21.12.14
21:30
Ден 38
Днес си хапнах тахаааааанче - сусамово ( цели 2 супени лъжици) . Малко ми е гузно, ама трябваше да наваксам калорийки. Иначе не успях да тренирам, мнгоо задачки, мнгоо нещо. Ще си компнесирам тази седмица пропуските :))))
Храната ми за днес се равнява на около 1700ккал - пилешко (300гр), яйца (4) с беконче (около30гр), салата- айсберг, броколи и краставица.
вода - 2,5 литра
Кафета -2
зелен чай 1
Остават 4 дни до Коледа. Казват, че ако мнгоо силно си пожелаеш нещо, то ще ти се сбъдне, ама трябва и мнгоо да се портудиш, да си упорит и търпелив. На моменти съм толкова безкрайно нетърпелива...
Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 21.12.14 21:30.
Казват, че ако мнгоо силно си пожелаеш нещо, то ще ти се сбъдне, ама трябва и мнгоо да се портудиш, да си упорит и търпелив.
То това е ясно, и не важи само за периода около Коледа :)
22.12.14
17:10
казано от Дона Флор на 22.12.14, 11:29:
Казват, че ако мнгоо силно си пожелаеш нещо, то ще ти се сбъдне, ама трябва и мнгоо да се портудиш, да си упорит и търпелив.
То това е ясно, и не важи само за периода около Коледа :)
Така е :)
22.12.14
23:47
От днешната тренировка ми притреперват краченцата и ръчичките, абе цялото тяло. Правихме точно две неща - клек с обръщане и бърпи с дъмбели.
Времето беше 30 минути
20 повторения клек с обръщане
1,2,3,4,5,6,7 ... до 20 бърпита
След тренировка - протеин Матрица
За днес съм хапвала:
Закуска
-яйца
Oбяд
-салата с айсберг,тиквени семки, накиснати за 8 часа, сирене Cottage
Вечеря
-риба и салата
След малко си пия магнезия и лягам, че съм гроги...
:)
23.12.14
23:50
Днес беше супер мега якия дееен :)))) Суперската тренировка, която ми я сглоби супер мега готиния човек. Споделям я:
1. Суперсерия бедрено сгъване и разгъване - 3 серии по 10-12 повторения при около 15 макс ( с 25кг работна тежест)
2. Напад с отпад - 3 серии по 5-6 повторения за всеки крак с тежест (при 7-8 повторения макс) (с по 6 кг дъмбели)
3. Мъртва тяга - 4 серии по 6-8 повторения при 8-10 макс
1 загряваща серия с 20 кила и после 4 работни съответно с 30-40-40-45кг
4. Суперсерия - 4 серии български клек със страничен клек. Българският клек (6-8 повторения за всеки крак при 8-9 макс с българска торба 12кг), а страничният клек - 5-6 повторения за всеки крак при поне 7-8 макс с 6кг дъмбели във всяка ръка
5. Заден клек - 4 серии по 8-10 повторения при поне 12 макс с 30 кг
6. Суперсерия - 4 серии повдигане на калф-машина (прасци) с 35-40-45-50 кг и хиперекстензии - и двете с около 8-10 повторения при 12-14 макс
Храната също ми е ок - около 1700ккал
Закуска - яйца и сиренце ( около 60гр)
Обяд - салатка айсберг, краставица, и пуешко месце ( намерих си във Фантастико и съм мнгоо доволна)
Вечеря - салата с всякакви зелености вътре, мушнах и една кофичка Котидж, печени тиквички на фурна, без никаква мазнина
Намерих си шипков мармалад на Harmonika без захар, с петмез, знам, че е предимно въглехидрат, но си позволих една лъжичка, че по едно време ми беше причерняло и като си куснах от бурканчето направо ми присветна :))))
Добавки
Сутринта витаминче на NOW Eco Green Multi
След тренировка протеин Матрица
Преди лягане магнезий - 400мг
Искам да споделя и една песен, която слушах около 10 пъти днес по време на тренировка. Доста е мръснишка, но мнгоо ме кефи, какво да правя, споделям я и се извинявам за нецензурираната версия:
Ето и една пооразмазана снимка :)))
Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 24.12.14 09:26.
