Journey to drunking :D

Темата е заключена.
Прескочи до:

Хехе, тук перспективата малко го е поувеличила в повечко :D Не че не е голям, и в пряк и в преносен смисъл ;) Той и в момента ни е основен играч и разчитаме много на него в подкошието. По негови думи, до този сезон, не е пипал топка от едно 10-на години. За следващия - кой знае.

А мисля, че имаше едно-две участия на стрийтбол :) За г-н Недялков само добро - два-три етажа под мен е в момента :)

Седмица 1, тренировка 2

A. Свински тръс - 1x400, загряване на стави

B. The Animal, бегова

отсечки, през 1 мин.

1х1600 - 06:32
1х400   - 01:28
1х400   - 01:29
1х400   - 01:33
1х400   - 01:35
1х100   - 00:15
1х100   - 00:16

Общо : 21:40

C. Разтяжки
—————————————————————————————————
Посредствено (dull), но на това тегло - толкова. Плюс “нестандартните” условия на стадион Академик ( 1-ва пътека заета от локви и бягане с препятствия - дупки :D ) . След комплекса нещо ме стегнаха ахилесите, не знам дали беше добра идея да се пускам на бегови комплекс, при положение, че на стадион не съм бягал скоро :(

Ако не съм се контузил нещо, мисля всяка седмица да правя една такава бегова.

Това е!

Приятен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 04.12.14 14:20.

04.12.14
14:28

И аз от доста време се каня да се пробвам и да си сверя часовника с тази бегова. На кой Академик?

В Гео Милев, до Фестивална :)

04.12.14
14:50

казано от Alexander Krastev на 04.12.14, 14:19:

1х1600 - 06:32
1х400   - 01:28
1х400   - 01:29
1х400   - 01:33
1х400   - 01:35
1х100   - 00:15

Общо : 21:40

Не е зле бре, аз лично го правих всяка седмица и гледах да държа около 20-те минути. Имах и план, как свеж да атакувам значително по-добро време, ама...даже не помня защо зае..ах. Яка работа си е де!

Въздух имах - бих казал, че малко скатах тук-там дори. Проблем ми е теглото - много съм тежък и като се поизморих, развалих малко техниката на бягане, а на тези кила, не е добре това. Нямах крампи, дори в края на дългите отсечки правех леки доускорения в последните метри. На спринтовете не напъвах на макс, защото почнах да усещам одървяне на прасците и ахилесите. Под 90 кг може и да сваля времето на под 20 мин. или поне около 20-те.

Иначе наистина е яката работа :) ! Бягането си е бягане - няма еквивалент в залата ;)

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 04.12.14 15:01.

04.12.14
15:03

За съжаление, излишното лично пречи и на спринтовите и на по-дългите бегови. Направо си ти мачка ставите, както си и усетил.
Ако наистина си усетил резерв в дишането, на по-ниско лично, ще летиш.
Мен пък обраното ме тормозеше, мускулите ми горещи и готови за работа, а гърдите ме свиват като в менгеме:)))
Може би, защото най-големите ми напъни бяха декември месец:)))

Много пречи, пусто мазно :D И при скачането. То поне мускули да бяха, ми то - мас :D

А като “малък” на едни 10-на кг по-малко имах убийствен къс спринт и солидна издръжливост на дълги разстояния. Чак футболистчетата ми се радваха, дето техните тренировки са само бягане.

Чудя се дали не съм си възпалил ахилесите с бягането вчера :(  Добре бях загрял, след бягането поразтегнах, но остана една притъпена болка в горната част на сухожилията, точно под прасеца, някъде където се свързват ахилесите с прасците. Движението в шпиц и контра-шпиц е свободно, без болка, ако крака е във въздуха. Боли само като стегна прасеца на място и леко при ходене.

Досега там никога не съм имал болки д*ба, непознато усещане :@ Крампи съм имал на прасец - не е крампа. Май ще има принудителна почивка известно време, докато отшуми, дано да не е нещо сериозно.

То не се прай като мене - юруш на маслините, и после се чудя ко стана (dull)

Хубав ден!

