Не тренирам - позирам

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.06.15
15:33

Този втория в Европа съм го пропуснал:) Аз сериозно писах, не знам Гого колко сериозно пита.

Тръгвам дейба, окъснях!

05.06.15
15:39

казано от slavko на 05.06.15, 15:26:

Има някои ориентировъчни постижения в отделни движения, под които аз ЛИЧНО не препоръчвам да се преминава към същите във високи бройки и да се гони скорост.

Бих допълнил и някакви нива на издръжливост, дори да са тествани с някои от бенчмарк комплексите или просто определени комплексни комплекси от КФ.

казано от slavko на 05.06.15, 15:26:

Ако искаш да получиш отговор “Имаш ли Фран за под 3 минути, ЯК си”, бих казал по скоро : “Не - не си як”, :) Имаш Фран за под 3 просто.

(bow)
Днес ти е силен ден :) Мъдро разсъждаваш !

казано от slavko на 05.06.15, 15:33:

Този втория в Европа съм го пропуснал:)

Момчил бе, Момчил :)

Аз сериозно писах, не знам Гого колко сериозно пита.

Сериозно пита. И аз сериозно казвам, че сега дойде на мода тук.

Тръгвам дейба, окъснях!

Айде, че то докато дойдеш...

05.06.15
16:07

Абе няма как да правиш Фран под 3 мин. и да не си як. Вече критериите за якост на всеки са различни де. И мисля че бяганията до 5к за време имат стабилен пренос откъм въздух в дългите комплекси.
Виж какви времена ще дадеш на бенчмарковете, (то бягането на 5к е един от тях) може да пробваш и някой от Оупъна, или в оригинален вариант за да видиш на какво ниво си, или скалиран.

Gogo

05.06.15
16:32

http://www.crossfitbenchmark.net/getting-started

All 12 Classes must be completed before moving into open classes.  You are allowed to miss a maximum of 2 classes which must be made up on a Saturday.

Кои са тия 12 броя?

——-

Кои са основните упражнения в кросфита. С колко кг и за какво време трябва да се направят.

Мнението беше редактирано от Gogo на 05.06.15 16:36.

05.06.15
16:39

казано от Joe Musashi на 05.06.15, 16:07:

Вече критериите за якост на всеки са различни де.

Моят критерий за якост е ако до четвъртата година кросфит тренировки нямаш (поне една) дискова херния, значи си як...или не си тренирал кросфит. :D :D :D

Gogo

05.06.15
16:41

Кросфит и доскова херния? Това не се ли получава от тежки щанги? :)

Теди Илиева

05.06.15
16:48

Ето тук Лимка е постнала адски много комплекси.
За нивата и натренираност има тема тук.

Gogo

05.06.15
17:16

Сега, ако беше някой друг, щях да си помисля, че нарочно ме пращаш при схемите с женските тежести. :Д
В статията, франа го гледам с 43 кг. В линка за жени, макар и тежък, го гледам с 60 кг. Луда работа.

Теди Илиева

05.06.15
17:30

Е, то някои жени лесно могат да бъдат объркани какви по-точно са : )
Не знам дали си гледал този клип от дневника на Карнала: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/62957/P1280#p-1130705
Забавен е. Накрая всички окапаха без съществото със зелените маратонки :)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 05.06.15 19:04.

Gogo

09.06.15
01:23

Една бърза тренировка за рамо:

1. 3 супер серии без почивка
- набиране - 4х20+4хлт
- обръщане+раменна 4х60

2.  Раменна преса
- 10х60
- 3х70 + 3х60

3. Трицепс на макарите, нали ми е асистиращ мускул
- по 4 дроп серии на ръка, там кг-те не ги гледам, че с тези макари не се знае кво вдигаш, ама си напомпах доволно

Както правих трицепс, ми се приправи и бицепс :Д

4. 2 супер серии без почивка
- лежанка с юмрук разстояние - 10х60
- сгъване на бицепс с 16ки - не броях, помпих си доволно до видим ефект (:

5. 2 супер серии с почивка, с 18ки по много повторения, до отказ
- разтваряне на дъмбели встрани
- раменна преса

6. 2 серии задно рамо на машина

Тренировката протече бързо. Гледах да държа по-висок пулс, а не да се размотавам 2 часа.

