А проверявала ли си колко струва една карта за фитнес? Може да не е чак толкова много. Аз отдавна не ходя по залите и вече нямам идея, но на мен храненето ти ми харесва. Предполагам, че това са едни нормални порции. От втеляване нямаш нужда, само от едни хубави тренировки. Ходенето пеш е ОК, но фитнеса извайва, тренира мускулите и те прави силна и фит :) .
Много е вероятно наистина момичето да не може да си я позволи - да, 30-40 лв не са толкова много, но когато ги имаш. В този случай наистина е добър избор тренировките да са в домашни условия.
ами карта за фитнес е 25-30 лв. погледнато така за доста хора сумата е смешна,но работата ми е почасова и не получавам голяма заплата. А и тази година пестя всяка стотинка за бригадата си (ще съм сервитьорка в САЩ- както казват,че има здраво бачкане доста ще се извая) стискайте палци,че на 1 април ми е визовото (голям майтап). иначе сега си избирам клипче за април за домашни упражнения и откривам фитнес в общежитието :D и вече се столпя-ще се бяга
Мнението беше редактирано от N! A на 30.03.14 16:51.
кафе със сметана,
1с.л. мед с ядки и мюсли
около 1/2 или 2/3 парче торта - предимно ядох шоколадовия крем( щедро беше украсена и намазана с него),беше като мус
150г зеле с 50г пиле с гъби и кашкавал
малко домат и краставица, около 70г пиле с картофи и грах, 30г кашкавал
3портокала
какао със сметана
клипче https://www.youtube.com/watch?v=hcCt1IqbFsI (с тази торта на обед имах много енергия и хъс за пдскачане :D )
2 серии по 15 лицеви опори , 100 коремни преси( леко повдигане) (да не заносвам прилива на енергия )
ще се стремя в следващите 2-3 седмици почти всеки ден да правя клипчето + лицевите опори и коремните преси, след това ще умувам кое да е новото клипче
към края на другата седмица ще има яко ядене на домашни яйца (party) :D
Мнението беше редактирано от N! A на 30.03.14 21:20.
вчера и днес (бях в София- яденето ми беше по влакове ли навън) емоциите страхотни,среща с приятели,разходка,снимки,смях и взети визи :)
вчера: 1кафе със сметана,
1 филийка вита маргарин, шпеков салам и кашкавал
1/4 малка пица с кашкавал, шунка и доматено пюре
2 ябълки
1 пакет пълнозърнести солети, 2 парченца шоколад,една дребна сладка, шепичка бирен фъстък
днес: 1 кафе с 100мл домашно прясно мляко
1 и половина кюфте на скара,2 парченца шоколад, малко бирен фъстък
солети чио с паприка
200г пиле с картофи и грах, 1 с.л. мед с ядки и мюсли
Мнението беше редактирано от N! A на 01.04.14 23:41.
днес:
1 кафе със сметана
100г пиле с картофи
2 с.л.мед с ядки
300г пълнен пипер с ориз,кайма и гъби
400г грейпфрут
250г краставица (най-сетне е пролет)
какао със сметана
клипчето +2 серии по 15 лицеви опори , 100 коремни преси( леко повдигане)
коремчето ми вече се поприбра-няма я онази дъгичка под пъпа- чувствам се горда от успеха си. откакто започнах съм минус 2см от талията.. още 2 искам да махна... знам,че 62 см талия за момиче 165 см не са малко,но структурата ми е кофти- талията ми е по-голяма,а краката и ръцете стават много слаби, дупето ми също изчезва и става плоско.. така,че и на това ще съм доволна.Имам наченки на микроскопични мускули на ръцете и прасците :D
Мнението беше редактирано от N! A на 02.04.14 20:17.
днес:
1 кафе със сметана
50г пиле с картофи
4 с.л. мед с ядки и мюсли
1 и 1/2 филийка царевичен хляб тостерен на сави мекс с маргарин и 20-25г сирене
2пилешки хапки панирани
2 ябълки
2 яйца
катерене като дива коза по скалите на дряновския манастир (”еко пътека”-камикадзе .. някакви стълби метални право нагоре-почти 90 градуса каманаци а-у (на връщане открихме и пътя,по който минават нормалните хора :D )
Мнението беше редактирано от N! A на 03.04.14 22:24.
