1500km in 2020 - marathon training and injury prevention

Прескочи до:

15.03.16
16:41

Поздравления за ластика! Наистина е голямо постижение.
Един въпрос малко встрани от темата - не ти ли е неудобно да тренираш с пусната коса?
Аз ако има как бих я отрязала по време на тренировка. Връзвам я високо горе, но не я омотавам, че бързо се навива. :D

15.03.16
16:48

Мерси, дами :*

Роси, да ти кажа, тя толкова ми пречи във всичко и навсякъде, че съм се предала... :D Да ти отговоря все пак, рядко ми се случва да тренирам с пусната коса, по случайност е така тук. HIIT не бих могла с пусната, ама за набиранията не ме бъркаше.

15.03.16
22:14

15/03

Oт Богдана днес само стречинг, фоумролер, бял шоколад и пица. Смятам да се гмурна с главата напред и за заема формата на дивана, защото, мили хора истината е, че последните 4 дена ми бяха твърде дълги и мъчителни, благодарение на скъпия ми дерматит, а днес най-накрая има успокоение и затишие. :D последните епизоди на Making a murderer и House of Cards мен чакат.
Бях на лекар сутринта, пак ми изписаха кортикостероиди, защото имам усложнения;  не ме кефи, ама ще се мажа, че не се живее - няма сън, покой, тренировка, нищо от този сърбеж и дразнене. Да си кон или крава (или някое подобно животно, привличащо мухи) сигурно би било ужасно.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 15.03.16 22:15.

15.03.16
22:20

Бо, имаш ли представа каква е причината за дерматита?

15.03.16
22:22

Въй, туй нещо , ако го види Вероника , ще изпадне в тих ужас , ще пОсне сълза и какво ли още не
П.П. HOUSE OF CARDS е велик сериал ! Великолепен Кевин Спейси. От този тип сериали ти препоръчвам Homeland :P

15.03.16
23:11

казано от karfi4ka на 15.03.16, 22:20:

Бо, имаш ли представа каква е причината за дерматита?

Леле, ка ми се стопли душата като ми каза Бо... само най-добрата ми приятелка ме е наричала така.

Проблемът всъщност е малко по сложен - пи последна диагноза имам Lichen simplex chronicus като усложнение на кожна гъбична инфекция, която от своя страна е била грешно диагностицирана като псориазис, контактен дерматит и какво ли още не преди...  не съм изпадала в подробности, защото ми е неудобно, но “огнището” се намира в близост до слабините, от вътрешната страна на бедрото, което допринася за дискомфорта в залата.  Периодично инфекцията се проявява и в други зони  и обикновено и тогава LSC се разпалва. Засега само стероиден крем е помогнал за него.

16.03.16
00:17

не мога да не се включа по темата с дерматита, тъй като имам дерматит (атопичен) от години и знам колко потискащо може да бъде. в момента в ремисия, но последния път се обостри жестоко точно февруари миналата година. зимните месеци са много благодатни за обострянето на подобни кожни състояния заради сухия въздух и т.н.

години наред мазах с кортикостероиден крем (моят дерматит се проявява предимно на лицето), но вече от година не ползвам козметика с кортикостероиди и съм много доволна от този факт. в момента ползвам качествена медицинска козметика, а преди това лекувах с имуномодулиращ продукт (мисля, че действа имуносупресиращо). умишлено не назовавам продуктите, защото не съм лекар и не мога да гарантирам, че ще ти се отразят добре в твоето конкретно състояние.

