сега остава и уискито да ми хареса. Общо взето е това.
Не е лош Glenlivet-ът, особено 18 годишният, но и по-”младите” биват. Не си сбъркал, ако харесваш по-мекия и неопушен вкус на спейсайдските малцове. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.12.16 09:39.
Боби, честно казано всичките ги харесвам и по - меките и по - тежките ” горчиви” уискита. При мен много зависи от настроенията. В смисъл харесвам много и по опушени и тежки малцове, но някакси не ми е кеф да ги пия ежедневно, а само на определени настроения и поводи. Вкусът ми обаче май клони повече към бърбъни отколкото към скоча. Миналата или по- миналата седмица отворих една джентълменска бутилка - така хубаво вървеше и така бързо се преполови, че сега като се сетя ми идва да си сложа костюма , да си взема една пура и да си сипя едно :)
Дори пуйката ми харесва повече от доста по- скъпи уискита. Не, че малцове не ми харесват , напротив , но както казах при определени настроения и поводи.
П.п. - днес май няма да тренирам.
Мнението беше редактирано от I`M на 20.12.16 11:54.
Малко лег и полулег с 36-ците днес. На лега ми бяха много леки, а не ми се разтоварваше и товареше дъмбела, та обърнах дланите успоредно и стана екстра. Няколколо пъти вече пробвам по-този начин и честно казано добре усещам работата на гърдите. Мускулната треска още ме държи, но не е болка за умиране.
Времето вън е много “болно” с големи температурни разлики и тъкмо се поуправя и пак ме хваща я гърло, я хрема.
Напоследък взимам добавки на Май протейн . Проетинът има много приятен после вкус/шоколад с кокос/ , но няма интензивния и наситен вкус на синтракса например и ми идва с една идея по-малко сладък. Възможно е и от избраният вкус да е така, макар че и при вкуса”торта” също ми липсваше тази наситеност. От бцаа-то съм доволен -добре възстановя, макар че и там вкуса малко куца.
Едно от любимите ми парчета:
Мнението беше редактирано от I`M на 21.12.16 09:59.
Скоро не съм писал, защото тоя грип ли вирус ли какво е , не знам, но ми видя сметката. Един месец болен. До вчера бях на антибиотици. Още ме боли малко гърлото, но трябва вече да се взема в ръце, че се чувствам като плужек. Днес се теглих сутринта и кантара показа 105.1 кг. Джипито ми каза да не се натоварвам още поне две седмици, че имунитета ми бил доста отслабнал в момента и има опасност да ме повтори. Като цяло трябва да огранича поне малко храната. Целта не е някакъв дълбок релеф или дори плочки, просто искам да сваля едни 10 кила и да поспадне малко корема. Ще се опитам отново да се върна към фастенето, само че не знам дали този път ще издържа адаптационния период.
Снимка на формата в момента/от къде започвам/ Не знам защо, но ми доставя някакво удовослстви да се събудя сутрин и да погледна заснежените дървета навън , докато аз съм на топло вкъщи.
П.П. - дано да няма повече здравословни “изненади” , за да мога да почна да тренирам.
Храната вчера след около 22 часа фаст:
1. Три яйца на тефлонов тиган с малко масло, чай с чаена лъжица мед и лимон.
Сега като се събудих и гледам колко сняг е натрупало навън и как продължава да вали, май няма да излизам днес. Трябваше да закарам майка ми на работа , но ще си вика май такси, че не ми се вади колата, ако изобщо ще ходи де. То и без това миналите дни при три пъти по-малко сняг няколко пъти ме засичаха сериозно, двама -трима се завъртяха пред мен, чист късмет е че някой не ме удари. На толкова слаби шофьори се нагледах тези дни, че ми стига за... Отделно не мога да си обясня с какъв акъл се качват да карат някои хора, когато колите им не са подготвени за есенни условия, камо ли за зимни/ без гуми, с неработещо парно/климатроници , светлини и прочие/. Цирка е пълен. Четири пръстта сняг не са никакъв проблем да се шофира, особено с хубави гуми. Днес вече е друго. Ако продължава да вали така, до утре при тези температури, при нас ще натрупа 50-60 санта сняг.
Иначе преди известно време ми се развали на хлебопекарнтата. Поради настъпването на зимните празници и безконтролното хранене, не съм търсил да купувам друга. Предишната беше някаква супер евтина “Елит” , която изкара без никакви проблеми 5 години и тъй като съм я изпитал вече исках да купя същата, но не намерих. В крайна сметка си поръчах една на “Гореня”, главно заради функцията йогурт, която ме изненада и ми стана интересно, та затова си поръчха нея. Съмнявам се обаче да изкара 5 години де. То май каквато и техника да вземеш в момента, в повечето случай ще изкара колкото й е гаранцията и то в най-добрия случай/поне такива ми са личните наблюдения/
Извън всичките лирически отклонения, да взема да отбележа, че имам стремеж в хранителния режим да приемам възможно най-малко месо и да включвам все повече вегатариански ястия. Отделно искам да разреда приема на алкохол малко, макар че днес с оглед на времето ще си сипа едно уиски. Миналият ден отворих една бутилка “Connemara peated single malt irish whiskey”, но понеже бях на антибиотици само го опитах, но много ми хареса - хем меко на вкус, хем със силно опушен завършек, та днес ще го дегустирам по -сериозно. Колкото до “the Glenlivet ” за който бях писал няколко поста по - нагоре, отбелязвам че толкова ни хареса, че го изпихме в деня, в който го отворихме. Пак ще се взима от него.
