Тренировки, режим и споделяния на една търсеща мечтателка :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

26.01.15
22:16

казано от Лъчезария Слънцегреева на 26.01.15, 08:25:

казано от Aleks Sandra на 26.01.15, 00:27:

(wave) Как ти се стори кондицията и колко време ти отнеха кръговете горе-долу?

Здравей Алекс,

да си призная не си засекох точно времето, мисля, че го направих за около 40 минути, може и малко повече или малко по-малко. Като кондиция - супер. Пак ще го направя скоро и ще си засека и времето. Многоо ми харесааа, поизпотиме доста.
Използвам да те питам ти как правиш ренегатско гребане на пудовки, пробвах го, но след няколко неуспешни опита просто взех дъмбелите? Мнгоо се клатушках на пудовките и мнгоо пързалка, но многоо искам да се науча. Още един въпрос: какво правиш за подобряване на набиранията на лост, освен повече набирания- това е едно от упражненията, които искам да подобря като техника и изпълнение и ми е голямо предизвикателство, тъй като определено ме затруднява?

Здравей (wave),

Ренегатското с пудовки го бях заучавала от това клипче: http://www.myomytv.com/archive/kettlebell-renegade-row-exercise-tutorial/.
Но, в кондицията най-често правя едностранно гребане с една пудовка, тъй като не разполагам с 2 с еднаква тежест. Копи- пейст грешка. Извинявай, че съм те заблудила неволно. Ренегатско гребане с 2 пудовки съм правила с 2 12-ки и май с 2-16кг (не помня)  и наистина се изисква по-голяма стабилност. Ренегатското, което правя в другите си тренировки е с дъмбели (12, 15, 17кг- зависи от моментното ми състояние и от бройките, които съм намислила). Пробвай първоначално с дъмбели, доста по-лесно е.
Относно техниката на набиранията- не мога да я коментирам- не съм те виждала, а и не съм компетентна да коригирам :).
Предполагам, че питаш по-скоро как да увеличиш броя на набиранията.
На мен ми беше много трудно изобщо да започна да се набирам. Имах доста слаба горна част на тялото. Това, което ми помогна са набирания с различех хват с подскок, с ластик, негативни, хоризонтални - на лост и халки. Освен това- гребане с дъмбели, с пудовки, на машина, високо изтегляне, тяга.
Май това е. Успех.

Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 27.01.15 23:32.

Благодаря, Алекс :) Относно бройката на набиранията и прехвърлянето на т.нар. “мъртва точка” питах ;) правя ги всичките тези допълнителни движения, може би трябва да пробвам повече с ластик, оооще днес ще си купя, ако няма в залата :) хубав и усмихнат ден :)))

Тренировка:

3 кръга:

500м гребане на гребен тренажор
12@тяга@40кг
21@скока върху 8 наредени един върху друг диска от по 10кг

Храна:

З: 4 сварени яйца, намачкани със 100гр. извара + 15гр масло

О: Пъстърва със зелева салата

В: Слата краставица и зелена чушка, сирене бри. Понеже бях на театър и многоо изгляднях след това си купих Бри-то и си го изядох минавайки през парка на Свободата по пътя за вкъщи, мислейки си за едни човек, на когото би му харесало да си хапва от същото това сиренце, по същото това време , под същите тези дървета...
Краставицата и чушката изядох в къщи, че ми трябваше малко свеж зеленчук към сиренцето :)

Добавки: Протеин Матрица, Q10, Omega3

Вода - 3 литра
Кафе- 2
Чай - 2 билков и плодов

Уморено ми е, утре ще почивам :)

Казват, че нищо в света не се губи, само понякога е трудно да бъде намерено. Допълвам, ако го намериш трябва все пак да имаш силата, с която да можеш да го задържиш..

Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 27.01.15 22:47.

Днес тренировка няма. Само разходка :)

Папкането е:

З: Яйца с една голяма зелена чушка.
О:  около 200 грама пилешко + зелева салата
В: Салата айсберг с краставичка + свинска пастърма+50гр. синьо мухлясало сиренце  и чаша червено вино :)

Вода: около 3,5л.
Кафе- 3, малко повече от необходимото, но исках да дегустирам едно ново попадение
Чай- 1 зелен с лимон

Витамнки, Q10, Omega3

Нещо хубаво, което ми попадна и искам да споделя като мисъл:

