19.01.16
10:12
Много познато чувство... Според мен направи разбивка на храненията - не яж 3 пъти, а 5 - същото количество. И се храни баааавно. Имай храна винаги около себе си и хапвай често, недей да бъдеш гладна (поне при мен това е ключа да се натъпча здраво после и да не мога да дишам).
Петя, очевидно организмът ти наваксва за периодите на гладуване. Адела ти е дала хубави съвети, но аз лично не знам дали този вълчи глад може да бъде озаптен току-така. Според мен ще можеш да контролираш преяждането, когато качиш още няколко килограма и тялото ти разбере, че няма да го мъчиш повече. Аз така си ги представям нещата, но може и да греша. Усещането, че ти е подут стомаха е неприятно, но що се отнася до справянето - повярвай ми, тялото ти може да се справи.
19.01.16
11:20
Благодаря ви, наистина трябва да предприема мерки и да се храня бавно, понеже сега се храня наистина бързо (за 3-4мин. вече съм се нахранила). Трудно е наистина нямам контрол, ще се опитвам да се контролирам за напред. Осъзнавам, че тялото се опитва да навакса, но и всяка една частица свързана с него.. Дори лекарите казват, че при това “гладуване” умират мозъчни клетки, което означава че съм си затъпяла тотално, понеже те няма как да се върнат хдд
Бавното хранене е наистина добър съвет, защото ако ядеш бързо мозъка ти още не е получил сигнал че си се нахранила и така лесно можеш да преядеш, защото ядеш докато ти е вкусно. Но определено явно подсъзнателно си наваксваш с храна, която преди си си забранявала и... Общо взето трябва да си наложиш волята да не се поддаваш на емоционалното хранене. Няма да стане от днес, няма да стане от утре, но съм сигурна, че ще успееш да преодолееш това състояние ;)
19.01.16
14:16
Благодаря ви наистина много! За съжаление наистина няма да стане още от днес или утре, но ще се опитвам да го преодолявам и ще правя всичко възможно...
Та за днес храната (до сега)... :
07:20 - 4 палачинки със сирене и 1 парче сладкиш
11:30 - 100гр. Кисело мляко
14:10 - Спаначено руло с крема сирене и 50гр. кашкавал
17:10 - ябълка
21:25 - Пилешко с зеленчуци
22:00 - 1/2 портокал и 1 мандарина
+снимка на набитите бедраХДд
Е, наистина съм започнала да се закръглям...;дд
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 19.01.16 22:44.
20.01.16
09:40
20.01.16г.
Храна:
- банан
- 150гр. кашкавал
- кисело зеле с ориз и свинско (махнах свинското хд) + хляб
- 1 голям портокал и мандарина
- тренировка
- кисело зеле с ориз и свинско (махнах свинското и сложих пилешко)+2 филии хляб
- 1 банан
Тренировка
Кардио 10мин.
Коремни преси на римско столче 4х20
Упражнение за дупе
Клекове 3х10х20кг
Мъртва тяха 3х5х20кг
Избутване на машина от лег 3х5х15кг.
Сгъване на лост (10кг.)
Според вас нормално ли е да усещам глад след тренировката, нищо че до сега съм хапнала доста ;ддд а и не съм правила кой знае какво, за да е така?!
А и не знам тези тренировки достатъчни ли са?
Трябва ли да махна/добавя нещо?!
Попринцип за обяд исках да ям от снощното - пилешко с зеленчуци, но сестра ми изяде зеленчуците и остави само месото-_- и следователно не ми се ядеше само месо ;дд
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 20.01.16 21:37.
Само не видях къде точно си се закръглила :D Изглеждаш доста добре по това, което се вижда от снимката, не си набивай филми ;)
20.01.16
11:45
Ами благодаря ;дд, но все пак имах впредвид, че със сравнение на снимките ми от лятото (където съм наистина ходещ скелет - сега е различно:Д).. Обаче се чудя какви упражнения да правя за корем, че там наистина съм пуснала мазнинки;дд, а искам да е стегнат
20.01.16
21:26
По принцип самата дума “закръглям” води като асоциация “омазнявам” :) А твоите крака изглеждат добре - има активно тегло по тях.
Другото е важно, да разбереш защо се тъпчеш така - каква е емоцията зад тези хранения. И аз подкрепям идеята за по-бавното хранене.
Мазнинките по корема (и като цяло) няма как да бъдат превърнати в мускул.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 20.01.16 21:27.