Яденето: 2 пълнени чушки със сирене, две краставици, две препечени филии хляб, 1 бира - това ми се ядеше, толкова ми се ядеше.
Вечерта затапих с 1 шоколад и два кроасана, че гладен не мога да заспя.

п.с.: не си описвам всички тренировки. не мога всички тайни да си издавам

Мнението беше редактирано от Gogo на 09.06.15 01:32.

Георги Милев

09.06.15
11:21

Що правиш на макарите ми не правиш лег тесен хват? Як си на военната... :) Как е клекът върви ли?

Мнението беше редактирано от Георги Милев на 09.06.15 11:22.

09.06.15
11:26

казано от Георги Милев на 09.06.15, 11:21:

Що правиш на макарите ми не правиш лег тесен хват?

Когато нуждата от пунктуация е крещята... :Ц

Gogo

09.06.15
11:36

Тесният лег ми е като добро утро на всяка тренировка. И в тази тренировка го имаше, този с юмрук разстояние, или твоя тесен е по-широк? :Д (Широкият ми е с раменен хват - след травмата на рамото, приключих до живот с широката лежанка. И лактите винаго до тялото)
Нужно ми беше да акцентирам малко, че не помня, когато съм го правил последно.
Клеката е плачи майката. Но пак е успокоително че има някъв прогрес, макар и мижав. Вчера сефте не кляках в тренировка. На 115 кг съм в момента :Д Смешни са, но с моята структура е нормално. На това лично тегло, ако някога кача до 140, ще съм доволен.

Мнението беше редактирано от Gogo на 09.06.15 11:45.

Георги Милев

09.06.15
11:45

Тва със структурата е оправдание... и аз съм с дълги краци споко :Д Колко тежиш ся?

Gogo

09.06.15
11:46

Нямах предвид дължината. 189 см на 82 кг.(с моето хранене, може и да съм отслабнал повече, спрях да гледам кантара, че само ме нерви) А просто тези кг-ми са ми разпределени повече в горната част.

Мнението беше редактирано от Gogo на 09.06.15 11:48.

Георги Милев

09.06.15
11:48

Аз съм 185-186 и ся съм 83.5. Ами клякай повече... А тега дърпаш ли? Ще дръпнеш ли 180 кг? Така и така съм те хванал на разпит :Д

Gogo

09.06.15
11:53

Не клякам малко... Правя стълба от серии с повторения до макса ми на единица, след който правя обратно дроп серия, последвано от серии напади, легпреса и разгъване. Понякога и тяга с прави крака за задното бедро допълнително.
Тягата ми е последната дупка на кавала с тежки кг-ми. Миналата година заради присъствието й спрях тренировките. Сега я правя веднъж седмично, с лекичко и стриктно. Имам да си изглаждам техниката. Толкова време крива тяга, сега е по-трудно да я науча, отколкото ако никога не бях я правил.

Георги Милев

09.06.15
12:09

Или клякаш малко или ядеш малко. :Д Няма кво друго! Колко па да ти е била крива тегата... внушаваш си както аз си внушавах че ми е крива :Д

09.06.15
12:17

Ти май си единствения във Форума, който не е разбрал, че Тренера не обича да се напъва, ама хич не обича :)
И нищо чудно сега да напише, че когато е трябвало да се напъва се е напъвал достатъчно...което си е и истина де ;)

Gogo

09.06.15
12:19

Че ям малко, мога да го потвърдя и без да се замислям и анализирам храненето си. :)
Ям, колкото и когато ми се яде. Мога да спазвам някакъв определен режим на хранене, но това е само за определен период от време, което за мен е лишено от смисъл. Имам си някакви кг-ми, които си поддържам с нормален начин на живот. С тренировките ако успея да подобря качеството им - добре, ако не - здраве да е. През живота си повече от 88 кг никога не съм бил. И това с много много ядене за моите стандарти и разбирания. Постоянно се чудих какво да ям, притеснения да не отслабна случайно, качване по кантари. Мерси.