Я малко да си поразмишлявам на глас :)

Дисбалансите и техните проявления - ето на, вчера - въздух бол, сила в бедрата и г*за бол, обаче липсата на целенасочени тренировки за долната част на краката си е казала думата - претоварване на ахилесите, които просто не са били подготвени за подобно натоварване.

Трябваше първо да започна с леки бегови тренировки :
1. леки обиколки, докато стигна примерно 10-на обиколки на добро темпо
2. поетапно включване на ускорения и спринтове
3. комбиниране на 2-та типа натоварване
4. чак тогава да си тествам възможностите

И сега, понеже съм гламав, ще си сърбам попарата.

Баскетболът в зала, дори и на 2 коша, явно не натоварва толкова сухожилията, колкото твърдата писта. А и вчера бягах с гуменки, а не с меките баскетболни маратонки. Усещах сила и въздух, а не взех под внимание други съществени фактори, като високо тегло и липса на тренинг в подобни условия.

Понеже за пореден път правя глупост, заради ЕГО-то си, ще си помисля добре върху въпросите:
1. какво преследвам
2. къде съм в момента
3. как да си гоня целите

Често ми се случва просто да искам от всичко и по много :) Ама не става. И травмите ни го напомнят.

Живи и здрави, и с по-малко контузии :) !

05.12.14
12:00

След една определена възраст започват структурни изменения в сухожилията, които няма как да не се усетят и трябва много да се внимава на какви кила се правят вертикални отскоци.

Аз лично бих потърсил отговора в баскетбола, като бягането просто е дошло като черешка. Само от спринтове надали ще имаш подобни проблеми, но от редовно скачане с наднормено тегло - чакай ги тепърва.

Да, определено има резон в думите ти!

Именно в тази посока започнах да се ориентирам - не знам как ще стане още, но мисля да опитам първо драстично да намаля теглото, ако ще и за сметка на голяма загуба на мускулна маса. Поне едни 7-8-10 кг. То няма как да стане без загуба на мускулна маса - да се изпиля на 7-8% мазнини не мисля, че ще мога.
Доста амбициозно, но пък ... другия вариант е през 2-3-4 месеца да съм в бокса.

На първо време ще дам почивка на цялото тяло от тежестите, и без това ставите имат нужда от време на време от такава. Поне седмица. Може би малко горна част само.

След това ще го мисля - предполагам леки кардио тренировки, постепенно ще включвам бегови. С баскетбола май за известно време ще внимавам :( Добре че поне този полусезон приключи и нямаме мачове до средата на другия месец.

п.с. тъкмо ще ми зараснат мазолите от тягата :D

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 05.12.14 12:34.

Болката е основно тук, има вероятност и разтежение на soleus/gastrocnemius-ите да е.

Според тази статия, ако болката е по-високо, под прасеца, е по-вероятно да е gastrocnemius разтежение. Ако болката е по-ниско, към петата, тогава е по-верояттно да е ахилес.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 05.12.14 14:22.

Днес почти мога да ходя, без да куцукам като зомби от The walking dead :D

Известно време няма да мога да тренирам крака, затова ще стана малко колторис ас и ще тренирам лежанка и по 35 серии сгъване за бицепс, двуразово. Дано да не претренирам.

Почвам и ранЪтъ и добавките да описвам:

Храна:
кафе с мляко
3 яйца на очи с масло
пил. пържола
салата моркови
2 филии леб

орехи
извара

рибена чорба
печена сьомга
зеле
вино

Добавки:
магнерот - 2 табл.
омега 3 - 2 табл
бцаа - 10 гр.
вит. Ц - 500 мг
домашен бульон от телешки кокаяци 250мл.

Живи, здрави и нацепени батки!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 06.12.14 21:20.

Отново почивен ден, като изключим леки разходки насам-натам.

Вече ходя почти нормално. Масажирах се с тенис топка, което оказа невероятен ефект. Мажа с арника 2 пъти на ден. От утре, ако няма болка, мисля да започна леки упражнения за прасците на стена и с ластици.