20.01.16
23:04
Ооо, това наистина е най-хубавато нещо, което съм чувала до сега!!! (sun)
Наистина много ти благодаря за думите :)
Относно тъпченото, мисля че емоцията е свързана със самота.. Не знам защо, просто наистина много се промених за 1година и вече нямам общи теми на разговори с приятелките си..(дори да са само 2, но истински). Едно и също се повтаря всеки ден, нямам абсолютно никакви социални контакти. Вече ме влечат съвсем други работи - здравословен начин на живот и това е. Изобщо не ме влечат нещата, които ги вълнува хората на моята възраст.
Ти си човекът, на когото най-много се възхищавам, наистина бих искала да бъда като теб (inlove) ...хаха колко хляб ще има да ям, за да те стигна (rofl) И все пак: ти, Sanya и всички хора от форума с тези големи постижения наистина получавате голям респект! Ах как ми се иска да имам “кака,батко(сестра/брат)” като вас, които да ми помагат :D Е, не че моята сестра примерно не ми помага в фитнеса (но това не е достатъчно, понеже не е по здравословното хранене хд), помага ми да си слагам лоста с тежестите на гърба, понеже още нямам сила в ръцете :D
Оох извинявам се за големите романи от къде тръгнах и до къде стигнах.. ;D
А относно тренировките какво би ми казала - стават ли? Мисля да увелича тежестите другата седмица
20.01.16
23:28
Почвам отзад. :)
Не съм се задълбочавала в тренировките, защото ми направиха впечатление постовете с хранителните казуси и за мен това е по-големият проблем. При първа възможност ще ти дам мнение и за другото. :)
Хубаво е, че веднага можеш да кажеш защо се получават преяжданията - самотата е наистина възможен фактор. При всеки човек е различно. Опитай се да се пребориш с това, да говориш с близките си на темата, която те прави щастлива. Пробвала ли си да ги “запалиш” по здравословния начин на живот?
В началото и при мен беше трудно, но с годините да видиш как чинно ми се отчитат какво са яли. :D
Благодаря ти за хубавите думи, но не искай да си като мен. Бъди себе си, живей себе си и се стреми да бъдеш по-добрата версия на себе си! Не се сравнявай с другите, а следвай свое собствено темпо.
Сигурна съм, че всеки тук би ти помогнал, така че не се колебай да искаш тази помощ, когато имаш нужда.
А сега. Лека нощ. :)))))
21.01.16
11:01
Относно тъпченото, мисля че емоцията е свързана със самота.. Не знам защо, просто наистина много се промених за 1година и вече нямам общи теми на разговори с приятелките си..(дори да са само 2, но истински). Едно и също се повтаря всеки ден, нямам абсолютно никакви социални контакти. Вече ме влечат съвсем други работи - здравословен начин на живот и това е. Изобщо не ме влечат нещата, които ги вълнува хората на моята възраст.
Здрасти, по въпроса с емоционалното хранене, предизвикано от самота; чувство че никой “не говори твоя език”, както се казва, ще се опитам да ти помогна така:
1) Предлагам ти да си водиш, освен спортен/хранителен дневник като този тук - направи си и благодарствен такъв. Преди време една приятелка ме посъветва с това и ми подейства много. Какво имам предвид - всеки ден трябва да кажеш 3 неща, за които си благодарна. Може да са абсолютно рутинни -семейство, любов и тн. Може и да са абсолютно дребни като “днес слушах готина песен” , но да са поне три. Повярвай ми, ако ти стане навик - сама ще търсиш кое да те направи щастлива, за да можеш да попълниш дневника. Дали ще споделяш дневника с някой или ще запазиш това за себе си е твой избор :)
2) Сега идва момента със здравословния начин на живот / спорт и тн. Ако имаш желание - смени залата с колективен спорт - каквото се сетиш - дали баскетбол, зумба, плуване, народни танци, няма значение. Ако ти харесва - обърни се към Кросфит. Мен лично ме запали повече обществото, комуникацията с готини хора и след това тренировките. Ако искаш да си ходиш и на фитнес - супер, но моето предложение е да насочиш и към нещо, което е по-колективно, за да се чувстваш на място, за да срещнеш подкрепа и разбиране :)
Казваш, че те вълнува здравословния начин на живот.
Как точно тъпченето се вписва в него, и след като го наричаш “емоционално”, отразява ли се положително на емоционалното ти състояние?
