09.05.19
21:04
Програма? Пълна глупост! За да искаш, наистина да те интересува, човекът да прогресира, трябва да “живееш” със него 🙂
10.05.19
10:19
казано от Bart Simpson на 07.05.19, 18:28:
Като Сашо, ми патентовай ги тея интервали, бе човек.
Друго ще патентовам и после ще продам патента на Роуг или на Рийбок 😄
казано от Bart Simpson на 07.05.19, 18:28:
Аз не знам дали са Велико откритие, ама ако са и някой построи още една империя като КФ на твоя идея ще е леко гадничко.
Велико откритие не са, просто са нещо, което е съвсем различно от всички останали тренировъчни методи. Трудно някой ще успее да им изведе принципа без да знае това, което ми е в главата. А то рано или късно ще излезе като материал, така или иначе го пиша...
казано от Margi на 07.05.19, 18:43:
Някои просто искат да си поговорят на неангажиращи теми с треньора и да се поразсеят от ежедневието си, не ги бърка колко плащат.
Не познавам нито един такъв.
казано от Margi на 07.05.19, 18:43:
Не очакват някакви феноменални резултати от тренировките, и им е приятно че все пак добавят някакво движение към деня си.
Да, не очакват, но им се искат. Може да не им се приискат веднага, но след n посещения почват да искат и те малко от малко да са по-различни - дали с вени, дали с по-малко шкембе, дали със 100 кг лежанка.
Прав е Джеймс, може и в дъното на душата да е, но всеки иска. Тези приказки само за раздвижването и лафа ги остави.
Иначе относно парите аз съм такъв човек и не ми пука, обаче както аз така и другите хора повечето са сравнително умни, четат, гледат и задават въпроси. В момента в който видят че това което им говори тренерчето, се разминава и научно и на практика от реалноста, просто спират да си дават парите и отиват на друго място. Накрая от разочарование задето им се взимат парите без нищо, започват сами да се трошат 🙂
казано от Блажка на 09.05.19, 12:23:
Влагам средства в шпионаж .
Напълно те разбирам,аз постоянно купувам вина,уискита и бири..за да видя ,къде съм с моите)))
Парите, които плащам за този месечен абонамент, наистина са смешни за шпинската дейност, която развивам. Рано или късно ще схвана каква им е схемата и системата и няма да плащам, а ще структурирам сама нещо наистина отвсякъде подходящо за моите цели.
А оставяйки това настрани - така имам повече дисциплина.
Нервак, искам да купя нещо от теб от алкохолен вид, може ли да се случи ?
Мнението беше редактирано от Блажка на 10.05.19 17:17.
Отчета за днес в снимки.
Абе баба ви Блажка не е още за изхвърляне Хахах.
Тренировка 1
Качване до 8 тяги на 115кг
После 3 кръга без почивка
400м бягане
7 тоус ту бар
15 клек
21 коремни преси
100 калории на Вело ( около 20 Мин )
Тренировка 2 - Комплекс Napalm , силовите на лост ги смених с кипинг, просто няма как на тоя етап
Време : 20:10
Бива, иде ми да се напия 😆
казано от Блажка на 10.05.19, 17:16:
Присъединявам се към питането 😊
казано от Atom на 11.05.19, 11:36:
Само пияници - ценители в тоя форум 😆
казано от Atom на 11.05.19, 11:36:
Аз знам за един вариант, май беше някъде из форумните предизвикателства, кофа с допълнителна тежест равна на СТ 🙂
Мнението беше редактирано от Splash на 11.05.19 13:09.
11.05.19
13:10
Така де, тия работи трябва да се заслужат, такова им е качеството!
Минавам да отбележа, че се видяхме с Илия ( nervak) и получих две прекрасни подаръчни торбички.
Много съм благодарна и искам да кажа, че по-яка бира не съм пила през живота си. Попринцип любимата ми е наливен Hoegaarden, но рядко намирам. Тази леко ми напомня на него, но е по-добра. Златко каза, че ако някой ден решиш да я продаваш ще си взимаме направо каси!
Пийнахме и по една малка ракия, много ароматна и приятна напитка, и чакам с нетърпение да отворим виното, защото очаквам още по-голям фурор 🙂
Поздравления за технологията на питиетата!
Мнението беше редактирано от Блажка на 11.05.19 23:17.
Тренировка събота:
Clean and jerk complex:
On the minute х 6:
1 Високо изтегляне
1 Обръщане в клек от вис
1 Тласкане
Почивка до края на минутата, всеки кръг качваш нагоре и така последния да е най-тежък на момента - успях да стиган до 62кг, обаче един кръг, не два, както е разписано.