Опитах кростренажора днес, както и малко клекове СТ, но усещам напрежение и се отказах. Гадна работа.

Отделно си продължавам по 3 пъти на ден да стискам клещите в 5 серии на ръка.

Храна:
кафе с мляко
портокали
рибена чорба
печена сьомга

200 гр. ядки 0_о
уиски
телешко варено
броколи
шоколад

Добавки:
магнерот - 2 табл.
омега 3 - 2 табл
бцаа - 10 гр.
вит. Ц - 500 мг
домашен бульон от телешки кокаяци 150мл.

Приятна Неделя!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 07.12.14 18:41.

”Тренировка”:

А. Опит за борческо въртене с 1/2 пудовченца

3 пъти:
B1. Стриктна военна преса прав : 3х55
B2. Гребане с дъмбел : 5х35 ( на ръка )

3 пъти:
C1. Тесен лег : 5х60
C2. Раменен лег : 3х70

3 пъти:
D1. Стриктно набиране успоредно : 3х23
D2. Кофички : 3х23

3 пъти:
E1. Набиране макс. широк хват : 5хСТ
Е2. Повдигане на краката от вис : 3х10

————————————————————————————-

Без капчица участие на краката - толкоз. Просто не се сетих за други упражнения, които тотално да изолират долната част на краката.
Иначе днес ходя нормално, даже си позволих лек стречинг, както и леки упражнения с ластик. Рехабилитацията продължава :)

Храна:
кафе с мляко
протеинов шейк ( след трен. )
2 св. вр. пържоли
зеле с моркови

кисело мляко

телешка плескавица
ряпа с праз
100 гр. сурови ядки
столично пиво

Добавки:
магнерот - 2 табл.
омега 3 - 2 табл
бцаа - 10 гр.
вит. Ц - 500 мг
домашно желе от телешки кокали и сухожилия*

* този път ми се получи точно както исках консистенцията - като желирани бонбони, с вкус на телешко :D

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 08.12.14 20:52.

Нетренировъчен.

5-ти ден възстановяване и рехабилитация: сутринта станах без болки в прасците, без скованост. Дали пък не е от телешките сухожилия и хрущяли :D. Днес ще направя малко упражнения на стена, както и с ластика : повдигане на пръсти, бутане на стена, докосване на носа в стената, баланс на един крак, разтягане на ходилата срещу ластик и т.н. Мачкам 2-3 пъти на ден с тенси топка. От днес мажа само веднъж дневно с арника.

Ако няма болка, по правилото ( дни с болка + още толкова без болка ), евентуално мога да започна да натоварвам краката някъде другия понеделник.

Яката мускулна треска от вчера на гърдите.

Храна:
кафе с мляко
5 кюфтета
зеле с моркови

пил. пържоли
айсберг

столично тъмно
тиквени семки

Добавки:
магнерот - 2 табл.
омега 3 - 2 табл
бцаа - 10 гр.
вит. Ц - 500 мг
домашно желе от телешки кокали и сухожилия

Хубав снежен ден :) !

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 09.12.14 20:39.

Тренировка:

А1. Лицеви опори : 45хСТ
А2. Стриктно набиране неутрално : 15хСТ
А3. Кофички : 15хСТ

5 пъти, без почивки:
B1. Обръщане от вис и пуш преса : 1х60
B2. Ренегатско гребане с дъмбели : 3х22 ( на ръка )
B3. Кофички : 3х23
B4. Стриктно набиране неутрално : 3х23

C1. Лицеви опори : 25хСТ
C2. Стриктно набиране неутрално : 8хСТ
C3. Кофички : 8хСТ

—————————————————————————————————————
6-ти ден възстановяване и рехабилитация: реших днес да включа съвсем леко краката, като стабилизатори. На обръщането и пуш пресата с абсолютния минимум участие на краката. Леки повдигания на пръсти на два и на един крак, разтягане с и без ластик.

Храна:
кафе с мляко
боб
бекон
зеле с моркови

кисело мляко

6 яйца с масло
шопска салата със сирене

столично тъмно
тиквени семки

Добавки:
магнерот - 2 табл.
омега 3 - 2 табл
бцаа - 10 гр.
вит. Ц - 500 мг

Приятен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 10.12.14 21:30.

