TonsOfDamage - подготовка за силов трибой и стронгмен(в бъдеще)

Прескочи до:

12.10.15
15:19

Week 1 Day 1
Тяга : 4х4 с 160кг
Задно бедро : 4х12 с 45кг
Гребане : 3х6 с 80кг
Скрипец : 3х10 с 60кг
Корем : 2 серии по 30-40 преси без тежест
М*ма му стара, ей така от нищото вчера пак взех да усещам този проблем с коремната стена. Ама съвсем леко. И реших днес да тренирам, като на загрявката на тягата нямаше проблем и сложих 160кг, за да ми е по-леко. Обаче на всичките серии усещах някакво опъване/бутане, не мога точно да го опиша, но си личи, че има нещо.А машините ги правих с колан също, за всеки случай. В най - скоро време отивам на хирург, за да видя какво става и ако трябва да започвам възстановяване.

12.10.15
16:47

казано от TonsOfDamage на 01.10.15, 16:17:

И заключвам коленете, разбира се(иначе нямаше да ми дадат успешен опит на 200), просто заради бързината така изглежда. :)

Това , че са ти дали 200, не е показател , че заключваш ;)

Мнението беше редактирано от Кънин на 12.10.15 16:54.

12.10.15
17:51

казано от Кънин на 12.10.15, 16:47:

казано от TonsOfDamage на 01.10.15, 16:17:

И заключвам коленете, разбира се(иначе нямаше да ми дадат успешен опит на 200), просто заради бързината така изглежда. :)

Това , че са ти дали 200, не е показател , че заключваш ;)

Така е, но в случая говорех за техниката ми по принцип, тоест винаги си заключвам коленете, а в конкретното видео е възможно да съм ги оставил незаключени на някое повторение, но аз мисля, че по-скоро е от бързината. :)

13.10.15
19:05

Week 1 Day 2
Пуш преса : 4х5 с 80кг
Задно рамо : 4х12 с 10кг дъмбели
Тесен лег : 3х5 с 90кг
Трицепс : 3х10 с 70кг
Корем : 1х20 и 1х10 с 20кг диск
Останах доста изненадан днес. Мислех си, че контузията ще ми създаде доста некомфортност и най-вероятно ще трябва да заменя пуш пресата с раменна, вероятно на смит машина, или да намаля килограмите, но се оказа, че дори с лекота изпълних 4 серии на 80кг. Или по скоро раменете и трицепсите бяха отпочинали и геройски издържаха. Пак усещах едно като бутане, но не по време на упражнението и също така го усещах доста леко. Всичките упражнения(без задното рамо и корема) ги правих с колан, за всеки случай, исках да се създава необходимото налягане в коремната стена. Вярно, че се бъзикаме на тези, които постоянно носят колан, ама бива ли да си на 30 и да правиш скрипец с 50кг(като първо упражнение) с фитили и колан и да чийтваш така, че все едно правиш с 150кг...
Направих и корем с тежест, но целта беше просто малко да го натоваря, защото мисля, че това повлиява добре на контузията. Само че спрях, когато усещах напрежение в областта.
Та като цяло доста съм доволен днес, ще видим в четвъртък какво ще стане с клековете. А на хирург все не знам кога ще се ходи.

15.10.15
16:13

Week 1 Day 3
Skwaats : 4х6 с 115кг
Преден : 2х6 с 95кг
Задно бедро : 4х12 с 55кг
Предно : 4х12 с 85кг
Корем : 3х20 с 20кг диск
Много съм доволен от днешната тренировка. Бях си казал, че повече от 115кг няма да слагам и се получи така, че изобщо не усетих проблем при изпълняването на клековете. Е, имаше някакво напрежение, но то съвсем леко и след като вече направих клековете. На машините вдигнах килограмите. А и също успях да си направя корема с тежест без абсолютно никакъв проблем. Иначе като цяло бяха леки клековете, но по-добре да заложа на сигурно. Също така си подобрих техниката и ще постна клипове.

