Yennefer's Diary

Прескочи до:

17.06.19
13:19

казано от James Hinks на 17.06.19, 13:17:

ако искаш да използваш и краката, тоест ако си слаб.

С такива приятели, врагове не ми трябват хахахахах 😄

17.06.19
13:27

С какви такива приятели, откровени ли? 😄

17.06.19
13:42

Стронг бай сайънс са чудесни млади момчета, които знаят кое как се прави. Залагат на маркетинг, правят си и си управляват добре групата, пускат си видеата, цоцат си клиентите, печелят си известността и парите. Винаги са позитивни, дават информация, показват резултатите на клиентите им. Харесвани са, успешни са. Кое да не им харесваш?

Има си хора, които обичат да дават пари за неща, които не са им жизнено необходими или дори не е ясно дали са им нужни. Твоята приятелка ако е плащала по 150 лв на месец да ѝ кажат да си инсталира мфп и да я държат един вид отговорна като си праща всеки ден репорта, ми значи от това е имала нужда. А ако за тея месеци и толкова дадени пари не се е ориентирала какво да яде и какво да не яде ако иска да отслабне, ми нещо ѝ куца дедукцията. Толкова ли не вижда като пише понички как се получават храната и макронутриентите и като пише месо, плодове и зеленчуци?

Алтернативата е да плаща на друг вид популярни онлайн гурута - например Любо Иванов. Той за 120 лв/месец ти праща разписана по дни храна - кое колко да ядеш, но това си има минусите. Ами ако днес нямаш риба? Ако нямаш време да готвиш едисикакво? Или просто не ти се яде точно това? Кво правим? Прецакахме се и край - отиде всичко по дяволите ли? По същия начин са му разписани тренировките - днес едисикои упражнения с едисикакви тежести. Ми ако  ти се наложи да останеш след работа и вече е затворил фитнеса? Без тренировка ли си днес? Не може ли нещо да си импровизираш на лостовете или да направиш едно бягане в парка за да ти излезе калорийния баланс?

150-те лв за една тренировка е нещо съвсем друго. Който е без някакви състезателни амбиции и иска да иска да научи последните 3% свещено знание и техника и все пак се е замислил да даде 150 лева за една тренировка, или си купува индулгенции за пред него самия си в смисъла “ето-аз наистина правя жертви за да съм в добра форма”, или е случай на “имал-дал”.

17.06.19
13:58

казано от Димо на 17.06.19, 13:42:

Стронг бай сайънс са чудесни млади момчета, които знаят кое как се прави.

Аз известно време им следях страницата на стронг “бро” сайънс. Имаха няколко доста смешни статии, базирани на четени-недочетени и разбрани-недоразбрани проучвания. Посочих им грешките и на няколко пъти ми триха коментари с препоръки как да си подобрят качеството на материалите, в следствие на което ги оставих да се оправят сами. 🙂

17.06.19
14:13

Така де, управляват си добре страницата 🙂

17.06.19
14:16

Не мога да го разбера това, което си написал. За мен спортът трябва да бъде достъпен за всички хора, без огледа на това кой колко пари взима. И все пак всичко да е в някакви нормални граници, в БГ общо взето стана така - виждам, че оня взима 100лв на тренировка, ми аз ще взем. И как ще ги вземеш от едно момче на 15 години, което има желание и талант да вдига щанги примерно, или да си подобри качеството на живот или каквото и да било.
Това не е човешко най-малкото, ако си наистина добър треньор, ще бъдеш преди всичко човек. А не както един тъпунгер из кОлтОристичните среди се беше изказал - Аз бедняци клиенти - не ща.

Чудесните млади хора, както ти ги наричаш, не искат да си плащат на треньор да ги научи на нещо, което те не могат 🙂 Бартерната схема ги устройва повече.
Пак се сетих за един граплер, дето ми каза, че няма как да даде 5лв за групава тренировка по щанги, нямал финанси, бил много беден, НО можел да идва, когато аз тренирам и да си тренираме заедно. ИзсмЯх са...
Нито ме познава, нито ми беше във freind листата . После гледам той самия се представлява на треньор и взима 3 пъти повече за групова тренировка, как да е. Такива са хората, нищо не може да се направи.