25.12.14
22:42
Честито Рождество, младежи и девойки!
Да сме здрави и сбъдващи желанията и стремежите си :)
Искам да опиша вчерашния си Предколеден ден (23.12.2014) като хранене и тренировка и да си се похваля, че успях да НЕпрекаля с нито едно от вкусните Бъднивечерски и Коледни ястия. Та:
Тренировката ми се състоеше в следното, като предварително трябва да уточния, че упражненията са със собствено тегло и са за брой и време:
200 клека
200 коремни преси с повдигане на прави крака
200 високи подскока на земя
Последователността е 10 клека, 10 коремни, 10 подскока, след това 20 клека, 20 коремни, 20 подскока, после 30 клека, 30 коремни, 30 подскока и така та до 200
Времето беше 30 минутки, като аз стигнах до 140 от всяко
И за това имаше наказание - ренегатско гребане с дъмбели 8ци по 60 на ръка
Храненето ми е хахахах, храненето ми е пълно безобразие, ама
Закуска - 4 яйца със спанак
Обяд - около 200грама пъсърва с около 100гр тиквички
Вечерята, оооо вечерята е интересната част
Половин купичка боб, 1 чушка с ориз, цяло парче от питката на мама ( моето късметче е градина със зеленчуци и цветя - харесва ми, свързвам го с хубава храна през новата година :) ) и тиквеник, който аз си съчиних - от сурови ядки ( използвах бадемки за блата - близо 200гр. , 1 яйце, 3 суп.л. кокосово масло и доооста канела), а отгоре 1кг печена тиква с коледна подправка ( канела, индийско орехче, джинджифил на прах, портокалови корички и малко мака). Прилагам снимка- стана мнгоо вкусен
За 25 ти Декември на връх Коледата
Храната ми е:
Закуска - 2 твърдо сварени яйца
Обяд - от кавърмата на дядо - свински врат чисто месце, опечено с лук и гъбки, максимум 100-200 грама да съм взела
Вечерята ми е около 150 грама риба пъстърва със зеленчуци на скара ( към 300 грама- моркови,гъби,тиквички,патладжан и лук)
Вода - 3 литра
Кафе - 2 и едно капучино
Весела и щастлива вечер :)
Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 26.12.14 14:36.
26.12.14
19:59
Днешната тренировка се състоеше от двеч части силова, защото правих гръб и гърди и кондиционна, защото след това се включих на CrossFit-a. Описвам ги тук:
Тренировка Гръб и Гърди
1. Избутване на лост (20кг) от хоризонтална лежанка - 4 серии х 8 повторения
2. Придърпване на горен скрипец - 4 серии по 8 повторения с 30 кг
3. Избутване на дъмбели 10кг от наклонена лежанка - 4 серии 9 повторения
4. Придърпване на долен скрипец - 4 серии х 8 повторения с 30 кг
5. Флайс - 4 серии х 10 повторения с 6кг дъмбели
6. Гребане - 4 серии х 8 повторения с 12 кг дъмбел
Кондиционна тренировка:
1. Паяк - 3 минути общо 100 повтроения , по 50 на крак
2. Преден клек 50 с лост 18 кг
3. Бицепсово сгъване 50 с лост 18 кг
4. Повдигане на лост ( 18 кг лост) с прави ръце над глава 40
Коремни преси по двойки с прехвърляне на 10 килограмов диск 5 серий по 2 минути
Добавки - 100мг коензим Q10 на FitLine, Activize Oxyplus - 3 мерителни лъжички, разтворени в малко вода, преди тренировка , след тренировка - протеин Матрица на FitMiss, витамин на NOW foods Eco green multi и магнезиев цитрат 400мг
Храната ми е:
Закуска - 3 твърдо сварени яйца
Обяд - 150 грама пилешко с броколи и тиквички на пара
Следобедна закуска - 40 гр сурови и накиснати бадеми
Вечеря - пилшко около 150 грама с 1 авокадо ( ок 150 гр) и броколи
Вода - около 2,5литра
Кафе -2
Чай - 1 бял :)
