Сила, когато станат 51+ годините

Прескочи до:

08.08.17
16:43

Причинно-следствените връзки най-често нито са прости, нито са праволинейни дори на макро ниво, а на квантово могат да станат дори ненаблюдаеми поради принципа на неопределеността на Хайзенберг.
Тук обаче си говорим за за причинно-следствени връзки на макро ниво с линейно и еднопосочно време - така, както ги възприема човешкият мозък. Поставяш ръка на горещ котлон -> изгаряш се.
Независимо кой тип причинно-следствени връзки имаш предвид, вярата ти няма особено значение за това дали работят или не.

казано от Димо на 08.08.17, 16:06:

Боби, според теб ти по каква причинно- следствена връзка се контузи преди 3-4 месеца?

Аз се контузвам постоянно. Имам и хронични контузии, които понякога се обострят. Коя по-точно имаш предвид? Мога да ти разкажа за причините за всяка една, но едва ли ще ти е интересно да чуеш историята на грешките ми.
Последното разтежение е плод на комбинация от ново за мен упражнение с неправилно изълнение и недостатъчен контрол върху движението, в последствие преминало във възпаление, което минава бавно поради глупавото ми нежелание да спра да го натоварвам за известно време.

08.08.17
16:56

Има хора, които не вярват в причинно- следствените връзки. Има и хора, които си мислят че ги разбират изцяло. Според мен и двата вида грешат.

За мен контузиите във фитнеса са от по- нелинейните причинно- следствени връзки от примера ти с котлона. Но дори и в примера ти с котлона има още безброй много причинно- следствени връзки. Чисто хипотетично може като отидеш да ти превържат изгорената ръка в чакалнята да се запознаеш с любовта на живота си и освен че направиш двама души неимоверно щастливи и няколко други нещастни, едно от децата, които заченете, един ден да измисли ваксина за вирус, който иначе ще избие човечеството? Или пътувайки натам понеже те боли ръката и не държиш добре волана да смачкаш майката на бъдещия спасител на човечеството? Няма как да знаеш.

казано от Boby_ на 08.08.17, 16:43:

Независимо кой тип причинно-следствени връзки имаш предвид, вярата ти няма особено значение за това дали работят или не.

Може би не съвсем правилно съм се изразил. Исках да кажа че причинно- следствените връзки за мен са си реални, само е нереално да вярваш че можеш да ги предвидиш всички.

И е хубаво да се описват как са се случили контузиите, или някой да си вземе поука, или да види рисковете.

Мнението беше редактирано от Димо на 08.08.17 17:10.

08.08.17
17:37

6 рунда двойни круша.
Изхвърляне дъмбел клекнал 5х13,5х16,2х5х18
Преден полуклек на стол с дъмбели 2х8х60
Ренегатско гребане 2х5х30 на ръка.

Хм...не се чувствам дърт,нито телом и най-малко пък духом.А за умственото недоузрели -не го разбирам.

09.08.17
12:58

казано от Димо на 08.08.17, 16:06:

В конкретния случай вярата на Сашо е че нетренирайки по “неговия” протокол, хората се контузват, а моята вяра е че тренирайки с пределни тежести, независимо по чии протоколи, вероятността да се контузиш е по- голяма.

В конкретния случай се мъчиш да сравняваш моето знание и твоето вярване. Аз знам всичко възможно за тренирането, ти вярваш на нещо, което е доказано грешно.

Не знам защо всеки път ти пиша, при положение, че поне 4-5 пъти се заричам да не го правя. На теб не трябва да ти се посочва къде бъркаш и защо бъркаш. Направи ли го човек, веднага следва тирада от обяснения, анализи, аргументи, разсъждения, обосновавания...

09.08.17
19:40

Тясна тяга 4х1х130,10х1х120 през 10 сек
Кофи 10х1х65
2мин
Гребане ...няколко бройки за единия край на 120кг щанга
Раменна 12х1х50
2мин
Тясна тяга 3х120+кофи 4х65
2мин
Тясна тяга 1х130+ кофи 1х70+раменна 1х50+борческо 3х22 на ръка
Тясна тяга 0х135+ кофи 2х70+раменна 1х50
Без магнезий -толкова.
Добре,че не съм нещо надарен,че ще изтърва и инструмента с кекавия хват.
Успоредката ми е широка-дано не се прецакам и там нещо.
Раменната не смея да натисна заради кръста.