няколко неща, които от опит мисля, че действат превантивно на появата на дерматита и облекчават вече проявилия се такъв:
- диета без млечни продукти: влияят доста зле на кожните заболявания по мое мнение.
- справяне с алергиите: обикновено подобни заболявания са на алергична основа, не знам дали имаш алергии, но е хубаво да избягваш всякакви алергени докато трае кризата в това число домашен прах, силна козметика, дори и перилни препарати и т.н.
- редовно почистване и подсушаване на кожата плюс хидратиране с неагресивни продукти: на мен добрата козметика за нетолерантна кожа ми помага доста.
- без етерични масла: дерматологът ми категорично заяви, че не действат добре на раздразнената кожа. но можеш да пробваш да мажеш с кокосово масло.
- без стрес: това е сложен момент, но съм забелязала, че дерматитът ми се обостря, когато си създавам психически стрес. така че релакс, ако е възможно! ;)

сигурно голяма част от нещата са ти известни, но се надявам, че инфото ще ти бъде полезно.

16.03.16
00:44

Мерси за включването. Права си, че ги чувам често, но пък винаги може нещо ново да изскочи като например млечните.... може би ще трябва да си направя експеримент.  Алергии не са, алергична съм само към анасон, но въпреки това козметиката, която и без това е минимална при мен е хипоалергична, същото важи за перилни препарати, дамски санитарни, памучни дрехи и други.  Както казах при мен невродерматитът (LSC) e следствие от кожна гъбична инфекция, започнала в кожна гънка. Естествено хиляди пъти ми е казвало да не тренирам и да не се потя, но това са някакви нелепи работи за мен. Като се обостри и намаляваМ кардиото, заради положението му и това е. Големият проблем на тази зона е че всеки шев и кант, всяко движение прилага триене и пречи на заздравяването на петното. 
Аз ако се релаксна още малко ще спра на едно място :D може и назад да тръгна :D

16.03.16
06:34

Кофти е това с дерматита. . .

Около 2 години се мъчих с такава гадория на веждите - зачервяване, сърбеж, лющене на кожа. Кремовете усложняваха положението, но открих, че клеевата тинктура ми помага много (временно естествено).
Накрая по метода на изключването стигнах до извода, че какаото под каквато и да е прахообразна форма е виновника.
От 1 година нямам помен от адските мъки и няма такова щастие :-)

Таа според моя опит, има нещо което отключва тази алергия и трябва по някакъв начин да го откриеш и премахнеш, иначе няма отърване.

16.03.16
09:27

Благодаря на всички за включванията. Както споменах ситуацията в малко по различна, тъй като дерматитът не е основното заболяване в случая и не е свързан с алергии. В интерес на истината не съм получавала обострен е откакто започнах да свалям онези първи 15кг т.е. близо 2 години.
Третирането на гъбичната инфекция + лек КС крем за LSC + активно и целенасочено ограничаване на всякакви дразнения в зоната ме оправят за няколко дена. Мерси  на всички пак.  :)

16.03.16
18:17

Днес пак ще е кратък отчет.
Отвориx сутринта с 40 минути ходене под наклон - иска ми се да го нарека кардио на гладно, но не мисля, че е истина, имайки предвид, че още си чувствам пицата в стомаха, а е 4 следобед. :D
Единственото което съм яла днес са 4 оризовки, 150г пиле и 30г кашкалвал, ментови чайове със стевия.
Ще правя котидж пай, но със пуешко и сладки картофи, тъй че и там ще влязат някакви калории.
Безсмислено е да казвам, че не съм броила, защото не съм гладна.

Фокусът върху рисуването е доста в превес над тренирането в момента.
Още една чернова се роди днес, даже ще започна трета.
Visual Communications Module, I’m totally owning your arse.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 16.03.16 18:17.

17.03.16
23:30

Започвам да влизам в ритъм пак.
Днес метнах една тренировка от fitnessblender в тубата веднагически след ставане, преди да съм се събудила и осъзнала какви ги върша :D исках да правя пак сутрешно кардио, но ме мързеше да ходя до фитнеса а и още имам дискомфорт, затова си го направих вкъщи - Bodyweight only HIIT или нещо такова се казваше -50мин с разгряване и разтягане.

