казано от TonsOfDamage на 28.09.14, 21:46:
казано от WhiteWalker на 28.09.14, 21:43:
на тягата що така вдигаш тоя задник, по едно време на движението все едно правиш добро утро ?
Защото краката ми са по-силни от гърба и първо тях изправям. Точно по това работя, мъча се да ги синхронизирам.
Не се заблуждавай. Ти изправяш краката преди изобщо да започнеш да вдигаш тежестта.
28.09.14
22:55
на тягата що така вдигаш тоя задник, по едно време на движението все едно правиш добро утро ?
Защото краката ми са по-силни от гърба и първо тях изправям. Точно по това работя, мъча се да ги синхронизирам.
29.09.14
14:15
казано от Storm на 28.09.14, 22:25:
Не се заблуждавай. Ти изправяш краката преди изобщо да започнеш да вдигаш тежестта.
Да, гледал съм много клипчета и съм чел много статии, в които се казва, че някои хора не могат да започнат тяга със ниско спуснати бедра, затова най-добре да не приклякат много, а да тръгват от по-висока позиция. Ама аз пак бъркам някъде. И ако ще пишете в дневника, моля ви, кажете как да се оправя, а не ми пускайте заяждащи и безсмислени снимки и коментари. Ще съм ви благодарен. Няма нужда от 1 страница излишен спам.
29.09.14
16:26
Week 2 Day 1
Тяга: 3х115; 3х125 ; 3х135
Набирания: 5+25кг ; 7+15 ; 13СТ
1 суперсерия сгъване за бицепс със щанга 40кг и дъмбели по 10кг
5-6 серии набирания СТ до отказ
Абе нещо не се чувствах добре днес, като че ли ми липсваше сила, а и по едно време започна да ми се гади и да ми се повръща и все още ми е така. Надявам се да не стане нищо. Затова не правих бицепс, предпочетох малко да се напомпя с набирания, хем и бицепса се тренира с тях. Пускам снимка, отпуснат и напомпан.
казано от TonsOfDamage на 29.09.14, 14:15:
....
Да, гледал съм много клипчета и съм чел много статии, в които се казва, че някои хора не могат да започнат тяга със ниско спуснати бедра, затова най-добре да не приклякат много, а да тръгват от по-висока позиция. Ама аз пак бъркам някъде. И ако ще пишете в дневника, моля ви, кажете как да се оправя, а не ми пускайте заяждащи и безсмислени снимки и коментари. Ще съм ви благодарен. Няма нужда от 1 страница излишен спам.
Вероятно не съм точно аз човека, който да ти направи анализ на тягата, но дори и аз виждам, че разделяш движението на две. Първо изправяш краката и след това започваш да вдигаш на кръст. Гръбнака ти се заобля като на котка със всички потенциални последствия.
Ако искаш съвет - ето го:
Намали тежестта до такива килограми, които ще ти позволят да изпълниш упражнението правилно. Използвай краката при фазата на вдигането и синхронно разгъвай тялото. Гърба прав и стегнат. Погледа напред. Гърдите изпъчени. Дърпай по-скоро назад отколкото нагоре. Лоста да върви по тялото. Плюс всякакви подобни съвети, които вече си чел/гледал, но не искаш да следваш. Намали тежестта. Вземи пример от Ронката. Последователен, упорит и държи на формата.
29.09.14
19:01
Най-добрия съвет който получих когато правех “римска” тяга: “Не дърпай. Отлепяй!”.
30.09.14
08:15
Храната вчера:
чаша овес, 2 яйца
370гр. пилешко месо, 4ф.б.х.
и до там, както споменах по-горе, на тренировката нещо взе да ме боли корема. Случвало ми се е доста пъти, но ми е минавало, но вчера не ми мина. Започна яко да ми се повръща, но не исках да повръщам, пих деган и за радост ме успокои, обаче имам и разтройство. Днес не съм на даскало и ще го карам на препечени филии със сирене и чай, а за вечеря ще видим.
02.10.14
20:56
Тренировката - БОКС
4-5 рунда като отработвах комбинации - ляв прав десен прав, ляв ляв прав десен, ляв десен кроше, фалшив ляв кроше и тн.
Храната:
зърнена закуска (нямаше овес), 2 яйца
2 ябълки
омлет от 4 яйца, сирене и кашкавал, 5ф.б.х.