Искам да живея до човечни хора, много човечни, преди всичко друго, човечни. Хора, които обичат да се смеят на грешките си. Които не се суетят около успехите си и не се самозабравят. Които не се смятат за избраници, за елит, превъзхождащ останалите, преди наистина да са станали такива. Които не бягат от отговорностите си. Които защитават човешкото достойнство. Които не искат нищо друго, освен да вървят редом с истината и справедливостта, честта и достойнството. Искам да се обградя с хора, които знаят, как да докоснат сърцето на другите и могат да го направят. Хора, които не са се ожесточили от жестоките удари на живота, а са израстнали с една мекота в душата. Целта ми е да стигна до края спокоен, в мир с любимите си същества и с моята съвест. Надявам се, че това един ден ще стане мечтата на всички ни, защото, така или иначе, ще стигнем до края…

Марио де Андрадe

Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 28.01.15 21:49.

“Ключът към щастието е да разберем, че важното е не какво се случва, а как реагираме на онова, което ни се случва.”
Кийт Харел

Нашето отношение и подход към нещата от живота - това била голямата загадка,  понякога е толкова трудно да го разберем това простичко нещо...

И хей така след тази мъдрост да си напиша каквото си имам за днес.

Тренировка:

в домашни условия направих следното:

4 серии
1. 25 клека СТ
2. 15 лицеви
3. 10 напада на крак с гирички
4. 20 тръстера с 6 кг
5. 30 russian twist
6. 1 мин планк

Храна:

З: Яйца със спанак и чушка
О: Салата айсберг и пилешко
В: Салата с пилешко, айсберг, чушка, домат, поръсена със смляно ленено семе и подправки

Вода- 3 литра, до края на деня може да станат и 3,5 :)
Кафе: 2
Чай: 1 зелен жасмин

Витаминки, Q10, Omega 3

И една лежерна и многоо любима песен да краси тук:

Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 29.01.15 20:36.

И в края на месеца, петъчно си спретнах ето това:

Тренировка:гърди, гръб + 15 мин пътека

1. Лицеви опори 4 х 10, 10, 10, 10
2. Асистирани набирания 4 х 8,5,4,4
3. Избутване с дъмбели от лежанка 4 х 7 @ 12 кг на ръка
4. Флайс с дъмбели 4 х 6 @ 8кг на ръка
5. Гребане с лост 4 х 15, 8, 7, 7 @ 12, 22, 22, 22
6. Едностранно гребане с дъмбел 4 х 8 @ 12, 12, 12, 12
7. Мъртва тяга 4 х 10, 8, 8, 8 @ 30, 35, 40, 40
8. ГХД -  4 х 15
15 мин кардио - пътека
След тренировка протеин Матрица

З: 4 яйца със спанак
О: Сьомгова пъстърва + салата със зеленце
В: същото като обяда
Освен това днес си позволих половин пълнозърнест кроасан с чушка,маслина и чедър

Вода: 3л
Кафе-2

Мултивитамини, Q10

Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 30.01.15 23:05.

Днес започва многоо добре със стабилната закуска яйца, спанак и чушка плюс обичайните мултивитамини, и Q10. После тренировка:

3 rounds in 20 minutes:

15 Power Cleans
12 Push Press
9 Kettlebell Swing
400m run

След тренировка протеин Матрица

Вечерта съм на рожден ден на една приятелка в “Щастливеца” не съм ходила там, но чух че имало интересно меню, освен аристократичния интериор и като се замисля, че днес съм си го определила като зареждащ ден, мисля да му се отдам на удоволствието от хубавата храна :)))) ще споделя утре ;)

За протокола да си призная какво хапнах вчера вечерта:

Голяма салата с всякакви зелени листенца и киноа, порция ( май беше към 400грама) ориз с морски дарове - многооо вкусно :) освен това си позволих чаша червено вино “Хипноза” , директно ме хипнотизира, отлежало мерло, приказка :))) а за десерт таханов сладкиш :))) доволно ми стана и топло на душата - хубаво място, с хубави хора и приятна емоция :)

Иначе за днес тренировка - няма, само 150 клека СТ и пак толкова коремни преси класически

Храна:

З: 3 твърдо сварени яйца със 100гр. извара и една зелена чушка
О: Пъстърва ( около 350гр.) с броколи
В: Голяма зелево-морковена салата, и около 50гр, кашкавал

Вода - 3литра
Кафе - 2
Чай- 2 мента и круша

Мултивитамини, Q10, Omega 3

Днес сътворих едни тъмно шоколадови бонбонени зареждачета - какаово масло, 100% какао на прах, половин доза протеин, 1 ч.л. канела. Прилагам снимка:

Понеделник 2ри ФеФруари :)))

Тренировка:

Загрявка с малкия лост  ( 8кг) - пуш преса, гребане, изтласкване, обръщане с изтласкване, преден клек, заден клек, наклони настрани, бицепсово сгъване и т.н.  След което

3 серии

50 тръстера с дъмбели 4ки
50 подскока jumping jacks с думбелите в страни
50 гребане с дъмбелите
50 класически коремни преси

След което:

8 серии 20 секунди лицеви упори 20 секунди почивка и 8 серии 20 секунди планински катерач 20 секунди почивка

След което:

Вир вода :))))

Храна:

З: 3 айца + една зелена чушка
О: Плешко + 50грама кафяв ориз + 200грама тиквички + подправки ( чили, къри, червен пипер, босилек)
В: Пилешко + зелена салата

След тренировка: Протеин Матрица, сутринта със закуската - мултивитамини VitaVim na Jamieson, Витамин Ц 600

Добре ми е, днес беше толкова хубав ден - топъл и пролетен :)

Тренировка:

3 серии по 1 мин

повдигане на крака от легнало положение
къси коремни преси
ножици

4 серии с лост 15кг

1. Бицепсово сгъване@10
2. Паяк@10 на крак
3. Клек с придърпване на лоста до брадичка@10
4. Клек СТ@10
5. Скок от опора на ръце с максимален разкрач към длани@10

10 серии с лост 15кг

1. Добро утро@10
2. Планк 1 минута

3 серии Руско усукване по 1/2минута

Храна:

З: 3 сварени и намачкани с около 10гр масло яйца
О: Голяма зелена салата , чушка и айсберг и 120 грама пилешко
В : Салата айсбер + пъстърва

Добавки: Мултивитамини и Витамни Ц 600

И една хубава песен за цвят и за да си напмоням, че „Животът не е сложен. Ние сме сложните.
Животът е един радостен танц!” Ошо

Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 04.02.15 19:55.

Днес тренировка няма - само сутринта, за да се загрея направих 30 лицеви и 50 клека СТ. После - разходка.

Храна:

З: 3 яйца варени и намачкани с подправки и масълце (10грама)
О: Пилешко месце по Средиземноморски на плоча и с подправки + салатка ( айсберг, рукола и чери доматчета)
В: Риба пъстърва +  салата зеле и зелена чушка

Междувременно около 3 литра вода, 2 кафета и 2 чая

Добавки : Мултивитамини, Витамин Ц 600

Освен това днес ми е такова:

Спри да мислиш прекалено много. Най-нормалното нещо е да не знаеш всичко. Просто бъди спокоен, че всичко се нарежда, когато човек най-малко очаква...

Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 04.02.15 18:37.

04.02.15
19:12

Паяк@10 на крак Какво е това?  Извини невежеството ми ;)
Клек с придърпване на лоста до брадичка@10 нещо А това? Нещо като сумо тяга-хай пул ?

П.П упора се пише Опора :)

казано от Queen Cobra на 04.02.15, 19:12:

Паяк@10 на крак Какво е това?  Извини невежеството ми ;)
Клек с придърпване на лоста до брадичка@10 нещо А това? Нещо като сумо тяга-хай пул ?

П.П упора се пише Опора :)

Здравей, в бързината съм допуснала грешка и вместо О съм написала У... :(

Клек с придърпване към брадичка е сумо тяга и хай пул - да, но не знаех ,че така се казва точно, извинявам се за моето невежество пък. А относно паяка, така го нарича момчето, което ни води тренировките, мисля, че не точно такова, тъй като не намерих нищо и из нета. Ако открия клипче или правилното му наименование, ще изпратя ;)

Хубава вечер и благодаря за включването :)

Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 04.02.15 20:47.

Днес изядох една порция сладолед в Confetti 3 топки ( около 300грама)  - шоколад, тиква с канела и лешник : превъзходно наслаждение :)))

За сметка на него, няма тренировка :(:(

Останалата храна за деня ми е: 3 яйца  за закуска, голяма зелена салата с пилешко за обяд и пак пиле филе, поръсено и запечено с кашкавал на фурна за вечеря :)

Вода : 3л
Кафе : 2
Чай: 1 плодов

Добавки: Мултивитамини, Витамин ц 600

Умението да не си създаваш очаквания...
Много труден урок, но в същото време толкова важен. Много пъти хората преминаваме през своите очаквания и разочарования, докато най-накрая не осъзнаем, че не съществува нищо сигурно на този свят. Динамиката и събитийността е толкова силно променлива, че не сме в състояние да си създаваме каквито и да е очаквания. Всичко се променя с много бързи темпове и ако днес дадено нещо е било най-доброто за нас, утре вече може да не е така. Затова е нужно да се научим да вярваме, че ще постигнем това, което искаме без да си създаваме очаквания за това кога и как ще се случи....

