Въпрос за преобразуване на програма

24.01.15
15:44

Здравейте, искам да направя този 5 дневен сплит в 4 дневен, но се чудя кои два дни ще е най-добре да групирам.Мисля да групирам крака и рамо и да преместя корема в деня за ръце, но не знам дали ще е добре така. Колебая се и между тея двете и за това искам съвет от някой който е по на ясно. Става дума за  тази и тази

Какви са ти целите и има ли мускулни групи, които са ти изоставащи и искаш да наблегнеш на тях?
Какъв ти е стажът?
:)
По 5-дневния ли сплит тренираш сега?

25.01.15
17:58

В момента тренйирам по друг 4 дневен сплит. Просто нямам време да ходя 5 дни, а и ми идва малко в повече. През лятото бях с него за 3 месеца и ми хареса, та за това искам да го направя 4 дневен ако може. Иначе не знам точно дали имам изоставащи групи, може би краката и гърдите, защото с тях ми е най-трудно. По какъв начин мога да установя кои са ми изоставащи.

Най-общо казано, това са тези, при които видимо имаш най-бавен прогрес (силово, визуално и т.н.).
Ако имаш изоставащи мускулни групи и искаш да наблегнеш на тях, за да изравниш с останалите, е хубаво да започваш сплита си с тях или пък да ги поставиш така в програмата си, че да са напълно отпочинали.

Например, от програмите, които си дал, тази (http://www.literallylean.com/4-day-split-workout-for-building-muscle/) е удачна, защото се започва с гърдите след 2 дни пълна почивка.
Но бих разменила последните два дни - в сряда да отидат крака и корем, а в четвъртък рамо.

Подчертавам, че не съм прегледала посочените упражнения, но нали коментираме само сплита :)

А що се отнася до програмата в bb-team, вариант е:
първи ден - гърди, корем
втори ден - гръб
трети ден - почивка
четвърти ден - крака, рамо
пети - ръце, корем
шести, седми - почивка

28.01.15
12:13

Нямах интернет няколко дена за това пиша чак сега. Проблем ли е ако тренирам Понеделник,Сряда,Петък и Събота? Винаги започвам с упражнения като лежанка ,клекове ,набирания или предърпване на скрипец.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1