Моторетка

Темата е заключена.
Прескочи до:
Теди Илиева

14.05.14
17:28

казано от Лиана на 14.05.14, 00:13:

Калории никога не съм броила и нямам опит в тази посока, но мисля че ще ми бъде психически натоварващо. В крайна сметка сигурно ще ми се наложи по някое време да поогранича храната, но се надявам да стане по естествен начин.

Аз също не съм фен на сметките. По-горе го направих инцидентно за да се види, че приема ми е достатъчно “енергиен”.

Теди Илиева

14.05.14
18:59

Спирам с мрънкането. Спря да вали. Излизам да покарам колелото! Може би трябваше да си купя лодка :)

14.05.14
20:09

казано от Теди Илиева на 13.05.14, 22:10:

Аз гледах калорийните стойности тук в сайта на bb-team.

3х60гр яйца=90ккалх3=280

ами на мен fitday ми дава 189 калории за 3 яйца... явно има разлики

14.05.14
20:26

казано от Eli Ivanova на 14.05.14, 20:09:

3х60гр яйца=90ккалх3=280

Това е една от причините, поради които смятането на калории не е препоръчително. ;)

15.05.14
09:27

3х60гр яйца=90ккалх3=280

Нещо си объркала грамажите. И фитдей, и бб-тийм дават 143 ккал за 100 гр сурово яйце. Във фитдей има различни варианти за размери на яйцето обаче и точно това е подвеждащо. Смятай си ги в грамове и ще излизат сравними резултати.

Но Марги е права, че смятането на калории не е удачно в повечето случаи. Има полза, ако се храниш по определен начин дългосрочно и просто искаш да видиш къде се намираш и да оправиш “фината” настройка на калорийния баланс и съотношението на макронутринетите, но може да е подвеждащо, защото пресмятането на “неутралния” баланс не може да е точно - трудно се отчита скоростта на метаболизма, реалната степен на двигателна активност и доста други фактори. Освен това води до излишен стрес и притеснения и в това отношение може да се приравни на ежедневното мерене на личното тегло на кантар.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.05.14 09:28.

15.05.14
11:18

Ако се храните с едно и също всеки ден, не се налага много да броите калории, но ако менюто ви е разнообразно, то е препоръчително.
Един запис на храните и преглед в края на деня (седмицата) ще даде много по-ясна представа какво и колко ядем и какво можем да променим.
Относно стреса, психическото натоварване и притеснението от броенето на калории - за мен по-стресиращо е да спазвам 2 месеца диета и накрая да се чудя защо няма резултат.

Теди Илиева

15.05.14
12:16

казано от Boby_ на 15.05.14, 09:27:

3х60гр яйца=90ккалх3=280

Нещо си объркала грамажите. И фитдей, и бб-тийм дават 143 ккал за 100 гр сурово яйце. Във фитдей има различни варианти за размери на яйцето обаче и точно това е подвеждащо. Смятай си ги в грамове и ще излизат сравними резултати.

Да, прави сте.
Едно средно яйце от 60гр е 85,8 ккал, а не 90ккал, както съм написала. Явно при сметките съм закръглила малко повече.
Смятах ги 3 яйца размер М (по 60гр всяко), защото четох за стандартните размери в магазините на яйцата. Ето такива са в магазинната мрежа:

НАРЕДБА № 31 от 6.07.2001 г. за изискванията за предлагане на пазара на кокоши яйца за консумация, обн., ДВ/бр. 67 от 31.07.2001 г. В съответствие с тази наредба, яйцата за консумация, които се предлагат са маркирани с трайно, неизмиващо се и издържащо на варене, немиришещо и безвредно за здравето мастило и категоризирани в следните категории:
Категория ХL с грамаж от 73 до 80 г.
Категория L с грамаж от 63 до 73 г.
Категория М с грамаж от 53 до 63 г.
Категория S с грамаж от 45 до 53 г.
Източник: http://www.zora-donchevobg.com/cont07.htm

Теди Илиева

15.05.14
12:23

казано от Петко К на 15.05.14, 11:18:

Ако се храните с едно и също всеки ден, не се налага много да броите калории, но ако менюто ви е разнообразно, то е препоръчително.