Георги Милев

09.06.15
13:08

Е кво лошо има в това постоянно да се чудиш кво да ядеш. Ебаси якото! Не мога да кажа че ям много като гледам на Желязко дневника... но в момента ям 6-7 пъти на ден стабилно и виждам как качвам бавно но качвам... и аз се чудя кво да ям през два часа но по-добре така отколкото да съм 80 кг с ютия в гащите...

Мнението беше редактирано от Георги Милев на 09.06.15 13:10.

Gogo

09.06.15
13:16

Щом това ти е притеснението и си сметнал, че това е решението, давай. :) Всеки си има приоритети.

Аз не обичам да ям. Яденето ме мори повече от тренирането.

Мнението беше редактирано от Gogo на 09.06.15 13:17.

Gogo

03.07.15
15:37

Отдавна не бях пускал отчет.
80 кг - 1-2 кг съм отслабнал, но не съм зачистил :Д 188 см, още не съм почнал да се смалявам и на височина.

Понеже само бройки правих последните седмици, вчера реших да видя какво става с раменната. Рекорд за тази година - 85 кг и после 11 бройки на 60.
После правих малко лежанка, но слаба работа след раменната - 15 бройки тесен лег на 80 и единица на 115
Останалото нищо интересно, няколко вида набирания и гребания на лост и машини, малко средно рамо :Д и бицепс.

Картата свършва на 6-ти. На 8-9-ти заминавам малко ан море. То и добавките свършиха преди седмица, така че горе-долу, съвсем навреме всичко приключва.
Остана само протеинче, ама аз го ползвам за овкусител на аминотата, като ги пиех, та все тая.

Георги Милев

03.07.15
20:48

Кво става с клека и тягата?

Gogo

03.07.15
21:09

Клекът, айляшка работа - 1,5 пъти от личното ми тегло :Д
Тягата чума да я тръшне, ползвам я колкото да си взема щангата от земята за друго упражнение. Отдавна съм й сложил кръста. Не мисля да си връщам контузията обратно. А от опит видях, че не отшумява с времето.  А и нали отказах единиците, тръпката в тягата, за мен е в тях. Всичко до единицата за мен е вработване.
Сега правя, каквото ми е кеф. А това е комбинация от лежанка и набиране. Просто си умирам от кеф да го правя. :> Клек правя задължително поне веднъж седмично, просто щото не искам да тръгвам назад, а за сега се води, че просперирам в него.

Мнението беше редактирано от Gogo на 03.07.15 21:10.

04.07.15
09:43

Ееее, Тренер, то на две тренировки седмично едната трябва да е с клек, другата с тяга :)
Трап бар няма ли в тая модерна зала ?

KA

04.07.15
12:03

Ее Гого, то много интересно при теб тук :). Аз да ти кажа имам здрави крака, ама като напъна на тежко с клекове наиш ли как ме наболяваха колената, а нямам никъв проблем с тях като цяло, така и с кръста и тягата. Като минах на минимум 8-10 повторения бавно и контролирано, знаеш ли колко добре ми се отразява, нищо не ме боли вече.
Иначе гледам си писал за кросфит-а :) аз ходех съвсем малко, така се получи просто. Общо взето още на втория път почнах да правя комплексите със същото време горе долу като другите, обаче нещо малко тоя състезателен характер и тея щанги не ми харесаха. То не видях едно читаво повторение на дадено упражнение.
Виж тичането много помага и е готино и нема нужда да къртиш там да припадаш, даже ако тичаш бавно, има едни колани за вода, мое да туриш 2 бири и да си пийваш докато тичаш. :)

Gogo

04.07.15
18:55

Няма трапбар. За миг се загледах над един уред и отидох да го погледна, то се оказа шейна. Сложили са и изкуствена трева и тикаш по нея, ама ме е срам още. По ми е кеф да гледам другите как я тикат :Д
Няма и колан за набиране, което не го разбирам. След като им скъсах един обикновен колан за кръста, като правих кофички, сега ползвам един каиш, който е комплект от някви ръкохватки.. Понякога правя 3 тренировки, за да не съм вътре с картата, поне на жус.. :>
Относно бирите, би било чудесно да предлагаха бири в сауната, но уви. Много се ожаднява там. Е, някои хора се научиха да не пият вода от чучура, но малко късно :Д

06.07.15
13:52

Смотана работа, зала за 1 000 000, пък трап бар, колан за тежести и бира да няма...анатема :)

Gogo

06.07.15
14:30

Бира има и то за 2 лв ;) - само това продават във фризера. Добре, че са футболните игрища, та да намажат и другите.

