1500km in 2020 - marathon training and injury prevention

Прескочи до:

26.05.15
23:31

26/05
Работа 8 часа
Овесено хлебче с малко сирене и домашен хумус
1 л кокосова вода
Последната порция от телешкото от снощи, киви
Quest protein bar (nlove5) и фъстъчено масло от на Nuts’n'more, от бленда със суроватъчен протеин (nlove5)
Пилешка супа с лук, морков, сладък картоф, броколи и една лъжица царевица, за цвят.

Пристигна ми поръчката. 12 Quest bars, 6 от любимия вкус, останалите ще се пробват, 2 фъстъчени масла с добавен протеин (White chocolate и Toffee Crunch) плюс няколко пакета сушено телешко. Далеч съм от ммисълта, че тези продукти са питателни и пълноценни храни, но пък за сметка са ми вкусни :) предпочитам ги като ми се дояде сладичко или ми се чийти, защото ме засищат по-бързо и по-задълго в сравнение с шоколад, например.

28.05.15
00:28

27/05
Работа 9ч.

Храна
Quest bar, 1 с.л. Nuts’n'more White Choc peanut butter,  половин банан.
На работа 1л кокосова вода
Салата маруля и спанак, домат, жълта чушка, сирене, варено яйце, таханов дресинг.
След работа... Свински пържоли, чисти, бут - 2, ГОЛЕМИ :D, салата и пържено яйце, 1 панирано лучено кръгче.
Вечерта: 15г ON lean whey, цедено кисело мляко, лъжица Мюсли, 1 с.л Nuts’n'more white choc peanut butter
Ядохме навън за вечеря, та се подразбират пържено яйце и лученото кръгче. Голям глад ей.
Macros: 157B 137П 60М без кръгчето :D не е зле като за почти непланиран ден, с изключение на обядът.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 28.05.15 00:30.

28.05.15
12:48

Закуска: (с две чаши черно кафе)
Цедено кисело мляко
Половин доза ON lean whey
Мюсли
Натрошени какаови зърна
Половин Quest bar
10g Nuts’n'more White Choc peanut butter
Макрос: 37В 37Б 15М 
Щастието да мога да ям нещата, които обичам без да се чувствам гузна и да се будя по-релефна всяка сутрин (nlove9) благодаря ти iffym.
Трябваше да се похваля, останалото после :D

28.05.15
12:53

IIFYM какво е по-точно? (wasntme)

Мнението беше редактирано от Fighter на 28.05.15 12:53.

28.05.15
13:06

“If it fits your macros”, или може да яде каквото си поиска, стига да и влиза в макросите.

28.05.15
13:20

Edit: докато се обяснявам Noctis ти е резюмирал :D
If it fits your macros - за мен, е идеята, че няма лоши и забранени храни, всички храни с калории и макронутриенти имат хранителна стойност, която може да се използва от тялото, без значение от източника им. Много грубо казано, тялото ти не го интересува дали въглехидратите ти идват от овес или от бяла паста или хляб,  стига да са точното коколичество, което ти трябва за целите ти. Важно е да отбележа, че аз не съм напълно съгласна с тази теория, заради различното влияние на различни храни върху инсулиновата секреция, и да кажа също че много билдъри израждат идеята в тъпчене с боклуци само защото It fits their macros. Друг важен момент е, че се взима предвид само усвояването на макронутриентите, а не цялостното влияние на храните в здравословен аспект - колко полезни вещества има в тях.
В 80% от времето ям пълноценни храни, възможно най-малко преработени и домашно приготвени (т.е. напълно наясно съм за състава им)  Iffym практикувам на принципа - ако ми се дояде нещо извън редовните храни, гледам да допринася към дневните ми нужди от макронутриенти и да не ги превишава, един вид инкорпорирам храни с лоша репутация за баланс, като по този начин се боря с психическите последици от дълги години на хранителни разстройства и връщам храни, с които съм имала проблем преди в менюто си. :)

Мнението беше редактирано от BGDN. на 28.05.15 13:22.