Храната
Чайове с мляко, 200г Файе, 20г ON lean whey, смес от какао, лукума, хемп на прах, мляно ленено семе с годжи
Ябълка
Обяд: 3 пилешки наденички,  фетучини от черен боб. + 2 оризовки със свинско филе и авокадо.
Куест
Вечеря: Сьомга сашими, едно мини шишче  от другарчето, ГИГАНТСКИ Пилешки рамен, но с оризови спагети. Месото беше от гърди и доста, но някой беше ливнал доволно олио отгоре... малко неловко изглеждах докато ядях, но в крайна сметка изядох 2/3 от купата като оставих мазното и половината спагети. Изчислявам го грубо на 600ккал от 900-те оригинално.
Грубо макроси : 1710 Б:186 В:156 М:41 похапнах си пак предцикълно.

Хубава разходка си направихме преди вечеря, после запазихме полети и хотел в Прага... уж само на шега зяпахме. Април ще ходя до Чехия, види се. Хубав ден.

21.03.16
21:17

Завърнах се, народе!
Ударих малко почивка от онлайн присъствието и залата като заложих на рисуване, разходки и разни други приятни занимания. Храната е била стандартна, с изключение на едно мощно петъчно напиване с карибски коктейли  (най болезненото) и 1 поничка с яйчен крем.

Днес пак почивах, но фитбита казва 16 км ходене, което е реалистично, защото отидох да взема Мат от работа пеша и се прибрахме пак по крайбрежната пеша, около 5кМ във всяка посока, отделно обикаляне по задачи през деня.
Храната е:
5 черни чая с мляко, 200г Файе с 20г ON lean whey
3 изостанали ситни пилешки наденички
Голямо парче сьомга с планина от киноа
Протеинов бар и Лъжица фъстъчено масло
Домашно къри със скариди и кокосово мляко върху фетучини от черен боб

Зеленчуци йок  :D
Имах някаква тиха криза на личността последните дни, приключих я днес с отрязването на 25 см коса, които дарих.
Може и да ме хване яд за русалческите къдри, но засега ми е леко и закачливо.

21.03.16
21:22

Уау 25 см :x Но пък изглеждаш страхотно , закачливо и  сладко с новата прическа (sun)

21.03.16
21:39

казано от Sanya на 21.03.16, 21:22:

Уау 25 см :x Но пък изглеждаш страхотно , закачливо и  сладко с новата прическа (sun)

Мерси, Саня :*
Дарих ги на Little Princess Trust които правят естествени перуки за онкоболни деца безплатно. Можеше и с 17 да мина за техните изисквания, но беше някаква никаква дължина и направо кръцнах до под рамото. 
Надявам се каузата да премахне или поне намали  разни суетни съмнения, които ще се появят по късно :D

Уникално прекрасна си :)
И аз така направих в началото на годината с косата си :)
Много отрязах.... много изчистих :)
Хубави емоции от мен :)

22.03.16
08:11

казано от BGDN. на 21.03.16, 21:39:

Дарих ги на Little Princess Trust които правят естествени перуки за онкоболни деца безплатно.

Държа в чекмеджето едни 28см следбременна плитка. Защо? Защото тези, които намерих, че приемат коса за перуки на онкоболни, държат те да са я рязали. :x Ако имате идея тук, къде да я дам със същата кауза (защото освен, че просто ми пречеше, с тазу идея я отрязах толкова много, но..), споделете.

Бо, прекрасна е новата прическа! Косата расте :D

22.03.16
17:21

А моята даже и расте супер бързо!

Днес се завърнах в залата! Гот.
Храната
2 черни чая с мляко, сандвич с Филаделфия и пушена сьомга от магазина, че си забравих протеиновия бар, а нямаше да изкарам зала така.
Тренировка
Боровинки, 15г черен шоколад със сушени малини и киноа (!)
Скариди с тцатцики
Последната порция къри от снощи с 50г киноа
Протеиновия бар и още 2-3 черни чая
Китайски зеленчуци на уок с пуешко месо, нуудълс от боб мунг(защо нямаме на български дума?!?)
Добавки: магнезий

Тренировка
Набирания 4, 2, 3, 2, 2
Военна преса 1х15@12.5 1×10@20 1×8@20 2×10@15
Разучаване на хай пул и upright row на скрипец 3х12-15 всяко с лесни тежести
Арнолд преса 6кг в СС с Разтваряне за задно рамо 3кг 2х2@12
Разтваряне встрани в СС с напред с бавни негативни 2х2@12-15@4
Повдигане на крака на стенд вариации.