5 кюфтета(патешки) 3ф.б.х. салата домати и краставици със сирене(доста)
1 банан и 1 кисело мляко
03.10.14
16:38
Тренировката (в домашни условия)
Клек: 3х12 АТГ със неизвестна тежест, но е около 70кг, може и малко повече
Лег: 2х12 и 2х10 със около 60кг
Днес нямаше с кой да отида на фитнес, тоест няма кой да ми държи, освен това бягахме 50 метра и нещо ме болеше едно сухожилие на квадрицепса, апък и 2 дни без много храна едва ли ще ми се отразят добре на тройки. Затова отидох у един приятел, който вече си тренира вкъщи. Има направена пауър рак, една щанга с гуми и слагаме плочки за тежести и лежанка има и тн. и даже ще си прави тежести от цимент и някои други подобрения и ако стане спирам фитнеса и ще тренирам у тях, хем ще сме по-надъхани, хем няма да има простаци, които да на гледат и коментират и ще е много по - яко!
Сигурно ще има и втора тренировка, после ще я запиша. И един цикъл на 5/3/1/ не мога да си изкарам както трябва, винаги се разболявам и нещо се прецаква ...
Втора тренировка
намерих една много хубава тренировка:
1 рунд наблягане на прави удари и мае гери
2ри рунд на крошета и външни ритници
3ти рунд на ъперкът и колена
4ти се прави 30 сек всякакви удари, после 30 сек за бързина и 30 сек колкото се може по-мощно като се вкарват яко краката, почива се 50 сек и се повтаря
5ти рунд: 30 сек удари ритници и пак за нокаут ама не го помня много, защото час и половина след яденето не ми стигнаха за да се разгради храната в стомаха ми и не можех да направя 5ти рунд, имах чувството че ще повърна...
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 03.10.14 20:49.
05.10.14
00:40
Храната днес:
4 принцеси с кашкавал и филе, 2 яйца
3 ябълки
омлет от 3 яйца и доста сирене, сандвич със филе, сирене и кашкавал, още 2ф.б.х. и 1 банан
1 ябълка
5-6 кюфтета, 4ф.б.х., 2 бисквити
малко вино, кроки
Днес ходих да бера ябълки. На един приятел му трябваше помощ, има 9 декара градина и си изкарах 10 лв и една торба с ябълки. :D
06.10.14
19:05
Week 3 Day 1
Тяга: 5х120; 3х130 ; 1х147,5
Набирания: 5+25кг; 7+15 ; 12СТ
Бицепс: 1х6 с 50 и 2х7 с 40кг в суперсерия с 3х8 с 10кг дъмбел
Добре че намерих човек с който да отида и добре че нашите се забавиха с забирането ми от града, защото пак нямаше да ида на тренировка. Откакто моя приятел почна тренировки вкъщи, трябва да си намирам друг, а другия ми приятел се прави на тъпанар заради работа с ябълки, която е супер лека, ама както и да е. Доволен съм от тренировката и то доста. Ще има и втора, ще я правя по-късно, но ще я запиша сега:
4ти се прави 30 сек всякакви удари, после 30 сек за бързина и 30 сек колкото се може по-мощно като се вкарват яко краката, почива се 50 сек и се повтаря
5ти рунд: удари и ритници, колена в клинч и ритници десен-ляв всичко това х30 сек, почивка 50сек и после повтаряне.
07.10.14
21:53
Храната:
чаша овес, 2 яйца
300гр. пилешко месо, 4ф.п.х., 2 лъжици течен шоколад
2/3 купа боб, 4 кюфтета, 4ф.б.х., ябълка
1 банан с 1 кисело мляко
08.10.14
16:59
Week 3 Day 2
Лег: 5х70, 3х80, 0х100
Кофи: 4+30кг(много бавно спускане заради тежестта, да не се клати) 7+20кг; 13СТ
Лицеви: 1х10 и 2х8 с 30кг
Френско 3х8 с 30кг
Не знам какво става с тоя макс на 100кг, до половината го вдигнах и ей така го държах и го мъчих поне 6-7 сек обаче не успях без помощ. Може би защото пропуснах тройката на лежанката миналата седмица, или нз. Иначе съм ги взимал преди време, с обикновенната техника. Както и да е, другия път ще сложа по-малко, поне да ги вдигна без помощ. Иначе на кофите много се клати тежестта и се удря в поставката, която е направена за корем. И на СТ-то малко се изложих, понеже един приятел ми приказваше простотии и ме разсмиваше :D
Ще има втора тренировка, ще я впиша сега:
4ти се прави 30 сек всякакви удари, после 30 сек за бързина и 30 сек удари колкото се може по-мощно като се вкарват яко краката, почива се 50 сек и се повтаря
5ти рунд: удари и ритници, колена в клинч и ритници- десен-ляв всичко това х30 сек, почивка 50сек и после повтаряне.