Ами това е днес мнгоо тренировки, мнгоо добавки, мнгоо нещо :)))
28.12.14
21:56
Вчера не писах, за това споделям днес вчерашната и днешната си тренировка :
Вчера правих крака -
1. Клек - 5 серии 20,30,40,50, 50кг х 7 ( последната серия направих 4 повторения)
2. Бедрено сгъване и разгъване 4 серии 30кг разгъване, 20кг сгъване х 8 повторения
3. Мъртва тяга 5 серии 20, 30, 30, 40, 40кг х 8 повторения
5. Калф машина 4 серии с 50 кг по 20 повторения
6. Хиперекстензии 4 серии х 10 повторения
Кардио 10 минути интервално (скорост 7-11 ) и 15 минути скачане на въже
Днес уж само щях да тичам, но направих това:
40 минути кардио:
пътека - интервално ( 15мин) ( скорост 8-11), колелце (10минути) и въженце (15 мин) + 40 бърпита + коремните преси на Модерано , ето ги: https://www.facebook.com/video.php?v=814869458575308&pnref=story
Храната ми е добре около 1700 кал
Днес вечерях черен дроб свиснки с лук ( приготвих си го на фурна, използвах кокосово масло и подправки - чубрица, червен пипер и дафинов лист), за обяд салата с пуешко, айсберг, краставица и чери доматчета, закусвах 3 твърдо сварени яйца и мнгоо обичания ми тахан ( 1 с.л.)
Водата - 3л
Кафе - 1
Чай зелен -1
Добавки - витамини Now Eco Green Multi, коензим Q10 на капки на Fit line, Activise Oxyplus на Fit line - 4 мерителни лъжички преди тренировка, разтворени в 200мл вода, Магнезиев Цитрат - 400мг
Днес ходих и на сауна - 10 минутки разкошество :)))
Утре съм си обещала да почивам, пък да видим дали ще си спазя обещанието :)
29.12.14
22:59
Днес, си удържах обещанието и не тренирах. Цял ден не съм излизала от къщи, като цяло - многоо снежна виелица беше.
Прилагам днешното си хранене в прикачения файл - май доста млечни ми се насъбират днес, ама така се е паднало :)
Знам, че не го правя правилно, но знам, че ще се науча :)
Приемам всякакви съвети и критики...
30.12.14
18:34
Днес правих това:
1. Мъртва тяга 21 повторения с 30кг
800 м тичане на 10 скорост
2. Мъртва тяга 15 тяга с 30
400 м тичане на 10 скорост
3. Мъртва тяга9 повторения с 30
400м тичане на 10 скорост
4. 50 клека със собствено тегло и 50 хиперекстензии
Храната ми за днес включваше и плод - взех си Помело, така ги обичам тия помелота и хапнах половината, след тренировка ( около 250грама). Иначе - яйца, рибка , броколи (300гр), краставици
Утре мисля да правя кардио рано сутринта на гладно, дано да успея да стана раничко :)
Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 30.12.14 18:35.
02.01.15
22:28
Днес - като за първи път през тази година : кръгова тренировка :))))
Загрявка:
400м тичане
21 клека със собствено тегло
400м тичане
15 клека със собствено тегло
400м тичане
9 клека съ собствено тегло
WOD
Всяко от движенията е по 1 минута общо 5 рунда
1. Старнични коремни преси ( дясно)
2. Бицепсово сгъване с дъмбели 6 кг
3. Подскоци на степер
4. Странични коремни преси (ляво)
5. Планински катерач
6. Бицепсово сгъване с крив лост и добавена тежест ( 15кг)
7. Лицеви упори с прибрани ръце
8. Добро утро ( лост 20кг)
9. Клек с повдигане на лост ( 15кг) до брадичка
Храната ми е:
Закуска - 2 твърдо сварени яйца
След тренировка - протеин Матрица
Обяд - голяма салата с айсберг, краставица, домат и риба тон
Вечера- отново салата - айсберг, краставица, авокадо и пуешка шунка
Вода - 3л
Кафе - 2 бр
Зелен чай с лимон - 2 бр.
Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 02.01.15 22:29.