После комплекс Barbell Cycling - Beast Builder V1 - щанга 40кг, много леко, трябваше да сложа 50, ама то приложението ми изчислява толкова от предния Clean and jerk complex, не съм скатала 😄
После разходка до някаква хижа на Витоша, боб чорба, биричка и обратно.
В неделя ходих да тренирам с една мацка кросфит в една зала в Дружба - Европа.
Бартер си направихме, тя ми показа техника на катерене на въже с крака, чак успях се изкатеря донякъде и усетих какво трябва да се случи ( разгеле), а аз и пипнах леко олимпийските.. дотук добре, после тя започна да ме съсипва с някакви брутални неща 😄
Но баба ви Блажка не се предаде до последно хахахаха
Тяга - 10х65кг, 10х75кг
Тяга с пауза - 3х8х65кг
Комплекс 21 минути ( 7 кръга )
1 мин - 4 набирания ( къде chest to bar, къде kipping….) + 6 тяга 75кг
2 мин - 15 лицеви ( оригиналът е с бърпи, но ме боли рамото и не ми се рискуваше)
3 мин - 10/8 калории на assault bike
Почивките са до края на минутата, ако ти остане такава... важното е, че не се пуснах на набиранията, дори и като бях дроб сърма хахаха, както казах и вчера на Аделина - влизам с 300, но не страдах толкова, колкото очаквах.
После дълго разтягане...
Днес по програма аз имам Deload… Бах аз тоя делоуд хахахаха
3 кръга
800м бягане
40 суинг пудовка 16кг
40 wall ball ( смених с клекове само, то и тва ме уби, нямам топка в тоя Титан)
Време - 29:03
Вечерта ще си упражнявам техниката на катерене на въже в Хардкора и ще правя някакъв клек с пауза и някви си проценти. Слага screen shots:
Изводи:
Продължава да съм на мнение, че кросфитът вдига кортизола и е противопоказен за хора, които имат само силова и никва аеробна издръжливост, за това и аз лично продължава да се пазя, но изобщо не е като едно време... сега с тея умения, които придобих за 8 години трениране на щанги, нещата ми се получват доста по-лесно и по-бързо, отколкото едно време. Но са измислили нови гадории, докато не се занимавах, включително И НОВИ кардио уреди, като тоя assault bike .... направо АД!
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.05.19 14:58.
13.05.19
11:29
казано от Блажка на 13.05.19, 11:26:
аеробна издръжливост
Ко каза, ко? НСА? 😄
казано от James Hinks на 13.05.19, 11:29:
казано от Блажка на 13.05.19, 11:26:
аеробна издръжливост
Ко каза, ко? НСА? 😄
Не ве, тва в бб-тийм го четох 🙂
https://www.bb-team.org/articles/2685_trenirovachni-strategii-periodi-za-energichnost-i-izdrazhlivost
13.05.19
11:49
😄
казано от James Hinks на 13.05.19, 11:49:
😄
Майтапа настрана, само да си намеря тоя учебник по ТМСТ мисля, че беше, ще снимам и ще постна, точно този термин е използван от Г-н Професора - на места го сменя с : Аеробен капацитет... това си го спомням, явно за да няма повторения е текста 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.05.19 11:55.
13.05.19
12:02
Аеробен капацитет да, ама аеробна издръжливост... 😄 😄
казано от James Hinks на 13.05.19, 12:02:
Аеробен капацитет да, ама аеробна издръжливост... 😄 😄
Има го, нали ни карат да учим наизуст и особено кой какво е използвал в научния си труд, понеже така разбират, че си дал 25лв, за да си купиш учебника им 🙂
Скрийн шот.... имам и силова част, обаче днес няма да успея да отида, че имам други по-важни задължения след работа.
Всичко наведнъж, отне ми до колелото около 17 мин, после прости си покарах колело още 20-ина. И гребането беше заменено с бягане, Асс байка с обикновен.
Мнението беше редактирано от Блажка на 14.05.19 16:47.
Тренировката вчера беше под въпрос, правих си малко професионални снимки, чакам кадрите в неделя, имам и две папарашки снимки от гримьорката ми, която беше с мен, докато се снимах в залата, ще ги кача по-долу, но определено са бледо копие на това, което очаквам от фотографката края на седмицата.