08.10.14
22:24
Храната:
чаша овес, 1 сандвич със сирене и филе
омлет от 4 яйца, сирене и кашкавал, 4ф.п.х. и 2 ябълки
2 кюфтета, 1 скумрия, 1 купа боб, 4ф.б.х.
ябълка, банан и малко грозде
09.10.14
21:54
Храната:
чаша овес, 2 яйца
2 ябълки
320гр. пилешко месо, 4ф.п.х. 2 лъжици течен шоколад
1/2 купа боб, 2 кюфтета, 2 кебапчета, 5ф.б.х.
1 кисело мляко с 1 ябълка
Между другото забравих да кажа, че креатина съм го спрял, правя си кратка почивка, тъй или иначе ми се насъбраха много дни, в които не съм пил, за да изчакам да ми поръчат и да ми донесат нов.
10.10.14
16:56
Week 3 Day 3
Клек: 5х100 ; 3х110 ; 1х125
Раменна преса: 5х45; 3х50; 1х57,5
Обръщане: 4х60кг ; 5х65 1х70
Нямах много сила за обръщането, защото имам доста мускулна треска от сряда, иначе съм доволен. Ще запиша втората тренировка после, ако има такава.
Втора тренировка:
1 рунд загрявка с всякакви удари и ритници
2 рунд - ляв прав със смяна на позицията и ритник в ребрата
3 рунд - ляв прав, десен прав и кроше с ритник в ребрата и главата
4 рунд - мае гери, ляв прав, десен прав и кроше
5 рунд - лакти, високи колене, колене в корема и ребрата, колене в клинч
6 рунд - всичко това смесено
всеки рунд работех по отделна комбинация, в двете позиции, тоест ляв гард и десен гард. Всеки рунд е по 3 - 3:30 мин и почивка 1-1:30 мин
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 10.10.14 19:48.
10.10.14
22:52
Храната:
чаша овес, 2 яйца
омлет от 4 яйца, сирене и кашкавал, 4ф.п.х., 1 ябълка
1/2 тенджера макарони със доста сирене, 0,5л. бира
1 кисело мляко, ябълка
13.10.14
15:56
Week 4 Day 1
Мъртва тяга(дефицит): 5х65кг ; 5х75 ; 5х85
Набирания: 5+25кг ; 6+20кг ; 12СТ + 2 серии широк хват до отказ, обаче бяха след бицепса
сгъване с щанга за бицепс 45кг х 8; 40х8; 40х7 в суперсерия с 1х10 и 2х8 сгъвания с 10кг дъмбел
Делоуд тренировка, супер си е, какво да кажа. :D Ще има втора тренировка, но ще я запиша после. И ето една снимка, днес вече се научих как да стягам гърба. :)
Втора тренировка:
1 рунд загрявка със всички удари, ритници, лакти и колене
2 рунд - бързи последователни ляв прав - десен прав и мае гери
3 рунд - ляв прав, десен прав и кроше+ лоу кик и ритници в ребрата
4 рунд - колене от клинч, коляно от страни, право коляно(все едно работата с таза при мае гери, не знам как да го нарека) всякакви лакти
5 рунд - слипове, приклякания и нанасяне на контра удар, тоест ъперкът в тялото или кроше
6 рунд - всички техники комбинирани
Днес потренирах уличните техники, всеки рунд по 3 мин с почивка 1-2 мин. После още малко пренасяне на секции. :D
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 13.10.14 21:05.
13.10.14
18:33
Стабилна кобра!
13.10.14
21:00
казано от Атанас Иванов на 13.10.14, 18:33:
Стабилна кобра!