05.01.15
21:55
Днес тренирах в къщи - загрях с ФитБол топката 3 серии по 10 повторения клек и глутеус мост, след което направих 5 серии от следните упражнениея:
1. 10 бърпита
2. 10 Тръстера
3. 10 Клека с дъмбели
4. 10 Jumping jacks
Храната ми е :
Закуска - 3 сварени яйца
Обяд - грахова крем супа с подправки (джинджифил, куркума, босилек, копър и ръснах и малко чили)
Вечеря - пилешко и тиквички на пара + салата айсберг и краставици
Изядох един домашно приготвен бонбон с какаово масло, какао, кокосово масло, кокосово брашно и протеин
Добавките са ми - мултивитамини и Q10
10.01.15
22:17
Млееее от 5 дни не съм си писала в дневника...
Ще опиша последната и предпоследната ми тренировка.
Вчера беше CrossFit:
Загрявка - 1600 метра тичане на колкото мога максимум, след което раздвижване на китки, рамена, гръб, гърди, крачета
След което
10 серии
5 лицеви опори
5 набирания
10 тръстера
след което в табата стил 8 серии situps
След което - разтягане, foam roller и протеин Матрица
Храна - обичайната : яйца, салатка, пилешко
Днес: кардио
5 серии редуване 400 метра тичане на 10 и 30 хиперекстензии
Преди тренировка взех една нова добавка - Fyre на Syntarx - мнгоо ми го похвалиха, пък да видим. От едно хапче не мога да кажа мнгоо, но ми подейства определено ободряващо и все едно имах повече енергия от обикновено, може би и малко повече започнах да запомням - хахахаххаха :)))
Храна:
Закуска - 3 сварени яйца
Обяд - пилешка пържолка на скара, варени тиквички и краставица + малко лютиво Чили
Вечеря- салата айсберг и риба тон
Имах да допълня малко липсващи калории, та за това си позволих 30гр слънчогледов тахан, подарен ми от един голям изкусител... :)
Та така минават дните, право към целта :)))
11.01.15
19:24
Днес,
ден за крачета
1. 4 суперсерии бедрено сгъване и разгъване 8 повторения с 25кг
2. 5 серии мъртва тяга
12 повторения с 20кг
8 повторения 30 кг
8 повторения 35кг
8 повторения 35кг
7 повторения 40кг
3. Ходещи напади
4 серии по 10 на крак с дъмбели 8 кг
4. 5 серии Клек с 15 кг диск между два степера х 10 повторения
След тренировка - масаж с foam roller, разтягане и сауна :)
Папкането ми е: омлет 4 яйца със спанак и безмаслена извара, салата айсберг, краставици, и 140 грама свиснко месо от бут, за вечеря си направих пак салатка с магданоз , извара и домати и овкусих с куркума и чили
2 кафета
3 л вода
Добавки - пробвах аминокислеини Dymatize super amino 6000, Syntrax Fyre една таблетка преди хранене, останалото са обичайните мултивитаминки и коензим Q10
Не си усещам крачетата, утре задължително трябва да почивам, а въпреки умората как ми се тренираааааа... :)
13.01.15
22:00
Днес стават точно 2 месеца, откакто започнах да спазвам моето си НВД ( казвам моето, защото има някой неща за поправяне по него). Чувствам се супер добре. Имам разлика 1 кг надолу и 1 см от бедро, а и визуална разлика виждам ( ако не си въобразявам де, след това оскъдно въглехидратено количество, може и да съм започнала да халюцинирам :))))) :).
Днешаната ми тренировка се състоеше от две любими мои упражнения : бърпи и мъртва тяга, за 16 минути успях да направя 90 бърпита и 1800кг мъртва тяга, като бяха разделени в 6 серии 21,15, 9 и 9,15,21 - направих ги естествено доста се поизпотих, но ги направих :)))))) доволна :)
Храната ми е: обичайните близо 1700кал
Закуска : яйца 3 сварени + 1—грама извара + настъргана краставица в изварата
Обяд : пилешки гърди със задушени зеленчици ( броколи, бамя, тиквички) + една прясна зелена чушка
Вечея: същото като обяда
Следобедна закуска - 70 гр бадеми сурови и накиснати
Пила съм:
2 кафета
4 литра вода
2 зелени чая
Аминокислеини след тренировка
Мултивитамини и коензим Q10
Еми това е :)
П.С. . Многоо ми липсва един човек, усещам му присъствието, но го няма както преди, а искам да го прегърна...