21.01.16
18:51
Здравейте! :)
Първо искам да ви благодаря за съветите, за подкрепата и времето, което отделяте, за да ми пишете:))
Адела, това за дневникът е много интересна идея, благодаря че сподели - ще започна и с него. :)
Това със колективният спорт съм го мислила наистина отдавна, но наистина нямам възможности (не говоря за финансова възможност). Избрах фитнеса, защото не е далеч от нас, докато залите за трениране на волейбол, баскетбол и т.н. са наистина много далеч от мястото, където живея, а се прибирам от училище чак в 15ч. Много е напрегната обстановката там - прибирам се скапана от всякъде, дори на фитнес не ми се ходи в такъв случай, но намирам сили. :D
Маргарита, това че изпадам в такива “кризи” на тъпчене не означава, че не съм привърженик на здравословния начин на живот. Даже обратното - като мания ми е и толкова много съм се задълбочила в него, че цял ден съм в сайта и чета различни статии, дневници и т.н. Няма и ден, в който да не вляза в интернет и да не търся нещо свързано с тази тема ;дд.. Но наистина се опитвам да живея по-здравословно и ще направя всичко по силите си, за да се преборя с тези ситуации на тъпчене :)
А дали ми се отразява положително? Не напротив, затова и исках помощ. Чувствам се толкова зле, че изпадам в депресия.
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 21.01.16 19:06.
21.01.16
19:04
Храната за днес:
06:30 - Кисело мляко с овесени ядки и 2 варени яйца
10:30 - 1 банан
12:20 - Сандвич с масло и пушени коремчета от сьомга
15:00 - 15:50 тренировка (бях много отпаднала нещо, нямах сили - не знам защо)
16:20 - 1/2 спаначено руло с крема сирене и 1 портокал
20:20-20:50 - Кисело зеле с ориз, малко парче пица с броколи, синьо сирене и шунка, 1 филийка с мед и сусамов тахан+още 3с.л. смес от мед с със сусамов тахан (четох, че е балсам за хр. тракт)
-орехи и лешници(не съм прекалявала много много ;д)
Затова направих смес от 2 мноого пълни лъжици манов мед(беше се захаросал?!) + 4с.л. пълни сусамов тахан и все пак остана мнооого сладко
Коремът много ме болеше цял ден. Уж гледам да приемам повече фибри - ов.ядки, плодове... Но май не е достатъчно и колкото и да не искам май ще се наложи утре за закуска отново да включа ядки:( (орехи)
Относно фитнеса - другата седмица в петък ми е последното посещение :( :(
На 30.01 заминавам на почивка и ще се върна чак на 07.02 и ще ми е свършила картата за фитнеса. А и няма да мога да го посещавам сама (сега ходя със сестра ми, защото е в сесия и си е вкъщи), защото нямам “другарче”, което да ми помага с лоста. А фитнес инструкторите ги няма и остават залата на една баба :D Другата причина е, че в повечето случаи в залата има много хора (”нацепени батковци” хд), които изполват тежестите или са заели лоста и ми е кофти така... Обмислям да си поръчам от емаг лост с тежести и да тренирам вкъщи, но живея в много малък апартамент и майка ми каза, че нямало място къде да ги държа бла-бла.. И все пак аз много искам и ще се опитам да я убедя.
Тренировката:
- Кардио само 5 мин. вървейки бавно(споменах че бях отпаднала и нямах сили)
- Коремни преси 4х20
- Страничен корем 3х20 (с 5кг.)
- Клекове 10,10,5 (20кг.)
- Вдигане на лост 3х5 (15кг)
- Задна екстензия 3х10 (с 5кг.)
Оо, доста ме заболя гърба;с
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 21.01.16 23:06.
21.01.16
19:30
Ще ти кажа от собствен опит, че с малко тежести и собствено тегло могат да се направят чудеса, ако имаш желание. Е, освен, ако не държиш да развиваш силов трибой/вдогане на тежести.
Примерно аз имам 2 дъмбела по 10 кг, още 4х2,5 кг дискчета , лост за набиране, ТРХ- домашна изработка, лост 6 кг и 1 пудовка. На практика са 30 кг само, а на теория са ми достатъчни, защото комбинациите от упражнения за цялото тяло са безкрайни.
В емаг е мега адски скъпо. В спорт депо имат супер дъмбели и дискове от композит- хем евтини, хем здрави. Още по-евтини обяви има в продавалника.