Благодаря ти ! Ще се постараем още да и разширим качулката през зимата. :D
13.10.14
22:08
Храната:
чаша овес, 1 яйце
омлет от 4 яйца, сирене и кашкавал, 4ф.бх., 1 лъжица течен шоколад
пиле с картофи, салата, 4ф.б.х.
1 кисело мляко с 1 ябълка
14.10.14
21:55
Храната:
чаша овес, 2 яйца
400гр. свинско, 4ф.б.х, 1 супена лъжица течен шоколад, кашкавал
3 тостера(общо 6ф.б.х., филе, кашкавал, шунка, 1 яйце), домати и краставици
1 мляко с 1 ябълка
15.10.14
15:59
Week 4 Day 2
бягане на 600м. - за 1:56 сек.(доста по - добре от миналия път)
футбол около 30-40 мин.
След около 30-40 мин. СИЛОВА
Лег: 5х40; 5х50; 5х60
Кофи; 4+30кг; 8+15
Лицеви: 1х10 и 2х8 с 30кг
Кофи СТ : 10(по - добре да се сетя късно, отколкото никога, но трицепсите ми бяха доста изморени)
Малко лицеви СТ
Френско 3х8 с 30кг
Втора тренировка не знам дали ще има, понеже още ми се кашля и съм изморен, но ако не е днес, ще я направя утре. Ще видим.
Втора тренировка:
1 разгряващ и още 5 рунда като правя всякакви удари и ритници, обаче без ръкавици, тоест целта е максимално доближаване до уличният бой, в понасянето на удара от юмрука и гарда и т.н. И след тези всичките тренировки днес ако знаете как се наядох на вечеря.. и имам чувството че има място за още един слон :D :D
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 15.10.14 20:09.
15.10.14
22:03
Храната:
чаша овес, 2 яйца
омлет от 3 яйца, сирене и кашкавал, 4ф.б.х.
пиле с картофено пюре, 1 крайшник и 4 и 1/2 ф.б.х., салата
1 кисело мляко
17.10.14
16:24
Week 4 Day 3
Клек: приблизително 5х55кг; 5х65; 5х70
Раменна преса: прав с дъмбел 12 кг 3 серии по 20 повторения на ръка
Днес пак отидох у един приятел да тренирам, защото не ми се ходеше сам на фитнес, а и е делоуд и няма много голяма разлика. Обаче раменната преса с щанга не се получи, а най-тежкия дъмбел е 12кг и затова наблягах на повторенията. :D
После ще запиша и втората тренировка.
Втора тренировка:
1 загряващ рунд
1 рунд всички удари, ритници, лакти, колена
2 рунд - наблягане на правите удари и лоу кик
3 рунд - наблягане на лакти и колена
4 рунд - наблягане ритници в главата и ребрата и крошета
и за 5ти рунд не бях сигурен, защото крушата се изкриви, тоест нещо пак се откачи и крушата не знам как се държеше, така че не рискувах за 5ти рунд, а трябва да я поправим
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 17.10.14 22:04.
20.10.14
16:02
Week 4 Day 1
Лег: 5х70 ; 5х75; 5х80(с мноого малко помощ при последното)
Кофи: 3+30кг; 6+20кг; 13СТ
Лицеви 3х9 с 30кг
Френско 3х8 с 30кг
На кофичките хем нямах сила, хем пак много се клатеше тъпия диск и това ми точи доста от силата.
Днес трябваше да направя тяга, обаче в събота се случи една случка, бяхме се събрали и стоях на едно столче, което е буквално 30см и кръста ми супер много взе да ме боли, станах, разходих се малко и пак седнах и стоях доста време, въпреки, че ме болеше. И след като се прибрах, като се почнаха едни болки, направо не мога да стана от леглото или да ходя(можех, ама трудно) и пих едни хапченца и почти ми се оправи, даже мисля, че не е в кръста, а където е опашката - в ляво. Не знам, днес последно пих от тези хапчета и в сряда да се надяваме, че ще правя тяга. Иначе пробвах 2-3 повторения с 60кг, нямаше голям проблем, но все пак за сигурност. Втора тренировка не знам дали ще има, заради крушата, но ще видим, ако има ще запиша.
Също така, днес моя приятел тръгна на фитнес пак с мен и това ще е до края на тази седмица, а от началото на другата ще ходя у тях. Взел е един лост от калена стомана - 10кг тежи, обаче е доста по тънък. Ще правят тежести от цимент и когато всичко е готово, най-вероятно там ще тренирам.