Леле, като удари това време на месеца толкова вода задържаМ и толкова тромава и непохватна се чувствам... мрън.
Гъза и бедъра уж добре, от рамената също съм доволна... ама тоя търбух... това изчистване така го презирам.
Е*ала съм го. Под 1500 съм решила, че няма да падна, ако ще да се маха. :D

Пп. Бомбардирам ви с толкова много колажи, защото сайтът обръща всички портретни снимки...

Мнението беше редактирано от BGDN. на 22.03.16 17:23.

23.03.16
20:53

Леле хора как съм се проснала вкъщи. ... в леглото; в 6.30… какъв е тоя мързел, добре че не ме боли пак толкова. :D
Храната днес
180г Файе с 15г протеин Quest (матрица) 10г мляно ленено семе с годжи
15г фъстъчено масло от обичайното
2 протеинови бара вместо обяд...
Тренировка
Скариди с тцатцики
Чакам либето да се прибере и ще ям сьомга с броколи и от фетучините от черен боб (между другото макроси за тях 100г сухо състояние : 382ккал  - Б:46/ В:36/ М:4 аз ползвам 40-50г сухи на порция )

Тренировка:
Набирания 5×2
TRX гребания 3х3
Пулдаун 3х3@52
Кардио
5мин стълби загрявка
На пътека: 5 кръга от:
2 мин 8,5км/ч
1 мин 13км/ч
1 мин 6км/ч
5 мин ходене
Общо 30 мин.

23.03.16
21:54

казано от BGDN. на 22.03.16, 17:21:

... ама тоя търбух... това изчистване така го презирам.

Нямаш търбух. Даже малък корем нямаш.
Какво е Файе?

23.03.16
22:32

казано от Елена на 23.03.16, 21:54:

казано от BGDN. на 22.03.16, 17:21:

... ама тоя търбух... това изчистване така го презирам.

Нямаш търбух. Даже малък корем нямаш.
Какво е Файе?

Е на снимката там, след литър вода и две хранения.. знам, че нямам, лигавя се.

Файе е йогурт, уж гръцко производство за Острова, който идва в три разновидности 0%, 2% и 5% мазнини като всяка съдържа 10г белтък на 100г. В стари дневници съм го наричала цедено кисело мляко, но в 2% и 5% има добавена сметана, и от куртоазия към истинския му състав, и защото хората са докачливи за нашите традиционни млечни, вече го наричам само по име. :)

Използвам момента да добавя 100г скариди. Много белтък днес, днес съм погълнала нещо абсурдно като 3г/кг,  тия дни грам не си влизам в макросите и затова не ги пиша.
Добавям и една грозна, крива двойка набирания, но от по-ниска платформа. Все още ми е трудно да повторя онова набиране от пълен вис, но първото като че ли се доближава. Имам зловеща мускулна треска от вчерашните, та и тези 5х2 са бяха постижение.

Да махаш тия платформи.
Смело за лоста и нагоре - вижда се, че можеш.

24.03.16
10:58

казано от Маданеца на 24.03.16, 08:41:

Да махаш тия платформи.
Смело за лоста и нагоре - вижда се, че можеш.

Нищо и няма на платформата, висок ми е лоста.
Достатъчно ниска е вече, за да разгъна лактите напълно :)

Използваш платформата, за да стартираш движението, а видимо нямаш нужда от това.
Подскочи, хвани се за лоста и се набери - МОЖЕШ!

