24.03.16
20:08
Не знам момчета.Сейфти бара е най-малкия проблем ,въпроса е има ли смисъл изобщо да се напъвам и евентуалните ползи от това.Отново нямам безболезнена позиция за сън ,отново изтръпване ,граничещо със желание да си отрежа ръката , ежедневно кръвно 140/100 ,нерви в службата ,отново нерви ... по два часа чакане в двете посоки на Дунав мост днес ,котката разгонена ,щерката с лични проблеми във Варна ,жената с неоткрита причина за главоболие от няколко месеца ,трябват ми поне 3 бона за зъби ... Сашо е прав ,че скоро няма да усетя мъжките тежести ,изтървал съм момента да ги гоня явно и няма смисъл да се напиням.Колкото - толкова!
Добре си бях без дневник ...
говориш така, защото ти се събраха нервни работи....просто си смени програмата....много се силиш...прави 97% от ПМ веднъж месечно, а през другото време карай на 65-85% от ПМ....или структурирай по-друг начин от сегашния и всичко ще се намести...даже вземи и поработи на 75%, без да ги надвишаваш....помисли сам, сигурно вече знаеш..
25.03.16
14:05
Не знам момчета.Сейфти бара е най-малкия проблем ,въпроса е има ли смисъл изобщо да се напъвам и евентуалните ползи от това.
То той е решение на проблема, не проблем за решаване. а дали да напъваш - ем недей, лющи пиенето, нервирай си се, па чакай кръвно и болежки да ти минават...
1. Лег - 5х40 ; 1х80 ... затиснах се ,дясната не бута ,болка при допир на гърба с твърда повърхност
2. Кофи - 0 ... пускам и до там
3. Набиране ш.н. - 3 ... всяко изпъване на ръката води до блокаж
4. Преса с ТБ - 10х30 ... поносимо ,без осезаема болка
5. Военна - 1х60 ... от дясно не бута
6. Преден клек - 10х40 ; 10х60 ... невъзможно продължително сгъване в лакета
7. Тяга - 1х100 ... изпускам дори и 50
8. Трап бар ниско - 1х100 ... боли при заключването
9. Сгъване ,разгъване ,разтваряне - с леко няма проблеми ,но няма и смисъл
Всяка ротация в дясното рамо води до срязваща болка и моментално схващане на целия крайник.Палец и показалец са болезнено изтръпнали и безчувствени ,от няколко дни спя само на лява страна.Излизам “в отпуск” за неопределен период.Нямам какво да губя ,а и не искам да се потрошавам допълнително.
Бъдете здрави!
Да ,вероятно ошипяването е тристранно вече.Този филм го гледах точно преди година ,но в лявата страна.След 10-тина дни терапията ще ме поуспокои и след няколко месеца всичко започва отначало.Ясно ми е ,че няма спасение.
Мерси Веси ,каквото такова.
Мнението беше редактирано от sapuna на 26.03.16 16:49.
Аз също страда(х)м от болки в рамото,и години наред спя с ръка под възглавницата някак сгъната.
При мен нещата намаляха в голяма степен като свих широчината на хвата при лег,преса,тяга,обръщане,КОФИ.
Нещо което ме травмира само с едно повторение е пресата зад врат,и широка кофа...Вероятно ги знаеш тези неща...ама аз така за себе си съм ги систематизирал,надявам се поне нещо да ти е от полза.
Дано отшумят проблемите ти скоро....и не ти тежат шараните!
След 10 дена на Мовалис ,днес пораздвижих малко.Възпалението е крайно и само в показалеца вече ,все едно се разлиства и соковете тръгват обратно.Усещането е за комфорт ,като след изваден зъб.
1. Преден клек - 5х60 ; 5х70 ; 5х80
2. Лег - 10х40 ; 10х60 ; 10х70
3. Трап ниско - 3х110 ; 3х120 ; 3х130
4. Военна - 3х50 ; 3х60 ; 3х65
5. Малко дъмбели - разтваряне ,повдигане ,сгъване безцелно и с леко
Утре опити за тяга.
