Стая на щастието

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.06.15
10:31

Надявам се да издържиш на тази динамика,  Ники. Доста висока летва си сложи с тези 12 часа всеки ден без почивен ден. Аз втори курс лятото бях опитала нещо подобно - само за 2 месеца, бях продавачка от 9 до 7, + 2 часа път с автобус, много нерви у нас и ме прескочи 1 цикъл. Това беше неприемливо и си доизкарах студентството учейки. Беше доста по-полезно отколкото да се опитвам да правя много неща едновременно и да си съсипя здравето.
Наистина е добре останалото време да ги изкарваш в сън, за да компенсираш.
Успех и бърза адаптация ;)

02.06.15
13:34

Кобре, рядко са ми 12 часа, обикновено са 8,5-9, съвсем нормално. Млада съм и имам енергия, сигурно ще ми се отрази в един момент, ама... всички умират, всички се скапват физически с времето. Като стана на 60 и съм се пазила цял живот, ще ме болят малко по-малко колената от съседката, ама тя ще се е запознала хора, ще е пътувала, ще е видяла и разбрала много неща, а аз какво? В офиса от 9 до 5, спокойно, сигурно и мързеливо. Не е за мен, като остарея искам - не искам, ще се застоя и ще си почивам, даже и много да съм внимавала, няма да тръгна да правя смени по 12 часа тогава в детски кът. Ако ще го правя някога, сега е. Удоволсвие ми носят пътуването, танците и децата. Когато нямам възможност да пътувам, гледам да изкарвам пари, за да си имам повече, когато имам тази възможност. Пък ако мога да го правя с деца и танци - чудесно! Не искам да си губя времето безцелно, докато мога още да правя всичко и не искам като остарея да се лишавам от нищо, така че понатисквам сега, да, искам и опит да имам, да си вкарам целия потенциал, гледам да е с мярка натоварването, но не се плаша от излизането от комфортната зона. А и сме 3 деца, аз съм най-голяма, никога нищо не ми е отказвано, въпреки това, неудобно ми е вече да искам пари от нашите за море, примерно, парите никога не стигат, ти знаеш. Такава ми е философията на 19 почти, с времето може да се изменя, разбира се, както всичко. :)

казано от Nickie на 02.06.15, 13:34:

...неудобно ми е вече да искам пари от нашите за море, примерно, парите никога не стигат, ти знаеш...

Да работя? При живи родители? (giggle) (grin)

02.06.15
13:45

О, не, не съм казала да не работиш. Така е, парите са проблем за почти всички. Просто да не се преуморяваш.. Щом децата те зареждат, страхотно.

02.06.15
16:00

казано от Кольо Пияндето на 02.06.15, 13:37:

казано от Nickie на 02.06.15, 13:34:

...неудобно ми е вече да искам пари от нашите за море, примерно, парите никога не стигат, ти знаеш...

Да работя? При живи родители? (giggle) (grin)

Имам познат ‘87 набор, който още не е открил подходяща длъжност за неговата особа, поне очакваме тази година да завърши най-накрая университет де, то първо мина през година и половина право, после смени с нещо друго, после прекъсна, после пак се върна, ама с някаква информационна сигурност май беше... Единствената константа в неговия живот е липсата на работа. :D Потресаващо! И като го бъзикна да вземе да замине да си потърси подходяща работа другаде, нали тук са неприемливи условията за неговия безкраен капацитет и възможности, и веднага се впуска в обяснения за милата му майчица, на която е едно дете и много ще страда за него, та сърце не му давало...

И аз имам познат, който твърди, че е престъпление да работиш при живи родители. За целия си живот нямa и един ден трудов стаж, само на това, което му даде майка му караше и от приятели просеше пари и химия. В момента се е хванал с един травестит, така че съм виждал и живия пример на поговорката “х.. хваща, ама работа не хваща”.