Чак сега ми просветна нещо :)
Сега разбирам, защо трениращите си правят толкова еднообразни менюта. Така са сигурни какво поемат, без всеки ден да смятат калории, което е супер досадно губене на време.
Аз харесвам разнообразието и трябва малко повече да внимавам. Особено като проверих колко калорични са продукти като тахан, кокос..... Две лъжици на ден повече и баланса заминава. Както и да е, привикването към определена култура на хранене изисква и усилия :)
Благодаря за коментарите!

Теди Илиева

15.05.14
21:10

Междинно теглене след трите разтоварващи: -1кг (от 103,5кг до 102,5кг)

Днес - Четвъртък 15/05
8ч: закуска: билков чай, ягоди, орехи, годжи бери
12ч: общо 300гр различни видове салати от: червено цвекло, целина, морков и сусам, със зехтин и зелени подправки
(по план за обяд трябваше бонбони от кокос, фурми и какаови зърна но се успах и нямаше време да ги правя сутринта)
15ч:  бадеми
17ч: кръгова тренировка 1
19ч: салата, маслини, 3 варени яйца с куркума

Добавките:
при ставане: в чаша вода- сока на 1 лимон, 1/2 ч.л. МСМ, 2 с.л. сок от алое
с вечерята 2 гр. рибено масло, 10 капки вигантол

Вода: 1,5л

Теди Илиева

15.05.14
22:46

Малко етно музика за цвят и настроение :)

Теди Илиева

16.05.14
20:43

Петък 16/05
8ч: зелен чай, 2 с.л. тахан с 1 ч.л. мед, какао, 1 лимон и канела
до обед - билкови чайчета
12ч: авокадо, смачкано с 1 ч.л. мед и какао, 2 овесени бисквити
15ч: 250гр. ягоди
17ч: кардио 30 мин с целеви пулс 140-150 (на кростренажора се получи!) + сауна и ниацин
19ч: риба тон, грах яхния с домати, 3 маслини

Добавки:
с вечерята: 2 гр. рибено масло, 10 капки вигантол

Вода: 2л

Теди Илиева

16.05.14
22:10

Какво съм предвидила за последните 2 дни от седмицата:

Събота 17/05
до 15ч: само неподсладени чайчета - зелен и билков (получава се фаст от 19-20 часа)
15ч: 10 ореха
17ч: кръгова тренировка 2
19ч: (вечеря по избор) талятели с домати и пармезан
Вода: 1,5 л (не включва чая)

Привечер ако не вали -  колело 7-8км. само на педали без включване на батерията, защото нагоряха едни щепселчета по моя вина, разбира се и сега не прави добър контакт. Ел.частта ще трябва да мине на ремонт в Гео Милев при майстора.

Неделя 18/05
8ч: билков чай, сурови орехи и годжи бери
10ч: кардио 30 мин с целеви пулс 140-150 (на велоергометъра за проба дали ще вдигна над 140 пулс) + сауна и ниацин
12ч: салата от моркови, омлет от 3-4 яйца
следобед какаови зърна
19ч: риба, салата, кафяв ориз
Вода: 2л (течностите в деня са засилени заради сауната)

Добавките са си същите и за двата дни:
с вечерята: 2 гр. рибено масло, 10 капки вигантол

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 16.05.14 22:12.

17.05.14
13:34

Браво Теди, вече звучиш във форма :) .
Намерих книжката, авторът е Милена Динкова, а самата книжка е “Любовта - какво не знаем за нея”. Не съм я чела, но горещо я препоръчват. С нейна помощ можем да разберем защо реагираме по определен начин в отношенията си с хората и не оценяваме достатъчно себе си. Моля те, ако я прочетеш да дадеш и твоето мнение.