28.05.15
13:47

Благодаря за изчерпателния отговор! :)

29.05.15
14:42

29/05
Намесата на работата в тренировъчния ми живот ме разстройва много.
Би трябвало да работя не повече от 22-25ч седмично; миналата 36, тази 38, следващата 44 в 9-часови дни. (4х9, 1х8)
Уж щеше да бъде само 1 седмица, а ето че са три и се очертава четвърта.
Вчера имахме проверка от главният офис, за да се изчисли рисков коефициент на длъжността. Накараха ни да напълним 5 стандартни легена с посуда от тези, които носим наоколо за да обираме чаши и чинии от масите, и да ги измерим за усреднена стойност. В зависимост от това колко оптимално са подредени нещата легените излизаха между 18,5 и 24,6кг., приблизително средно  - 21 кг. Floor check се прави на всеки 15 мин, етажите са два, масите 36. 4 пъти на час х 9 ч = 36 обиколки носене/ навеждане/клякане с 20 кг., в останалото време стоиш прав или ходиш.  Почивка за под 6ч смяна няма, над 6 е половин час.
При тази ситуация нямам нито сила, нито воля за фитнес, прогресът ми видимо страда, отделно се изкушавам от всичката ужасна храна там. Ужасно съм обезсърчена и приемам съвети как да вместя тренировки при такъв график. Хем не искам да звуча като мрънкало, хем ми е толкова ядно, че ми се плаче.

Иначе днес е почивен от работа, до утре вечер. Крос 9 км тази сутрин,  да си прочистя малко главата и да се успокоя защото се тресях от яд. Кръгова довечера.
Утре също искам да вместя тренировка. Отворена съм към мнения.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 29.05.15 15:55.

29.05.15
15:11

В конкретния случай си мисля, че защото работата ти е физическа и поради тази причина се уморяваш много. Макар, че си мисля , че това не е оправдание за загубата на мотивация 40-45 часова работна седмица си е напълно нормално за пет работни дни. На мен ми се събират по толкова 45 часа имаме 45 минути почивка но аз не я ползвам не излизам защото няма за какво, нося си за хапване в кутии и това не ми пречи да тренирам 5-6 пъти седмично (в момента работата ми е изцяло умствена на компютър, като работя с клиенти, но съм работил и изцяло физическа работа и не мога да кажа коя от двете е по изтощителна). Хаха и да те нахокам, стягай се, не се опитвай да си намираш оправдания. Както се шегува един приятел живота е такъв черен :) Даже когато съм на работа ми е много по-лесно да си организирам деня и храненето отколкото като почивам. Но в почивните ми дни имам по минимум 12 часа сън :)

29.05.15
15:45

Бая изписа ама не ми се стори много съществено.

казано от Станимир на 29.05.15, 15:11:

В конкретния случай си мисля, че защото работата ти е физическа и поради тази причина се уморяваш много.

Това хич не го и разбрах, извинявай. То е ясно, че съм слаба, уморена и безволева, защото работя много. Мисля, че подценяваш физическата работа, освен това параметрите ни са малко различни. На 25 часа нямам проблем да тренирам, на 38 физически труд - краката и ръцете са ми като макарони, дори не мога да извървя 2-та км до фитнеса.
Едно лято ми се случи да работя в офис на смени, една седмица - 36, следващата 48, заради разликите в нощните и дневните смени. Вкарвах безпроблемно 4 тренировки седмично. Изтощителна е психически работата с компютър, но помнш как нямах търпение да стигна до залата и ми олекваше като се раздвижа.

Освен това, по дневника ми личи, че храна си приготвям и си нося, казах че има изкушение, дори и да хапна нещо, ми влиза в макросите, не излизам от линия.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 29.05.15 15:48.

29.05.15
16:00

Щом се чувстваш изморена от работа и нямаш сили да тренираш - недей или напасни тренировката към увеличения физически труд. Намали обема, интензивността - адаптирай. Работата е един от главните приоритети на всички тук, така че не виждам какво друго може да направиш. Просто слушай тялото си :) Така както 24ч в денонощие не стигат, за да свърши човек всичко, което желае, така и силите на човек не стигат, за работи и тренира...