22.01.16
16:18
22.01.16
Храна:
06:50 - Кисело мляко с орехи, лешници и сусамов тахан
10:40 - 1 банан
13:30 - боб и пфх(2бр.)
14:40-15:30 - Тренировка:
Кардио 5мин.
Коремни преси 4х20
Упражнение за корем 4х10
Клекове 3х10х20кг
Мъртва тяга 3х5х20кг
Избутване на машина от лег 3х7х15кг
Сгъване на лост 3х20х10кг.
16:00 - 2 ябълки
19:20-19:35 - боб и 2 припечени фпх със сусамов тахан
До 21:15 - лешници
Ейй, днес само въглехидрати и то много.. Какво да направя протеините от вчера и миналия ден бяха ок, само дето стомаха ме режеше от всякъде. Много зле ми се отразяват. Докато като изям доста орехи и лешници веднага след 2часа най-малко се “освобождавам”; дд
Бреех какво толкова много има в тези орехи и лешници(освен калории хд), че действат като балсам за стомаха ми? :D Какво друго би ми се отразило по такъв начин?Нещо може би със същото съдържание..? Че понякога ми писват тези ядки..
А относно тренировките - мисля да спирам с кардиото, понеже вече не ми доставя такова удоволствие и честно казано изобщо не ми се прави. Харесват ми силовите тренировки и мисля да обърна повече внимание на тях.
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 24.01.16 16:56.
22.01.16
16:26
Боба също има протеин :) Е, вярно че за да настигнеш нивото му като в една пилешка пържола е отделен въпрос, но все пак - имала си И някакъв протеин днес :) Пък и той ще ти помогне за същото действие, което ти помага при ядките :D :D :D
22.01.16
16:49
Според мен не ти се отразяват добре. Щом веднага те водят в тоалетната , може да имаш алергия/непоносимост някаква. Ядките са доста трудно усвоими храни и доста часове се обработват в червата. Не се притеснявай чак толкова от количеството - определена част от мазнините в тях не се усвояват, защото са заключени в здрава целулоза и така си излизат :)
От бобовите, по-добре червена леща - няма страничните ефекти, мека, по- лесно се храносмила. Протеимът в боба може и да е много, но първо не се усвоява, пак заради целулозата и второ- има ниска биологична ценност. Не виждам защо да го ядеш с хляб :) Вегетарианка ли беше?
22.01.16
18:57
Да, знам за протеина в боба, но имах впредвид, че нямам “животински” такъв днес :D
А за ядките не е веднага ходенето - след 2 часа някъде. Или пък преди да легна като ям и на другата сутрин вече има резултат. И все пак доста често веднага усещам как корема ми “бунтува” още след като ги хапна (може би защото са повечко). :D Просто многото протеини (животински) не ми помагат... Месото добре, но яйцата, кашкавала...
Не, не съм вегетарианка, ям с хляб, защото не се наяждам иначе :D. Не че така се наяждам (мога да изям още 5 филии сигурно хд), но като няма месо как ще се наяде човек.. :D
Наистина ям много тестяно, което не е хубаво.. Но все още това е нещото, от което не мога да се откажа. Баници и хляб най-вече ;дд, колкото и да не влизат в графата “здравословно хранене” ;s ;D
22.01.16
22:02
Разбирам те. Например, бадем в сурово състояние - ако изям даже 10, означава че корема ме е скъсал от болка. Някъде ми се беше мернала статия, че освен трудно усвоими, както е написала Кобра - доста хора ги ядат бързо, в резултат на което не се смилат добре и стават още по-трудно усвоими. Пробвай да ги дъвчеш много и да ги ядеш бавно.
23.01.16
13:03
Да, аз също съм чувала, че трябва да се дъвчат бавно. :)
————————————————————-
23.01.16г.
Храна:
Закуска: 100гр. Кисело мляко 0,1%??!(отвратително)+30гр. орехи и 3 припечени пфх с масло и сирене (blush)
Обяд: Пилешки сърца със зеленчуци
Вечеря: Салата от краставици и домати (овкусена), пилешки сърца със зеленчуци
20:40-21:05- бъркоч от 3с.л. сусамов тахан, 3с.л. фъстъчен тахан, 50-60гр. Орехи, кокосови стърготини и малко какао - доста е, но беше много вкусноо :D
Днес ще изпусна тренировката, много ми е студено и не ми се излиза никъде.
