Усърдни тренировки и пиене на l-carnitine

10.05.15
19:25

Здравейте дами и господа!От днес започнах усърдни тренировки и заедно с голямото физическо натоварване започнах да пия и този l-carnitine Biotech 70 000mg + Chrome 500 ml имам няколко въпроса относно l-carnitine

1.Какво мислите за този l-carnitine
2.Гори ли бързо и ефикасно мазнините според вас
3.На гладно или след ядене да го пия е по-добре
4.Ако може да ми препоръчате и някакъв протеин да пия с него за покачване на мускулна маса и издръжливост

Много благодаря на всеки , който се отзове с отговор на някой или на всичките ми въпроси

10.05.15
21:30

Безполезна и скъпа хранителна добавка според мен. Насочи се към мултивитамини и рибено масло, понеже ще са ти доста полезни. Белтъчини (протеин) си набавяй чрез храната, но може да си купиш и пудра, с която да си набавяш нужните белтъчини по-лесно. Но само от протеин, без броене на калории или най-малко на белтъчини едва ли ще покачиш мускулна маса. За сила и издръжливост си вземи креатин (монохидрат). Ефекта няма да е мигновенен, защото креатина не работи по този начин, а с натрупване, но ще е най-ефикасен спрямо цена/полза. Ако искаш предтренировъчен продукт си вземи кофеин на капсули. А за горене на мазнините това е вече само от калорийния баланс - ако си в дефицит ще гориш (изгаряш повече калории отколкото приемаш). Ако искаш продукт за горене на мазнините не се насочвай към готов фатбърнер, а си сглоби (йохимбин, кофеин, л-тирозин например е много добра комбинация и получаваш повече за по-малко отколкото при готовите фатбърнери, но ако не си в дефицит няма да гориш мазнини). Това е моето мнение. :)

Мнението беше редактирано от Devastion на 10.05.15 21:31.

10.05.15
21:48

казано от Ивайло Иванов на 10.05.15, 19:25:

4.Ако може да ми препоръчате и някакъв протеин да пия с него за покачване на мускулна маса и издръжливост

1. Не съм го пил и не мога да говоря конкретно, но Л- карнитина е просто добавка и нищо повече (нищо специално).
2. Бързо и ефикасно горене на мазнини става чрез правилен хранителен режим и редовни и адекватни тренировки.
3. Според мен на гладно продукта ще се усвоява по- бързо от тялото, което е в плюс.
4. Протеина също е просто добавка и нищо специално. Протеин можеш да си набавяш просто като наблягаш повече на месото, яйцата, изварата и тн. Хем ще спестиш повечко пари, хем ще ядеш повечко истинска храна, а не някаква пудра.
п.п. Струва ми се, че разчиташ почти изцяло на добавката, отколкото на балансираното хранене.

казано от avitohol на 10.05.15, 21:48:

казано от Ивайло Иванов на 10.05.15, 19:25:

1. Не съм го пил и не мога да говоря конкретно, но Л- карнитина е просто добавка и нищо повече (нищо специално).
2. Бързо и ефикасно горене на мазнини става чрез правилен хранителен режим и редовни и адекватни тренировки.
3. Според мен на гладно продукта ще се усвоява по- бързо от тялото, което е в плюс.
4. Протеина също е просто добавка и нищо специално. Протеин можеш да си набавяш просто като наблягаш повече на месото, яйцата, изварата и тн. Хем ще спестиш повечко пари, хем ще ядеш повечко истинска храна, а не някаква пудра.
п.п. Струва ми се, че разчиташ почти изцяло на добавката, отколкото на балансираното хранене.

Ами не не разчитам на добавки и т.н пия го сега този l-carnitine за да изчистя мазнините защото за момче на 175 см и 85 не е нормално.Преди 1 година и малко тренирах , но ми правиха една операция на опашката (киста) и бях спрял и сега искам да възстановя предишната си форма.

10.05.15
22:10

Добре, извинявай. Мисълта ми беше, че не трябва да очакваш много от една такава добавка.
Дали ще сваляш килограми с помоща на Л- карнитин или без, то ефекта ще е горе- долу един и същ. Има различни проучвания според които Л- карнитина като добавка няма пряка връзка с по- бързото сваляне на килограми.

казано от avitohol на 10.05.15, 22:10:

Добре, извинявай. Мисълта ми беше, че не трябва да очакваш много от една такава добавка.
Дали ще сваляш килограми с помоща на Л- карнитин или без, то ефекта ще е горе- долу един и същ. Има различни проучвания според които Л- карнитина като добавка няма пряка връзка с по- бързото сваляне на килограми.

А да ми препоръчате упражнение или нещо др. с което мога бързо (айде не много бързо нали :д ) да сваля килограм и да оформя тялото си :)

11.05.15
20:34

Ако трябва да говорим за упражнения, базовите горят най- много калории. Ако тренираш цялото тяло с базови упражнения, няколко пъти седмично, ще гориш много повече калории, отколкото ако тренираш в един ден гърди, в друг ден гръб и тн.
Каквото и да правиш, хранителният ти режим трябва да е приоритет.
Прочети следните теми:

НВД
РБД
калориен баланс

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1