Тренирам ми се, но ще изчакам още малко, а и времето не ми оставя много избор. Ей доста словоохотлив съм днес. Това е!
Това с антибиотиците и алкохола са малко градски легенди(за мен)...и двете действат))))....но малкосетоваряторганите)))
А иначе в такива условия на пътя излизат най-вече некадърниците,тук там някой подготвен и с подходяща кола ....и някой на когото просто му се налага....))))
А “Connemara”та е супер.....като се размекна го пия...нежно е някак)))Иначе натискам по-грубото Сaol ila…
Мнението беше редактирано от nervak на 10.01.17 11:02.
казано от nervak на 10.01.17, 10:56:
Това с антибиотиците и алкохола са малко градски легенди(за мен)...и двете действат))))....но малкосетоваряторганите)))
А иначе в такива условия на пътя излизат най-вече некадърниците,тук там някой подготвен и с подходяща кола ....и някой на когото просто му се налага....))))
А “Connemara”та е супер.....като се размекна го пия...нежно е някак)))Иначе натискам по-грубото Сaol ila…
За антибиотиците и аз четох, че не е проблем да се пие в умерени количества, но в крайна сметка не рискувах.
Да, определено в момента времето не е за шофиране, освен ако не се налага, но при внимателно каране и с относително хубави гуми може да се кара. Опасното е някой идиот да не те удари. Миналите дни обаче с има няма 10 санта , си беше напълно нормално за каране при зимни условия.Не знам защо толкова се тръбеше, че е невъзможно да се кара, дори и излиза, все пак е зима и не ни е първата, но това е друг въпрос.
Това уиски Сaol ila за пръв път го чувам, което не пречи да го пробвам :)
10.01.17
12:06
казано от Иван Марков на 10.01.17, 10:35:
Сега като се събудих и гледам колко сняг е натрупало навън и как продължава да вали, май няма да излизам днес. Трябваше да закарам майка ми на работа , но ще си вика май такси, че не ми се вади колата, ако изобщо ще ходи де.
Разни хора - разни идеали :) Аз тоя сняг го чакам цяла година, точно да покарам малко.
казано от nervak на 10.01.17, 10:56:
Не само, че органите се товарят(и то не малко), не само, че има кофти странични реакции като се смесят, ами и разграждането на алкохола става в пъти по-бавно и трудно.
казано от James Hinks на 10.01.17, 12:06:
Не само, че органите се товарят(и то не малко), не само, че има кофти странични реакции като се смесят, ами и разграждането на алкохола става в пъти по-бавно и трудно.
Ам и из така знаех ...до скоро-докато не се запихме отново с един от най-близките ми...водещ анестезиолог в Бг беше до преди 3-4год...
Сега е навън отново със най-сериозни позиции в своята сфера...Та това са негови думи.
казано от Иван Марков на 10.01.17, 10:35:
Сега като се събудих и гледам колко сняг е натрупало навън и как продължава да вали, май няма да излизам днес. Трябваше да закарам майка ми на работа , но ще си вика май такси, че не ми се вади колата, ако изобщо ще ходи де.
Разни хора - разни идеали :) Аз тоя сняг го чакам цяла година, точно да покарам малко.
Аз обичам да карам на сняг, на пясък, на мокро и на сухо. Откровено притесненията ми са, че някой ще ме удари в това време. Миналите дни на няколко пъти ми се размина и то на 10 санта сняг, което за мен не е “тежка зимна обстановка”. Вън от шофирането, много ми харесва да има сняг, детето да се радва и да се пързаля с шейната и аз покрай него, но отново идват притесненията да не спре тока, водата и прочие.
10.01.17
12:48
казано от nervak на 10.01.17, 12:23:
Ам и из така знаех ...до скоро-докато не се запихме отново с един от най-близките ми...водещ анестезиолог в Бг беше до преди 3-4год...
Сега е навън отново със най-сериозни позиции в своята сфера...Та това са негови думи.
То зависи и какво пиеш. Метаболитите понякога правят кофти комбинации, замърсяванията с метали (особено при домашно прозводство) натоварват органите.
А за торфените напитки за съжаление тенденцията е лоша. Все по-малко ще остават.
Преди два месеца един познат (реаниматор) ми показваше снимки на един куражлия, дето си разтворил прахчетата против настинка в домашняк. Травмиращо изживяване беше.