03.06.15
10:24

Е, поне си е намерил начин да получава пари не от родителите си, а от другаде. :D Имам много познати, които така си уреждат “спонсори”. Не мисля, че е правилно да ги съдя, аз принципно не съдя никой, защото всеки е прав сам за себе си и на никой не му е лесно. Сега, не мога да говоря за преживяванията на твоя приятел с травестита, но моите познати се прежалват с крайно отблъскващи, нагли, гнусни и прости чичковци. Това не е саможертва за подценяване. Не искам да разказвам какви извращения се правят за пари и “слава”. Вярно, от моя гледна точка, биха могли да получават средства по хиляди други начини, но това е техен избор и аз го уважавам до толкова, до колкото, все пак, не разчитат изцяло на родителите си и са си намерили техен начин да получават, каквото искат. Някак си не мога да заема позицията “иллл, как можа?”, при положение, че това са нещата от живота, факти, случва се всеки ден на много хора и е техен свободен и съзнателен избор. Така де, всеки прежалва нещо, кой дупе, кой свободно време, кой здраве по пътя към “успеха”.

казано от Nickie на 02.06.15, 16:00:

Единствената константа в неговия живот е липсата на работа. :D Потресаващо! И като го бъзикна да вземе да замине да си потърси подходяща работа другаде, нали тук са неприемливи условията за неговия безкраен капацитет и възможности, и веднага се впуска в обяснения за милата му майчица, на която е едно дете и много ще страда за него, та сърце не му давало...

Аз се шегувах като цяло, разбира се... :) ...но е факт, че има и такива екземпляри.
Най-нормалното нещо на този свят е едно дете да поеме по пътя си, дори когато той е в доста различна посока спрямо траекторията на родителите. В това аз не виждам признаци на по-малко обич, някакво неуважение или пък някаква липса на признателност.

03.06.15
10:43

Отчет за вчера:
кафе с мляко
две яйца
нещо много вкусно като гирос с пушеко филе, салата айсберг, домат, краставица и кашкавал (много се изкефих, защото човека ме видя, че оглеждам обстойно и реши да ми покаже точно как го прави и какви продукти слага, много беше мил, подозирам, че беше сириец, хубаво е, че си намират работа тези хора :) )
малко сурови ядки, един банан, плодови шишчета с пъпеш, манго, ананас и грозде
daily vits
Работа: 12 часа (но тези от концерта ги броя за работа само до толкова, до колкото ме боляха краката от високите токчета много, но адреналина притъпяваше и това :D)
Сън: 10 часа

Концерта на One Republic (nlove5) беше убийствен, такова шоу не бях гледала отдавна, наистина страхотно беше, присъствие, музика, светлинно шоу, хореография, акустика, послание и всичко, всичко на живо... не исках да свършва никога! (nlove5) По-горе бях писала нещата, които ми носят удоволствие и обичам безкрайно - забравила съм да добавя ходенето по концерти/live участия. Толкова е вълнуващо!!! (inlove)
Пускам ви припева на една от любимите ми техни песни:
I, I did it all,
I, I did it all,
I owned every second that this world could give,
I saw so many places, the things that I did,
With every broken bone, I swear I lived!

04.06.15
08:28

За вчера:
кафе с мляко, две яйца, банан, шоколадово кремче със сметана
малка купичка сурови ядки (колегата ме съблазнява в офиса с тези, като си отвори нещо за него и винаги ми носи, как се отказват сурови ядки, беее (sweat))
пилешко месо, доматки, крайче от пълнозърнеста франзела
Работа: 8,5 часа
Сън: 8 часа (да се е нормализирал не вярвам, категорично ме събуди папагала много грубо, не съм искала да ставам толкова рано :D)

Утре ми е писмения изпит по италаински и не знам дали да се явя, май никога не съм се двуумяла така за изпит, винаги съм била убедена, че ще ги взема, пък за този не съм и се чудя дали има смисъл да “се излагам”. Проблемът с италианския е, че сама си наваксах най-важната година от обучението, понеже в 8. клас бях в друго училище, с друг език, основата не ми е стабилна. После над 75% от знанията ми и до момента дойдоха от едно бивше гадже още в 9. клас и след това не съм учила кой знае какво, защото първа от класа се отпуснах да говоря и учителите ме бяха причислили твърде бързо като човек, който знае езика добре и не е нужно да се изпитва изкъсо и да му се обръща внимание изобщо. :D Бе, то и учителския колектив не ми беше силен, а и пътувах много 10. и 11. клас...
В общи линии, разбирам много, почти всичко, което ми се каже в какъв да е стил на общуване, мога да отговарям загадъчно и остроумно на пориви на ревност, да обяснявам някакви елементарни неща, но не и да напиша добре литературно есе, т.е. практическите ми познания по езика в случая няма да са ми от полза. Имам време да помисля до утре в 9 сутринта... Essere o non essere, questo è il problema?!