10.08.17
13:38

казано от James Hinks на 09.08.17, 12:58:

В конкретния случай се мъчиш да сравняваш моето знание и твоето вярване.

Нищо не се мъча, точно обратното, аз не искам да се мъча. Твоето знание си е твое, и затова си вярваш. Вярват ти и много други. И ти вярваш че твоите методи са единствените верни и всички трябва да искат да тренират като теб, което ако на всички целите бяха като твоите можеше и да е вярно, не зная.

Ай - аз съм лесен - той Димо няма система, пълен е с дисбаланси, нормално е да се контузи, Нервака и той е лесен - чепат и твърдоглав - прави си квото си иска, не спазва протоколите, затова страда. Селективно пропусна Боби и Кольо Пияндето - те какво не направиха както трябва, та се контузиха и си носят контузиите? Ами Маданеца, ами Мартин, ами Гого, ами Илиян, ами Херцога, ами Браунбомбъра, ами Котиджчийза? Защо всички са имали контузии и повечето се оплакват какво ги боли и с какво се мажат и какви процедури правят? Ами ти самия? Ти да не би да нямаш травми? И аз не чета всички дневници и не всички пишат надълго и нашироко да се оплакват ако имат травма. Колко от изброените са професионални спортисти, които са приели че травмите са неизбежна част от спорта и високите им спортни цели ги оправдават? Казал съм го и преди, но пак ще го кажа: “За мен всички потенциални ползи от вдигането на пределни тежести и напъване бледнеят пред риска да се контузя. И дали тази контузия ще дойде защото техниката ми нещо не е перфектна, или защото съм се разсеял, или нещо съвсем друго, не ми е никаква утеха.” Недей така идеализирано да ги представяш вдигането на тежки щанги като отговора на всьо и вся, има деца дето като четат биха се подлъгали, има и по- големи, има и направо дърти магарета, дето биха пострадали по същия начин.

Както и да е, приеми че и целите и мирогледа ни относно тренировките са донякъде различни, съответно и нещата, в които намираме удовлетворение са различни. Аз уважавам това, което си постигнал и усилията, които влагаш, макар и да не искам същото за себе си. Пробвай и ти да уважаваш моето виждане, макар и да не си съгласен с него. Все едно на теб някой брокер от японската фондова борса да дойде да ти обяснява как накриво боравиш с ликвидностите си и да ти се ядосва че не искаш да станеш бързо богат като него.

Аз знам всичко възможно за тренирането

Това дори за теб, при цялото ми уважение, звучи грандоманско. Има една теория, според която, колкото повече знае определен специалист в дадена област, толкова повече е наясно че познанието е безкрайно, затова е проблема, че не може да се намери лесно добър специалист, защото тези, които си хвалят познанията не са много добри, а добрите специалисти не биха хвалили познанията си. Може да знаеш най- много във форума, но това пък е донякъде тъжно за теб, ако си най- умния и знаещ в една стая, най- вероятно си на грешното място, защото нямаш какво повече да научиш. Ако го правиш от алтруизъм да учиш хората все пак, моите уважения.

Не знам защо всеки път ти пиша, при положение, че поне 4-5 пъти се заричам да не го правя.

Според мен или е сантимент някакъв, или ме намираш по определен начин за интересен събеседник.

10.08.17
15:55

казано от Димо на 10.08.17, 13:38:

Твоето знание си е твое, и затова си вярваш. Вярват ти и много други.

Аз ти викам куме Иване, ти ми викаш за хуя ма хвани. Аз знам, другите да - вярват ми.

И ти вярваш че твоите методи са единствените верни и всички трябва да искат да тренират като теб, което ако на всички целите бяха като твоите можеше и да е вярно, не зная.

Моите методи са методи, които както се оказва се използват изключително широко. Тоест това, до което съм достигнал сам е общовалидно. Някои неща са стари, други не, трети са напълно непознати. Единствения “мой” метод, на който не съм срещал аналог никъде(засега) са интервалите.
Другото “мое” е виждането ми как да работя с хора според целите и възможностите им. Нещо, в което смея да твърдя, че съм наистина най-добрия. Само един мой Учител смятам, че е по-добър в това от мен, но неговата сфера не са силовите тренировки и силово-скоростните тренировки.