В крайна сметка направих Workout of the day, който за съжаление се наложи да скалирам на OHS и на лежанка, ще си напиша, моите тежести... на ОХС накрая трябваше да сложа 60кг... да ме извиняват, но 9 клека с 60кг... просто не съм тренирала отдавна такива “помощни” за мен упражнения с такива килограми, спомням си като изхвърлях 80, пропадах 4-5 пъти с 60…, пропадах!, не кляках, има разлика. А и рамото ме боли. не се пъна заникъде, опитвам се максимално да съм доволна от формата и резулататите си на този етап.
Та за 10 мин 56 секунди сврших следното:
21 клек с щанга над глава (OHS)- 30кг
21 лег щанга 40кг
21 тяга - 65кг
15 OHS - 45кг
15 лег - 50кг
15 тяга - 85кг
9 OHS - 40кг
9 лег - 55кг
9 тяга - 100кг
На тягата имах мегдан да си сложа 100, така че ги сложих и завърших успешно.
Днес ми се води почивен ден, но събота и неделя съм по балове и тренировките са под въпрос ( най-много да пусна едни 5км на село и нещо със собствено тегло), затова днес ще мина да направя следното:
00:00 до 10:00 мин - 1600м бягане до края на времето максимални бройки на power clean щанга 40кг
3 мин почивка
13:00 - 23:00 - 800м бягане, до края на времето макс брой кипинг набирания
3 мин почвка
25 до 35 мин - 400м бягане, до края на времето максимална бройка тръстъри щанга 40кг
12км вело
Прилагам и оригинала на комплекса от вчера, за да видите колко съм леш откъм щанги 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 16.05.19 11:29.
В крайна сметка послушах приложението и вчера почивах, не бива да се отделям много от програмата, утре ще правя нещо на прима -виста, най-вероятно 5К на село и ластици, разтягане, неделя пак го дава почивка, ще го мисля ...
Днес сутринта
Fight club - щанга 30кг
3 руна
1:00 - тръстъри
1:00 - обръщане от вис в подклек
1:00 - скок на кутия
1:00 - набирания
1:00 - Асс байк за калории ( сменен с обикновен байк)
1:00 - почивка
Резултат - 197
3 мин почивка след него и 2км бягане
Общо ми отне с почивките 35 мин тренировката, доволна съм от резултата, все пак тренирам от 3 седмици, няма как да не съм. Пуснала съм се на RX, демек с яките и не съм чак толкова зле, е, има и много добри, то аз очаквах даже да съм на гъза на географията, понеже според мен с тренировка тряя се правят по 30 в серия за минута с щангата и поне 15 набирания, а не като ме по 10 -иде ми доде ми и страдание на дебелия ми гъз.
Ай стига размисли и страсти, време е за почивка.
Мнението беше редактирано от Блажка на 17.05.19 12:10.
Събота - 4км бягане на село, бавно за около 27 мин.
Неделя и понеделник - балове и ядене и пиене...
Днес пак почвам напъването
Тренировка 1
7 руна по 1:30мин ( почивката е колкото ти остане до края на рунда, на мен не повече от 9 секунди)
Вело за 7 калории
10 коремни преси
3 мин почква да разгрея за изхврляне
5 рунда по 5 мин ( почивката е до края на рунда пак, колкото ти остане)
30 клека собствено тегло
15 калории бягане ( връзваше ми се около 45-55 секунди) - * сменям гребане с тичане, нямам концепт
7 изхвърляния от вис в подклек щанга 40кг
Доволна съм, ще пусна детайлна извадка в скрин шот, даже след на Сашо интервалите и почивките ме хвана съклета да почивам толкова много.
Тренировка 2 - ще пусна скрийн шот клек в някаква си прогресия от вчера и днес имам да упражнявам лицеви и стриктни набирания така че ще се опитвам да ги докарвам набиранията поне на 4-5 в серия, ама да видим, сутринта направих 8 кипа без пускане, което си е направо ебати прогреса.
Още малко снимки, където съм красива хахаха
Мнението беше редактирано от Блажка на 21.05.19 10:07.
Тренировка днес (най-накрая мога да събера в едно хахахаха)
Pausing Front Squat
5 Sets of 2
3s pause in the bottom of each rep.