Мнението беше редактирано от Владимир на 29.05.15 16:01.

29.05.15
16:03

Нищо не казвам за храната ти, коментирах относно това, че аз не си ползвам полагаемата почивка от 45 минути. Също съм работил физическа работа даже съм обеден, че е била много по натоварена от твоята тогава работих по 72 часа на седмица само с един ден почивка, е вярно хич не ми се тренираше но пък бях в една от най-добрите форми в които съм бил, достатъчно ми беше натоварването на работа  само от време на време ходих да направя по някое лостче, бях се изчистил много добре. Явно коментарът ми ти е прозвучал заядливо, което изобщо не съм целял, просто разсъждавам и се опитвам да се поставя на твоето място при твоето ежедневие, не знам какво точно ти е натоварването на работа, моето преди беше напълно достатъчно за да поддържам форма която харесвам.Които и каквото да изпише само ти си знаеш как се чувстваш, как ти е разпределено времето по минути в деня, колко си ангажирана и натоварена психически и физически и сама трябва да откриеш начина да си оптимизираш така нещата за да намираш сили и време за тренировки щом го желаеш. Единственото което може да направим е да те подкрепим, мисля си, че няма човек които да си помисли, че се скатаваш и не ти е натоварено и си намираш маловажни причини за да тренираш. Доказала си го с трансформацията която си постигнало за което шапка ти свалям. Извинявам се изобщо, че се намесих.

Мнението беше редактирано от Станимир на 29.05.15 16:04.

29.05.15
16:37

Аз съжалявам ако съм прозвучала по-сърдито в първото изречение отколкото съм искала, трябваше да е по-скоро шеговито. Не съм искала да обидя. Рисковете на онлайн общуването, без интонация и лицеви изражения.

29.05.15
16:43

Станимир, трудно може да се сравняваш с малко крехко девойче, което трябва да разнася по 20-30 кг по цял ден, всеки ден, самото стоене на крак е убийствено (и в прекия смисъл - не се застоявай много на такава работа).
Богдана, чакат те още 40-45 години трудов стаж-само задължителния, така че не се похабявай отсега -разширени вени, тромбози, високо кръвно, проблеми с гръбнака, колената, нередовен стомах. Ясно е, че не може всички да сме адвокати или счетоводители или ИТ, но гледай от собствената си камбанария и се пази. Така или иначе трябва да си изкараш  договора. Почивай тези 30 мин, най-добре легнала с крака вдигнати нависоко-на стената да речем. Това доста ще те облекчи. Ако не ти пречи и на пода може да легнеш, ако имате стая за почивка.
Тренирай,само ако ти се тренира, 2-3 дни седмично стигат да поддържаш мускулен тонус, по 2-3 упражнения да речем клек (напади), лег(полулег) и гребане (скрипец) алтернативно ти ги давам, за тонуса на големите мускулни групи. С ежедневната работа доста си товариш и мускулите и ставите.
Това е лично мнение, не искам да влизам в дискусия (без полза).

29.05.15
17:23

Той моят договор е 12 часа, ама това е друг въпрос :D това е временно, но вече се проточи 2 седмици повече. Гледам, че текат интервюта всеки ден и би трябвало скоро да се попълнят тези часови нужди. Иначе на 20 -25 часа си ми е супер, работя обикновено 6 часа, стигат ми времето и парите за всичко -учене, тренировки.

29.05.15
19:00

Е, съветът ми да не се напъваш все пак си остава. :) Никой не е забогатял от сервиране, било то и в чужбина, а няколко месеца по 12 часа на крак може да ти докарат разширени вени и тромбофлебит за цял живот.  Вярно има хора, ето, Станимир, дето са се скъсали от бачкане и въпреки това не са пропускали тренировки, но едва ли се издържа с години така. Пък житейската ми философия е да се грижа за тялото си, а не да го измъчвам и мачкам, все пак трябва да ми служи пълноценно поне още 60 години.
Поздрави и дерзай!