Храната вчера след около 18 часа фаст:
1. Свинско каре на фурна с един картоф.
2. 50 грама уиски.
2. Свинско каре на фурна , две големи филии домашен ръжен хляб, малко домашна лютеница и една маслена бисквита.
Общия грамаж на карето в сурово състояние по разфасовка е 300 грама. Вчера изненадващо пристигна и хлебопекарната, та я пробвахме. Двете филии сигурно имаха 200 грама. Хляба стана разкошен. С тънка хрупкава коричка и много мекичка “среда”, все едно му бяхме сложили набухватели. Първо впечатление -много съм доволен. Направих грешката да опитам хляба веднага след изваждането му - топъл и мек. Предполагам, че ако бях изчакал да поизстине, щях да изям по-малко. Уискито ми тръгна, ама нали /уж/ броя калории.
Днес ходихме да пазаруваме, че вчера вечерта свърши сиренето, а без сирене не може. Като цяло времето е доста приятно и не е изобщо студено. Взех си и кухненска везна - без теглене на храната май няма да стане. Старата и се изхабиха батериите, ама като сложих нови - не тръгна. Днес записвам 20-30 минути ринене на сняг.Позипотих се и се задъхах.Сега трябва да сядам да работя. Общо взето е това!
Тренировка:
1. Лег - загряващи/20х20кг.+8х50кг.+8х80кг./; 8х90,100,110кг.
2. Полулег на машина - 4х8-10
3. Набирания надхват - 5,5,5,5 СТ
Днес не издържах и скочих за една бърза встъпителна тренировка. Идеята беше да се раздвижа леко, без да се напъвам много. Поизморих се все пак, защото почти не почивах. Рамото ме удари на лега, но се надявам след някоя и друга тренировка да се намести.
1. Кофичка кисело мляко на олимпус, 20 грама овесени трици, 19 грама стафиди.
2. Фасул на фурна 400 гр./порция в опечено състояние с лук и доматен сос/, домашен хляб 101 гр.,7 маслини.
Тази везна дето съм взел излезна много модерна. Има книжка с кодове за различните хранителни продукти и изчислява калории и мазнини, въглехидрати, протеини и т.н. Само дето ми е по- лесно просто да въвеждам храните във фитдея . Според него вчера съм на около 1200кк дефицит.
Тези дни съм минал около 100 километра градско при среден разход 11/100, което е доста над обикновеното, но го приемам нормално за зимата.
Храната след около 18 часа фаст:
1. Смес от : 400 грама кисело мляко олимпус, 20 грама овесени ядки, 19 грама стафиди, 16 грама бцаа, 26 грама протеин.
2. Три средни яйца на тефлонов тиган с пресен лук, салата от домати, краставици, пресен лук и авокадо, 62 грама д.р.хляб.
3. Пилешки гърди с пикантен пипер на фурна/276 грама печено/, салата като при хранене №2, 54 грама д.р. хляб, една много малка мандарина.
Като почнах да бъркам киселото мляко със стафиди, бацаа и протеин, сместта няколко пъти си смени цвета, докато накрая придоби цвяр на петно от боровинка. Вкусът се получи супер як. Салата се състоеше от един цял домат, цяла краставица и половин авокадо - като я изядох на два пъти. Не съм я теглил, щото все пак става въпрос за зеленчуци. 610 кк./фитдей/ дефицит. Днес ми се щеше да откарам цял ден без хранене и да ям чак утре, ама много съм гладен , а е само 16 часа, та...
Днес беше прияте слънчев ден. Дори имах малка физзарядка . Очаквано от вчера имам мускулна треска на гърдите. Сега ме очаква глад или една купа от хранене №1.
Нещо много ме зарибило това парче. В колата почти само него въртя тези дни:
казано от nervak на 13.01.17, 23:10:
Чай малко да те спамна...що това от поста ти ми напомни за това???
Ха-ха, тук ме изненада, иначе не намирам никаква връзка между двата трака :)
Мнението беше редактирано от I`M на 14.01.17 11:01.
Тренировка:
1. Преден клек - загряващи/10х20кг.+5х50кг./ ; 5х60кг., 5,5,5,5,5,3,3 х 70кг./през 15-30 сек./
2. Широка тяга - 5х60кг., 3х90кг.,3,3,3,3,3 х 100кг./ през 15-20 сек/
Днес малко по - интензивно и обемно/ под обемно имам предвид за мен, тъй като принципно правя по 3-4 работни серии на упражнение/. На петата серия преден клек краката много ми се вдървиха. Докато правих тройките, имах чувството, че имам закачен абокат за бедрата, през който ми се налива бетон. На тягата всичките серии стоях прав до щангата през 20 сек. интервали, че ако бях седнал интервалите щяха да откарат на минута-две, докато успея да стана.Имах планове за 7 тройки, но уви.