Днес 06.02.2015 Кръгова тренировка:

1 минута тяга с пудовка 16кг върху два степера
1 минута повдигане на крака с ръцете под ханша и леко повдигната глава
1 минута скок с максимален разкрач
1 минута колелце
1 минута негативни набирания
1 минута коремни преси към повдигнати крака
1 минута класически коремни с бавно спускане и бързо повдигане
1 минута wall ball
1 минута планк

След което повтаряме същите упражнения в рамките на 40 секунди, 20 секунди и пак 40 секунди, 1 минута.

Общо се събират 5 кръга

Приказка, многоо съм доволна :)))

Храна:

З: 3 сварени яйца цели + 1 белтък + 12 гр. масло - намачкани с подправки
О: Зелена салата - айсберг, бейби листенца от Лоло Росо, Спанак, Цвекло и Рукола + 200гр. Сьомга
В: Зелена Салата - само айсберг + броколи на пара + около 200 грама филе Тилапия на пара

Добавки: Мултивитамини и Витамин Ц 600, Протеин Матрица след тренировка

Вода : около 3л
Чаша червено вино

Има моменти, които никога не забравяме, мигове, за които всичко даваме,.. и чувства, които ни изгарят... В крайна сметка живота не е това, което мислим, а това което чувстваме, докосваме, усещаме...
Хубава и топла вечер :)

Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 06.02.15 21:03.

И ти ли премина към тъмната страна с този сладолед?
Тук във форума има доста... “скрити” фенове.:)

Рони, не съм яла сладолед от лятото, но ако Сладолед е да преминеш от тъмната страна и то точно този Сладолед, то нека да съм от тъмната страна от време на време :) :) :)

07.02.2015

Тренировка:

5 rounds

1. Bulgarian Split Squat @ 8 @ 10 kg dumbbells in each hand

2. Dumbbell Deadlift @ 8@ 16kg in each hand

3. Front Squat @ 8 @ barbell 30 kg

4. Standing Dumbbell Calf Rise @ 20 @ 16kg in each hand

5.Dumbbell Lunges @ 8 @ 6 kg in each hand

6. Dumbbell Side Lunge/ Lateral Lunge @ 8 @ 6 kg in each hand

Cardio part:  2 км rowing machine

Fun part: 50 burpees

Храна:

З: бърканица от 3 сварени яйца, масло (12гр.) и подправки ( къри, червен пипер и малко морска сол)
О: Голяма зелена салта от айсбер, краставица и домат + филе Тилапия (150гр.)
В: Зеленчуци на фурна ( домати, тиквички,лук, морков, патладжан, чесън) с многоо подправки и поръсени с кашкавал - вкуснотийка

Добавки: след тренировка Протеин Матрица, Мултивитамини, Витамин Ц 600

Сутринта се събудих в към 6 и ми беше някак гладно, но не ми се правеше още закуска и си направих половин доза протеин, после спах до 8:30 :)))

Вода: обичайните 3 литра
Чай: зелен лимон

Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 07.02.15 21:35.

Чувала ли си за изключителните сетива на акулите, насочени към детекцията на кръв в минимална концентрация и на големи разстояния?
Е, Колман има същите за сладолед... :P

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.02.15 19:22.

казано от Кольо Пияндето на 07.02.15, 19:14:

Чувала ли си за изключителните сетива на акулите, насочени към детекцията на кръв в минимална концентрация и на големи разстояния?
Е, Колман има същите за сладолед... :P

Хахахахахаха, е надуши ме и мене, а мисля, че и за теб знае, Ники :) ти си всевиден сладоледоядач :))))

казано от Лъчезария Слънцегреева на 07.02.15, 19:29:

...ти си всевиден сладоледоядач :)

Отричам! Нямаш доказателства! :D
Аз не ям сладолед редовно, а само традиционно... дай да се разберем! :D

казано от Кольо Пияндето на 07.02.15, 19:35:

казано от Лъчезария Слънцегреева на 07.02.15, 19:29:

...ти си всевиден сладоледоядач :)

Отричам! Нямаш доказателства! :D
Аз не ям сладолед редовно, а само традиционно... дай да се разберем! :D

Дооооообре :) поправка: Всевиден сладоелдоядач традиционалист =D

Ще си замълча, тактично...
и покашляйки се. :)))
Коленце, скрита лимонка!!!
Не ядял редовно....

