16.10.14
17:04
Ш’се пречукаш човек....
Упражнението се нарича дддКлек :)
Знам Ники, надявам се да ми дойде акъла преди това ;Д
16.10.14
17:12
По-добре махни 30-40 кила и увеличи малко обема. И работи за стабилизация - пояс + гръб. Струва ми се, че още преди да стигнеш до долу щангата те затиска и се изгърбваш.
16.10.14
17:12
Айде да прехвърлим клипа на тая страница...
Иначе, колкото по-откачен толкова по-добре! :D Щом си ставаш и кръста още ти е на място всичко е чук! (според мен)
Дано продължаваш безаварийно.
Абе, ти май много си бързал за залата а?
16.10.14
17:16
Щом си ставаш и кръста още ти е на място всичко е чук! (според мен)
“Веднъж стомничка, два пъти стомничка, трети път стомничка и някой ти помага с връзването на обувките”
“Не питай старило, питай патило” :)
16.10.14
17:22
Прав си херцоже ама смятам че ddd е напълно наясно с рисквоете. Статията за биомеханичния торбалан мисля, че важи в пълна сила за него.
Работата е там, че всичко това е заради кефа. Предполагам на 20 кила по-малко ще клякам като по учебник. На мен ми харесва самото напъване. Мисля обаче, че скоро ще узрея за идеята да клякам хубаво, защото в крайна сметка имам намеренията още много години да тренирам :)
16.10.14
17:31
Таласъме, чел съм статията, Цецо го уважавам и да, прав е за някои неща. Тук не говорим за това обаче. В случая щангата го натиска, гърба му просто поддава (поне така ми се струва, не претендирам да съм голям специалист). Знам много добре и какво е желанието да натискаш, да напъваш, да слагаш килограми на щангата, какво е да те бие адреналина :) Но ми е позната и другата страна, а тя не е по клиповете и не е приятна :)
Имам усещането, че е обратното. Мисля че нямам сила в краката и за това ръгам, да мога да си достигна “дълбочината”, поне така го усещам.
16.10.14
20:08
Имам усещането, че е обратното. Мисля че нямам сила в краката и за това ръгам, да мога да си достигна “дълбочината”, поне така го усещам.
Една от най-честите грешки - и аз я правех - сгъваш се в кръста мислейки си, че клякаш по-дълбоко и всичко го отнасят прешлените долу. Съвет от патило (двойна херния от точно такъв клек - и същите клипчета имам - на 180 кила) - няма да ти издържи кръста така дълго, и ще ти се наложи като мен да почнеш пак от 50 кила и да ти тежат.
Кръста си е твой разбира се, просто си спести малко болка за в бъдеще, щото да почнеш пак от 50 кила и пак да стигнеш тези дето си снимал е доста добро развитие на събията - доста по-неприятно се случват нещата обикновено ;)
Така е, прави сте и аз го знам. Напоследък почнах да си го позволявам много често и да разчитам прекалено много на късмета си, а това е доста безотговорно в дългосрочен план. Ще трябва да го спра това ръгане поне по време на тренировки. Максовете, ще са криви, за това са и максове, такава ми е философията, но поне по време на трен. трябва да спра. Особено и с това темпо...
Благодаря на коментиралите, имаше смисъл, което пък ме прави приятно изненнадан от мен самия :Д
Тренировката от днес:
Военна- 1х80, 3х3х70
ИИИИИ, Лицеви с тежест! :Д Първото раздвижване на гърдите от 4 месеца насам. Като серии, нищо конкретно.
Утре съвестно клек :)
Луд, ко не за мен поне за Иви-то пусни един клип!! Момичето иска крага, гащи и джелезо ве!!
P.S Тия от клипа са бати животните!! о_0
Иви-то е доволно! :D
По мои наблюдения доста хора изгоряха от такива клекове с такава тежест(я болки в кръста , я другаде по долните крайници) за сметка на правилното изпълнение.Според мен няма много смисъл от това напъване да клекнеш с голяма тежест , но разни хора , разни идеали :)
Мнението беше редактирано от Castilo на 16.10.14 22:00.
Аз нямам против да изгоря, просто няма да е лошо, да е колкото може по-късно :Д
16.10.14
22:07
Луд, ко не за мен поне за Иви-то пусни един клип!! Момичето иска крага, гащи и джелезо ве!!
P.S Тия от клипа са бати животните!! о_0
Иви-то е доволно! :D
Е, как па да не си доволна.. (;; Иви трябва да почерпиш, майна!!
С кво да те почерпим, Таласъмчо :P ?
ПП: Аве, Ронка, ти всичко ли харесваш уе брат? :ДД
Мнението беше редактирано от Love на 16.10.14 22:16.
16.10.14
23:32
или сурови бонбони (никога не съм пробвал) или като дойда в сф щи кажа!
Предполагам на 20 кила по-малко ще клякам като по учебник.
Според мен, ще се учудиш колко ще ти падне силата при “при клека като по учебник” (аз това го разбирам като щангистки клек). Натоварването ще се преразпредели драстично.