Системата - всеки да научи нещо от някого лично на мен много ми допада, ама аз примерно от тях нищо не мога да науча, за къв *** са ми такива хора. Вчера писах на една мацка кросфитърка, направи ми впечатление добрата техника на HSPU и тоз пуст kipping и гледам, че я мъчи изхвърлянето и и казах, ако има желание да тренираме някой път заедно, да и оправя малко щангата.
- Ей, супер Блага, много ще се радвам, аз ако искаш ще ти помогна за това и това.
Еми как да не искам, ама няма как някакви нефелни хора, от които аз нищо не мога да науча ( въпросните SBS) да предлагат бартерни схеми. .  .
Иначе тоя Костадин е културен, в това съм съгласна.

17.06.19
14:17

казано от James Hinks на 17.06.19, 13:27:

С какви такива приятели, откровени ли? 😄

С най-прекрасните и откровени приятели, без теб нямаше да стигна до тук никога !
Това не е шега, винаги е хубаво да има някой да ти каже как стоят реално нещата, а не само брао брао и аплодисменти.

17.06.19
14:27

Как да няма какво да научиш от тях бе Блажке... Ти най-важното от което се оплакваш и ти липсва не виждаш че можеш да научиш от тях. Маркетинг и капитализация. Значи да кажем те нямат познания за тренировки и за хранене, но са супер успешни и популярни продавайки именно тренировки и хранене. Как го пратят? Значи имат мега познания и умения в маркетинга и в бизнеса. Ами ти дето имаш познанията за тренировките ако приложиш половината от техните познания и практики в маркетинга, ми ти под пари ще останеш и до супер много хора/деца ще достигнеш и помогнеш.

17.06.19
14:34

казано от Димо на 17.06.19, 14:27:

Как да няма какво да научиш от тях бе Блажке... Ти най-важното от което се оплакваш и ти липсва не виждаш че можеш да научиш от тях. Маркетинг и капитализация. Значи да кажем те нямат познания за тренировки и за хранене, но са супер успешни и популярни продавайки именно тренировки и хранене. Как го пратят? Значи имат мега познания и умения в маркетинга и в бизнеса. Ами ти дето имаш познанията за тренировките ако приложиш половината от техните познания и практики в маркетинга, ми ти под пари ще останеш и до супер много хора/деца ще достигнеш и помогнеш.

Не мога да падна на това ниво, да се лензя като идиот, за да се продавам, Димо. Даже и това, което правя ми идва в повече 🙂
Аз съм като тея старите кръчмари - при мен шкембето е най-евтино и най-вкусно, който иска да заповяда, ако не го притеснява интериора 🙂

Мнението беше редактирано от Блажка на 17.06.19 14:34.

17.06.19
14:37

Добро сравнение.

Уви, затова добрите стари шкембеджийници едва си плащат наемите и хората не ги знаят, а макдоналдси има навсякъде децата щат или нещат ядат бургери.

Мнението беше редактирано от Димо на 17.06.19 14:48.

17.06.19
16:10

казано от Блажка на 17.06.19, 14:16:

Пак се сетих за един граплер, дето ми каза, че няма как да даде 5лв за групава тренировка по щанги, нямал финанси, бил много беден, НО можел да идва, когато аз тренирам и да си тренираме заедно. ИзсмЯх са...