ПП: Коле, признай, че за 2015 година си ял вече поне 2 пъти!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.02.15 20:21.

07.02.15
20:29

Днешната ти тренировка за крака е мега брутална. Кефя се на момичета със здрави крака,  аз лично не бих откарала цял кръг с тези упражнения и тежести и то без почивка. Как го правите, хора ;)

казано от Queen Cobra на 07.02.15, 20:29:

Днешната ти тренировка за крака е мега брутална. Кефя се на момичета със здрави крака,  аз лично не бих откарала цял кръг с тези упражнения и тежести и то без почивка. Как го правите, хора ;)

Днес, не си усешам дупето и бедрата, мега брутална е наистина и ползотворна :)))))

Иначе за 08.02.2014

Тренировка: рамо, трицепс,бицепс:

1. Раменна преса - 3 @ 10 6 кг на ръка
  Dumbbell Shoulder Press
2. Разтваряне на дъмбели за задно рамо  3 @ 10 6 кг на ръка
  Dumbbell Rear Lateral Raise
3. Разтваряне на ръце в страни  - 3 х 10 @ 6 кг на ръка
  Dumbbell Lateral Raises
4. Повдигане на щанга до брадата, Вертолет 3 х 15 @  10 кг
  Upright rows
5. Чуковосгъване с дъмбели - 3 х 10 @ 6 кг на ръка в Супер серия с
  Hammer Curl
6. Кик-бек с дъмбели - 3 х 10 @ 6 кг на ръка
  Kick-back

Храна:

З: бърканицата с 3 яйца, подправки и малко масълце
След тренировка: Протеин Матрица
О: Пилешка супа и пиле със зеле на фурна - доста голяма порция
В: Голяма салата айсберг, краставица и 200гр извара

Добавки : Мултивитамини, Витамин Ц 600, преди лягане Магнезиев цитрат

Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 08.02.15 22:18.

Днес, няма тренировка - трябва и да се почива, още усещам дискомфорт в мускулите на дупето и бедрата от онзиденшната тренировка за крачета :)

Храна:

З: 3 варени яйца, объркани с подправки и масло (15гр.)
О: Доматена крем супа и 2 филийки протеинов хляб ( получи ми се превъзходен) - мега вкуснотия
В: Сьомга + салата айсберг,чушка и краставица

Вода: 2.5литра, може и да си ги направя 3 литра до края на деня ;)
Чай : 1

Доабавки:

Мултивитамини, Витамин Ц 600

Ами това е понеделнишки. ААА споделям и една снимка, част от фотосесия “Classical Beauty”, за която бяхме избрани с голямото ми -малкото съкровищенце - пухена работа :))))

Уникални!!!!!!!!!!!!! Дай още снимки, ако имаш такова право и са публични. :)

Рониии, Благодаря :* Ще има и още снимки, ще кача и тук и във ФБ задължително :)))

10.02.2014

Тренировка:

Загрявка

30 бърпита

40,30,20 повторения от:

1) Мъртва тяга с 30 кг
2) Гоблет клек с пудовка 12 кг
3) подскоци в страни от планк стоеж на ръце

30 бърпита

Коремни преси - 4 серии ( 30 сек, 40 сек, 50 сек, 1мин.)

1. Защитен стоеж
2. Двойни коремни
3. Вътрешен паяк - планински катерач със свиване на колена навътре и усукване
4. Къси коремни
5. Къси коремни от горе до средата

Храна:

З: 3 сварени яйца, объркани със 100грама извара и подправки
О: Доматена крем супа с 2 филийки от протеиновия хляб
В: Пилешко филе на пара и голяма салата айсберг домат и чушка + няколко люти чушлета за отскок

Добавки: след тренировка протеин, сутринта със закуската мултивитамини и витамин Ц 600, Магнезиев цитрат преди лягане

Ще си пиша и по колко часа сън ми се събират вече, зщото това е мега важно да си го регистрирам. Та ми се събират: 7:30

И да си се поздравя с една песен:

Днес, странен ден.... В крайна сметка всяко нещо, което ни се случва има място в живота ни. Нищо не се губи, нищо не е напразно, всяко мънчико случване има своето място.

