Бисери от форума

Темата е заключена.
Прескочи до:

13.10.12
13:00

казано от Veso Pervazov на 13.10.12, 00:28:

казано от nowisthetime на 13.10.12, 00:12:

...
Спазвам хранителни режими от самото начало,вече 4-та година уплътних тренировките до 7-8дена в седмицата...
Въпросът ми е тъй като нямам особен стаж с добавките и особено със зобове,искам насоки какво и как(цикли,дози,имена на препарати)  да го вземам това чудо,което ще ме изтреля? Целта  ми е да вдигна 10-15килограма за в срок 1 година,а ще се радвам и за по малко.
НЯМАМ МЕРКИ дали ще е скъпо,екстремно вредно или не,просто търся силен ефект!
Искам отговори ,само НЕобвързани със здравето!...

Да оставим настрана въпроса със зобовете и “гладко течащата и логична” мисъл на автора, чудно ми е само как успява да тренира 8 дни в седмицата...

Например двуразова тренировка...

13.10.12
13:25

казано от Pavel на 13.10.12, 13:00:

Например двуразова тренировка...

Бих го нарекъл 8 пъти, не 8 дни в седмицата. Тя седмицата си е 7 дни ако щеш и 4-разови да правиш.

22.10.12
17:19

казано от дидо Попов на 22.10.12, 17:16:

Имам няколко прятели който доста са се татуирали, не знам може би за да изпъкват мусколите им :)

:x

22.10.12
18:11

А ти отде знаеш какво е мускОли, мо’е да не е мускули а нещо друго.. и да си изпъква от татуси :)

27.10.12
18:09

казано от Пенко Деянов на 27.10.12, 11:42:

Абе -  брато ,  Тези Упражнения - Включват ..  Понеделник , Гърди / Трицепс -  Ако Правя  Гърди / Трицепс  И Едновременно - Гръб и  бицепс , ще се Стопят Мускулите бе Кво Говориш ти  ..  Трябва  Един ден . да Правиш ..  да Речем - Една от Тези Групи Мускули - ( Гръб , Бицепс ) - ( Корем , Крака , ) няма как да правя Всичко в Един ден ;хх

02.11.12
16:48

казано от Петко К на 02.11.12, 16:19:

Тук “нормални” хора няма ;) Или ако има, не се задържат дълго :D

Благодаря, Петко, благодаря! :D

П. П. Добре, че има кавички! :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.11.12 16:54.

15.11.12
17:16

казано от a4o_a4kin на 07.03.10, 20:56:

Нали след като се изкъпеш се отпускаш, нетрябва ли да седиш напомпан след тренировката докъто мускула не се отпусне сам ???

Източник: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43470

Мнението беше редактирано от Pavel на 15.11.12 17:17.

19.11.12
20:30

Бб-тийм, некадърници такива :D

казано от Dimitar Nikolov на 19.11.12, 00:17:

Дани, чета някои от твоите изказвания и мисля, че мога да ти кажа интересни и ефективни начини за постигането на твоите цели :)
Аз съм фитнес инструктор и за минал курсове в чужбина на тема хранене, натоварване, отслабване и много други. Мисля че 95 % от всички по тези форуми не схващат основни принципи, методи и начини за изгаряне на мазнини по ефективен и здравословен начин. Ето контакт за вразка.. Скайп: d***************

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.11.12 21:51.

Аз съм бъдещ мистър Олимпия... скайп да давам ли?

20.11.12
10:57

казано от kristiancho на 19.11.12, 21:36:

Аз съм бъдещ мистър Олимпия... скайп да давам ли?

Аз мога да ти помогна да станеш, намери ме във фейсбук и си прготви 150-200лв за месечна карта, а да знаеш, че ще плащаш и моето посещение у фитнесо, дето ще те тренирам :D

Твой съм! :D

казано от brusakch на 20.11.12, 13:06:

Повечето добавки си действат само като ние си го втълпяваме(плацебо). Каквото ти е в главата това става , това виждаш.

20.11.12
15:35

казано от Димитър Иванов на 20.11.12, 14:39:

Повечето добавки си действат само като ние си го втълпяваме(плацебо). Каквото ти е в главата това става , това виждаш.

Защо реши, че това е за бисерите?

Повечето добавки си действат само като ние си го втълпяваме(плацебо).Каквото ти е в главата това става , това виждаш.

казано от Vic на 20.11.12, 15:35:

Няма как да си втълпяваш, че действат и заради това да действат. :) Има добавки, при които не се усеща действието, но..

20.11.12
15:54

казано от Димитър Иванов на 20.11.12, 15:50:

Повечето добавки си действат само като ние си го втълпяваме(плацебо).Каквото ти е в главата това става , това виждаш.