16.10.15
13:28

Днес :
Бягане на 600м - за 129 сек. По-зле е с 3 сек от миналата година, но се очакваше. Първо - беше студено и изобщо не ми се загряваше и не ми беше до бягане, а и последен час... Второ - не исках заради контузията, страх ме беше да не се появи пак. Но въпреки това в последния момент се реших, загрях и ги избягах. Не се раздавах на 100 процента, можеше и да си подобря рекорда според мен ако бях напънал още малко, но все пак заради коремната стена ме беше страх. Не че една двойка щеше да ми попречи да имам 6 за годината де, но ей така заради себе си реших. :D Сега ще разтегна и ще зареждам с храна, за да се подготвя за утрешната лежанка. ;)

17.10.15
16:37

Week 1 Day 4
Лег : 1х6 с 100кг ; 3х6 с 95кг
Горен : 2х6 и 1х5 с 82,5кг
ФЛайс : 4х15 с 12,5кг дъмбели
Сгъване с 50кг щанга 4х8
Странично чуково 4х8 с 17,5 кг дъмбел
На лежанката нещо 100кг ми натежаха, особено 6-тото повторение, на което вдигнах и таза и се отказах да правя с толкова, реших да сваля с 5кг и горе-долу ми бяха лесни. Другия път 97,5кг. На горния лег нямах много сила, а и беше прецакана седалката, та чак на 3-тата серия я оправих. Като цяло контузията не се обажда много, надявам се в понеделник да не ми прави проблем на тягата(което ме съмнява), но ще видим...

19.10.15
17:11

Week 2 Day 1
Тяга : 4х4 с 165кг
Гребане : 3х6 с 80кг
Горен скрипец : 3х10 с 65кг
Като цяло с малко трудности беше тази тренировка, защото  корема ми нещо не беше наред сутринта(може би от развалено мляко в кафето), та си беше доста трудно да дърпам тяга, по - скоро ме беше страх да не се изложа. :D Имаше и малко изненади, ама поне не се чу много. :D Иначе съм много доволен от днешната тренировка. Хем вдигнах с 5кг на тягата, хем контузията не се обади нито един път. Даже колан сложих само на тягата. Много се зарадвах, друго си е да дърпаш без нещо да те опъва. Въпреки че пак имах едно на ум и ще продължавам да внимавам. На скрипеца също вдигнах килограмите.
П.С. До кога ще идват гейчета с розови гащички и обувки, по-големи с 4-5 години от мен, които да сгъват с 20кг за бицепс и да ме гледат на криво като дърпам тяга с килограми, които те не могат дори да търкалят? :)

казано от TonsOfDamage на 19.10.15, 17:11:

П.С. До кога ще идват гейчета с розови гащички и обувки, по-големи с 4-5 години от мен, които да сгъват с 20кг за бицепс и да ме гледат на криво като дърпам тяга с килограми, които те не могат дори да търкалят? :)

Докато има фитнес зали, ще има и такива олифофрени. Просто се старай да не им обръщаш внимание, стига да не стават прекалено нагли.

19.10.15
19:16

казано от Иван Благов на 19.10.15, 18:16:

казано от TonsOfDamage на 19.10.15, 17:11:

Докато има фитнес зали, ще има и такива олифофрени. Просто се старай да не им обръщаш внимание, стига да не стават прекалено нагли.

А, те ако стават прекалено нагли ще им бия шута, няма да издържа,  ама просто е ужасно да видиш такива индивиди да преобладават... Вместо да идват 130 килограмови мечки, да дърпат 300 тяга, да бутат 250 от лег и да ме окуражават, идват някакви недохранени малоумници, които  не правят дори и 1 базово упражнение, a имам чувството, че идват само да си полафят с приятелчетата си и да понапомпат бицепсите. Аз с 1 ръка сгъвам повече отколкото те с 2 за бицепс.. не знам на къде отиваме...