Тренировка:

За време: 17 мин.

500м гребен тренажор
50 клека СТ
400 м гребен тренажор
40 коремни
300м гребен тренажор
30 лицеви
200м гребен тренажор
20 напада на крак
100м гребен тренажор
10 бърпита

Храна:

З: 3 яйца , извара и подправки + кафе
О: Зеленчукова супа
В: Пъстърва + салата айсберг + броколи на пара

Следобяда още едно кафе.
Вода : 3 литра
Половин чаша червено вино

Добавки: Мултивитамини, Витамин Ц 600

Сън: 7.30 ч.

12.02.2015

Тренировка:

Загрявка

50 клека СТ

След това за време - (моето беше 29 мин)
400 коремни преси с прави крака
Изтласкване с дъмбел по 1 минута за двете ръце ( 4кг)

5 кръга
Странично Придърпване  на 10 кг диск по 1 мин на страна ( това чудо може да има и друго име, но не го знам
Сумо клек с 10 кг диск 1 мин

Храна:

З: 3 Яица, извара, масълце и подправки
О: Белтъчена палачинка със спанак, овесени ядки, червен пипер, къри и няколко люти чушлета
Следобедно: около 70 грама кашу, накиснато за 2 часа
В: Голяма зелена салата +репички+краставици + риба Тон

Ако изгладнея, като се прибера в къщи към 11 ще си хапна извара или малко кашкавал.

Имам дефицит в папкането днес от около 300кал. Иначе картинката е следната като макронутриенти:

134гр - протеин
92грама - въглехидрат ( заради овсените ядки и кашуто)
63 грама - мазнини
Общо 1350 кал

Вода: 2,5литра
Чай: 1 жасминов зелен

Сън: 8 часа

Поздравче:

Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 12.02.15 22:01.

Само да изкажа колко се кефя на този дневник (sun ) ! Яки тренировки , добре подбрана и изчистена храна и мнооого хубави музикални поздравчета - последната постната ми е фаворит (blush)

Продължавай в същия дух ! (и сори за спама (blush) )

Здравей, Сия :)))

Благодаря за милите думи, нека е поздрав и за теб песничката. Усмихнато да ти е ;)

13/02/2015 Остават 36 дни до Пролетта :)))

Тренировка:

Загрявка - около 10тина минути хубаво всички стави

Щанга - 15 кг
Изтласкване с пуш преса - 50 повторения
Вертолет - 25 повторения
(Уточнение: Понеже трябваше да направим 125 повторения общо, а аз не успях да ги направя , бях наказана с 20 бърпита)

После
10 серии@8 повторения с лост 15 кг с почивка 10секунди между сериите, а на 5тата серия почивка 1 минута

1.Бицепсово сгъване в СС с Трицепсово с диск 10 килограма до дълбоко зад врата и високо горе

2. Странично бицепсово сгъване в СС с чукове (3 кг гири)

И за финал:

5 серии x 1 минута

1. Тичане от място с гиричките в СС с бицепсово сгъване, без въртене

Храна:

З: 2 яйца + сирене + извара + подправки = бърканица
След тренировката - Протеин Матрица
О: 3 чушки, пълнени със зеленчуци ( морков, тиквичка и лук)  и телешко месо, накълцано на кайма. Подправки - чубрица и малко сол. Станаха много вкусни
Следобедна закуска: направих кремче от банан, цедено кисело мляко, ванилия и какао - магично е. Не бях яла банани от поне 3 месеца. Е днес ми се падна да изям един. Комбинацията с цеденото мляко и какаото е превъзходителна - хем лекичко, хем сладичко
В: отново чушки - понеже приготвих цяла тава

Калориите днес са си ми тамън. Само около 100 калории дефицитност.

Течности:

Вода: 2,5 литра
Кафе: 2 с мляко за цвят

Сън: 7 часа

Настроение: леко минорно. Прочетох някъде ето тази мисъл и мисля, че подхожда “Петък, тринадесети. Суеверно самооправдание за неслучване. ” Добавям от себе си: Нищо му няма на деня, просто понякога е криво и после отминава , а така усещаш по-силно, когато ти е щастливо, предполагам...

14.02.2015

<3

Днес,

тренировка: няма. Ден за слънчева разходка, размисли и усмихнати случвания.