Принципно, когато не съм тренирал по-продължителен период от време и/или кача някой килограм, първото което го “отнася” е въздуха. Затова и тези дни малко по-интензивно почвам, да “оправя” малко “въздуха”.
1. Пилешки гърди с лютив пипер на фурна/200 грама/, д.р.хляб 64 грама, 115 грама бял ориз, 10 маслини, салата от домат, половин авокадо, краставица, пресен лук.
2. кисело мляко олимпус -386 гр., овесени ядки - 25 гр., стафиди-19 гр., протеин 24гр./суровтката на Май протеин/, солети -15гр.
Вчера не издържах и ядох. 900кк. /фитдей/ дефицит. Всичките грамажи на храната са в готово за консумация състояние.
Днес нищо особено. Пазаруване. Малко разходка с колата. Бях приключенски настроен и си пуснах shuffle play на музиката -нещо, което принципно не правя. Добре, че вчера не измих колата, че с тоя дъжд днеска стана мазало...
Днес се чудих дали да направя зареждане или не, като клонях по-скоро към не, но жена ми отново се намеси. Нали мрази да съм на диета/режим и направила чийзкейк. Казвам й че може да го опитам само, а тя старата песен на нов глас - стига с тея диети, то освен теб няма кой да го яде толкова, ако не ядеш накрая ще се хвърля. Мразя да се хвърля храна, още повече домашна.Та днес зареждащ.
Това е !
Мнението беше редактирано от I`M на 18.01.17 17:28.
Храната вчера, след около 21 часа фаст:
1. Шейк/ 250 мл. мляко, 28 гр. протеин, 20 грама замразени горски плодове/
2. 200 грама свински шишчета с лук, 150 грама наденица, 300 грама д. хляб, бурканче домашна лютеница, салата домати, краставици, лук и царевица, 600 грама чийзкейк, 100 грама домашна луканка, 50 грама малц. Близо 2000 кк излишък. Зареждащ ден. Днес смятам да съм на поне 1000кк дефицит. Това е!
Храната вчера след около 18 часа фаст:
1. Домашна баница с месо -87 гр., свинско шишче с лук -138гр., кисело мляко маджаров 4.5% -400гр., 9 гр. овесени трици с 10 грама стафиди, банан - 75 гр., нар.
Общо 1200кк. дефицит/фитдей/.
Днес бях на преглед и май ще се наложи да я оперирам тая херния/ингвиниалната/ , ама ще потърпя още малко, пък ще видим. Много ме боли тези дни.
Иначе такава пързалка беше/ е навсякъде, че не е истина. Сега до вкъщи едвам се качих. ASR и ESP, светнаха като коледни лампички на таблото., ама голяма файда от тях май нямаше. Аз поне се качих, тоя зад мен се качи наполовина и тръгна назад като шейна и се завъртя по пътя надолу. За първи път виждам кола на живо да се пързаля назаден като шейна. Няма много сняг, което е доста подлъгващо, но пързаля яко. Доста катастрофи има в Пловдив и околията.
Днес ще съм в час с модата и ще направя един меатлес мондей. Общо взето е това. Утре ако има време и възможност ще направя едни гърди.
Тренировка:
Първи двусет:
1. Полулег с дъмбели с успоредни длани - 8х26,26,24,24
2. Вертикален скрипец с широк надхват - 8,8,8,8 х средата на пл.
Втори двусет:
1. Лег - 8,8,8,8х80кг.
2. Вертикален скрипец с v образна ръкохватка - 8,8,8,8 х средата на плочките.
Трети двусет:
1. Лег с дъмбели с успоредни длани -8,8 х 22кг.
2. Пулоъвър на скрипец -8,8 х 40кг.
Без почивки. Нито напомпване усетих, нито мускула да работи. Единственото, което усетих бе липсата на въздух и парещата болка в рамото.На третия двусет болката до там се усили, че дясната ръка до лакътя ми зитръпна и не можех да я движа свободно.Та не беше от най-ползотворните тренировки.
1. 400 гр. кисело мляко маджаров 4.5%, 18 грама овесени трици, 11 грама стафиди,24 грама суроватка.
2. 700 грама чорба с леща/предимно вода/, 170 грама д. р. хляб, 15 грама масло, 20 грама сирене, чай с 18 грама мед, 98 грама банан, средно голям портокал. 600кк дефицит/фитдей/.
Днес малко по-натоварен ден, което е добре. До обяд бях в добро настроение, после ми го развалиха това е!
Мнението беше редактирано от I`M на 17.01.17 18:16.
1. Протеинов шейк/ 304 гр. прясно мляко мегле 3,5%, 34 грама проетин, 92 грама банан, 15 грама замразени горски плодове/
2. 200 грама свинско каре на фурна, 127 грама д.р. хляб, 150 грама задушени зеленчуци/ броколи, моркови, царевица и зелен фасул/, средно голям портокал , 30 грама солети.