Ай - аз съм лесен - той Димо няма система, пълен е с дисбаланси, нормално е да се контузи, Нервака и той е лесен - чепат и твърдоглав - прави си квото си иска, не спазва протоколите, затова страда.

Идея си нямаш колко си прав.

Селективно пропусна Боби и Кольо Пияндето - те какво не направиха както трябва, та се контузиха и си носят контузиите? Ами Маданеца, ами Мартин, ами Гого, ами Илиян, ами Херцога, ами Браунбомбъра, ами Котиджчийза? Защо всички са имали контузии и повечето се оплакват какво ги боли и с какво се мажат и какви процедури правят?

Не, не съм ги пропуснал селективно. Те не са спорили с мен просто. Но щом ги намесваш, ще ти каза и за тях:
1. Боби е контузен по същата причина, по която и теб те боли кръста. Дисбаланси. Последната му схема е насочена основно към това да коригира тези неща. Аз работя по заявка - иска схема, давам, не се насилвам на всяка цена да коригирам нещо и някой. Да, преди е тренирал по мои схеми, но доста по-дълго време е тренирал самостоятелно.
2. Кольо Пияндето нямам честа да съм го тренирал или съветвал някак. Но като дългогодишен състезател е нормално и той да има някакви проблеми. Отбележи - рядко в състезателни спорт се обръща внимание на неща, които могат да доведа до бъдещ проблем и това е само за да не измства фокуса от основното натоварване в състезателния спорт. Нещо, което ти няма как да знаеш де.
3. Маданеца се оказва, че има проблем от малък и най-вероятно той е  съвсем индивидуален и дискретен. Тоест нещо съвсем не свързано с натоварванията му.
4. Мартин - същото като при теб, с малки допълните особености, които обаче са лични и не съм обещал да не ги обсъждам с никой. Мартин едва сега започна да тренира по схема направена от мен за него и познай, тя е със същата насоченост като при Боби.
5. Гого когато беше най-силен, тоест когато го тренрах аз и той приемаше това сериозно, тоест преди да стане тренер, си беше здрав и прав. Контузи си рамото когат го учех да прави ляв и десен прав, хем го коригирах постоянно и му казах, че върти ли ръката така рамото му ще изгърми. Е, изгърмя. Но в случая аз мога да покажа и да коригирам, волевото усилие да се изпълни така няма как да бъде зависещо от мен. В последствие, след многократните му прексъвания и почвания, така и не успя да настигне групата и взе да мрънка, че му гърми кръста. Ама пак ще почне една дискусия от преди време, която така или иначе няма как да излезе с консенсус, просто защото той не е правил това, което трябвало да прави на момента.
5. Илиян си дойде при мен контузен. На него също съм му казвал много пъти какви са му грешките и до какви проблеми ще го доведат. И той като Гого има периоди, в които не тренира каквото трябва, ами си прави неговото “да пробвам” въпреки, че съм му казал какво ще се случи.
6. Херцога - аз го подхванах късно и наследих да оправям щетите от една изключително неподходяща за него методика, която пък е дадена от човек, на които ти се прехласваш. Пък и неговите изисквания са сила и той знае какви са рисковете.
7. Баунбомбъра не знам какво му има, освен, че си е набил петите оня ден в басейна. Нито го познавам, нито п някакъв начин с нещо съм намесен в тренировките му.
8. Ицето не го тренирам от години. Той е в Австрия, знам че си беше счупил китката преди година и нещо. Когато го тренирах нямаше трявми, даже му оправих една стара, за която разбрах когато почнах да го готвя за едно състезание.

Ами ти самия? Ти да не би да нямаш травми?

Имам, как да нямам. Последната си е плод на моята глупост и трудната и диагностика позволи да се хронифицира. Но пък напълно отшумя и след нея нямам друга. Предпоследната и предпредпоследната са блод на битови злополуки, не на трениране.

Колко от изброените са професионални спортисти, които са приели че травмите са неизбежна част от спорта и високите им спортни цели ги оправдават?

А кои от изброените са се контузили докато съм ги тренирал персонално с цел балансиране на физиката, а? След като ги намесваш в тая дискусия е редно това да видим.