14.01.15
22:57
Днес, тренировката ми беше малко по-лекичка:
10 мин пътечка на скорост 10
50 повторения спускане и вдигане до предна опора с ролер
1200м гребен тренажор
След което се намачках хубаво с foam roller
Папкане:
Закуска - 4 айца със спанак и безмаслена извара
Обяд - сьомга филе със салата рукола, чери домати и краставица
Вечеря - салата чери доамти, рукола и тиквени семки + малко останала сьомга от обяда
След тренировка пих протеин, сутринта мултивитамини, коензим Q10
Вода - 3литра
Чай зелен с лимон - 1
Кафе-2
В залата ни са докарали пудовкиии :))) мнгоо им се зарадвах днес и утре мисля да правя суингове ;) :)
15.01.15
19:38
Днес - без тренировка :(
Папкане:
Закуска - овсени ядки, накиснати от предната вечер с 1 суп. л. чия семеан и 1 суп. л. ленено семе + 200гр кисело мляко + малко канела :)
Обяд - отново сьомга със задушени тиквички
Вечеря - салата айсберг, краставица, зелена чушка, безмаслена извара
вода- 3л
кафе-2
чай- 2 един зелен и един плодов
Иииииии нещо извън рамките на режима - 1 чаша червено вино, е така за да не каже някой, че съм твърде скучна и праволинейна или просто защотото ми се поиска :)))))))
Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 15.01.15 19:39.
15.01.15
23:31
Не виждам нищо лошо в чаша червено вино.
Дори аз го правя понякога :)
16.01.15
19:31
Днес беше хубав и препълнен със задачки ден и остана време и за тренировка ,която беше такава
5 x 400метра run & 21 American swing + 30 push ups & 50 sit ups - изпотяваща красота :))))
Храната ми е:
Закуска - 4 яйца със спанак
Обяд - тиквички с яйца (3) - хахахах, какво разнообразие само :)
Вечеря - 150гр пилешки гърди на пара + 350гр броколи + 100 грама зелена чушка.
След тренировка пийнах протеин, иначе днес имам 1 кафе, 1 чай от любмия ми в Мементо - манго с мента :), водата ми е към 3 литра
Еми това е, петъчно :)) утреее почивни дниии :)
18.01.15
19:46
Неделно :)
Тренировка
Лежанка – 1х8@20кг, 2х7@25кг, 1х4@25кг, 1х5@25кг;
Римска тяга – 1х18@20кг, 1х8@30кг, 1х8@35кг, 2х6@37,5кг;
Лицеви опори – 5х10 - chest to the ground
Планк – 1х1мин.; 2х1/2мин
Странични коремни преси по 10 на страна – 5х10;
Храна
Закуска - 4 сварени яйца, намачкани с 150 грама извара + 1 суп. лъжица зехтин + къри
Обяд - салата айсберг с краставици и 150 грама свинско контра филе
Вечеря и след тренировка - купичка леща ( мегааа вкусната стана, с мнгоо любов си я приготвих)
След тренировка пих и протеин Матрица, сутринта - Мултивитамин и конезим Q10
1 кафе
3 литра вода
Преди тренировка изпих 3 дозички Activise Oxyplus na Fit line и малко ми припламна на лицето, ама бързо възстанових цвят или по-скоро го понатуралих :)))))
19.01.15
21:23
Днес, ден без тренировка :(
Закуска - 4 сварени яйца, намачкани с 150 грама извара + 1 суп. лъжица зехтин + къри
Обяд и Вечеря - пъстърва , опечена с подправки, предимно естрагон :) + тиквички, задушени на пара + салата краставици и домати, поръсена със зехтин, балсамико и къри.
Кафе-2
Чай- жасминов-зелен
Вода - над 3 литра е със сигурност
По някое време ми пригладня, към обяд беше и изпих една доза протеин Матрица, след това обядвах към 15часа.
