30.04.15
18:03
Здравейте, изгледах този клип относно тренирането на дадена мускулна група, и си направих примерна тренировъчна програма, и ако е възможно да ми кажете до колко е вярно това от клипа, и дали съм съчетал добре мускулните групи.
Понеделник:
Гръб 3 упражнения + Трапец + Корем
Вторник:
Гърди 3 упражнения + 2 упражнения Трицепс
Сряда:
Рамо 4 упражнения + Бицепс 2 упражнения + Корем
Четвъртък:
Гръб 2 Упражнения + 2 Упражнения Трицепс + Предмишница + Корем
Петък:
Рамо 4 упражнения + Бицепс 2 упражнения + Корем
Събота:
Крака
Неделя:
Почивка
Темата беше редактирана от Yonislav Stamov на 30.04.15 19:22.
Конкретно за нещото в линка не мога да говоря, защото ми изписва- Page not found.
Можеш да тренираш мускулните групи 2- 3 пъти седмично, но със съобразен обем.
Пример мога да ти дам с програми като Горна/ долна част... Бутащи/ дърпащи или Бутащи/дърпащи/крака. Отделно има програми за цялото тяло като 5х5.
Понеделник и четвъртък можеш да тренираш горната част на тялото- военна, набирания, лег, гребане (примерно). Вторник и петък долната част на тялото- клек, тяга, напади и тн.
При бутащи/ дърпащи- Понеделник и четвъртък само бутащи упражнения- Военна преса, лег, кофички. Вторник и петък дърпащите- тяга, набирания, гребане.
За мене лично системи като 5х5 и сплитове като Горна/ долна част са ми любими. При мен (а и при много други) тренирането на мускулните групи два пъти седмично увеличи доста силовите ми показатели, от там и мускулната маса, визията на цялото тяло и тн. Пробвай, няма да сбъркаш.
30.04.15
19:11
1. Не може да се отвори видеото (или поне при мен не се получава).
2. Не си дал информация за себе си и сегашните ти тренировки.
3. Програмата не е пълна - какви упражнения, какви серии, какви повторения, каква тежест? Това не е маловажно.
4. Не е добре балансирана откъм горна - долна част.
Какво искаш да постигнеш с това съчетаване? Защо си избрал да тренираш гърдите веднъж, а рамото, бицепсите, гърба и трицепсите - два пъти? Защо краката са пренебрегнати?
30.04.15
19:25
Клипът - http//www.vbox7.com/play:ffdafb8bc5
Гърдите ще ги тренирам два пъти, но явно съм пропуснал да ги напиша вторият път.
Относно мен, на 17 години съм, тежа (79-80кг), висок съм 178см целта ми е покачване на мускулна маса.
Краката не съм ги пренаблегнал, просто са ми най-тежкият ден и съм го оставил самостоятелен.
Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 30.04.15 19:25.
30.04.15
19:44
казано от Yonislav Stamov на 30.04.15, 19:25:
Клипът - http//www.vbox7.com/play:ffdafb8bc5
Краката не съм ги пренаблегнал, просто са ми най-тежкият ден и съм го оставил самостоятелен.
Никой не казва, че си ги преНАБЛЕгнал, а преНЕБРЕГнал, т.е че не им обръщаш достатъчно внимание. Спокойно може и тях да си ги направиш 2 дори 3 пъти друг е въпроса, че те мързи.
03.05.15
00:50
Йониславе, ако искаш да качваш маса тренирай всеки мускул веднъж седмично с големи тежести и непременно някой да те пази. Успех.
^ Точно това се говори в клипа, че веднъж седмично не е оптимално, може по-начесто.
Йониславе, доколкото знам, 72 часа e минималното време за почивка. Аз предпочитам през 96 часа, тоест веднъж на 4 дни.
Понеже aвитохол е споменал бутащи/крака/дърпащи, ето как изглежда мойта програма:
ден1 - бутащи
ден2 - крака+корем
ден3 - дърпащи
ден4 - почивка
ден5 - пак бутащи и т.н.
Въобще не гледам дали е делник или празник.