29.05.15
22:31

казано от Queen Cobra на 29.05.15, 19:00:

Е, съветът ми да не се напъваш все пак си остава. :) Никой не е забогатял от сервиране, било то и в чужбина, а няколко месеца по 12 часа на крак може да ти докарат разширени вени и тромбофлебит за цял живот.  Вярно има хора, ето, Станимир, дето са се скъсали от бачкане и въпреки това не са пропускали тренировки, но едва ли се издържа с години така. Пък житейската ми философия е да се грижа за тялото си, а не да го измъчвам и мачкам, все пак трябва да ми служи пълноценно поне още 60 години.
Поздрави и дерзай!

Хаха да си призная ли колко точно издържах, точно 2 месеца и напуснах, но наистина беше много тежко, след цялото това приключение ми дойде акъла в празната кратуна и седнах да уча и благодарение и на доброто стечение на обстоятелствата в момента работата ми е изцяло мисловна.

30.05.15
02:44

Аз не планирам цял живот да съм бариста, то и в момента не изпълнявам функция на такава в coffee shop-a. С едно момче си поделяме бъсърската длъжност, когато е натоварено. Не съм дошла да сервирам, камо ли да забогатявам от сервиране, макар че доста хора правят именно това и не ги съдя. Имам магистратура за завършване, с идеи за докторат, при благоприятни обстоятелства. :) Ама студентска работа, такива са, повечето от нас са имали по една, някои и по-повече.

Днес 30/05

Една такава протеинова купичка пак за закуска като по-горе
9 км крос 51:24
Обядвах два пъти с едно и също :D - общо 2 парчета пилешки гърди с кожата, проста зелена салата отстрани, неовкусена
Вечеря 200г тиква печена, пълнена с микс от телешка пържола на кайма, лук, чушка, морков, киноа, 3-4 кубченца сирене, не повече от 20 гр.
киви
час преди лягане 2 МАЗНО големи лъжици Nuts’n'more.

Tренировка
Кръг 1:
12 Бърпи със скок на пейка
30 Пристъпване на пейка с щанга (само) 15/крак
50 скока на въже, максимално бързо
30 напада от място с щанга 15/крак

Кръг 2:
15 сумо клек с пудовка 10кг
15 клек скок
24 ходещи напада с щанга
100 скока на въже

Пак 1х2;2х2;1;2.

С моя господин днес скучното:
вертикален скрипец 4х12@30 (широк надхват/подхват)
reverse flyes 4x12@4
раменна преса на машина 3х10, 1х8@15
chest press machine 4х10@20
chest flyes 4x12@5

Разходка.
Глад мори добитъка.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 30.05.15 03:03.

30.05.15
06:32

казано от Станимир на 29.05.15, 22:31:

издържах, точно 2 месеца и напуснах, но наистина беше много тежко.......... в момента работата ми е изцяло мисловна.


Значи не се изтощаваш достатъчно, за да знаеш, че мисловната работа е точно толкова натоварваща физически и физически пречеща на тренировките, ако си такъв тип човек, като мен, колкото и физическата. Същевременно, ако си друг тип човвек - като моя законен спътник в живота - и след най-изтощителната физически работа, и след най-изтощителната умствена работа, той е в залата, дори да е смачкан от работния ден, а той за дълги периоди е бил дооооооооста смачкан, като най-брутално е съчетанието работа+учене –> трениране –> учене и на другия ден пак. Разбира се, аз не мога да сравнявам адекватно, защото физическа работа не съм работила, за сметка на това умствената ме е смачквала и не съм можела да помръдна. Все пак нека не забравяме, че тялото се командва от едно и също място и при физическата, и при умстевната работа :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.05.15 06:50.