Мнението беше редактирано от sapuna на 05.04.16 21:40.
1.1 Кофи - 3 ; 3 ; 3 ; 3
1.2 Набиране т.п. - 3 ; 3 ; 3 ; 3
2. Лег - 1х50
3. Тяга - 1х120
4.1 Клек - 5х100 ; 5х100 ; 3х110 ; 3х110
4.2 Пек-дек - 6х60 ; 6х60 ; 6х60 ; 6х60
5. Флайс - две серии леко за разтягане
6. Клек - 5х3х100
Работата е много зле.Тотална атрофия на дясната страна.Кофите са буквално на една ръка ,а лега невъзможен.И в двете движения все едно съм еднорък и освен да се прецакам допълнително ,друго няма да постигна.На тягата нямам усет за хвата ,не мога да стисна и изпускам.Единствено клека ,с изключение на дискомфорта от сгъването ми е що годе удобен.
Самолечението не ще го бъде явно.Възпалението е доста по-сериозно от миналогодишното и вероятно ще се минава отново на игли.
Благодаря ви.Нека сме живи и здрави всички /не като мен в момента/
Първи опит за тренировка на 45:
1. Кофи - 3х5
2. Лег - 1х70 ; 3х5х50
3. Тяга - 8х80 ; 6х100 ; 5х120 ; 3х140
4. Сумо - 1х100
5. Военна - 1х50
6. Клек - 6х80 ; 5х100 ; 3х110 ; 3х2х120
7. Дъмбели - различни движения и серии с 2х12кг
Работата просто е плачевна вече.С времето болката се притъпи ,но мускулния тонус и силата се изпариха.Атрофията на дясна ръка ,рамо и най вече гърда е повече от видна - просто се стопявам.Лекувам се уж от церквиална спондилоза ,а симптомите ми този път са по-скоро като от плексит ,радикулит .... не знам вече какво да правя.Мозъкът ми е изолирал дясната страна и все едно я нямам.Трудно ми е да командвам дори и мишката на лаптопа ,а колата управлявам само с лява ръка.Чудя се към кого да се обръщам вече ,аман от професори ,диагнози и ала бала!
Относно горната номерация ,всичко що е бутащо ,все едно никога не съм можел да го правя.На сумото ме реже в плешката ,а на конвенционалната в трицепса.Клека /като противопоказен/ комфортен и с кеф.Чудо на чудесата ,но бал съм го ,след пет дена опъвам палатката.
Ето,да видите как за броени дни всичко отива по дяволите:
16.04.16
14:54
Чудя се към кого да се обръщам вече ,аман от професори ,диагнози и ала бала!
ЕМГ ?
Идвай в София и се прегледай при истински лекари.
Без никакво извинение в България положението извън няколко ключови болници в столицата е плачевно. Не знам при какви професори си ходил, но в провинцията няма нито апаратура, нито специалисти, нито пък някакъв интерес към здравето на пациентите като цяло.
П. П. Не че тук е кой знае колко добре, но в Търново и Горна със сигурност шансовете да получиш квалифицирана помощ са равни на нула.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.04.16 17:46.
Нека мине битката на живота ми Боби.Не е Олимпийска ,не е Световна ,това е МОЯТА битка ,за която с дясна изсъхнала страна съм обречен.И все пак .... надявам се да преименувам дневника!!!
Благодаря ти ,благодаря и на Сашо.Знам какво ми е ,но знам и че в този момент нямам вариант да започна лечение!Няма отказване бе хора ,45 са години за напъване ;)
Работата просто е плачевна вече.С времето болката се притъпи ,но мускулния тонус и силата се изпариха.Атрофията на дясна ръка ,рамо и най вече гърда е повече от видна - просто се стопявам.Лекувам се уж от церквиална спондилоза ,а симптомите ми този път са по-скоро като от плексит ,радикулит .... не знам вече какво да правя.Мозъкът ми е изолирал дясната страна и все едно я нямам.Трудно ми е да командвам дори и мишката на лаптопа ,а колата управлявам само с лява ръка.Чудя се към кого да се обръщам вече ,аман от професори ,диагнози и ала бала!