Гонеше ме адски глад, но издържах някакси. 1000кк дефицит/фитдей/. Вчера се и теглих, но забравих да си отбележа -102,7кг.
Днес ми се пие нещо, но още не съм остановил какво. Май ще се ориентирам към албанския коняк.
Майка ми направила постни сърми и детето ми вика” Тате, аз ще изям ориза, а на теб ще оставя сърмите” , та май ще ям само зелеви листа аз :) Иначе се “оплаках” на моя кум за 11/100 разход тези дни, ама той имаше повод да се оплаква повече - 21/100, та нещата не ми изглеждат толкова зле в момента. Утре ми се щеше да поклякам малко, но все още чувствам краката много вдървени и уморени, та ще видим какво ще измисля. Та така.
Ванка, държиш голям дефицит за известно време и после като освирепееш от глад се връщаш в изходна позиция. . .от много време го забелязвам това при теб :-) Според мен храненето трябва да е достатъчно като количество и качество, да те засища и удовлетворява вкусово. Така резултата е постоянен и сигурен!
Мнението беше редактирано от Иван П. на 18.01.17 17:42.
казано от Иван П. на 18.01.17, 17:41:
Ванка, държиш голям дефицит за известно време и после като освирепееш от глад се връщаш в изходна позиция. . .от много време го забелязвам това при теб :-) Според мен храненето трябва да е достатъчно като количество и качество, да те засища и удовлетворява вкусово. Така резултата е постоянен и сигурен!
Обективно погледнато си прав. Субективно обаче...
Държа голям дефицит, тъй като искам да сваля възможно най-много килограми за кратък период от време, след което пак да отпусна края и така процесът се повтаря. Знам, че не е най-правилният подход, но субективно за мен е най-подходящ. Целта ми е да си ям свободно без ограничения и когато стигна определено тегло/придобия определен вид , вече минавам на по-строг режим, докато се върна в някакви нормални граници за мен.С други думи казано не търся някаква топ форма, а да не се запускам , като не искам да се лишавам от чревеугодническите ми навици за по-дълъг период от време.
Честно казано пробвал съм и със значително по-малък дефицит, но при мен въпросът не е толкова в размера на дефицита, колкото до периода от време, през който мога да издържа да се ограничавам. Дори и в момента осъзнавам,че сега като сваля/надявам се/ и после ще си ям каквото ми е кеф и ще се върна в изходна позиция. Не казвам, че това е правилно и от здравословна и от гледна точка на постигане на дългосрочни резултати, ама си се познавам и за сега това е начинът, който действа донякъде за мен.
Мнението беше редактирано от I`M на 18.01.17 18:32.
Тренировката:
1. Тясна тяга - загряващи; 3,3,3,3,3,3,3,3,3 х 140кг./ през 15-20 сек./
2. Мечка - 12х45кг., 12,12,12,12,10,10,10,10,12 х 60 кг.
Добре се получи. Тягата с толкова кратки почивки ми спря тока. Очаквах и на мечката да се получи същото, но учудващо беше айляк при нея. Първоначално бях решил да правя преден клек и тяга като последния път, но стойката бе заета. Едно момче се мъчеше с килограми, които определно не бяха за него. При спускането си клякаше на абсолютен полуклек, което не е толкова фрапантно, ама при вдигането правеше нещо като добро утро, само че с обратната механика на движението. По едно време така се наклони, че си помислих, че от “добро утро” ще отиде на “лека нощ”. В този момент се усетих, че нямам време да блея по залата. Отказах се от клека и подхванах тягата.
Храната вчера след около 20 часа фаст:
1. 157 грама яйца на фурна с 50 грама кашкавал, 123 грама д.р. хляб, един малък портокал.
2. 400 грама 4,5 % кисело мляко олимпус, 28 грама овесени трици, 76 грама банан, 16 грама замразени горски плодове, 32 грама суроватка; 30 грама солети. 800кк дефицит/ фитдей/
Днес цял ден нагоре - надолу. Реших да се разходя пеша. Беше приятно и изгорих малко калории, но за малко да се потруша по едни заледени стълби, добре че имам завидно равновесие. Общо взето имах 15 минути ходене по доста наклонен и заснежен участък, та по едно време изплезих езика в опити да събера повече кислород просмукан с миризмата на пушек от не толкова добре изгоряли въглища. Май, май е това.
При нас от как е паднало сняг се чисти само по основните булеварди и то от дъжд на вятър. Малките и не толкова малки улици не се барат, добре че е по-топло тези дни та снега се топи. Та и като се постопи пак не много добре положението :
Мнението беше редактирано от I`M на 19.01.17 17:50.