Нетренировъчен.

7-ти ден възстановяване и рехабилитация: Днес направих 2х20 повдигания на пръсти без болка, качване до 7-ми етаж ситен спринт, 10 мин. кростренажор. На кростренажора, на 10-тата минута почнах да усещам напрягане в прасците и спрях. Рано е още за по-сериозни натоварвания, но внимателно ще увеличавам усилията.

Може отстрани да е смешно как за едно разтежение се вталявам, но всъщност ( изненада, изненада ), прасцевите мускули се оказаха много важно звено в цялата задна верига - в първите 2 дни дори ходенето беше предизвикателство :D Така че, умната и полека.

Днес прекратих малко по-рано фаста, защото ходих да обядвам със съпругата, и хапнах малко китайско. 2 часа по-късно се усещам вече подут и налят с вода :D Tanker mode ON.

Храна:
кафе с мляко
телешко със зеленчуци
салата зеле
салата соеви кълнове

портокали

6 яйца с масло
зелена салата

столично тъмно
тиквени семки

Добавки:
магнерот - 2 табл.
омега 3 - 2 табл
бцаа - 10 гр.
вит. Ц - 500 мг

Лек ден :) !

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 12.12.14 08:27.

Тренировка:

А. Борческо въртене с 1/2 пудовченца, до отказ

3 пъти, без почивки:
B1. Клек атг, бос : 3х5х90
B2. Мъртва тяга надхват, бос : 3х3х110
B3. Стриктна военна преса прав : 3х5х50
B4. Стриктно набиране неутрално : 3х23
B5. Кофички : 3х23
B6. Стриктно набиране раменен надхват : 3х5хСТ
B7. Планк с 25 кг : 3х20 сек.

C1. Суинг с 1/2 пудовка до вертикала : 10 ( на ръка )
C2. Лицеви опори : 20хСТ
C3. Суинг с 1/2 пудовка до вертикала : 10 ( на ръка )
C4.  Лицеви опори : 15хСТ

D.  Разтяжки : 10 мин.

8-ми ден възстановяване и рехабилитация: без много да напъвам килограмите, и без това очаквам брутална мускулна треска :D Нямаше болка и напрежение в прасците, после добре ги поразтегнах, както и цялата задна верига.

Имам чувството, че от 10 дена липса на клек и тяга, заднага верига се е поотпуснала, днес клека беше направо на 2 см от земята 0_о

Храна:
кафе с мляко
2 пил. пържоли от бут
тиквички на скара
броколи

кисело мляко

бадеми
голямо уиски

пиле с броколи и сметана
зелена салата

Добавки:
магнерот - 2 табл.
омега 3 - 2 табл
бцаа - 10 гр.
вит. Ц - 500 мг
аспирин ( след трен. )

Приятен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 12.12.14 20:42.

Нетренировъчен.

9-ти ден възстановяване и рехабилитация:
40 мин. на кростренажора, пулс 130-140, последните 10 - редуване 1 мин. спринт с една минута бавно темпо.

Храна:
кафе с мляко
крем супа от леща
наденица
извара с яйца и броколи

банан

150 гр. ядки
голямо уиски

свински ребра с лук и горчица

Добавки:
магнерот - 2 табл.
омега 3 - 2 табл
бцаа - 10 гр.
вит. Ц - 500 мг

Приятен следобед!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 13.12.14 20:33.

Вчера, 14.12.2014

Нетренировъчен.