Теди Илиева

19.05.14
08:23

Резултати за изминалата 15-та седмица
от 103,5кг до 101,6кг
Свалени: 1,9 кг
Свалени с натрупване от началото: -12,4 кг
Оставащи килограми за сваляне: 36,6кг
Оставащи седмици до края на годината: 32
Извънредни разтоварващи дни: 3
Брой тренировки: 4

Назад съм от плана, но поне успях да обърна тенденцията пак надолу. Въпреки, че ми се иска да направя още извънредни разтоварващи, ще изчакам 1 месец. Трябва да засека как ми се отразява написания режим без да го прекъсвам. Може пък и само с него да наваксам. Нека видим.

В събота счупих колелото на 5-тия километър. Все още съм доста тежка, очакваше се. Сега търся някакъв болт и разни майстори ме мотаят.

Теди Илиева

19.05.14
08:33

Понеделник 19/05 - кръгова 1
8ч: билков чай, ябълка, 10 ореха
10ч:  кръгова тренировка 1
12ч: шоколадов крем от-> 2с.л. тахан, 1с.л. мед, 2 с.л. какао, 1/2 ч.л. мака, 2 с.л. смлени семена чиа, сока на 1 лимон
следобед: ягоди
19ч: зелена салата с маслини, кафяв ориз, 150гр. кашкавал

Вторник 20/05 - кардио
8ч: чай, 5-6 какаови зърна
10ч: кардио 30 мин с целеви пулс 140-150 (на кростренажор става, на другите уреди не ми се получава) + ниацин и сауна
12ч: 100гр. сирене бри или камембер с шепа сурови орехи, 1 краставица
следобед: ягоди
19ч: зеленчукова крем супа с куркума, 3 яйца

Сряда 21/05 - фаст и почивка
до 15ч само на чай
15: овесени ядки с орехи, стафиди, канела и мед
19ч: риба+ салата

Четвъртък 22/05 - кръгова 2
8: настъргана ябълка с орехи, канела и стафиди
10ч: кръгова тренировка 2
12ч: бонбони от 3 с.л. кокосови стърготини, 5 фурми, 10 какаови зърна
следобед: 10 бадема, шепа череши
19: салата, 3 варени яйца с куркума

Петък 23/05 - почивка
8: чай, 2с.л. тахан, 1 с.л. какао, 1 лимон, канела
12ч: крем от 1 авокадо, банан и канела; 2 овесени бисквити
следобед: 10 лешника, шепа череши
19ч: риба, салата, маслини (+киноа)

Добавки за всички дни:

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.05.14 08:35.

Теди, много добре се движиш, браво! :)

Искам да те питам за тези какаови зърна- как ти се отразяват? Потушават ли ти желанието за сладко и какао и как ги консумираш?

Мислех да си ги включа в моя режим като приравня някой еквивалент на мазнини/калории/въглехидрати и ми е интересно мнението ти, защото виждам, че присъстват систематично.

Благодаря! :)

19.05.14
11:54

казано от Малечка Палечка на 19.05.14, 09:36:

Искам да те питам за тези какаови зърна- как ти се отразяват? Потушават ли ти желанието за сладко и какао и как ги консумираш?

И аз мисля да си купя, предполагам че трябва да ги търся в Био Магазин, дали ги има в големите вериги? (wasntme)

Теди Илиева

19.05.14
17:12

Ето тук пише повече за какаото: http://www.bb-team.org/articles/3240_kakao

Понеже са горчиви, сякаш ми подтискат апетита. Поне така го усещам.
Как ги ям - дъвча зърната, леко хрупкави са, като ядките. Повече от 10 не мога на един прием, вкуса е силен.
Купих си ги от е-магазин. Най-добре пробвайте с насипни, малък грамаж, да кажем 100гр., нищо че излизат малко по-скъпо, колкото за проба. Опаковка от 250гр. на мен лично ще ми стигне за поне 2 месеца.

Най-приятно е като тръгнете с тях да правите домашни бонбони, но и най-калорично става. За между храненията са о.к., но все пак е въпрос на вкус. Аз ги дъвча, заради полезните свойства-антиоксидант и т.н.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.05.14 17:40.