днес:
1 кафе със сметана+ 1/3 ябълка
100г пиле с картофи
2 с.л. мед с ядки и мюсли
2 филийки царевичен хляб тостерен на сави мекс с маргарин и 20-25г сирене+2 яйца
2кивита
1 грейпфрут
половин краставица
Мнението беше редактирано от N! A на 04.04.14 21:17.
вчера и днес няма лекции,нито работа- постоянно ми се яде нещо и е трудно,но няма да се дам (искам да го напиша,за да ми е по-трудно да се отметна и да нападна всичко,което се изпречи пред погледа ми)
1 кафе със сметана+ 1 ябълка
2-3с.л. мед с ядки и мюсли + 2 смучащи бонбона
1 филийкa царевичен хляб тостерен на сави мекс с маргарин
около 40 г сирене +2 яйца
1портокал
половин краставица
малко кашкавал
клипчето +2 серии по 15 лицеви опори , 100 коремни преси( леко повдигане
Мнението беше редактирано от N! A на 06.04.14 01:12.
1кафе със сметана + 1 с.л. мед с мюсли
варено яйце с около 20 кашкавал и малко питка
200г пиле с картофи
краставица
2 големи портокала
какао със сметана
Мнението беше редактирано от N! A на 06.04.14 19:25.
3 кафета със сметана + 3 смучащи бонбони
2 големи ябълки
портокал
170г печен пипер с боб и пилешко
варено яйце
бисквита сандвич “Еми” и десеттина солети
Мнението беше редактирано от N! A на 08.04.14 17:51.
кафе със сметана+ 4 смучащи бонбони+ малко мед с ядки и мюсли
2 ябълки (по около 300г)
2 локума с ядки (от Турция донесе една колежка)
100г печен пипер с боб и пилешко
варено яйце, половин краставица
картофено кюфте(около 80г)
портокал
какао със сметана
Мнението беше редактирано от N! A на 08.04.14 20:56.
за днес:
кафе със сметана няколко смучащи бонбони и 1с.л. мед с ядки и мюсли
3в1+варено яйце+портокал
салата от: краставица+2яйца+70г пипер с пилешко и боб+130г пиле с картофи
за по-късно 2 портокала
ще направя обичайната тренировка
тази седмица сантиметъра не отчита разлика...талията ми все още е 64 см, малко клони към 63,но не ги достига
в предвид,че ще ми идва въобще не се чувствам подута като плондер (озаптявам с малко глада си за сладко- ако не беше отслабването щях да нападна както обикновено буркана с течен шоколад)
тук http://lubomirivanov.com/1322/ излезе, 4е имам 14,36% мазнини. зле ли е това?
Мнението беше редактирано от N! A на 09.04.14 22:37.
http://www.xenious.com/body_fat_calculator.php телесни мазнини 19.56% .......мисля,че телесните ми мазнини ще останат загадка :D
днес: 2кафета със сметана +малко смучащи бонбони и 1с.л.мед с ядки и мюсли
яйце+130г пиле с картофи
портокал
ябълка, 1-2 хапки торта
200 пиле с картофи и гъби и 2 портокала
добавям още около 50 г пиле с гъби и няколко ореха с течен шоколад (хич не бяха в сметките,но ми стана тъжно,депресирано,раздразнено и си ги позволих-не ми е по-весело,но пък поне не съм освирепяла за сладко )
вън вали и е много гадно времето... до 12 бях си изяла половината от плануваната храна :D ии излязох малко в дъжда,че не е работа да си затворен.. купих си и чай (много обичам да пия плодов чай ), побъбрих с колежки иии с нетърпение чакам да дойде Великден да се прибера.. и да увелича малко калориите (всяка седмица увеличавам с по 100)
Мнението беше редактирано от N! A на 10.04.14 21:07.