Е, на мен един образ ми вика “Да взема да дойда няколко тренировки при теб, да пооправим техника, да кажеш това-онова?”. Отговарям му ОК, заповядай, само кажи какво точно искаш да гледаме/оправяме/да казвам? Каза си кое и какво го интересува и какво иска да се случи и аз му казах една сума, която ще му струва това. Той като почна “ама как толкова пари, нали ще идвам когато тренираш ти, ала-бала...” Викам му добре, ето ти една проста сметка - няколко часа време ще ми отнемеш, на няколко пъти. Тоест аз няма да мога да тренирам и да си следя хората, а ще се занимавам с теб. Първа точка. Втора точка - няколко хиляди лева за оборудване в залата съм ги извадил, за да мога да правя такива неща, ти очакваш да го ползваш безплатно. Трета точка - 23 години(тогава бяха толкова) тренирам други хора и постоянно се натрупват знания и опит, чакаш да ти ги дадат наготово и безплатно, така ли? И тоя ми се обиди... 😄

17.06.19
16:20

Ще го направим на Funny Monday! Манията вече запоооочвааа!

Мнението беше редактирано от Блажка на 17.06.19 16:20.

Пак се сетих за един граплер, дето ми каза, че няма как да даде 5лв за групава тренировка по щанги, нямал финанси, бил много беден, НО можел да идва, когато аз тренирам и да си тренираме заедно.

Ба... аз бих си направил експеримент.
Ще му кажа: “Ела бе, мой, няма грижи. Надявам се, че нямаш нищо против и аз да идвам ей така на твоите занимания... чат-пат ще си взимам по някой приятел да е по-весело. Става, нали?”
😄

17.06.19
16:40

казано от Кольо Пияндето на 17.06.19, 16:36:

Пак се сетих за един граплер, дето ми каза, че няма как да даде 5лв за групава тренировка по щанги, нямал финанси, бил много беден, НО можел да идва, когато аз тренирам и да си тренираме заедно.

Ба... аз бих си направил експеримент.
Ще му кажа: “Ела бе, мой, няма грижи. Надявам се, че нямаш нищо против и аз да идвам ей така на твоите занимания... чат-пат ще си взимам по някой приятел да е по-весело. Става, нали?”
😄

Интересното е, че наистина е супер популярен спорт в София и на такива занимания, ако ти е добра локацията, ти се събират към 20 човека,  в някои зали и по 50… така че него му е все тая дали ще дойда или няма да дойда, така или иначе ти е ясно колко внимание може да обърнеш на 20 човека... При мен повече от 4 човека не става, 5 в краен случай и то ако 5-я е дошъл “за тонус”...

17.06.19
16:48

Е така е. Ако може да взима колкото Rafa Mendes за един частен урок или семинар (300 долара на час), па да тренира силово с треньор с картата дето се влиза в 20 зали и половината е от работодателя...

Па ако му се свидят 20 лева инвестиция 10-ина пъти в месеца явно няма толкова нужда от тия тренировки...

17.06.19
16:57

казано от CarnalK на 17.06.19, 16:48:

Е така е. Ако може да взима колкото Rafa Mendes за един частен урок или семинар (300 долара на час), па да тренира силово с треньор с картата дето се влиза в 20 зали и половината е от работодателя...

Па ако му се свидят 20 лева инвестиция 10-ина пъти в месеца явно няма толкова нужда от тия тренировки...

20лв се свидят на много хора, които искат да учат щанги, не мога да дам обяснения защо, може би, защото “познавам един човек, който се е научил от ю туб”...
Не говорим за 20, 20 са ако иска да ангажира изцяло вниманието ми със себе си, иначе е 5лв посещението на груповата тренировка, той и толкова няма, горкия човек..

17.06.19
19:18

Охлузванията не са ли най-вече от слизанията, тогава има такъв триещ момент.

17.06.19
19:25

Интересно на какви хора попадате. На мен като ми трябва нещо отивам и казвам какви са ми целите и питам какъв ще е пътя, колко струва и дали ще ме вземе, защото има и тренери, на които не им стиска, случвало ми се е 🙂 или пък такива на които им се струва че ще им причиня главоболия да кажем. Но то си зависи и от заниманието. Истината е че качествени треньори не се намират лесно, каквито и пари да дадеш. Има хора които си мислят, че ако дадат повече пари, ще получат и по-добро качество.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.06.19 19:28.