24.03.16
11:53

Аз те разбирам напълно, защото и на мен ми е висок лоста и просто не мога да тръгна, ако нямам нещо под краката. Но за разлика от мен ти вече не ползваш ластик, за което ти завиждам :D Шегувам се, радвам ти се!

24.03.16
12:41

Сега, защо ме караш да кача клип, на който НЕ МОГА да се набера по начина, по който казваш. 
Айда да ме оставите да съм по-наясно с възможностите си. :D Самата идея, че не ми е минало през акъла да пробвам без платформа е леко абсурдна.
Даже се върнах да попрегледам клипове на набиращите се дами, на всички лостът им е в сходно отстояние от рамото - дължината на ръката +2-3 см.

казано от Sanya на 24.03.16, 11:53:

Аз те разбирам напълно, защото и на мен ми е висок лоста и просто не мога да тръгна, ако нямам нещо под краката. Но за разлика от мен ти вече не ползваш ластик, за което ти завиждам :D Шегувам се, радвам ти се!

Ще стане, Санче! Аз пък не мога да направя две поредни без тази малка пауза, все още не съм си намерила някакво долно положение от което да мога да стартирам движението наново.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 24.03.16 12:45.

Това, че не можеш да тръгнеш без да си стъпила не е от височината на лоста. Не можеш да тръгнеш от вис, защото тренираш набирането с нещо под краката. Докато не увиснеш на лоста няма и да тръгнеш от вис.
Използвайте платформа, за да си направите хвата на лоста щов е високо - няма лошо, но след това увиснете изцяло и се набирайте. Избягвайте изпозлването на платформата за старта на набирането с краката. Поне при Богдана е очевдино, че вече няма нужда от това.

ЕДИТ:
Явно сме писали по едно и също време, но това не отменя горното ;)

Далеч съм от мосълта, че не си сетила сама. Просто реших, че малко надъхване ще ти е полезно :)

Мнението беше редактирано от Маданеца на 24.03.16 12:44.

24.03.16
15:16

Не ми харесва как се набираш...доста неща правиш точно обратно на естествената механика на тялото.

24.03.16
22:04

Хора,
няма да ви лъжа.
Писането в дневника не ми доставя никакво удоволствие.
Като цяло пребиваването във форума ми носи освен полезна информация тук-таме, много негативни емоции, себекритичност, липса на вяра в себе си - неща които ги нямаше преди да рестартирам дневника.  Изцяло възможно е аз да съм чувствителната, на която тази среда и е твърде негативна, един вид, без да целя да критикувам никого.
Миналата седмица нарочно си взех почивка и истината е, че се почувствах на много по-добро място психически, много по-целенасочена, уверена...
Приемам отчета си като някакво задължение, след чиниите и прахосмукачката.
Прекратявам дневника за неопределен период от време.
Изтрих си и ФБ днес, тъй че съм готова за обмен на алтернативни коминикации (блогове, инста, т.н) на лично.

Лотс ъф лъв с тая тортичка, и успешни начинания на всички <3

Мнението беше редактирано от BGDN. на 24.03.16 22:07.

24.03.16
22:27

Аз проронвам сълза.. :( Ще се виждаме в инста предполагам :*

Т. Тодорова

25.03.16
08:35

Мрън.

Но щом ти носи негативи, правилно постъпваш. Успех! :) (F)

25.03.16
13:42

казано от James Hinks на 24.03.16, 15:16:

Не ми харесва как се набираш...доста неща правиш точно обратно на естествената механика на тялото.

В женските дневници не може нещо да не се харесва :D

25.03.16
14:19

казано от aleks на 25.03.16, 13:42:

казано от James Hinks на 24.03.16, 15:16:

В женските дневници не може нещо да не се харесва :D

И в мъжките не може. :D

25.03.16
14:25

Като цяло във Форума не се приема добре развалянето на своеобразната френдзона :D

25.03.16
15:27

казано от BGDN. на 24.03.16, 22:04:

Като цяло пребиваването във форума ми носи освен полезна информация тук-таме, много негативни емоции, себекритичност, липса на вяра в себе си - неща които ги нямаше преди да рестартирам дневника.  Изцяло възможно е аз да съм чувствителната, на която тази среда и е твърде негативна, един вид, без да целя да критикувам никого.