казано от Vic на 20.11.12, 15:35:

Няма как да си втълпяваш, че действат и заради това да действат. :) Има добавки, при които не се усеща действието, но..

Е, аз пък ти казвам, че момчето е право и всичко е в главата :).

Да, всичко е в главата.Вие изкарахте, че Велико, ще направи шест набирания +40кг , като макса му е едно с тях.Само като отидеш да тренираш с нагласата, че го можеш...Аз мога да ида с нагласа за 200кг тяга, но да не ги и мръдна :) Както и да е, по-добре ми махнете мнението и да се приключва спора. :)

20.11.12
16:17

казано от Димитър Иванов на 20.11.12, 16:06:

Да, всичко е в главата.Вие изкарахте, че Велико, ще направи шест набирания +40кг , като макса му е едно с тях.Само като отидеш да тренираш с нагласата, че го можеш...Аз мога да ида с нагласа за 200кг тяга, но да не ги и мръдна :) Както и да е, по-добре ми махнете мнението и да се приключва спора. :)

Митко,

Виж, не ти скачам просто ей така, за да ти опонирам. Това, че не всеки може да има достатъчно силна психика, за да повярва и да го направи, не значи, че е невъзможно.

И тъй като стана въпрос за Велико - да, може да го направи. Както и ти можеш да вдигнеш 200 кг. Мускулите ти притежават много по-голяма сила, отколкото си в състояние за реализираш при нормални обстоятелства. Това е доказан факт. Това, което евентуално няма да издържи на свръхнатоварване, са връзки, сухожилия и кости. Обяснението е доста сложно и дълго, но накратко тялото има защитен механизъм, нещо като бушони, които “изключват” импулса към мускулите, когато ЦПУ-то прецени, че можеш да се самонараниш. С тренировките ти заздравяваш сухожилия, връзки, кости и караш тялото и в частност модула за управление да се убеди, че е безопасно да ти отпусне повече от наличната сила.

казано от Vic на 20.11.12, 16:17:

Мускулите ти притежават много по-голяма сила, отколкото си в състояние за реализираш при нормални обстоятелства. Това е доказан факт. Това, което евентуално няма да издържи на свръхнатоварване, са връзки, сухожилия и кости. Обяснението е доста сложно и дълго, но накратко тялото има защитен механизъм, нещо като бушони, които “изключват” импулса към мускулите, когато ЦПУ-то прецени, че можеш да се самонараниш. С тренировките ти заздравяваш сухожилия, връзки, кости и караш тялото и в частност модула за управление да се убеди, че е безопасно да ти отпусне повече от наличната сила.

Не ми се щеше да спамя допълнително темата, но точно по нея може да гледате този клип. По-специално след 07:55мин.

Бате Вики е прав, че потенциала е много по-голям и се отключва при реална опастност за живота и тинтири минтири... психиката играе много голяма роля определено... но според мен добавките също имат своята роля.... ако си мислиш, че без добавки няма да постигнеш нищо вероятно няма да реализираш минимума от потенциала си - факт.... но ако всичко беше в главата ни... нямаше да има стероиди и добавки или ако ги имаше нямаше да се ползват... :) не става дума някоя фирма да излъже с протеин мене и тебе и оня... става дума за атлети които реално знаят какво ползват и защо го ползват... според мен извода е, че всички са прави :)

И тъй като стана въпрос за Велико - да, може да го направи. Както и ти можеш да вдигнеш 200 кг. Мускулите ти притежават много по-голяма сила, отколкото си в състояние за реализираш при нормални обстоятелства. Това е доказан факт.

Това го знам. :) Но няма как да се случи, само като отиваш с нагласата да подобриш рекорда и да добавиш пет повторения(примерно).Доколкото знам, може да се случи само в екстремни ситуации.
ПП:Предлагам да се преместят мненията или да се изтрият, защото стана голям спам в темата. :)

20.11.12
17:03

казано от Димитър Иванов на 20.11.12, 16:49:

И тъй като стана въпрос за Велико - да, може да го направи. Както и ти можеш да вдигнеш 200 кг. Мускулите ти притежават много по-голяма сила, отколкото си в състояние за реализираш при нормални обстоятелства. Това е доказан факт.

Това го знам. :) Но няма как да се случи, само като отиваш с нагласата да подобриш рекорда и да добавиш пет повторения(примерно).Доколкото знам, може да се случи само в екстремни ситуации.
ПП:Предлагам да се преместят мненията или да се изтрият, защото стана голям спам в темата. :)

Как според теб нараства силата на атлети, които държат определена категория и не могат да качват мускули над определени граници? И защо тренирани атлети си подобряват постиженията под въздействие на фактори, които влияят на психиката и които според теб не би трябвало да имат значение (визирам силна емоция, подкрепа на публиката, надъхване от треньора и т.н.).