17.06.19
22:49

казано от ISB на 17.06.19, 19:18:

Охлузванията не са ли най-вече от слизанията, тогава има такъв триещ момент.

Да, раната ми се подобрява, но ми дадоха акъл да я мажа с дефламол, точно като при изгаряне... отивам другиден да си взема чорапи, увивам се с ластичен бинт и strong and бетон !

18.06.19
12:02

Тренировка вчера

Клек 3-1-3-1-3-1
Резултат 115х3 и 1х130кг

Combo в началото на всяка минута...тоест през 40 секунди някъде се пада
1 Hang Squat clean
1 Thruster
1 Split Jerk

35-40-45-50-55-60кг

Комплекс

3 рунда за време
150 скока на въже
50 клека
18 cal row

Време- 13:20

Тренировка днес:

Стриктни набирани

5-4-3-3-2-2
Опити за стриктни HSPU 5-5-5 (1/2 ) НО все по-близо до земята хахах

Комплекс

3 рунда за време

400м бягане“Helen”
21 суинга с пудовка 16кг
12 набирания
Време: 13:05

Пускам клип на цялото комбо, после видях, че има по-интересен човек от мен в ляво, ама какво да се прави... рисковете на живото предаване. Слагам си и един сумарен клип.
Хубавото е, че съм още -400гр отдолу

Мнението беше редактирано от Блажка на 18.06.19 14:00.

18.06.19
12:24

И пак един Offtopic, понеже Мартин ме беше помолил преди 4-5 месеца да споделям какво се случва със Симона, а смятам, че трябва да съм честна, тъй като форумът е много четен и мога да предпазя доста хора от грешен избор на зала...

Никога не ходете при треньор, който няма капацитета ( говорим за бедния речник) да ви обясни какво иска от вас!

Симона ме изостави преди половин година, замаяна от това,че на Герена тренировките ги води световен шампион ( темата “голям шампион - 0 треньор”)... Оттогава тя няма никакъв прогрес, само казвам... понеже при мен дойде с 30-50, за 2 месеца направихме 43- 58… на това си и остана. На всичкото отгоре разбрах, че се е И контузила.

Липсата на индивидуален подход води до такова развитие, за съжаление... липсата на интелигентност у треньора - също.

Мнението беше редактирано от Блажка на 18.06.19 12:25.

18.06.19
15:46

казано от Блажка на 18.06.19, 12:24:

И пак един Offtopic, понеже Мартин ме беше помолил преди 4-5 месеца да споделям какво се случва със Симона, а смятам, че трябва да съм честна, тъй като форумът е много четен и мога да предпазя доста хора от грешен избор на зала...

Никога не ходете при треньор, който няма капацитета ( говорим за бедния речник) да ви обясни какво иска от вас!

Симона ме изостави преди половин година, замаяна от това,че на Герена тренировките ги води световен шампион ( темата “голям шампион - 0 треньор”)... Оттогава тя няма никакъв прогрес, само казвам... понеже при мен дойде с 30-50, за 2 месеца направихме 43- 58… на това си и остана. На всичкото отгоре разбрах, че се е И контузила.

Липсата на индивидуален подход води до такова развитие, за съжаление... липсата на интелигентност у треньора - също.

А хрумвалото ли ти е, че в началото прогресът е най-бърз и това е естественият ход на нещата във всички спортове, в които силата е важна? 🙂 Не казвам, че само това е причината, разбира се, само искам да посея червейчето на съмнението. 🙂

18.06.19
15:54

казано от Boby_ на 18.06.19, 15:46:

казано от Блажка на 18.06.19, 12:24:

А хрумвалото ли ти е, че в началото прогресът е най-бърз и това е естественият ход на нещата във всички спортове, в които силата е важна? 🙂 Не казвам, че само това е причината, разбира се, само искам да посея червейчето на съмнението. 🙂

Много неща ми минаваха през акъла ама за 6 месеца да не успее да тласне +2кг отгоре.. или да изхвърли поне 47, при положение, че хващаше 45 просто не успяваше да ги задържи винаги... айде изхвърлянето е по-сложно, ама на нея и вървеше, но на тласкане за 6 месеца поне 2кг да не може да залепи отгоре ... нещо в методиката куца.