19.10.15
19:51

Бе в залата, където тренирам в стз ги чувам да си говорят “той няма да ги вдигне тези кг без колана, ако го махне ще кляка със 100, бута 100 от лежанка ама то заради накитниците, аз не виждам смисъл да се тренира тежко - трябва ей така като мен, оставете го него (от буре 1,60см 130кг), ” и всякакви глупости - ама пълни глупости! Пускаш ги по пързалката и толкова - все се намират хора, които оценяват кво правиш. Ама и да не го оценят кво толкова - ти си тренираш за себе си и за резултати, а не за тоз и онзи :)
По-здрави! :)

Всеки отива с някаква цел, друг е въпросът колко далече са някои от тази цел. Още по-жалкото е, че не се приемат съвети, защото видиш ли, ще изглеждаш като някой новак. Няма абсолютно никакъв смисъл да им обръщаш внимание, щом не те притесняват или пречат с нещо. Останалото е глупаво и безсмислено обсъждане, не го приемай като критика. :)

19.10.15
21:26

Момчета, нямам против еднополови индивиди да посещават залата, напротив, нека тренират, нека се учат и усъвършенстват телата си, но не да ме гледат на кръв за това, че вдигам еди колко си килограма и да си шушукат тайно  и да си се хилят на простотиите. В крайна сметка всички идваме на зала, за да тренираме, не да си говорим и да гледаме какво прави другия.

казано от TonsOfDamage на 19.10.15, 21:26:

Момчета, нямам против еднополови индивиди да посещават залата, напротив, нека тренират, нека се учат и усъвършенстват телата си, но не да ме гледат на кръв за това, че вдигам еди колко си килограма и да си шушукат тайно  и да си се хилят на простотиите. В крайна сметка всички идваме на зала, за да тренираме, не да си говорим и да гледаме какво прави другия.

Щом са с розови гащички, може и друга причина да има, за да те гледат. Аз лично бих го приел като комплимент :D

19.10.15
21:47

казано от SimplySatisfying на 19.10.15, 21:32:

Щом са с розови гащички, може и друга причина да има, за да те гледат. Аз лично бих го приел като комплимент :D

Гей да ме загледа и да го приема като комплимент?? Бъзикаш се, нали? ;) :D
Това ми напомня на следния виц :
- Мамо, мамо, днес Валентинчо пак ме удари!
- Удари го и ти тогава!
- Е, не мога, толкова е сладък...

казано от TonsOfDamage на 19.10.15, 21:47:

казано от SimplySatisfying на 19.10.15, 21:32:

Гей да ме загледа и да го приема като комплимент?? Бъзикаш се, нали? ;) :D
Това ми напомня на следния виц :
- Мамо, мамо, днес Валентинчо пак ме удари!
- Удари го и ти тогава!
- Е, не мога, толкова е сладък...

Не, просто се предполага, че повече подбират . :D Айде стига, че ти нашарих дневника с глупости.

Мнението беше редактирано от SimplySatisfying на 19.10.15 21:51.

20.10.15
17:18

Week 2 Day 2
Пуш преса : 4х5 82,5кг
Задно рамо : 4х12 с 10кг
Много съм доволен. Вдигнах с 2,5кг и ги взех всичките серии. Известно време няма да вдигам тесния лег, да си стои 90кг и да ми е лесен, защото мисля, че влияе на лежанката в събота. За сега ще вдигам само на пуш пресата.

22.10.15
18:20

Week 2 Day 3
Клек : 4х6 с 120кг
Преден : 2х6 с 100кг
Задно бедро : 4х12 с 55кг
Вдигнах с по 5кг на двата клека и ми бяха горе-долу лесни. Следващият път може още да вдигна, ще видим.

puzimir

23.10.15
18:52

Какъв е приноса на пуш пресата към трибоя? Да се изгради няква по-силна връзка между краката и ръцете, че да спомага лега или за съвсем друго я използваш?

23.10.15
19:39

казано от puzimir на 23.10.15, 18:52:

Какъв е приноса на пуш пресата към трибоя? Да се изгради няква по-силна връзка между краката и ръцете, че да спомага лега или за съвсем друго я използваш?