казано от Иван Марков на 19.01.17, 17:48:
2. 400 грама 4,5 % кисело мляко олимпус, 28 грама овесени трици, 76 грама банан, 16 грама замразени горски плодове, 32 грама суроватка; 30 грама солети. 800кк дефицит/ фитдей/
5 боровинки? :( Аз не бих ги щадила, защото ги обожавам! Пък и реално не са толкова калорични? Сипи една шепа :D
казано от Sanya на 19.01.17, 18:11:
казано от Иван Марков на 19.01.17, 17:48:
5 боровинки? :( Аз не бих ги щадила, защото ги обожавам! Пък и реално не са толкова калорични? Сипи една шепа :D
Мисля, че бяха поне 7-8 + една непораснала ягодка :) Действително не са толкова калорични. Принципно ръся на око в купата, прибирам плика в фризера и после ги тегля. Като ръся все ми се виждат много, а като ги тегля 15-20 грама. Дори и толкова малко пак им усещам вкуса, а боровинки и аз обожавам, но най-вече на домашно приготвено сладко. Пресни или замразени ми идват с малко по-наситен и интензивен вкус.
Храната вчера след около 21 часа фаст:
1. 227 гр. прясно мляко, 38 гр. протеин, 22 грама замразени горски плодове,15 грама бцаа.
2. 204 грама телешка наденица на скара, 74 грама д.р. хляб, домати, краставици, пресен лук, авокадо и 20 грама зехтин, един малък портокал, 35 гр. солети. Малко над 1000кк дефиците/фитдей/
За сега добре върви режимът, ама то е само от две седмици. Утре ще е зареждащ ден. Поръчах на майка да ми направи ябълковия пай с маслено тесто, който обожавам. Стремя се тези дни да редувам, дните с месо и без.
Жената е станала 54 килограма и уж ще минава на диета и тя. Казвам й че ако спре бирата ще падне за нула време под 50 кила, ама не ще да я спира.
Или имам проблем с кухненската везна или производителите на кисело мляко слъгват с по 10-15 грама на кофичка.
Днес не съм тренирал, но направих една много хубава разходка в снега. За съжаление беше само 40 минути, тъй като въпреки че ми са доста високимаратонките / тип боти/ , същите се напълниха със сняг още на 5-та минута. Имаше места, на които краката ми потъваха до над глезените. На моменти дори тичах. Сега има лека мускулна на бедрата и силна на гърба. Това е!
Тренировка:
1. Лег - загряващи/20х20кг.+8х50кг.+8х80кг./, дроп -6х120кг.+4х110кг.,+5х100кг.+5х90кг.+5х80кг.
2. Полулег с дъмбели - дроп-4х30кг.+6х30кг.+6х28кг.+6х26кг.+5х24кг./на ръка/
3. Бутане на скрипец - дроп - 8х45кг.+8х40кг.+6х35кг.+6х30кг.
На дроповете имаше по някоя секунда почивка, тъй като аз си свалях тежестите. Първоначално си мислих да започна дропа от 140 кг., вместо 120, ама добре че се отказах. В противен случай имаше възможност да се дропна аз. Страшно напомпване и парене по време на тренировката, така че съм доволен. На полулега ми падна пейката на първата серия с 30-те, така че я вдигнах и подхванах пак, затова са 2 сериите на с 30-те. Хубавото е, че пейката падна в момента, в който бях заключил в горно положение с изпънати ръце и естествено че бях с леки дълбели, че можеше да имам нужда от намесата на д-р Енчев, при друг развой на събитията. Под пейката имам предвид облегалката, която се вдига под наклон. За финал взех да поскачам с въже, което се скъса по средата, докато скачах. Та днес не беше моя момент в залата явно.
1. 400 гр. кисело мляко 4,5% на Маджаров, 25 грама протеин, 28 грама замразени горски плодове, 102 грама хумус, 77 грама банан.
2. 564 грама нахут/ с водата/ , 214 грама д.р. хляб с 20 грама масло, 53 грама банан,24 грама солети.
Малко над 500кк дефицит/фитдей/. Малко по-малък ми бе дефицита от плануваното, но отново подхванах хляба веднага след изваждането му от хлебопекарната. Още като го рязах хем пареше, хем ухаеша на ” айде какво чакаш, изяш ме, много въря и с масло” и аз кво да направя ...
Днес е много приятен слънчев ден. От сутринта съм навън, миене на кола, трениране, сега ще изчакам да ми изсъхне малко косата и ще се възползвам от хубавото време.
Най -яката реклама на кола, която съм гледал. За колата и женските крака, които се подават от нея мога да кажа само едно - “Damn, I need a cold shower.” и зайгравката с Джекил и Хайд е много добра.
Мнението беше редактирано от I`M на 21.01.17 12:27.