04.06.15
09:40

Ходя си спокойно към кухнята, свиркам си, пускам си кафе машината, взимам си едно кисело мляко от хладилника, отварям го, отварям вратичката под мивката, за да си изхвърля опаковката в кошчето и какво виждам вътре... ГИПС?! Половината гипс от ръката на брат ми?! Тоя идиот си е махнал гипса сам и го е изхвърлил в кошчето за боклук?! (fubar) Знам, че си беше направил дупка, знам, че си беше напъхал гумичка вътре, знам, че се беше набол с химикалка, докато се опитвал да я извади, ама да си махне гипса от лакътя нагоре и да го хвърли в кофата... Все едно никой няма да забележи?! :x Дано не е фатално, че не му е обездвижена втората става вече, защото това май значи, че трябва да му се чупят костите на ново, ако са разместени при зарастване? Ох, леле... (headbang) Поне определено не ми е скучно, ни-ко-га.

04.06.15
10:07

Не е никак добре да се движи ставата, преди счупването да е зараснало напълно. Трябва да го замъкнете на лекар, който да прецени дали се налага да се гипсира наново.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.06.15 10:09.

05.06.15
06:23

Ходили са до Пирогов и са му махнали гипса изцяло 10 дена преди датата, на която трябваше да махнат горната част само?! Доста странно, но не разбирам от счупени кости. Явно неговите зарастват по различни схеми/закони, спреямо нормалното. :D

За вчера:
кафе с мляко
кисело мляко + банан
ябълка
сушииии (nlove5) (с колегата в офиса си поръчахме голям сет от Happy, изяла съм някъде към 400 грама (blush) и преди казах - много ме съблазнява този колега с лакомства, “лош, лош”... (giggle))
корни с черен шоколад
daily vits
Работа: 8,5 часа (13:00 - 22:00 с 30 минути пътуване между офиса и ресторанта)
Сън: 8 часа (22:30 - 5:30)

Не вечерях, защото още от към 6 ужасно ме заболя главата, атмосферно налягане, магнитни бурии, светкавици, ветрове, не знам какво беше вчера точно, но на мен времето винаги извънредно много ми влияе на състоянието, та вчера така ме болеше главата, че направо ми се гадеше и губех фокус. Добре, че имам други готини колеги - в ресторанта, и там много добре се разбираме, само ме закачкат, помолих едната сервитьорка, ако има нещо за галава да ми даде, оказа се, че никой няма, но пицарят с розовите crocks-ки от кухнята не бегом до някаква аптека отишъл и ми донесе цял блистер, 1 литър водичка, помогнаха ми да си подредя детския кът преди да си тръгна, абее... Чудни колеги! (inlove)

Иначе вчера майка ми припаднала, докато били в болницата с брат ми - от нищото, принципно аз съм с припадъците, тя никога не беше припадала в живота си, пък папагала ми цял ден лети тревожно на терасата и от сутринта крещеше на пожар... Определено имаше нещо странно във въздуха вчера.

То май се знаеше, ама... Днес, все пак, ще отида на изпита, ако се налага и само това ми остане в главата, ще им пиша обяснения в любов на италиански, те, италианците, си обичат, може проверяващия да се поласкае и да ме допусне до устния изпит след няколко дни. (blush) Не съм известна с това, че пропускам възможности! Стискайте палци, кръстосвайте пръсти, искам сертификат по италиански! 8-)

Мнението беше редактирано от Nickie на 05.06.15 06:27.

05.06.15
13:22

Изпита беше поносим, падна ми се да пиша за ползите в средното образование от ученето на чужд език и по-конкретно италиански с подвъпроси какво ме е подтикналo аз да го уча и как мисля да го използвам. Казах си честно както си беше, не ми достига езиков ресурс да го извъртя иначе и украся - започнах супер случайно, защото беше най-близък до испанския, който реално исках да уча, но не случих на училище, също така, защото най-добрият ми приятел беше в такава паралелка. Толкова. Tака го почувствах, че искам да уча там, интуиция 50%, недостатъчно добри училища с испнаски език 50%. :D Относно ползите - разбирам италианските евъргрийни, даже и италианския рап, също така си уреждам лесно намаления в магазинчетата за сувенири по средиземноморието. Дано се оцени честността ми... и познанията по италиански, де!

И матурите съм си взела, днес излязоха резултатите, над 5.50 и двете, по английски даже над 5.90, но не го смятам повод за гордост, защото бяха срамно лесни!

Поразминават ми се последните училищни неща и от следващата седмица мисля да намирам по половин час свободен 2-3 дена в седмицата за фитнес. Имам си програма за 3 дни, не е толкова непостижимо! (muscle)

P.S. Не мога да разбера защо като давам копченцето за подчертаване, маркирания текст ми става курсив, когато дам копченцето за курсив - също. Как мога да подчертая нещо? Аз ли бъркам...

Мнението беше редактирано от Nickie на 05.06.15 13:43.

05.06.15
14:30

казано от Nickie на 05.06.15, 06:23:

Не вечерях, защото още от към 6 ужасно ме заболя главата, атмосферно налягане, магнитни бурии, светкавици, ветрове, не знам какво беше вчера точно, но на мен времето винаги извънредно много ми влияе на състоянието, та вчера така ме болеше главата, че направо ми се гадеше и губех фокус. Добре, че имам други готини колеги - в ресторанта, и там много добре се разбираме, само ме закачкат, помолих едната сервитьорка, ако има нещо за галава да ми даде, оказа се, че никой няма, но пицарят с розовите crocks-ки от кухнята не бегом до някаква аптека отишъл и ми донесе цял блистер, 1 литър водичка, помогнаха ми да си подредя детския кът преди да си тръгна, абее... Чудни колеги! (inlove)
Иначе вчера майка ми припаднала, докато били в болницата с брат ми - от нищото, принципно аз съм с припадъците, тя никога не беше припадала в живота си, пък папагала ми цял ден лети тревожно на терасата и от сутринта крещеше на пожар... Определено имаше нещо странно във въздуха вчера.

Ха, значи не съм само аз! И на други вчера им е било зле. Беше ми се разтупало сърцето, но и днес се диша тежко. Явно наистина има нещо във въздуха. В Бургас и вчера и днес е едно оловносиво небе и нездраво греещо слънце. Всичко изглежда някак болнаво. А в близките градове са паднали силни дъждове и градушки. Тук все още само тежи.

казано от Nickie на 05.06.15, 13:22:

Изпита беше поносим, падна ми се да пиша за ползите в средното образование от ученето на чужд език и по-конкретно италиански с подвъпроси какво ме е подтикналo аз да го уча и как мисля да го използвам. Казах си честно както си беше, не ми достига езиков ресурс да го извъртя иначе и украся - започнах супер случайно, защото беше най-близък до испанския, който реално исках да уча, но не случих на училище, също така, защото най-добрият ми приятел беше в такава паралелка. Толкова. Tака го почувствах, че искам да уча там, интуиция 50%, недостатъчно добри училища с испнаски език 50%. :D Относно ползите - разбирам италианските евъргрийни, даже и италианския рап, също така си уреждам лесно намаления в магазинчетата за сувенири по средиземноморието. Дано се оцени честността ми... и познанията по италиански, де!

И матурите съм си взела, днес излязоха резултатите, над 5.50 и двете, по английски даже над 5.90, но не го смятам повод за гордост, защото бяха срамно лесни!...

Честито! Нови успехи пожелавам!

P.S. Не мога да разбера защо като давам копченцето за подчертаване, маркирания текст ми става курсив, когато дам копченцето за курсив - също. Как мога да подчертая нещо? Аз ли бъркам...

Кольо Пияндето
Кольо Пияндето
Няма грешка. (sun)

05.06.15
20:08

казано от Кольо Пияндето на 05.06.15, 14:40:

Кольо Пияндето
Кольо Пияндето
Няма грешка. (sun)

Всъщност има. [ u ] [/ u ] таговете дават като резултат курсив, вместо подчертан текст, както би трябвало да е:

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.06.15 20:09.

05.06.15
20:41

Боби направи това, което мен ме домързя :D

05.06.15
23:14

Мерси, Коте! :) (nlove5)
Еее, нещо полезно и от мен да има в този форум, помогнах за установяването на бъг!

Храница:
кафе с мляко
две бейби принцеси
пакетче овесени бисквити с канела
супа от тиквички
зелева салата
цедено кисело мляко с мед и орехи
daily vits
Изпит: 3,5 часа
Сън: 9 часа

Днес разбих активомера в детския кът, толкова разнообразни деца по възраст и интереси имах - играх баскетбол, танцувах, играх на кухня, играх в басейна с топки, редих пъзел, играх на Уно, играх в замъка, правихме някакви хватки от каратето на едно момиченце, рисувахме, разнасях си две девойки на по годинка и половина... Да живее детската анимация! Страшно ме зарежда, дори не се чувствам уморена, чувствам се напълно окей след ставане в 5:30 сутринта и чак сега лягам да почина за цял ден... Не знам от къде ми идва тази енергия?! Страхотно е, нещо като натурален допинг. :D

Мнението беше редактирано от Nickie на 06.06.15 10:51.

Боби, Енев, малко неразбория, ама като бързам и пиша 1/3 от това, което мисля... Nickie пита дали бърка някъде. Отговорих, че грешка при нея няма и го показах с примера. :D След кратка суета в екипа Митко намери проблемацията и ще коригира. Туй то... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.06.15 23:22.

07.06.15
09:15

За вчера:
Няколко бисквитки
банан
малка пица Поло
1/2 шоколад с цели лешници
Работа: 11 часа
Сън: 9 часа

Много съм изнервена, защото не стига, че ни спряха топлоата вода за месец и половина и се наложи да си купим бойлер, разкопан ми е целия квартал и дори пеша трябва да се заобикаля много, за да отидеш до места, които иначе са ти на 300 метра, ама и докато сменят тръбите постоянно късат кабели и ни спира тока. Два пъти за един и същи ден имаше и токови уради. Не че много се застоявам у нас, ама когато съм си вкъщи, се чувствам на полеви условия, или няма ток или вода, или и двете, а при всички положения всичката техника е изключена от тока  и каквото и да се ползва, трябва на бързо. Вчера сутринта ми спря тока, докато си взимах душ с хладка вода, защото още никой не е свикнал да се къпе с ограничено количество и не бяха съобразили да ми пооставят малко така... Полу-изкъпана излязох от банята, почаках 30 минути, не дойде тока, т.е. не можах да си направя кафе и закуска, ядох, каквото имаше и можеше да се яде без термична обработка, т.е. бисквити и банан. (dull)

На работа имаше много голям рожден ден ~ 15 деца, от които поне 10 бяха абсолютни бебета под  2 годинки, не седнах цял ден, нямах време да обядвам чак до към 7, но пък пицаря ми направи специална обедо-вечеря. (sun) Принципно персонала не яде пица, а нещо сготвено за деня. Колегите ми са готини, закачкат ме и ми помагат, харесват ми. :)

Днес пак ме чака цяла смяна в детския кът, рожден ден от 11, ставам да си направя кафе, докато още имаме ток, че не се знае какво ще ми поднесе съдбата, хаха. “Лукс”озенец

08.06.15
08:41

За вчера:
кафе с мляко, daily vits

~ 150 гр. домашна баница със спанак и сирене

~ 2-3 хапки торта, но ми беше  много сладка и я оставих за колегите, ок. 100 мл. сок ябълка - ужасно сладък, отвикнала съм да пия такива сокчета и направо не знам защо са толкова сладки на вкус, те лепнат... А всички дечица пият по рожденните дни. Не знам дали когато имам дете, ще мога да му обяснявам добре и да му предлагам домашни сокчета наместо тези. Мисля си, че ще му купя много красиви и интересни шишета и когато на другите деца купуват сокчетата на Cappy, аз ще му давам неговото си специално шише. Трудно е, говорих си с една майка онзи ден, че има огромно желание да не дава, например, бисквити, на сина си, но като отидат на детската площадка и другите майки отворят пакет бисквити - викат всички деца да си вземат и няма как... После тя, от своя страна, се очаква да извади нещо пакетирано и да почерпи...

разрових манджата, която имахме за обяд в ресторанта, но нещо не ми хареса, изядох малко от месото и няколко картофа, беше нещо като телешко варено

~ 100 гр. домашен сладкиш с вишни (носех си от вкъщи)

шишче със свинско месо и зеленчуци, ~ 100 гр. спанак с ориз и кисело мляко, салата с макарони, шунка, кисели краставички, яйце, дом. майонеза (баба още няма име за тази, не помни от къде я знае :D) - тия всичките неща са ми пратени от баба, майка ми и брат ми са ходили да я видят и ми ги е пратила заедно с три огромни розови божура (sun)

Работа: 11 часа
Сън: 9 часа (събудих се с аларма, имам да върша неща преди да отида в офиса днес и нямаше как иначе)

P.S. Все забравям да пиша, когато остана в детския кът сама, си правя разтяганията за шпагат и от клипчетата с йога, освен алтернативната тренировка с децата, си имам и регламентирана. :D Пък вчера поех инициативата да си измия витрините на детския кът (много са големи) и нямам мускулна треска на нищо по ръцете и гърба - раздвижена и натренирана съм значи, преди имах мускулна треска само от прозорците в стаята ми. :D

Мнението беше редактирано от Nickie на 08.06.15 08:45.

08.06.15
21:29

Храничка:
кафе с мляко
две яйца, краставица
банан
3 реда млечен шоколад
зелен боб с кисело мляко
1 мини домашно еклерче
сега ще си изпия витамините (wait)
Работа: 6,5 часа
Сън: ще пиша утре

Днес докато си епилирах единия крак ме удари някакъв факс, че устния изпит по италиански ми е на 08.06 (днес) и отпраших навън с 300 км/ч. :D Мисля, че го взех. Не се бях готивла грам, но в крайна сметка или говориш един език, или не. Ако без подготовка мога да го взема, значи наистина знам езика на определеното ниво в каква да е ситуация. ;) После бях на работа в офиса и ми се наложи да откарам чак до 7:30.
Имаме нови униформи специално за рок концертите. Пробвах ги. Какво е това колена и от къде се купува? :D Аз нямам такива екстри! Но не ми пука особено, всичко ми е мекичко и приятно на пипане, нямам стърчащи кости и се чувствам добре и секси. Сякаш за мене си това е точната форма, харесва ми как ми стоят дрехите, женствено, изпълнено едно такова. Някой мускул трябва да метна, може би, но по-слаба от това определено не искам пак да съм, сега се чувствам по-добре. Безкрайно се радвам, че излязох от кръга на вечното отслабване... или просто порастнах, тялото ми и психиката ми се измениха и се чувствам в хармония. Може би комбинация от двете. :)

09.06.15
10:09

Бях казала по-горе, че мисля да си взема едно протеинче някакво... Преди съм пила Syntrax Matrix и мисля пак това да е, ама се чудя на какъв вкус да заложа... Млечния шоколад в сравнение с обикновения как е? Искам нещо свежо, лятно такова. Ягодовия крем дали има шанс да е леко кисел или по-скоро е гадно-ягодово-меришещо-сладникав? :D Събирам мнения, препоръки...

09.06.15
10:23

Не се прави така. Отваря се нова тема “kakav protein dasi vzema” и вътре пишеш: “molq prepora4aite kakav protein ili geinar da si kupq za relef imam 10 lv molq samo seriozni mneniq” :)

Обикновено купувам ванилия - има повече възможности за комбиниране с друг вкус. Като искам шоколад - бухам какао във ваниловия протеин и това е. Когато имам други мераци - плод, канела, ядки - ванилията става добре с всичко. По спомен млечният шоколад е по-сладък от другия. Ягода няма шанс да си купя - не харесвам нищо ягодово, освен истинските ягоди.

09.06.15
11:13

Енев, объркал си, заглавието, всъщност, трябва да е “POMO6T!!!” :@
Коле, и аз не харесвам нищо синтетично ягодово, много ми е гадно на вкус и предполагам, че това ще е такова също. До сега не съм експериментирала да си смесвам протеина в рецепти, защото си бях взела в момент, в който нямах време и условия да приготвям каквото и да е, та само в шейкър ми беше протеина, но помня, че шоколада ми беше някак си много промит и ми оставяше неприятен дъх, искам някакъв друг вкус. По принцип отношението ми към ванилията е същото като ягодата, т.е. мирише ми сладникаво и ми е гадна на вкус в кремчета и такива, та не знам. :D Как мога да си го разтварям в кисело мляко? Просто слагам дозата и бъркам много, или? :D Защото ще ми е сложно да си слагам киселото мляко в шейкъра и да си го разбирам, както бих си го разбила с вода... Простете невежеството ми. (tmi)

казано от Nickie на 09.06.15, 11:13:

Как мога да си го разтварям в кисело мляко? Просто слагам дозата и бъркам много, или? :D Защото ще ми е сложно да си слагам киселото мляко в шейкъра и да си го разбирам, както бих си го разбила с вода...

Допускам, че ще трябва да му капнеш и малко (малко!) вода. Ще станат нещата без грижи...
Никога не съм ползвал шейкър... (tmi)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.06.15 11:20.

09.06.15
11:27

А, мерси, това исках да чуя! (sun) Днеска, докато си слагах масло в тигана за яйцата и си мислих за теб. :D Винаги, когато си правя така яйцата си мисля за теб, всъщност, и за това как си купуваш по 3 кг. масло и хората на касата си мислят, че ще зареждаш ресторант...

Колю Масления... :)
Не съм си купувал масло от поне 3 месеца... и имам за лятото! (sun)

Ая Палачинкова

09.06.15
11:58

Моят протеин е с вкус на ягода и наистина е малко изкуствен ...  ;)

09.06.15
12:14

‘начиии да кажа за киселото мляко и протеина - никаква вода не ти трябва, бухаш при млякото и бъркаш, той си се разтваря. Става перфектно! Откак познавам Десо, така ям киселото мляко, както и предимно така консумирам протеина, много, ама мноооого рядко да го пия с вода в шейкър. С кисело мляко става фантастично! А ако добавиш и нещичко другичко - семенце, плодче, ядчица - ставаааааа прооостооооо....(говорим за вкусове, преди някой да ме е захапал).

09.06.15
15:34

‘начии, мерси, май го реших окончателно, сега остава да си преценя само дали половин или цял килограм да е. :D Иначе, отдавам си дневника под наем за лаф моабет, изобщо не ми пречи, без хапаници в моето местенце! Искам тук хората да идват, за да се зареждат и чувстват по-щастливи и усмихнати! (sun) Ей, така, да влизат и да си припомнят, че винаги трябва да се гледа от положителната страна на нещата и че на добрите хора им се случват хубави неща! А покрай всичкото това да си се самодисцпилинирам аз с храната, де, и да питам за някое съветче от време на време. :)

10.06.15
08:29

Вчера направо ми беше като почивен ден - цяла сутрин BB-Team-вах! (sun) После на работа имах само да звъня на разни изпълнителни да ги каня на кастинг (скоро ще имам право да кажа за какво, между другото, ако има певци, групи, автори и т.н. между вас и се интересувате от международни песенни конкурси, може да ми пишете да ви пратя детайли :) и да ви запиша за кастинг).

В ресторанта (където ми е детския кът) нещо става напечено май... Работя почти само с мъже, като изключим управителката и май не и се нрави много да стоя в кухнята да си говоря с тях (даже и извън работно време), вчера направо си ме изгони 2 пъти! Не мисля, че някой не си изпълняваше задълженията като си говорехме, но нещо я подразни просто...

