15.10.16
00:49
казано от Т. Тодорова на 14.10.16, 23:59:
По-скоро се чудя дали правя нещо грешно.
Kато цяло имаш и правилни попадения, но някои неща ме изумиха.
Давам гранули, когато няма манджа - старая се да са поне среден клас.
Грешка, взимай не класове, а марки. Сериозните марки нямат компромис с качеството, независимо от цената и вида на гранулата.
Готвя им шии и фенери с кафяв ориз, овес или просо, а когато закъсам с другото - с пълнозърнест кускус.
Кафяв ориз? Овес?? Просо??? Я пак... :D
дроб с гръкляни (гадно звучи и Е гадно, но пък е само хрущял и мръвка, за 1.50/кг).
Това е доброто попадение. Кое му е гадното, че не се сещам :)
Слагам зеленчуци, най-често броколи и моркови, давам им сурово зеле, краставички, по 1/2 ябълка ей така, за кеф, щото обичат
Това е другото добро попадение. Морковите са малко излишни, но пак са файда.
А, по едно-две варени яйца чат-пат ядат.
Това също е добре.
Телешки сърца изрезки и шкембе, може и сурови даже. Обелки от краставици, домат, костен бульон, всякакви зелени работи, които така или иначе им даваш, но не се увличай с количествата, те са само за цвят. Забрави за бобови и картофи(щом даваш просо не пречи и боб с картофи да им сготвиш ;) :D ).
15.10.16
00:51
казано от nervak на 15.10.16, 00:36:
Кокалите са задължителни след ядене.
Не, не са. Даже за добре хранено куче са излишни и понякога направо опасни.
15.10.16
06:23
Илия, защо да са задължителни кокалите?
И, Сашо, подигравчия :D, какво им е на овесът и оризът? Слагам по малко, колкото да обере водата. В бая от храните, които се продават, има ориз...? Доста кучкари са ми казвали, че дават овес? Би ли обяснил набърже, когато имаш възможност?
Не дрискат ли от суровото месо? Голдънът, който имахме преди, беше набарал един телешки джолан в нас и се случи нещо, което никога няма да забравя. :D От къде ги взимаш тия изрезки-мизрезки? Или си ги изрязваш сам? :D
Баш-кучкарката ми е казвала, че дава домати, ама аз нещо не смея. Не се увличам със зеленчуците, но всеки ден им давам по малко.
И би ли препоръчал марки гранули?
Ей сега ще измисля още 5 въпроса :D
Не трябва да ми позволявят да се събуждам в 5:30!
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.10.16 06:31.
15.10.16
10:17
казано от Т. Тодорова на 15.10.16, 06:23:
Илия, защо да са задължителни кокалите?
Не са задължителни, даже не са препоръчителни. Излишни са за добре хранено куче.
И, Сашо, подигравчия :D, какво им е на овесът и оризът? Слагам по малко, колкото да обере водата. В бая от храните, които се продават, има ориз...? Доста кучкари са ми казвали, че дават овес? Би ли обяснил набърже, когато имаш възможност?
Нищо им няма, само дето не са храна за кучетата, а за птици :) Това, че в храните се слагат не значи, че са подходящи. Най-качествените храни са грейн фрий ;)
Не дрискат ли от суровото месо? Голдънът, който имахме преди, беше набарал един телешки джолан в нас и се случи нещо, което никога няма да забравя. :D От къде ги взимаш тия изрезки-мизрезки? Или си ги изрязваш сам? :D
От всяка смяна на храната може да се продрискат. Освен това сурово месо - само телешко.
От месарските магазини по пазарите, там ги има.
марка гранули
Хилс, Бош, Еукануба...Шампион ако щеш...
15.10.16
10:36
Тенкс, бос :)
15.10.16
18:26
15/10
Храна:
- две кафета
- 20г корни уайт
- два кюфтака с печени картофи, бира
- кашу
- прасе с кисело зеле
Движение:
Командировка в Бургас - пътуване, там цял ден обикаляне, напрао съм смазана. От 5:30 сабахлен, до ей сега.
Пия едно-две-три вина и заспивам като един-два-три пора.
Цяла нощ не можах да спя заради кучетата - тропане, мропане, катерене по леглото - Лара като я изгониш, отива и се изпикава в средата на хола. Малко, ама от сърце и напук. Винаги и само за отмъщение. Ужасно животно. Иначе, настроение бол, но никакъв пауър.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.10.16 18:31.
