12.06.13
13:13
Привет.
Искам да ви попитам нещо относно някои комбинаций с креатин. Изчетох доста материали за креатина и видовете креатин. До сега не съм взимал.
От всичко прочетено до сега разбрах, че трябва да направя зареждаща доза с креатин по 20гр. дневно в продължение на 5-7дни и после да приемам по 5гр. Работата е там, че се спрях на един продукт на Optimum Nutrition CGT-10 (Creatine, Glutamine & Taurine).
Понеже в него има таурин и глутамин и не мисля, че е удачно да правя зареждащата доза с него реших да направя следното:
Обмислих вариянта да си взема една малка разфасофка OPTIMUM NUTRITION Micronized Creatine Powder(300г.) и с него да си направя зареждащата доза. След като мине зареждащата седмица да започна Optimum Nutrition CGT-10 който избрах. Ще има ли някакъв проблем с това? Също така искам да попитам ще има ли проблем ако започна да взимам и Optimum Nutrition Tribulus по време на приема на CGT или е по-добре да го започна след него?
Темата беше редактирана от Nikolay на 12.06.13 13:16.
12.06.13
13:17
казано от Nikolay на 12.06.13, 13:13:
От всичко прочетено до сега разбрах, че трябва да направя зареждаща доза с креатин по 20гр. дневно в продължение на 5-7дни и после да приемам по 5гр.
Защо трябва да правиш зареждаща фаза с креатин? За къде бързаш?
Определено има още какво да прочетеш за креатина. Започни със статията за него тук.
След като мине зареждащата седмица да започна Optimum Nutrition CGT-10 който избрах. Ще има ли някакъв проблем с това?
Проблем няма.
Също така искам да попитам ще има ли проблем ако започна да взимам и Optimum Nutrition Tribulus по време на приема на CGT или е по-добре да го започна след него?
И такъв проблем няма. Почти гарантирано и ефект няма да има. На колко години си?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.06.13 13:18.
на 22 почти. Тренирам и бокс, но за момента го спрях малко заради проблеми с клуба.
Защо няма да има ефект от Tribulus-a?
Мнението беше редактирано от Nikolay на 12.06.13 13:20.
12.06.13
13:20
Значи добре се ориентирах относно ефективността на трибулуса. :)
Ето статията за креатина.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.06.13 13:25.
Да, прочетох я цялата още вчера. Само не разбрах защо няма да има ефект от Tribulsa
12.06.13
13:25
На твоята възраст нивата на тестостерона са достатъчно високи и приемането на трибулус няма да доведе до значителна промяна в тях.
А аз не разбрах защо държиш на зареждащата фаза... морето ли идва? :)
Да бъда честен с теб - и морето идва :) и ми омръзна от тренировки без особен ефект. До сега пиех само протеин на My Fusion и глутамин, но с бокса определено не се получава ефекта който търся заради тежките тренировки. Немога да покача чиста мускулна маса и да се орелефя. Като се погледна по време на тренировка (във фитнеса) изглеждам добре напомпан, но след като приключа и се прибера пак спадам и все едно не съм тренирал. Това малко ме и ДЕмотивира. Общо взето заради това се спрях на креатина. За съжаление не ми остава много свободно време и немога и да се храня много правилно, но все пак се съобразявам.
Мнението беше редактирано от Nikolay на 12.06.13 13:36.
12.06.13
13:35
Хайде и аз да бъда честен с теб - докато не оправиш храната, никакъв креатин, зареждащи фази и трибулус няма да ти помогнат. :) Не е особено приятно, но истината е точно такава. Когато оправиш храната, тогава какво ще качваш ще се определя от качеството на тренировките ти.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.06.13 13:37.
Ще направя каквото мога по въпроса и все пак благодаря за отговорите на всички въпроси :) Ще пиша по-натам.
Здраве и успех от мен! :)
Мнението беше редактирано от Nikolay на 12.06.13 13:41.
12.06.13
13:43
Когато резултатите не са удовлетворителни, мисли за корекции в основните фактори, които ги определят - хранене, тренировки и почивка. Хранителните добавки са фактор със значително по-нисък приоритет и значение, съответно промените в тях биха оказали твърде слабо въздействие върху ефективността на режима.