О, има доста приноси. Всъщност и раменната, и пуш пресата носят приноси, но аз използвам пуш пресата поради няколко причини :
- с нея вдигаш повече килограми, тренираш повече мускули и допринася доста за заключването при лежанката, а и при каквото и да е подобно движение
-  смятам в бъдеще да се състезавам като стронгмен, а там използват главно пуш преса за каквото и да било(логлифт, аксел клийн енд джърк и т.н.)
- някак си движението идва по-натурално за тялото, раменната преса е твърде изолираща за мен
-  по-забавно е и определено става за разнообразие :D

24.10.15
16:43

Week 2 Day 4
Лег : 4х6 с 97,5кг
Горен лег : 3х6 с 82,5кг
Флайс : 4х15 с 15кг дъмбели
Сгъване с щанга : 4х8 с 50кг
Странично чуково : 4х8 с 17,5кг
Да живеят Куийн!! Вдигнах на 97,5 на лежанката, но първата серия ми беше тежко и на последните 2 повторения отлепих таза. Но реших, че няма да сваля килограмите и ще продължа с 97. Все пак и да чийтвам по малко е допустимо, все пак нямам състезание скоро. За да се подготвя психически, реших да си пусна една нормална песен и намерих в плейлиста Queen - We Will Rock You! Пуснах я, надух уредбата и направих една перфектна серия! Нито таза се отлепи, нито ми тежеше толкова, беше просто супер! Другите 2 серии обаче ми натежаваха, особено последната, защото не успях да почина достатъчно, че ме чакаха 2-ма човека за лежанката. На горният лег пък изненадващо леко ги взех. Мислех, че ще тежат повече. И на флайса също вдигнах.

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 24.10.15 18:56.

24.10.15
17:34

Колан ?

24.10.15
17:38

казано от DSMHY на 24.10.15, 17:34:

Колан ?

Не се ли вижда достатъчно ясно? Да, с колан съм. :D

24.10.15
18:47

Казват се Queen/Куин. :(

24.10.15
18:52

Ребрата как са? :D Пробвай с не толкова голям удар да я правиш :)

24.10.15
18:55

казано от Vanko на 24.10.15, 18:47:

Казват се Queen/Куин. :(

Опа :(

казано от Decho Tanev на 24.10.15, 18:52:

Ребрата как са? :D Пробвай с не толкова голям удар да я правиш :)

Не е толкова голям удар, просто може би така се вижда, защото преди удрях доста силно и ми беше червено след тренировка, но сега я правя по-контролирано. :)

24.10.15
19:04

Да изглежда все едно скоростно влакче засилваш :D но щом го усещаш по-контролирано - напред! :)

24.10.15
20:02

Не бе, имах предвид защо с колан на лежанката ? :D

25.10.15
02:09

казано от DSMHY на 24.10.15, 20:02:

Не бе, имах предвид защо с колан на лежанката ? :D

Най-вече заради контузията, която имам. Предпочитам да се създава повече налягане в коремната стена. А и някак си е по-удобно с колан и като се напъваш повече не те стяга коремната стена, не знам как да ти го обясня. Ще го използвам известно време, пък после ще видим.

26.10.15
16:45

Week 3 Day 1
Тяга : 4х4 с 165кг
Гребане : 3х8 с 80кг
Нещо взех да се разболявам, гърлото и лимфните възли ме болят и носа почва да се запушва и да тече, но след тренировката направих 10 минути кардио(бой със сянка, подскоци и т.н.)да се изпотя и да се изкъпя веднага  и да видим как ще съм утре. Не вдигнах килограмите, защото помислих, че ще съм по-слаб днес и наистина се оказах прав, повече ми тежеше от миналия път.

puzimir

26.10.15
19:38

Ама май всеки не се поти като вдига тежко.. само аз ли съм така? :Д

26.10.15
22:07

казано от puzimir на 26.10.15, 19:38:

Ама май всеки не се поти като вдига тежко.. само аз ли съм така? :Д

При загрявката на тягата се изпотих като пор, ама после изобщо не съм се потил. Зимата е така. Иначе лятото всичко става във вода. Всъщност, дори сега след тренировка съм с чисто мокра тениска. Просто понякога не разбирам :D