казано от James Hinks на 15.10.16, 00:51:
Сашо,не виждам проблем в 150-200г рагу от гръбнака или синовиални стави-без тръбни и ребрени кости.
Всичките ми кучета изкараха до 15г така...все овчарки,а и на нашите колито изкара толкова..ама с по нежни кокали-пил.фенери варени.
казано от Т. Тодорова на 15.10.16, 18:26:
Цяла нощ не можах да спя заради кучетата - тропане, мропане, катерене по леглото - Лара като я изгониш, отива и се изпикава в средата на хола. .
Забрави да научиш,това животно на каквото и да е,щом сте стигнали до там...По-скоро то, ще те научи....на въртели...в средата на хола.
Мнението беше редактирано от nervak на 16.10.16 00:26.
16.10.16
10:16
Всъщност, единственият ми проблем с нея напоследък е, че в заграждението не мога да я спирам веднага, когато се засили към оградата, за да залае по някое друго куче или по някой непритен човек.
Много се промени, откакто започнах да се занимавам по-често с нея. Но не може да преживее факта, че не може да спи през нощта на леглото и за това съм виновна аз, защото й позволявам сутрин и през деня, когато Камен не е там.
Мъжкото е доста по-гламаво животно и с него ми е мнооого по-трудно да се разправям. Вечно е като на амфети.
16.10.16
12:49
Децата си имат съвсем естествено влечение към животинките и искат да създават приятелства с тях, защото се раждат добри и готини, и търсят душици, с които могат да общуват на същото ниво.
Празноглавите им майки обаче (и баби), които пресичат в зародиш тия пориви, учейки ги, че ‘кучетата са лоши и хапят’, ‘кучетата са мръсни и носят болести’, ‘кучетата са виновни за бежанската вълна и глобалното затопляне’, успяват да отгледат себеподобни осакатени създания, с които после няма как да се пребориш.
Дете посегна към Борьо (дете на около 10, не някакво малко), кучето го близна по ръката, детето автоматично го изрита в ребрата и изтърча при майка си, която каза: А, Вальо, аз ти казах, че ще те нападне, ама ти, докато не си строшиш сам главата....”. (nbad)
Следващият път, когато кучето ми отнесе незаслужен детски шут, ще бъда точно толкова толерантна, колкото бих била, ако детето ми отнесе незаслужен кучешки зъб.
Мислих да не тренирам в залата днес, но ще отида и ще правя само лег и тяга сигурно.
Трябва да си туширам злобата :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.10.16 12:56.
16.10.16
13:47
казано от nervak на 15.10.16, 23:01:
казано от James Hinks на 15.10.16, 00:51:
Сашо,не виждам проблем в 150-200г рагу от гръбнака или синовиални стави-без тръбни и ребрени кости.
Всичките ми кучета изкараха до 15г така...все овчарки,а и на нашите колито изкара толкова..ама с по нежни кокали-пил.фенери варени.
Проблем не е, задължително не е, препоръчително не е.
Кучето не е хиена.
Като ти се наложи да вадиш чуждо тяло от хранопровода, ще си говорим пак.
16.10.16
18:56
16/10/2016
Храна:
утре се връщам към фитнес дургаря, нещо не ми се занимава тия дни - скрийншоти, мрийншоти.
- нескафе с мляко и 30г бисквити
- 2 пилешки крила, печени
- протеин с мляко
- дюнер без картофи и без сос
Тренировка с йохимбин и бцаа:
1. Стави, 2х Загрявката на Вик, както си е 8-), с 10кг, динамични разтяжки
2. 3 кръга (тях да бях снимала...)
- 10х тяга @30кг
- 10х лег @20кг
3. Ох... хаотично малко повечко серийки, ама движение е :), а и не усещам няква умора, дето да ме притесни в момента.
брой повторения х тежест:
5х25 лег
5х35 тяга
5х25 лег
5х40 тяга
5х25 лег
5х45 тяга
2х30 лег
3х50 тяга
1х30 лег
3х50 тяга
5х25 лег
3х55 тяга
5х25 лег
3х55 тяга
5х25 лег
3х50 тяга
5х25 лег
3х45 тяга
5х25 лег
5х40 тяга
5х25 лег
5х35 тяга
5х25 лег
10х30 тяга
10х20 лег
:D
4. Една табата с въже
5. 25 минути разтягане
——————————————————————————————————————————-
Много клипчета са, затова давам линк към плейлиста. ЦЪК.