Ако намериш решение драсни два реда в дневника си че и аз съм като теб . Преди нова година си контузих здраво дясното рамо на един строеж . Пих хапове , биха ми инжекции , оправих се колкото да мога да движа дясната ръка долу горе . Но нямам никаква сила . Имам чувството че част от мускула ми направо липсва . Аз имам проблем само с лежанката и военната преса . С клека и мъртвата тяга няма проблеми никакви . Сега съм спрял със всякакви силови тренировки и правя само кардио , с надеждата до края на лятото всичко да отшуми - в противен случай и аз тръгвам по доктори .
Вземай мерки овреме Галине ,не се оставяй като мен.Причините винаги са различни от това което усещаме и предполагаме ...
Приключих с изследванията днес /уж/ и не съм обнадежден.Остеофити и в дясно ,като освен досегашните на 3ти и 4ти прешлен ,сега ясно изразени и на 5,6 и 7ми.Направил съм пареза на два нерва /не им помня наименованията/ и липсват сетивни и двигателни импулси.Компенсаторно организмът самоизяжда мускулатурата ми и атрофията вече е повече от видна.Дрогата тепърва ще се състои от Alfa Lipomax 300mg , Dusodril 100mg , Prednisolone Cortico 20mg и Phamotidine .Утре сутрин ги подкарвам и след 20 дена ще споделя евентуални облекчение и напредък.Забранени са ми абсолютно всякакви физически натоварвания ,а за щангите трябвало да забравя.С това няма никога да се съглася обаче ,ще си кретам ,но тепърва ще мисля как ,с какво и с колко.Единствено ще изолирам клека на 100% ,лега и тежката тяга на първо време.За препоръчителните физиотерапии нямам възможност да отделя нужното време и ще търся аналогов вариант в “полеви условия”.Ако някой може да подскаже примерна програмка или изобщо някаква насока за инвалид като мен ,ще съм му благодарен/без кардио моля/.
Хубавите неща в последните дни не са много ,но има и такива - Марешки отвори врати и в моя град ,вчера дърпах с лекота тяга до 140кг ,захранена ми е сметката с някой лев днес ,детето си идва за празниците ,котето порастна и вече търси само мен .... и НЕ МИ ТЕЖАТ ШАРАНИТЕ!!!
Бъдете здрави!!!
Бутнах лоста ,че не се трае вече:
1. Лег - 2х5х50 ; 5х60
2. Тяга - 3х1х110
3. Кофи - 3х5
4. Хакен - 3х1х100
5. Гребане - 1х100 ; 2х90 ; 3х80
За 10-тина минути без почивка ,че поне малко да се задъхам.От понеделник вкарвам нещо поддържащо в стил сплит.Ще го мисля утре и вдругиден върху агнето.
Весел празник на всички!
Митак, гледам ти сега предишния пост и си мисля. Нещата не са приятни, но и не са причина да се предаваш и да се отказваш. Дай си време, възстанови се, а щангите няма да избягат. И си прави изводите - една болка с неизвестен произход не бива да се пренебрегва за дълго, ако не изчезне за няколко дни.
1. Великденски лицеви - 15 ; 10 ; 8
2. Лег - 10х50 ; 5х50 ; 1х50
3. Набиране р.н - крака към лоста - колене към лакти - кофи - 3+3+3+3
4. Полулег дъмбели - 6х25 ; 6х25 ; 6х25 ; 6х25
5.1 Флайс - 6х25 ; 6х25 ; 6х25 ; 5х25
5.2 Двустранно сгъване полулег - 6х25 ; 6х25 ; 7х25 ; 8х25
5.3 Пек дек - 10х50 ; 10х50 ; 10х50 ; 8х50
6. Набиране т.п. - кофи - 4+3 .......