10-ти ден възстановяване и рехабилитация: само малко разходки наляво-надясно, много яка мускулна треска на задните бедра и задника. Мисля, че вече мога да почна да напъвам, само да мине треската :D

Храна:
кафе с мляко

свински ребра с лук и горчица

протеин с мляко

телешко бонфиленце с мед, чесън и гъбен сос
салата домати със бейби спанак
голяма домашна отлежала джанковица

Добавки:
магнерот - 2 табл.
омега 3 - 2 табл
вит. Ц - 500 мг

Положението ... :D

ТА

15.12.14
16:28

Спиндер-ман (тоялебед) е напълно правилен избор за тая картинка! :P

Тренировка:

3 пъти, без почивки:
A1. Клек атг, бос : 3х2х120
A2. Мъртва тяга надхват, бос : 3х2х155
A3. Стриктна военна преса прав : 3х2х60
A4. Стриктно набиране подхват : 3х3х23
A5. Лицеви опори : 3х5х20
A6. Стриктно набиране неутрално : 3х3х23
A7. Ренегатско : 3х5х22 ( на ръка )

Всичко, заедно със загрявка, товарене, разтоварване и душ, за 45 мин. Нямаше време за разтяжки. Всичко тежеше адски много, най-много клека. Но като се има предвид, че съм и с 2-3-4 кг надолу - нормално.

Замених бцаа-то с протеин - взех си суроватъчен изолат.

Храна:
кафе с мляко

пелмени с доматен сос и чесън

протеин с мляко ( след трен. )

шоколад
голям ирландец

св. вратни пържоли
зеле с моркови

Добавки:
магнерот - 2 табл.
омега 3 - 2 табл
вит. Ц - 500 мг

Приятна вечер!

Тренировка:(по-скоро загрявка, ама айде...)

А. Загрявка : ръченица, странично бягане, високо коляно и т.н.

4 пъти:
B1.Бягане леко темпо 400м
B2.Лицеви опори 30хСТ
B3.Повдигания на пръсти за прасец

C. 10 мин. разтягане на прасци и задна верига

Темпо около 2 мин. много леко. Последната обиколка усетих нарастващо напрежение в десен прасец и завърших с леко ходене. Рано е за сериозни бягания, но е едно добро начало :) Още няма 2 пълни седмици от разтежението.

Бягах с термодрехите - външна температура м/у 3 и 4 градуса, според термометъра на колата . Добре, че се показа и слънце :)

Храна:
кафе с мляко

телешки кюфтета
салата цвекло, моркови, маруля и слънчогледови семки

телешко с картофи

голям ирландец
шоколад

Добавки:
магнерот - 2 табл.
омега 3 - 2 табл
вит. Ц - 500 мг

Хубав ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 17.12.14 09:46.

Тренировка:

2 пъти:
A. Борческо въртене с 10 кг. дъмбели, до отказ

3 пъти, без почивки:
B1. Клек атг, бос : 3х3х120
B2. Мъртва тяга надхват, бос : 3х3х150
B3. Стриктна военна преса прав : 3х2х60
B4. Стриктно набиране неутрално : 3х5х23
B5. Кофички : 3х5х23
B6. Планк с 25 кг : 3х20 сек.

C1. Набиране надхват : 8хСТ
C2. Суинг с пудовка до вертикала : 10
C3. Набиране надхват : 8хСТ
C4. Суинг с пудовка до вертикала : 10
пулс - 30-19

D. 10 мин. разтяжки

Клека последната серия ме посгънага лекинко. Помолих един пичага да ме снима на последната серия. Качеството е ужасно, но толкова може глупавия ми телефон :D

Въпреки сгъването, мисля че техниката ми е доста по-добра от преди, както и дълбочината :) Почва да ми харесва.

Храна:
кафе с мляко

боб
пражка шунка

5 яйца
броколи и карфиол, задушени на пара
орехи

столично тъмно

Добавки:
магнерот - 2 табл.
омега 3 - 2 табл
вит. Ц - 500 мг

Хубав ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 18.12.14 15:24.

Тренировка:

А. Загрявка : ръченица, странично бягане, високо коляно и т.н.

5 пъти, през 2 мин.:
B1. Бягане средно темпо 400м ( около 1:40 )
B2. Планински катерач : 30бр.
B3. Леко разтягане на прасци

5 пъти, през 1 мин.:
C. Подскоци колене към гърди : 10бр.

D. 10 мин. разтягане на прасци и задна верига

Храна:
кафе с мляко

изотонична напитка със захар (по време на трен.)