Флексията в кръста я виждам, май я няма (или не е толкова видна) в предните клипове. Получи се сигурно защото ми беше изморено, трябваше да снимам първите три серии. През повечето време, сега като го гледам на голямо, както и Рони одеве каза, раменете са ми по-назад, отколкото трябва.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.10.16 19:07.
22.10.16
07:33
Къде ни се загубихте г-це Тодорова? :)
22.10.16
11:32
Oх, тъкмо сядам да попиша. Не, че има какво свястно да споделя, де. :)
Разглобена съм от работа - нашите имат жена в отпуска и цяла седмица й покриваме графика на входовете. Ей това е гадна работа с’я. Отвратителна. Оу, да - ако някой иска да поспорим дали циганите стават за нещо, разполагам с пресни факти. :D Ама и ние, бегетата, сме големи гадове, просто по друг начин.
Та да... водя живот на зидаро-мазач: входове, уроци с момчето (майката поиска да го взема по биология, история и география), което го раздава супер несериозно и мисля да говоря с майка му, щото не искам да й взимам парите просто ей така; започнах да работя за семейната империя (хъхъ), слушам Стиви Уондър като луда (даже ей сега си приквичавам: изънт ши лооовлиииииии, изънт ши уондъъъърфуууууллл (sun) :D). Изморявам се много.
“Империята” ме сдоби със служебен Мак. Разкошна машина е, въпреки, че не е най-новото нещо на пазара и смятам, че с пълна сила важи лафът: once you go Mac, you can’t go back. :D Работи брилянтно. Сто пъти по-добре от всеки уиндоусски комп, който съм докосвала, включително и мега Леновото, което струваше 2600лв в България, когато го взех от Америка. Мисля, че го обичам. :D
Прибирам се унищожена, ям много и каквото намеря (даже вече си личи как съм замазала), бири всяка вечер, даже и цигари. Днес спира тая цялата история с чийтенето и почвам режим, щото както съм я подкарала, набързо ще стана дебела и нещастна. (wait)
My cherie amouuur, lovely as a summerr daaayyy, my cherie amour, distant as the Milkyyy waaayyyy, my cherie amouuur, pretty little one that I adore, you’re the only girl my heart beats foorr, how I wish that you wereee miiineeee, ляяя-ля-ляя-ляя-ляя-ляяя... (nod) (clap) :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.10.16 20:16.
25.10.16
14:02
Вчера:
- мед, прополис, прашец, лимон
- 2х (coffee) какао - едното с мед и портокалово масло, другото с мед и мляко
- протеинов бар (lab nutrition - аз им викам лабрадор нутришън :D)
- мандарина
- малко сърце, варено, домашно изпържени картофи - последните до Коледа, закле’ам са!)
- боб с лютеница и два кебапа
- 7 входа - изчистени
- вкъщи - изчистено + пазаруването
Толкова съм изморена, че не знам къде се намирам. Вчера много исках да тренирам привечер, но цялата треперих като се прибрах.
Сутринта имах и урок с хлапето, което вече е на по-голяма възраст от търпимата. Пак дойде без домашна и с тъпо оправдание, и така се вкиснах, че сигурно разочарованието ми се изписа на челото с неонов блинк-блинк надпис с тъжна мелодия за фон. :D Много се промени за 3 години и ще го вземат дяволите накрая. (muscle)
Очевидно не мога да се похваля с кой знае какво. Налягат ме и едни натрапчиви мисли вечер преди заспиване, дето направо ме задушават. (nbat) Имам обяснение до някъде и отбелязвам, че взимам мерки от днес.
———————————————————————
(nod)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.10.16 14:04.
25.10.16
14:51
Димо, знам, но лично мен, ако нещо ме кара да се чувствам добре, то е есента. Обожавам я, както много пъти споменах. Като погледна навън и ми става едно... по-спокойно, по-щастливо и след 2 секунди съм изпълнена с възхищение. Хихи. :))))
Другаде е проблемът, според мен, но не ми се споделя публично - само си маркирам, че взимам мерки.
26.10.16
09:28
25/10/2016
Храна:
- чай с лимон, мед, прополис и прашец
- палачинки от тиква, яйца, сусамово и овесено брашно, аромат карамел, стевия + кленов сироп
- две мандарини
- доза протеин с мляко 2%
- лисица и половина
- две мандарини и чай като сутрешния
Движение:
- много работа в офиса, малко носене на 15кг сак, вкл. и по стълби, малко домакинстване вкъщи
Други:
- без натрапчивите мисли снощи, заспах си добре, но Лара цяла нощ се катери по леглото, Камен я гони и се събудих около 80 пъти
- все още много изморена + че се разболявам + че кръстът ме скъсва и май трябва да сменяме матрак (поредното 20)
- дебела
————————————————————————————————————————
Днес отивам май за последно на входовете, вечерта имам офиси, ама май ще пратя мойта дружка сама, че така или иначе трябва да свиква - от първи я оставям да ги оправя само тя.