2 кафета със сметана, 2в1
2-3 смучащи бонбони , 1-2 с.л.мед с ядки и мюсли
270г пиле с картофи и краставица
170г пиле с гъби+ половин краставица
300г кисело мляко Елена 3%
днес на пазара си купих едни краставици- опаковани-видяха ми се хубави (късогледа къртица,не си нося навън очилата), а и човека ми ги избра(по принцип държа аз да си избирам стоката,но ми се видя свестен човечец).като се прибрах- те чак течност пуснали, толкова се развалили..... ужас.
Тати ми е пратил колет,но утре клона на пощата, за където е адресиран не работи- дали ще ми го дадат ако ида в централна поща?
Работа няма никаква напоследък, за учене има много, а изпитите ще теглим към 12 май... трябва да се стегна!!!!!!
днес талията ми беше 63 см (sun).
иначе днес не ми е тъжно уж (когато нямам какво да правя по принцип се сещам да ми е тъжно, а напоследък е от нетърпението ми да се прибера за Великден и лошото време)
Мнението беше редактирано от N! A на 12.04.14 00:58.
http://www.xenious.com/body_fat_calculator.php телесни мазнини 19.56% .......мисля,че телесните ми мазнини ще останат загадка :D
Докато ползваш такъв тип онлайн калкулатори - да!
хаха права си...но ми беше любопитно :D
днес:
2кафета със сметана +няколко смучащи бонбони
2 с.л.мед с ядки и мюсли
100-120 г пиле с картофи
200 пипер пълнен с боб и пилешко+краставица
портокал
около 100мл смути Рафаело, 2 бонбона Рафаело, няколко бадема и 10тина гмо ягоди
Да добавя и малко лирично отклонение- все още трепна по завръщането си по Великден в къщи. Ииии нямам търпение да пробвам рецептата за козунак, която открих в нета.. Много обичам да правя сладки неща и питки, козунаци,кифлички (хобито ми започна с един кекс преди много години, после се трансформира в приготвяне на домашни пълнозърнести хлябове... да ама наще не одобряват хляб, който може да ти служи за самозащита.. и така преобладават тестените изкушения с брашно тип 500… гледам да не прекалявам с яденето им, но не ги и оставям неопитани :D качвам снимка на един убиец (пълнозърнест или ръжен ще да е не помня вече- от тези за самозащита) и един убиец на хубавата фигура :D
Мнението беше редактирано от N! A на 13.04.14 00:53.
днес:
2кафета със сметана +няколко смучащи бонбони
1 с.л.мед с ядки и мюсли, 1 орех с течен шоколад
2 филийки вита с маргарин и консерва риба тон в собствен сос
150г пипер пълнен с боб и пилешко+1/2 краставица
150 г пиле с картофи+1/2 краставица
за към осем ябълка (около 300г) и какао със смметана
днес денят беше по- слънчев, а не съм си подала носа навън и което по-странно не съм изпаднала в меланхолия от този факт (съквартирантката ми трябваше да се прибере днес, но нямало билети, др. му се счупила колата и трябвало да я оправя.... всеки си действа по-задачите, та затова и аз свърших няколко и деня мина неусетно. (То и с тая къртица дето я гледам тук минава си времето...) че и седнах да чета и пак ще седна. горда съм от себе си чак :D
Мнението беше редактирано от N! A на 13.04.14 21:33.
иииииии релаксиращия ми ден бе помрачен :(
1 причина- имам дефицит на легени и сложих розово потниче, жълта рокличка и сиво дънки да се киснат заедно (тези дънки винаги ги кисна и пера с каквото дойде- не е имало проблем. Е сега има- накиснах ги пак, много ми е жал най-вече за рокличката :(
2 причина- свикнала съм да пия много вода- по около 2-3 л на ден, отделно пия и около литър литър и половина кафета и чайове... вечер съм подута като мех, все си казвам не трябва така, депресирам се като трябва а изляза а съм като балон, и пак пия тъпо магаре! ако съм из града нещо не е така. прибера ли се обаче или на маса да седна...една жажда едно чудо (а чайове и кафета са докато си гледам филми на компа или когато ми е студено). Искам да заявя,че имам воля! ще се боря, но е трудно (особено с водата). колко зле е положението за стомаха ми и има ли шанс да не е разширен много и да се оправи бързо? какво мислите? всяко мнение ще ми е от полза
все още трепна по завръщането си по Великден в къщи. Ииии нямам търпение да пробвам рецептата за козунак, която открих в нета.. Много обичам да правя сладки неща и питки, козунаци,кифлички
Тази година и аз съм решила да направя домашен козунак (досега никога не съм правила). На мене ми препоръчаха тази рецепта: http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_7641.html . Ти по коя ще правиш???