Храна:

З: Обичайните 3 яйца, този път разбъркани със 100гр сирене, червен пипер и къри.
Преди обяд нещо вкусно, което приготвих:  ”Протеинова сърцатост” само 3 съставки ( овесени ядки, шоколадов протеин, 2 белтъка) и подправих с любов ( прилагам снимка).
О: Голяма салата айсберг, доматче, краставица и чушка + 1 телешко кюфте
В: Пюре от целина, пица с карфиолен блат и настърган кашкавал отгоре. Чаша розе ли червено - не знам още, но знам, че поне 1 чаша винце, ще има :))).

Добавки: Мултивитамини, витамин Ц 600

Течности:
Вода: около 3 литра
Кафе: 3 ( малко повече, но на разходката се почерпихме с малкото ми любовче - за нея сокче , за мен кафе).
Чаша вино

Сън: 7, 30 часа.

Настроение: спокойствие и отпочиналост.

Мисъл, която ме вълнува:

„За всичко си има определено време и сезон. Има време за действие и време за почивка. Има време, в което нещо трябва да се случи и време за изчакване. Всяко забавяне в живота се случва с някаква цел. Докато чакаш имаш време да размишляваш, да се учиш, да се усъвършенстваш; тогава хората, обстоятелствата и събитията се подреждат, а в идеалния Божествен план всичко се случва както е замислено от самото начало. Има процеси, през които човек трябва да премине, за да се подготви за бъдещето си, и предизвикателства, които са част от тези процеси. Те не могат да бъдат ускорени. Прибързването само те излага на стрес, който ти пречи да виждаш и следваш знаците, водещи по правилния път. Най-разумното решение е да вървиш спокойно, да следваш процесите и да оставиш живота сам да те оформи. Така се подготвяш за бъдещето и са научаваш да се радваш на настоящето.“
~Джон Гордън~

И песента ми за деня:

Обичано и обичащо да ви е :)

Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 14.02.15 19:28.

15.02.2015

Днес беше ден за крачета :)))

Тренировка:

1. Загрявка
- 10 мин, тичане пътека със скорост 8,5-9 км/ч
- 2 серии @ 12 повторения СС с швейцарска топка  : клек с топката, опряна до стената  + бедрено сгъване на земята.

2. Основна част - всичко по 4 серии
-  Клек
  12 повторения с 20 кг - за техника
  8   повторения с 30кг
  8 повторения с 40кг
  5 повторения с 45кг
  3 повторения с 48кг обаче дълбоки и чисти до долу :)
- СС  10 ходещи напади с дъмбели с 10 кг по 5 на крак + 8 странични напади пак  с 10 кг дъмбели по 4 на крак
-СС  12 повторения български клек с 10 кг  по 6 на крак  + повдигане на калф машина ( 10 повтроения с 65кг, 9 повторения със 70кг, 8 повторения със 75кг и 8 повторения с 80кг)

3. Корем - в последствие ми хрумна да го включа и направих 4 серии от следните упражнениица:
- Странични или руско усукване с медицинска топка 5 кг по 10 на страна - общо 20
- Класически, само че с прави крака и повдигане до горе с медицинската топка 5кг
- Планински катерач - по 10 на крак
- Сгъване на колената от лицева опора върху швейцарска топка - 10 повторения - това е много яко, защото трябва и да балансираш

4. Заключение
  Кардио
-10 минути  интервално тичане на пътека, като максималнаа скорост, до която достигам е 14км/ч
- 5 минути ходене под наклон 6 със скорост 6км/ч.
- 2 минути тичане под наклон със скорост 8км/ч.

Толкова многоо ме зареди с усмивки и позитивност тази тренировка, въпреки цялата пот,  с която си облях дрешките и осъзнаването, че трудно ще изкачвам стълбите малко по-късно :))))

По време на стречинга, след това пуснаха една песничка, която споделям веднага, защото ми хареса :)

Храна:

З: Тааакам, тъй като се събудих към 6 , а определено не ми се ставаше толкова рано, но ми беше гладно , си хапнах малко повече от половин чаша кремче с кисело цедено мляко, малко какао и половин банан. После си спах докъм 9 и си сварих 2 яйца с около 10 грама масло, намачкани с червен пипер и къри
О: Салата зеле и моркови, пилешко на пара + пюре от целина с пармезан ( многоо ми е вкусно и е многоо сполучливо като комбинация, а пък и за човек ,които към момента избягва картофките е многоооо добър заместител на традиционното картофено пюре :) ) , малко соев сос.
В: Пилешко, останало от обяда + 1 пилешко бутче с малко кожа, доста препечена ( ей така да я пробвам) + салата зеле с моркови