Втора тренировка:
1 рунд загрявка
1 рунд - прави удари + крошета
2 рунд - лоу кик, ритник в ребрата и в главата
3 рунд - мае гери
4 рунд - колена и лакти
5 рунд - слипове с контър удари - крошета и ъперкът в тялото
6 рунд - всичко смесено
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 20.10.14 21:49.
20.10.14
16:25
Абе младеж, като ти се обяснява за тягата - ти си на 16 и те боли кръст от седене. Бива ли да се съсипваш, заради едно младежко твърдоглавие и его ? Личи си, че си як и имаш данни - оправи си техниката овреме и след 5 години ще дърпаш не 150, ами 250 тяга.
Съвсем добронамерен съвет!
20.10.14
17:58
В момента оправям тягата. И не съм само аз, а мои приятели, които правят лека тяга, или които изобщо не правят, пак се оплакват. Най-често от стоене на компютъра, или на столовете в училище. Мене кръста от тягата не ме боли, даже след тяга също. Също така, познавам трибойци, които вдигат изключително много килограми със ужасна форма, точно като котешки гръб, имаше едно момче, 59кг прави 250кг тяга макс, на 20+години е не знам колко, с ужасна форма и почти никога не се е оплакал от кръст. Не знам при тях какво става.
20.10.14
23:01
т’ва за правия кръст.. някой го признават други не.. някой ги боли кръста други не.. Аз дървета като се опитам да нося изгърбен ме боли кръста, че пък какво остава за тежка тяга.. То ще си покаже с времето дали ще се счупиш или не. ;д (за протокола, тези котешки гърбове в трибоя не са ли само при максимални опити на състезания?)
Мнението беше редактирано от puzimir на 20.10.14 23:02.
22.10.14
16:59
казано от Атанас Иванов на 20.10.14, 23:01:
т’ва за правия кръст.. някой го признават други не.. някой ги боли кръста други не.. Аз дървета като се опитам да нося изгърбен ме боли кръста, че пък какво остава за тежка тяга.. То ще си покаже с времето дали ще се счупиш или не. ;д (за протокола, тези котешки гърбове в трибоя не са ли само при максимални опити на състезания?)
Не е само за състезания, не може на тренировка да си с една техника, а на състезанието с друга. И 3-ки и 5-ци си правят така.
22.10.14
17:04
Week 1 Day 1
Тяга: 5х110; 5х120; 1х135
Набирания: 5+25кг; 8+15; 10СТ
Сгъване с щанга за бицепс 6х45 и 2х6 с 40 в дропсерия с 3х10 сгъвания с 10кг дъмбел
Не съм доволен. Но пък и по-добре така. Значи кръста не ми е минал напълно, но всъщност не ме болят прешлените, а долу в ляво някакво сухожилие сигурно, но въпреки това реших да правя тяга. То почти не ме боли, обаче чат-пат го усещам. И нали всичко без проблем, обаче слагам 135-те кг, вдигам и усетих, че съм хванал щангата на криво и се изкриви. После я оставих на земята, оправих си хвата и тръгнах да вдигам, обаче кръста ми се беше изморил, видях че тръгна доста да се криви и се отказах. По - добре да се откажа, отколкото да дърпам с изкривен кръст и да се влошат нещата. Иначе другото ок. Нещо не мога да се наспивам, като се върна след даскало и по време на даскало съм като зомби и умирам за сън, а трябва да ходя на тренировка. И каквото и да изпия, почти не ми действа, или действа временно. И като стане вечер, изведнъж спира да ми се спи и не мога да заспя... какво е това не знам. А гледам поне 7:30 - 8 часа сън да си набавям, обаче понякога много трудно заспивам, колкото и изморен да съм бил. Нещо не се чувствам добре тези дни, дано да се оправя по-бързо.
Като направя втората тренировка, ще я запиша.
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 22.10.14 17:04.