Искам да заявя,че имам воля! ще се боря, но е трудно (особено с водата). колко зле е положението за стомаха ми и има ли шанс да не е разширен много и да се оправи бързо? какво мислите?
Аз не разбрах с какво ще се бориш... с пиенето на вода ли? Вече 3 седмици пия по 3л вода всеки ден и моя корем не е подут (wasntme) така че не мога да ти дам съвет. Ако пиеш течностите равномерно разпределени през деня не би трябвало да има проблем.
Мнението беше редактирано от maria на 14.04.14 08:11.
ами тази година ще е по тази http://www.receptite.com/рецепта/козунак-на-конци , а преди 2 години правих не помня по каква май втасва 3 пъти общо ли как беше... той се изяде по-бързо отколкото отне направата му :D
а за корема да- смисъл ако ям плодове,салати може леко, но с течностите пия много течности. вечер като се погледна в огледалото и се сдухвам- подуто до н-та степен.
кафе със сметана +няколко смучащи бонбони
1 с.л.мед с ядки и мюсли
пакет солети чио
2 ябълки , голям портокал, мандарина
70 г пиле с картофи
3 ябълки,портокал
днес ми пратиха нашите кашонче с плодове.. затова тия дни са плодови :D
Мнението беше редактирано от N! A на 14.04.14 23:53.
2 кафета със сметана +няколко смучащи бонбони
1-2 с.л.мед с ядки и мюсли
2 ябълки , голям портокал, мандарина
150 г пиле с картофи +краставица
4 портокала (малки) и мандарина
бонбон Морско дъно и 3-4 хапки торта
3 портокала (малки) , 120г боб с пилешко и печен пипер
какао със сметана
днес на работа попаднах на такива сладурани :) много ми се радваха и бяха супер готини. Направо ме изпълниха.
15.04.14
22:57
Искам да ти препоръчам да замениш маргарина с авокадо. Течностите недей да ги намаляваш според мен. Колкото до сухата сметана, аз смятам, че е по здравословно, а и по-вкусно, да я замениш с прясно мляко (което само по себе си, доколкото рабирам също не е много здравословно, но е по-малкото зло).
Искам да ти препоръчам да замениш маргарина с авокадо. Течностите недей да ги намаляваш според мен. Колкото до сухата сметана, аз смятам, че е по здравословно, а и по-вкусно, да я замениш с прясно мляко (което само по себе си, доколкото разбирам също не е много здравословно, но е по-малкото зло).
никога не съм яла авокадо... маргарина го ползвам рядко (500г ми е опаковката и е от октомври- ноември...ще има от нея до края на учебната година),масло и т.н. не са ми вкусни и затова просто го ползвам по-рядко.
Относно прясното мляко- да по- вкусно е, но пакет суха сметана ми е няма и 2 лв а отива половин месец и отгоре. А млякото то 1 литър,който да се консумира за 4-5 дни (аз в кафето си слагам 50 мл) и си е чиста доза разхищение. А и то в състава на прясното мляко има сухо мляко, така че.... (въпреки че при хляба не правя този компромис- и за вита казват,че е оцветен, но за мен е по-добре от бял или тостерен “пълнозърнест”) та накратко- знам,че са вредни,но алтернативите им, за които се сещам не ме устройват :)
Много благодаря за коментара ти (много се радвам като видя коментар в дневника си :) )
Да разбирам ли правилно, че е разхищение да се погрижиш за здравето си? Дори не говорим за фигура тук,а за това какви поражения ще нанесеш на организма си. Сега не го усещаш, но утре...
Мнението беше редактирано от Дона Флор на 16.04.14 09:05.