Добавки - мултивитамин,коензим,Омега 3
Това е понделенишки :)
Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 19.01.15 21:24.
20.01.15
22:09
Тренировка
4 rounds for time
1. 5 Yoga Burpees
2. 5 ABS Splitters
3. 25 Burpees
4. 25 Air squats
Завърших ги за 20 минути.
Храната ми е в прикачения файл.
? Имам и едно питане, на което не знам дали изобщо някой може да деде някакъв отговор:
Колко сродни души се разминават в този живот, само защото се срещат в неподходящо време и при неподходящи обстоятелства...
Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 20.01.15 22:10.
20.01.15
23:27
казано от Лъчезария Слънцегреева на 20.01.15, 22:09:
? Имам и едно питане, на което не знам дали изобщо някой може да деде някакъв отговор:
Колко сродни души се разминават в този живот, само защото се срещат в неподходящо време и при неподходящи обстоятелства...
Малко. Каквото има да става- става. Понякога е нужно търпение :)
21.01.15
21:15
Тренировка
Bear Complex:
5 rounds@ 20kg & 2rounds@24kg
5 Power Clean
5 Front Squat
5 Push Press
5 Back Squat
5 Push Press (behind the neck)
5 Return weight to the floor without dropping
+ 50 swing-a@16kg
Тегаво ми дойдоха последните две серийки , но съм доволна как се справих :))))
Храна:
Закуска - 4 айца с 1 суп.л. ленено семе, накиснато от вечерта. Приготвих си ги като палачинка на тигана, без мазнина само поръсих с любимата ми канела
След тренировка изпих една доза протеин Матрица + 1 оризовка
Обяд - 3 яйца, омешани с 1 тиквичка ( към 300 грама) + 50 грама сварен кафяв ориз ( не бях хапвала ориз от около месец - така ми беше вкусен ), поръсих с чили и къри
Вечеря - пилешки гърди около 200 грама + една голяма салата айсберг,краставица и червена чушка +малко чили + малко зехтин + малко балсамико :)
Сутринта си изпих последния мултивитамин от кутиийката на NOW Eco Green Multi, освен това: коензим Q10 и Omega 3
Сега си мечтая за креватчето и пухената възглавница, само да ги помириша и на секундата ще съм заспала, но имам още 2 часа да работя.
Днес е световен ден на прегръдката - нека ни е гушкащо на всички, не само на този ден :)
Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 21.01.15 21:16.
23.01.15
09:58
Вчера не писах - толковааа изморена не съм се чувствала отдавна... Цялото тяло ме боли , не се оплаквам, ама този мечешки комплекс направо ми е разказал играта на рамена, гръб, ръце, врат, крака—абе там, на каквото има да му се разказва играта. Вчера обаче се пораздвижих с Фит Бол топката в къщи - направих 100 клека, 80 глутеус мост, 4х30 секунди планк върху топката.
Храна
Цял ден ми беше супер гладно
Закуска - 4 айца с 1 червена чушка
Обяд - салата айсберг, краставица и чушка + около 120 грама пилешко бяло месо
Вечеря- пъстърва ( около 300грама) + 200 гр. броколи на пара
След работа се прибрах в къщи гладна- хахахахха и си направих 100грама извара с къри и настъргана краставица. Освен това през деня изпих една доза протеин, 2 кафета, 1 зелен чай и към 3.5 литра вода.
После си легнах и не съм мръднала цяла нощ... Днес съм си замислила един комплекс, но да видим дали ще ми се получи :)
23.01.15
23:23
Тренировка:
4 серии ( около 20 минути )
400метра бягане
15 бърпита
Храна:
Закуска - 4 айца с 1 червена чушка
Обяд - Салата айсберг, репички и чери доматчета + 2 телешки кюфтета ( мнгооо вкусниии)
Вечеря - Салата айсберг, репички и чери доматчета + 2 телешки кюфтета + карфиолено хлебче, приготвено от мен ( карфиол, яйце и малко кашкавал + подправки, става тъничко и може да се използва и като блат за пица :) :)
Имам си “красива” CrossFit драскотина от мечешкия комплекс онзи ден
След тренировка пих протеин, освен това сутринта Q10 , по време на вечеря - Omega 3
Петъъъъък еееее и утре не съм на работааа :))))
24.01.15
20:07
Днес тренировка няма, за сметка на това има въглехидрати, знам, че не е правилно така, но...