27.10.15
15:26

Week 3 Day 2
Пуш преса : 4х5 с 82,5кг
Сутринта се чувствах по-добре от вчера, но въпреки това отидох на доктор. Каза ми това, което ми казва обикновенно и ми изписа някакви лекарства. След това се прибрах, наядох се и отпраших към залата. Не ми беше до тренировка изобщо, но въпреки това отидох. И в крайна сметка стана така, че за пръв път от доста време се чувствах толкова добре на пуш пресата. Въпреки, че от вчера имам адската мускулна, а от събота мускулната на гърдите не е минала, вдигнах килограмите с 2,5 и ги взех перфектно и най-важното е, че се чувствах перфектно. Нито се изморявах толкова, нито ми беше криво. Много съм доволен. Сега най-вероятно пак ще направя някакво кардио за 5-10 мин и в банята под горещата вода..

29.10.15
20:46

Week 3 Day 3
Клек : 4х6 с 122,5кг
Преден : 2х6 с 102,5кг
Машина за задно : 4х12 с 55кг
Доволно. +2,5кг на двата клека.

31.10.15
17:18

Week 3 Day 4
Лег : 2х6 и 2х5 с 100кг
Горен : 1х6 и 2х5 с 85кг
Флайс : 4х15 с 15кг дъмбели
Сгъване с щанга : 4х8 с 50кг
Странично чуково : 4х8 с 20кг
Доволен съм. На лега последните 2 серии така хубаво тръгнаха първите 4 повторения, даже и първите 5, но просто някак си се случи и не можах да взема 6-то. Както и да е, другият път.. на горния лег вдигнах, но нямах сила, бях уморен. Сега почивка 1 седмица(делоуд) и се завръщаме пак с тежките тренировки. :)

01.11.15
16:46

И разбира се, за втори пореден път най-силния мъж на Америка е Димитър Саватинов! Гордостта на България!

03.11.15
19:12

Няма да записвам делоуд тренировките, тренирам си доста леко, разтягам доста и се подготвям за следващият тежък цикъл. :)

07.11.15
15:08

Днес приключи последната тренировка на делоуда. За жалост седмицата не мина много добре.... Нямам енергия, не ми се тренира, отпаднало ми е, а си нямам на идея защо. Не е от прекалено малко калории(ям доста), не е от липса на витамини(пия витамини), от физическа преумора просто няма как да е, защото съм свалил 40кг и повече на основните упражнения... От недоспиване мооже да се каже, но по-скоро не. Освен от психическа преумора да е... не знам. Поне се радвам, че ме хвана на делоуд седмицата.

А днес се събудих с ужасна болка в лявата половина на гърба... Пак без причина. Не е от  “продухване”, изстиване и т.н. Поне аз така си мисля. Хубавото е, че вече изчезна. Ама така изведнъж да ми се случва и да не знам защо...
Както и да е, надявам се другата седмица да нямам никакви проблеми и в понеделника да изям 167,5кг на тяга.

09.11.15
16:51

Week 1 Day 1
Тяга : 3х4 и 1х3 с 170кг
Гребане : 3х6 с 82,5кг
Абе уж щях 167,5кг да слагам, но се почувствах добре, а и 4 големи диска изглеждат доста добре :Д и реших направо на 170кг да кача, тъкмо съм отпочинал, а другата седмица ще ги повторя. На последната серия прецених, че е по-добре да пусна щангата, защото се изкривих, иначе на няколко сантиметра я бях отлепил вече, но все пак по-добре така, отколкото да стане белята. На гребането също вдигнах. Като цяло дооста тежка тренировка, но и доста мощна. Сега ще възстановим с 600гр пилешко и доста стречинг. :D

10.11.15
17:05

Week 1 Day 2
Пуш преса : 4х5 с 85кг
Трицепс на скрипец : 3х10 с 70кг
Мале, мале... толкова лека първа серия на пуш преса до сега не бях правил. Още като ги вдигнах от стенд-а усетих, че са прекалено леки и погледнах в огледалото да видя, дали не съм се объркал нещо, но килограмите си бяха точни. Другите серии също бяха ОК, но на първата много се изкефих, после как няма да съм подготвен психически. :D Тесния лег също беше лек, но все още не смятам да вдигам на него. Пускам и клип, за да се види мощта. Скоро стигам 90кг. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1