честно казано, не смятам, че 2 кафета със суха сметана и подсладители или малко маргарин от време на време са чак толкова пагубни за организма ми. На фона на това че почти не ям чипсове, вафли,бисквити,за дюнери, сандвичи и хамбургери да не говорим, не пия натурални сокове, алкохол много рядко, не пуша. да.. позволявам си и вредни неща, но като цяло гледам да ям здравословни неща.
Не мисля,че липсата на пастьоризирано прясно мляко в менюто ми бавно ме убива....
Оценявам мнението ти- права си че е вредно, то ако имах крава да си доя от нея нямаше да е така (ама то пък нали и истинското мляко било вредно и не се усвоявало :D )
днес: 2кафета със сметана, няколко смучащи бонбони
2и половина малки портокала
резен кашкавал (около 30г)
2 малки портокала+ 2 сл мюсли с мед и ядки
малко парче торта
100г пиле с пипер+ краставица
среден портокал, ябълка и какао със сметана
Мнението беше редактирано от N! A на 17.04.14 00:31.
Аз пиех кафето си със захар, после със сметана и лека полека от 5 години насам се насилих да го пия чисто.
Първите 2 месеца е кофти но после, усещаш истинския аромат на кафето. Истинската му същност.
Пии и ти така, чисто.
Свикни да пиеше кафе тип арабика 100% , чисто..и ще видиш за каква гора от вкус и аромат става въпрос.
:)
Казвам ти го защото виждам че си любител на кафето като мен.
А това нес кафе направо го изхвърли, просто е ужасна химия. То е изкуствено създаден продукт на Нестле и е страшна трагедия. Сметаните и подладителите са толкова блъскани с химия и канцерогенни че ако се заровиш да четеш, лошо ще ти стане.
Пии арабика, чисто. Ефекта е поразителен и здравословен.
аз пия голд (марката я сменям в зависимост кое е на промоция) кафето ми представлява 1 1/2 ч.л. кафе голд разтворимо, 1 1/2 ч.л. суха сметана, 4 подсладителя (на таблетки) и 250 мл вода. Ако съм в нас и има мляко вместо суха сметана- 50мл прясно мляко.
Преди съм се опитвала да го пия без сметаната- няколко месеца остисках, но му слагах по 6-7 подсладителя за да ми е поносимо. Ефектът беше,че кафето вече не ми носеше удоволствие. Еспресото също не ми носи удоволствие, то не че имам кафе машина и да ми носеше :D. аз съм с ниско кръвно и когато сутрин стана рано и нямам време за кафе после съм като разглобен самолет, а понякога направо ми причернява. За чисто без подсладители дума да не става- може би ако съм на мисия в Къртицата :D.
Но да си изпия кафето, както аз си го обичам около 15 мин след като отворя очи ми е като ритуал за приятен и усмихнат ден. Това не е просто кафе, колкото да отлепиш очи. Това е един приятен начин да си кажеш добро утро.
От форнети,вафли, пържено и какво ли още не се отказах, рядко и ми се прияждат. Но си имам няколко малки удоволствия, от които не искам да се отказвам...Важно е да сме здрави, хубаво е да сме във форма, но имаме 1 живот- ако се лишим от малките ни удоволствия какъв е смисълът?
виртуално ви черпя с моя вариант на торта Бялата Неделя и благодаря за коментарите ( дори да не почна да пия чисто кафе ги ценя и знам,че сте прави ) :)
Тортичката е перфектна, мерси.
:)
И аз като теб умирам без кафе. А и работата ми е такава че до скоро пиех по 8-9 кафета дневно, сега ги намалих на около 3.
Ама ако не можеш без сладко направо си слагай кафява захар или чиста. Поне знаеш че е захар и нема химия като подсладителите.