Ако трябва, ще изтрия постовете или ще ги преместя по-късно.

20.11.12
17:31

Дори антибиотиците имат плацебо ефект, камо ли други препарати/добавки... (handshake)

казано от Vic на 20.11.12, 17:03:

Как според теб нараства силата на атлети, които държат определена категория и не могат да качват мускули над определени граници?

С тренировки не за ден-два, а доста повече+подходящите “препарати”.Примерно аз свалих килограми, пък силата ми се качи с времето.

И защо тренирани атлети си подобряват постиженията под въздействие на фактори, които влияят на психиката и които според теб не би трябвало да имат значение (визирам силна емоция, подкрепа на публиката, надъхване от треньора и т.н.).

Отново за пример Велико.Другата тренировка отива и има някой, който да го мотивира, но ще направи най-много още едно повторение, а не пет.И за атлетите като цяло, не мисля че ще има голяма разлика в постиженията, може да има малка, но за голяма, клипа който Тишо постна - екстремни ситуации. :)

Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 20.11.12 17:37.

20.11.12
17:55

казано от Димитър Иванов на 20.11.12, 17:36:

Как според теб нараства силата на атлети, които държат определена категория и не могат да качват мускули над определени граници?

С тренировки не за ден-два, а доста повече+подходящите “препарати”.

Да разбирам, че без препарати, нищо не се случва? И като говорим за препарати, кои добавки визираш?

Примерно аз свалих килограми, пък силата ми се качи с времето.

Това просто доказва тезата ми.

И защо тренирани атлети си подобряват постиженията под въздействие на фактори, които влияят на психиката и които според теб не би трябвало да имат значение (визирам силна емоция, подкрепа на публиката, надъхване от треньора и т.н.).

Отново за пример Велико.Другата тренировка отива и има някой, който да го мотивира, но ще направи най-много още едно повторение, а не пет.И за атлетите като цяло, не мисля че ще има голяма разлика в постиженията, може да има малка, но за голяма, клипа който Тишо постна - екстремни ситуации. :)

И кой е казал, че трябва да стане отведнъж? Доколкото знам, дори за хормоналните препарати са необходими месеци за да има осезаема разлика в силовите резултати.

Май стана безсмислено да се дискутира. Продължавай да вярваш в добавките, нямам нищо против. Всеки сам избира.
“Вълшебното” е в главата ти, не в хапчето. Over and out от мен.

Едит:
Тишо,
Ако прецениш, премести в отделна тема. Лично аз нямам нищо против и да се изтрият мненията по страничната тема. Мога и аз да го направя, ако си съгласен да се трие.

казано от Vic на 20.11.12, 17:55:

Да разбирам, че без препарати, нищо не се случва?

Случва се, но с тях резултатите са доста по различни и това го знаеш, особено ако говорим за професионалисти, без тях не може.

И като говорим за препарати, кои добавки визираш?

Не визирам определени добавки.

Това просто доказва тезата ми.

Имах впредвид, че с времето няма как да не прогресираш.

И кой е казал, че трябва да стане отведнъж? Доколкото знам, дори за хормоналните препарати са необходими месеци за да има осезаема разлика в силовите резултати.

Явно не сме се разбрали.Нормално е да се прогресира.След време, Велико може и да се набира с 40кг по 10 пъти.Аз визирах, че от мотивирането няма как да стана веднага да направи още пет повторения.

Май стана безсмислено да се дискутира. Продължавай да вярваш в добавките, нямам нищо против. Всеки сам избира.
“Вълшебното” е в главата ти, не в хапчето. Over and out от мен.

Съгласен съм, но не напълно.Определено трябва да си вярваш, но не мисля, че действието на добавките, ще дойде от главата.Ако беше така нямаше да има добавки, той и Кристиянчо го каза...

Живи и здрави! :)

Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 20.11.12 18:44.

20.11.12
19:31

Не знам за какво изобщо спорите.
Не мога да приема никоя от двете крайности. От една страна добавките си имат своето място по отношение на възстановяване (на мускули, стави, сухожилия, нервна система), а също и като компенсация и надграждане на храненето. От друга страна те не са панацея, не са универсално безотказно средство за напредък. Освен това така наречените добавки могат да са всичко - от храна (протеините например) до високотехнологични препарати на ръба на позволеното (прохормони и още няколко такива класа). Това да обобщаваш е все едно да кажеш, че машините са опасни - всички от вентилатора до танка.
Така или иначе всеки решава сам докъде е готов да стигне и какво може да си позволи.