19.06.19
13:02

Поради пожар до залата на Стадион Раковски, тренировки по щанги няма да има цяла седмица...

Тренировка 1 днес:

4км бягане в Южния - около 27 мин, много леко, можех още доста, чак се очудвам на себе си, обаче си видят втората тренировка и си викам - Я по-добре не...

Тренировка 2:

On the 2:00 x 5 Sets:
1 Hang Power Snatch
2 Power Snatches
3 Overhead Squats

Set #1 - 60%
Set #2 - 65%
Set #3+4+5 - Build to a heavy complex for the day.

Тук ще стигна макс до 50кг, ако направя нещо отгоре, ще се похваля

AMRAP 10:
12 Deadlifts
9 Overhead Squats
6 Hang Power Snatches

Barbell - 115/85 - ще скалирам щангата на 35кг, даже ако и те ми дотегнат на 30.. идеята ми е да направя поне 7 рунда за 10 мин, ще отбележа времето довечера - 5 пълни рунда

4 Rounds, Not for Time:
18 Banded Good Mornings
15 x 4-Count Flutter Kicks
12 Glute Bridges

Оставяме лошите мисли в миналото, квото - такова, хората идват и си отиват, тези, които трябва да останат - остават.
Only positive vibes!

Мнението беше редактирано от Блажка на 20.06.19 10:53.

20.06.19
10:16

Вчера до комплекса, всичко по план, тренирахме с Ади, тя обърна 70кг - нов личен рекорд за нея, аз изобщо не знам как успях да лепя 50кг на тея 1-2-3, най-гадното беше ОХС, разбира се.

За комплекса ме посъветва да скалирам направо на 30кг и я послушах... не че при мен има голямо значение щангата колко кила ще е, проблемът е в самите повторения, в крайна сметка направих 5 пълни кръга и имах 10 секунди да дръпна 10 тяги, ама не ми се дърпаше.

Още не мога да им свикна много на нещата и пренебрегвам малката щанга с много повторения, особено в комбинация с тяга.. аз и с лоста да го бях правила или само да се бях навеждала щеше да е същото, на 3-я рунд кръста удари якоооо, не контузия, просто пренат’варване от самия комплекс и то фактически това ти пречи да насилиш повече рундове. Не е в тежестта проблема, а в концепцията.

Накрая правихме малко killer cage… аз и махове, поръчах си бързо въже и ще почвам да мъча дабъли всеки ден като пристигне, дано да е по-бързо.

Днес имам по програма Active Recovery и направих едни леки 3км в Южния за 22мин, включвам и 8км ходене пеша.

Мнението беше редактирано от Блажка на 20.06.19 10:17.

20.06.19
12:07

На тренера лапетата взеха да мъкнат медали вече. Щеше да ми е интересно да сравнявам различните методики на работа, но явно няма да стане. Жалко...

20.06.19
12:21

казано от Мартин на 20.06.19, 12:07:

На тренера лапетата взеха да мъкнат медали вече. Щеше да ми е интересно да сравнявам различните методики на работа, но явно няма да стане. Жалко...

Имам сега едно момче на 15, - Влади. Много е сериозен, започнахме от лоста, падаше - ставаше, в крайна сметка за 2 месеца тренировки стигнахме 50 изхвърляне - 70 обръщане и тласкане с добутване.
Проблемът е, че поради намаления състав на групата, тренировките са вторник и четвъртък, което абсолютно не е достатъчно, за да се подготвим за състезание, а за съжаление аз нямам физическата възможност да отделям повече време, самата аз се готвя в друга зала, където те нямат пък паричната възможност да плащат..
Когато тренирам с тях вторник и четвъртък, ставам в 5, за да ходя до залата, в която аз се готвя и после директно в офиса. Не се оплаквам, споделям как ми минава деня.
Ако бях само тренерче, щеше да е различно. Но засега е така, иначе Влади е много талантлив, даже мисля да спра да качвам клипове във фейса с него да не ми го отнеме пак някой пишман световен шампион....