30.05.15
08:37

Подкрепям краката във въздуха през почивката с две ръце! Също много ми помагаше да си ги топвам в кофа с лед след работа, неприятно е първоначално, но много облекчава. Ако имаш възможност да си ги повдигаш на нещо, докато спиш, също би било от полза, примерно аз спах на диван и започнах в един момент да си ги вдигам на самия му ръб. Това не мога да ти го обясня защо беше така при мен, може и да съм си въобразявала, може и да е имало резон, но като си сменях обувките през деня, краката сякаш ме боляха по-малко. :D Например половината ден с джапанки, половината с маратонки... Аз, разбира се, работих на морето и беше адекватно, при теб, може би, е възможно да се нарпави с равни обувки тип пантофки и маратонки. Сигурно е голяма глупост, но имам чувството, че като извивката на обувката ми се променяше, някак си не ми тежаха толкова многото часове на крак и тичане. Мотивираш ме и аз да намирам време за тренировки, въпреки дългите смени, които ми предстоят. Успех! :)

30.05.15
12:18

Какво е “бариста” и що е туй  “бъсър”? Обясни за мен простата, моля!

30.05.15
12:22

казано от karfi4ka на 30.05.15, 06:32:

казано от Станимир на 29.05.15, 22:31:

издържах, точно 2 месеца и напуснах, но наистина беше много тежко.......... в момента работата ми е изцяло мисловна.


Значи не се изтощаваш достатъчно, за да знаеш, че мисловната работа е точно толкова натоварваща физически и физически пречеща на тренировките, ако си такъв тип човек, като мен, колкото и физическата. Същевременно, ако си друг тип човвек - като моя законен спътник в живота - и след най-изтощителната физически работа, и след най-изтощителната умствена работа, той е в залата, дори да е смачкан от работния ден, а той за дълги периоди е бил дооооооооста смачкан, като най-брутално е съчетанието работа+учене –> трениране –> учене и на другия ден пак. Разбира се, аз не мога да сравнявам адекватно, защото физическа работа не съм работила, за сметка на това умствената ме е смачквала и не съм можела да помръдна. Все пак нека не забравяме, че тялото се командва от едно и също място и при физическата, и при умстевната работа :D

Мисля, че искаше мен да цитираш, може и да бъркам. Аз на никого не отричам постиженията и волята, при толкова мотивирани хора обикновено те са завидни и достойни за уважение. Но също така съм и далеч от мисълта, че всички се влияем еднакво от физическа/психическа активност, или сме еднакво податливи на умората от двете. Просто когато казвам, че след 9 часа фермерски разходки с 22кг не  ставам за чеп за зеле, това е доказано от проба-грешка, а не предположение. :D Както не смятам, че всички реагираме еднакво на определен хранителен режим или вид натоварване, така и смятам, че прагът на поносимост на изтощение (било то от физическа или мисловна дейност) е дотолкова индивидуален, че да не може да се сравнява и да се ползват понятия като “изтощаваш достатъчно”.  На всеки достатъчното е различно. :)

30.05.15
12:28

казано от Кико Сан на 30.05.15, 12:18:

Какво е “бариста” и що е туй  “бъсър”? Обясни за мен простата, моля!

Бариста е барман в специализирано заведение за кафе и производни продукти  - Коста, Старбъкс, т.н. изискващо специално обучение относно процесите по приготвяне на кафени напитки и видовете аериране на мляко за тях. (Едит: Поне тук се изисква специално обучение и сертификация)
Бъсър е работник в заведение, чиято единствена функция е да обира посуда, чисти маси и мие.
Аз правя смес от двете за момента, докато си наемем бъсър. :)

30.05.15
12:35

казано от BGDN. на 30.05.15, 12:28:

казано от Кико Сан на 30.05.15, 12:18:

Какво е “бариста” и що е туй  “бъсър”? Обясни за мен простата, моля!

Бариста е барман в специализирано заведение за кафе и производни продукти  - Коста, Старбъкс, т.н. изискващо специално обучение относно процесите по приготвяне на кафени напитки и видовете аериране на мляко за тях. (Едит: Поне тук се изисква специално обучение и сертификация)
Бъсър е работник в заведение, чиято единствена функция е да обира посуда, чисти маси и мие.
Аз правя смес от двете за момента, докато си наемем бъсър. :)

Разбрах!  Мерси! (F)

30.05.15
16:59

казано от BGDN. на 30.05.15, 12:22:

Мисля, че искаше мен да цитираш, може и да бъркам.