Резултат 92,5кг ( разкатах ги, пускам скрийн шот 😄)
Hang Squat Clean
On the Minute x 5:
Minute #1 - 2 Hang Squat Cleans
Minute #2 - 2 Hang Squat Cleans
Minute #3 - 2 Hang Squat Cleans
Minute #4 -1 Hang Squat Clean
Minute #5 -1 Hang Squat Clean
Rest 1:00
On the Minute x 5:
1 Hang Squat Clean, building in load.
Резултат - 65кг ( ем... тегаво ми е от вис, без магнезии, толкова)
Conditioning
“Dirt Nap”
3 Rounds:
15 Hang Squat Cleans (115/85)
15 Lateral Barbell Burpees
Щанга 40кг, резултат 8:50 мин
Body Armor
4 Giant Sets:
7 Bench Presses (70%) - щанга 50кг
14 Glute Bridges
21 Hip Extensions
Rest 2:00 between sets.
Виктор ми дръпнал вчера 200кг, а на първото контролно, което правихме преди два месеца опъна 170… чак някакви латерни ми пишат да ме питат защо го зобя, аман от олигофрени.. да даваш химия на момче на 17 години го смятам за грях. Как да е, важното е да сме живи и здрави.
Пускам ви малко цветя от на майка ми градината за добро настроение!
Мнението беше редактирано от Блажка на 22.05.19 15:20.
Четвъртък
Marathon Monday
2 Rounds for Time
400 meter Run
26 Hand Release Push-ups
400 meter Run
26 Kettlebell Swings (53/35 lb)
400 meter Run
26 Sit-ups
400 meter Run
26 Deadlifts (75/55 lb)
400 meter Run
26 Air Squats
400 meter Run
26 box jumps
Време : 39:32
Тренировка 2
Клек 1-ци до 91%, завърших на 125кг
Грейс
30 обръщания и тласкания на 43кг
Време : 3 Мин 23
Петък
40 Мин тренировка на умения
Почвам да успявам да хващам понякога по 3 DU, ама тегаво...
стриктни набирания, кофички на халки и 1/2 HSPU-Та, общо взето изводът ми е, че раменните преси от Стойка на ръце до 4-5 тренировки ще станат до долу....
Тяга до тежък макс, моят моментен е 135кг ( тъжно Дейба )
Комплекс - the joker , щанга 70кг
1 toes to bar, 10 deadlifts
2 toes to bar, 9 deadlifts
.....
И така докато не станат 10 тбт, 1 deadlift
Време : 8:50
В началото изглежда яко, ама като станат тбт над 6 и почваш да страдаш... последните 9 и 10 ги правих 2-1-2-1-1 ...
Накрая
21-18-15-12-9 калории на гребане, между тях по 1 Мин пак за калории на assault bike ...
След петъчната тренировка съм изпила 3 бири, една порция прАжени картофи и днес съм половин кило отдолу Хахаххаха.
Прилагам клип на опитите си за HSPU, тежка съм, освен това тренирам от няма и месец, така че имам положителна нагласа.
Мнението беше редактирано от Блажка на 25.05.19 10:22.
Лично аз съм много против този начин на изпълнение, който май е доста популярен в кросфита. За да правиш това движение, трябва да имаш силата, кординацията и техниката. Като цяло има много други спомагателни прогресии които могат. Това отнема доста време за научаване. Освен това когато се правят така подпрян на стената, гърба повечето пъти е в екстензия и няма никакъв контрол върху корема и гръбначния стълб. По добре да се правят с корем към стената и от там като се умориш правиш кълбо напред, но това също иска доста инвестиция откъм време за заучаване.
Като бях 63 кила правех 3 серии по 10 без да го тренирам, никога не съм имала болки, ясно ми е, че техниката ми е дроб сърма, но съм яка и това винаги е работело за мен, особено в корема и кръста ( да чукна на дърво). В случая ми трябва по-скоро, за да мога да тренирам определени WODs
Мнението беше редактирано от Блажка на 25.05.19 10:51.
Ясно, възможно е. Имам приятели които ги правят така пак кросфитъри. Ще пишеш как върви, интересни са тези неща които правиш.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 25.05.19 11:02.
Тренировка вчера
Макс тежест за клек с щанга над глава бройки 10х 50 в моя случай...
Conditioning
“Fancy Pants”
For Time:
21 Hang Power Snatches, 200m Run
21 Overhead Squats, 200m Run
15 Hang Power Snatches, 200m Run
15 Overhead Squats, 200m Run
9 Hang Power Snatches, 200m Run
9 Overhead Squats, 200m Run
Rx- 95/65 - щанга 30кг, Време: 11:05
Body Armor - пудовки 2х8кг
3 Giant Sets:
20 Front Rack KB Box Step-Ups
15 Ring Rows
10 Strict Ring Dips
Rest 2:00 between efforts.