Снощи търсих сайт, от който да си поръчам лост и тежести, но в споменатите по-горе сайтове бяха по-скъпи от еМаг и затова в крайна сметка ги поръчах от там.
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 23.01.16 21:07.
23.01.16
19:16
Какво си поръча, ако не е тайна?
Аз имах гумени дъмбели, купени от продавалника, използвах ги 3 години , но най-накрая, това лято ги смених с това
http://sportdepot.bg/bg/product/ab_fit_dambel_s_gaiki_10_kg-1070100024-MD1zcG9ydCZzcG9ydElkPTI1JmRpdmlzaW9uSWQ9MTc3JmNhdGVnb3J5SWQ9NDQ.html
Не им правя реклама, но за тази цена са супер, имат 2 години гаранция, а й магазина е на 500 м от нас и си ги пренесох сама ;) Даже ги взех на 25лв, като пуснаха промоция. Тежестите от този тип също са по 3 лв/кг.
Маргарита, това че изпадам в такива “кризи” на тъпчене не означава, че не съм привърженик на здравословния начин на живот. Даже обратното - като мания ми е .
Щом е мания, няма нищо здравословно.
Действията в случая противоречат на думите.
23.01.16
21:16
Queen Cobra поръчах си лост (8кг.)-40лв. и два диска от по 5кг.-12лв.х2=24лв.
Видях, че в спорт депот лоста е по 70лв. и затова поръчах от емаг, дано да не се разочаровам.
Твоите дъмбели наистина изглеждат добре:))
24.01.16
08:26
Aу, ма ти не казваш, че на промоция! Сега гледам всичко на -20-30% и май ще нападна 2-3-4 неща, поне лост за набиране още един - да има. Мерси, че ме насочи!
24.01.16
09:01
Хаха да - аз нали си знам, че са на промоция и си мисля, че всеки знае :-D:-D И моля :) Надявам се утре да ми приемат поръчката, че аз се сетих в петък късно вечерта да ги поръчам :D
24.01.16
15:14
24.01.15.
Храна:
Закуска 08:30 - 1 пържено яйце в масло и 100гр. Кашкавал
От кауфланд: дегустация от хапка хляб
12:10 - 1 банан
Тренировка 13:30
Коремни преси 4х20
Упражнение за корем 3х10
Избутване на машина от лег 3х10 (+2х2,5кг.тежести)
Клекове 3х10 (20кг.)
Вдигане на лост 3х5 (15кг.)
Задна екстензия 3х10 (с 5кг. тежест)
Страничен корем 3х20 (5кг.)
Обяд 14:40 - Задушено пилешко с праз лук (гъби, моркови, бяло вино, олио и подправки имаше - както винаги беше много мазно:/, по рецепта на Кауфланд от новия им вестник :D) и 1 ябълка
17:20 - 1 мандаринка, портокал
20:00 - много боб
Купих си от Кауфланд някакви “пълнозърнести” хлебчета, с които да си правя сандвичи за училище (с месо и зеленчуци), но нямаше избор и това бяха единствените.. Освен, че са с брашно т.500 и 100 Е-та, са и много малки - да видим ще мога ли изобщо да ги напълня с нещо :D Вие имате ли идея от къде да си купя качествени хлебчета (не хляб, понеже ще ми изпада цялата плънка :D)
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 26.01.16 18:07.
24.01.16
15:39
Лидълските пълнозърнести земелчета са много вкусни и май са наистина от грахам. Режеш едно капаче отгоре , издълбаваш мекото и пълниш- може даже да му чукнеш яйце и да ги запечеш = няма да ти изтече плънката и става истинска храна.
Много вкусно става с тортила питки или чапати - нещо като питка за дюнер е, става домашен дюнер.
п.п. Защо не си пишеш тежестите?
Какво е “вдигане на лост”? Да не е вдигане от лег?
А “избутване на машина от лег” - машината за гърди ли е или машина”лег-преса” за крака?
24.01.16
16:21
Попринцип до сега пишех тежестите, но днес ме домързя, сега ще редактирам :)
Ето кои упражнения имах впредвид :Д
Съжалявам, забравям им имената и си измислям някакви подобни имена :D
24.01.16
16:42
Aха, значи клек, военна преса - това е вдигането на лост?, обръщане (или гръбни екстензии) - предполагам това е задната екстензия. Обръщането било много хубаво упражнение- ако има кой да те научи, ще разбереш голямата разлика в сравнение с хиперекстензиите.