03.05.15
23:42
Мани ги тия клипове, живота не е клип. Да, може да тренираш и по - често, но какво ще е възстановяването ти? Имаш ли голяма фармацевтична компания зад гърба си? Дебилите от Олимпията си имат всичко и от тях се иска само да блъскат. Нормалните хора се нуждаят от повече време за възстановяне. Аз като тренирам един мускул после поне два дни имам мускулна треска. Докато дойде време отново да тренирам същия мускул той вече е напълно възстановен.
03.05.15
23:44
О, Ясене, как е? Още ли разтваряш за рамо с 50-60кг дъмбели?
03.05.15
23:48
казано от Херцог Трън на 03.05.15, 23:44:
С 50-60 кила е всичко друго,но не и разтваряне.
03.05.15
23:49
казано от Иван Благов на 03.05.15, 23:48:
казано от Херцог Трън на 03.05.15, 23:44:
С 50-60 кила е всичко друго,но не и разтваряне.
Ясен има история тук... :D
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 03.05.15 23:49.
03.05.15
23:53
Аз му вярвам, че нищо не взима и не е взимал. 100% не си е пил и предписаните лекарства за шизофренията..... :D
Само да спомена , че съм на 17 години и вдигам за бицепс от летеж със 80 кг. (на ръка) !
04.05.15
00:05
Тях със сигурност :-D.
Парадокса е, че има хора на по 40 години с по 20 години стаж, които още ръсят съвети от типа на- Тренирай само по сплит, не прави тяга и клек, задължително прави по 5 упражнения за мускулна група, креатина е химия и тн...
Като им кажеш да си подновят информацията от 96- та година, те започват да те гледат злобно и те подтикват към състезание с лежанка.
Такива ги виждам най- редовно.
04.05.15
10:03
По смешното е ,че хорa по нa 40 ,си мерят ....... с 16-17 годишни.Жaлкa рaботa.
04.05.15
23:06
Искам само да попитам, защо гледаш да се сравняваш с другите и един вид да се състезаваш с тях!?
Не се сравнявай с другите. Сравнявай се с човека, който беше вчера!
05.05.15
16:37
казано от avitohol на 04.05.15, 06:59:
Парадокса е, че има хора на по 40 години с по 20 години стаж, които още ръсят съвети от типа на- Тренирай само по сплит, не прави тяга и клек, задължително прави по 5 упражнения за мускулна група, креатина е химия и тн...
Като им кажеш да си подновят информацията от 96- та година, те започват да те гледат злобно и те подтикват към състезание с лежанка.
Такива ги виждам най- редовно.
Я, това не съм го виждал)))))))))))) ...има хора на по 13 години и цялото младо поколение, по-голямата му част, които се зобят и си мислят, че много разбират))и после питат вече, защо спермата им е като вода и имат зърна, като на жените, топчета в тестесите и един куп работи още...
05.05.15
16:45
Защо се зобят? Защото:
- няма 100% програма, по която всички да прогресират
- намирането й коства време, което им е скъпо)
- зоба дава по-голям % успеваемост за натрупване на ММ
....
....
Всичките по-горе са прави, може да се тренира ММ и един ден в седмицата, два пъти в седмицата, един път месечно (пиша за силовите спортове) и пак да се прогресира.... въпроса е КАК?
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 05.05.15 16:47.
казано от Carbohydrate на 05.05.15, 16:37:
казано от avitohol на 04.05.15, 06:59:
Такива ги виждам най- редовно.Я, това не съм го виждал)))))))))))) ...има хора на по 13 години и цялото младо поколение, по-голямата му част, които се зобят и си мислят, че много разбират))и после питат вече, защо спермата им е като вода и имат зърна, като на жените, топчета в тестесите и един куп работи още...
Така е, срещат се и двата типа трениращи.
05.05.15
17:48
Под думата зобяд какво имате предвид, че вземат хранителни добавки?
Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 05.05.15 17:49.
05.05.15
19:03
Ако правиш малко обем няма да претренираш.
мхм, и аз така....
и се казва преценявам
05.05.15
21:20
казано от Yonislav Stamov на 05.05.15, 17:48:
Под думата зобяд какво имате предвид, че вземат хранителни добавки?
имам предвид анаболни стероиди
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече