09.08.15
19:42
Здравейте! Аз съм на 16 години, около 65 кила. Целя покачване на ММ, храня се както трябва. Въпросът е как е по-добре да тренирам, ако искам да кача - 6 пъти в седмицата, но по-рядко да правя тежки тренировки (като 2 от мускулните групи се тренират 2 пъти в седмицата), или да тренирам 4 пъти в седмицата, като правя повечето от тренировките тежки?
Благодаря. :)
Темата беше редактирана от DOC21 на 09.08.15 19:44.
09.08.15
20:04
А защо не ги направиш всички тежки, 3-4 пъти в седмицата? 6 пъти се съмнявам да се възстановяваш качествено.
Окей, а други мнения има ли по въпроса? Че все още не мога да реша как да продължавам... Само едно не е достатъчно :D
6 пъти в седмицата тренировки е много. Може да претренираш а и едвали ще е ефективно. Повече дни в залата не са равни на по- добри резултати. Особено ако си сравнително начинаещ. Мускулните групи може да ги тренираш два до три пъти седмично и без да правиш по 6 тренировки в седмицата. Може да тренираш цялото тяло три пъти седмично с метода “5х5” или да пробваш сплитове тип “горна- долна част” или “бутащи- дърпащи”
Не знам как тренираш, дали правиш базови упражнения и тн. Не ми се гадае, но според мен от горе- изброените, 5х5 е най- доброто решение.
10.08.15
07:24
Маса се прави на маса.
Какъв е смисъла ако ходиш 6 пъти в седмицата да тренираш и тренираш тежко 3 от тях? По-добре тренирай 3 и 3 прави кардио.
5 х 5 е добър избор, Max - OT също като за начинаещ.
Не съм точно “начинаещ”, за първи път стъпих във фитнес преди повече от 2 години и от тогава ходя с прекъсване само 1 път от 3 или 4 месеца, т.е. разбирам от това-онова, но проблемът е, че трудно качвам и така...
Мнението беше редактирано от DOC21 на 17.08.15 22:04.
10.08.15
16:10
Трудно качваш не защото тренираш малко...
...по-вероятната причина е, че се храниш малко.
Общо взето не виждам причина да тренираш по-често от 3-4 пъти седмично. Ако го правиш умно и качествено - ще бъде напълно достатъчно.