Абе и аз знам, че не е добре, ама какво да направя ? Гладна съм :D
Ако някой има идея, съвет или квото е, нямам против.
Знам, че не съм права, ама или вафли и половин кило фъстъчено или 1 кг месо :D Нямам средно положение ;(
Може на първо време да пробваш да замениш 1/3 от месото със зеленчуци, различни от домати и краставици. Например печени тиквички, печено/задушено зеле, зеленчуци на скара, задушени гъби и т.н.
И да кажем два пъти в седмицата да ядеш риба вместо месо.
17.07.16
21:04
Гери, аз просто се чудя- как я поемаш всичката тази храна в стомаха си. Това са към 3+ кг храна на ден. В смисъл не ти ли става тежко, как изобщо огладняваш след порция от 400 гр. месо и толкова зеленчук? Това намирам за странно. Иначе никой не може , нито иска да те ограничи в това, което ядеш, разбира се.
17.07.16
21:06
Знам, че не съм права, ама или вафли и половин кило фъстъчено или 1 кг месо :D Нямам средно положение ;(Може на първо време да пробваш да замениш 1/3 от месото със зеленчуци, различни от домати и краставици. Например печени тиквички, печено/задушено зеле, зеленчуци на скара, задушени гъби и т.н.
И да кажем два пъти в седмицата да ядеш риба вместо месо.
Сега ме мързи и нямам кога да готвя и зеленчуци, освен събота и неделя. Ама съм го пробвала.
Просто изяждам половин кг или повече зеленчуци на скара (моркови, гъби, лук, тиквички и пипер) и после пак толкова месо и накрая ме питат дали съм бременна...
А риба не обичам, много рядко се лъжа да ям.
То няма угодия моето...
Гери, аз просто се чудя- как я поемаш всичката тази храна в стомаха си. Това са към 3+ кг храна на ден. В смисъл не ти ли става тежко, как изобщо огладняваш след порция от 400 гр. месо и толкова зеленчук? Това намирам за странно. Иначе никой не може , нито иска да те ограничи в това, което ядеш, разбира се.
Събирам го и не ми става тежко. Многооо, много рядко ще ми стане тежко и то трябва наистина много мощно да съм се у*рала.
И аз не знам, бъгнах се яко покрай тоя фитнес и това ядене. Едно време - накраня ли се, колкото и да ми остава в чинията - ставам от масата, ама сега НЕ :D
Мнението беше редактирано от Gery Grunge на 17.07.16 21:09.
Знам, че не съм права, ама или вафли и половин кило фъстъчено или 1 кг месо :D Нямам средно положение ;(
Ох, как добре те разбирам! Голяма борба е. Цял живот се мъча с тоя пусти апетит. Иска си и обем, и калории, и макронутриенти и ако не му дадеш някое от трите, не ти дава да спиш.
Няма лесен начин. Ако намериш, ела ми го кажи. Ако обаче успееш за известно време да си наложиш контрол, чувството за глад поне малко намалява и ти позволява да мислиш и за нещо друго, освен за храна.
Това едва ли ти помага много, но поне знаеш, че някой те разбира, защото хората без подобни проблеми, скаридите с тесни талийки (мъжете) и малки дупета (жените) не знаят нищо.
Гери, аз просто се чудя- как я поемаш всичката тази храна в стомаха си. Това са към 3+ кг храна на ден. В смисъл не ти ли става тежко, как изобщо огладняваш след порция от 400 гр. месо и толкова зеленчук?
Покани ме на сбор и само стой и гледай.
Или на кръчма. Ти ще плащаш, аз ще ям. :)
17.07.16
21:08
Гери, мацко, разбрах те. Не е заради да не си загубиш мускулите, просто си гладна.
И аз преди ядях яко месо. Спрях заради силни обриви от свинско месо, които се появиха просто от нищото. И вече втора години протеина ми е около 60-80 гр на ден макс. Т.е. дали съм изяла 1 кило или 300 гр нямам загуба на ММ. А аз съм здрава мацка, с доста ММ (ти си много по-чиста от мен).
Ами да ти кажа аз за да спра да ям месо (защото само това ме засищаше) направих 2 неща - започнах да ям повече сирена (без българско) + зеленчуци. Също така включих въглехидрати повече в дни с по-малко мазнини.
Терсене ми беше без месо в началото, обаче в момента съм екстра с по-малко протеин.
п.п. ай, вдигнахме ти рейтинга на дневника с тези коментари. :Д
Мнението беше редактирано от Мила на 17.07.16 21:11.
17.07.16
21:10
Може да има недостиг на желязо и инстиктивно да яде месо...организма ни си има свой мозък)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 17.07.16 21:11.
Няма лесен начин. Ако намериш, ела ми го кажи. Ако обаче успееш за известно време да си наложиш контрол, чувството за глад поне малко намалява и ти позволява да мислиш и за нещо друго, освен за храна.
.
Покрай гладуването разбрах едно нещо. Светът не се върти около манджата. Ако ти се занимава, що не пробваш 1-2-3 дни.
Преди не си била толкова хищна, после си се адаптирала към месото. Въпрос на време и да изтърпиш глада и можеш да свикнеш и с по-малко месо.