————————————————————————————————————————
Понеже се намират пловдивчани във форума:
Колелото на Вики, момиченце със специални нужди, е било откраднато вчера. От Капана. То е специално правено за нея и няма как да бъде сбъркано с друго. Родителите й молят, ако някой го забележи, да се свърже с тях на 0888591040.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.10.16 09:35.
казано от Т. Тодорова на 26.10.16, 09:28:
25/10/2016
Храна:
- лисица и половина
А? Какво съм пропуснала тук? Тва някакво нарицателно за нещо вкусно ли е? :D
26.10.16
09:44
Сайдерче.
Много захар нещо са взели да му слагат, но маркетингът все още разцепва 8-)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.10.16 09:51.
26.10.16
10:30
МаркетингЪТ, който в предишната си реклама не успя да постави членЪТ правилно :D
Мнението беше редактирано от Мила на 26.10.16 10:34.
26.10.16
10:39
М? Я да видя...?
Ако имаш предвид КрадецЪТ, членът би следвало да е винаги пълен.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.10.16 10:41.
26.10.16
11:15
От лятото беше, ама не мога да я намеря във фейса, бяха изпуснали пълен член и по спомен беше точно на крадецА.
Има едно правило в българския, което малко хора знаят.
Прякор, завършващ с непълен член, не се членува с пълен, дори когато е подлог в изречението.
Въпросът тук е дали “Крадеца/ът” е прякор или просто съществително нарицателно. :) Нещо ми подсказва, че авторите на реклмата не са съвсем точно запознати с това правило. :)
26.10.16
11:21
Кофти.
Ама все пак ме кефят повече от всички други. Обикновено ми се драйфа от рекламите. :)
26.10.16
11:23
Боби, Крадецът е прякор - избрали са го да е членувано и е редно винаги да се изписва така, независимо дали е подлог или не.
Звънях в БАН преди няколко месеца, за да докажа правотата си :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.10.16 11:26.
26.10.16
11:28
Даже и в новините може да чуете какви ли не граматически грешки, така че не бих се учудила за една проста реклама да не са си направили труда :P
26.10.16
12:15
казано от Т. Тодорова на 26.10.16, 11:23:
Боби, Крадецът е прякор - избрали са го да е членувано и е редно винаги да се изписва така, независимо дали е подлог или не.
Звънях в БАН преди няколко месеца, за да докажа правотата си :D
Дам, подкрепям. По принцип, “Крадецът” като trademark (предполагам, че е), винаги трябва да се изписва както са избрали да е марката, т.е. членувано в случая.
Аз имах подобен спор за “Вълка от Уолстрийт”, твърдяха, че има грешка и трябва да е ВълкЪТ. Аз пък твърдях, че трябва да се установи (понеже не бях и не съм гледала филма) дали Вълка/ът е прякор или е съществително нарицателно и чак тогава да се определи има ли или няма грешка. Тука с тоя крадец също не е много ясно :D
26.10.16
14:07
Ясно е, щото съм питала Загорка :D
1/2 от форума трябва да станете учители по български език, а останалите - лекари. ;) Има и няколко, които биха се класирали за нобелови лауреати. :)
Без значение дали ш крадецА или крадецЪТ, а може и КрадецО, и рекламата не струва, и напитката също. Това е моето мнение. :)
А всъщност това
казано от Margi на 26.10.16, 14:16:
Без значение дали ш крадецА или крадецЪТ, а може и КрадецО, и рекламата не струва, и напитката също. Това е моето мнение. :)
е оправдание да кажеш това
казано от Margi на 26.10.16, 14:16:
1/2 от форума трябва да станете учители по български език, а останалите - лекари. ;) Има и няколко, които биха се класирали за нобелови лауреати. :)
като облечеш не особено доброто си отношение към потребителите на форума с немалка доза неуместен сарказъм, зле прикрит с намигващи личица.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.10.16 14:42.
26.10.16
14:47
Рекламата е супер и винаги ме забавлява (следя само публикациите в социалните медии, защото телевизия не гледам, още по-малко рекламнияте блокове), а сайдерът е с най-поносима сладост от всички - на мен ми харесва.