Казал съм го и преди, но пак ще го кажа: “За мен всички потенциални ползи от вдигането на пределни тежести и напъване бледнеят пред риска да се контузя. И дали тази контузия ще дойде защото техниката ми нещо не е перфектна, или защото съм се разсеял, или нещо съвсем друго, не ми е никаква утеха.”

Няма как да ти обясня, че на пределени тежести в правилно структурирана схема няма как да се контузиш.

Недей така идеализирано да ги представяш вдигането на тежки щанги като отговора на всьо и вся, има деца дето като четат биха се подлъгали, има и по- големи, има и направо дърти магарета, дето биха пострадали по същия начин.

Нищо не представям аз, ти вменяваш на тежките щанги вероятно да се контузиш, аз казвам, че ако се случи, ще е заради грешна методика, не заради тях като тежести.

Пробвай и ти да уважаваш моето виждане, макар и да не си съгласен с него. Все едно на теб някой брокер от японската фондова борса да дойде да ти обяснява как накриво боравиш с ликвидностите си и да ти се ядосва че не искаш да станеш бързо богат като него.

Товето виждане си е твое виждане и по никакъв начин не засяга мен и следователно няма за какво да го уважавам или да го отразявам.

Аз знам всичко възможно за тренирането

Това дори за теб, при цялото ми уважение, звучи грандоманско.

Айде бе, ако е Лазар Ангелов няма да е грандоманско, ако е Александър Захариев ще е 😄
Доказал съм, че е така многократно, пък ти, уважителния, смятай, че е грандоманско.

Има една теория, според която, колкото повече знае определен специалист в дадена област, толкова повече е наясно че познанието е безкрайно, затова е проблема, че не може да се намери лесно добър специалист, защото тези, които си хвалят познанията не са много добри, а добрите специалисти не биха хвалили познанията си.

Пак с теориите 😄 Я виж какво съм написал в кря на предишния си пост 😄
Тренировките не са безкрайно познание. Просто нещо са, но не са за прости хора. Тоест тренирането на други хора, не е за прости хора.

Може да знаеш най- много във форума, но това пък е донякъде тъжно за теб, ако си най- умния и знаещ в една стая, най- вероятно си на грешното място, защото нямаш какво повече да научиш. Ако го правиш от алтруизъм да учиш хората все пак, моите уважения.

Във Форума със сигурност съм най-знаещия, чисто енциклопедично погледнато в сферата на силовите, силово-скоростните и скоростно-силовите натоварвания и в България съм на същото положение, а в световен мащаб надали има повече от 10-20 човека, с които мога да се сравнявам. Аз и за 10 не се сещам, ама айде да са 20…
Аз и като съм се регистрирал не съм го направил с цел да науча нещо. За мен е забавление във Форума, а и възможност да изкарам някой лев(обратното на алтруизма - меркантилност).

Не знам защо всеки път ти пиша, при положение, че поне 4-5 пъти се заричам да не го правя.

Според мен или е сантимент някакъв, или ме намираш по определен начин за интересен събеседник.

Не, нито е сантимент, нито си приятен събеседник, поне в такива дискусии. Приятен събеседник беше Инженера, който седеше винаги на другия полюс на моите възгледи, но знаеше много и се аргументираше по същество и с конкретни примери. Ти съвсем не си така, по-скоро алтруизма е този случай, не както си написал по-горе. Ако още имаше възмопжността да се блокират потребители, ти щеше да си един от блокираните и то не поради нещо лично, ами просто не мога да ти чета постоянните еднотипни и неаргументирани, неверни съждения.

10.08.17
16:13

Аз се надявам и китката да ми оправиш 😄 Иначе проблеми с колената нямам от години...да чукна на дърво.

10.08.17
16:31

Лазар Ангелов не ми е никакъв критерий, поне на мен, за неговото съществуване изобщо разбрах от найнгаг и не знам много освен че е намерил начин да капитализира добре от това, с което се занимава.

Не искам да натрапвам нито мнението, нито присъствието си на никой, който му е нежелано или неприятно, но понеже е общодостъпен форум, нещото, за което се сещам да го посъветвам е да не ме чете.