Никоя реклама на тоя свят не може да ме накара да си купя евтина италианска кола, особено пък хеджбек, особено пък Алфа. По-добре Дачия Сандеро - поне ще знам, че като се счупи, ще е защото е евтин френско-румънски боклук и никой никога не е твърдял нещо друго. :)
казано от Boby_ на 21.01.17, 15:22:
Никоя реклама на тоя свят не може да ме накара да си купя евтина италианска кола, особено пък хеджбек, особено пък Алфа. По-добре Дачия Сандеро - поне ще знам, че като се счупи, ще е защото е евтин френско-румънски боклук и никой никога не е твърдял нещо друго. :)
Всъщност колата изобще не я евтина,то няма и как карбонов сув от 505 коня с ускорение 3.9. до 100 да е евтин, ама това е друг въпрос. Общо взето колата е с шасито на джулията, която ако не се лъжа е най-бързия сериен седан на Нюрбургринг, като дава по-добри времена и от “Porsche Panamera Turbo. ” Колата е с уникално пътно поведение, което между другото се отнася и за предишния модел, който беше с най-добро пътно поведение от всички коли в класа си. Специално на джулията до момента единственото, което дефектира е немската електроника на бош.Италианските коли изобщо не са толкова чупливи, искат само хубава поддръжка. Някои модели страдат от по - меко окачване, ама то с нашите пътища.
Лично, аз не бих си купил, / ако имах възможност/ нищо друго освен нещо от групата фиат, да не говорим ако имам средства да се добера до някаква делта от 80-те. Колкото до сандерото/карал съм такова много време и километри/ от тая кола може да очакваш всичко друго, но не и да се счупи, изключително здрав и изключително скучен автомобил. Специално за счупването - толкова коли напоследък с базова цена от 100к нагоре видях да се чупат, че...
В крайна сметка всичко е въпрос на вкус...
Мнението беше редактирано от I`M на 21.01.17 17:14.
Като говоря за евтина италианска кола, имам предвид сравнението с Ферари, Ламборджини, а защо не и Мазерати, макар че те са в по-евтиния сегмент вече.
Иначе не ми е много ясно защо изобщо някой би си купил серийна Алфа - нито става за всеки ден, нито е с кой знае какво като параметри, а спортен хеджбек е окиморон. Хотхедж -дрън дрън. :)
Работата не става само с дизайн. Трябва и колата да не се чупи поне през първите си 3-4 години. :)
Като човек купил си и карал три Алфи /първата преа 93-та/ ,ще ви кажа че все още стоя зад марката.Не смесвайте гореизброените бозброй понятия и не говорете без покритие.Всичко е според това ,какво можеш да си позволиш от това ,което искаш като критерии!Има прекалено евтини изпълнения ,които са железни и доказали се и такива ,които никой не ги знае ,но ги искаме заради рекламата.Грижиш ли се за НЕЩО/не само автомобил/ ,то ти се отблагодарява.
Служебните автомобили и съответно цената им не влизат в тази графа!
Митко, карал съм Алфа... :) Едно комби преди 20-тина години. Беше най-зле измисленият и изработен автомобил с най-евтините материали, които изобщо е възможно да се използват в автомобилната индустрия. Това го казва човек, карал с кеф три Рена подред, тоест привкнал на компромиси с качеството. :)
За мен алфата е синоним на карикатура -добре отвън, ужас отвътре.
казано от Boby_ на 21.01.17, 18:02:
Като говоря за евтина италианска кола, имам предвид сравнението с Ферари, Ламборджини, а защо не и Мазерати, макар че те са в по-евтиния сегмент вече.
Иначе не ми е много ясно защо изобщо някой би си купил серийна Алфа - нито става за всеки ден, нито е с кой знае какво като параметри, а спортен хеджбек е окиморон. Хотхедж -дрън дрън. :)
Работата не става само с дизайн. Трябва и колата да не се чупи поне през първите си 3-4 години. :)
Ферари, Ламборджини и т.н. ги слагам в категорията на супер колите, от която мисля, че единствено гтр може да се кара ежедневно.
Аз пък не виждам с какво повече отстъпват като параметри от другите коли. Първата ни алфа, когато е купихме беше на 7-8 години, като я карахме още 10. Сменяни са само масло с филтри, накладки с дискове и ролки с ремъци. Сигурно още щеше да е в движение, ако не беше паднало дърво върху нея. Ако не ме лъже паметта врътнахме около 200000к, а италианеца преди нас сигурно още толкова. Другите две си вървят екстра, като само едната си имаше по-сериозни проблеми , но го отдвам на факта, че при нея имаше “намеси”. 20 годишните модели са с климатроник в базовото оборудване, което не се наблюдваше много при серийни седани при други марки от края на 90-те . Поведението на пътя и е уникално. Да не говорим, че първият автомобил използващ комон рейл системата е Алфа 156 и като цяло системата е разработена от фиат. Отделно алфовите/фиатски/ дизели се ползват в Опел, някои модели на Джееп, Сааб, Крайслер,ГМ моторс, сузуки и прочие. В настоящите модели, които сега се пускат на пазара има много технически въведения, които както комонрейла тепърва ще се доказват.
Лично за мен дизайна е много определящ.Не знам защо смяташ, че не стават за ежедневно каране. За мен 1.9 жтд е един от най-здравите /модерни/мотори произвеждани някога.