06.07.15
14:55

Тц, тц, тц...докъде докара положението - да се радваш, че има футболни игрища и покрай тях и бира :) Упадъка на спорта :D
Горби всяка неделя пие по 6 литра само докато играе на играта, смятай ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 06.07.15 14:56.

Gogo

07.07.15
11:26

Вчера с елейкото, нов напън на раменната: 3х60, 1х70, 1х80, 1х85, 1х87,5 + 10х60.
Днес изпращането, вкарах яко лангитки с мед, ще атакувам 90 кила, дано ги откина, да ида със самочувствие на морето. :Д
След морето може да опитам нови опити с тягата, да видим достатъчно ли ще съм слънчасал  за целта.

Скоро велоалеите за 15 млн. лв ще са готови. Гледам ги заливат с нещо кафяво отгоре. Изглежда по-меко от хасвалта.

Gogo

21.07.15
16:07

Кой бачка, кой се блъска в жегата, аз от бахамите се връщам. :Д

Къде хубаво,  къде лошо, издрапах кратка почивка от 10 дни. В края на сезона - пак.
Всяка сутрин ми мериха кръвното и пулса. По принцип ми е от ниско до нормално, но на морето го заковах 120/80, а пулсът само за мен докторката каза, че е като на спортист :Д

За сетен път се убедих, че скуба дайвинга не е за черно море, ако човек има подготовка и умения за фридайвинг. Когато не бях с бутилки, до 10 метра дълбочина плувах на апнея с тия дето са вътре. На 18 метра 16-18 градуса. На 40 - 10-13 градуса. Който беше с неподходящ неопрен, леко си говори с белите мечки :>

От 6 годишен съм под водата, но последните години бях позабравил какво е усещането. Макар плуването с бутилки да носи по-голямо спокойствие и сигурност, фридайвинга си ми остава по-голяма слабост. Има много бариери за преодоляване с динамичната апнея. Както и сухи тренировки за по-добри резултати.

Накрая имах план да се видя за 2-3 дни с Пешо в Созопол, но се случиха някои неочаквани за мен неща и просто чаках да свърши това море и да се прибирам, че не можех да си намеря място.

Айде, със здраве..

22.07.15
12:06

Яко. А черно море изобщо не става за дайвинг по мое скромно мнение. Освен ако не си падаш по рек-ове или някакви технически изпълнения. Студ, течения, мътилка и тн. Един познат хидробиолог миналата седмица се изказа, че най-добрата идея за утилизация на черно море била да се компостират ядрени отпадъци в дълбокото. Стряскащо на първо четене, ама като се замислиш доста смислено.
Иначе си типче - на 40 метра по къс ръкав. 8-)

22.07.15
13:50

Тренер, с неопрена изглеждаш як :)

Gogo

13.08.15
14:15

За зимата мисля да си взема една такава жилетка, да ме топли. Някой има ли преки наблюдения над нея?

Линк не мога да сложа, щото е в черния списък на ббтийна. Марката е Harbinger, коричната цена е 120 лв, с отстъпката идва на 85 лв.

Какво представлява жилетката с тежести на HumanX?

Жилетката на Harbinger е изработена на базата на патентования FLEX дизайн, чийто тежести и контури следват извивките и пропорциите на тялото за да се наслаждавате на максимален комфорт по време на тренировка. Друг плюс на подобен тип разработка е, че тежестите са здраво прикрепени и няма нужда да се притеснявате, че по време на интензивна тренировка те ще ви пречат, няма никаква опастност те да изпаднат или да ви попречат.