Та така Мартине - животът продължава 🙂

Мнението беше редактирано от Блажка на 20.06.19 12:25.

21.06.19
20:32

казано от StR на 20.06.19, 22:05:

казано от Блажка на 20.06.19, 12:21:

казано от Мартин на 20.06.19, 12:07:

Но засега е така, иначе Влади е много талантлив, даже мисля да спра да качвам клипове във фейса с него да не ми го отнеме пак някой пишман световен шампион....

Та така Мартине - животът продължава 🙂

Рядко пиша по чуждите дневници, но относно засегнатата тема, човек сам избира при кого да тренира. Не е правилно да му се държи сметка на “състезател”, защо се е отказал от един треньор и е отишъл при друг. А относно прогресът на Симона, то той е  огромен, и технически, и силов. Следя я от ден 1.
  Просто на всеки му е необходимо различно време за да преодолява нова тежест психически. Въпрос на време е. ” Контузията” няма да я коментирам.

Аз тренирам при въпросния треньор от няколко години вече. Тръгнал съм от 60/80, а в момента гоня до края на годината да достигна ниво майстор на спорта 140/165 ( не че е много, но предвид всички фактори, че не съм “профи” започнал от дете и не си вадя хляба от това, плюс че едно забранено хапче не съм взимал до момента ).

Извинявам се предварително ако нарушавам личното пространство, тъй като всеки е свободен да пише каквото си поиска в неговия дневник,но нямаше как да не се включа.

Живи и здрави!

Не бе, прав си, не можеш да виниш състезател за това, че те е сменил.
Тя си знае и без това на мен желанието ми да се състезавам не е угаснало ( явно), така че смятам съдбата си знае работата. Говоря така, защото съм наранена, като ми наближи състезанието, ще забравя и ума и дума 🙂

Живи и здрави! Благодаря за включването, винаги си добре дошъл!

Мнението беше редактирано от Блажка на 21.06.19 21:09.

21.06.19
21:03

Днес ми беше лошо от сутринта, затова в залата основно умения...

Катерене на въже -4 пъти
Махове -10-15
Тяга - 3ки
85,105,115

10ки - 65-75-90

30 Мин 1/2 хспу и опити за двойни скоци на въже

За време:

600м тичане
30 дъмбел снача с 15ка
30 бърпита

Време : 8:50

И това е общо взето, старая се, давам всичко от себе си, играя по правилата, както се казва - каквото сабя покаже накрая.

22.06.19
00:28

казано от Блажка на 21.06.19, 21:03:

тяга 10ки - 90
.

Изпусна...ритъма на музиката)))
А за набирането на въже....като гледам клипа,още преди доста време ми беше направило впечатление,че правиш разни  неща все едно няма път назад...респект.

Мнението беше редактирано от nervak на 22.06.19 00:32.

22.06.19
10:48

Хахах, пуснах специално да чуя музиката, някакво изкъртено техно, те момчетата си носят колонка и си пускат.

Иначе за катеренето на въже - напълно осъзнавам, че техниката ми трябва да се подобри значително, осъзнавам и че съм много назад в доста отношения от другите състезателки, но за 3 месеца ще дам каквото мога, няма път назад... и подкрепата на хората ми е много важна.
Някой като кажат : “Аз сам това- онова... “е аз сама не мога, дори едно мотивиращо “Давай Блажке” да чуя отнякъде и ми идва допълнителна сила на момента.

Благодаря!

П.с. Само да кажа, че без да искам съм докладвала мнението на щангиста, но с цитата съм го запазила, така че се вижда.

Мнението беше редактирано от Блажка на 22.06.19 10:49.