Друго май не се сещам какво конструктивно мога да добавя, освен да кажа да сме живи и здрави всички и да се радваме на нещата, които правим.

10.08.17
18:25

Не бях чел други дневници, а гледам че тука са ме споманали, та макар Сашо да е отговорил, аз ще конкретизирам. Контузията ми в кръста не е от днес или вчера, а предистория има колкото си искаш - като се започне от 40+ часа на полето къртовска работа, без значение на атмосферните условия в продълчение на 4 години, минем през 70+ часа седмично, по строителни обекти, без почивен ден в продължение на месеци и завършим с кофти тренировки ИЗКЛЮЧВАЩИ клек, тяга, работа за ядрото, в протоколи 3х10 и т.н., довели до дисбаланси и постоянни проблеми с кръста (като това е мускулен проблем - гръбнака си ми е ок - снимал съм го при почти всяка контузия). Дали ще изчезне дисбаланса или не - си е изцяло в мои ръце - Сашо ми е казал какво и как трябва да правя, а до колко ще го спазвам е отделен въпрос - има неща, които не е необходимо да са публични. Вдигането на тежко, облекчи цялостното ми положение в пъти, спрямо това какво е било преди - глупавото вдигане на тежко обаче обостря проблемите. Неспазването на протоколи и програми - също. Толкова!

Димо, не спекулирай с чужди имена 🙂 Искам да ми кажеш, освен дискомфортите, които си имам (които са далеч повече заради 8-9 часа седене пред компютър + мързел да си изпълнявам рехаб нещата като фоумролер/разтягане и т.н.), какви контузии имам? 🙂

Имало е случаи да съм зле, но нито един от тях не е бил сериозна контузия, а сериозни натягания, в следствие точно на неглижиране на възстановяването и след масаж/електростимулация, винаги всичко се е оправяло. Разтежения, разкъсвания, счупвания и т.н. - нямам (засега, да чукна на дърво).

Още повече, че както Сашо е казал - целите ми са изключително силови, напълно наясно съм с рисковете и съм ги приел. Да не говорим, че по-често съм получавал някоя болежка от средноголяма тежест и подценяване, отколкото от максимални и супрамаксимални такива. Както например проблем с едната китка, който се получи пролетта - не от вдигане, а просто от глупост и подценяване при сваляне на натоварена щанга от стойки.

11.08.17
00:12

Не ми се рови назад в дневника ти, забило ми се е в съзнанието че се оплакваш от болки, че си даваш време да ти мине, внимаваш да не напрягаш и т.н. Ако нямаш контузии, ок, заблудил съм се, извинявам се. Дай Боже и занапред да си все така.

11.08.17
09:48

Аммм преди бях....,а сега само твърдоглав.
На този ден, преди 18 г. имаше слънчево затъмнение ..Металика свириха в Пловдив...
Виктория беше на път да се роди...Пловдив беше европейска столица на културата...
Те така ми напомни съпругата))))))))

Мнението беше редактирано от nervak на 11.08.17 10:16.

Barberian

11.08.17
10:27

И аз да се навра при мъжете🙂 да кажа, че братовчед ми скъса колянна връзка при обръщане с 50% от макса. Той и треньора му си го признаха, че е подценена леката щанга. Като ми прати снимката от болницата, въпроса ми беше: С червените дискове ли кляка?? 🙂 Аз мисля, че това е и въпрос на физиология. Никой не е застрахован независимо кой е треньора, и колко и как ги вдига.

Мнението беше редактирано от Barberian на 11.08.17 10:30.

11.08.17
10:56

Интересни теми наистина. По мои наблюдения и опит контузиите идват с времето при неправилни изпълнения на движения и много и различни дисбаланси. То изгърмява на много и различни неочаквани места, имам много примери. Основният проблем според ме е че хората започват да тренират с тежести преди да са наясно с това какъв им е физическия профил. Демек каква мобилност имат, къде имат дисбаланси и така нататък. С времето ако не се работи по тези неща човек се контузва.
Единственото нещо е, че според мен с тежести това става по лесно. Докато ако тренираш със собствено тегло пак се контузваш, но не е толкова тежко. Така или иначе с тежести, малки тежести или без тежести, ако не работиш върху мобилност на стави, връзки сухожилия и правилно изпълнение на упражненията, рано или късно го закъсваш. И това всичко работи с натрупване.
Тренирането с тежести, според мен лично е за хора които са напреднали много и владеят тялото си много добре. Или в краен случай тренират по програма, която е правена от много добър специалист, който следи нещата и хората внимателно и индивидуално.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 11.08.17 10:58.