Тази жилетка с тежести разполага с двойна омекотена подплата с подложки на раменете и гърдите, като това ви предотвратява от излишни неприятни болежки и наранявания при напредване и последващо увеличаване на тежеста по време на тренировка.
Размера и широчината на жилетката се регулира посредством здрав и дълъг неопренов колан, който ви позволява пълно регулиране и нагласяне според вашите нужди и размери.

Жилетката е изработена от здрава и устойчива на натоварвания, търкания и дърпания материя, която също се износва много трудно и ще благодарение на този си тип използвани материали, тази жилетка с тежести ще ви бъде верен партньор дълги години.

За какво се използва подобен тип жилетка с тежести?

Предимството на този тип артикули е факта, че при използването им, те просто стават част от вас - не ви пречат, удобни са, ефективни са, здрави са, те салесни за пренасяне, могат да бъдат използвани навсякъде и от спортисти на всякаква възраст, подходящи са както за жени така и за мъже.

Плътното прилепване на жилетката към тялото ви позволява да правите клекове, набирания, бърпита, кофички, лицеви опори, спринтове и всичко, което се сетите с цел да подобрите цялостната си физическа форма.
На запад много от елитните спортисти се готвят с подобен тип жилетка с тежести, като те най-често я включват в тренировките си, когато се цели - бързина, издръжливост, ловкост и мобилност.

Факти и плюсове:

Възможност за регулиране - от 450 грама до 9 килограма
Всяка тежест е с тегло от 450 грама
Подобрете издръжливостта и цялостното си физическо състояние
Перфектен избор за занимаващите се с бойни спортове, стрийт фитнес маниаци, кросфитъри и бодибилдъри
Напълно регулируема жилетка с теести
Перфектно прикрепване към тялото
Пере се ръчно в студена вода

Мнението беше редактирано от Gogo на 13.08.15 14:17.

Gogo

15.08.15
21:49

Днес нямаше кво да се прави и се метнах 3 часа в планината с кучетата. Като се върнах, починах 1 час и забих в залата да дораздвижа.

С влизането, гледам някъв целия в бяло и червени ръкавички, се запътил към чувала, който е до женския сектор. Почнах да загрявам и го гледам ся кво ще прави. ЦЪк цък цък, едвам го бара, не се чува даже... Повъртя се там и отиде при женските да прави коремни преси. Викам си, ей ся щи кажа аз... :Д

Където е чувалът, има и разни преходни стени, та може човек да го блъска и без да се вижда. И отивам аз, хващам две гири, да тежи в ръката. БАААМ! Баааам! Баааааам! Ей скъсах го тоя чувал, егати кънтенето, егати тътена. :Д  Онзи приключи набързо коремните и изчезна някъде.

Позавъртях се аз, чудя се кво да прая, ха, гледам го ше кляка и направо си кляка. Отивам и гледам 60 кила. Ох мамооо, аз кат видя 60 кила и само едно нещо правя с тях. Викам му - може ли да загрея, докато почиваш :Д :Д И той си  мисли, че ще клякам. Прас 15 раменни на 60. Подобрих си рекорда само за да го изгавря. :>

Обачеее влезнаха 3 момченца, гимнастици ли бяха, кви бяха, ебати мощните рамена извадиха. Големи и изчистени. Пууу... Заебах всяякви рамена и отидоох да си правя дроп серии на набиране, последвани от гребане. Решил съм да активизирам гърба. Да се понаперя малко :Д

17.08.15
12:00

Психическият тормоз на пишман гъзари по залите е благородно дело! 8-)

Gogo

19.08.15
13:01

Днес ходих да взема  месечната доза празимек за кучетата. Та си викам, що да не взема един анимал комплект и за мен против глисти, барем тръгна да качвам и аз.
Скоро ако почна да си водя дневника с кг-ми, значи работи. После я в отпуск ще излезна, я някоя травма ще се случи или калориите ще орежа и силата наполовина. :Д

19.08.15
13:34

Ти ако имаш глисти, с това най-много след седмица да излязат и да изядат кучетата. :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1