Теди Илиева

19.05.14
18:03

Hey Hey и Малечка, непременно проверете и маката: http://www.bb-team.org/articles/1669_maka-lepidium-meyenii-tropicheski-lek-za-libido

Теди, мерси за препоръчките и изясненията. :) Т.е. горчиви са, но са си с вкус на какао, нали?

Hey, Hey аз съм виждала био какаови зърна и във Фантастико на регала със “здравословни, био” храни в едни хартиени торбички. Изглеждаха много симпатично.

Теди, сега прочетох и статията за мака, добре звучи, но ме притесни частта с либидото, да не търся после нещо либидонамаляващо. :D:D

20.05.14
14:35

казано от Малечка Палечка на 20.05.14, 12:42:

Т.е. горчиви са, но са си с вкус на какао, нали?

Еми, на какво да имат вкус?! Нали от тях правят шоколада - той има вкус на какаови зърна, ама са го развалили с млякото и захарта. ;)

казано от Малечка Палечка на 20.05.14, 12:42:

Теди, сега прочетох и статията за мака, добре звучи, но ме притесни частта с либидото, да не търся после нещо либидонамаляващо. :D:D

Маката всъщност действа либидостимулиращо само при мъжете, на жените просто балансира хормоните. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 21.05.14 08:14.

Марги, благодаря ти! Включвам ги в списъка със следващите покупки, трябва да се пробва това. :)

22.05.14
16:41

Теди, ти си направо герой с тези количества какаови зърна, които хапваш. Сетих се аз днес, че имам в шкафа и реших че трябва да си ги доям. Едва изядох 2 броя. Преди време си купих от едно биомагазинче в София два вида насипни и си спомням, че поне единия вид тогава ми бяха много интересни на вкус, но не знам защо не ги изядох. Сега трябва да измисля как да оползотворя останалите.

22.05.14
16:44

Аз на ден си изяждам без проблем пълна шепа...цели, смлени, смесени с други неща...на когото са му силни и горчиви, може да ми ги изпраща. ;)

22.05.14
16:59

Всъщност търся добър стопанин на един пакет от супермаркета ( не са био). Ако някой има желание, нека ми пише :)

22.05.14
17:13

:) Марги, не знам дали си заслужава това количество да се изпраща, иначе с удоволствие. Не обичам да хвърлям неща за хранене и ще потърся как да ги доям така, че да ми е вкусно. Чудно ми е само, че миналия път едните ми харесаха определено, а днес направо се вгорчих.

Теди, извинявай, че в твоята темичка си говорим, ама така се получи (hug) .

Теди Илиева

23.05.14
22:08

Кантара показва задръжка от началото на седмицата до днес. Бях в МЦ. За първи път от близо 2 години мина почти без болки и не ми се наложи да пия медикаменти.
В понеделник ще запиша седмичните резултати - освен тегло ще проверя и сантиметри. За уикенда режима е следния:

Събота 24/05 - фаст и кардио
сутринта - кардио 30 мин с целеви пулс 140-150 (на кростренажор) + ниацин и сауна
до 15ч само на чай
15-16ч: 10 какаови зърна
19ч: вечеря по избор - сух таратор от 1 кисело мляко, връзка копър, чесън и краставица

Неделя 25/05 - почивка
8ч: зелен чай, сурови орехи и годжи бери
12ч: 3 бъркани яйца, чери домати
18ч: риба + салата и малко кафяв ориз

Водата: поне 2л. на ден
Няма промяна в добавките:

23.05.14
22:17

Здравей Теди, извинявам се, че се намесвам, Но защо не пробваш в неделя да направиш зареждащ ден? Аз например, когато свалях всяка неделя правех зареждащ ден, понеделник пак си влизах в нормите на хранене “грамажи”. Виждам, че имаш напредък Моите Поздравления за желанието, да промениш живота си :)

П.п. Аз все още си правя зареждащ ден, имам още около 20-25 кг. да сваля до сега успях да сваля почти 40 кг. Но има още какво да се желае :)

Извинявам се, че спамя в дневника ти :)

Мнението беше редактирано от Рейнс на 23.05.14 22:19.