11.08.17
11:51

казано от kaloyan на 11.08.17, 10:56:

Тренирането с тежести, според мен лично е за хора които са напреднали много и владеят тялото си много добре. Или в краен случай тренират по програма, която е правена от много добър специалист, който следи нещата и хората внимателно и индивидуално.

А как ще си напреднал и как ще владееш тялото си много добре ако не тренираш с тежести? 😄 Тренирането с тежести е като всяко друго нещо- стресът е полезен, прекомерният стрес е вреден, единственият въпрос е къде е границата между двете.

11.08.17
21:54

Зарчер 12х1х80 през 10 сек
Лег до 1х130 и без опора 10х1x101 през 10 сек
2 мин
Набиране подхват 12х1х26 през 10 сек
Обръщане от високи поставки без импулс от краката 5х1х60,2х0х80,6х1х70,10х1х80 през 10 сек
2мин
СС без почивка от преден клек 4х60,4х70,4х80,4х90+тесен лег 5х50,5х60,5х70,5х80,3х90.
Бре това обръщане от високо!?Като ги няма краката...ги няма и 30-40кг.
На лега ...баси МТ дето имах от предишния път.Спрях на 10тото защото имах усещането ,че ще скъсам нещо.Нещо възстановяването никак го няма?!Ма по-добре да те болят циците,отколкото гъзот!..или не е по-добре)))

Мнението беше редактирано от nervak на 12.08.17 09:47.

11.08.17
22:44

едва ли има човек тук да се е контузвал повече от мен
всичките ми контузии са от страстта ми към бойните спортове  много години
единствения начин по който съм се събирал, е дозираната тежка щанга
мразя щангите и винаги скатавам от тях....
познавам много дето се контузват зверски ,а тренират леко във фитнеса ..ПОЗДРАВИ

14.08.17
22:31

Тясна тяга 12х1х130 през 10 сек
Кофи 12х1х65 през 10сек
2мин
Гребане с дъмбел 12х1х57
Раменна  12х1х60 почти пуш обаче
2мин
Тясна тяга 5х120+кофи 5х65
2мин
Тясна тяга 1х135+раменна 0х70 +кофи 3х70+борческо 10х20 на ръка
Тясна тяга 1х140+раменна 0х70+ кофи 1х80+ борческо 5х20 на ръка
Тясна тяга 1х145+ кофи 1х80
Унилатерално повдигане на крака от успоредка 2х10 на джолан.
ам...само предмишниците са с усещане за тренировка...нещастник-145 пределни,баси почти 100кг разлика от фитилите.Днес ,един до мен дърпа 160 петици с фитили и ме гледа насмешливо как се пъна със 130 на единици...Викам си ,ако махнеш фитилите къф ли нещастник си и ти...ама.Успокоявам се ,че поне мога да дръпна 240…остава само да се науча да ги държа...някога.
Пубера тяга 3х122,клек 3х102,лег трибойски 2х61…

Мнението беше редактирано от nervak на 15.08.17 10:20.

Все се каня да те питам що прайш раменната след кофичките? В смисъл, тея нули може и да не са нули, ако първо бутнеш раменната, пък след това кофичките.

15.08.17
10:20

казано от Alexander Krastev на 15.08.17, 07:56:

Все се каня да те питам що прайш раменната след кофичките?

Объркал съм записа на трена,всъщност раменната я правя веднага след тягата ,а после са кофите.
Та нулите са си истински и неподправени...дейба и хилавите рамена.

17.08.17
09:21

Вчера
Клек 12х1х120 през 10 сек
лег до 1х135 и  без опора 12х1х103 през 10 сек
2мин отмора))
Обръщане 3х60,3х70,3х80,3х90 ,през 10 сек 8х1х100-реших да не напъвам още.
2 мин почивка
Преден клек 3х60,3х80,3х100,1х120+тесен лег 5х90
Клек 5х120+лег 5х110
Обръщане от вис 8х80+набиране подхват 6х20
Планк 40-50 сек с 40кг,30 сек с 60кг.