Бъркаш, цитирала съм точно това, което съм искала. ;)

 

казано от BGDN. на 30.05.15, 12:22:

Но също така съм и далеч от мисълта, че всички се влияем еднакво от физическа/психическа активност, или сме еднакво податливи на умората от двете.

Ако прочетеш пак това, което съм написала на Станимир (в частта “ако си човек като мен”), ще видиш, че именно това казвам и аз, че всеки организъм е различен и се влияе много рзлично от физическа и психическа умора, и не може да се сравнява кое е по-. Но и не може да се каже, че е по-трудно да се тренира, ако работата е физическа, отколкото, психическа, защото отново всеки се влияе различно. И трябва да си се смазвал физически и психически, за да имаш база за сравнение, а отделно, тази база би важала само за конкретната личност. Разбира се, ясно е, че Станимир говори за себе си, аз просто отбелязвам, че умстевната работа смаяква не по-малко от физическата и според организма, човек може или не може да надделее.

казано от BGDN. на 30.05.15, 12:22:

Просто когато казвам, че след 9 часа фермерски разходки с 22кг не  ставам за чеп за зеле, това е доказано от проба-грешка, а не предположение. :D Както не смятам, че всички реагираме еднакво на определен хранителен режим или вид натоварване, така и смятам, че прагът на поносимост на изтощение (било то от физическа или мисловна дейност) е дотолкова индивидуален, че да не може да се сравнява и да се ползват понятия като “изтощаваш достатъчно”.  На всеки достатъчното е различно. :)

Така е, съгласна съм, не твърдя обратното.

казано от BGDN. на 30.05.15, 12:22:

не може да се сравнява и да се ползват понятия като “изтощаваш достатъчно”.  На всеки достатъчното е различно. :)

Под достатъчно имам предвид до ниво на непоносимост. Тогава ще може да се сравнява изтощение от умствена с физическа работа. Иначе се връщаме на казното от мен по-горе.

Не мисля, че има спор, на едно мнение сме ;)

30.05.15
19:10

Аз помислих, че стана недоразбиране, защото аз казах, че не ми е дило трудно да тренирам на 40+ часа работа в офис. Стана ясно, де.

30/05
Закуска стандартната, без Куест
Крос 5 км
Обяд - снимката долу.... Бургера е пилешки гърди на грил, (nlove5), не кюфте (puke), и това са най-добрите пържени сладки картофи in existence.
Отивам на работа за няколко часа само.
Вечерята ще е лека, защото хаха

Мнението беше редактирано от BGDN. на 30.05.15 19:15.

31.05.15
23:24

Извикаха ме извънредно на работа днес и организацията ми закуца днес. Ядох салата от КFC , значи смятааааай... :D
Иначе не съм прекалявала, но нищо интересно. Движението само към5-6км също.

Добри новини (party)
Днес като пристигнах на работа,  управителката ми каза да си погледна ротата и да се запозная с новите си часове за следващата седмица. От 44 ми ги е свалила на 35 и освен това са на по благоприятни смени! Което значи тренировки! 2 смени х 9 часа, които ще са почивни дни или леко кардио, и 3 по 6 часа в които ще имам сила и време да тренирам. Толкова съм щастлива, че се нормализират нещата. :)

01.06.15
22:44

01/06/
Работа 6 часа
Закуска - мюсли с цедено кисело мляко, 15г ON lean whey, лъжичка Nuts’n'more WhiteChoc peanut butter, черен чай с мляко х2
На работа 400 мл пресен сок от ябълка, морков, портокал, МНОГО джинджифил.
16:45 - Супа от червена чушка и леща, 120г пуешка шунка
Вечеря - Къри с пиле, карфиол, зелена и червена чушка, спанак, кокосова мана и цедено кисело мляко, 1 малка гръцка пита
Десерт - половин Куест барче, стоплено във фурната чаша черен чай.
Макрос: 148В 128Б 38М
Тренировка
Кръг 1
12 лицеви с крака на песка
12 повдигания на ръце встрани с дъмбел@4кг
12 кофички с крака и дани на пески
20 ... трудно за обяснение.. крънч с 5кг диск, но с повдигане на свити крака в същото време

Кръг 2
50 Планински катерача
12 Раменна пресс от седеж @7кг
100 скока на въже
12 лицеви от земя
1х2; 2х2; 1. за трети път 2 нямах сила... :(

Докато наблюдавам моят любим приятел.
Клек с щанга 1х15@20 1х12@25 1х8@30 2х5@35
Лег преса 2х10@60 3х12@40
Хиит на пътека 10 минути, болезнено скучно :D

Oбщо взето съм доволна.  Силата на клека е спаднала много в сравнение с едно време, не се изненадах.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 01.06.15 23:01.