Теди Илиева

23.05.14
22:58

Много интересно предложение, радвам се че се обади :)

Неведнъж ми е предлагано и съм го практикувала, но не за цял ден, а като едно основно хранене по избор седмично - каквото си поискам и колкото ми се яде. И в този режим го имам - събота вечер. Понеже ми се е дояло кисело мляко, сънувам го от 1 седмица, за това си избрах сухия таратор. Млечните продукти не са препоръчителни и за това все ме влекат. От към калории, не е особено зареждащо, но го очаквам с нетърпение.

Ти нали не ме будалкаш с тези цифри, които си написал..... много сериозно постижение! За колко време?

23.05.14
23:23

Защо да се базикам? Ако желаеш, мога да споделя снимки от преди и сега. Ми горе долу за 5 месеца и половина, ги свалих тези килограми. То не бяха,пътеки,колела,бягане,ходене,катерене по Витоша и т.н. Ще споделя, как си правя аз зареждащия ден в неделя. Сутринта си позволявам едно кафенце, след това заминаваме за село при баба ми, винаги когато отида трапезата е пълна с всякакви вкусотии. Избирам си какво точно да хапвам, Но по-малки количества позволявам си сладко , например за миналата неделя изядох около “7-9 шоколадови бонбони Мерси” , след това хапнах малко повече въглехидрати, хляб,картофи и т.н. В понеделник когато започнах всичко да си спазвам стриктно, бях качил около 400-550 гр. След 3 дни в спазване на хранителния + тренировките бях свалил около 1,7 кг. Което за мен е доста добре. И така всяка неделя правя едно и също. Може да се повтарям в някой изречение, че много ми се спи и едвам гледам/мисля. Ако има нещо питай, ще се радвам да помогна с каквото мога.

Теди Илиева

24.05.14
20:18

Благодаря, Жорка, но не целя скоростно сваляне, защото през годините това се е доказало при мен като порочен кръг завършваш с  наваксване на килограмите за сметка на мазнини. Нищо чудно, че към момента все още кантара не ми хваща процента т.е. над 45%.

Целта ми е напипване на общ здравословен подход и умерено сваляне (предимно от мазнини), за което ми помагат професионално.  Лошо е, че към момента не мога да сверявам как се движа с процента, за това включих сантиметъра за ориентир по съвет от съфорумците. В понеделник ще постна седмични резултати, които ще са по-говорещи, за това дали се движа в правилната посока.

24.05.14
20:42

Съгласен съм с написаното, аз също не исках бързо отслабване. Но когато направих живота си по-активен, излизане с приятели,фитнес,разходки и т.н. Да си призная честно, изобщо не разбрах кога свалих тези килограми, изобщо не съм използвал помощтни вещества. “бърнър,карнитин и т.н.” , всичко това успях да го постигна с много воля, добри приятели които ме подкрепяха и ми помагаха. Имаш воля,желание,хъс , амбиция и т.н. Това е най-важното, когато човек иска да направи нещо в живота си. Ако толкова се притесняваш, че си в застой защо не пробваш с приема на “Л-карнитин” , само предлагам да опиташ.

Теди Илиева

24.05.14
20:47

Не се знае дали е застой. Тренировъчната програма ми е нова и с нея може би съм качила мускул, който е по-тежък.
Ще се посъветвам и ще почета за карнитина. Благодаря :)

24.05.14
21:19

Според мен, проблема не е в програмата. Може да е на психична основа, не искам да кажа, че си “луда” нещо от този род. Просто майка когато, искаше да отслабне с нейните 64 кг. с мокри дрехи на 39 г. Тя беше си втълпила, че изобщо не сваля килограми, резултати на лице имаше, Но тя беше убедена, че изобщо не сваля. В седмицата сваляше по 700-1000 кг. Но за нея, това беше много малко, а сантиметъра показваше с по 1-2 см. на седмица , не се притеснявай толкова много. Новата седмица е ново начало, незнам каква ти е фитнес програмата, но знам, че повече мускули = повече горене на мазнини.