Щом взеха да ни разпределят по професионалните направления, май е време да приключим :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.10.16 16:50.
26.10.16
14:50
...в крайна сметка, това е просто един...член...ноу биг диъл, винаги ще има пропуснати и поставени такива на мястото им :Д
Боби, не обличам нищо в сарказъм, така си говоря - каквото си мисля - казвам го. Наистина смятам сайдера за особено НЕсполучлив, а рекламата за дебилна.
Също така мисля, че форума не е място, където някой трябва да има отношение към някой друг. Аз имам отношение към дискусията, затова коментирам. Намирам една част от мненията за ненужни в контекста на тематиката на форума, затова коментирах с известна доза ирония.
ПП: Добавям още една специалност - психолози. :)
26.10.16
14:53
казано от karfi4ka на 26.10.16, 13:51:
Аз имах подобен спор за “Вълка от Уолстрийт”, твърдяха, че има грешка и трябва да е ВълкЪТ. Аз пък твърдях, че трябва да се установи (понеже не бях и не съм гледала филма) дали Вълка/ът е прякор или е съществително нарицателно и чак тогава да се определи има ли или няма грешка. Тука с тоя крадец също не е много ясно :D
Да, така е, ама все пак би следвало по-скоро да си се придържаме към идеята на автора, т.е. да видим на английски как е - The Wolf of Wall Street. Сега, не съм на ти с английската граматика и ако го нямаше The следваше да се превежда Вълк от Уолстрийт. Обаче като има The отпред, не знам, дали и там може да се имат предвид двата варианта Вълка или Вълкът, в зависимост от някои особености на английския. Чак до там, не съм спец..............ако въобще в англ. има вариации на членуването. Ако няма, значи при тях е без значение за разлика от нас и си стои въпросът на бг как е.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 26.10.16 15:01.
Хобитанко, последно:
Дидо, не съм съвсем сигурна, тъй като не претендирам за толкова задълбочени познания по английска граматика, но МИСЛЯ, подчертавам мисля, а не настоявам, че е така, та, мисля, че дори при превод, в тази ситуация с вълка, трябва да се съобрази именно идеята какво е вълкът - прякор или съществително нарицателно, защото на английски, МИСЛЯ, могат и в двата случая да бъдат пълно членувани, докато на български има съответно правило. Пак казвам, не претендирам за точност.
П.п. Дидо, прощавай, пропуснала съм последните ти две изречения - да, това имах предвид.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.10.16 16:34.
26.10.16
18:21
Игличе, правилно мислиш. :)
26/10/2016
Храна:
- чай с мед, джинджифил, прополис, прашец и лимон
- от вчерашните палачинки с кленов сироп
- 100г пататник
- малка пържола, салата от варено цвекло и царевица (малко) и 2-3 розички паниран карфиол
- два реда шоколад
- имен ден на мама след малко: пържола, салата и по някое време едно уиски със сода
Движение:
- входове
- кучета
- домакинстване
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.10.16 18:21.
казано от Т. Тодорова на 26.10.16, 18:21:
Игличе, правилно мислиш. :)
Т.е. мога да стана и учителка по английски?????? :D :D :D
А картинката - ПЛАЧА!!!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 26.10.16 22:55.
27.10.16
01:47
Можеш да станеш учител, можеш да станеш и лекар, и псЕхолоК!
You can be anything you want в тоя форум, ако не стана ясно :D, само не се предавай! (wait)
И си вземи чихла хла... вместо тоя кокер :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.10.16 02:32.
27.10.16
16:53
27/10/2016
Храна:
- кафе с мляко и мед
- 2 реда шоколад
- 20г мица, 2 оризовки с песто и доста бри
- мица със салата от домат, краставица и авокадо
- бира
Движение:
кОр
—————————————————————————————————-
Цяла сутрин домакинствах, разхождах песовете и ходих да взема едни печати за работата. До довечера ми се очертава да не спирам да работя, а утре работният ден ще започне в 7:00 и ще свърши към 19:00. Но пък след това ме чака домашно парти със сестричето на К. и нейния любим, чиято баба ще да ни е направила баница и разни други глезотии. Ще имам мотивация да изкарам деня. :D
Тренира ми се, но покрай на нашите фирмата, заминаха тия две седмици. Нищо не е загубено, де, ще си наваксам. :)
Отбелязвам си, че много ми допада начинът, по който се променям, въпреки, че често ми се случва да съм приятно арогантна :D (както знаем, това е качество, което винаги ми е било далеч от любимо).
Искам да спА.