Хубаво е човек да се придържа към здравословен начин на живот, ама е утопично нищо по някакъв начин вредно през целия ви живот да не ви влезе в устата. За две сухи сметани и няколко подсладителя на ден колко акъл се даде, че даже и до генерализации за здравето се стигна, пък да се научела да го пие чисто - аз пък мога да кажа, че от чистото кафе пожълтяват зъбите, на мен зъболекарката ми го забрани след избелването, всичко си има и плюсове и минуси... Понякога обстоятелствата налагат да се мисли и действа практично, макар и за сметка на най-здравословен избор по отношение на ъм... как човек си пие кафето. Ако си беше вкъщи и можеше да си сипе малко мляко сигурно щеше да го прави, сигурно щеше да си прави и по-качествено кафе на машината, ама при все, че въпреки обстоятелствата и условията се старае да спазва режим, тия забележки ми се струват много неуместни.
2 кафета със сметана +няколко смучащи бонбони
2 с.л.мед с ядки и мюсли
голям грейпфрут
150г пилешко с печен пипер и боб
1 среден портокал
1 голям портокал
малко торта (сметаната и крема от парчето,без блатовете)
около 30г кашкавал+20-30г шунка
голяма ябълка
неусетно преминах 1200ккал., но мисля, че не много
кафе със сметана +няколко смучащи бонбони
1 среден портокал
шоколадов бонбон
около 100г кашкавал+120г шунка, хапка хляб, краставица
2 малки ябълки
1с.л. баварска салата , 2 бирени фъстъка, краставица и 1 локум с малко козунак около него
кокосова бисквита с шоколад
днес цял ден по гари и влакове, изтървах си влака и се получи суупер дългото прибиране :D но все пак мисията е успешна
Мнението беше редактирано от N! A на 19.04.14 00:15.
днес : кафе с 50мл прясно мляко 2-3 бонбона карамеЛ МУ
200г плодово кисело мляко 3,6%
2-3 парчета локум и 2-3 парчета шоколад (така докато чаках козунака да втаса...)
1 доволно парче от козунака ( 5 часа го правих остана и да не се почерпя :D )
100г пилешко с кетчуп печено (такава е рецептата на тати)
1 кисело мляко 2%
краставица
клипчето +2 серии по 15 лицеви опори , 100 коремни преси( леко повдигане) и месене и точене на козунака, от които се чувствах все едно съм гребала :D
видях се с най-добрата си приятелка от моя град <3 толкова ми липсваше
качвам снимки на козунака
Мнението беше редактирано от N! A на 19.04.14 22:38.
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
днес: кафе с 50 мл мляко 2 шоколадови бонбона
на великденския семеен обяд салата от домати и краставици, пилешко горно бутче, парче печено свинско (около 40г), резенче кашкавал (около 20г) , печена гъба ,2-3 фъстъка и румънски козукак (много е интересен- оргромен с локум и мноого шоколад (ядох предимно там, където имаше локум или шоколад (не знам колко около 60-80г може би??? )
краставица, 2 белтъка
печена гъба, 2 кивита, 2 портокала,голяма мандарина
много ми е студено.. къде е пролетта, къде е слънцето?
Качвам снимка на последния оцелял (козунак) с яйца и пилета- да хапнем с наще, да раздадем на близки и съседи- козунака ми свърши неусетно (а направих доза и половиина)
Мнението беше редактирано от N! A на 20.04.14 22:04.
изядох 4-5 хрущяла (бялото на копанчетата дето е на края на кокала- това има ли калории, защото аз не ги броя към храната тези хрущяли
20.04.14
23:24
изядох 4-5 хрущяла (бялото на копанчетата дето е на края на кокала- това има ли калории, защото аз не ги броя към храната тези хрущяли
това ме разсмя от сърце хахаха не се вманиачавай толкова с тези калории ;д
ами да ти кажа днес вманиачена в калориите не е определението за мен... преди 10-тина минути изядох 2 кокосови бисквити с шоколад и един локум от козунака ( мнооого ми се ядеше сладко)..а това определено беше излишно..калориите си бяха достатъчно от храната в горния пост...но важното е да не започвам пак с яденето на това онова вечер.. вчера и днес в нас ми се отразява зле...изкушения дебнат (или по-скоро те заливат отвсякъде...много козунак,шоколад, хладилника е като малък магазин, все айде опитай това,ще обидиш този и онзи.... ама това беше- по полека с тоновете сладко (в нас не се хранят много здравословно- в момента има 100 вида сладки неща...