пил. пържоли
зеле с моркови

(ще се дописва)

Добавки:
магнерот - 2 табл.
омега 3 - 2 табл
вит. Ц - 500 мг

Приятен ден!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 18.12.14 15:23.

28.01.15
08:35

Basketball Jones?

Привет!

Тренирам си, но вече не си водя публичен дневник, че много ме натоварва :D

Оправих си клека - проблемите при мен бяха от дисбаланс в предна и задна верига ( страшно слаби лумбални еректори и глутеуси ) и определени анатомични черти ( много дълги фемури - просто не съм роден за сериозно клякане, а за скачане :D ), а не от липса на мобилност.

Ако някой се чуди защо се навежда напред при клек - да опита да си заздрави задната верига с гръбни екстензии, модифициран планк с диаметрални ръка и крак във въздуха, римска тяга и други подобни, както и да се научи да активира г*за при клек, а не да си разтяга hamstrings като обезумял и да се чуди що няма резултат. Аз досега клековете съм ги карал явно само на едни голи квадрицепси :tmi:

Сега имам други проблеми (facepalm), но се надявам нещата да се изяснят.

Поздрави!

Здравейте,

Едно кратко клипче от днес, бих бил благодарен за съвети/критики/мнения относно техниката на клека. Все пак обективна оценка се изгражда с повече от 1 гледна точка :)

Днес бяха тежки единици, в комбинация с военна преса, без почивка, затова не е съвсем перфектно изпълнението ( например коленете се опитват да влязат навътре, както и петата все още едва доловимо се отлепя ).

Благодаря предварително!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 19.03.15 15:23.

19.03.15
15:59

Събирането на коленете навътре, като ти натежи и отлепянето на петата си ги забелязал и сам.
Този дефект с коленете го има и при мен. По-малко се поддавам, когато стъпвам със стъпала, почти перпендикулярни на тялото и успоредни едно на друго. Така ми е по-лесно да натискам навън, вместо навтъре. Експериментирай с позицията на краката и като ширина.

Пробвах с по-успоредни стъпала, но не мога да “вляза” в дупката ( даже и паралела не достигам ), явно такава ми е анатомията на главата на фемура и на hip-socket-a. Направо усещам как ми се мачкат хип флексорите между кокалите, ако опитам да клекна с успоредни ходила.

От време на време, като се сетя, правя упражнения за адукторите, но явно трябва да ги утежня малко. Предполагам, че и с практиката ще позаякнат и ще спрат да се събират ( както на по-леките серии ) :)

19.03.15
17:18

При подобни опити - почти максимално -  не е недопустимо да посвиваш коленете.

Асиметриите в тялото са нормални и това е - няма какво да промениш.

Не му търси кусури на самия клек, ами заздрави още пояса.

Да, тези кг. са ми около 95-100 % 1ПМ ( надявам се засега ).

Работя целенасочено от известно време, най-вече по задната верига и определено имам напредък, усещам се много по-стабилен и много по-контролирано спускам и ставам :)

Правя основно планк с тежест, планк без тежест с една ръка и крак във въздуха, коремни преси с тежест над главата, гръбни екстензии с тежест, римска тяга, хиперекстензии на земя, ренегатско с дъмбели. От тези упражнения поне 2 пъти седмично по 3 суперсерии от 2 упражнения, след тренировка. Отделно се старая да клякам веднъж седмично преден клек тежко, което също много допринася за стабилността при задния клек.

Поздрави!

Едно клипче на “Добро утро” и “Ренегатско гребане с дъмбели”. Коментари, съвети, препоръки и пр. както винаги се приветстват!

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 25.03.15 12:31.

25.03.15
13:15

Аз не бих клякал с тези обувки.

Защо ?

25.03.15
13:50

Не са с равна подметка, държат пръстите нагоре,изглежда че е мека подметката-сякаш поема от тежестта,крака ти някак мърда в тях.Все неща ,които по-малко допринасят за не така добра стабилност.Обикновени кецове до глезените с равна и тънка подметка за мен е по-добрия вариант...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1