03.06.15
00:33

02/06
Работа 9 часа, без тренировка
закуска като обикновено
междинно едно киви и с.л. Nuts’n'more
Нещо като бяло фрапе на работа, шоколадов бонбон
Oбяд, в 16:00 почивката - Постен гювеч с 2 яйца разбити отгоре, малка гръцка пита
След работа по път за вкъщи, изгладняла - 120г шунка
Вечеря - гигантска салата с кралски скариди, спанак, маруля, чушка, чери домати, краставица, авокадо, 20г сирене, таханов дресинг.

Разни дребни хапки от разни работи, няма да го броя към цялостния прием, но сигурно имат към 200 ккал.
Останалия прием 131В 127Б 56М
Прилагам и салатата. :)

Мнението беше редактирано от BGDN. на 03.06.15 00:35.

05.06.15
23:56

05/06
Работа 9 часа
Ново - добавки - рибено масло и комплекс пробиотици. Вторите са в тестови период.
2 яйца с малка гръцка пита
1 много голяма зелена салата с пиле и скариди (не знам какво ми е на вкусовите рецептори напоследък :D )
6 малки нигирита - 3 с скарида, 3 със сурова сьомга, отделно парче сьомга на фурна, зеленчуци с на тиган със соев сос
Куест барче

Харесва ми да водя дневника, но не се сещам за него ежедневно. Извинявам се за спорадичния си ентусиазъм.

Спокойно... Още не си се разболяла от “стриктно водене на дневник” и за това не се сещаш ежедневно. Като те прихване и теб, друга песен ще запееш! :) :) :)

06.06.15
10:45

Хахаха, кой знае може би. Аз си ползвам Мyfitnesspal и там съм по-стриктна, мисля че затова забравям.
Иначе -Имам малко въпроси за Омега-3 и пробиотиците.
1. Четох доста различни мнения за подходящото количество Омега-3 за дневен прием - Вашите препоръки?
2. Наясно съм с плюсовете и минусите на пробиотици на гладно и след хранене - не мога да реша по кое време да ги взимам. Сега пия една капсулка след закуска и една преди лягане. 
Благодаря предварително.

Прием на омега 3 ( сбор от ЕPA+DHA ) за да има наистина полза трябва да се приема между 1500 и 4000 мг oмега 3 (EPA + DHA) на ден. Като горната граница е за мъже по 120 кг :D
Попринцип не можеш да прекалиш с омега 3 ,но трябва да знаеш ,че разрежда кръвта и пречи на съсирването и .

Мнението беше редактирано от Иван-Асен на 06.06.15 18:35.

07.06.15
12:18

07/06 отново нетренировъчен.
Работа 6 часа.
Омега-3 и пробиотици
закуска - шейк 1/2 банан, 50г цедено кисело мляко, 10г протеин, ч.л. мака, хемп, лукума, ч.л. сурово какао, вода; 2 черни чая с мляко, 2 малки резена пъпеш, към 150г.
Грубият план за храна оттук нататък е:
обяд - 2 яйца, пита, авокадо
на работа - пресен сок от ябълка, морков и джинджифил; кафе.
вечеря - паеля с киноа, скариди и пиле.
Стомахът ми е под всякаква критика.
Може да вместя един лек крос след работа.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 07.06.15 12:18.