Говорех за лоу бар в случая. Иначе за атг хай бар, двойно някъде, наскоро пробвах :)
ПП: Аве, Ронка, ти всичко ли харесваш уе брат? :ДД
Ми, да... :D Ама щом не искаш - няма. :)
Днес никаква сила. Много малко сън и храна, мислех дори да не ходя по едно време, но в крайан сметка пораздвижих малко.
Доста безразборно се получи :Д
Тяга- до 1х220
Преден клек- до 1х120 с 2 сек. задържане в атг позиция, после- 3х5х80 .
Хай бар- до 1х140, и пак някакви серии на по-леко със задържане.
През цялото време набирания надхват СТ, че с тежко ме боли ръката.
На тягата мислех 230-240 да слагам, ама тоя път бая усетих не яденето и не спането :Д Клековете бяха с опознавателна цел.
На хай бара малко ми бяга баланса, но го очаквах.
Предния клек обаче е зле, от година и половина не го бях правил. В краката имам сила, но ми тежат горе. На няколко пъти ме досърбя да си наредя за лоу бар, ама се въздържах :Д Мисля дори да го спра за някакви месеци, иначе много ще се изкушавам. Ще хвана да изпердаша един преден клек 2-3 месеца, че си е хубаво... Аз дори мислех, да пусна Смолова с него, нямаше да е лошо :Д
Както и да е, каквото било-било. Под клек вече да се разбира хай бар, въпреки че основно ще правя преден. И двата разбира се, атг, няма да го пиша всеки път.
Днес:
Преден- 2х5х100,4х5х80
Надхват тясно СТ към 100-150 бройки.
Слабо си усещам краката на тея кила, ама това ще е положението известно време. От тренировката оня ден- яка мускулна на гърдите и предното рамо, а от тягата вчера пък на трапеца. Да видим утре освен клека какво ще мога да правя. А бтв от няколко дни пия Паматон и май баца :Д
Общо взето почти като вчера.
Преден- 2х5х100, 5х5х80
Надхват широко- 100-150 бройки.
Днес:
Преден- 1х120; 8,8,6,6,6 х 80
Военна- 1х80; 3,2,2 х 70
Лицеви- 8х5х50
Яденето и спането не са на ниво, тази седмица ще е така. Гърдите визуално са екстра, но силата много им е паднала. На предния клек работят стабилизатори, които година и половина не съм усещал :Д Колкото и да ме мързи е крайно време да почна да си правя планковете, че дори на лицевите си усещам корема, на тея смешни кила... Хубавото е, че не се впрягам толкова за килата в момента и ще обърна внимание на слабите места :)
22.10.14
15:06
Ми туй
Мнението беше редактирано от Kenny на 22.10.14 15:15.
Второто е по-добро, но като цяла не мога да кажа, че ме грабват. Такова нареждане на думите, тип рапърско, не ме блазни :Д
22.10.14
15:25
Това дето си го сложил е интересно, на свой ред се сетих за това
Мнението беше редактирано от Kenny на 22.10.14 15:25.
22.10.14
15:33
Аха, айде последно, че много заспамих.
22.10.14
16:06
Едната от каките е тренирала май. Сигурно Тедо и е писал програмата.
Силово обръщане + Преден клек- до 1х100
Преден клек (вече от стойките) - 3х3х100
Обръщане от вис- 5х5х70
Надхват тясно- към 150 бройки по 15 в серия.
Поставям си за цел 150 преден до края на годината.
Мисля да включа и макс широка, дефицитна тяга, да не им се вярва на задните бедра :Д
Не съм фен за билдърските тренировки, но не мога да отрека приятното чувство, 90 % от хората, с които се разминаваш да ти зяпат краката :Д
Нещо притеснително се случва с мен :Д Първо реших да спра да клякам грозно и да се погрижа за техниката си. Днес пък ми присядат обикновените вафли с хидрогенираната мазнина, а вчера си взех цяла кутия...
Нещо притеснително се случва с мен :Д Първо реших да спра да клякам грозно и да се погрижа за техниката си. Днес пък ми присядат обикновените вафли с хидрогенираната мазнина, а вчера си взех цяла кутия...
Така се почва - скоро вече ще си на 10-12 бройки на 100кг и пиле с ориз и броколи през 3 часа :D
Така се почва - скоро вече ще си на 10-12 бройки на 100кг и пиле с ориз и броколи през 3 часа :D
Хаха, ти за билдер ли ме гласиш е :Д:Д Смятай колко съм далече от идеята, щом прочитайки първия път поста ти си мисля за 10-12 порции по 100 грама пиле с ориз :Д:Д
Мнението беше редактирано от ddd на 23.10.14 11:43.
Преден- 7х1х110
Широка тяга от дефицит- някакви серии :Д
Малко късно отидох в залата и някак неусетно мина времето ;(
Тягата беше с хват 2 пръста преди края и макс дефицит, за да мога да тръгвам с максимално нисък таз. Нищо конкретно като серии, просто ей така, да си припомня движението. Разбира се, ще бера ядове с хвата.
Ех, колко малко му трябва на човек да е щастлив- да му се белят лесно яйцата (sun)
Мнението беше редактирано от ddd на 23.10.14 21:42.
Военна- 3,3,2,2,2 х 70
Лицеви- 3,2,2,2 х 65
Обръщане от вис- 5х5х70
Надхват широко- към 200