Закуска - 4 яйца, намачкани с 130 грама извара
Обяд - салата айсберг, домат и 150 грама пилешко месо от гръди, освен това близо 200 грама картофи на фурна със съвсем малко бял ориз ( може би около 10тина грама да съм изяла, не повече), приготвих за детенце и така вкусно ми замириса, понеже го поръсих с една шепа подправки :)
Цял ден ми се ядеше нещо шоколадово, за това си приготвих шоколадово кремче от 250 грама биволско кисело мляко + 1 суп. л. 100% какао+ 1 ч. л . канела за следобедна закуска.
Освен това си хапнах и към 40 грама тахан от тиквени семки ( многоо вкусен)!
Еми това е, не ми е добре само , че не успях да тренирам, иначе за храната не ми е гузно, просто явно организма си има нужда от презареждане от време на време и ако не прекалява човек - няма нищо лошо, предполагам :)
Нещо ми е леко минорно, може би не съм си взела дозата тренировъчен хормон на щастието, а може би и от нещо друго да е. Има си и такива дни в живота на позитивния човек, не се поддавам на настроението, само си споделям за след време, ако си чета тук, да си се смея над себе си, защото всичко е толкова отминаващо. Момента е важен, да го изживяваш и да запазваш хубавото, останалото е въздух под налягане, който се изпарява след това...
След малко си лягам и ще гледам да се насънувам на хубави неща и да събирам сили за утре, за залата и за новия ден :)
Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 24.01.15 20:08.
24.01.15
20:24
Защо да не е правилно да имаш въглехидрати в ден без тренировка?
И аз днес почивам, но си хапвам въглехидрати, както в тренировъчен ден :)
Не си яла вафли и торти, а хубава храна.
24.01.15
20:40
Така е Рони, но за моето НВД и целите, които преследвам не е мнго препоръчително да надвишавам количеството на въглехидратния макронутриент, особено в ден без тренировка. До колкото знам и съм чела, след тренировка се изгарят по-бързо, усвоените от въгленчета калории. Факт е, че съм яла само хубава храна :) Вафли не съм яла от дете, нямам потребност от такова измислено нещо а торта поне от 4 месеца, но не ми липсва. Виж Тахана си ми липсваше близо 2 месеца, в които не бях хапвала, за това реших да си го върна в менюто като полезна храна, която може да ми подслажда живота и да ми носи качествено презареждане към цялостния ми хранителен режим. Освен това, не мисля че е пречка по пътя, който ще ме отведе до крайната точка, а само светлинка, която го озарява, за да е по-щастливо ;)
24.01.15
20:55
Няма какво повече да добавя.
О, Тахан! С теб всичко е поезия... :)
Хубаво, хайде иди клекни 500 пъти, да ти мине гузното :))))))))))))))
24.01.15
21:04
Хахахахах, прегръщам те и започвам с клековете :)))))
24.01.15
21:22
Добре, тогава и аз ще понаправя малко, за да не си сама :)
Едит: 500 бройки за 22.5 мин :)
Ще те тупам! ::) Запъхтях се... А сега даже нямам и тахан!
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 24.01.15 21:48.
24.01.15
21:56
Ххехехехех, заковавам на 300 бройки с Фит Бол топката аз :)))) Благодаря ти за стимула :))) дължа ти едно таханено бурканче по случая ;)
24.01.15
22:00
Бравооооооо!
Сега ти е по-хубаво на душицата, нали? :)
Приятно хапване и почиване!
ПП: Не искам тахан... Защото не мога да се спра на 40 г като теб и ще трябва да си клякам 5 часа ;)
Стискаме си ръцете на по едно какао!
И аз благодаря за интересната и забавна вечер.