21.11.12
15:58

казано от The Chief Ясенов на 21.11.12, 15:38:

Иначе за извивките - ако още държиш на тях, наддавай със здравословна храна, а за тренировките - понеже кросфита и особено заниманията с тежести изграждат мускулен релеф и “растеш” за сметка на мускулите, вместо това мога да ти препоръчам плуване отвреме-навреме. Мисля, че и за гръбнака ти ще е добре. И аз ще следвам и ще помагам с каквото мога, успех! :)

За такава помощ не сме си и мечтали! :D

21.11.12
18:39

казано от The Chief Ясенов на 21.11.12, 15:38:

мога да ти препоръчам плуване отвреме-навреме. Мисля, че и за гръбнака ти ще е добре. И аз ще следвам и ще помагам с каквото мога, успех! :)

Дето се вика “плувай, плувай, не е риба...”
:D :D :D

03.12.12
09:13

казано от Kraso Kostyrkov на 02.12.12, 18:24:

Само да питам лоша ли е комбинацията от този бърнер и пушенето на трева? Защото със сигурност ще се случи да го пия след като съм пушил?Не че пуша всеки ден,но поне 3-4 пъти месечно.

Това е спортист.

13.12.12
00:13

казано от breezybg на 11.12.12, 19:48:

ОФ.: Имам и друг въпрос и ще го задам тук, за да не отварям нова тема: От както започнах да пия л-карнитина и аминокиселините забелязвам отрицателен ефект върху пениса. Лятото съм пил пак една кутия Scitec Perfect fatloss и тогава нямах проблеми с размера - дали аминото не влияе добре...?
Благодаря предварително и се извинявам ако темата е прекалено дълга :)

Бисерът на бисерите! От аминките ти се смалява чурека :D :D :D

15.12.12
20:50

От темата: “Тестостерон”

казано от roomen ansel на 15.12.12, 19:57:

... а случвало ли се е на някой да се изпразва по време на тренировка? (по- точно корем) Каква е причината за това нещо?

16.12.12
14:18

казано от megabolic x на 16.12.12, 13:26:

Това, че си доктор по математическа наука, не те прави автоматично силен по аритметика.

Мда, също така, ако си хирург това не те прави добър по анатомия.....

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 16.12.12 14:22.

Големия гръден мускул има малки (горни) и големи (долни) глави. Вярно, че някои трениращи имат горни, долни, средни, вътрешни, външни, междинни, странични и какви ли още не, но съвета ми е да се придържаш към официалната анатомия.

Източник: Добра ли е тренировъчната ми програма? http://www.bb-team.org/forums/viewthread/65561#ixzz2G6oJdIse

Няма как да се каже по-точно! :D

П.П. Слагам го в бисерите, само защото ме разсмя наистина много :D Надявам се Весо да не се сърди :)

31.12.12
13:05

казано от Mitko Myanev на 31.12.12, 00:44:

Благодаря, че ми отговорихте толкова бързо, но имам чувството, че ми говорите общи неща, без да сте ги изпробвали на 100%. Без да се обиждате, но като ви гледам по снимките, не мога да ви взема на сериозно.

31.12.12
16:04

казано от Lachezar Tomov на 31.12.12, 10:54:

Аз съм дал доста уроци по математика и не са ме питали, защо не приличам на число или паралелепипед, за да ми повярват, че задачата се решава по начина, който им показвам. Това е, защото няма нужда да се вярва. Там се доказва.

Добро попадение, Лъчо! :)

31.12.12
20:41

казано от 6th на 31.12.12, 16:04:

казано от Lachezar Tomov на 31.12.12, 10:54:

Аз съм дал доста уроци по математика и не са ме питали, защо не приличам на число или паралелепипед, за да ми повярват, че задачата се решава по начина, който им показвам. Това е, защото няма нужда да се вярва. Там се доказва.

Добро попадение, Лъчо! :)

Благодаря, не е лесно да се ръсят такива неща трезвен, но аз се постарах :)

казано от Kamen Grozdanov на 04.01.13, 15:58:

...когато се нахраня, корема много ми се издува и каквато и коремна преса да имам ще се скрие. Може ли това нещо да се коригира с тренировки и диети... тоест да не ми се надува корема когато се храня?

От това по-лесно няма - слагаш храната по джобовете си, за да не ти се надува тумбакът и да не ти съсипва пресата! 8-)

04.01.13
19:45

И аз избягвам упражнения за разширяване на гръб ... също не искам да изглеждам като жаба.

Източник: Упражнения за гръб, които не развиват перките? http://www.bb-team.org/forums/viewthread/65218#ixzz2H1uqd0Zh
Follow us: @bbteam on Twitter | bbteam on Facebook

Квааааак :D

05.01.13
18:58

казано от Worried TheMachine на 05.01.13, 18:53:

Колега, само краката не ми харесват по 8 повторения мисля, че са малко защото според мен през целия ден като ходиш разкъсваш белите мускулни влакна и ти остават на разположение червените, затова моя съвет е по  15-20, дори 30 повторения.

Нова звезда и веднага с бисер :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1