Тренировка - макс клек на 93% 1 rep, резултат 127,5кг
2 серии напади с щанга на гърди Х14 - 45,50кг
Мърф.... който скалирах като за дебели кросфитъри
1600м бягане
50 набирания
100 лицеви
200 клека
1600м бягане
Време - 43:05
Разтягане.
Мнението беше редактирано от Блажка на 27.05.19 13:50.
27.05.19
14:20
Light weight, baby!
Браво, Блаже, това е твоята зона 🙂 Изглеждат като180 +кила с тези дискове.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 27.05.19 14:20.
27.05.19
14:23
Препоръчваш обезмаслено мляко... 100 тей прайш са? 🙂
казано от Кольо Пияндето на 27.05.19, 14:23:
Или нискомаслено, на мен ми харесва, на който не му харесва - да не го яде 😄
казано от Queen Cobra на 27.05.19, 14:20:
Light weight, baby!
Браво, Блаже, това е твоята зона 🙂 Изглеждат като180 +кила с тези дискове.
Но за съжаление не са.. просто бяха наблизо и да не мъкна нови, десятки и 15ки са.
Най-много да стигна до 150… вече нямам мотивация да се товаря като едно време, искам разнообразие.
27.05.19
16:26
казано от Блажка на 27.05.19, 14:27:
То това е така, съмнение няма... просто ми направи впечатление.
Признавам - предубеден съм към екипа, към който се присъедини.
казано от Кольо Пияндето на 27.05.19, 16:26:
казано от Блажка на 27.05.19, 14:27:
То това е така, съмнение няма... просто ми направи впечатление.
Признавам - предубеден съм към екипа, към който се присъедини.
Това по никакъв начин не ме прави по-малка част от ББ-тийм и приятелите ми тук. Водя си спортен дневник като всички, описвам си ежедневието, идеите, целите и изпитвам удоволствие да имам дневник тук. Споделям.
Приемам градивна критика, и аз съм човек 🙂
Тренировка днес:
Deadlift
Alternating On the Minute x 10:
Minute 1 - 15/12 Calorie Row
Minute 2 - 5-4-3-2-1 Deadlifts
*Тука скъсах мазол и стигнах до двойка на 125кг, 140 щяха да станат, как да е, да ми е за урок да си постригвам кожичките.
Conditioning
“Jelly Belly”
50 AbMat SU, 25 Cal Assault Bike, 10 Deadlifts
40 AbMat SU, 20 Cal Assault Bike, 8 Deadlifts
30 AbMat SU, 15 Cal Assault Bike, 6 Deadlifts
20 AbMat SU, 10 Cal Assault Bike, 4 Deadlifts
10 AbMat SU, 5 Calorie Assault Bike, 2 Deadlifts
Rx Barbell – 275/185
Тук щангата 80кг
Body Armor
3 Sets:
30 Glute Bridges
200 Meter Double KB Carry*
Rest 2:00 between.
Тук се разхождах из цялата зала, беше забава 🙂
28.05.19
11:15
Що тей с тоя смесен хват 😥
казано от CottageCheese на 28.05.19, 11:15:
Що тей с тоя смесен хват 😥
Винаги съм дърпала тяга със смесен хват, надхватът го правя на фитил с цел високо изтегляне. Освен ако няма изрично условие да дърпам надхват... което означава да сменя залата, защото в тази не мога да ползвам магнезии, а в другата няма кардио уреди...
Тренировка днес:
Build to a heavy 1 rep jerk - 5х1
Дават ги през 1 мин, обаче аз ги карах през 15 секунди, можех и по-бързо, ако не трябваше да си товаря тежестите...
Резултатът ми е 65 с аванс.... така де казвам го да не ми напише някой, че се щадя - знам, че се щадя, с умисъл е, искам да надграждам, не да се почупвам от изкривената си представа за това колко съм била яка ...
После скалирах тренировката, заради DU…
AMRAP - 15 min
80 single unders
20 dumbbel hang clean and jerk ( тук също скалирах на 2х12кг дъмбели...)
80 single unders
15 calorie run
Резултат - 3 рунда и 40 скока
Има голяма полза от интервалната тренировка, това по повод някои въпроси в други дневници, но няма как да го обясниш на закостенелите мозъци, че има значение какви са ти интервалите и какви са ти протоколите. Лично при мен работят за моите цели, успешно съм ги прилагала и при трибой.. но темата, както стана ясно е СУПЕР дълга.
Мнението беше редактирано от Блажка на 29.05.19 11:25.