24.06.19
20:33

Събота

5км в Южния парк - 35 Мин точно
*вече въртя само на кръглата писта и нямам пресечен терен и денивелация, което ми позволява да нямам и резки “забързвания”, така че сега започвам да се пробвам да ги сваля под 30мин

Събота - на село

4-4-3-3-2-2 стриктни набирания на тръбата на парника надхват

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Бърпи със стриктна лицева
Клек с подхвърляне на топла за Пилатес
*след всеки кръг бърпита и клекове по 20 ходещи напада с 10кг туба вода над глава

Време : 15 Мин

След хубава закуска разходка в планината с Киара и Златко

Днес :

4км в Южния парк преди пороя ... време 27мин - засега най-доброто ми 6:44 на километър

След това в Пулева
20 Мин опити за DU - започнах по 3-4, но пак тегаво

Преден клек 1 с пауза +1
75,75,75

Комплекс

1000м гребане
50 тръстър 15кг лост
20 набирания ( хванах кипинга и почнах вече по 7 в серия

Време : 10:20

Боди армър сет:

3 кръга с по 2 Мин почивка между

9 римска тяга
15 глутеус моста
22 GHD коремни

Общо взето съм доволна, почнах да придобивам вид на изглед Хахха. Имам делоуд седмица, на мен ми е като “ебах го в делоуда” 😆

Храната я държа под контрол, ракията също Хаххаа 😁

Мнението беше редактирано от Блажка на 24.06.19 20:38.

24.06.19
21:02

То бягането ще се подобрява и освен това ще усетиш много ползите от него по натам.

25.06.19
10:22

Мисля, че вече ги усещам, днес бягането най-накрая от половин година мога да кажа, че ми беше приятно и  ако не ме натискаше работното време, можех да си навъртя 5км на вече 6:32/км, успях да държа скорост на 3-те километра около 6:35-40 без да има кой знае какви неприятни усещания.

Така:

3,5км бягане в Южния парк - 22:54, нов рекорд на 2 miles - 21:50 и 1 mile - 10:17

Тренировка 2 в Пулев

On the 1:30 x 5 Sets:
1 Hang Clean Pull
1 Hang Clean High Pull
2 Hang Power Cleans

Set #1 - 50% of 1RM Clean
Set #2 - 55% of 1RM Clean
Sets #3+4+5 - 60% of 1RM Clean

Тук ще правя на 60кг, нищо, че е разписано да правя на 50.. просто нямам реален макс в момента, на тези кила ми е комфортно, не ми тежат.

“Water Break” Part #1
AMRAP 4:00
27 Hang Power Cleans (95/65) - 30кг
27 Lateral Burpees Over Rower
27/21 Calorie Row

Rest 4:00

“Water Break” Part #2
21 Hang Power Cleans (115/85) - 38кг
21 Lateral Burpees Over Rower
21/15 Calorie Row

Rest 4:00

“Water Break” Part #3
15 Hang Power Cleans (135/95) - 43кг
15 Lateral Burpees Over Rower
15/12 Calorie Row

Тук ще се опитам просто да вляза в рамките на 4 мин от всеки рунд, не знам какъв е тоя делоуд хаха... как да е, здраве да е. Щангите - мисля да спазвам тежестите, ще се справя.

Просто ще се постарая да ги докарам нещата до 200 повторения, гледам, че момичетата в приложението общо взето се движат между 170 - 220, така че 200 ще ме устройва.

Мнението беше редактирано от Блажка на 25.06.19 11:04.

26.06.19
10:15

Вчера повече дрънкане и умения, отколкото тренировка, в крайна сметка тичането сутрин си дава отражения и се чувствах най-комфортно на 55кг при първия компонент на тренировката, направих обаче 3х1х60 и 2х1 на 65кг

Комплексът го оплесках отвсякъде, накрая вместо 15 правех 20ки на обръщане с 40кг... но успях да избутам до 182 повторения, БЪРПИТАТА ме размазааааха..

Как да е, по-важното е да отбележа:

4 серии по 5 повторения HSPU, имам и една междинна серия от 7..

Направо не мога си намеря място от кеф.

Днес - тренировка 1 - 4км в Южния парк за 26мин, скорост 6:31/км, свалих с още 1 мин времето на тези - доволна съм... но вече поразмазана.

Втора тренировка в Пулев:

7 Sets of 1 Rep OHS
Задържане в 4 позиции за мобилност и баланс

Set #1 - 40% of 1RM OHS
Set #2 - 45%
Set #3 - 50%
Set #4 - 55%
Sets #5+6+7 - 60%

On the 2:00 x 5 Sets:
1 High Hang Squat Snatch (pockets)
1 Hang Squat Snatch (knee-level)
1 Low-Hang Squat Snatch (shin, but not floor)

Трябва да стигна до 70% от макса за 1 повторение.. до 40 значи идеално

Комплекс за време:

5 Rounds:
400m Row
15 Overhead Squats (95/65)

Много съм доволна.. за 1 месец се научих да се катеря на въже и да правя HSPU.. остава да натисна на DU и издръжливост, силата малко е паднала, ама при мен тва не е голяма драма.

Звукът е много важен.... хахахаха 😄 Снимана е първата и 4-а серия.. научи ме една много яка мацка Ася ♥

Мнението беше редактирано от Блажка на 26.06.19 10:17.

26.06.19
10:27

Докато гледах видеото, в тежките моменти си закривах така очите с едната ръка 🙂

26.06.19
10:30

казано от kaloyan на 26.06.19, 10:27:

Докато гледах видеото, в тежките моменти си закривах така очите с едната ръка 🙂

Мега лесно е, само да можеш да държиш баланса... изобщо нищо не усещам, лично аз, като натоварване от тоя чийтинг... Ако си як няма как да паднеш, стягаш цялото тяло и изстрелваш.

Мнението беше редактирано от Блажка на 26.06.19 10:30.

26.06.19
10:36

Един приятел ми е казвал, че някъде имат едни възглавнички, специално ги ползват в кросфита за тези неща. Не знам дали е вярно.

26.06.19
10:46

казано от kaloyan на 26.06.19, 10:36:

Един приятел ми е казвал, че някъде имат едни възглавнички, специално ги ползват в кросфита за тези неща. Не знам дали е вярно.

Е под главата ми има възглавничка 😄, и в декатлон се продават, мисля да си взема и да се упражнявам навсякъде, да стигна поне 15 бройки в серия извън комплекс.

Правилата са с възглавничка отдолу и заключени лакти, за тази по-сериозната категория RX или дават стриктни или на нивото на въпросната възглавничка ти слагат два диска от 10 или 15кг, което леко затруднява, но не е кой знае какво.
Сега съм се съсредоточила да си изпълня изискванията за моята група, за RX има ходене на ръце и muscle ups.. поне година време ако не и 2.

27.06.19
10:42

Вчера тренировката по план мина, обаче тея кросфитърски схеми на вдигане ми разказват играта, измислят си някви упражнения и някви правила на вдигането на тежести, дето развалят цялата история.
Все едно нова техника правя, вчера на изхвърлянето щях да се убия, имах 1 повторение от нивото на джобовете, 1 надколяно, 1 подколяно - викам си - нема проблеми...
Няма, ама има, щото като е на нивото на джобовете няма как да вкараш щангистка техника и да засилиш, то аз пак го измислих горе-долу, но общо взето, колкото и да си техничен - не ти върши особена работа.

Иначе на комплекса доволно - 75 клека с щанга над глава на 30кг в 5 серии по 15 ги направих unbroken… дадох 15:30 мин време и то беше щото се офлянквах на 5х400 гребане.

Пак си бетствахме с Аделина, ама тя бетстваше повече на нейния комплекс, че сме по различни програми, аз нали съм в “ебати делоуда” хахха.

Днес - много почивка, мисля да направя 8км ходене пеша и сауна, вчера изпих 1/2 бира и припаднах, което означава, че трябва да се почива, аз 1/2 бира последно в 5-и клас май съм пила..

Мнението беше редактирано от Блажка на 27.06.19 10:55.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1