Лег пресата обикновено предразполага към слагане на някакви космически тежести. При теб виждам 5-10-20 кг. Самата платформа ли тежи много?
Гледам това Сгъване на лост 3х20х20кг. и си мисля наистина ли ти е толкова здрав бицепса, два пъти повече повторения от клека, баси :) ;)
24.01.16
16:54
Даа, обръщането е велико, но няма как да се справя.. Затова правя екстензията :D
Ами това е нещо подобно на лег преса, обаче се слагат дискове отстрани(за тежест), а не като това на снимката. И аз си сложих 2х2,5кг. (За двете страни) и наистина си е бая тежичко и краката много болят :х :D
Ами сгъването на лост всъщност е 3 серии по 20 повторения, а килограмите бяха 10?Лелее кой знае колко грешки имам и по-назад, ужас :х :D Добре, че ми каза... Е, поне някой се е задълбочил в тренировките ми - благодаря ти :D
24.01.16
17:03
Наистина е така, предразполага към много килограми. Но и при мен в предишната зала лег-пресата беше с дискове отстрани и определено натежаваше повечко и едвам се справях с 30кг. А сега тези 100кг ми изглеждат нереални?!
25.01.16
18:33
Без тренировка
Храна:
06:40 - Кисело мляко с ов.ядки+1 пфх
със сусамов тахан и кафява нераф.захар
08:50 - ябълка
09:50 - 20гр. лешници
10:45 - 20гр. лешници
12:35 - хлебче с масло, пилешко, краставички, домати и зелена салата
13:30 - банан
15:30 - 3 с.л. фъстъчен тахан
17:40-18:20 - голяма салата от червено зеле (овкусена) , пържена риба килка (6 бр.) и 2 “пълнозърнести”филийки с лютеница
19:50-20:00 - доволно количество фъстъчен тахан+облизване на буркана:Д за да задоволя нуждите си за сладко :D
Днес ядох нарочно много често и бях предвидила да ям супа за вечеря, но дойдоха гости и донесоха риба... И ям и ям и не мога да се наям... Сигурно после пак ще ям
нещо.. Най-много се нервя така като стане така;
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 25.01.16 20:34.
26.01.16
14:32
26.01.16
Храна
06:00 - 1ч.л. сусамов тахан
06:30-07:00 - 1 кофичка кисело мляко 3,6℅ с 50гр. орехи, 1 припечена пфх (55гр.) с масло
12:40-12:45 - сандвич (2 пфх с масло, кашкавал, 40гр. пушен свински бекон, краставички, домати, маруля)
За закуска нямаше да ям и хляб, но част от сандвича който приготвях за у-ще се “разруши” (много тънки и лесно ронливи филийки) и трябваше да го изям
Не знам какво да пия сутрин на гладно за тая тъпата перисталтика ейй... Нищо не ми действа вече. Дори обилното количество боб оная вечер не ми помогна:|
Някъде от края на лятото усещам понякога болка вдясно(където съм отбелязала на снимката) и не мога да разбера на какво се дължи, в какви моменти се появява и т.н. Много е странно как някой път 2-3 седмици изобщо не ме боли, а понякога като се яви и цял ден ме боли - вчера, днес също.. Не е нещо външно, мускул също не е. Болката дори не е болка, а сякаш някаква “тежест”, много е едно такова необяснимо и не знам на какъв лекар трябва да се отиде за такова чудо. Поради тази причина цял ден ми е некомфортно и едвам издържам
Знаеш си, че здравословни проблеми не се решават форумно, но да кажа, че аз се чувствам така, когато лееко съм възпалила ишиаса /прекомерно обездвижване, настинка/, само че при мен обикновено нещата ескалират в сериозни болки, които пълзят по задната част на крака. Т.е. при мен тези симптоми показват, че нещата излизат от релси.
Не знам какво да пия сутрин на гладно за тая тъпата перисталтика ейй... Нищо не ми действа вече. Дори обилното количество боб оная вечер не ми помогна:|
Топла вода с морска сол. Ако една чаша не помага, пий две.
Абсолютно подкрепям мнението на Маргарита за топлата вода - помага безотказно. Топла вода сутрин, на гладно.
За морската сол не знаех.
Това с морската сол е интересно. По колко сол се слага на една чаша вода?
Колкото могат да понесат вкусовите ти рецептори. Аз лично слагам около половин чаена лъжичка.