Течности:
Вода: 3 литра
Кафе:2

Добавки: Мултивитамини и Витамин Ц 600, преди тренировка пробвах една капсула течен Л-карнитин с гуарана и зелен чай, след тренировка - протеин Матрица

Сън: 7часа

По отношение на храната искам да си добавя , че вчера изпих само две глътки Розе, нещо не ми беше вкусно. Обаче хапнах 2 хапки от домашна бисквитена торта с Нутела - хубава беше, ама си е джънк това и я пробвах, за да не обидя приятелката, която я беше приготвила специално по повода, ама честно, не ми е моята храна, като знам колко вкусни и доста по-полезни алтернативи има.

Днес събирах и витамин Д натурален, доста слънчице имаше - мирише ми на Пролет :))))

Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 16.02.15 07:54.

16/02/2015

Тренировка:

Загрявка - хубаво всички стави около 10 мин.

1) Лицеви Опори и Избутване от легнало положение на 10 кг диск - 1,3,6,9,12,15 до 30 повторения. Правя лицевата и веднага се обръщам за избутване с диска.

2) По 1 мин
-напади СТ
-гребане с 10 кг диск
-Разтваряне на дъмбели за рамо -  4 кг

3)  8 серии по 1 минута  “Пистолет” с дъмбелите 4кг

4) 8 серии 1 минута повдигане на дъмбели до над главата - 4 кг

Храна:

З: 3 яйца с извара, малко масло, кашкавал и подправки
О: 3 яйца на омлет със спанак, извара и кашкавал
Следобедно изядох една ябълка
В: Салата айсберг с краставици и около 300грама пъстърва

Течности:

Вода: 3 литра
Чай: 1 жасминов зелен

Сън: 7.30ч.

Добавки: Мултивитамини и Витамин Ц 600, Преди тренировка Activize Oxyplus на Fitline.

Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 16.02.15 22:08.

17/02/2015

Тренировка:

Загрявка с  кормни преси
по 3 серии от всеки сет:
1. Странични от лакътна упора и свиване на колена към брадичка в СС с планински катерач
2. Класически с прави крака и докосване на срещуположна ръка към крак в СС с планински катерач
3. Странчни от планк упора повдигане на таза в СС с катерач

Основно

1 кръг:
5 броя изтласкване, пуш преса и заден клек с 20 кг щанга, 5 броя бърпита, 5 броя клек с 15кг диск и повдигане на пръсти при изправяне
2 кръг:
5 броя изтласкване, пуш преса и заден клек с 20 кг щанга, 10 броя бърпита, 10 броя клек с 15кг диск и повдигане на пръсти при изправяне
3 кръг:
10 броя изтласкване, пуш преса и заден клек с 20 кг щанга, 15 броя бърпита, 15 броя клек с 15кг диск и повдигане на пръсти при изправяне
4 кръг:
5 броя изтласкване, пуш преса и заден клек с 20 кг щанга, 20 броя бърпита, 20 броя клек с 15кг диск и повдигане на пръсти при изправяне
Лично време на изпълнение: 11 мин.
За финал:
8 серии “Добро утро” с 20 кг лост и ‘Столче” на стена по 1/2 минута от всяко. Детенцето ми беше с мен на тренировка. Тя е 13 кг и понеже започна да ми се сърди накрая я държах на колене, докато правех “Столчето” - на нея й беше много забавно, на мен ми се разказа играта на бедърцата...

Храна:

З: Яйца с извара, масло и подправки.
О: Грахова крем супа с куркума и мента.
В: Айсберг - дооооста айсберг с краставички и пъстърва.

Почти съм сигурна, че когато се прибера в къщи, ще си хапна извара или кашкавал, но пак оставам на лек калориен дефицит, съвсем лек.

След тренировка си забърках малко пчелно млечице (10гр.) с кисело мляко ( около50гр)

Течности:
Вода: 2,5 литра
Чай: 2 един зелен с кокос и един освежителен с джинджифил, мента и лимон.

Добавки: Мултивитамини, Еитамин Ц 600, Activyse Oxyplus преди тренировка

Сън: 7,30ч.

А ето ни и нас:

Мнението беше редактирано от Лъчезария Слънцегреева на 17.02.15 21:54.

17.02.15
22:09

Много сте готини с малката спортистка :)

казано от Aleks Sandra на 17.02.15, 22:09:

Много сте готини с малката спортистка :)

Благодаря :*

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1