Забравил съм какво е да усещаш тонизирана мускулатурата си ,понапомпих се дори.Усещам леко подобряване ,но дясната страна си е още по-предпазлива и се самоизключва леко да я натоваря.Бутащите ги няма ,но скрипеца ми е удобен и ще се заигравам с него известно време.Идните дни ще се ориентирам как ще е положението с дърпащите и предния.Знам ,че Боби е прав ,щангите няма къде да избягат.Така си мислех и аз преди 5-6г. ,сега вече не ....
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ
Домъкнах едната пудовка до 5-тия етаж сутринта:
- Лицеви + планк - три пъти 15 + 45сек.
- HSPU - 1 ,1 ... , стойка на ръце с опора на стената
- Раменна лява/Тласкане дясна - 8,6,5 х 32 на ръка
- Суинг - 10 ,10 ,10 х 32 през 5мин.
Безпричинно тази вечер ме наболяват краката и гърба.Сериозно съм сбъркан явно :D
1. Сумо - 3х110 ; 2х130 ; 1х150
2.1 Трап бар ниско - 1х145 ; 1х145 ; 1х145
2.2 Военна - 1х60 ; 1х60 ; 1х60
2.3 Набиране р.н. - 1х32 ; 1х32 ; 1х32
Иска ми се ,а не мога пълноценно.Умората и дискомфорта настъпват моментално.
Вчера обаче осъществих детската си мечта ... имам си язовир вече!Животът ми се преобръща ,”залата” ще е под боровете ,а лоста и успоредката на отсрещния бряг през следващите 10 години.
Вчера обаче осъществих детската си мечта ... имам си язовир вече!Животът ми се преобръща ,”залата” ще е под боровете ,а лоста и успоредката на отсрещния бряг през следващите 10 години.
Ха сега де! :) В дилема съм - да ти честитя или да ти завиждам? :)
Май и двете. Честито и да си прекарваш там времето в пълен кеф и блаженство! :)
Благодаря Боби.Всеки си има фикс идея в живота ,някои ги постигат навреме ,някои никога ,трети като мен кога му е време ,а четвърти са се самозалъгвали.Аз много добре знам какво искам ,на какво се обричам и какво ми предстои.Яко бачкане на три места и Мечта!!!
Всички ,минаващи през моя регион сте добре дошли ,сулки и щуки за Сашо няма ,но шарани на скара ще има за всички! ;)
От тук започвам:
Рехабилитирането продължава:
1. Кофи - 10
2. Лег - 10х40 ; 3х60 ; 2х70
3.1 Лег - 3х60 ; 3х60 ; 3х60 ; 3х60
3.2 Повдигане/Разтваряне дъмбели - 12 ; 12 ;12 ; 12
3.3 Пек Дек - 10х40 ; 10х40 ; 10х50 ; 10х60
4. Концентрирано - 20+10х12 на ръка
5. Кофи - 5 .... и гръмнах
Лечението с кортикостероида е към края си ,още само 4 дена.Подобрение има ,но трудно ще възстановя загубеното.Осезаем дисбаланс в двете половини на тялото ,та ще се радвам на някаква идея за корекцията му.
Бутнах 70 лег и съм доволен като първолак.Доволен съм и от долните снимки.Надявам се бъдещите тренировки сред природата да дадат и те своя принос.
Привет на всички!
След близо две седмици в пустошта ,снощи спах на спалнята си и на закрито.Скапах се от работа ,такова мускулно изтощение не съм изпитвал и след най-тежките си тренировки.Определено останалия креатин отива на язовира.