Т. Тодорова

07.06.15
13:38

Отдавна не бях изчитала дневник от първия до последния пост :)
Много кефиш и ще те следя изкъсo :P

Колко си доволна от fitbit гривната и колко полезна я намираш? :)

(F)

08.06.15
10:34

Благодаря , Тодорова. Фитбит-а не си го купих сама, признавам, но смятам, че беше ключов в свалянето на първите 10 килограма. Никога не съм вярвала религиозно в измерванията му и винаги имах едно наум за потенциални 100-200 калории нагоре/надолу, в зависимост от дейността през деня (напълно безсмислен е при каране на колело, например), но преди него страшно си подценявах RMR-а и дневната активност извън спорт.
Да резюмирам, чакам да пуснат Fitbit Charge HR (подобни функции с пулсов мониторинг) в цвета, който искам и него вече сама ще си го купя :D

Т. Тодорова

08.06.15
11:57

Аз точно по него точа лиги :D

Единственото, което ме кара да се чудя между него и гармин, е издръжливостта на батерията...

* А относно цвета - каишката нали се сменя?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.06.15 13:05.

08.06.15
14:55

казано от Т. Тодорова на 08.06.15, 11:57:

* А относно цвета - каишката нали се сменя?

Аз имам Flex  на него каишката му се сменя, имам точно 6 :D

На Charge HR не се сменя и за момента има само черен, аз чакам виненото. :)

Храната дотук е:
Омега-3, капсула пробиотици
половин гръцка пита, 2 яйца, авокадо, кафе с мляко
круша, резен пъпеш, малко барче от фурми и ядки, кафе с мляко
малка купичка доматена супа, 120г пилешки гърди, голяма салата спанак, моркови, цвекло и нар, 20г сирене
Работа 2-10
ще си направя един шейк като вчерашната закуска на работа, може би и сок ще пия.
за вечерята си нямам идея. :(

Мнението беше редактирано от BGDN. на 08.06.15 15:03.

09.06.15
11:19

Вечерята снощи беше идентична с обяда.
Макроси за вчера 145В 127Б 42М

ДНЕС и УТРЕ СА ПОЧИВНИ! (F) (party) Рисуване, разходки, довечера зала. :)

Исках да огледам пораженията. Не забелязвам някакви трайни щети. :D Кантарът казва 63,5 което е височко в сравнение с обикновеното ми тегло, но го отдавам на 3 седмици липса на структура в храненето. Визуални разлики, с изключение на една едва забележима вена на корема - няма :D , т.е. светът не е спрял да се върти, слава богу.

09.06.15
16:28

09/06
Омега-3 (940мг общо са ЕРА+DHA, по повод дискусията отпреди), пробиотици
Заkуска: ядяха ми се яйца и авокадо ама нямах второто затова шейк  като онзи ден , круша
Доядох пъпеша, 4 дена го влача. :D
За обяд доядох и доматената супа :D, филе от сьомга с кожата, подправено с лют пипер, аспержи на фурна, и едно рохко яйце разбито отгоре (няма по-любима комбинация от храни :) )

След малко тренировка -  пускам таймера и не спирам докато не приключи, мога да почивам когато имам нужда, но не таймера си тече. Не преминавам на следващото упражнение докато не приключа с настоящото
800 rep challenge
20 повторения от всяко, ако не е указано друго
бърпи
напад, смяна на краката със скок
Катерач с лицева
100 коремни тип лакът до коляно
скок колена лакти
пълни коремни
клек-скок с докосване на противоположния крак
лицеви тип лакти до длани
Катерачи - 100
Скок на кутия
V-ups
squat and press
кофички на пейка
100 скока на въже
нещо което не мога да обясня :D
Отпади
лицеви от земя
100 катерача
скок на пейка от разкрач от двете страни на пейката
клек скок
крънч
лицеви от пейка
Ще пусна резултата довечера, не съм го правила от 2 години може би, последния път ми отне към 50 минути. (whew)

Протеин след това изтезание
вечеря, кюфтенца от чиста телешка кайма на яхния със зеленчуци. 

Много ми се дояде телешко с грах и моркови изведнъж. Май, май ще се готви нещо такова тази седмица. :)

Планът  за тази вечер е гушкане на дивана и “Две димящи дула”, та и музикалната мотивация за challengе-а е в тон. Енджой.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 09.06.15 16:40.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1