24.01.15
22:19
Имаш го какаото ;) :)
25.01.15
21:05
Хубава неделя си спретнах след вчерашните 300 клека по нощите :))
Тренировка: (по модел на Алекс с леки изменения)
5 Кръга с 2-3 мин. почивка
преден клек@35кг- 10,10,10,10, 10
тяга с широк хват@35кг- 10, 10, 10,10, 10
Обръщане и раменна/пуш преса@18кг (лост)- 10,10,10,10, 10
бърпи- 10, 10, 10, 10, 10
ренегатско с дъмбел@8кг- 10,10,10,10, 10 на ръка
суинг до вертикала@16кг- 10, 10, 10, 10, 10
отвеждане на крака назад на долен скрипец – 5х10 на крак
20 минути интервално тичане за финал.
Храна:
З: 4 яйца със спанак и малко масло ( около 10гр. някъде.)
О: Голяма салата с 2 зелени чушки и къдрава марулка, поръсена с чили, зехтин и балсамико + 150гр. пилешки гърди.
В: Същатото като обяда.
Преди тренировка Activise Oxyplus, след тренировка протеин Матрица. Сутринта Q10, с вечерята - Omega 3 :)
Спокойно ми е и някак уверно, че трябва само търпение и всичко се случва :) CrossFit, освен белези, прави и сърца :)
25.01.15
21:06
Ето и още една, ей така да има за архива:
26.01.15
00:27
(wave) Как ти се стори кондицията и колко време ти отнеха кръговете горе-долу?
26.01.15
08:25
казано от Aleks Sandra на 26.01.15, 00:27:
(wave) Как ти се стори кондицията и колко време ти отнеха кръговете горе-долу?
Здравей Алекс,
да си призная не си засекох точно времето, мисля, че го направих за около 40 минути, може и малко повече или малко по-малко. Като кондиция - супер. Пак ще го направя скоро и ще си засека и времето. Многоо ми харесааа, поизпотиме доста.
Използвам да те питам ти как правиш ренегатско гребане на пудовки, пробвах го, но след няколко неуспешни опита просто взех дъмбелите? Мнгоо се клатушках на пудовките и мнгоо пързалка, но многоо искам да се науча. Още един въпрос: какво правиш за подобряване на набиранията на лост, освен повече набирания- това е едно от упражненията, които искам да подобря като техника и изпълнение и ми е голямо предизвикателство, тъй като определено ме затруднява?
26.01.15
19:54
Тренировка: с една дума тегаво - все упражнения, които меко казано не са ми сила, но които многоо искам да подобря
1600м тичане за загрявка
1. Заучаване на техника Overhead squat ( не съм го овладяла напълно това упражнение, та ми трябваха още малко разяснения преди да си започна сериите) и като цяло ми е едно от сложните за изпълнение: хем трябва да клякаш дълбоко, хем лоста над глава и да внимаваш да не кривиш ръцете и да не гърчиш лактите, хем главата напред, кръста и гърба изправени. Успях да направя
3 серии с 8 кг @5,5,5
3 серии с 20 кг@3,3,3
2. Набирания на лост - мнгоо харесвам набиранията, ама само да не ги правя аз :)))) Още едно многоо тягостно за мен упражнение, просто ми е трудно , не му владея все още техниката. Направих 10 серии с обратен подхват
2 серии@5,5,
5серии@4,4,4,4
3 серии@ 3,3,3
Тегавооооо, искам повече и по-добреее.
3. Спускане и вдигане до предна упора с ролер
5 серии@5,5,4,4,3
Храна:
З: 4 яйца със спанак и около 10гр масло
Обяда и Вечерята ми се сляха малко днес та след тренировка, която приключи към 2 часа изпих един протеин Матрица, след това хапнах 2 оризовки и около 10 гр свински пушен бут. Вечерята ми беше към 18ч. любимата ми пъстърва + салата зеле и моркови ( подсети ме един пркерастник, който вчера беше решил да хрупа зеле, та реших и аз днес с това да се почерпя). Освен това си приспадам и към 40гр тахан от тиквени семки :)
Добавки: Q10, Omega 3
Моля за съвети за подобряване на техниката при набиранията. Предполагам, че и за тях е валидна максимата, колкото повече , толкова по-добре :)))