Днес съм на смяна и след дългата пауза проверих състоянието си.Срам ме е от килограмите ,но от друга страна съм удовлетворен:
1. Военна - 6х40 ; 3х50 ; 2х60 ; 1х70
2. Тяга - 2х100 ; 2х120 ; 1х130 ; 1х140
3. Лег - 10х40 ; 6х50 ; 3х60 ; 2х70 ; 1х80
4.Четири кръга:
4.1 Лег - 3х60 ; 3х60 ; 3х60 ; 3х60
4.2 Едностранна раменна - дясна/лява - 1/10х32 ; 1/6х32 ; 0/5х32 ; 1/5х32
4.3 Трицепсово разгъване - V ръкохватка - 10х40 ; 10х40 ; 10х40 ; 10х40
4.4 Концентрирано на коляно - 10х12,5 ; 10х12,5 ; 10х12,5 ; 10х12,5 на ръка
5. Четири кръга:
5.1 Трап бар - 2х100 ; 2х100 ; 2х100 ; 2х100
5.2 Кофи - 10 ; 8 ; 6 ; 3
5.3 Едностранно гребане - 3х32 ; 3х32 ; 3х32 ; 3х32 на ръка
5.4 Набиране р.н. - 5 ; 4 ; 3 ; 2
80 лега лек ,но несъзнателно изключвам и ръката отказва.Интересно е ,че при пресата в началото бе много по-слабо осезаема разликата.На едностранната обаче е видно.Ако дясната гърда се поиздуе и излезе от ребрата ,рамото натисне и аз се понапъна може и да докарам до крива 2ка.Дърпащите не са проблем ,но от цяла седмица строителство кръста и гърба ми са леш ,а ще ми трябват и за следващите дни.Като цяло е трагично положението ,но пък се чувствам като прероден в момента.
Напредвам:
Страхотно местенце наистина! :) Мечтая си за 3-4 дни на такова без телефон или компютър.
Абсолютен релакс е Боби ;)
1. Лицеви на пейка - 40
2. Преден клек с двупудовките - 5х5х64
3. Лег - 5х3х70
4. Румънска - 5х5х90
5. Дъмбели - по 2-3 серии сгъване ,раменна ,разтваряне ,повдигане ...
Всеки ден греба по няколко километра с лодката.Леко ми е ,но все пак си е натоварване и е различно.Отнасям утре дъмбелите и пудовките на язовира.Ще си измисля лост и успоредка и смятам ще ми е достатъчно ...
Сутринта - гребане с лодката около 1500м /скоростно 3х500/
След обяд - доста серии тяга до 2х160 в надхват /не тежат ,но се извърта лоста и ме нерви/
След отвратително 24 часово дежурство ,двама човека на смяна ,четири 3-цолови помпи и реки от вода ,после газ към язовира - пускане на крана ,хранене на рибите ,затъване в локвите ,бутане на джипа .... леката тяга ми е в повече.
1. Преден клек - 5х50; 4х70; 3х80;1х90; 1х100
2. Военна преса - 5х40; 3х55; 3х2х60; 2х1х70
3. Сумо - 3х100; 3х120; 2х140; 1х160
Всичко много леко и комфортно.
Много яко язовирче :) ще взема да мина за риба, в началото на юни си идвам в България, каква риба има при теб?освен шаран :)
В началото на юни само ще хапваме и сръбваме.Рибите са малки още и ми трябват поне 2 месеца да ги угоя до кило - шаран ,амур и толстлоб.Идната и следващите години вече ще е различно ;)
1. Лег - 10х50 ; 3х80 ; 1х90
2. Трап ниско - 3х110 ; 2х120 ; 1х140
3. Военна преса - 3х60 ; 3х60 ; 3х60
4. Набиране ш.н. - 5 ; 4 ; 3 ; 2 ; 1 през 20сек.
5. Лег тясно - 10х50 ; 10х50 ; 8х50
6. Едностранна раменна - л/д - 2/1х32 ; 2/1х32 ; 2/1х32
7. Едностранна раменна - само дясна - 6х15 ; 6х15
Най-после малко желязо.Жалко е положението.Не искам да се предавам ,но явно ще е много трудно..Необратимо играта отива към своя край ...
Необратимо играта отива към своя край ...
Хайде, хайде. Те нещата отиват натам още откакто си се родил, даже откакто са те заченали. :)
Което не пречи междувременно да се бъхтим за нещо повече.
10.06.16
19:31
Страшна красота на този твой язовир! Да ти е на късмет и хубави емоции!
(и да не забравиш да си регистрираш рибките в ОДБХ -то;) да си кажа :D )