П.п. Един приятел от форума, ми препоръча този ацетил л-карнитин да си взема, ако искаш можеш да пробваш с него.: Bulk Powders Acetyl L-carnitine

Мнението беше редактирано от Рейнс на 24.05.14 21:23.

Теди Илиева

26.05.14
06:47

Резултати за изминалата 16-та седмица
от 101,6кг до 100,8 кг
Свалени: - 0,8 кг
Свалени с натрупване от началото: -13,2 кг
Оставащи килограми за сваляне: 35,8кг
Оставащи седмици до края на годината: 31
От обиколките имам свалени 1см от талия и 1см от бедро.

Следващите 3 седмици ще повторя режима описан по-горе.

01.06.14
18:05

Теди, нещо се изгуби последните 4-5 дни? Да не избяга?

Теди Илиева

01.06.14
19:13

Нееее, тук съм си :)
Обикалях по сайта и чуждите дневници. Утре ще постна резултати от изминалата седмицата. Ще променям режима и в момента го оформям.

Теди Илиева

02.06.14
08:42

Резултати за изминалата 17-та седмица
задръжка на 100,8кг
Свалени: 0 кг
Свалени с натрупване от началото: -13,2 кг
Оставащи килограми за сваляне: 35,8кг
Оставащи седмици до края на годината: 30

Нещо не ми се получи. Сантиметрите също го потвърдиха.
Тази седмица не успях да спазвам хранителния режим. Имах и повече от обичайното натоварване в работата.
Вече съм с почти 6 кг. назад в плана (30 седмици до края на годината и 35,8кг за сваляне). От доста седмици съм в задръжка.
На 14.04 съм била 102,7кг, а днес 02.06 съм 100.8 т.е. за 7 седмици прогрес от едва 1,9кг. Не съм гладна, но постоянно се чувствам като на диета/ограничения. За това бeше необходима промяна.
Разликата няма да е голяма, но ще ми даде повече свобода при избора на храна. С това мисля, че спокойствието ми ще се върне.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 02.06.14 08:47.

Теди Илиева

02.06.14
08:44

Продължавам с Intermittent fasting (Периодично гладуване), схема 5:2, като в 5-те дни се храня балансирано, а в 2-та дни правя разтоварване.

Храната през 5-те дни с балансирано хранене е на 4-5 приема:
Закуска- плод/фреш/смути на 1-2 приема (при глад допускам овесена каша, но тогава за обяд ще е само салата)
Обяд- салата (+ евентуално картофи/ориз/пълнозърнест хляб/спагети, и то само ако тренировката ми е сутрин)
Следобедна закуска - до 30гр ядки/зеленчук/какаови зърна
Вечеря - голяма салата и добавка, както следва
2 дни яйца
2 дни риба
1 ден млечен продукт

Приема в 2-та разтоварващи дни е:
късен обяд към 15ч от овесено мюсли, а за вечеря салата и бобови култури

Въпроса със сладкото:
Ако ми се дояде, мога да си го позволя преди обед. Хубави варианти са суровите бонбони и шоко крема.

Към добавките запазвам веднъж седмично мака. Иначе всеки ден са:
при ставане в чаша вода- сока на 1 лимон, 1/2 ч.л. МСМ, 2 с.л. сок от алое

Теди Илиева

02.06.14
08:46

Тренировки:
Няма да ги правя в разтоварващите дни.
Остават 4 пъти седмично, редуване на кръгови тренировки и само кардио. Скоро ще имам нова тренировъчна схема, за да разнообразя. Освен това свикнах на натоварването, за това докато стане новата продължавам с
досегашната, но ще увелича малко тежестта на гирите от 4 на 5кг.

Колелото още чака. Не съм паднала под 100 за да го карам, не искам пак да се счупи. За електро частта продължавам да чакам заетия майстор да я оправи. Заседналия счупен корейски болт успяхме да го извадим с много зор и го заменихме с български, да видиме колко здрав ще излезе.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 02.06.14 08:46.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1