След работа най-добрата ми приятелка мина да ме вземе с колата, карахме си из нощна София, разказвахме си последните неща, след като се убедихме, че и на двете живота още е като на филм :D , спряхме в една задънена уличка и си пяхме с радиото всички песни, които знаехме, а и тези, които не съвсем знаехме с пълен глас. От Black widow до Македонско девойче, всичко наред и с много смях. Щастие в натурален вид. Много щастлива ме прави. Тя много ще ми липсва, когато замина. Но си знаем, че и 2-3 години да не сме се виждали, все едно за последно сме се видяли вчера. (inlove)

Храничка:
кафе с мляко
daily vits
3 яйца на тигана с масло, кашкавал и пуешко филе
~ 60-70 грама сурови ядки и стафиди
~ 100 грама пълнозърнести тарали и някакво ДЗП не помня с какво, това в колата, спряхме на една бензиностанция и това ми се видя най-подходящо за момента, поне има някакво кисело мляко в него там :D

Сън: 6,5 часа (прибрах се късно, трябва да ставам рано)

10.06.15
22:51

Днес един много важен човек за мен има рожден ден - прекрасната ми братовчедка, която тъкмо се завърна от няколко месечно пътешествие из Азербайждан, Грузия и Русия. Видяхме се сутринта и едвам се разделихме, толкова имахме да си говорим и толкова ми е интересно като ми разказват за пътувания, за други светове и хора. Още повече, че тя беше там за да проучва за курсовата си работа, следва сходна до моята бъдеща специалност - международни отношения, но нейните са по-скоро специализиация на икономическите отношения в черноморския регион, все пак, е безкрайно интересно и полезно за мен. Прекрасно ми започна деня и цял ден съм страхтно заредена и щастлива! (sun)
Храна:
7 мини лозови сармички с кисело мляко (лозовите листа сега са превъзходни, само по това време на годината са толкова крехки и вкусни (nlove5) , който има от къде - да си бере :)  )
капучино и някаква мини сладичка в едно кафене
~ 100 грама пълнозърнести таралита
1/2 кенче Monster от онзи, дето не е газиран
6 мини лозови сармички
Сън: ще видим
Тренировка: йога и разтяжки в детския кът

11.06.15
23:21

Много ми е изтощено днееееес...
Храна:
кафе с мляко
daily vits
земелче с домат и намачкано сирене с масло
мини кифличка с мак
~50 грама пълнозърнести таралита
допих си Monster-а от вчера
6 мини сърмички, салата
купичка сладолед Uncle Charly с горски плодове (nlove5)
В детския кът имах деца през цяяяяялото време, много се изморих и сърцето нещо ме боде много неприятно, трудно се дишаше днес, чак мараня по обед. Много изморена, много.

Видяхте ли горе на банера, че има анкетка да се попълни, за да подобрят сайта и може да спечелим от готините тениски, йей-йей! (sun) Всякакви суеверности и ритуали ще правя да съм от 10-те изтеглени! (nod) P.S. Сериозно, 100% всеки има какво да каже, време е да дадем обратно нещо от себе си. :)

Мнението беше редактирано от Nickie на 11.06.15 23:36.

11.06.15
23:35

Почивай Никс, покрай сърцата знам само, че сърце не боли. :D Ще си си дала малко повечко зор, споко! :)

12.06.15
09:13

Никс, като момчето, дето пееше с Billy the kid и Lexus. (sun)
Открих си първоизточника на проблемите обаче - матрака и от втората страна ми се е... Не мога да кажа продънил, защото по-скоро някакви пружини са над нивото на основната част и определено те ме бодат между ребрата. :( С’я ще се охарчвам за матрак.... Но пълноценната почивка е много, много важна! Приемам някакви препоръки за марки в среден ценови клас, които, все пак, издържат доста тежко, защото като замина ще отдам стаята си за ползване на единия брат, пък той си пада heavyweight още от сега... (shake)

12.06.15
11:20

Мантра на деня

”Най-сложният проблем за една жена е да намери точния баланс между количеството храна и размера на задника.” - Иво Сиромахов

Безкрайно можеш да гледаш три неща - как гори огън, как тече вода и как жена си рови в чантата.

(sun)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1