Тежестите на клека са смешни,но реших от съвсем леко да вработвам интервала.Набиранията са ОК?!Лега,комси-комса...
Не бях шпакловал от 5-6 години и оня ден ми се наложи, та опатках една стена за 20 мин. до завършен вид!Защо дейба,като не съм обръщал само 2 седмици вчера “обръщах”като овчарин гега???
Всичко беше леко и днес няма натяжки в кръста.

17.08.17
12:33

Днес
10мин смях с тенис топка закачена на ластик за тиквата.
3 рунда двойни “техника”
Ренегатско гребане дъмбел 3х5х31 на ръка.
От вчера след лега...

18.08.17
23:04

Загрявка-боядисване на 15квм таван+тяга тясна 2х5х60,2х3х100+кофи 10СТ 2х5х20кг,2х5х40кг

Тясна тяга 12х1х130 през 10 сек
Кофи 12х1х65 през 10 сек ...и
бегом към ресторанта.
20 мин със “загрявката”
Все пак минах през залата...
Чета,чета из форума...и все се сещам за вица с “забравил шутаранга свой”... пичка(това не е обидно както разбираме) си ленина...за комунисти-Ленина.

20.08.17
18:00

Клек 12х1х125 през 10 сек
лег до 2х120 и  без опора 12х1х100 през 10 сек
2мин отмора))
Обръщане 3х60,3х70,3х80,3х90 ,през 10 сек 10х1х100..почти през 10 сек дейба и хвата?!
Преден клек 3х60,1х80,1х100,2х120+тесен лег 5х90
Клек 5х125+лег 5х110
Обръщане от вис 11х80+набиране подхват 5х20
Повдигане крака унилатерално със задържане на успоредка 1х20 на копито
Баси с тоя хват си е ...
Не напъвах никъде ,щот нямам увереност в кръста някак.

Мнението беше редактирано от nervak на 20.08.17 18:01.

22.08.17
22:03

Без зала днес...
Даряване на кръв,боядисване,зъболекар....ракия)))
Пубера лег трибойски 67кг,клек тройки на 105

Мнението беше редактирано от nervak на 22.08.17 22:04.

казано от nervak на 22.08.17, 22:03:

Без зала днес...

Е недей ракия след даряване на кръв, де. 😄

Barberian

22.08.17
22:34

казано от nervak на 22.08.17, 22:03:

Без зала днес...

Ще те блокирам май. Тези цифри ме демотивират. Дъщеря ти кляка колкото мене🙂

Мнението беше редактирано от Barberian на 22.08.17 22:35.

23.08.17
22:02

Тясна тяга 12х1х131 през 10 сек,aма до седмото..
Кофи 12х1х66 през 10сек през 10 сек
2мин
Раменна  12х1х60 през 10 сек
Гребане с дъмбел 12х1х57 през 10 сек
2мин
Тясна тяга 7х120+кофи 5х65+борческо 10х20 на ръка
2мин
Тясна тяга 0х140+раменна 1х65 +кофи 1х80+борческо 3х25 на ръка
Тясна тяга 0х140+раменна 1х65+ кофи 1х80+ борческо 3х25 на ръка
Баси...нули на 140…винаги може и по-зле.
То още от началото едвам удържах хвата на 130…няма надежда.

Мнението беше редактирано от nervak на 24.08.17 14:18.

25.08.17
18:41

Клек 12х1х130 през 10 сек
лег до 3х120 и  без опора 7х1х100 през 10 сек
2мин отмора))
Набиране подхват 5х2х26 през 10 сек
Обръщане 3х60,3х70,3х80,3х90 ,през 10 сек 6х1х90
Преден клек 3х60,1х80,1х100,3х120+тесен лег 5х90
Клек 5х130+лег 5х110
Клек 1х140,1х150

Залата в Царево..Лега е 7бройки ,защото всяко повторение е всъщност почти две повт.,тъй като лоста е на 20 см от носа ми като го вадя.Няма верига за набиранията,та с дъмбел криво ляво на една кофти успоредка.Няма място за обръщане,та тези кекави бройки са от пейката на лежанката.Клека беше много лек,но запазвам  тенденцията с бавното покачване.
Сега бар Шикозо,а по-късно “Стария елен”...На море без деца)))

25.08.17
18:49

Предполагам става въпрос за мазето в Царево ? Ако да имаш ли идея събота и неделя дали работи, както и какви пари беше ? Утре съм там и мисля да намина

Мнението беше редактирано от Ivan на 25.08.17 18:49.