24.10.14
16:17
Week 1 Day 3
Клек: 5х85; 5х95; 5х105
Раменна преса: 5х40; 5х50; 5х52,5
Обръщане: 5х60; 4х65; 3х70
Лег преса: 1х6 с 240кг и 1х6 с 280кг
На клековете не пусках много до долу, защото усещах напрежение в кръста и трудност при изправяне, но се старах поне паралела да си ударя. Лег пресата я добавих за фън. Вчера имаше родителска среща и резултатите не са много добри... следващите 2 седмици ми е забранено да ходя на фитнес, с идеята, че ще си оправя оценките и ще спра с отсъствията, а ако не го направя, ще има и други много по-сурови наказания. Като цяло не знам дали ще се оправя с оценките, съмнявам се, но ще видим, имам си планове ако ме накажат. А смятам да ходя тайно да тренирам у моя приятел след училище, тъй или иначе в понеделник трябва всичко да е готово. А тренировки на чувала няма да има, понеже всякакъв вид тренировки са ми забранени, понеже това ме ‘разсейвало”
Днес не знам дали ще има втора тренировка, иначе вместо в сряда, направих тренировката на чувал вчера. Не знам дали ще има днес, заради това дали ще ми направят проблем, защото няма как да тренирам тайно. Но ще видим.
24.10.14
16:54
Принципно погледнато, това ще е груба грешка от страна на родителите.
Аз бих ти взел телефона, бих ти спрял интернета, джобните, бих те изпитвал и проверявал, но тренировките са нещо, което в никакъв случай не отвлича вниманието от ученето, а напротив - разтоварва от умствено напрежение, подобрява фокуса, самодисциплината.
Обаче от друга страна ти си наистина за сурови наказания - трева, алкохол, развалена дисциплина и оценки в училище. Училището не е нещо страшно, нито е срамно да си там, нито ще станеш по-малко играч ако учиш и усвояваш доколкото можеш материала. Приеми го така и се стегни, няма да сбъркаш.
Също няма да сбъркаш и ако поговориш с родителите си(обаче след като покажеш резултат в училище, макар и минимален) и им обясниш това, което ти написах по-горе за тренировките.
p.s.
Единствения плюс от това, че ще ти спрат фитнеса е, че намаляват възможността да се контузиш с твоята кофти техника ;)
Ами в много случаи е страшно, просто защото не ни учат да мислим, а да повтаряме. Супер тъпо е и напук не бих им обърнал внимание на наказанието, точно в този случай. Да ме счупят от бой, ако щат.
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 24.10.14 17:00.
24.10.14
17:00
Така го възприемат вие - да повтаряте. А дали е така в действителност е съвсем отделен въпрос.
Има изключения. Колко са ? Ти не можеш да влезеш в спор с повечето учители, дори и да имаш аргументи, просто защото са със супер високото самочувствие на учители по математика и БЕЛ ???
24.10.14
17:11
Какви аргументи за наука като математиката, бре? :) Сладури...
Решаваш задачата или не - това е, средни положения има ли? :)
Българският език също си има правила - спазват се и толкова. :)
Как да го напиша сега, за да не се обидиш и ти ? Не говорех за спорове относно науката и там каквото предават, а за самочувствието им като цяло, което е на базата на нищо, поне от това което виждам. Не е работа за 50+. Ще си редактирам мнението и ще добавя, че може и в мен и в това, че не търпя подигравателното им отношение да е проблема. И просто защото не искам да уча по математика/история не значи че съм боклука, който съм в техните очи.
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 24.10.14 17:17.
24.10.14
17:17
казано от Newbie Newbie на 24.10.14, 17:13:
Как да го напиша сега, за да не се обидиш и ти ? Не говорех за спорове относно науката и там каквото предават, а за самочувствието им като цяло, което е на базата на нищо, поне от това което виждам. Не е работа за 50+. Ще си редактирам мнението и ще добавя, че може и в мен и в това, че не търпя подигравателното им отношение. И просто защото не искам да уча по математика/история не значи че съм боклука, който съм в техните очи.
А твоето самочувствие като цяло, да съдиш за тях ...и там каквото предават ..., е на базата на ? И защо си мислиш, че си боклук в техните очи ?
казано от Newbie Newbie на 24.10.14, 17:02:
Ти не можеш да влезеш в спор с повечето учители
Да ти кажа на 15-18 обожавах да споря с учителите. На 30 разбирам колко безсмислено и ненужно е било. Това ритане срещу авторитет (то не че при учителите ни има останал такъв), в по късен етап, много пречи. Когато някой знае/може повече от теб е хубаво повече да слушаш и по-малко да приказваш.
Мнението беше редактирано от Мартин на 24.10.14 17:21.