Явно разбиранията за спортно насочен автомобил ни се различават съществено. За теб спортен/поне така разбрах от написаното/ е само автомобил от типа на супер колите. За мен добре поддържана кола от типа на 150-200 коня с тегло от 1200-1300 кг. и определено поведение на пътя, дава много приятно усещане, че даже си прави голям кеф и може да се шофира “по -спортно”
В интерес на истината колкото и да си говорим, никой няма да убеди другия в правотата на мнението си, тъй като при колите всичко е въпрос на предпочитание, субективни възприятия, а и възможности :)
казано от Boby_ на 21.01.17, 19:09:
...
За мен алфата е синоним на карикатура -добре отвън, ужас отвътре.
Допълнение - Материалите от вътре не са като на топ премиум марките, но определено не са от най -евтините. 156 -та ми е с перфориран момо кожен салон и с адски удобни седалки,а и пластмасата не е неприятна при докосване и не изглежда неприятно.
Мнението беше редактирано от I`M на 21.01.17 19:30.
1. 500 грама нахут, 76 гр. д.р.хляб, резън ананас, 10 грама солети.
2. 400 грама кисело мялко 4,5% олимпус, 26 грама протеин, 23 грама замразени горски плодове.
3. 250 грама свинско каре/скара/ , 160 грама д.р. хляб, 30 грама солети, 30 грама кетчуп/хайнц/, 50 грама коняк. 300кк дефицит/фитдей/
Вчера малко дефицит, но пък от сърце. Днес направих една сериозна разходка в дебелия сняг. Доста нагоре се изкачих и по- едно време се изморих до толкова, до колкото бе нужно да реша да се връщам . Гледката си заслужаваше, а и като добавя факта, че сигурно поизгорих някоя и друга калория, няма от какво да съм недоволен.
Това албанското чудо взе да ми допада повече и от Хенесито.
Пред дилема съм малко с времето, в което да тренирам. Имам възможност да тренирам сутринта и ранния следобед. Естествено най ми е кеф да тренирама рано сутринта, но пък фастенето става много сложно. Ако тренирам сутринта и първото ми хранене е веднага след тенировка, това значи че последното трябва да е най-късно в 14 :00 часа. При това положение няма да мога да вечерям със семейството, а това не е добре. Следобед пък вече има хора и малко или много не ми е приятно и тренировката се накъсва донякъде. Облислям и тррети вариант да тренирам рано сутринта, а първото хранене да 5-6 часа след тренировка. До момента не съм пробвал да не ям веднага след тренировка/ с 1-2 изключения/, но като се замисля като човек, който е привърженик на интервалното, нищо не ми пречи да пробвам. Та така.
Това с неяденето веднага след тренировка като цяло не е проблем... Доста време съм бил на циклично, като съм тренирал сутринта и съм се хранил в късния следобед. В началото усещах малко по-осезаемо мускулната треска на другия ден, но мисля, че е въпрос на адаптация. Плюсът при мен беше, че след тренировка апетита ми спадаше и фаста протичаше доста леко. Минусът, че обикновено след това прекалявах с количествата.
Тренировка:
Първи двусет:
1. Широка тяга - 6х60кг.,3х90кг., 3,3,3,3,3х110кг.
2. Военна преса - 10х20кг., 3х50кг.,3,3,3,3,3 х 60кг.
Втори двусет:
1. Мечка - 8х50кг., 8,8,8,8х65кг.
2. Бутане на дъмбел/един/ от стоеж - 6,6,6,6,6х16кг.
Финал -малко суперсерии за трапец от няколко упражнения.
Имах само една 30-сет секундна почивка след третата серия ш.тяга/в.преса, всичко останало без почивки. Много уморени си чувствах краката на тягата, като го отдавам на 7-8-то спринта дърпайки шейна с 20 килограмово дете, единия даже беше бая нанагорнище, ама не беше и баш спринт :) Та след третата серия блокирах за малко, взех си въздух и продължих. То бях сложил и щангата директно до стойката за клек/на която правя и рамо/ и грам почивка нямах. Цялата галимация за около 20-сет минути със загрявката.
1. 280 грама яйца на фурна с кашкавал и сирене/220 яйца и 60 грама кашквал и сирене общо/, 113 грама д.р. хляб.
2. 500 грама смилянски боб с броколи запържени/задушени с малко масло и домашна лютеница - съотношение 60/40 боб към броколи/132 грама д.р. хляб. 30 грама солети. 600 кк дефицит/фитдей/.
Видно е че преобладават въглехидратите в менюто, но докато все още свалям, не смятам да ги намалям. Тегло тази сутрин - 101,2кг. Отбелязвам си, че усещам по -изострен глад от обикновенно, като не съм ял след тренировка вече почти 6 -часа. Това е .
Мнението беше редактирано от I`M на 24.01.17 13:59.