26.08.17
16:40

Работи,тренировката е 3лв.

27.08.17
12:14

Хубава сутрин в Царево...и отново в бокса.Слизайки по едни стълби,изведнъж ме преряза,а пък всичко уж си беше ок...
Няма да пипам тежести докато не оправя гроздето,което предполагам ще дойде след 15 тина дена.
Тъпо.

29.08.17
10:01

Днес далеч по-добре...
Вероятно съм провокирал тоя път кръста със студената вода,няколкото стотин метра бътърфлай и дългото стоене на течение по тениска в ресторанта.
Ум море-глава шамандура))))

29.08.17
11:37

Чета си...това из дневниците :

казано от Boby_ на 29.08.17, 11:18:

казано от James Hinks на 28.08.17, 12:28:

казано от Alexander Krastev на 27.08.17, 13:16:

В някаква статия бях чел, че силата на хвата сутрин след ставане може да се ползва за показател за възстановяване от предния ден - ако си възстановил, хвата е силен и обратното.

Аз съм чел същото за хвата и нивата на тестостерона

Според авторите на прочването, което цитирах, причината е, че силата на хвата е лесен за установяване признак на общата мускулна сила и съответно маса. Самата сила на хвата няма казуална връзка с продължителността на живота, но подсказва за други фактори, които имат (например тестостерона, както казваш).

и си мисля.....и мекокъсопишковецсъмаз))),а дъщерята трябва да е баси и органа...щот без проблем дърпа 2ЛТ надхват .

Мнението беше редактирано от nervak на 29.08.17 11:38.

29.08.17
12:53

казано от nervak на 29.08.17, 11:37:

Чета си...това из дневниците :

казано от Boby_ на 29.08.17, 11:18:

казано от James Hinks на 28.08.17, 12:28:

казано от Alexander Krastev на 27.08.17, 13:16:

В някаква статия бях чел, че силата на хвата сутрин след ставане може да се ползва за показател за възстановяване от предния ден - ако си възстановил, хвата е силен и обратното.

Аз съм чел същото за хвата и нивата на тестостерона

Според авторите на прочването, което цитирах, причината е, че силата на хвата е лесен за установяване признак на общата мускулна сила и съответно маса. Самата сила на хвата няма казуална връзка с продължителността на живота, но подсказва за други фактори, които имат (например тестостерона, както казваш).

и си мисля.....и мекокъсопишковецсъмаз))),а дъщерята трябва да е баси и органа...щот без проблем дърпа 2ЛТ надхват .

Ако не го споменаваш и спреш да се самобичуваш всеки път, когато стане въпрос за хват, ще ти е по-спокойно и няма да се ядосваш толкова. 🙂

29.08.17
13:38

Пък и не е като да не може да се направи нещо по въпроса. Това е малко като с “дебел съм” - отслабваш, ама иска време и усилия. Или като със “слаб съм” - ставаш силен, ама пак иска време и усилия. И аз не съм се родил с адския хват.

08.09.17
09:25

Не мога да не похваля ivo iordanov от форума с тежестите ,които прави!
Поредната поръчка изпълнена в срок и абсолютно точно!
Още 6-7-8 дена без тежести и след това почвам....с по-големи)))
Взех си и ориндж триад за 2 месеца,че гръбнака хрущи при всяко протягане,лакът,коляно...
Направих едни ръкохватки по 55мм за адския хват,който ще постигам))))))след бъли колко години...

09.09.17
14:30

Пубера 300 трибой днес в Хасково  с някакви драми при лега. Зачели са  и само 55, два отчетени фала на 65,а тя бута 70-  има  още  да учи.

14.09.17
11:01

Ух,какви дъмбели си взех отново от  ivo iordanov…Като шпилки за кофраж са...по 60см дължина!!)))Супер са,а цената е срамно да бъде казана!Евала!
Ся хвата да мисли...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1