Прекалено, ама прекалееено на вътре взимаш нещата. Горните са елементарни критики/съвети, които ще ти помогнат да си по-добра, да се усъвършенстваш. А ти стигаш чак до себекритичност, че и липса на вярва в себе си (нямам идея как е станало това даже) :). Горе главата ;)

Ще липсваш, Бо. :)

Съгласна съм с Вито - всички съвети относно набиранията ти (ако за това става дума) са добронамерени и от хора, които искат да помогнат. В крайна сметка нали затова слагаш клипове на нещо, което сега заучаваш. :) Даже е готино, че се включват повече хора и според мен е ценно. Не можем да правим всичко и винаги перфектно.
Не съм почнала да правя аз опити, да видиш колко критики ще отнеса. :D Нормално е.

Но в крайна сметка ти си преценяваш и е важно да се чувстваш добре. Бъди щастлива!

25.03.16
18:38

Благодаря Рони.
Оттеглянето няма нищо общо със коментарите на Сашо или на Маданеца - имам голямо уважение към знанията и съветите и на двама им. Мисля, че много ясно съм обяснила причините и моля да не ми се приписват постъпки, които нямат общо с мен като например, че затварям дневника, защото не мога да търпя критика.
Както вече казах, дневника ми е просто задача, която ми яде от времето (същата причина, поради която си изтрих и Фейсбука вчера) и нежеланието да пиша в него се появи още миналата седмица, когато спрях и да пиша, без някой да ме е критикувал. 
Относно чувствата и емоциите също обясних, че често не са насочени към мен, но ми влияят индиректно  - в общия тон на форума отдавна съществуват значителни елементи на сарказъм, грубост, насмешливост - неща, които не ми допадат като част от среда, в която съм доброволно и заради които и преди съм спирала да пиша. Аз вярвам, че ако си някъде по свой избор, но не ти харесва - ставаш и се махаш, да не си дърво. :)

От друга страна ако някой иска да си чеше крехкото его, че съм си тръгнала заради неговата/нейната критика, be my guest, може само да ми е тъжно; но да не ми приписва постъпки, както вече помолих.

10.06.16
22:56

казано от BGDN. на 24.03.16, 22:04:

Хора,
няма да ви лъжа. Писането в дневника не ми доставя никакво удоволствие.

Затова и аз спрях след втората публикация. :Д  Anyway, ако четеш това - не спирай да качваш илюстрациите си в страницата. И всъщност публикуваш ли в други online платформи? I’m kinda fan of your art.

18.09.16
14:15

Оп! :D

Дипломирана и на нова работа, имам малко повече време да рестартирам дневника. По новото заглавие се разбира какво се планира за близкото бъдеще. Реших се най-накрая да го свърша и това нещо - да ми мине мерака, както се казва. Общо-взето, правя го от интерес, а не с цел за постижения, поради което планирам да дам 110%, но в границата на разумното. Грубият план е да се запиша само за едно състезание, рано през 2017 (догодина се прибирам за целият летен сезон (muscle) ), все още не съм решила с коя федерация, за което да се подготвя с колкото се може по-плавен и постепенен начин. Храната си остава IFFYM. Тренировките се местят вкъщи, защото се сдобих с лост и дъмбели през лятото. Треньор се замисля за втората фаза. Каквото и да излезе накрая, ще съм доволна. :)

18.09.16
14:23

Богииии, добре дошла при нас отново! Аз лично много се радвам, че подновяваш дневника :)
И тази новина е ... уаааууу... Много успех ти пожелавам да осъществиш всичко това! Ще следя всичко това с мноого голям интерес. А щом ще си идваш догодина, очаквам и с нетърпение да се запознаем на живо! :)))
(F)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1