Друг е въпросът, че трябва мисълта ти да изпревари действията. Тоест да не тръгваш с негативна настройка, казвайки си абе ще пробвам, ама знам, че няма да стане тва с намалянето на месото. А точно обратното- ще пробвам, щото знам,че ще стане.
17.07.16
21:19
Боби, аз успявам, но рядко и то за не повече от месец. После всичко се връща пак малко по-малко. Радвам, че не съм само аз така, защото около мен ме съсипват всички за това ядене. И на работа, и на предната, и в залата и най-вече вкъщи. То ме е срам да изляза с приятели и да не се наям преди да ям с тях :D
Juls, аз много ти се радвам на яденето :D Представям си ако седнем да ядем двете някъде и то както си знаем, без ограничения и режими... :D :D :D
Мила, пробвах много пъти и с въглехидрати и сирена. Просто се отприщих, защото преди не ядях нищо освен бира и чипс и филии и сега съм като дете в сладкарница. Не мога да се огранича със 100гр сирене или 200гр. въглехидрат. Като обладана съм от вкусовете и изяждам всичко :D
Carbohydrate е прав. Заради бавноразвиващия ми начин на живот, до 23 години бях с анемия и силен недостик на желязо. Припадах си даже като пич, ама то като си тъп и упорит никой не слушаш...
Обещавам да пробвам с по-малко месо ! :D
17.07.16
21:20
А дали просто не обичаш постоянно да си слагаш нещо в устата ? :D (wasntme) смисъл, не го разбирай погрешно :дд
То може да се уреди, Гери. :) Тва с яденето на корем. При определени условия. Да има кой да плаща и да има къде да полегнем после. :Д
И да знаеш, по ядене може да сме равни, ама на пиЙенЙе не можеш да ме бутнеш хич. :Д.
.Покрай гладуването разбрах едно нещо. Светът не се върти около манджата. Ако ти се занимава, що не пробваш 1-2-3 дни.
Година “пробване” малко ли е? Пет дни в седмицата. 20 до 36 часа. По време на фастинг не бях в състояние да мисля за нищо друго, освен за храна. В главата ми беше мъгла, беше ми студено на 35 градуса температура, ръцете и краката ми бяха постоянно ледени, в залата силата беше 0. В момента, в който ми дойдеше моментът за ядене, започваше такова тъпкане, че ти е бедна фантазията. Качих доста тегло тогава и то без да посягам към джънк и висококалорични храни.
Но аз съм упорит. Изкарах така достатъчно време, за да мина през всеки един сезон и цялата година. Фастингът на хартия е нещо добро (поне за мъже, защото при жените има други фактори), но на практика не при всеки работи.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.07.16 21:28.
17.07.16
21:32
Подаграта чука на вратата! :Д
Гери, то верно, трябва да се замислиш да рециклираш това от тоалетната, представям си колко полезен матрял изхвърляш :Д
Скоро една детоксикация на черния дроб и жлъчката да си направиш, и да изкараш зелените камъни от дебелото черво :>
Дано ти е вкусен зехтинът!
Мнението беше редактирано от Gogo на 17.07.16 22:49.
17.07.16
21:34
А дали просто не обичаш постоянно да си слагаш нещо в устата ? :D (wasntme) смисъл, не го разбирай погрешно :дд
satisfaction, хахахаха !!! Дори и да обичам, ако сдъвча леко ще стане страшно :D По-добре месото първо и после, а ? :D :D :D
Juls, психически не съм готова да пробвам такъв фастинг. Максимума ми е вечерта да ям последно и на другия ден към 19:00 да е първото ядене. Повече не...
А за пиенето, аз го спрях точно по тази причина. Защото количествата за жена бяха ужасни :D Така, че нищо чудно и там да се гоним стабилно. Сега се ограничавам и го правя само по поводи. И се спирам до 5-6-7 бири или 1-2 бутилки вино, щото се знам :D
Gogo, ще те пребия ! :D :D :D :D
17.07.16
21:48
Гери, а бързо ли ядеш?
Добре ли дъвчеш всяка хапка?
17.07.16
21:49
По принцип бях сериозен, ама ми харесва как мислиш :D :D
Въпрос на нагласа и мотивация :-) И аз преди ядях по кило месо, литри мляко, дюнери. . .като дете пък живеех само на сладки неща, желирани бонбони и пържен кренвирш в соев сос.
Сега приемам само храна, която ми носи полза, нищо излишно. Живота е дар, това да бъдем здрави и енергични дълго време. . .да сме от полза на нас и близките ни и никога в тежест! Това е важно!
Нагледал съм се на лакумници по местата за бързо хранене, в магазините. . .после защо болниците се пръскат по шевовете.
Грешен мироглед, приоритети или както искате го разбирайте но за мен масово хората са сбъркани! Един поглед над останалите примитивни народи ще покаже колко пестеливо се хранят и в какво състояние се намират. Лично аз не съм виждал дебели, куци, кьорави и сакати, даже възрастните си вървят, сядат по земята, клякат, а при нас от лиготия има индивиди, които не могат да се наведът и избършат задника.
П.с. Пиша набързо от телефона, може да има нещо объркано, но лягам и нямам време за редакция.
Извинявам се за спама, но темата е сериозна и за мен- болна!
Въпрос на нагласа и мотивация :-) И аз преди ядях по кило месо, литри мляко, дюнери. . .като дете пък живеех само на сладки неща, желирани бонбони и пържен кренвирш в соев сос.
Сега приемам само храна, която ми носи полза, нищо излишно. Живота е дар, това да бъдем здрави и енергични дълго време. . .да сме от полза на нас и близките ни и никога в тежест! Това е важно!
Нагледал съм се на лакумници по местата за бързо хранене, в магазините. . .после защо болниците се пръскат по шевовете.
Грешен мироглед, приоритети или както искате го разбирайте но за мен масово хората са сбъркани! Един поглед над останалите примитивни народи ще покаже колко пестеливо се хранят и в какво състояние се намират. Лично аз не съм виждал дебели, куци, кьорави и сакати, даже възрастните си вървят, сядат по земята, клякат, а при нас от лиготия има индивиди, които не могат да се наведът и избършат задника.
П.с. Пиша набързо от телефона, може да има нещо объркано, но лягам и нямам време за редакция.
Извинявам се за спама, но темата е сериозна и за мен- болна!
Подкрепям с две ръце - в Европа и Америка ядем в десетки пъти повоче отколкото е необходимо за да сме здрави. Добре е хората да се отнасят по-отговорно към тези неща, а не да се гордеем с тях.
The less we eat, the more we live, както казват хората.
.Покрай гладуването разбрах едно нещо. Светът не се върти около манджата. Ако ти се занимава, що не пробваш 1-2-3 дни.
Година “пробване” малко ли е? Пет дни в седмицата. 20 до 36 часа. По време на фастинг не бях в състояние да мисля за нищо друго, освен за храна. В главата ми беше мъгла, беше ми студено на 35 градуса температура, ръцете и краката ми бяха постоянно ледени, в залата силата беше 0. В момента, в който ми дойдеше моментът за ядене, започваше такова тъпкане, че ти е бедна фантазията. Качих доста тегло тогава и то без да посягам към джънк и висококалорични храни.
Но аз съм упорит. Изкарах така достатъчно време, за да мина през всеки един сезон и цялата година. Фастингът на хартия е нещо добро (поне за мъже, защото при жените има други фактори), но на практика не при всеки работи.
Думите ми бяха към нея. :)
18.07.16
10:52
Подкрепям с две ръце - в Европа и Америка ядем в десетки пъти повоче отколкото е необходимо за да сме здрави. Добре е хората да се отнасят по-отговорно към тези неща, а не да се гордеем с тях.
The less we eat, the more we live, както казват хората.
Аз не се гордея, че ям много. Ям колкото ми се яде, но и със сигурност не бих яла толкова и това, което ядеш ти ;)
Всеки сам си носи кръста 8-)
18.07.16
11:36
Честит рожден ден и от мен !
Бъди здрава и щастлива :)
Честит рожден ден и от мен! Здрава, силна и много щастлива! :)
И без угризения за храната днес. ;)
18.07.16
12:12
Честит Рожден Ден, мацко! Мускули издраве до безкрай:]]]]
Gery, Happy birthday! Честит рожден ден! Joyeux anniversaire! (party)
Тва на всички езици, които знам :D
Амии че си силна - силна си. Че си фит - фит си... Пожелавам ти и да си много щастлива и да сбъдваш всичките си мечти ;)
18.07.16
12:48
Честит рожден ден, Гери! Бъди здрава, силна, обичана и ...сита :)
18.07.16
13:00
Честит рожден ден! Много усмивки и хубави моменти! (sun)
ЧРД !!! Каквото ти е на сърцето, това да ти е във ръцете! (F)
Мнението беше редактирано от Juls на 18.07.16 13:55.
ЧъРъДъ Гери.....як метъл за душата ,тежки железа за тялото и сочни мръффки и за двете и за тялото и за душата .....:D….каквото и да правиш важното е да ти е кефф и да чувстваш щастлива....:)
Поздрав с любима песен....:)
18.07.16
14:29
Многоооооооооооо, много ви благодаря на всички !
Вирутално ви черпя с торта, с високо съдържание на ПРОТЕИН :D :D :D :D :* (party) (sun)
18.07.16
14:31
Честит Рожден Ден!
18.07.16
15:52
Честит рожден ден и от мен, Гери :))) Пожелавам ти да си все така усмихната, другото са ти ги пожелали :))))))
18.07.16
15:58
Гери, Честито! Възхитителна си! Толкова енергия, дух, вдъхновение има в този дневник! Истинско удоволствие е за мене да те чета!
18.07.16
18:46
Честит Рожден Ден и от мен Гери!
Желая ти да бъдеш все така позитивна, мръвкоядна, силна, постоянна и прекрасна ! (d)
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 18.07.16 18:47.
18.07.16
23:11
Да!
18.07.16
23:18
Честито Гери! Много здраве и успехи! :)
19.07.16
00:04
Честит рожден ден, Гери!